Kapható-e hitel, ha annak célja az aktív BAR listás besorolás passzívvá tétele?

Tisztelt Hitelnet!

Jelenleg – 2013 decembere óta – adóstársi minőségben végrehajtás okán aktív BAR listán vagyok. 170 ezer forintos nyugdíjamból a törvényes 56 ezer forintot letiltják, de ezen eljárás részeként, az adós is törleszt havi 40 ezer forintot. A végrehajtás főösszege induláskor 1,5 millió forint volt, ez mára már nyilvánvalóan kevesebb kell hogy legyen.

Ugyanekkor egy vagyonmegosztási perből kifolyólag 3 millió forintot kéne fizetnem az általam 4/6 részben tulajdonolt ingatlan 5. hatodának megvásárlásáért az ezt az 1/6-ot jelenleg birtokló résztulajdonosoknak. Jelzáloghitel esetén a jelzálog bejegyzéshez a résztulajdonosok beleegyezése biztosítható azon egyszerű oknál fogva, mert a hitelfelvétel sikere érdekükben áll. Az ingatlan közös tulajdont képező részének összértéke az elkészített ingatlanbecslés szerint 29 millió forint, a rajta lévő saját tulajdonomat képező felépítmények nélkül. A hitelfelvétellel az aktív BAR listás besorolás passzívvá válna és a havi törlesztő részlet is – adós és adóstárs – a kényelmesen elviselhető mértékűre, és ami a leglényegesebb fizethetőre zsugorodna.

Összesítve tehát, ilyen feltételek és körülmények között, igényelhető-e kb. 4,5 millió forintos hitelösszeg 5-6 éves futamidővel, esetlegesen a futamidő lejárata előtti egyösszegű visszafizetés lehetőségét sem kizárva.

Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Ferenc

Kedves Ferenc!

Hiteligénylés során minden pénzintézet lekérdezi a Központi Hitelinformációs Rendszerből a hiteligénylők adatait, korábbi lezárt (passzív) illetve lezáratlan (aktív) hitelmulasztásait. Aktív KHR státusz, illetve jövedelemből történő tiltás esetén jelenleg minden pénzügyi partnerünk elutasítja az igénylő hitelkérelmét. A hitelfelvételre abban az esetben sincs lehetőség, ha a hitelcél éppen az aktív státusz passzívvá tétele, vagyis a korábbi hitelmulasztás rendezése.

A fentiek figyelembevételével sajnos nem igényelhető a végrehajtás alatt lévő kölcsön visszafizetéséhez adósságrendező hitel, sem a tulajdonrész kivásárláshoz lakáscélú jelzáloghitel.

Adott helyzetben a szükséges összeghez csak úgy tudna hozzájutni, ha Ön helyett más személy venné fel a kölcsönt és olyan ingatlanfedezetet tudnának biztosítani a hitelfelvételhez, amelyben Önnek nincsen tulajdonrésze. Amennyiben ez a megoldás esetlegesen szóba jöhet, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s Tanácsadóink készséggel tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről.


Utolsó módosítás: 2014. június 24. kedd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

István szerint:

2020-02-10 - 13:41

Üdvözlöm!
Az lenne a kérsésem, hogy aktiv bár listás vagyok, van-e lehetőseg hitelt felvenni vagy kiváltani?

Hitelnet.hu szerint:

2020-02-10 - 13:57

Kedves István!
Aktív KHR esetén sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Irén szerint:

2019-02-08 - 09:57

Tiszteltt hitelnet!
Szeretnék felvenni hitelt, mert az aktív BAR-t és a családi ház fennálló vételárát szeretném kifizetni, valamint a többi összeget felújitásra költeni.j Jelenleg munkahellyel rendelkezem.
Várom válaszukat.
Tisztelettel.
Irén

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-08 - 10:51

Kedves Irén!
Aktív BAR státusz esetén sajnos nem tudunk az Ön igényeinek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

László szerint:

2018-05-07 - 13:25

Aktív BÁR-osként kaphatok-e személyi kölcsönt hitelkiváltáshoz?
Üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-07 - 13:29

Kedves László!
Az aktív KHR státusz szinte minden pénzintézetnél kizárja a hitelfelvétel lehetőségét. Esetleges megoldásként IDE kattintva válassza a Provident kölcsönét és kattintson a Tovább a bankhoz gombra.

Alex szerint:

2018-04-04 - 07:43

Üdvözlöm.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha aktív bárlistán vagyok és bejelentett munkaviszonyom nincsen, de állandó munkahelyem van, napi 8 órában heti 6 napban dolgozok, van-e valami lehetőségem hitelt felvenni?
Hitel célja az, hogy bárlistáról lekerüljek, kifizessem az elmaradt adósságaimat és gépkocsi vásárlás lenne.
Válaszát és segítséget előre is köszönöm.
Alex

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-04 - 07:46

Kedves Alex!
Aktív BAR státusz esetén sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitel felvételére. Továbbá a hitelfelvételhez minden esetben bejelentett munkaviszony szükséges. Így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

M. Ferencné szerint:

2014-06-25 - 10:34

Azt szeretném megtudni, hogy bárlista esetén kaphatok-e hitelt? Szeretném rendezni meglévő hiteleimet.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-25 - 11:07

Kedves Asszonyom!
BAR lista esetén sajnos nincs lehetőség adósságrendezésre, mivel minden pénzintézet alapfeltételként írja elő, hogy a kiváltandó hitelnek problémamentes törlesztésűnek kell lenni.

Ildikó szerint:

2014-06-25 - 10:33

Tisztelt Hitelnet!
CHF jelzáloghitelünk van. 2008-ban vettünk fel 3 milliót a családi házunkra. Mellette személyi kölcsönök, hitelkártyák. Egy bankhoz összevonnánk, de senki sem segít. Nincs semmi lehetőség? A jelzálog pontosan van fizetve, személyi kölcsönnel tettek minket negatív státuszba. Kihez lehet fordulni ilyen esetben?
Tisztelettel Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-25 - 11:05

Kedves Ildikó!
Negatív státuszú BAR lista esetén sajnos egyik hitelintézetnél sincs lehetőség a hitelkiváltásra még a pontosan fizetett jelzáloghitel mellett sem, így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő adósságrendező hitelt ajánlani a személyi kölcsönök és hitelkártyák rendezéséhez.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések