Hogyan váltsam ki kedvezőtlen kamatozású hitelemet?

Előfordulhat, hogy a néhány évvel ezelőtt felvett jelzáloghitele idővel már kevésbé tűnik olyan kedvezőnek, mint korábban. Ennek több oka is lehet. Elképzelhető egyrészt, hogy a folyósító pénzintézetnél időközben kamatemelés történt, így az adott kamatperiódus lejártát követően az Ön kölcsönének kamata is igazodik az aktuális kamatlábhoz.

Deviza alapú jelzáloghitel esetén az árfolyam ingadozásból eredően a havi törlesztő részlet szintén jelentős összeggel emelkedhet. Egy 10 millió forint összegű jelzáloghitelnél ez akár több tízezer forintos emelkedést is jelenthet.

Fenti események bekövetkezése valóban arra sarkallhatja Önt, hogy kedvezőtlennek tűnő jelzáloghitelét kiváltsa. Ehhez elsőként azt kell tudni, hogy jelenleg mekkora a fennálló tőketartozás, illetve milyen egyéb járulékos költségei vannak a hitelkiváltásnak.

A fennálló tartozás összegének tudatában akár jelzáloghitel kalkulátorunk segítségével is utánanézhet az aktuális kamatoknak és havi törlesztéseknek. Adósságrendező jelzáloghiteleink forintban, euróban és svájci frankban egyaránt elérhetők.

Ha elküldi személyre szóló ajánlatkérését a Hitelnet részére, akkor Kollégáink megtalálják az Ön igényeinek és lehetőséginek megfelelő legkedvezőbb kamatozású hitelkonstrukciókat az Ön által óhajtott devizanemben. Ezt követően sor kerülhet a kölcsönügylet előzetes bírálatára is.

Az adósságrendező hitel kiváltásához feltétlenül szükség van egy hivatalos igazolásra, melyet a korábbi hitelt folyósító pénzintézet bocsát ki és a tőketartozáson felül azt is tartalmazza, hogy Ön rendelkezik-e hátralékos tartozással, valamint, hogy a kiváltásig szerződésszerűen törlesztette-e a kölcsönét. Késedelemmel rendelkező, esetleg felmondott jelzáloghitel egyik pénzintézetnél sem váltható ki.

A hitelkiváltást a pénzintézetek egymás között intézik, ami azt jelenti, hogy a kölcsön folyósítása nem az Ön bankszámlájára történik, hanem a korábbi hitelt folyósító pénzintézet által megadott számlaszámra. A hitel kiváltását követően a bank kiadja a törlési engedélyt, mely alapján korábbi jelzáloghitelét az illetékes földhivatal törli.


Utolsó módosítás: 2013. szeptember 28. szombat

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Csaba szerint:

2010-05-09 - 14:52

Tisztelt hitelinfó!!A tanácsukat szeretném kérni!2008 ban vásároltam hitelre egy vw passat személy autót!!Szerződés szerint 38 ezer forint lett volna 9,5 évig!!Most a havi részlet 50 ezer alatt nincs,sőt inkább több!!És 2,7millio a hitel még rajta,de az autóm,legfeljebb 2milliót ér!!Erre az autóra én így már nem tartok igényt!Mit tanácsolnak??Visszaadjam a banknak?Vagy kibirom válltani kedvezőbbre?Vagy felgyujtsam?Köszönettel Csaba!

Hitelnet szerint:

2010-05-10 - 10:18

Kedves Csaba!
Természetesen az Ön joga eldönteni, hogy fizeti-e a felvett hitelt. A banknak nem tudja visszaadni, legfeljebb lefoglalják, de ebben az esetben egy jó darabig nem kell azon gondolkodnia, hogy milyen új hitelt vegyen fel a KHR lista miatt.

KUBIK IMRE szerint:

2010-03-25 - 09:53

Tisztelt hitelinfó ,
11 500 000 Ft-os, japán jen alapú jelzáloghitelemet
szeretném kiváltani.Jelenlegi törlesztőrészletem havi
60 000 Ft, 25 éves futamidőre.
Kérdésem, van -e ennél kedvezőbb konstrukció, illetve
olyan ahol a havi törlesztő 60 000 Ft alatt legyen.
Válaszát előre is köszönöm,tisztelettel: Kubik Imre.

Hitelnet szerint:

2010-03-30 - 21:02

Kedves Imre!
Hitelkalkulátorunk segítségével ki tudja számolni, hogyan alakulnának a jelenleg elérhető legkedvezőbb kondícióval hitelének havi részletei. 11 millió forint havi 60 ezer az vagy borzasztóan hosszú futamifő vagy türelmi idővel megoldható csak a számításaim alapján.
Fitos Szilárd

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések