Hogyan válthatom ki felmondott hitelemet? - Hitelnet.hu

Hogyan válthatom ki felmondott hitelemet?

Utolsó módosítás: 2018. február 22. csütörtök

Üdvözlöm.

Érdeklődni szeretnék, hogyan válthatom ki a már felmondott hitelemet, amely akár a végrehajtóhoz is kerülhetett?

Történetem röviden: Volt 2007-ben személyi kölcsönöm és gépjármű hitelem, valamint hitelkártyám. Mindez a munkahelyem elvesztése után 2013-ban felmondásra, végrehajtásra került és, hogy még jobb legyen a sztori egy héttel az elbocsájtásomat követően édesapám is elhunyt, mely után szintén örököltem adósságot. Valamit már tudtam rendezni, valami még folyamatban van és persze van, ami még sorban álláson van.

A lakás, amiben élünk és örököltük, jelzáloghitellel terhelt, mely törlesztve van, de még így is a svájci mizéria miatt rengeteg van még hátra. Konkrétan 2007-ben 3 millió lett felvéve HUF és svájci kombinációban, tudomásom szerint még kb. 4 millió van hátra. Ugyanakkor a korábban említett felmondott hitelek kapcsán foglalási jog van bejegyezve az ingatlanra. Gépjárművemet visszaadtam a banknak, elvileg már értékesítették is.

Az ingatlan jelzáloghitelén felül kb. 4-5 millió van még (kamatokkal), melyet rendezni kell. Persze tárgyalásokat folytattam az illetékesekkel, de még akkor is kb. 3 millióra rúgna.

Ezért érdeklődöm, hogy van-e erre valamilyen megoldás? Megoldható lenne-e ezeknek a hitelkiváltása? Rendszeres jövedelemmel rendelkezem már 2015. óta, tehát, ha van is megoldás, akkor sem lehet probléma a visszafizetéssel, tudom vállalni a havi törlesztő részleteket.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Norbert

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Kedves Norbert!

Hitelfelvétel során három alapvető feltételnek kell megfelelni. A megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettségen túl meghatározó az igénylők KHR státusza. A banki hitelbírálat azzal kezdődik, hogy a leendő adós és esetleges adóstárs adatait ellenőrzik a Központi Hitelinformációs Rendszerben. A negatív információ jelenleg minden banknál kizáró okot jelent. Negatív tartalommal akkor lehet a rendszerbe kerülni, ha mulasztásunk 90 napon túlmenően meghaladja a mindenkori minimálbér összegét. Ön – korábbi, felmondott, végrehajtása alatt lévő hitelei miatt – sajnos negatív információval szerepelhet a rendszerben. Emiatt sajnos nem tudunk Önnek olyan banki hitelkiváltó konstrukciót ajánlani, amit igénybe tudna venni.

Ebben az esetben megoldásként csak a végrehajtóval, követeléskezelővel történő megegyezést tudjuk javasolni.


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Anna szerint:

  Üdvözlöm!
  Jelzáloghitellel terhelt ingatlant örökölt a férjem. Ez az ingatlan az otthonunk már közel 30 éve. A testvére vette fel rá a hitelt, de nem fizeti. A bank felmondta a szerződést. Az adósság rendezését a bank csak egyösszegben akarja. Egyösszegű kifizetésre nincs lehetőségünk. Részletfizetést kértünk a banktól, de elutasított.
  Van-e valami megoldás a helyzetünkre? Mit tudnánk tenni az otthonunk megmentése érdekében?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Anna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Felmondott hitel esetén hitelkiváltásra már sajnos nincs lehetőség. Végrehajtási ügyekben irodánk nem illetékes. Javasoljuk az ügyben végrehajtási kérdésekben illetékes jogi szakértő megkeresését.

 • Mariann szerint:

  Tisztelt Cím!
  Az lenne a problémám, hogy volt egy folyószámla hitelem, amit az OTP Bank eladott az OTP Faktoringnak, aminek következtében most 4x annyit kell visszafizetnem. Korábban átmeneti munkanélküli időszak miatt elmaradtam a fizetéssel. Az utóbbi években viszont rendszeresen fizettem és egy hosszabb távollét miatt elmaradt 2 havi befizetés, mert aki rendezte a számláinkat nem tudta, hogy 2 OTP-s hitelről van szó. Viszont előtte és utána is rendesen be lett fizetve. Most felmondták a hitelt és végrehajtással fenyegetnek.
  A kérdésem az lenne, hogy mit tudok tenni? 2014. év óta a párom és én is dolgozunk és próbáljuk rendezni a korábbi időben összegyűlt hiteleket, ami lassan halad is.
  Van-e lehetőségem hitel felvételére, hogy ezt a hitelt kiváltsuk. Családi házunkon jelzálog van, de nem a teljes értékéig.
  Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy elvihetik-e a házunkat ezért a tévedésért.
  Előre is köszönöm, Marianna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mariann!
   Felmondott hitel kiváltására bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség. A követeléskezelővel történő egyeztetést, megegyezést javasoljuk az ügyben.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Partnereink