Hogyan válthatom ki felmondott hitelemet? - Hitelnet.hu

Hogyan válthatom ki felmondott hitelemet?

Utolsó módosítás: 2018. február 22. csütörtök

Üdvözlöm.

Érdeklődni szeretnék, hogyan válthatom ki a már felmondott hitelemet, amely akár a végrehajtóhoz is kerülhetett?

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Történetem röviden: Volt 2007-ben személyi kölcsönöm és gépjármű hitelem, valamint hitelkártyám. Mindez a munkahelyem elvesztése után 2013-ban felmondásra, végrehajtásra került és, hogy még jobb legyen a sztori egy héttel az elbocsájtásomat követően édesapám is elhunyt, mely után szintén örököltem adósságot. Valamit már tudtam rendezni, valami még folyamatban van és persze van, ami még sorban álláson van.

A lakás, amiben élünk és örököltük, jelzáloghitellel terhelt, mely törlesztve van, de még így is a svájci mizéria miatt rengeteg van még hátra. Konkrétan 2007-ben 3 millió lett felvéve HUF és svájci kombinációban, tudomásom szerint még kb. 4 millió van hátra. Ugyanakkor a korábban említett felmondott hitelek kapcsán foglalási jog van bejegyezve az ingatlanra. Gépjárművemet visszaadtam a banknak, elvileg már értékesítették is.

Az ingatlan jelzáloghitelén felül kb. 4-5 millió van még (kamatokkal), melyet rendezni kell. Persze tárgyalásokat folytattam az illetékesekkel, de még akkor is kb. 3 millióra rúgna.

Ezért érdeklődöm, hogy van-e erre valamilyen megoldás? Megoldható lenne-e ezeknek a hitelkiváltása? Rendszeres jövedelemmel rendelkezem már 2015. óta, tehát, ha van is megoldás, akkor sem lehet probléma a visszafizetéssel, tudom vállalni a havi törlesztő részleteket.

Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel.
Norbert

Kedves Norbert!

Hitelfelvétel során három alapvető feltételnek kell megfelelni. A megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettségen túl meghatározó az igénylők KHR státusza. A banki hitelbírálat azzal kezdődik, hogy a leendő adós és esetleges adóstárs adatait ellenőrzik a Központi Hitelinformációs Rendszerben. A negatív információ jelenleg minden banknál kizáró okot jelent. Negatív tartalommal akkor lehet a rendszerbe kerülni, ha mulasztásunk 90 napon túlmenően meghaladja a mindenkori minimálbér összegét. Ön – korábbi, felmondott, végrehajtása alatt lévő hitelei miatt – sajnos negatív információval szerepelhet a rendszerben. Emiatt sajnos nem tudunk Önnek olyan banki hitelkiváltó konstrukciót ajánlani, amit igénybe tudna venni.

Ebben az esetben megoldásként csak a végrehajtóval, követeléskezelővel történő megegyezést tudjuk javasolni.


Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Partnereink