Hitelkiváltó kölcsönt kaphatunk, ha lakáshitel tartozásunk van? - Hitelnet.hu

Hitelkiváltó kölcsönt kaphatunk, ha lakáshitel tartozásunk van?

Tisztelt Hitelnet!

Van egy lakáshitelünk az FHB Banknál. Pontosabban a párom édesanyjának, aki sokáig nem fizette. Mi 2016. 04. hó óta rendszeresen utalunk a banknak egy általuk meghatározott összeget. Én a kivonatokból azt látom, hogy a "nem lejárt tőke tartozás", a "nem lejárt (elhatárolt) ügyleti kamat tartozás", "nem lejárt (elhatárolt) kezelési költség tartozás", "lejárt tőketartozás", "lejárt ügyleti kamat tartozás", "lejárt kezelési költség és/vagy ügyintézési költség tartozás" összegei valamelyest csökkennek de a "teljes tartozás" hónapról hónapra nő.
Laikusként kérdezem, hogy ez így számunkra mit jelent? Soha nem tudjuk majd kifizetni, mert csak több lesz?

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy felvettek egy személyi kölcsönt is, ahol a ház lett a zálogtárgy. Sajnos ez sem volt fizetve, így végrehajtásra került az ügy. Mi próbálunk megállapodni a bankokkal, de félek, hogy ebből már nem lesz kiút.

Ezek fényében, van esélyünk ara, hogy esetleg felveszünk egy újabb hitelt, amivel kiegyenlítjük a régieket? Vagy bármi megoldás, hogy ne fizessünk ki a házra 7-8 milliót miközben az értéke még 6 millió forint sincs?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Tünde

Kedves Tünde!

Az FHB Bank felé fennálló tartozásról az érintett bankfiók tud Önöknek részletes tájékoztatást adni az adott hitelügylet ismeretében.

Hitelkiváltó kölcsön igénylésének alapfeltétele a problémamentes hitelmúlt. Elmaradással rendelkező, hátralékos kölcsönt a bankok nem váltanak ki. Ugyanez a helyett a felmondott, végrehajtás alatt lévő hitellel is. Adott ingatlanra tehát nem tudnak adósságrendező hitelt felvenni.

Ha Önök nem szerepelnek sem az FHB Banktól felvett lakáshitelben, sem a jelzálog alapú személyi kölcsönben, így a Központi Hitelinformációs Rendszerben sincs Önökről negatív információ, s van lehetőségük másik ingatlanfedezet felajánlásra, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, melynek Ön és párja lenne az adósa, s ebből tudnák visszafizetni az anyósa ingatlanát terhelő hátralékos, illetve felmondott hiteleket.

Az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket. A személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Amennyiben nincs lehetőség másik ingatlanfedezet felajánlására, a bankkal, illetve végrehajtóval történő megegyezés lehetséges.

Utolsó módosítás: 2017. január 22. vasárnap

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Era szerint:

2018-06-05 - 20:49

Üdvözlöm.
Arról szeretnék érdeklődni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a jelzáloghitelemet a bank felmondta, de nem azért, mert nem volt törlesztve, hanem azért, mert jelzáloggal terhelt ingatlan 1/3 részére végrehajtási eljárást indítottak.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-07 - 05:37

Kedves Era!
Az érintett hitelintézettel kellene egyeztetnie esetleg másik ingatlan fedezetként történő bevonásának lehetőségéről.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések