BAR listás kaphat hitelkiváltó kölcsönt?

Tisztelt Hitelnet!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy lakásom, amin jelen pillanatban 1 millió Ft jelzálog van. Ki szeretném fizetni úgy, hogy van egy fodrászüzletem, ami teljesen tehermentes, nincs rajt hitel. Tehát az üzletemre szeretnék felvenni hitelt, hogy a lakás jelzálogát ki tudjam fizetni.

Sajnos kb. 200 ezer Ft miatt BÁR listás vagyok. Jelen pillanatban vállalkozó vagyok, a fodrászüzletemben dolgozok mint fodrász. Szeptember óta megy a vállalkozásom. Kb.: 180 ezer Ft a hivatalos havi jövedelmem.

Kérem a segítséget eme problémám megoldásához.
Köszönettel: Ildikó

Kedves Ildikó!

A hitelkiváltással sajnos több probléma is van. Az egyik az, hogy a pénzintézetek hitelkiváltó kölcsön fedezeteként nem fogadják el az üzlethelyiséget. A pénzügyi válság óta jelentősen szigorodtak a hitelnyújtás feltételei, így az ingatlanfedezettel kapcsolatos követelmények is. Lakossági jelzáloghitel fedezeteként a bankok jellemzően lakóingatlant, hétvégi házat és üdülőt fogadnak el, illetve néhány esetben építési és üdülőtelek is bevonható. A hitelkiváltó kölcsön fedezeteként tehát ismét a lakást kellene bevonni.

További probléma, hogy vállalkozóknak a hitelfelvételhez legalább 1 éves vállalkozói múltat kell igazolniuk. Ez esetben a vállalkozói igazolvány bemutatása mellett NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolás és szintén NAV által kiállított, nemleges adótartozásról szóló igazolás bemutatása szükséges. Mivel Ön szeptember óta vállalkozó, ezért ez a feltétel sajnos nem teljesül. Ez kiküszöbölhető lehet egy olyan személy bevonásával, aki vállalja az adós szerepét és alkalmazotti munkaviszony esetén legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbér elérő keresettel rendelkezik.

A nagyobb problémát az jelenti, hogy Ön BAR listás. BAR listás személy – függetlenül a tartozás összegétől és attól, hogy aktív vagy passzív státuszban szerepel a listán – sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem hitelképes. Ha a tartozását egyéb forrásból most vissza is fizetné, akkor is még még további 1 évig passzív státuszban a BAR listán marad. Hitelfelvételre, hitelkiváltó kölcsön felvételére majd ezt követően kerülhet sor.

Utolsó módosítás: 2013. június 19. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Tamás szerint:

2017-05-28 - 13:18

BAR listán szerepelek már vagy 10 éve. Olyan 220 ezer tartozásom van a Provident felé. Sajnos önhibámon kívül lettem az.
Kérdésem, hogy vehetek-e fel hitelrendező hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-29 - 05:16

Kedves Tamás!
A negatív tartalmú BAR lista kizáró ok hitelfelvételnél, így ebben az esetben sajnos adósságrendező kölcsön felvételére sincs lehetőség.

Anita szerint:

2016-01-26 - 17:42

10 milliós csokot szeretnék igénybe venni lakásvásárlásra. Az ingatlan 12 millió Ft-ba kerül. 3 kiskorú gyermekem van. A legnagyobbra 2006-ban kaptam 450 ezer Ft szocpolt. Jelenleg aktív BAR-os vagyok. Megoldható, hogy igénybe vehessem vásárlásra a 10 millió Ft-os szocpolt? Hitelt nem szeretnek igénybe venni hozzá.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-23 - 16:26

Kedves Anita!
A BAR lista nem kizáró CSOK igénylésnél. A 10 milliós CSOK új építésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető, használt lakásra nem. Amennyiben új lakást vásárol, akkor a korábban kapott szocpol és a 10 milliós CSOK különbözetére lehet jogosult, ha megfelel az új lakás vásárlása esetén előírt további feltételeknek is. Erről IDE kattintva tájékozódhat.

Katalin szerint:

2014-12-08 - 14:08

Érdeklődnék, hogy 3,5 millió Ft-os jelzáloghitelünket hol lehetne kiváltani, bárosok vagyunk, de a fent említett törlesztésben nincs elmaradásunk, nem ez miatt vagyunk báron. A lakásunk 10 millió értékű, meg 2-2,5 millió Ft-ra lenne sürgősen szükségünk.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-09 - 12:21

Kedves Katalin!
A negatív adóslista kizáró okot jelent adósságrendező hitel felvételénél még abban az esetben is, ha nem a kiváltandó kölcsön miatt vannak BAR listán. Így sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

Gizella szerint:

2014-02-07 - 21:59

Devizahitelem van a házamon, melyet jelenleg értékesítek, remélhetőleg így azt a hitelemet rendezni tudom. Azonban személyi hiteleket is vettem fel a "ingatlan hitel" fizetése" miatt, amelynek havi nagysága miatt problémám van. Szeretném őket rendezni, azonban báros vagyok. Ez a lehetőség érdekelne, ha ez amit leírtam nem lenne akadály!
Várom válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-10 - 10:00

Kedves Gizella!
BAR listásként semmilyen hitel nem igényelhető pénzügyi partnereinknél, így adósságrendező kölcsön felvételében sem tudunk sajnos Önnek segíteni.

Hitelnet.hu szerint:

2014-02-10 - 10:00

Kedves Gizella!
BAR listásként semmilyen hitel nem igényelhető pénzügyi partnereinknél, így adósságrendező kölcsön felvételében sem tudunk sajnos Önnek segíteni.

F. Istvánné szerint:

2013-09-04 - 09:51

Tisztelt Hitelintézet!
Szeretném megkérdezni, hogy bárlistás vagyok és a hiteleimet fizetem, csak szeretném összevonni és egy helyre fizetni és kölcsönt szeretnék felvenni. Nyugdíjas vagyok, 130.000 Ft a nyugdíjam.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2013-09-04 - 09:54

Kedves Asszonyom!
Bárlistásként sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelt ajánlani, mert a negatív tartalmú BAR lista pénzügyi partnereinknél kizáró okot jelent hitelfelvételnél.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hasonló bejegyzések