BÁR lista akadály-e kedvezményes végtörlesztésnél, munkáltatói támogatás, illetve forinthitel igénylésénél? - Hitelnet.hu

BÁR lista akadály-e kedvezményes végtörlesztésnél, munkáltatói támogatás, illetve forinthitel igénylésénél?

Utolsó módosítás: 2013. június 19. szerda

Tisztelt Cím !

Aktív BAR listás vagyok 2 hitel miatt, 5 hitellel passzív is. Kizáró ok-e a végtörlesztésnél, illetve a munkáltatói támogatás igénybevételénél, illetve a forinthitel felvételnél? Ha igen, mit lehet tenni? Méltányosságot gyakorolhat-e a bank, vagy törvény alapján nem mérlegelhet? Forinthitel felvételnél lehet olyan bank, ahol nem kizáró ok, illetve meg lehet tenni azt, amennyiben a munkáltatói támogatással végtörlesztek az OTP-nél, hogy más banknál vegyek fel BAR-osként forinthitelt? Nagyon buta kérdés lehet, de nem értem. Ha a munkáltató támogatást adva kifizeti helyettem a fennmaradó kölcsönt, akkor ez azt jelenti, hogy én forinthitellel egyösszegben visszafizetem neki és törlesztem azt továbbra? Miután támogatás és nem hitel, ezért nem munkáltatói hitelként törlesztek, hanem egy összegben ahogy előbb írtam? Ha nem ezt jelenti, akkor mit, ugye nem támogat csak úgy több millióval?
Köszönettel: Erzsébet

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Kedves Erzsébet!

A rögzített árfolyamon való végtörlesztésnél illetve az adómentes munkáltatói támogatás igénylésénél nem vizsgálandó a BAR lista, tehát egyik esetben sem jelent akadályt. Hitel azonban egyik pénzintézetnél sem igényelhető sem aktív, sem passzív BAR státusz esetén. Véleményünk szerint BAR lista esetén nem kérhető méltányosság, s nem is mérlegelnek a bankok.
A munkáltató által adható támogatás nem hitel, így vissza nem térítendő összegről van szó. A támogatás igényléséről további felvilágosítás a munkáltatónál kérhető.Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Erzsébet szerint:

  Jó napot!
  Erzsébet vagyok, és szeretném önöktől megkérdezni, hogy lehet-e esélyem kiváltani a mostani jelzáloghitelemet? Mivel nincsen munkám, ezért nem tudom a mostanit fizetni és mivel ráteszik a bár listára a nevemet és a házat is el viszik.
  14 millió forintot vetem fel havi szintem 120.000-at fizetek, de mivel ebbe bele tartozik a az életbiztosítás, ezért csak azt tudnám fizetni és a hitel kamatát nem.
  Kérem segítsenek meg oldást találni.
  Köszönettel.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Legalább 3 hónapja fennálló, bejelentett munkaviszony nélkül sajnos nem tudunk Önnek adósságrendező hitelajánlatot adni. A bankok számára ma már törvény írja elő a kötelező jövedelemvizsgálatot hitelfelvétel esetén.
   Megoldásként annyit tudunk javasolni, hogy keresse fel a hitelfolyósító pénzintézetet és próbáljanak valamilyen fizetéskönnyítő lehetőségben megállapodni. Életbiztosítással kombinált hitelek esetén arra is van lehetőség, hogy konstrukciót váltson, vagyis az életbiztosítás hitelről történő leválasztásával kölcsöne egyenletes törlesztésűvé alakítható. Emellett megoldás lehet a futamidő-hosszabbítás is.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket