Hitelkérelem összeállítása, milyen papírok szükségesek?

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelkérelemhez?

A hitelkérelmi dokumentáció az alábbiakat kell, hogy tartalmazza:

 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, vagy vállalkozó esetén APEH által – az előző évre vonatkozóan – kiadott jövedelemigazolás, nyugdíjas igénylő hitelfelvételekor pedig nyugdíjas igazolvány.
 • Munkabért tartalmazó folyószámla kivonat vagy a kölcsönigénylő nevére szóló APEH jövedelemigazolás. Nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjszelvény vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat.
 • Személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) fénymásolata.
 • Közüzemi számla és befizetését igazoló csekk vagy számlakivonat.
 • Kölcsönigénylő nyomtatvány.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További szükséges papírok jelzáloghitel kérelem esetén:

Ha Ön ingatlan fedezete mellett igényli a kölcsönt, akkor a fedezetül szolgáló ingatlannal kapcsolatos dokumentumokat is be kell nyújtani:

 • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolat
 • Családi ház esetén 90 napnál nem régebbi térképmásolat
 • Alaprajz
 • Lakásbiztosítási kötvény vagy indexálás

Vannak olyan pénzintézetek, ahol a tulajdoni lapot és térképmásolatot a TAKARNET rendszerből lekérik az ügyfeleknek.

Amennyiben Ön lakáscélú jelzáloghitelt igényel, akkor az adott hitelcélnak megfelelően a következő iratokkal bővülhet a hitelkérelem:

 • Lakás- vagy telekvásárlás esetén: földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés.
 • Építkezés és bővítés esetén: jogerős építési/bővítési engedély, tervdokumentáció, műszaki leírás, költségvetés.
 • Korszerűsítés vagy felújítás esetén: költségvetés.
 • Hitelkiváltás esetén: hivatalos igazolás a fennálló tartozásról.

Előzetes hitelbírálat

A hitelkérelem elindítására a Hitelne.hu-nál csak akkor kerül sor, ha előtte Szakértőink elvégezték az ügylet előzetes bírálatát és felmérték az Ön hitelképességét. Ennek célja, hogy ne kerüljön sor a beadott hitelkérelem elutasítására. Az előminősítéshez szükséges dokumentumok az alábbiak: jövedelemigazolás, bankszámla kivonatok, személyes okmányok. Az előzetes hitelbírálat során Hitelszakértőink lekérdezik az Ön adatait a BAR listán, ellenőrzik, hogy a választott konstrukció jövedelmi és ingatlanfedezettel kapcsolatos feltételeinek megfelel-e, továbbá meghatározzák, hogy várhatóan mekkora összegű kölcsön jóváhagyására számíthat adott feltételek mellett.

Pozitív előminősítést követően Hiteltanácsadóink összeállítják a hitelkérelmet, majd eljuttatják az adott pénzintézethez. A hitelkérelem átfutási ideje személyi kölcsön esetén általában 3-4 nap, jelzálog alapú hitelek igénylésekor pedig jellemzően 3-4 hét.

Ha az aktuális hiteltörlesztéseknek szeretne utánanézni, akkor kérjük, használja a honlapunkon elérhető Hitelkalkulátort. Ha a hitelkérelemmel kapcsolatban lenne kérdése, forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
20 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Férjem BAR listán szerepel. Providentnél volt tartozása 200 ezer Ft. Mi ezt befizettük, 0 számlát kaptunk. Nincs tartozásunk.
Lehet igényelni hitelt pozitív BAR listás?

Jelenleg új építésű ház vásárlása esetén használatbavételi engedély megléte nélkül nem nyújtható be hitelkérelem a bankokhoz (7 bank elutasítás). Ugyanakkor a kulcsrakész állapotot a kivitelező csak akkor fejezi be, ha már megtörtént az adásvételi szerződés és az előlegek kifizetésre kerültek. A szerződésben pedig meg kell lennie a hitelt nyújtó banknak is, a hitel mértékének és a szerződés formátuma is az kell, hogy legyen, amit bank kér. Ez róka fogta csuka, hiszen ezek alapján nem tudok adásvételi szerződést sem csinálni.
Mi erre a megoldás?
Z

Üdvözlöm.
Bár listán szereplők is kaphatnak hitelt?

Azt szeretném kérdezni, koraszülött iker gyermekeink születtek 2021.01.08. A szükséges papírokat beszereztük, ám az igénylés elmaradt, mert koraszülöttek a gyerekek.
Igénybe vehetem-e még a babaváró hitelt?

Azt szeretném kérdezni hogy gyermekünk 2020.11.19. én született és előtte próbáltuk de a járvány helyzet végett nem tudták kiváltani másik hitelintézetnél a hitelem. Mikor meg szóltak, hogy most már lehet akkora meg már megszületett a gyermek.. Az lenne a kérdésem, hogy most így Ő rá fel e tudom venni a babavárót?

Szeretnék kérdezni. Én Angliában lakom. Keresek havonta magyar forintban 503.043.01, az fontba 1.300 font.
El lehet-e intézni, hogy 6.000.000?
Köszönöm a válasz előre is.

Van 183000-ft nyugdijam +220000 netto munkaberem+220000-ft-os nettoval rendekezo unokam lenne az adostarsam kapnek szemelyi hitelt 8-10 millio-ft amibol a jelenlegi hiteleimet kifizetnem van: 1700000 ft lkas hitel+ 1000000 szemelyi+ 600000 hitekartya osszesen 3300000-ft 6-8 evre szeretnem a kolcsont 2019 decemberben voltam 65 eves

75.560 Ft rokkantnyugdijam van. Nincs véglegesítve. Hitelt szeretnék 300.000 Ft.

Ha nincs folyószámlám, mert kézbe kapom a fizetést, de van bérpapírom, meg munkáltatói igazolásom is van, csak nem folyószámlára kapom a fizetést, 95-105.000 Ft a havi nettó jövedelmem, erre mennyi kölcsönt vehetnek fel?