Hitelkérelem összeállítása, milyen papírok szükségesek?

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelkérelemhez?

A hitelkérelmi dokumentáció az alábbiakat kell, hogy tartalmazza:

 • 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás, vagy vállalkozó esetén APEH által – az előző évre vonatkozóan – kiadott jövedelemigazolás, nyugdíjas igénylő hitelfelvételekor pedig nyugdíjas igazolvány.
 • Munkabért tartalmazó folyószámla kivonat vagy a kölcsönigénylő nevére szóló APEH jövedelemigazolás. Nyugdíjas igénylő esetén nyugdíjszelvény vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámla kivonat.
 • Személyes okmányok (személyi igazolvány, lakcímkártya, adókártya) fénymásolata.
 • Közüzemi számla és befizetését igazoló csekk vagy számlakivonat.
 • Kölcsönigénylő nyomtatvány.
kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

További szükséges papírok jelzáloghitel kérelem esetén:

Ha Ön ingatlan fedezete mellett igényli a kölcsönt, akkor a fedezetül szolgáló ingatlannal kapcsolatos dokumentumokat is be kell nyújtani:

 • 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap másolat
 • Családi ház esetén 90 napnál nem régebbi térképmásolat
 • Alaprajz
 • Lakásbiztosítási kötvény vagy indexálás

Vannak olyan pénzintézetek, ahol a tulajdoni lapot és térképmásolatot a TAKARNET rendszerből lekérik az ügyfeleknek.

Amennyiben Ön lakáscélú jelzáloghitelt igényel, akkor az adott hitelcélnak megfelelően a következő iratokkal bővülhet a hitelkérelem:

 • Lakás- vagy telekvásárlás esetén: földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés.
 • Építkezés és bővítés esetén: jogerős építési/bővítési engedély, tervdokumentáció, műszaki leírás, költségvetés.
 • Korszerűsítés vagy felújítás esetén: költségvetés.
 • Hitelkiváltás esetén: hivatalos igazolás a fennálló tartozásról.

Előzetes hitelbírálat

A hitelkérelem elindítására a Hitelne.hu-nál csak akkor kerül sor, ha előtte Szakértőink elvégezték az ügylet előzetes bírálatát és felmérték az Ön hitelképességét. Ennek célja, hogy ne kerüljön sor a beadott hitelkérelem elutasítására. Az előminősítéshez szükséges dokumentumok az alábbiak: jövedelemigazolás, bankszámla kivonatok, személyes okmányok. Az előzetes hitelbírálat során Hitelszakértőink lekérdezik az Ön adatait a BAR listán, ellenőrzik, hogy a választott konstrukció jövedelmi és ingatlanfedezettel kapcsolatos feltételeinek megfelel-e, továbbá meghatározzák, hogy várhatóan mekkora összegű kölcsön jóváhagyására számíthat adott feltételek mellett.

Pozitív előminősítést követően Hiteltanácsadóink összeállítják a hitelkérelmet, majd eljuttatják az adott pénzintézethez. A hitelkérelem átfutási ideje személyi kölcsön esetén általában 3-4 nap, jelzálog alapú hitelek igénylésekor pedig jellemzően 3-4 hét.

Ha az aktuális hiteltörlesztéseknek szeretne utánanézni, akkor kérjük, használja a honlapunkon elérhető Hitelkalkulátort. Ha a hitelkérelemmel kapcsolatban lenne kérdése, forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jelenleg új építésű ház vásárlása esetén használatbavételi engedély megléte nélkül nem nyújtható be hitelkérelem a bankokhoz (7 bank elutasítás). Ugyanakkor a kulcsrakész állapotot a kivitelező csak akkor fejezi be, ha már megtörtént az adásvételi szerződés és az előlegek kifizetésre kerültek. A szerződésben pedig meg kell lennie a hitelt nyújtó banknak is, a hitel mértékének és a szerződés formátuma is az kell, hogy legyen, amit bank kér. Ez róka fogta csuka, hiszen ezek alapján nem tudok adásvételi szerződést sem csinálni.
Mi erre a megoldás?
Z

Kedves Zoltán!
Maga a hitelkérelem már a használatbavételi engedély kiadása előtt is benyújtható. Folyósítási feltétel a jogerős használatbavételi engedély megszerzése. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Üdvözlöm.
Bár listán szereplők is kaphatnak hitelt?

Kedves Réka!
Az aktív KHR státusz kizáró ok hitelfelvételnél. Passzív KHR esetén lehetőség nyílhat hitelfelvételre meghatározott feltételek teljesülése esetén. Amennyiben passzív és nem aktív KHR státuszban szerepel a listán, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

Azt szeretném kérdezni, koraszülött iker gyermekeink születtek 2021.01.08. A szükséges papírokat beszereztük, ám az igénylés elmaradt, mert koraszülöttek a gyerekek.
Igénybe vehetem-e még a babaváró hitelt?

Kedves Anita!
A babaváró hitel igényelhető, de az igénylés benyújtása előtt született gyermekek sajnos nem vehetők figyelembe a babaváró hitel kedvezményeinél (kamattámogatás, tartozáscsökkentés). Ha most felveszik a babaváró hitelt, a kölcsön 5 év után akkor törleszthető továbbra is kamatmentesen, ha 5 éven belül újabb gyermekük születik.

Jó napot kívánok.
Mivel vészhelyzet ideje alatt születtek a babák, nem értem, hogy akkor miért nem igényelhetik a babaváró kölcsönt?

Kedves Judit!
A jelenlegi vészhelyzet alatt sajnos nem áll fenn ennek lehetősége, nem teszi lehetővé a vonatkozó kormányrendelet.

Azt szeretném kérdezni hogy gyermekünk 2020.11.19. én született és előtte próbáltuk de a járvány helyzet végett nem tudták kiváltani másik hitelintézetnél a hitelem. Mikor meg szóltak, hogy most már lehet akkora meg már megszületett a gyermek.. Az lenne a kérdésem, hogy most így Ő rá fel e tudom venni a babavárót?

Kedves Géza!
Mivel a gyermek már a veszélyhelyzet ideje alatt született, így lehetőség van a gyermek születését követően igényelni a Babaváró hitelt. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Szeretnék kérdezni. Én Angliában lakom. Keresek havonta magyar forintban 503.043.01, az fontba 1.300 font.
El lehet-e intézni, hogy 6.000.000?
Köszönöm a válasz előre is.

Kedves Gábor!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Van 183000-ft nyugdijam +220000 netto munkaberem+220000-ft-os nettoval rendekezo unokam lenne az adostarsam kapnek szemelyi hitelt 8-10 millio-ft amibol a jelenlegi hiteleimet kifizetnem van: 1700000 ft lkas hitel+ 1000000 szemelyi+ 600000 hitekartya osszesen 3300000-ft 6-8 evre szeretnem a kolcsont 2019 decemberben voltam 65 eves

75.560 Ft rokkantnyugdijam van. Nincs véglegesítve. Hitelt szeretnék 300.000 Ft.

Kedves Magdolna!
Nem véglegesített rokkantnyugdíj sajnos nem vehető figyelembe hitelfelvételnél.

Ha nincs folyószámlám, mert kézbe kapom a fizetést, de van bérpapírom, meg munkáltatói igazolásom is van, csak nem folyószámlára kapom a fizetést, 95-105.000 Ft a havi nettó jövedelmem, erre mennyi kölcsönt vehetnek fel?

Kedves Mária!
Személyi kölcsön igényléshez általában szükséges folyószámlával rendelkezni. Hiteligényét ITT jelezheti.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45127 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

18
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x