fbpx

Zöld hitel kalkulátor

Mennyi zöld hitelt kaphatok? Kérd egyedi ajánlatunkat!

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miben segít a Hitelnet zöld hitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Különböző előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki zöld hitel ajánlatot.

20 év alatt többszázezer kalkuláció

20 év alatt többszázezer kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Részletesen megmutatjuk az elérhető banki kedvezményeinket!

Részletesen megmutatjuk az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél akár kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Zöld hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Zöld hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható hitel: Zöld hitel

Biztonságos, kiszámítható hitel: Zöld hitel

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Az NHP Zöld Otthon Program (NHP ZOP) keretében október 4-től elérhetők lesznek a korábban már bejelentett zöld hitelek. Nagy az érdeklődés a program iránt, hiszen ennek keretében az előírt energiahatékonyságú új lakást vásárlók vagy építők a teljes futamidő alatt fix, 2,5%-os kamat mellett juthatnak lakáshitelhez. A program legnépszerűbb eleme várhatóan a 0%-os CSOK hitel lesz. Erre azok lehetnek jogosultak, akik a legalább 2 gyermekes CSOK-ot is igénybe veszik a finanszírozáshoz. Összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket!

Zöld hitel kalkulátor

A Zöld hitel jellemzői

 • A ZOP keretében adható maximális hitelösszeg 70 millió forint. Zöld CSOK hitellel történő igénybevétel esetén a kétfajta hitel együttes összege nem haladhatja meg a 70 millió forintot. A Zöld CSOK hitel maximáli összege 2 gyermek esetén 10 millió forint, 3 vagy több gyermek esetén 15 millió forint.
 • A kamat a futamidő végéig fixen 2,5%-os.
 • A hitel maximális futamideje 25 év
 • Az NHP zöld otthon lakáshitelt csak magánszemélyek számára érhető el.
 • A zöld hitel a piaci lakáshitelnél kedvezőbb.

Az ügyleti kamaton kívül felszámolható egyéb költségek

 • A folyósítási díj legfeljebb a folyósított hitelösszeg 0,75%-a lehet, de lakáshitelenként összesen maximum 100 000 forint.
 • Az elő- és végtörlesztési díj legfeljebb az elő-, illetve végtörlesztett összeg 1%-a, maximum 30 000 forint. LTP-ből történő betörlesztés díjmentes.
 • A hitelügylet során felszámíthatók harmadik fél részére fizetendő díjak, költségek: közjegyzői díj, értékbecslési díj/helyszíni szemle díja, tulajdoni lap lekérésének díja, térképmásolat díja, jelzálogjog bejegyzési, törlési díj és a hitel folyósításával összefüggő banki átutalás díja.

A Zöld hitel célja

A hitelcél kizárólag energiahatékony, Magyarország területén fekvő, új ingatlan vásárlásának, illetve építésének finanszírozása, valamint zöld hitel kiváltása lehet.

Új lakás építésére nyújtott hitelnek minősül:

 • építési telek vásárlására és azon új lakás megépítésre nyújtott ugyanazon hitel azzal, hogy az építési telek lakáshitelből finanszírozott vételár(része) nem haladhatja meg a lakáshitel szerződésben rögzített hitelösszeg 50 százalékát,
 • új lakás meglévő építési telken történő építésére nyújtott hitel,
 • használatba vételi engedéllyel még nem rendelkező (félkész) lakóingatlan tulajdonjogának megszerzésére, valamint megépítésre (befejezésére) nyújtott ugyanazon hitel.

Vásárlás abban az esetben finanszírozható az NHP ZOP keretében, amennyiben az új ingatlant gazdálkodó szervezet természetes személy részére való értékesítés céljára építi vagy építteti, és amelyet első ízben, természetes személy részére értékesítenek.

Az új lakás vásárlására, vagy építésére nyújtott lakáshitelből finanszírozható az új lakáshoz kapcsolódó gépkocsitároló vagy tároló új lakással egyidejűleg történő

  • vásárlása az új lakással azonos helyrajzi számon, vagy többlakásos lakóépület esetén azonos lakóépületben (annak udvarán, telkén), illetve
  • vásárlása és építése is az új lakással azonos építési telken.

Energiahatékonyságra vonatkozó feltételek

 • Az új lakás energetikai besorolásának el kell érnie legalább BB energetikai besorolást, vagyis közel nullás energiaigényűnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy legalább 25%-ban megújuló forrásból kell biztosítani a ház energiafelhasználását.
 • Az ingatlan összesített energiaigénye legfeljebb 90 kWh/m2/év Fontos kiemelni azonban, hogy a BB energetikai minősítésű ingatlanok primer energiaigénye 81–100 kWh/m2/év közötti.Ebből kifolyólag tehát nem minden BB energetikai minősítésű ingatlan felel meg ennek a feltételnek.

Mit takar a „BB” energetikai minősítés?

A BB energetikai osztály, vagyis a közel nulla energiaigényre vonatkozó követelmény egy, az új ingatlanok építésekor alkalmazandó előírás. Feltételrendszere az épületek több energetikai paraméterét is meghatározza. Ilyen például a hőszigetelések mértéke, a nyílászárók minősége, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása.

Egy lakóingatlan BB minősítést abban az esetben kaphat, ha az összesített energetikai számértéke 81 és 100 között van, vagyis az energetikai szakértő által meghatározott energiafelhasználási értéke 81-100 KWh/m2. Amennyiben ez az érték 81-nél alacsonyabb, úgy az ingatlan „AA” energetikai osztályba kerül, ha pedig meghaladja a 100-at, akkor CC minősítésű lesz.
Nem minden BB energiaosztályba tartozó ingatlan fog azonban megfelelni a zöld feltételeknek, csak az, amelyik a primer energiafelhasználásra vonatkozó feltételeket is teljesíti.

Igénylőkre vonatkozó feltételek

 • A lakáshitel adósa, adóstársa magyar állampolgár, a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak tekintendő személy és a harmadik országbeli állampolgársággal rendelkező, bevándorolt és a letelepedett jogállású, valamint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy lehet, amennyiben a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodási jogukat Magyarország területén gyakorolja, illetve hontalan.
 • Egy hitelügyletbe legfeljebb 4 adós vonható be.
 • Egy személy egy zöld hitel adósa lehet. Kivétel ez alól:
 • válás vagy vagyonközösség megszüntetése esetén egyik fél kilép a hitelből
 • öröklés miatt kerül be valaki a kölcsönügyletbe
 • ugyanazon célra igényelt zöld piaci és zöld CSOK hitel adósa lehet ugyanaz a személy

Tulajdoni hányadra vonatkozó feltételek

 • Az adós tulajdonába kell kerülnie a lakásnak.
 • Több Adós esetén az adóstársak között a tulajdoni részarány szabadon meghatározható, ideértve azt az esetet is, hogy valamely adóstárs nem szerez tulajdont. Fontos kiemelni azonban, hogy a Zöld CSOK hitel esetében házastársak, élettársak igénylésekor mindkét támogatott személynek – bármilyen arányban – tulajdonrészt kell szereznie a támogatott ingatlanban.
 • A lakásnak az adósokon kívül egyéb tulajdonosa nem lehet, kivéve az öröklés esetét, valamint az adós gyermekének tulajdonszerzését (A Tulajdonos adós vér szerinti vagy örökbefogadott eltartott gyermeke, aki a 25. életévét még nem töltötte be vagy a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy.)
 • A tulajdonosoknak az utolsó folyósítást követő 10 évig életvitelszerűen a célingatlanban kell lakni. Az állandó lakóhely létesítését az utolsó folyósítást követő 90 napon belül igazolni szükséges a hitelintézet részére.  A következő esetek nem minősülnek a bentlakási kötelezettség megszegésének:
  a) a gyermek – a gyermekvédelmi szakellátások körébe tartozó otthont nyújtó ellátás keretében elhelyezett gyermek kivételével – tanulmányai folytatása miatt átmenetileg nem a támogatott személy lakásában lakik,
  b) a támogatott személyt vagy a gyermeket, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, egészségi állapota miatt tartósan egészségügyi intézményben kezelik,
  c) ha a támogatott személy és a gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, a támogatott személy munkavállalására tekintettel – indokoltan – legfeljebb öt évig az új lakás elhelyezkedése szerinti településtől eltérő településen tartózkodik, *
  d) ha a támogatott személy vagy a gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, közeli hozzátartozó ápolása miatt ideiglenesen nem az új lakásban lakik,
  e) a támogatott személy az 1. mellékletben nem szereplő vétség miatt letöltendő szabadságvesztés büntetését tölti,
  f) a nagykorú gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, elköltözik,
  g) a kiskorú gyermek, akire tekintettel a családi otthonteremtési kedvezményt igényelték, a nagykorúvá válását követően elköltözik, vagy
  h) a támogatott személy és a gyermek a támogatott személy foglalkoztatásra irányuló jogviszonya következtében – ideértve a sajátos egyházi jogviszonyt is – a foglalkoztatásra irányuló jogviszony jellegéből következően köteles a szolgálati helyén a foglalkoztató által térítésmentesen biztosított szolgálati lakásban lakni a foglalkoztatásra irányuló jogviszony fennállása alatt.

Az ingatlan a hitel futamideje alatt:

 • nem idegeníthető el,
 • a lakáshitelt nyújtó hitelintézeten kívül más személyek javára szóló joggal nem terhelhető, ide nem értve a zöld CSOK hitel kapcsán az állam javára alapított jelzálogjogot, valamint annak biztosításra bejegyzett elidegenítési és terhelelési tilalmat,
 • az alábbi bérbeadáson kívüli egyéb módon nem hasznosítható: a Tulajdonos Adós legalább többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, illetve az általa folytatott egyéni vállalkozói tevékenység székhelyeként a cégnyilvántartásba, illetve az egyéni vállalkozók nyilvántartásába jelenti be,
 • haszonélvezeti jog nem alapítható. E feltétel megszegésének minősül az ingatlan futamidő alatti átminősítése üzleti célú ingatlanná.
 • megengedett azonban haszonélvezeti jog alapítása a Tulajdonos adós egyenesági hozzátartozója javára.
 • az ingatlan a hitel utolsó folyósítását követő 10 éven belül nem adható bérbe.

 

Az NHP zöld otthon hitelt jobban megéri igényelni, mint a CSOK-ot

A családok otthonteremtési kedvezményével 3 gyermekkel 15 millió forintot lehet felvenni 3 százalékos kamatozással, ami 20 éves futamidővel havi 83 000 forintos törlesztőrészletet jelent. Amennyiben ugyanez a család az NHP zöld otthon hitelt válassza, 2,5 százalékos kamattal megkapja a 15 millió forintot, és a törlesztő csak 79 000 forint lenne, ami a futamidő végére 889 000 forintos megtakarítást jelent.

Otthonteremtési kamattámogatás: 0%-os zöld CSOK-ot is lehet igényelni mellé

A zöld hitel mellé zöld CSOK hitelt is fel lehet venni, ebben az esetben a hitel kamatmentes lesz, tehát a CSOK-ot  0%-os kamatozással lehet igénybe venni. A zöld CSOK-nak - mint minden államilag támogatott otthonteremtési kölcsönnek - az egyik alapfeltétele a vissza nem térítendő CSOK támogatás felvétele.

A lakáshitel rendelkezésre tartása

A rendelkezésre tartási idő 3-4 év.

Ez azt jelenti, hogy a lakáshitelt a bank a hitelszerződés aláírását követő rendelkezésre tartási időn belül folyósíthatja. Ennek azért van jelentősége, mert építkezés, illetve új építésű lakás vásárlása esetén az utolsó vételárrészlet kifizetése elhúzódhat.

Az Adós tehát a lakáshitel teljes összegét a szerződés megkötésének napjától számított legfeljebb 4 éven - egyösszegű lehívás esetén legfeljebb 3 éven - belül hívhatja le. Az első részösszeg lehívására 3 év áll rendelkezésre.

Rendelkezésre tartási jutalékot a hitelintézet nem számíthat fel!

A hitelbírálat időtartama

A hitelbírálati határidő nem haladhatja meg a hitelkérelem hiánytalan befogadását követően az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapot, építkezés esetén 25 munkanapot. Amennyiben a finanszírozáshoz zöld CSOK hitel is kapcsolódik, úgy vásárlás esetén hitelbírálati határidő további 5 munkanappal, építés esetén 15 munkanappal meghosszabbodik.

Folyósítási határidő

A folyósítási határidő a folyósítási feltételek Adós általi maradéktalan teljesítését követően számított 2 munkanap, illetve az Adós írásbeli kérelme alapján ezt követő időpont.

Személyre szabott díjmentes tájékoztatás

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű zöld hitel ügyintézést is!

[helpie_faq show_title="1" title="Gyakori kérdések és válaszok Zöld hitel igényléssel kapcsolatban" title_tag="h2" show_search="1" search_placeholder="Keresés a gyakori kérdések között" search_by_tags="1" exclude_from_search="1" display_mode="simple_accordion" toggle="1" open_by_default="none" faq_url_attribute="1" faq_url_type="post_slug" display_mode_group_by="none" sortby="publish" order="desc" limit="-1" categories="2381"]

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

58 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szeretném megkérdezni, hogy a zöld hitel mikortól lesz újra elérhető? Ha esetleg nem lesz újra igényelhető, várható-e helyette hasonlóan kis kamatozású termék?

Tisztelt Szakértő!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a THM-et az NHP Zöld Hitelnél hogyan is kell értelmezni? Mert aláírtuk pénteken a szerződést, de „csalódottan” nyugtáztam, hogy az Erste Banknál a 2,56 %-os THM nem azt jelenti, hogy 25 millió Ft x 1,0256/240 hónap a törlesztőrészlet összege, hanem 106.800 helyett 132.800 Ft havonta. Van a cégemnek is NHP 2,5%-os hitele kisteherautókra, ott a 2,5% THM igenis azt jelenti, hogy pl. 10.000.000 Ft helyett 10.250.000 Ft az összköltségem 60 hónap alatt.
Köszönöm a válaszát, üdvözlettel: Petya79

Üdvözlöm!
Zöld hitel és CSOK együttes igénylése esetén ha építkezünk, csak az építkezés végén a használatbavételi engedélyt követően kell mindkét hitel törlesztését megkezdeni? Vagy a zöld hitelt már az igénylést követően is fizetnem kell?
Köszönettel.

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő: feleségemmel szeretnénk mi is zöld hitelt igényelni, amelyeknek az előkészületei már folyamatban vannak (papírmunka)
Hallani olyan infókat, hogy hamarosan kimerül a keret. Ez nagyjából mikor következhet be?
Üdvözlettel,
Tamás

Tisztelt Ügyintéző!
Olyan helyzetbe kerültem, hogy most épülő zöld hitel kompatibilis lakást szeretnék venni. Jelenleg a fizetésem nem elegendő, azonban szeptembertől már nagyobb összeget fogok keresni. Olyan kérdésem lenne, hogyha most előszerződés és szerződés aláírása mellett egyik rokonom mint adóstárs beszállna a hitelelbírálásba, januártól (szeptember +3 hónap) van-e lehetőségem őt teljesen a hitelből kiváltani, mintha az ő néven sosem lett volna?
Előre is köszönöm a választ

Üdvözlöm!
Új ház építésénél (100 nm) a Zöld hitelnél készenléti fokozatonként folyósítják a hitelt? Vagy mondjuk pl. 50%-ot is folyósítanak előre vagy esetleg jelzálog is bevonható a kölcsönbe?
Van 10 000 000 millió Ft önrészem.
Köszönöm a választ!

Kedves Szakértő,
A vásárolt telken található egy lakóépület, bár elég romos. Mindenképp bontásra fog kerülni. Azt szeretném kérdezni, hogy át kell-e minősíteni a telket, ahhoz, hogy a zöld hitelt igénybe vehessem? Valamint, hogy az átminősítés mennyi időt vesz igénybe?
Segítségét előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Párommal közösen szeretnénk új építésű ingatlant vásárolni Zöld Hitel igénybevételével. Neki folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonya van, én most fogok munkahelyet váltani, 3 hónap próbaidővel. Ha jól tudom, ebben az esetben én a próbaidő miatt nem lehetek adóstárs.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel közösen vesszük az ingatlant, én milyen minőségben veszek majd részt a hitelfelvételben? Zálogkötelezettként? Amikor letelik a 3 hónapos próbaidőm, van-e lehetőség a szerződés módosítására úgy, hogy adóstársként szerepeljek az ügyletben a továbbiakban?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Szakértő!
Zöld hitelt szeretnénk igénybe venni párommal. A jelenlegi helyzet kb. 20M Ft önerőt jelent. Építeni szeretnénk egy kb. 65M forint értékben, de úgy, hogy a jelenlegi házunkat szeretnénk visszaforgatni.
Kérdésem az lenne, hogy telekkel rendelkezni kell-e már igényléskor és/vagy a hitel összege igényelhető-e telekvásárlásra is?
Köszönöm,
János

Kedves Szakértő!
Családi ház építését tervezzük zöld hitel és csok támogatás (1 gyerek) igénybevételével. A ház alagsorában szeretnénk egy műhelyet kialakítani vállalkozási céllal. Azt tudjuk, hogy egyéni vállalkozás székhelyeként mindkét esetben bejelenthető az ingatlan, de vállalkozói tevékenység folytatható-e az ingatlanban?
Válaszát köszönöm,
Edit

Tisztelt Cím,
Zöld hitel + CSOK igényelhető olyan újépítésű házra, ha az eladó építtető nem magyar, hanem EU (szlovák) céggel rendelkezik? Magyar adószáma jelenleg nincsen a cégnek, de most fog igényelni még szerződéskötés előtt.

Kedves Szakértők!
A jelenlegi lakásunkat CSOK igénybevételével vásároltuk. Szeretnénk építkezni amihez a Zöld hitelt igényelnénk. Úgy terveztük, hogy amikor elkészül a házunk, eladjuk a lakásunkat és átvisszük a CSOK támogatást az új ingatlanra, ennek a menetét már kiderítettem. A zöld hitelnél lehet abból probléma, hogy a hitel folyósítása után szeretnénk a már meglévő CSOK támogatást átvezetni?
Köszönöm.
Imre

Kedves Hitelnet Szakértők,
Felvehető zöld hitel új épület építésére úgy, hogy adott telken levő lakóépület mellé szeretnék még egy lakóépületet építeni? Az ingatlan saját tulajdonban van, illetve azon jelenleg jelzáloghitel van (CSOK+OTK).
Előre is köszönöm a választ!
Üdv, G

Kérdésem: Ha zöldhitellel, fővállalkozóval kötött szerződés alapján építünk házat, szükséges-e építési naplót vezetni.

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudomásuk szerint melyik banknál lehet úgy igényelni a Zöld Otthon hitelt, hogy a telekvásárlásra is fel lehessen használni? (Gránit, K&H, OTP Bankoknál azt a választ kaptam, hogy nincs náluk jelenleg ilyenre lehetőség).
A Zöld Otthon hitelnél az megvalósítható, hogy az egyik kivitelező emeltszintű félkész állapotig megépíti a házat, egy másik pedig befejezi? Vagy esetleg, ha nem vállalja egy másik kivitelező, akkor külön-külön más-más szakemberekkel kivitelezni? (bár utóbbit kétlem, mivel gondolom erről is előre kéne tudni a tervezett árat benyújtani)
Köszönöm előre is a válaszukat!

Kedves Hitelnet.
Zöld Hitel felvételét tervezzük. Az építkezést egyszerű bejelentéssel kezdtük meg (az építtető személyem, saját lakhatás céljából), e-napló nyitási /készenlétbe helyezési/ vezetési kötelezettség nélkül. Az építkezés előrehaladott állapotban van, így amennyiben e-napló vezetési kötelezettség merülne fel a hitelfelvétel során, annak utólagosan nem tudunk eleget tenni.
Zöld Hitel esetében szükséges-e e-naplót vezetni / készenlétbe helyezni vagy egyszerű bejelentéssel is történhet a hitelfelvétel?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Februárban szeretném megigényelni a zöld hitelt. Előzetes hitelelbírálás rendben volt, viszont egy barát megijesztett azzal, hogy a szerencsejátékra költött tételek negatív befolyásoló tényezők.
Augusztus-szeptember környékén történtek az én számlámról utalások (nem az én, hanem az édesapám részéről, akinek nincs számlaszáma).
Azóta nem történt utalás, tehát az utolsó 3 havi bankszámla kivonaton már nem szerepel ilyen tétel.
Ilyen esetben kell aggódnom?
Köszönöm előre is a segítségüket.

Kedves Hitelnet,
tervezőasztalról vásárolnék új építésű ingatlant adásvételi előszerződéssel. A vásárlás során ZOP és CSOK hitelt is igénybe szeretnék venni.
Amennyiben az ingatlan 1 év múlva kerül átadásra, és akkor már esetleg nem lesz kedvezményes ZOP/CSOK, akkor mit lehet tenni?
Van valami lehetőség arra, hogy valamelyik banknál már ingatlan adásvételi előszerződést követően minél hamarabb megkössük a hitelszerződést, viszont a kiutalásra csak jóval később (lásd fent) kerülne sor?
(A fenti eset akkor is kérdéses, ha mondjuk most előszerződünk, majd fél év múlva kötünk végleges adásvételit, és mondjuk akkor már nem lenne ZOP/CSOK.)
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődnék, hogy a folyamatban lévő építési hitel + CSOK felhasználásával épülő házunk esetében, alkalmazható-e a zöld hitel a meglévő hitel kiváltására.
Köszönöm.

Szeretnék érdeklődni, hogy ház építése esetén van-e jelentősége, hogy a telek amire építkezünk milyen besorolású? Pl. Zártkerti, külkerületi, kert vagy kivett udvar stb.
Köszönöm, Gabi

Kedves Hitelnet,
Érdeklődnék, hogy mit jelent pontosan az „életvitelszerűen ott lakás”?
Tegyük fel, hogy az állandó lakcímem hiteles lakásba van bejelentve, az ingatlant nem adom bérbe, de a hitel folyósítása után kapok egy visszautasíthatatlan állásajánlatot akár egy EU-s, akár egy nem EU-s országban és ki kell költözzek a munkavégzése miatt. Az állandó lakcímem maradna MO és a szóban forgó lakás, de ideiglenes/tartózkodási címet be kellene jelentenem a másik országban.
Ezzel én megsérteném az életvitelszerűen ott lakás feltételeit?
Köszönöm a választ!

Zöld hitel + CSOK hitelt szeretnénk felvenni építkezéshez, ehhez szeretnénk kérni teljes körű ügyintézést, ha lehetséges minél hamarabb.

Üdvözlöm, családi ház építését tervezzük. Szeretnénk igénybe venni hozzá a zöld hitelt, állandó lakosként használnánk az ingatlant, de szeretnék magánszálláshely kiadással is foglalkozni.
Ilyen célra nem lehetne használni az ingatlant?
Köszönöm a válaszukat.

Tisztelt Szakértő!
NHP ZOP vagy CSOK hitel esetén fennáll a 10 évig életvitelszerű ottlakás feltétele. Mi történik, ha a hitelt mondjuk 5 év után visszafizetem (végtörlesztem)? Akkor is még 5 évig ott kell laknom?

Üdv,
Laci

Angliai munkaviszonnyal igényelhető-e az új zöld otthon hitel és a kamatmentes csok hitel? Új ház építését tervezzük, viszont akkor költöznénk haza, ha az ingatlan elkészült. 2 gyerekünk van, így a csok támogatást is igényelnénk.
Válaszukat köszönöm.

Üdvözlöm.
Megjelent a zöld hitel, igénybe lehet venni szabadon felhasználótó jelzálog hitelkiváltásra?

Tisztelt Szakértő!

A Zöld Hitel Kalkulátor (ZOP) használatakor egyes bankok ajánlata mellett feltüntették, hogy Hitelnet kedvezményt adnak az elő- és végtörlesztésre (30.000 Ft helyett 0 Ft). Tudomásom szerint kormányrendelet (?) szabályozza, hogy a Zöld hitel esetén az elő- és végtörlesztés minden pénzintézet esetében 1%, de maximum 30.000 Ft, ettől eltérni nem lehet. Ez valóban így van, vagy téves információt kaptam ezzel kapcsolatban?

Előre is köszönöm!
András

Tisztelt Szakértő!
Aláírtuk a Takarék CSOK+15 Otthonteremtő Kamattámogatott hitelszerződést, jelenleg az első folyosítás előtt állunk. Szeretném kérdezni, hogy az új zöld hitel + Csok konstrukcióval kiváltható-e a hitel, mert az kedvezőbb és szeretnénk még zöld hitelt is felvenni, mert sajnos úgy néz ki, hogy a tervezet forrás nem elegendő.
Köszönettel: Péter