Zöld hitel kalkulátor (ZOP)

Mennyi zöld hitelt kaphatok? Kérd egyedi ajánlatunkat!

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet zöld hitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Különböző előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki zöld hitel ajánlatot.

20 év alatt többszázezer kalkuláció

20 év alatt többszázezer kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Részletesen megmutatjuk az elérhető banki kedvezményeinket!

Részletesen megmutatjuk az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél akár kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Zöld hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Zöld hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható hitel: Zöld hitel

Biztonságos, kiszámítható hitel: Zöld hitel

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Az NHP Zöld Otthon Program (NHP ZOP) keretében október 4-től elérhetők lesznek a korábban már bejelentett zöld hitelek. Nagy az érdeklődés a program iránt, hiszen ennek keretében az előírt energiahatékonyságú új lakást vásárlók vagy építők a teljes futamidő alatt fix, 2,5%-os kamat mellett juthatnak lakáshitelhez. A program legnépszerűbb eleme várhatóan a 0%-os CSOK hitel lesz. Erre azok lehetnek jogosultak, akik a legalább 2 gyermekes CSOK-ot is igénybe veszik a finanszírozáshoz. Összegyűjtöttük a legfontosabb részleteket!

Zöld hitel kalkulátor

A Zöld hitel jellemzői

 • A ZOP keretében adható maximális hitelösszeg 70 millió forint. Zöld CSOK hitellel történő igénybevétel esetén a kétfajta hitel együttes összege nem haladhatja meg a 70 millió forintot. A Zöld CSOK hitel maximáli összege 2 gyermek esetén 10 millió forint, 3 vagy több gyermek esetén 15 millió forint.
 • A Zöld hitel kamata a teljes futamidő alatt legfeljebb 2,5% rögzített éves hitelkamat lehet.
 • A hitel maximális futamideje 25 év

Az ügyleti kamaton kívül felszámolható egyéb költségek

 • A folyósítási díj legfeljebb a folyósított hitelösszeg 0,75%-a lehet, de lakáshitelenként összesen maximum 100 000 forint.
 • Az elő- és végtörlesztési díj legfeljebb az elő-, illetve végtörlesztett összeg 1%-a, maximum 30 000 forint. LTP-ből történő betörlesztés díjmentes.
 • A hitelügylet során felszámíthatók harmadik fél részére fizetendő díjak, költségek: közjegyzői díj, értékbecslési díj/helyszíni szemle díja, tulajdoni lap lekérésének díja, térképmásolat díja, jelzálogjog bejegyzési, törlési díj és a hitel folyósításával összefüggő banki átutalás díja.

A Zöld hitel célja

A hitelcél kizárólag energiahatékony, Magyarország területén fekvő, új lakás vásárlásának, illetve építésének finanszírozása, valamint zöld hitel kiváltása lehet.

Új lakás építésére nyújtott hitelnek minősül:

 • építési telek vásárlására és azon új lakás megépítésre nyújtott ugyanazon hitel azzal, hogy az építési telek lakáshitelből finanszírozott vételár(része) nem haladhatja meg a lakáshitel szerződésben rögzített hitelösszeg 50 százalékát,
 • új lakás meglévő építési telken történő építésére nyújtott hitel,
 • használatba vételi engedéllyel még nem rendelkező (félkész) lakóingatlan tulajdonjogának megszerzésére, valamint megépítésre (befejezésére) nyújtott ugyanazon hitel.

Vásárlás abban az esetben finanszírozható az NHP ZOP keretében, amennyiben az új lakást gazdálkodó szervezet természetes személy részére való értékesítés céljára építi vagy építteti, és amelyet első ízben, természetes személy részére értékesítenek.

Az új lakás vásárlására, vagy építésére nyújtott lakáshitelből finanszírozható az új lakáshoz kapcsolódó gépkocsitároló vagy tároló új lakással egyidejűleg történő

  • vásárlása az új lakással azonos helyrajzi számon, vagy többlakásos lakóépület esetén azonos lakóépületben (annak udvarán, telkén), illetve
  • vásárlása és építése is az új lakással azonos építési telken.

Energiahatékonyságra vonatkozó feltételek

   • Az új lakás energetikai besorolásának el kell érnie legalább a „BB” minősitést, vagyis közel nullás energiaigényűnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy legalább 25%-ban megújuló forrásból kell biztosítani a ház energiafelhasználását.
   • Az ingatlan összesített energiaigénye legfeljebb 90 kWh/m2/év Fontos kiemelni azonban, hogy a BB energetikai minősítésű ingatlanok primer energiaigénye 81–100 kWh/m2/év közötti. Ebből kifolyóslag tehát nem minden BB energetikai minősítésű ingatan felel meg enne a feltételnek.

Igénylőkre vonatkozó feltételek

   • A lakáshitel adósa, adóstársa magyar állampolgár, a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak tekintendő személy és a harmadik országbeli állampolgársággal rendelkező, bevándorolt és a letelepedett jogállású, valamint a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személy lehet, amennyiben a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodási jogukat Magyarország területén gyakorolja, illetve hontalan.
   • Egy hitelügyletbe legfeljebb 4 adós vonható be.
   • Egy személy egy zöld hitel adósa lehet. Kivétel ez alól:
   • válás vagy vagyonközösség megszüntetése esetén egyik fél kilép a hitelből
   • öröklés miatt kerül be valaki a kölcsönügyletbe
   • ugyanazon célra igényelt zöld piaci és zöld CSOK hitel adósa lehet ugyanaz a személy

Tulajdoni hányadra vonatkozó feltételek

   • Az adós tulajdonába kell kerülnie a lakásnak.
   • Több Adós esetén az adóstársak között a tulajdoni részarány szabadon meghatározható, ideértve azt az esetet is, hogy valamely adóstárs nem szerez tulajdont. Fontos kiemelni azonban, hogy a Zöld CSOK hitel esetében házastársak, élettársak igénylésekor mindkét támogatott személynek – bármilyen arányban – tulajdonrészt kell szereznie a támogatott ingatlanban.
   • A lakásnak az adósokon kívül egyéb tulajdonosa nem lehet, kivéve az öröklés esetét, valamint az adós gyermekének tulajdonszerzését (A Tulajdonos adós vér szerinti vagy örökbefogadott eltartott gyermeke, aki a 25. életévét még nem töltötte be vagy a 25. életévét már betöltött, megváltozott munkaképességű személy.)
   • A tulajdonosoknak az utolsó folyósítást követő 10 évig életvitelszerűen a célingatlanban kell lakni. Az állandó lakóhely létesítését az utolsó folyósítást követő 90 napon belül igazolni szükséges a hitelintézet részére.

Az ingatlan a hitel futamideje alatt:

   • nem idegeníthető el,
   • a lakáshitelt nyújtó hitelintézeten kívül más személyek javára szóló joggal nem terhelhető, ide nem érve a zöld CSOK hitel kapcsán az állam javára alapított jelzálogjogot, valamint annak biztosításra bejegyzett elidegenítési és terhelelési tilalmat,
   • az alábbi bérbeadáson kívüli egyéb módon nem hasznosítható: a Tulajdonos Adós legalább többségi tulajdonában álló gazdasági társaság, illetve az általa folytatott egyéni vállalkozói tevékenység székhelyeként a cégnyilvántartásba, illetve az egyéni vállalkozók nyilvántartásába jelenti be,
   • haszonélvezeti jog nem alapítható. E feltétel megszegésének minősül az ingatlan futamidő alatti átminősítése üzleti célú ingatlanná.
   • megengedett azonban haszonélvezeti jog alapítása a Tulajdonos adós egyenesági hozzátartozója javára.
   • az ingatlan a hitel utolsó folyósítását követő 10 éven belül nem adható bérbe.

A lakáshitel rendelkezésre tartása

A rendelkezésre tartási idő 3-4 év.

Ez azt jelenti, hogy a lakáshitelt a bank a hitelszerződés aláírását követő rendelkezésre tartási időn belül folyósíthatja. Ennek azért van jelentősége, mert építkezés, illetve új építésű lakás vásárlása esetén az utolsó vételárrészlet kifizetése elhúzódhat.

Az Adós tehát a lakáshitel teljes összegét a szerződés megkötésének napjától számított legfeljebb 4 éven – egyösszegű lehívás esetén legfeljebb 3 éven – belül hívhatja le. Az első részösszeg lehívására 3 év áll rendelkezésre.

Rendelkezésre tartási jutalékot a hitelintézet nem számíthat fel!

A hitelbírálat időtartama

A hitelbírálati határidő nem haladhatja meg a hitelkérelem hiánytalan befogadását követően az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapot, építkezés esetén 25 munkanapot. Amennyiben a finanszírozáshoz zöld CSOK hitel is kapcsolódik, úgy vásárlás esetén hitelbírálati határidő további 5 munkanappal, építés esetén 15 munkanappal meghosszabbodik.

Folyósítási határidő

A folyósítási határidő a folyósítási feltételek Adós általi maradéktalan teljesítését követően számított 2 munkanap, illetve az Adós írásbeli kérelme alapján ezt követő időpont.

Személyre szabott díjmentes tájékoztatás

Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű zöld hitel ügyintézést is!

Gyakori kérdések és válaszok Zöld hitel igényléssel kapcsolatban

 • Zöld hitel esetében minden tulajdonosnak életvitelszerűen a lakásban kell laknia?
  Tisztelt Szakértő! Meglévő építési telekre építenénk házat a zöld hitel segítségével. A telek az én és a feleségem közös tulajdonában van, így az építendő ház is abban lenne gondolom. A…További részletek
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel kiváltható zöld hitellel?
  Szabad felhasználású hitel kiváltására a zöld hitel nem vehető igénybe. Az MNB Terméktájékoztatója alapján ugyan hitelkiváltásra is igényelhető a zöld hitel, de kizárólag az NHP ZOP keretében korábban létrejött Lakáshitelek…További részletek
 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  21 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Kedves Hitelnet,

  tervezőasztalról vásárolnék új építésű ingatlant adásvételi előszerződéssel.
  A vásárlás során ZOP és CSOK hitelt is igénybe szeretnék venni.
  Amennyiben az ingatlan 1 év múlva kerül átadásra, és akkor már esetleg nem lesz kedvezményes ZOP / CSOK, akkor mit lehet tenni?
  Van valami lehetőség arra, hogy valamelyik banknál már ingatlan adásvételi előszerződést követően minél hamarabb megkössük a hitelszerződést, viszont a kiutalásra csak jóval később (lásd fent) kerülne sor?
  (a fenti eset akkor is kérdéses, ha mondjuk most előszerződünk, majd fél év múlva kötünk végleges adásvételit, és mondjuk akkor már nem lenne ZOP / CSOK)

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Tisztelt Szakértő!
  Érdeklődnék, hogy a folyamatban lévő építési hitel + CSOK felhasználásával épülő házunk esetében, alkalmazható-e a zöld hitel a meglévő hitel kiváltására.
  Köszönöm.

  Szeretnék érdeklődni, hogy ház építése esetén van-e jelentősége, hogy a telek amire építkezünk milyen besorolású? Pl. Zártkerti, külkerületi, kert vagy kivett udvar stb.
  Köszönöm, Gabi

  Kedves Hitelnet,
  Érdeklődnék, hogy mit jelent pontosan az “életvitelszerűen ott lakás”?
  Tegyük fel, hogy az állandó lakcímem hiteles lakásba van bejelentve, az ingatlant nem adom bérbe, de a hitel folyósítása után kapok egy visszautasíthatatlan állásajánlatot akár egy EU-s, akár egy nem EU-s országban és ki kell költözzek a munkavégzése miatt. Az állandó lakcímem maradna MO és a szóban forgó lakás, de ideiglenes/tartózkodási címet be kellene jelentenem a másik országban.
  Ezzel én megsérteném az életvitelszerűen ott lakás feltételeit?
  Köszönöm a választ!

  Zöld hitel + CSOK hitelt szeretnénk felvenni építkezéshez, ehhez szeretnénk kérni teljes körű ügyintézést, ha lehetséges minél hamarabb.

  Üdvözlöm, családi ház építését tervezzük. Szeretnénk igénybe venni hozzá a zöld hitelt, állandó lakosként használnánk az ingatlant, de szeretnék magánszálláshely kiadással is foglalkozni.
  Ilyen célra nem lehetne használni az ingatlant?
  Köszönöm a válaszukat.

  Tisztelt Szakértő!
  NHP ZOP vagy CSOK hitel esetén fennáll a 10 évig életvitelszerű ottlakás feltétele. Mi történik, ha a hitelt mondjuk 5 év után visszafizetem (végtörlesztem)? Akkor is még 5 évig ott kell laknom?

  Üdv,
  Laci

  Angliai munkaviszonnyal igényelhető-e az új zöld otthon hitel és a kamatmentes csok hitel? Új ház építését tervezzük, viszont akkor költöznénk haza, ha az ingatlan elkészült. 2 gyerekünk van, így a csok támogatást is igényelnénk.
  Válaszukat köszönöm.

  Üdvözlöm.
  Megjelent a zöld hitel, igénybe lehet venni szabadon felhasználótó jelzálog hitelkiváltásra?

  Tisztelt Szakértő!

  A Zöld Hitel Kalkulátor (ZOP) használatakor egyes bankok ajánlata mellett feltüntették, hogy Hitelnet kedvezményt adnak az elő- és végtörlesztésre (30.000 Ft helyett 0 Ft). Tudomásom szerint kormányrendelet (?) szabályozza, hogy a Zöld hitel esetén az elő- és végtörlesztés minden pénzintézet esetében 1%, de maximum 30.000 Ft, ettől eltérni nem lehet. Ez valóban így van, vagy téves információt kaptam ezzel kapcsolatban?

  Előre is köszönöm!
  András

  Tisztelt Szakértő!
  Aláírtuk a Takarék CSOK+15 Otthonteremtő Kamattámogatott hitelszerződést, jelenleg az első folyosítás előtt állunk. Szeretném kérdezni, hogy az új zöld hitel + Csok konstrukcióval kiváltható-e a hitel, mert az kedvezőbb és szeretnénk még zöld hitelt is felvenni, mert sajnos úgy néz ki, hogy a tervezet forrás nem elegendő.
  Köszönettel: Péter

  21
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x