Zöld CSOK hitel kalkulátor

Mennyi Zöld CSOK hitelt kaphatok?

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet Zöld CSOK hitel kalkulátor?

Banki hitelkalkulátorok eredményei egy helyen

Banki hitelkalkulátorok eredményei egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító zöld CSOK hitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki ajánlatot.

20 év alatt többszázezer kalkuláció

20 év alatt többszázezer kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata húsz év alatt több ezer igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Zöld CSOK hitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Zöld CSOK hitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Zöld CSOK hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Zöld CSOK hitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható, kamat mentes Zöld CSOK hitel

Biztonságos, kiszámítható, kamat mentes Zöld CSOK hitel

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelentek a zöld CSOK hitelt szabályozó rendelet részletei. Az október 4-től induló programban az előírásoknak megfelelő energiahatékonyságú új lakást vásárlók vagy építők 0%-os kamattal vehetik igénybe a CSOK hitelt, amennyiben az otthonteremtéshez CSOK-ot vagy megelőlegezett CSOK-ot is igényelnek. A kamattámogatás keretében a kétgyermekesek maximum 10 millió, a háromgyermekesek maximum 15 millió forinthoz juthatnak kamatmentesen. További hiteligény esetén 2,5%-os kamatú zöld piaci hitellel egészíthető ki a hitelfelvétel oly módon, hogy a zöld hitel és zöld CSOK hitel együttes összege legfeljebb 70 millió forint lehet.

Zöld csok hitel

A zöld CSOK hitel jogosultsági feltételei

Energiahatékonyságra vonatkozó előírások

A zöld CSOK hitel alapfeltétele, hogy energiahatékony új házat építsünk vagy vásároljunk. Az energiahatékonyság szempontjából az alábbi ingatlanok felelnek meg ennek a feltételnek:

 • „BB” energetikai minősítés – közel nulla energiaigény
 • legfeljebb 90kWh/m2/év primerenergia-felhasználás

A „BB” energetikai minősítés eléréséhez az energiafogyasztás legalább 25%-át megújuló forrásból kell fedezni. Ezek a megújuló energiaforrások az alábbiak lehetnek:

 • napenergia
 • vízenergia
 • szélenergia
 • a biogázok energiája
 • geotermális, geotermikus energia
 • hidrotermikus energia
 • légtermikus energia
 • biomassza, biomasszából közvetve vagy közvetlenül előállított energia
 • fapellet, agripellet
 • tűzifa

Személyi feltételek

A zöld CSOK hitelre azok az új lakást vásárlók vagy építők/építtetők lehetnek jogosultak, akik legalább két meglévő vagy vállalt gyermek után CSOK-ot igénybe vesznek a finanszírozáshoz.

Személyi feltételek tekintetében ugyanazon előírásoknak kell megfelelni, mint normál CSOK igénylése esetén:

 • Házastársi kapcsolat csak abban az esetben feltétel, ha vállalt gyermek után történik a CSOK igénylés.
 • Meglévő gyermekek után – ideértve a legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzatot is – élettársi kapcsolatban és egyedülállóként is igényelhető.
 • Meglévő gyermekek után igényelt támogatás esetén nincsen jogszabályi felső életkorhatár az igénylőkre vonatkozóan, ugyanakkor a hitelfelvételhez kapcsolódó belső banki szabályok tekintetében meg kell felelni az életkori előírásoknak. Pénzintézettől függően az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70, illetve 75 évet.
 • Vállalt gyermek után igényelt támogatás és támogatott hitel esetén az igénylő házaspár legalább egyike 40 év alatti kell, hogy legyen a támogatási kérelem benyújtásakor.
 • Büntetlen előélet mindkét igénylő részéről
 • NAV köztartozás-mentesség mindkét igénylő részéről
 • Megfelelő TB jogviszony legalább az egyik igénylő részéről – a kétgyermekes, 10 milliós zöld CSOK hitelhez legalább 180 napos, a háromgyermekes, 15 milliós zöld CSOK hitelhez minimum 2 éves TB jogviszony szükséges. Az igénylés benyújtásakor külföldön fennálló TB jogviszony is elfogadható, de a jogviszonyt igazoló félnek vállalnia kell, hogy a támogatási szerződés aláírását követő 180 napon belül magyarországi TB jogviszonyt létesít.

Ingatlan hasznos alapterületére vonatkozó előírások

Minimális hasznos alapterület új lakásra igényelt CSOK esetén

Gyermekek száma Minimális hasznos alapterület lakás esetén Minimális hasznos alapterület egylakásos lakóépület* esetén
2 50 m2 80 m2
3 vagy több 60 m2 90 m2

*Egylakásos lakóépület: a tulajdoni formától függetlenül olyan

 • szabadon álló, oldalhatáron álló, zártsorú beépítési móddal vagy a telken meglévő épülethez csatlakozó módon épített egy lakást magába foglaló lakóépület, amely önálló tető- és épületszerkezettel és a terepszintről közvetlen bejárattal rendelkezik, vagy
 • ikerház, sorház vagy láncház, amelyben a CSOK-kal érintett lakás önálló tető- és épületszerkezettel és a terepszinttől közvetlen bejárattal rendelkezik.

Tulajdoni hányadra vonatkozó feltételek

A zöld CSOK hitellel finanszírozott lakásban csak a támogatott személyek szerezhet tulajdont. Házaspár, illetve élettársak igénylése esetén a lakásban mindkét félnek – bármilyen arányban – az ingatlan-nyilvántartásban bejegyzett tulajdonjoggal kell rendelkeznie.

Több lakásból álló osztatlan közös tulajdonú ingatlan vásárlása esetén a tulajdonszerzés mellett igazolni kell a CSOK-kal érintett lakásra vonatkozó használati megállapodással a támogatott személy kizárólagos használati jogának fennállását.

Tetőtér-beépítéssel, emelet-ráépítéssel megvalósuló új lakás* esetén az emelt összegű CSOK abban az esetben vehető igénybe, ha abban a lakóépületben, amelynek tetőterében vagy emeletén az új lakás kialakításra kerül

 • az igénylő, illetve az igénylő gyermeke,
 • az olyan gazdálkodó szervezet, amellyel az igénylő tulajdonosi jogviszonyban áll, vagy
 • olyan alapítvány vagy egyesület, amelynek az igénylő az alapítója,

nem rendelkezik tulajdonjoggal, vagy – osztatlan közös tulajdon esetén – kizárólagos használati joggal.

*tetőtér beépítéssel vagy emelet-ráépítéssel létrehozott lakás akkor minősül újnak, ha a tetőtér beépítés vagy emelet-ráépítés révén új önálló albetétként nyilvántartott, lépcsőházból vagy szabadlépcsőn megközelíthető, külön bejárattal rendelkező, a fenti feltételnek megfelelő újabb lakás jön létre

Ha a CSOK kérelem benyújtását megelőzően a kiskorú gyermek – az elhunyt szülő után – már korábban tulajdont szerzett, akkor az újabb lakásban – a gyámhatóság rendelkezésének megfelelő mértékben – a támogatott személy mellett a kiskorú gyermek is szerezhet tulajdont.

A támogatásra való jogosultságot nem érinti, ha a kérelem benyújtását követően az igénylő, illetve a támogatási szerződés megkötését követően a támogatott személy elhalálozása esetén, a lakásban annak egyenes ági rokona, házastársa vagy élettársa szerez tulajdont.

A zöld CSOK hitel és a normál CSOK hitel összehasonlítása

Az alábbi táblázatban számszerűsítve megmutatjuk, hogy törlesztő részletben mekkora előnyt jelent a zöld CSOK hitel a normál CSOK hitelhez képest.

A zöld és a normál CSOK hitel összehasonlítása

CSOK hitel (3%) Zöld CSOK hitel (0%)
10M Ft 20 éves futamidő 55.460 Ft/hó 41.667 Ft/hó
15M Ft 20 éves futamidő 83.190 Ft/hó 62.500 Ft/hó

Jóllehet már a 3%-os CSOK hitel is a legkedvezőbb kamatú lakáscélú hitelnek számít, az, aki energiahatékony zöld lakást vásárol vagy épít a jövőben, még kedvezőbb törlesztő részletet érhet el, ha CSOK-ot is igénybe vesz. A zöld CSOK hitel 10 millió forintos hitelösszegnél több mint 10 ezer, 15 millió forintnál több mint 20 ezer forinttal alacsonyabb törlesztő részletet eredményez a normál CSOK hitellel összehasonlítva.

Személyre szabott díjmentes tájékoztatás

A Zöld hitellel kapcsolatos információkat honlapunkon folyamatosan frissítjük. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű zöld CSOK hitel ügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kedves Hölgyem / Tisztelt Uram,
Kérem szépen, hogy segítsen az alábbi kérdésben:
Jogosultak vagyunk-e a 15 millió Ft 0%-os CSOK hitelre, ha már egyszer felvettük a 10 millió Ft állam által támogatott 3%-os hitelt még 2018 márciusában, amit teljesen visszafizettünk?
Történeti áttekintés:
2018. márciusában új építésű házat vásároltunk, ahol igénybe vettük a 10+10-et.
2021. márciusában eladtuk a házunkat. A 10 millió Ft CSOK-ot, letétszámlára helyeztük a MÁK-nál (mert tudtuk azt, hogy 1 éven belül új házat fogunk vásárolni és nem építeni), illetve a hitelünket teljesen lenulláztuk. Tehát tartozásunkat rendeztük.
Kb. 1 – 1,5 hónapon belül szeretnénk az új házunkat megvásárolni – ehhez már van elő adásvételi szerződésünk – amihez igénybe vennénk a letéti számláról a 10 millió Ft CSOK-ot + a 15 millió Ft 0%-os CSOK hitelt + 5 millió Ft Zöld hitelt (BB-s a házunk, évi 90 kWh/m2 alatti).
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel,
Róbert

2
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x