Új lakás vásárlásra elérhető lakáshitelek 2021

Spórolj velünk pénzt és időt. Kérd személyre szabott ajánlatunkat új lakás vásárlása

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Új lakás vásárlás esetén miben segít a Hitelnet?

Bank összehasonlító kalkulátorok egy rendszerben

Bank összehasonlító kalkulátorok egy rendszerben

Banki előminősítő és összehasonlító hitelkalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes ajánlatot új lakás vásárlásra

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer új lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lehet, hogy kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban?

Lehet, hogy kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban?

Segítségünkkel számos banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Díjmentes hitelügyintézés

Díjmentes hitelügyintézés

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható új lakás vásárlásra elérhető hitelek

Biztonságos, kiszámítható új lakás vásárlásra elérhető hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Új lakást vásárol és szeretné megismerni az erre a célra igényelhető lakáshitelek törlesztő részletét? A honlapunkon elhelyezett lakáshitel kalkulátor segítségével ezt könnyen megteheti! De elsőként ismerje meg azokat a hitelkonstrukciókat, melyek új lakás vásárlása esetén elérhetők.

Hitel új lakás vásárlásra

Új lakás vásárlása esetén az alábbi típusú lakáskölcsönök közül válogathat:

 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 20 éves kamattámogatással
 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 5 éves kamattámogatással
 • Piaci kamatozású lakáshitel – kamattámogatás nélkül
 • Lakáslízing

Államilag támogatott lakásvásárlási hitel esetén az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt. Kamattámogatott hitel felvételére az a személy jogosult, aki megfelel a vonatkozó jogszabályban előírt személyi és egyéb feltételeknek.

20 évig kamattámogatott lakáshitel

A kamattámogatást az állam a futamidő első 20 évében biztosítja. A kamattámogatás mértéke az eltartott gyermekek számának emelkedésével – 6 eltartott gyermekig – növekszik, 6 felett állandó.

A kamattámogatott kölcsön összege nem lehet több:

 • Budapesten és megyei jogú városokban 12,5 millió forintnál,
 • Egyéb településen 10 millió forintnál.

E kamattámogatással finanszírozható lakásvásárlás esetén az új lakóingatlan telekár nélküli, ÁFA összegét tartalmazó vételára nem haladhatja meg

 • Budapesten és megyeszékhelyen a 25 millió forintot,
 • egyéb településen a 20 millió forintot.

A 20 éves kamattámogatású hitelkonstrukció – a jogosultsági feltételek alapján – szűkebb réteg számára érhető el, mint az 5 éves kamattámogatású. Ez esetben ugyanis jogszabályban rögzített életkori feltételeknek is meg kell felelni:

 • legfeljebb 1 gyermeket nevelő, 35. életévüket be nem töltött egyedülállók, élettársak, házastársak, illetve
 • legalább 2 gyermeket nevelő, 45. életévüket be nem töltött egyedülállók, élettársak, házastársak igényelhetik.

A 20 éves kamattámogatással nyújtott lakásvásárlási hitel további jogszabályi feltételeiről honlapunkon olvashat.

5 évig kamattámogatott hitelek/h3>

A kamattámogatást az állam a futamidő első 5 évében biztosítja. A támogatott időszak lejáratát követően a havi törlesztés összegét az akkor aktuális piaci kamatláb fogja meghatározni, melyet online lakáshitel kalkulátorunk a jelenleg érvényes piaci kamatláb alapján számol.

A kamattámogatás mértéke függ az eltartott gyermekek számától: legfeljebb 2 gyermek esetén az állampapírhozam 60%-a, 2-nél több gyermek esetén 70%.

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében új lakás vásárlására igényelt kölcsön maximuma 15 millió forint. Az új lakás ÁFA és telekár nélkül számított vételára nem lehet több 30 millió forintnál.

Támogatott hitel lévén itt is jogszabály rögzíti a jogosultság feltételeit, melyek közül egyik legfontosabb, hogy az igénylőnek – házastársak és élettársak esetén legalább az egyik félnek – minimum 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Az adó- és vámhatóságnál nyilvántartott köztartozás kizáró ok.

Piaci kamatozású lakáshitel új lakás vásárlására

Aki valamilyen oknál fogva nem felel meg a támogatott lakásvásárlási hitel valamennyi feltételének, az a piaci kamatozású konstrukciók közül választhat. A piaci kamatozású konstrukciók kamatát a gazdasági, piaci események alakítják. A kamatláb meghatározásánál a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) vagy a jegybanki alapkamat az alap. Az ügyfelek által fizetendő törlesztő részlet összegét az előző, úgynevezett referenciakamat és kamatfelár együttes mértéke adja.

A piaci kamatláb mellett nyújtott lakásvásárlási hitelek szélesebb réteg számára érhetők el, hiszen a jogosultság feltételei kevésbé szigorúak, mint az államilag támogatott lakáshiteleknél. A hitel felső határát illetően nincsen konkrét összeg meghatározva – jóllehet a fedezetül bevont ingatlan forgalmi értékének 80%-nál nagyobb arányú kölcsön nem adható – s nincsen megkötés az ingatlanok maximális értékére vonatkozóan sem. A kölcsön futamideje maximum 30 év. A hiteligénylő életkora a futamidő lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Lakáslízing új lakás vásárlására

Az új lakás lízingelésére igényelhető konstrukciók jelenleg forint és euró alapon érhetők el. A maximális futamidő 30 év. Az euró alapú lízingkonstrukciók havi lízingdíja alacsonyabb, mint a forint alapúaké. Ez vonzóbbá teheti az euró alapú finanszírozást. Deviza alapú termék lévén azonban felmerül az árfolyamkockázat. Emiatt a lízingdíj az euró aktuális árfolyamának megfelelően havonta ingadozhat, ami árfolyam emelkedés esetén megnöveli a fizetendő lízingdíjat.

A lakáslízing maximális összegét több tényező is befolyásolja. Meghatározó a lízingelendő ingatlan földrajzi elhelyezkedése, értéke és a lízingbevevő jövedelmi helyzete. A hitelbírálat során nemcsak a lízingdíj összegével kalkulálnak a bankok, hanem a lízingbevevő esetleges egyéb hiteltartozásival is számolnak, vagyis a meglévő hiteltörlesztés csökkenti a lízingdíj fizetésére fordítható szabad jövedelmet.

A finanszírozás arányát tekintve új lakás lízingje esetén is meg kell felelni a vonatkozó törvényi előírásoknak: forint alapú lízing esetén a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. Ez az arány euró alapú lakáslízing esetén 65%. Egyéb devizanemben az ingatlan piaci értékének 50%-áig terjedhet a lízingösszeg a jogszabályi rendelkezések szerint, ám lakáslízinget a pénzintézetek fenti két devizanemen kívül más devizanemben nem nyújtanak, így lízingre sem svájci frank, sem japán jen alapon nincs lehetőség.

Új lakás vásárlás esetén támogatott vagy piaci kamatozású hitelt érdemes felvenni?

Erre a kérdés ma már nem is olyan könnyű választ adni. A legtöbb esetben még mindig alacsonyabb a havi törlesztés akkor, ha kamattámogatott hitelt veszünk fel, a különbség azonban elenyésző, és ez az előny az otthonteremtési kamattámogatás esetében csupán a futamidő első 5 évében érvényes. Már létezik olyan pénzintézet is, amely a piaci kamatozású, azaz nem államilag támogatott lakáshitelt alacsonyabb törlesztő részlet mellett nyújtja.

Az állam által nyújtott kamattámogatás mértéke az államkötvény-aukciókon kialakult átlaghozamoktól függ. A vonatkozó kormányrendelet szerint az adós által fizetendő ügyleti kamat nem süllyedhet 6 % alá. Piaci kamatozású konstrukció esetén ilyen előírás nincsen, az ügyfél által fizetendő kamat mértéke úgynevezett referenciakamathoz kötött, ami a 3, 6, illetve a 12 havi BUBOR. A BUBOR jegyzések elsődlegesen a jegybanki alapkamathoz igazodnak, ezért a hitelintézetek által alkalmazott kamatláb mértékét ez esetben befolyásolja a jegybanki alapkamat mértéke, ami folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban, 2013. december 18-tól 3%. A 3 havi BUBOR mértéke jelenleg 2,99%. A BUBOR-hoz kötött lakásvásárlási kölcsönök törlesztő részlete az egyre alacsonyabb BUBOR szint mellett idővel alacsonyabb lehet a támogatott hitelek havi törlesztésénél, illetve pl. a K&H esetében már alacsonyabb is. Eddig minden lakásvásárló, aki jogosult volt a kamattámogatásra azt választotta, azonban ha ez a tendencia így megy tovább, akkor már nem sokáig lesz érdemes e mellett dönteni az állami támogatás ellenére sem.

Törlesztő részlet számítása

A lakásvásárlási hitelek futamideje banktól függően legfeljebb 20-30 év lehet. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztő részlet, de annál többet fizet vissza az adós összességében a futamidő végéig. Az optimális futamidő, mint ahogy az ideális törlesztő részlet is egyénfüggő, de mindig csak akkora összegű törlesztő részletet ajánlatos vállalni, melynek fizetése biztonsággal vállalható. A kisebb havi törlesztés érdekében célszerűbb hosszabb futamidőt választani, hiszen a lakáskölcsönök futamidő lejárata előtti visszafizetésére minden banknál van lehetőség.

Online hitelkalkulátorunk használatakor a futamidőt úgy kell megadnia, hogy életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. A kölcsön összegének beírásakor vegye figyelembe, hogy a minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint.

A lakáshitel kalkulátor a törlesztő részlet mellett megmutatja Önnek a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is, mely a kamatláb mellett az adott konstrukció járulékos banki költségeit is tartalmazza. Az új lakás vásárlására igényelhető hitelek egyénre szabott összehasonlítását kérje online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével!

Ha az úja lakás vásárlás esetén további kérdései lennének, akkor online is kérdezhet:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
59 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kanadában élek, van otthoni lakáscímem. Szeretnék vásárolni egy új lakást 58 millióért. 27 éve ugyanott dolgozom. 6 millió forint félretehető pénzt takarítok meg egy hónapban minden számla után. 40 milliót tudok önerőt letenni. Adókártyám van. 10 évre kellene. 47 éves vagyok. Csak emailban tudok értekezni. 8 óra időkülönbség van közöttünk.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45963 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

59
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x