fbpx

Új lakás vásárlásra elérhető lakáshitelek 2023

Spórolj velünk pénzt és időt. Kérd személyre szabott ajánlatunkat új lakás vásárlása

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Új lakás vásárlás esetén miben segít a Hitelnet?

Bank összehasonlító kalkulátorok egy rendszerben

Bank összehasonlító kalkulátorok egy rendszerben

Banki előminősítő és összehasonlító hitelkalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes ajánlatot új lakás vásárlásra

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer új lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lehet, hogy kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban?

Lehet, hogy kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban?

Segítségünkkel számos banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Díjmentes hitelügyintézés

Díjmentes hitelügyintézés

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható új lakás vásárlásra elérhető hitelek

Biztonságos, kiszámítható új lakás vásárlásra elérhető hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Új lakást vásárol és szeretné megismerni az erre a célra igényelhető lakáshitelek törlesztő részletét? A honlapunkon elhelyezett lakáshitel kalkulátor segítségével ezt könnyen megteheti! De elsőként ismerje meg azokat a hitelkonstrukciókat, melyek új lakás vásárlása esetén elérhetők.

Hitel új lakás vásárlásra

Új lakás vásárlása esetén az alábbi típusú lakáskölcsönök közül válogathat:

 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 20 éves kamattámogatással
 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 5 éves kamattámogatással
 • Piaci kamatozású lakáshitel – kamattámogatás nélkül

Államilag támogatott lakásvásárlási hitel esetén az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez kamattámogatást nyújt. Kamattámogatott hitel felvételére az a személy jogosult, aki megfelel a vonatkozó jogszabályban előírt személyi és egyéb feltételeknek.

20 évig kamattámogatott lakáshitel

A kamattámogatást az állam a futamidő első 20 évében biztosítja. A kamattámogatás mértéke az eltartott gyermekek számának emelkedésével – 6 eltartott gyermekig – növekszik, 6 felett állandó.

A kamattámogatott kölcsön összege nem lehet több:

 • Budapesten és megyei jogú városokban 12,5 millió forintnál,
 • Egyéb településen 10 millió forintnál.

E kamattámogatással finanszírozható lakásvásárlás esetén az új lakóingatlan telekár nélküli, ÁFA összegét tartalmazó vételára nem haladhatja meg

 • Budapesten és megyeszékhelyen a 25 millió forintot,
 • egyéb településen a 20 millió forintot.

A 20 éves kamattámogatású hitelkonstrukció – a jogosultsági feltételek alapján – szűkebb réteg számára érhető el, mint az 5 éves kamattámogatású. Ez esetben ugyanis jogszabályban rögzített életkori feltételeknek is meg kell felelni:

 • legfeljebb 1 gyermeket nevelő, 35. életévüket be nem töltött egyedülállók, élettársak, házastársak, illetve
 • legalább 2 gyermeket nevelő, 45. életévüket be nem töltött egyedülállók, élettársak, házastársak igényelhetik.

A 20 éves kamattámogatással nyújtott lakásvásárlási hitel további jogszabályi feltételeiről honlapunkon olvashat.

5 évig kamattámogatott hitelek/h3>

A kamattámogatást az állam a futamidő első 5 évében biztosítja. A támogatott időszak lejáratát követően a havi törlesztés összegét az akkor aktuális piaci kamatláb fogja meghatározni, melyet online lakáshitel kalkulátorunk a jelenleg érvényes piaci kamatláb alapján számol.

A kamattámogatás mértéke függ az eltartott gyermekek számától: legfeljebb 2 gyermek esetén az állampapírhozam 60%-a, 2-nél több gyermek esetén 70%.

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében új lakás vásárlására igényelt kölcsön maximuma 15 millió forint. Az új lakás ÁFA és telekár nélkül számított vételára nem lehet több 30 millió forintnál.

Támogatott hitel lévén itt is jogszabály rögzíti a jogosultság feltételeit, melyek közül egyik legfontosabb, hogy az igénylőnek – házastársak és élettársak esetén legalább az egyik félnek – minimum 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Az adó- és vámhatóságnál nyilvántartott köztartozás kizáró ok.

Piaci kamatozású lakáshitel új lakás vásárlására

Aki valamilyen oknál fogva nem felel meg a támogatott lakásvásárlási hitel valamennyi feltételének, az a piaci kamatozású konstrukciók közül választhat. A piaci kamatozású konstrukciók kamatát a gazdasági, piaci események alakítják. A kamatláb meghatározásánál a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) vagy a jegybanki alapkamat az alap. Az ügyfelek által fizetendő törlesztő részlet összegét az előző, úgynevezett referenciakamat és kamatfelár együttes mértéke adja.

A piaci kamatláb mellett nyújtott lakásvásárlási hitelek szélesebb réteg számára érhetők el, hiszen a jogosultság feltételei kevésbé szigorúak, mint az államilag támogatott lakáshiteleknél. A hitel felső határát illetően nincsen konkrét összeg meghatározva – jóllehet a fedezetül bevont ingatlan forgalmi értékének 80%-nál nagyobb arányú kölcsön nem adható - s nincsen megkötés az ingatlanok maximális értékére vonatkozóan sem. A kölcsön futamideje maximum 30 év. A hiteligénylő életkora a futamidő lejáratakor nem lehet több 70 évnél.

Lakáslízing új lakás vásárlására

Az új lakás lízingelésére igényelhető konstrukciók jelenleg forint és euró alapon érhetők el. A maximális futamidő 30 év. Az euró alapú lízingkonstrukciók havi lízingdíja alacsonyabb, mint a forint alapúaké. Ez vonzóbbá teheti az euró alapú finanszírozást. Deviza alapú termék lévén azonban felmerül az árfolyamkockázat. Emiatt a lízingdíj az euró aktuális árfolyamának megfelelően havonta ingadozhat, ami árfolyam emelkedés esetén megnöveli a fizetendő lízingdíjat.

A lakáslízing maximális összegét több tényező is befolyásolja. Meghatározó a lízingelendő ingatlan földrajzi elhelyezkedése, értéke és a lízingbevevő jövedelmi helyzete. A hitelbírálat során nemcsak a lízingdíj összegével kalkulálnak a bankok, hanem a lízingbevevő esetleges egyéb hiteltartozásival is számolnak, vagyis a meglévő hiteltörlesztés csökkenti a lízingdíj fizetésére fordítható szabad jövedelmet.

A finanszírozás arányát tekintve új lakás lízingje esetén is meg kell felelni a vonatkozó törvényi előírásoknak: forint alapú lízing esetén a lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel. Ez az arány euró alapú lakáslízing esetén 65%. Egyéb devizanemben az ingatlan piaci értékének 50%-áig terjedhet a lízingösszeg a jogszabályi rendelkezések szerint, ám lakáslízinget a pénzintézetek fenti két devizanemen kívül más devizanemben nem nyújtanak, így lízingre sem svájci frank, sem japán jen alapon nincs lehetőség.

Új lakás vásárlás esetén támogatott vagy piaci kamatozású hitelt érdemes felvenni?

Erre a kérdés ma már nem is olyan könnyű választ adni. A legtöbb esetben még mindig alacsonyabb a havi törlesztés akkor, ha kamattámogatott hitelt veszünk fel, a különbség azonban elenyésző, és ez az előny az otthonteremtési kamattámogatás esetében csupán a futamidő első 5 évében érvényes. Már létezik olyan pénzintézet is, amely a piaci kamatozású, azaz nem államilag támogatott lakáshitelt alacsonyabb törlesztő részlet mellett nyújtja.

Az állam által nyújtott kamattámogatás mértéke az államkötvény-aukciókon kialakult átlaghozamoktól függ. A vonatkozó kormányrendelet szerint az adós által fizetendő ügyleti kamat nem süllyedhet 6 % alá. Piaci kamatozású konstrukció esetén ilyen előírás nincsen, az ügyfél által fizetendő kamat mértéke úgynevezett referenciakamathoz kötött, ami a 3, 6, illetve a 12 havi BUBOR. A BUBOR jegyzések elsődlegesen a jegybanki alapkamathoz igazodnak, ezért a hitelintézetek által alkalmazott kamatláb mértékét ez esetben befolyásolja a jegybanki alapkamat mértéke, ami folyamatosan csökkent az elmúlt időszakban, 2013. december 18-tól 3%. A 3 havi BUBOR mértéke jelenleg 2,99%. A BUBOR-hoz kötött lakásvásárlási kölcsönök törlesztő részlete az egyre alacsonyabb BUBOR szint mellett idővel alacsonyabb lehet a támogatott hitelek havi törlesztésénél, illetve pl. a K&H esetében már alacsonyabb is. Eddig minden lakásvásárló, aki jogosult volt a kamattámogatásra azt választotta, azonban ha ez a tendencia így megy tovább, akkor már nem sokáig lesz érdemes e mellett dönteni az állami támogatás ellenére sem.

Törlesztő részlet számítása

A lakásvásárlási hitelek futamideje banktól függően legfeljebb 20-30 év lehet. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztő részlet, de annál többet fizet vissza az adós összességében a futamidő végéig. Az optimális futamidő, mint ahogy az ideális törlesztő részlet is egyénfüggő, de mindig csak akkora összegű törlesztő részletet ajánlatos vállalni, melynek fizetése biztonsággal vállalható. A kisebb havi törlesztés érdekében célszerűbb hosszabb futamidőt választani, hiszen a lakáskölcsönök futamidő lejárata előtti visszafizetésére minden banknál van lehetőség.

Online hitelkalkulátorunk használatakor a futamidőt úgy kell megadnia, hogy életkora a hitel lejáratakor nem lehet több 70 évnél. A kölcsön összegének beírásakor vegye figyelembe, hogy a minimálisan felvehető hitelösszeg 1 millió forint.

A lakáshitel kalkulátor a törlesztő részlet mellett megmutatja Önnek a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is, mely a kamatláb mellett az adott konstrukció járulékos banki költségeit is tartalmazza. Az új lakás vásárlására igényelhető hitelek egyénre szabott összehasonlítását kérje online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével!

Ha az úja lakás vásárlás esetén további kérdései lennének, akkor online is kérdezhet:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

61 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Htelnet,
Ausztráliában élő, ott rendszeres jövedelemmel rendelkező magyar-ausztrál állampolgár lányom és ausztrál állampolgár férje családjával – jelenleg 1 kisbabával – hazaköltözne.
Vásárolnának egy új építésű vagy újszerű lakást/házat Magyarországon.
Érdeklődöm a hazaköltözéshez milyen államilag támogatott vagy piaci alapú lakás/ingatlan hitel lehetőséggel számolhatnak és egy ilyen hitel mértéke a megvásárolandó ingatlan árának és éves igazolt jövedelmük ismeretében max. mekkora lehet. (%? vagy mFt)
Egy támogatott/támogatás nélküli hitel és annak törlesztő részletének megállapításánál melyek a főbb szempontok?.
Családtámogatási rendszer ebben az esetben szóba jöhet-e?
Melyik bank(ok) foglalkozik ilyen típusú hitelkérelemmel?
Köszönettel,

Kanadában élek, van otthoni lakáscímem. Szeretnék vásárolni egy új lakást 58 millióért. 27 éve ugyanott dolgozom. 6 millió forint félretehető pénzt takarítok meg egy hónapban minden számla után. 40 milliót tudok önerőt letenni. Adókártyám van. 10 évre kellene. 47 éves vagyok. Csak emailban tudok értekezni. 8 óra időkülönbség van közöttünk.

Szeretném felvenni a csokot. Két gyerekem van. Szeretném kifizetni a lakást a tulajnak. Legyenek szívesek nekem segíteni, mert albérletben vagyok és nehezen élünk meg.

Szeretném felvenni a csokot. Két gyerekem van. Szeretném kifizetni a lakást a tulajnak. Legyenek szívesek nekem segíteni, mert albérletben vagyok és nehezen élünk meg.

Tisztelt Hitelnet.
Olyan kérdésem lenne, hogy párom az előző élettársával már igényelte a 3 nagyobb gyermekre hitelt. Lassan 4 éve, hogy az én háztartásomban vannak. Összesen van 5 gyermekünk, s egy közös gyermekünk.
Mi kell ahhoz, hogy én felvegyek csokot?

Tisztelt Hitelnet.
Olyan kérdésem lenne, hogy párom az előző élettársával már igényelte a 3 nagyobb gyermekre hitelt. Lassan 4 éve, hogy az én háztartásomban vannak. Összesen van 5 gyermekünk, s egy közös gyermekünk.
Mi kell ahhoz, hogy én felvegyek csokot?

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék részletes tájékoztatást kérni arról, hogy új ház vásárlása esetén, CSOK igénylése mellett hogyan vehető igénybe az 5%-os Áfa visszaigénylés? Hol, milyen módon igényelhető vissza? Kell valami erre vonatkozó pontot az adásvételi szerződésbe beiktatni?
Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel, Zsuzsa

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék részletes tájékoztatást kérni arról, hogy új ház vásárlása esetén, CSOK igénylése mellett hogyan vehető igénybe az 5%-os Áfa visszaigénylés? Hol, milyen módon igényelhető vissza? Kell valami erre vonatkozó pontot az adásvételi szerződésbe beiktatni?
Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel, Zsuzsa

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék ajánlatot kérni a megadott adatokkal.

Kedves Hitelnet.hu,
Előszerződést kötöttünk egy 90%-ban elkéssült házra. Az eredeti építtető eladta, viszont az ő neve alatt fejeződött be, és most szeretnénk végleges adásvételit írni, és hitelt igényelni. Hatósági bizonyítványt már beszereztük, viszont a térképre való feltüntetésre 3 hónapot mondtak Kecskeméten.
Kérdésem az lenne, hogy ennek ellenére van olyan bankintézet, ahol fel lehet venni hitelt, vagy mindenképpen szükséges a térképen való feltüntetés?
(Sürgősségi eljárás jelenleg Kecskeméten szünetel.)
Köszönöm!
Üdv.
Roland

Szeretnék érdeklődni, mekkora hitelt tudok felvenni maximum, egyedülállóként, adóstárs bevonása kizárt.
Lakáshitel felvehető-e olyan lakásra (új építésű) aminek használatbavételi engedélye van, de még az albetétesítés folyamatban van. Előreláthatólag még 4-5 hónap. Addig indítható a hitel iránti kérelem?
Köszönöm a segítséget!
Enikő

Jó napot!
3 kicsi gyerekem van. Előtte nem dolgoztam sehol, gyesen vagyok. Mit lehetne igénybe vennem? Sokan mondják, hogy egyedülállóként igényelhetnék szocpolt.

Tisztelt Hitelnet,
Segítségüket szeretném kérni. Egy most épülő ingatlanra előzetes adásvételi szerződést kötöttem a vállalkozóval melynek keretében az önerőmet kifizettem, azonban vállalkozó 3/4éves csúszást követően közölte hogy nincs pénze befejezni. Önök szerint milyen hitelkonstrukcióban tudnám kivásárolni a jelenlegi ~70% készültségi fokon álló ingatlanból a vállalkozót és befejezni? Létezik erre valamilyen hitel konstrukció bármilyen banknál?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!

Szép napot!
Egy saját tulajdonban levő lakást meg lehet terhelni hitel felvételéhez? A lakáson nincs hitel és 18-20 milliora becsült, uj lakás megvásárlása lenne a cél a régi lakás értékesítése nélkül.
Válaszukat köszönöm

Érdeklődnék lakáshitel után.

Tisztelt Hitelügyintézők,
Vettünk egy új építésű lakást Budapesten.A vételár 33,5 millió forint. 17 millió forintot már kifizettünk, 16,5 millió hitelre lenne szükségünk.
Megbíztunk egy hitelközvetítő céget az ügyintézésre.Januárban kötöttük a szerződést,a vételár utolsó részletét, banki hitelből március 31-ig kellett volna utalni.
Minden okmányt, iratot amit kért a bank (illetve a hitelügyintéző) beszereztünk ,beadtunk. Mégse halad a dolog. A munkáltatói igazolásunk 3x járt le, folyamatosan újat kérnek.
Minden papírunk rendben megvan, jövedelmünk 350-400ezer Ft összesen. Volt már hitelünk, rendben törlesztettük. Értékbecslés is rendben van. Most az adásvételi szerződés módosítását kérik mivel kicsúsztunk a fizetési határidőből. És mivel az ingatlan társasház, az ügyintézés alatt tulajdonjogot szerző új tulajdonosoktól is kérnek elővásárlási jogról lemondó nyilatkozatot.
Kicsit szélmalomharcnak érzem az ügyet, hiszen mire valamelyik lejárt iratot pótoljuk, lejár egy másik.
Kérdésem az volna, hogy ha most önöket megbíznánk, mennyi idő alatt lehetne lebonyolítani az ügyintézést.
Az adásvételi szerződést mindenképp módosítani kell.
Köszönöm, ha válaszolnak.

Új építésű lakásvásárlásra szeretnénk a párommal hitelt felvenni, de mivel a Bank a projekt finanszírozója és az albetétesítést csak miután elkészült a ház teszik meg, így meg van kötve a kezünk és tőlük kell hitelt felvenni. Az igénylésünk megtörtént, viszont kihasználva a Bank a monopóliumát egy tisztességtelen és értelmetlen ajánlatot tett. A kérdésem az lenne, hogy létezik a projekt finanszírozón kívül esetleg olyan pénzintézet, aki albetétesítés előtt folyósítaná az összeget megvásárlásra? Esetlegesen ilyen esetben milyen más opciók lehetnek?
Mi nagyon szeretnénk megvásárolni a lakást, de a finanszírozó bank keresztbe húzta a számításainkat és nehéz helyzetbe hozott minket, mert a folyósítási dátumig már csak kevés időnk maradt egyéb alternatívát találni.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel.
Balázs

Jó napot,
Magánvállalkozóként dolgozom Budapesten, IT szolgáltatást nyújtok egy globális telekommunikációs cégnek. Úgy tervezem, hogy hosszabb időt töltök Magyarországon és itt szeretnék egy újépítésű lakást vásárolni. Nem vagyok magyar állampolgár és a jövedelmem két különböző országból (Anglia és Románia) folyik be projekt alapon (ami állandó és folyamatos munka). Rengeteg kérdésem van a lakáshitel igényléssel kapcsolatban, külföldi állampolgár hogyan juthat hozzá, milyen fizetés szükséges egy magasabb hitel kérelmezéshez és természetesen ha van rá lehetőség egy ügyintéző cégre is szükségem lesz mint Önök. Lehetséges lenne, hogy telefonon beszéljek egy tanácsadójukkal vagy akár személyesen találkozni?
Köszönettel,
Edina

Üdvözlöm!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van-e lehetőségem új lakás vásárlás célú hitelt igénybe vennem az alábbi esetben:
Az új építésű lakás 2018 augusztusában kerül átadásra. A lakás finanszírozása kizárólag 20-20%-os részletek megfizetésével lehetséges az épület készültségi fokának megfelelően. Emiatt tudomásom szerint a vevő részéről banki részfinanszírozás kizárt, mivel a bankok csak a teljes átadáskor fizetnek. A lakás viszont nagyon jó vétel, ezért családi összefogásban megoldható a lakás kifizetése, így a lakás 2018 augusztusában a tulajdonomba kerül. Ezt követően van-e lehetőségem, akár a tulajdonszerzéssel egy időben, lakáshitelt igényelnem abból a célból, hogy rokonaimnak visszafizethessem a kölcsönt? Ha nem, milyen lehetőségeim vannak, amik a lehető legkedvezőbb kamatozású hitelt nyújtják?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Szakértő,
Ausztriában dolgozó felvidéki lakcímmel rendelkező magyar vagyok. Szeretnék Magyarországon letelepedni és ingatlant vásárolni. Magyarországi adóigazolvánnyal rendelkezem, de Magyarországon bejegyzett lakcímem, vagy ingatlan a nevemen egyenlőre nincs.
Érdeklődnék, hogy van-e esély arra, hogy kölcsönt kapjak magyarországi banktól ingatlan vásárlására, és ha igen, akkor milyen feltételek mellett.
Köszönettel.
Tünde

Vajdasági lakos vagyok, vállalkozó. Magyarországi útlevéllel, igazolvánnyal, szegedi lakcímmel, adókártyával rendelkezem. Ezek mellett van már bejegyzett ingatlanom is Magyarországon, de az állandó jövedelmem Szerbiában van. Új lakást szeretnék vásárolni, melynek értéke kb. 15 millió Ft, ebből önerőből kifizetem 2/3-át, kb. 10 millió Ft-ot és 5 milliót kölcsönre.
Érdekel, hogy van-e valamelyik bankban lehetőség arra, hogy esetleg ezt a kölcsönt megkapjam.
Elég-e az új ingatlan mint garancia, ami a kölcsön értékének kb. a 3x-osa vagy szükséges jövedelmi bizonylat is, s mivel ez nem EU, hanem Szerbia, ez kicsit körülményes.
Előre köszönöm a válaszukat.

Tisztelt Cím!
Válófélben vagyok, és értékesíteni kívánjuk a közös ingatlanunkat. Van 3 kicsi gyerekem, akik Velem maradnak. Az ingatlanból kb. 6,5 millió Ft-om lesz, és van még kb. 1,2 millió Ft félre tett pénzem. Jelenleg gyeden vagyok és mellette lesz egy 6 órás munkám, ahol kb. 120.000 Ft nettó lesz a bérem. 2017. június 1-ig gyeden vagyok, utána gyesen. Kapok még a gyerekek után családi pótlékot és gyerektartást, 51.000 Ft és 135.000 Ft. Szeretnék egy új építésű ingatlant vásárolni, mely kb. 21 millió Ft értékű.
Kérdésem a következő:
Kaphatok-e 3 millió Ft hitelt? És szeretném a 10 millió CSOK-ot is igénybe venni. A lakás 68 m2-es, tehát igényelhető rá és biztosított is vagyok.
A hitelt adóstárs nélkül szeretném, eddig azt hallottam, nem lehetséges. De számomra hihetetlen ennyi bevétel mellett.
Köszönöm a válaszukat!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy igényelhetem úgy a 10+10-es CSOK-ot, hogy a lakás vételára 15.000.000 Ft?

Tisztelt Szakértő!
4 órás határozott idejű munkaviszonnyal, nettó 200 000 Ft jövedelemmel szeretnék 4 M Ft hitelt új lakás vásárlására felvenni!
Kaphatok hitelt?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Párommal fontolgatjuk a 10+10 M CSOK igénybevételét. Párom nevén van egy ingatlan, amit ha jól értem, nem kötelező eladni, csupán az a kötelezettségünk, hogy az új házba költözünk be. Arra viszont nem láttam kitételt, hogy ha mégis eladná a jelenlegi ingatlant, tegyük fel 25 M Ft-ért, akkor van-e valami előírás, hogy mennyivel drágább ingatlant kell megvásárolni? Tehetnénk azt, hogy veszünk egy házat 30M-ért és a maradékot (15M-t) félretesszük?
Köszönöm!

Tisztelt Szakértő!
2011 decemberében a munkáltató 500 ezer Ft összegű lakáscélú támogatást nyújtott a devizahitelünk végtörlesztéséhez. Az a kérdésem, hogy ebben az esetben ha jól tudom 5 évig nem adhatom el az érintett ingatlant, ugye? Ha mégis ebben az évben december előtt értékesíteném az ingatlant, mekkora összegű „büntetést” (ide értem a munkáltató által meg nem fizetett járulék illetve adó összegét is, mert az is minket terhelne) kellene fizetnünk?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Feleségemmel új lakást vásárolnánk. Az ingatlan még nem épült meg, igazából generálkivitelezőn keresztül menne, szakaszos fizetéssel. (Igazából kétlakásos lakóépület egyik részét vennénk meg.) Jelen esetben 2 gyermekünk van, de 3-at vállalnánk. Az ingatlan értéke emelt-szintű fűtés-kész állapotban 17,5 millió forint, ebben benne van a telekár is. A befejezésre vennénk fel még körülbelül 3 millió forint hitelt. Így 20,5 millió lenne az ingatlan kulcsrakészen. A kérdésem az önerővel kapcsolatban lenne. A telket megvásároltuk 2,5 millió forintért illetve a két gyermek után járó 2,6 millió forint is önerőnek számít. Ez az 5,1 millió forint elég lehet önerőnek vagy a telekárát ilyenkor a hitelintézet nem minősíti önerőnek?
Megtisztelő válaszát előre köszönöm.

Van saját tulajdonú lakásom, jelzáloghitellel terhelt. Van 3 gyermekem. Ha új házat szeretnék vásárolni, hogyan lenne lehetséges?

Azt szeretném megkérdezni, hogy külterületi területre építhetek-e a Csok-os támogatás igénybevételével? 4 gyermekem van!

Hitelt szeretnénk a párommal felvenni új ház vásárlására. Havi összjövedelmünk meghaladja a nettó 550 ezer forintot. Mindketten próbaidő után vagyunk, teljes munkaidőben, kötetlen időre vagyunk szerződve. Önerő, megtakarítás 1,2 millió forint. A ház adásvételi értéke 15 millió forint.
Van-e lehetőség ilyen feltételek mellett lakáshitelhez jutni?
Köszönöm.