Lakáscélú hitel tulajdonrész kivásárlásra

A legkedvezőbb lakáscélú hitelek tulajdoni hányad vásárlásra

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz tulajdonrész kivásárlási lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

  • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
  • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
  • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
  • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Tulajdonrész kivásárlására például házastársi vagyonközösség megszüntetése vagy akár egy örökölt ingatlan esetén a tulajdonostárs kifizetése esetén kerülhet sor. Tulajdonrész kivásárlására lakáscélú jelzáloghitel vehető igénybe, ezen belül is a piaci kamatozású lakásvásárlási hitelek állnak rendelkezésre. Erre a célra államilag támogatott lakáshitel nem igényelhető.

Piaci kamatozású lakáshitelnél az adós által fizetendő törlesztő részletet az úgynevezett referenciakamat és kamatfelár együttese adja. A referenciakamat általában a 3, 6 vagy 12 havi BUBOR, ami a Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatlábat jelenti. Ennek mértéke függ a jegybanki alakkamat mértékétől. Mivel ez az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent, ezért a BUBOR alapú piaci lakáshitelek is egyre kedvezőbb törlesztő részlet mellett érhetők el. Az egyes bankok által meghatározott kamatfelár mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye.

A piaci kamatozású lakáshitelt forint alapon nyújtják a pénzintézetek maximum 30 éves futamidőre. A hitel 18 éves kor felett már igényelhető. A kölcsön lejáratakor azonban az igénylő életkora nem haladhatja meg a legtöbb banknál a 70. életévet. Erre a kalkuláció során feltétlenül ügyeljen!
A hitel összege minimum 1 millió forint. A maximum összeg az ingatlan értéke és az igénylő jövedelmi helyzete alapján végzett hitelbírálat során kerül meghatározásra. A jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó kormányrendelet értelmében a kölcsön összege a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig terjedhet. Így a tulajdoni hányad kifizetése akár önerő nélkül, a teljes tulajdoni hányad vételárának meghitelezésével is történhet.

A tulajdonrész kivásárlására igényelhet hitelhez vagyonközösséget megszüntető szerződés vagy adásvételi szerződés szükséges. A vételárat a hitelintézetek az eladónak utalják, tehát nem a vevő kapja kézhez.

Ha szeretné megismerni a tulajdonrész kivásárlásához igényelhető hitelek aktuális törlesztő részletét, akkor segítségére lehet online lakáshitel kalkulátorunk. Válassza ki a hitelcélt, adja meg a hitelösszeget és a futamidőt, majd kattintson a Számolás gombra! A kalkulátor megjeleníti a bankpiacon erre a célra kínált legkedvezőbb hitelkonstrukciókat! Arról a konstrukcióról, amelyik elnyeri tetszését, további részleteket is megtudhat, az Ajánlatot kérek gombra kattintva. Nemcsak a személyre szabott hitelajánlatot készítjük el díjmentesen, hanem díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
77 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Feleségemmel van egy 50-50%-os tulajdonú házunk. Elváltunk. 1.430.000 Ft szocpolt egyedül visszafizettem. Mivel ők a gyermekkel elköltöztek, én az ingatlant meg szeretném tartani és ki akarom vásárolni a házból őt, de felvettünk 4 millió 200 ezer Ft lakáshitelt, ami jelzálogként szerepel a házon.
A kérdésem, mi a kivásárlás menete és a lakáshitellel milyen lehetőségeim vannak? Visszafizethetem egybe a banknak, vagy átvállalhatom-e egyedül és az exem hogy tudna kiszállni a lakáshitelből?

Üdvözlöm!
Feleségemmel van egy 50-50%-os tulajdonú házunk. Elváltunk. 1.430.000 Ft szocpolt egyedül visszafizettem. Mivel ők a gyermekkel elköltöztek, én az ingatlant meg szeretném tartani és ki akarom vásárolni a házból őt, de felvettünk 4 millió 200 ezer Ft lakáshitelt, ami jelzálogként szerepel a házon.
A kérdésem, mi a kivásárlás menete és a lakáshitellel milyen lehetőségeim vannak? Visszafizethetem egybe a banknak, vagy átvállalhatom-e egyedül és az exem hogy tudna kiszállni a lakáshitelből?

Kedves Szabolcs!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

Édesapánk halála után örököltünk egy lakást testvéremmel fele-fele arányban. Édesanyánk haszonélvezeti joggal rendelkezik az ingatlanban. Szeretném kivásárolni hitellel testvérem részét. Szükséges-e ehhez a szerződéshez édesanyánk bármiféle bevonása, vagy testvérem és köztem zajlana csak az adás-vétel.

Kedves Erika!
Ha édesanyja haszonélvezeti joga maradna az ingatlanon, akkor őt is be kell vonni a lakáshitelbe.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is.

Üdvözlöm!
A következőben kérem a segítséget. A háznak amiben jelenleg élünk a fele az édesanyámé, akivel mi is együtt élünk, a másik fele az enyém és az öcsémé (apai rész). Meg szeretném vásárolni a lakást, kifizetni az öcsémet. Annyit már tudunk, hogy az édesanyámnak el kell ajándékozni a részét az én részemre, így már csak 25%-ot kell kifizetnem, ami azt jelentené, hogyha 6M ér a lakás, akkor 1,5M Ft-ot adna a bank. Csakhogy nekem 3M Ft-ra lenne szükségem, mert fele-fele arányban egyezznénk meg az öcsémel.
Hogyan lehet ezt megoldani?

Kedves Éva!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Ha a ház tulajdonosa családtag és meg szeretnénk venni a házat Csokkal lehetséges? Van hitelünk, de lejár 6 hónap múlva. Önerönk nincs. Így is jogosultak lennénk a csokra? 2 meglévő gyerek + 1 bevállalt..
Köszönöm a választ.

Kedves Ágnes!
Az a kérdés, hogy az illető családtag közeli hozzátartozó vagy sem. Közeli hozzátartozótól történő vásárláshoz a CSOK nem vehető igénybe.
A meglévő hiteltartozás nem befolyásolja a CSOK jogosultságot. Önerő nélkül is működhet a finanszírozás. Ez attól függ, hogy a teljes vételárat fedezi-e a CSOK vagy sem.

Válás utáni, tulajdonrész kivásárláshoz van szükségem 12 millió Ft hitelre. Az ingatlan teljes értéke kb. 40 millió Ft /Pest megyében van/. 3 gyermekes egyedülálló vagyok, jelenleg nincs semmilyen hitelem. Havi jövedelmem nettó 250 ezer Ft + gyerektartás és családi pótlék. OTP-nél van folyószámlám. Adóstársat be tudok vonni.
Mi lenne a legkedvezőbb hitel fajta – lehetőleg OTP-s? Vállalom a változó kamatozást is, mert rövid távon tervezem az ingatlan eladását.
Előre is köszönöm a segítséget.
Anna

Kedves Anna!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb tulajdonrész kivásárlási hitelekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

Érdeklődnék, hogy én és testvéremmel fél-fél ház tulajdonosai vagyunk, vehetek-e fel jelzálogot a házra az ö beleegyezésével, hogy kifizethessem a ö részét és enyém legyen az ingatlan? És jelzálogfelvétel után unokáimra írathatom-e a ház tulajdonjogát?
Köszönöm válaszát.

Kedves Szilvia!
Adásvételi szerződés benyújtásával lakáscélú hitel igénybevételével vásárolhatja meg testvérétől a ház felét. Az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról fenti hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat és Szakértőink is készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!
Jelzáloggal terhelt lakóingatlan is elajándékozható, ezzel kapcsolatban azonban előzetesen célszerű a hitelintézettel egyeztetni.

Tisztelt Cím!
Párommal az ő tulajdonában lévő lakásban élünk kiskorú gyermekünkkel, valamint az édesanyjával aki a haszonélvező. Szeretnénk tőle (édesanyjától), valamint féltestvérétől megvásárolni a részüket a lakásból, hogy a sajátunk legyen.
A kérdésem az lenne, hogy a párom ezt megteheti-e lakásvásárlási hitellel (hiába ő a tulajdonos), vagy valami más megoldás javasolt.
Köszönöm válaszát!

Kedves Erika!
Tulajdonrész és haszonélvezeti jog megvásárlására igényelhető lakásvásárlási hitel. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Tisztelt Hitelnet!
Adott egy lakás aminek 50%-a apósom tulajdonában van 25-25% pedig feleségem unokatestvérei tulajdonában. Az apósom a feleségemnek ajándékozza az ő tulajdonrészét, a maradékot pedig szeretnénk megvásárolni az unokatestvérektől. A lakás értéke az értékbecslés alapján 49 mFt, mi egy 45 mFt-os ajánlatot szeretnénk tenni a kivásárláshoz. Azaz 22,5 mFt-ot kellene kifizetni az unokatestvéreknek. Erre az összegre szeretnénk hitelt igényelni, azonban nem tudjuk, ilyen esetben ez hogyan zajlik.
Milyen lehetőségeink vannak a hitelfelvételre?
Köszönöm előre is a válaszukat!

Kedves Balázs!
Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a tulajdonrész kivásárlásához igényelhető hitelek menetéről és a legkedvezőbb hitelkonstrukciókról! Ehhez azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

77
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x