Tulajdonrész kivásárlás kalkulátor

A legkedvezőbb lakáscélú hitelek tulajdoni hányad vásárlásra

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz tulajdonrész kivásárlási lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

  • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
  • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
  • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
  • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Tulajdonrész kivásárlására például házastársi vagyonközösség megszüntetése vagy akár egy örökölt ingatlan esetén a tulajdonostárs kifizetése esetén kerülhet sor. Tulajdonrész kivásárlására lakáscélú jelzáloghitel vehető igénybe, ezen belül is a piaci kamatozású lakásvásárlási hitelek állnak rendelkezésre. Erre a célra államilag támogatott lakáshitel nem igényelhető.

Piaci kamatozású lakáshitelnél az adós által fizetendő törlesztő részletet az úgynevezett referenciakamat és kamatfelár együttese adja. A referenciakamat általában a 3, 6 vagy 12 havi BUBOR, ami a Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatlábat jelenti. Ennek mértéke függ a jegybanki alakkamat mértékétől. Mivel ez az elmúlt időszakban folyamatosan csökkent, ezért a BUBOR alapú piaci lakáshitelek is egyre kedvezőbb törlesztő részlet mellett érhetők el. Az egyes bankok által meghatározott kamatfelár mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye.

A piaci kamatozású lakáshitelt forint alapon nyújtják a pénzintézetek maximum 30 éves futamidőre. A hitel 18 éves kor felett már igényelhető. A kölcsön lejáratakor azonban az igénylő életkora nem haladhatja meg a legtöbb banknál a 70. életévet. Erre a kalkuláció során feltétlenül ügyeljen!
A hitel összege minimum 1 millió forint. A maximum összeg az ingatlan értéke és az igénylő jövedelmi helyzete alapján végzett hitelbírálat során kerül meghatározásra. A jelzáloghitelek finanszírozási arányára vonatkozó kormányrendelet értelmében a kölcsön összege a fedezetül felajánlott ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig terjedhet. Így a tulajdoni hányad kifizetése akár önerő nélkül, a teljes tulajdoni hányad vételárának meghitelezésével is történhet.

A tulajdonrész kivásárlására igényelhet hitelhez vagyonközösséget megszüntető szerződés vagy adásvételi szerződés szükséges. A vételárat a hitelintézetek az eladónak utalják, tehát nem a vevő kapja kézhez.

Ha szeretné megismerni a tulajdonrész kivásárlásához igényelhető hitelek aktuális törlesztő részletét, akkor segítségére lehet online lakáshitel kalkulátorunk. Válassza ki a hitelcélt, adja meg a hitelösszeget és a futamidőt, majd kattintson a Számolás gombra! A kalkulátor megjeleníti a bankpiacon erre a célra kínált legkedvezőbb hitelkonstrukciókat! Arról a konstrukcióról, amelyik elnyeri tetszését, további részleteket is megtudhat, az Ajánlatot kérek gombra kattintva. Nemcsak a személyre szabott hitelajánlatot készítjük el díjmentesen, hanem díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
77 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Feleségemmel van egy 50-50%-os tulajdonú házunk. Elváltunk. 1.430.000 Ft szocpolt egyedül visszafizettem. Mivel ők a gyermekkel elköltöztek, én az ingatlant meg szeretném tartani és ki akarom vásárolni a házból őt, de felvettünk 4 millió 200 ezer Ft lakáshitelt, ami jelzálogként szerepel a házon.
A kérdésem, mi a kivásárlás menete és a lakáshitellel milyen lehetőségeim vannak? Visszafizethetem egybe a banknak, vagy átvállalhatom-e egyedül és az exem hogy tudna kiszállni a lakáshitelből?

Üdvözlöm!
Feleségemmel van egy 50-50%-os tulajdonú házunk. Elváltunk. 1.430.000 Ft szocpolt egyedül visszafizettem. Mivel ők a gyermekkel elköltöztek, én az ingatlant meg szeretném tartani és ki akarom vásárolni a házból őt, de felvettünk 4 millió 200 ezer Ft lakáshitelt, ami jelzálogként szerepel a házon.
A kérdésem, mi a kivásárlás menete és a lakáshitellel milyen lehetőségeim vannak? Visszafizethetem egybe a banknak, vagy átvállalhatom-e egyedül és az exem hogy tudna kiszállni a lakáshitelből?

Édesapánk halála után örököltünk egy lakást testvéremmel fele-fele arányban. Édesanyánk haszonélvezeti joggal rendelkezik az ingatlanban. Szeretném kivásárolni hitellel testvérem részét. Szükséges-e ehhez a szerződéshez édesanyánk bármiféle bevonása, vagy testvérem és köztem zajlana csak az adás-vétel.

Üdvözlöm!
A következőben kérem a segítséget. A háznak amiben jelenleg élünk a fele az édesanyámé, akivel mi is együtt élünk, a másik fele az enyém és az öcsémé (apai rész). Meg szeretném vásárolni a lakást, kifizetni az öcsémet. Annyit már tudunk, hogy az édesanyámnak el kell ajándékozni a részét az én részemre, így már csak 25%-ot kell kifizetnem, ami azt jelentené, hogyha 6M ér a lakás, akkor 1,5M Ft-ot adna a bank. Csakhogy nekem 3M Ft-ra lenne szükségem, mert fele-fele arányban egyezznénk meg az öcsémel.
Hogyan lehet ezt megoldani?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. Ha a ház tulajdonosa családtag és meg szeretnénk venni a házat Csokkal lehetséges? Van hitelünk, de lejár 6 hónap múlva. Önerönk nincs. Így is jogosultak lennénk a csokra? 2 meglévő gyerek + 1 bevállalt..
Köszönöm a választ.

Válás utáni, tulajdonrész kivásárláshoz van szükségem 12 millió Ft hitelre. Az ingatlan teljes értéke kb. 40 millió Ft /Pest megyében van/. 3 gyermekes egyedülálló vagyok, jelenleg nincs semmilyen hitelem. Havi jövedelmem nettó 250 ezer Ft + gyerektartás és családi pótlék. OTP-nél van folyószámlám. Adóstársat be tudok vonni.
Mi lenne a legkedvezőbb hitel fajta – lehetőleg OTP-s? Vállalom a változó kamatozást is, mert rövid távon tervezem az ingatlan eladását.
Előre is köszönöm a segítséget.
Anna

Érdeklődnék, hogy én és testvéremmel fél-fél ház tulajdonosai vagyunk, vehetek-e fel jelzálogot a házra az ö beleegyezésével, hogy kifizethessem a ö részét és enyém legyen az ingatlan? És jelzálogfelvétel után unokáimra írathatom-e a ház tulajdonjogát?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Cím!
Párommal az ő tulajdonában lévő lakásban élünk kiskorú gyermekünkkel, valamint az édesanyjával aki a haszonélvező. Szeretnénk tőle (édesanyjától), valamint féltestvérétől megvásárolni a részüket a lakásból, hogy a sajátunk legyen.
A kérdésem az lenne, hogy a párom ezt megteheti-e lakásvásárlási hitellel (hiába ő a tulajdonos), vagy valami más megoldás javasolt.
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hitelnet!
Adott egy lakás aminek 50%-a apósom tulajdonában van 25-25% pedig feleségem unokatestvérei tulajdonában. Az apósom a feleségemnek ajándékozza az ő tulajdonrészét, a maradékot pedig szeretnénk megvásárolni az unokatestvérektől. A lakás értéke az értékbecslés alapján 49 mFt, mi egy 45 mFt-os ajánlatot szeretnénk tenni a kivásárláshoz. Azaz 22,5 mFt-ot kellene kifizetni az unokatestvéreknek. Erre az összegre szeretnénk hitelt igényelni, azonban nem tudjuk, ilyen esetben ez hogyan zajlik.
Milyen lehetőségeink vannak a hitelfelvételre?
Köszönöm előre is a válaszukat!

A szüleim háza már egy factoring céghez került. A ház értéke kb. 50.000.000,- forint. A cég követelése 15.000.000 forint. Hajlandóak ennyiért átadni nekem a ház tulajdonjogát. Tekintettel arra, hogy megtakarításom nincs, hitelből szeretném megvásárolni tőlük a követelésüket. Kezes lenne. A fizetésem nettó 270.000. 56 éves vagyok és már 16 éve dolgozom köztisztviselőként.
A segítségüket kérem!

Létezik-e még a fészekrakó hitel? Meg van-e szabva, hogy mennyi idős házasnak kell lenni? Meglévő ingatlanrésszel rendelkező személynek tudnak-e olyan hitelt ajánlani, amit kifizetés szempontjából fel tudni venni, hogy a lakás többi részétől tudja vásárolni (osztatlan közös ingatlanról lenne szó)? Milyen magasak a törlesztő részletek, illetve mennyi a legkisebb és legmagasabb futamidő?
Egy gyermek esetén, valamint friss házasság esetén van-e valami kedvezményes hitellehetőség?

Üdv!
Van egy házam, amin jelzálog van és még 6 évig fizetem a lakáshitelt, amit felvettem rá. Közben férjhez mentem és azt szeretném, ha a ház nem csak az én nevemen lenne, hanem 50-50%-ban mindkettőnkén. A ház vásárlása óta felújításra került, forgalmi értéke kb. a kétszerese lett.
A férjem megveheti tőlem a ház 50%-át kivásárlási hitelből?
Köszönöm.
Andi

Tisztelt Hitelszakértő!
71 m2-es lakásban van 1/25 rész tulajdonom. További 1/75 részt megvásárolnám bátyámtól és édesanyámtól. Ehhez 12m Ft-ra lenne szükségem. Kaphatok-e ennyi hitelt 20 évre? (Ennek a lakásnak a piaci értéke jelenleg 20-21m Ft) Jelzálogra felajánlok Budapest, XIV. ker. Ond vezér úti 46 m2 lakást (piaci érték kb. 17m Ft)
Jövedelmem: nettó 260.000.- Ft/hó, gyermekemet (1 fő 15 éves) egyedül nevelem, 280.000.- Ft folyószámla hitelkeretem van. Adóstársat nem tudok bevonni.
Válaszát köszönöm.

Tisztelt ügyintéző,
Jelzálog alapú lakáshitelt szeretnék felvenni családon belüli tulajdonjog vásárlására. Édesapám házának egy részét szeretném megvásárolni.
Úgy tudom, hogy a Fundamentán kívül néhány banknál szintén lehetőség van erre.
Kérdésem, hogy melyek azok a bankok?
Köszönöm.
M.

Van egy ingatlanunk a párommal. Szeretném kivásárolni a részét kb. 11.500.000 Ft az ingatlan. 3.000.000 hitel van még rajta. 4.000.000 Ft lenne a része. Kb.33.800 Ft törlesztőt fizetek.
Tudnék felvenni hitelt erre a célraM
Kb. mennyi lenne a két hitel törlesztése?

Tisztelt Cím!
Jövedelmem nettó 250 ezer felett van, a ház 2016. januárban a 3 gyermekre felvett 1.750.000 Ft CSOK végett jelzáloggal lett megterhelve. Ki szeretném fizetni a férjemet, megvásárolni a részét az ingatlanból. Az ingatlan kb. 28-30 millió Ft-ot ér, számomra szükséges 15-16 millió Ft a tulajdonrész vásárlása végett. Megkapom-e ezt az összeget, ha az ingatlan csak ennyit ér, vagy elég a jövedelemigazolásom? Illetve, hogy a CSOK jelzálog terhelése akadályozza-e a felvételt?
Válaszukat megköszönve:
Tünde

Kérdésem, hogy milyen lehetőség van 69 évesen 5 000 000 Ft hitel felvételére lakás tulajdonrész kivásárlására.
Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelt uram hölgyem
Én kérdésem az, hogy résztulajdonost kivásárolni szeretnék és közmunkás vagyok.
Lehetséges hitelt felvennem?
Tisztelettel.
Tamás

Jó napot.
Láttam a honlapukon, hogy van önöknél olyan hitel, ami arra szolgál, hogy örök lakás tulajdonjogát felvásárolják.
A kérdésem az lenne, hogy kaphat-e KHR listán szereplő hitelt akkor, ha külföldi munkaviszonnyal rendelkezik?
Leírnám röviden a történetet, hogy érthető legyen. Édesanyám és a nagybátyám tulajdonában lévő ház szinte eladhatatlan. Én és a párom szívesen kivásárolnánk a nagybátyám tulajdonrészét. Én nem dolgozom, háztartásbeli vagyok 2 gyerekkel, párom külföldön dolgozik, de itthon KHR listán van az OTP-nél. 7-8 millió forintra lenne szükségünk. Jelzálog alapú hitel érdekelne 10-15 éves futamidőre. Emellett az is, hogy családon belüli tulajdonra felvehető-e a csok?
Válaszukat előre is köszönöm.

Élettársam házát szeretném kiváltani, hogy ne kelljen eladnunk. A volt feleségét kell kifizetni. Maximum 2 500 000 forintra lenne szükségem. Havi jövedelmem nettó 82.000 forint.
Lenne-e módom és lehetőségem, hogy hitelt kaphassak valamelyik banknál?

Tisztelt Hitelnet,
tőlem külön élő férjemet szeretném kivásárolni. Azt tudom, hogy nem vehetek fel támogatott hitelt és szocpol sem jár, de ha elválunk, és már nem számít hozzátartozónak, a válás kimondása után igénybe tudom venni a fentieket, vagy ezek akkor sem járnak, mivel vagyonközösség megszüntetése lesz az is?
Ha egy kívülálló harmadik személy vásárolja meg tőle a tulajdonrészt, én én ettől a harmadik személytől utána megveszem, igénybe tudom venni a szocpolt és a támogatott hitelt?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy tudok-e hitel felvenni lakásfelújításra. 4-en örököltünk egy házat és szeretném felújítani. Jelenleg a testvérem lakik benne, övé 1/4 rész. Én és a másik testvérem szeretnénk beköltözni, a mi részünk együtt 1/2. Erre a tulajdoni hányadra kapunk-e hitelt, hogy lakhatóvá tegyük az ingatlan hátsó részét?
Köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Anyósom tavaly megözvegyült! A Párjával volt egy ingatlanuk (családi ház), ami fele-fele arányban volt elosztva mint tulajdonosok. A férjemmel meg szeretnénk venni a volt apósom részét, hogy a gyerekeit ki tudjuk fizetni, anyósom a teljes ingatlant a nevünkre íratná. Van valamilyen hitellehetőség erre? A ház Tökölön van, mi kb. 7.500.000.- szeretnénk felvenni és a szocpolt a fiunkra! Az ingatlan 13.000.000.- ér!
Válaszát előre is köszönöm.

Már bocsánat, de azt hol találom, kérnék egy linket, nincs időm keresgetni a fülek között!
Köszi.

Van egy kb. 32-33 milliót érő ingatlanom, amin jelenleg 10 milliós forint alapú köztisztviselői hitel van, ami 2028-ban jár le, illetve egy 5 milliós japán jen alapú jelzáloghitel, ami 10 év után februárban jár le és LTP-vel kombinált, ebből még 6.9 millió tartozás (!) van, melyből a lejáró LTP-ből kb. 4 millió Ft tartozás rendeződik. Szeretném megkérdezni, hogy lehetőség van-e az LTP lejárta és a fennmaradó 3,3 milliós jelzáloghitel futamidejének meghosszabbítását követően újabb hitel felvételére ezen ingatlan tekintetében, annak érdekében, hogy a párom tulajdonrészét (1/2) kivásároljam, mely kb. 8-9 millió Ft lenne. A jövedelmem bőven bírná a fennmaradó hitelek és egy újabb hitel fizetését is.
Köszönettel: Detti

Tisztelt Hitelnet!
Testvéremmel közösen örököltünk házat fele-fele arányban. Ki szeretném fizetni a testvéremet. 3 gyermekem után a szocpolt még nem vettem igénybe. 40 évesen igénybe vehetem-e fenti célra? Mellette természetesen szükségem lenne kb. 6 millió Ft hitelre is.
Előre is megköszönve!
Margit

Tisztelt Hitelnet!
Több kérdésem is lenne. Az édesapám a nevemre íratja a szülei után megörökölt ingatlan 1/4 rész tulajdonát. Ezt az ingatlant mi meg szeretnénk venni a többi testvértől. Mennyi az esély arra, hogy biztosan kapunk erre az ingatlanra hitelt? Az ingatlan felújításra szorul. Az új szocpolt feltudjuk venni korszerűsítésre? Mennyi az átfutási ideje az ilyen típusú vásárlásnak?
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Cím!
Párom volt élettársával fele-fele részben tulajdonosa egy 18 M Ft-os ingatlannak. Hitel az ingatlanon 25 M Ft. A volt élettársat szeretném kivásárolni. A lakás fele 9 M Ft. a hitel rá eső része 12.,5 M Ft. Ahhoz, hogy ki tudjam fizetni a 9 M Ft-ot, 6 M Ft hitelt kell felvennem. Kapok hitelt? (Tulajdonrész kiváltásra vagy szabad felhasználású hitelt?) Nettó rendszeres jövedelmem: 168 ezer Ft.) Amennyiben ki tudom vásárolni, az Ő 3 M Ft-os hitele átterhelhető Neki másik ingatlanra?
Ez járható megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget:
Üdv: Zsó

Szüleim pár éve bővítették a házukat úgy, hogy egy-egy külön lakrészt építettek a testvéremnek és nekem. Én ott lakom, de a testvérem máshol telepedett le. Időközben, gyermek születés miatt, célszerűvé válna a jelenleg kihasználatlan területtel bővíteni az otthonunkat. Kérdésem: milyen kedvező kamatozású hitelt vehetek fel a testvérem részének kivásárlásához és akadály-e, hogy az egész ingatlan a szülők nevén van, ha igen, milyen szerződést kell kötni?

Testvéremmel örököltük a szülői házat és kifizetném a részét. 30 éves egyedülálló anya vagyok, munkahelyem van, nettó keresetem kb. 103.000 Ft plusz családi pótlék és gyerek utáni adókedvezmény. Lakás vagy személyi hitelt tudok-e felvenni kb. 1.600.000 Ft-ra lenne szükségem.
Köszönettel.