fbpx

Hitel tetőtér beépítésre, bővítésre

Spórolj velünk időt és pénzt! Kérd személyre szabott ajánlatunkat

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: ellenőrizhető: ide kattintva . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: Adatkezelési tájékoztató A Hitelnet Kft elérhetősége Ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt., Dunak Takarék, Magnet Bank A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Cofidis , Provident.

A Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi bank bővítési hitel ajánlatát.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható bővítési hitelek

Biztonságos, kiszámítható bővítési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Azok körében, akik rendelkeznek már saját lakóingatlannal, a család bővülése miatt aktuálissá válhat a meglévő lakás bővítése. Az ilyen jellegű munkálatokra is igényelhető lakáscélú jelzáloghitel. Magyarország vezető pénzintézeteinek legkedvezőbb bővítési hitelei elérhetők oldalunkon.

Mi minősül bővítésnek?

Lakásbővítésről akkor beszélhetünk, ha a lakástulajdonos olyan építési munkát kíván elvégezni, melynek eredményeképpen a lakóingatlan – a hasznos alapterület vízszintes vagy függőleges irányú növelésével - minimum egy lakószobával bővül. Bővítésnek minősül a térfogatnöveléssel nem járó tetőtér-beépítés is. A bővítési célú lakáshitelhez jogerős építési/bővítési engedély szükséges.

Támogatott vagy piaci bővítési hitel?

Bővítési hitel 2013 januárja óta nemcsak piaci kamatláb mellett, hanem állami kamattámogatással is igényelhető. Ez azt jelenti, hogy az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosít támogatást. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 50%-a. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében érvényesíthető. A kamattámogatott időszak lejárata után a havi törlesztő részlet kiszámítása az aktuális piaci kamatláb alapján történik.

Aki államilag támogatott bővítési hitelt szeretne felvenni, annak tudnia kell, hogy a jogosultsághoz bizonyos feltételeknek meg kell felelni, melyek a következők:

 • A kölcsön összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot.
 • A bővítési munkálatokról benyújtott, ÁFA összegét is tartalmazó költségvetés összege nem lehet több 15 millió forintnál. 10 millió forint feletti hiteligény esetén a bővítés piaci kamatozású lakáskölcsönnel finanszírozható. Mindkét esetben forint alapú lakáshitel nyújtható.
 • A támogatott személynek legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az otthonteremtési kamattámogatással bővíteni kívánt lakásban a kérelem benyújtásának időpontjában.
 • Az igénylő kötelezettséget vállal arra, hogy a kamattámogatással bővített lakás legalább a támogatás lejáratáig (5 év) lakóhelyéül szolgál.
 • Az állami támogatáshoz kapcsolódóan azt is meg kell említeni, hogy jogszabályi előírás szerint a költségvetés 70%-áról számlát kell bemutatni, illetőleg, ha a bővítési hitel összege több, mint a költségvetés 70%-a, akkor a kölcsön teljes összegét le kell fedni számlával.
 • A támogatott személynek legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonyt kell igazolnia OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által. Házastársak, élettársak esetén elég az egyik félnek ilyen igazolással rendelkeznie.
 • Az igénylőknek köztartozásmentes adózóknak kell lenniük.
 • A hitelkérelem a bővítési munkálatok megkezdése előtt, legkésőbb 2014. december 31-ig nyújtható be.

A piaci kamatozású bővítési hitelnek nincsenek jogszabályban rögzített feltételei, korlátai:

 • A maximális hitelösszeg az ingatlan várható értéke és az igénylők jövedelemi helyzete alapján kerül meghatározásra figyelembe véve azt ez előírást, miszerint a kölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ez az előírás az államilag támogatott bővítési hitelekre is vonatkozik.
 • A kölcsön felhasználását nem szükséges számlával igazolni. Legalábbis erre vonatkozó törvényi előírás nincsen. A számlabemutatási kötelezettség azonban pénzintézetenként eltérő. Pénzügyi partnereink egy része nem írja elő a számlák bemutatását, azonban van példa arra is, amikor az adott bank a költségvetés 50 százalékát számlával kéri lefedni vagy műszaki szakértővel ellenőrizteti a bővítési munkálatok elvégzését.
 • A kamat mértéke két részből áll: az úgynevezett referenciakamatból és a kamatfelárból. A referenciakamat általában a 3, 6 vagy 12 havi BUBOR, illetve a jegybanki alapkamat, melynek mértékét a piaci viszonyok alakítják. A kamatfelárat a pénzintézetek határozzák meg.
 • Akár piaci, akár támogatott bővítési hitel felvételéről van szó, kizáró ok, ha az igénylők adatai szerepelnek a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) negatív adóslistáján.

Bővítési hitel jellemzői, feltételei

Bővítési hitel önerő nélkül is felvehető. A maximálisan felvehető hitelösszeget a bankok az ingatlan bővítés utáni értékéből kiindulva állapítják meg. A műszaki szakértő, illetve értékbecslő először megállapítja az ingatlan jelenlegi értékét, majd a költségvetés elfogadása után meghatározza az ingatlan várható értékét, vagyis a bővítési munkálatok befejezése után várható forgalmi értéket. Ez azért kedvező, mert így arányaiban magasabb összegű kölcsönhöz juthat a lakásbővítő, mint egyéb lakáscélú hitel (például: lakásfelújítás) esetén, amikor is az ingatlan aktuális értéke a meghatározó. Tekintettel kell lenni azonban a fent említett jogszabályi előírásra is.

A bővítési hitelek maximális futamideje jellemzően 20 év, piaci kamatozású konstrukció esetén akár 35 év is lehet, feltéve, hogy az adós életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. évet. A szabadon választható futamidőre vonatkozó havi törlesztő részlet online lakáshitel kalkulátorunk segítségével néhány kattintással kiszámolható!

Bővítési hitel esetén a kölcsönösszeg folyósítása szakaszosan, készültségi foknak megfelelően történik. A készültségi fokot az adott pénzintézet műszaki szakértője igazolja. A használatba vételi engedélyig minden esetben visszatartanak a bankok egy meghatározott részt a felvenni kíván hitelösszegből, melynek folyósítására a lakhatási engedély pénzintézet felé történő bemutatása után kerül sor.

Milyen papírok kellenek?

A bővítésre igényelt lakáshitel elindításához jogerős bővítési/építési engedéllyel kell rendelkezni. A bővítési hitelkérelemhez mellékelni kell tervdokumentációt, műszaki leírást, valamint egy költségvetést is az egyes munkafázisok szerinti bontásban, megjelölve az egyes munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagok árát, valamint a munkálatokat elvégző szakemberek munkadíját is.

Bővítéshez jár a szocpol?

Meglévő lakóingatlan bővítéséhez nem jár szocpol. A támogatás akkor sem vehető igénybe, ha a meglévő lakóingatlan tetőtér beépítéssel bővül. Bővítésre korábban félszocpolt lehetett igényelni, de ez a támogatási forma 2009. július 1-től nem érhető el.

Kérjen bővítési hitel ajánlatot!

Lakásbővítési hitel keresése esetén használja hitelkalkulátorunkat! Szakértőink személyre szabottan tudják Ügyfeleinket tájékoztatni a bankpiacon elérhető legkedvezőbb bővítési hitelkonstrukciókról! Egyúttal megismerhetik a támogatott és piaci törlesztő részleteket, a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét és a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A hitelfelvétellel járó költségek jelentős része megtakarítható pénzügyi partnereink díjelengedési akcióinak igénybevételével. Arról, hogy éppen milyen díjkedvezmények érhetők el Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

23 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha jól olvastam, KHR listásoknak is tudnak segíteni.

Tisztelt Cím!
Hitelt szeretnénk felvenni bővítésre. Én 6 órára vagyok bejelentve, férjem külföldön dolgozik. Páromnak nem adnak ki munkáltatói igazolást, mert folyamatosan cégváltás van náluk! Átutalással kapja a fizetését, így a banki elszámolón, amit havonta küld a bank az igazolja a lassan már 10 éve megszakítás nélküli jövedelmet. Így van esély hitelhez jutni? A ház 50 százalékban a miénk, az értéke kb. 35.000.000 Ft. 6.000.000 Ft-ot szeretnénk felvenni, nem jelzálog alapút.
Köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel.
Rózsa

Tisztelt Cím!
Hitelt szeretnénk felvenni bővítésre. Én 6 órára vagyok bejelentve, férjem külföldön dolgozik. Páromnak nem adnak ki munkáltatói igazolást, mert folyamatosan cégváltás van náluk! Átutalással kapja a fizetését, így a banki elszámolón, amit havonta küld a bank az igazolja a lassan már 10 éve megszakítás nélküli jövedelmet. Így van esély hitelhez jutni? A ház 50 százalékban a miénk, az értéke kb. 35.000.000 Ft. 6.000.000 Ft-ot szeretnénk felvenni, nem jelzálog alapút.
Köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel.
Rózsa

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy bővítésre/felújításra felveendő jelzáloghitel esetén lehetséges-e nem a bővítendő/felújítandó lakásra bejegyeztetni a jelzálogot, hanem egy másik ingatlanra?

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, van-e ingyenes tanácsadás hitelügyintézéssel kapcsolatban.
Családi ház bővítését tervezzük, és ahhoz szeretnénk CSOK illetve egyéb támogatással élni (pl. otthon melege program), továbbá ezek mellé hitelt felvenni.
Lehetséges-e ezeket egyszerre igényelni, Önök egy helyen foglalkoznak-e minden ilyen jellegű ügyintézéssel. Tudnak-e abban segíteni, hogy milyen műszaki papírok (tervek, elszámolások, költségvetések) kellenek a hitel igényléshez.
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Martin

Kérdésem az lenne, hogy a párom BAR listán szerepel, viszont nagyon szeretnénk bővíteni lakásunkat. Van 2 gyermekünk, akikre eddig még nem vettünk igénybe támogatást. Szükségünk lenne viszont hitelre is. Ha csak én vennék fel hitelt? Mind a ketten dolgozunk.
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt Szakértő!
Családi házunkhoz szeretnénk építeni egy 30 nm-es apartmant édesanyámnak és testvérének. Édesanyám 75, testvére 63 éves, nyugdíjasok. Nekünk jelzáloghitelünk van.
Kérdésem, hogy van-e lehetőségük valamilyen hitel felvételére? A ház a férjem és az én nevemen van.
Köszönöm válaszát:
Emese

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy ha bővítésre szeretnénk felvenni a csok-ot, akkor az államilag támogatott hitelt tudnánk-e felvenni mellé vagy ez csak a új lakás vásárlása esetén lehetséges?

Ha van 100.000 kezdő tőkém és arra szeretnék hitelt felvenni, arra menyit tudnánk felvenni? Mert a tetőteret építenénk be. 6 órára vagyok bejelentve munkába, de a hitel törlesztését hárman fizetnénk.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2 éve jelzáloghitelre vásárolt családi házamat szeretném bővíteni. Fél éve dolgozom határozatlan munkaszerződéssel minimálbérre bejelentve, plusz jövedelmem gyes, családi pótlék és gyerektartás. A kérdésem az lenne, bővítési hitelt szeretnék szocpollal felvenni, a házra mehet 2 jelzálog? A hitelem fundamentás, terhelhet rá más bank is? Egyáltalán kaphatok egyedül pozitív hitelbírálatot?
Előre is köszönöm válaszát!

Érdeklődnék, hogy havi mekkora jövedelem kell a lakásbővítési hitelhez?

Tisztelt Hitelszakértő!
Szeretnék érdeklődni, hogy aki gyeden van, annak is adnak lakásbővítésre nagyobb kölcsönt?

23
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x