Hitel tetőtér beépítésre, bővítésre

Spórolj velünk időt és pénzt! Kérd személyre szabott ajánlatunkat

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi bank bővítési hitel ajánlatát.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható bővítési hitelek

Biztonságos, kiszámítható bővítési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Azok körében, akik rendelkeznek már saját lakóingatlannal, a család bővülése miatt aktuálissá válhat a meglévő lakás bővítése. Az ilyen jellegű munkálatokra is igényelhető lakáscélú jelzáloghitel. Magyarország vezető pénzintézeteinek legkedvezőbb bővítési hitelei elérhetők oldalunkon.

Mi minősül bővítésnek?

Lakásbővítésről akkor beszélhetünk, ha a lakástulajdonos olyan építési munkát kíván elvégezni, melynek eredményeképpen a lakóingatlan – a hasznos alapterület vízszintes vagy függőleges irányú növelésével – minimum egy lakószobával bővül. Bővítésnek minősül a térfogatnöveléssel nem járó tetőtér-beépítés is. A bővítési célú lakáshitelhez jogerős építési/bővítési engedély szükséges.

Támogatott vagy piaci bővítési hitel?

Bővítési hitel 2013 januárja óta nemcsak piaci kamatláb mellett, hanem állami kamattámogatással is igényelhető. Ez azt jelenti, hogy az állam a havi törlesztő részlet megfizetéséhez biztosít támogatást. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 50%-a. A kamattámogatás a futamidő első 5 évében érvényesíthető. A kamattámogatott időszak lejárata után a havi törlesztő részlet kiszámítása az aktuális piaci kamatláb alapján történik.

Aki államilag támogatott bővítési hitelt szeretne felvenni, annak tudnia kell, hogy a jogosultsághoz bizonyos feltételeknek meg kell felelni, melyek a következők:

 • A kölcsön összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot.
 • A bővítési munkálatokról benyújtott, ÁFA összegét is tartalmazó költségvetés összege nem lehet több 15 millió forintnál. 10 millió forint feletti hiteligény esetén a bővítés piaci kamatozású lakáskölcsönnel finanszírozható. Mindkét esetben forint alapú lakáshitel nyújtható.
 • A támogatott személynek legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az otthonteremtési kamattámogatással bővíteni kívánt lakásban a kérelem benyújtásának időpontjában.
 • Az igénylő kötelezettséget vállal arra, hogy a kamattámogatással bővített lakás legalább a támogatás lejáratáig (5 év) lakóhelyéül szolgál.
 • Az állami támogatáshoz kapcsolódóan azt is meg kell említeni, hogy jogszabályi előírás szerint a költségvetés 70%-áról számlát kell bemutatni, illetőleg, ha a bővítési hitel összege több, mint a költségvetés 70%-a, akkor a kölcsön teljes összegét le kell fedni számlával.
 • A támogatott személynek legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonyt kell igazolnia OEP (Országos Egészségbiztosítási Pénztár) által. Házastársak, élettársak esetén elég az egyik félnek ilyen igazolással rendelkeznie.
 • Az igénylőknek köztartozásmentes adózóknak kell lenniük.
 • A hitelkérelem a bővítési munkálatok megkezdése előtt, legkésőbb 2014. december 31-ig nyújtható be.

A piaci kamatozású bővítési hitelnek nincsenek jogszabályban rögzített feltételei, korlátai:

 • A maximális hitelösszeg az ingatlan várható értéke és az igénylők jövedelemi helyzete alapján kerül meghatározásra figyelembe véve azt ez előírást, miszerint a kölcsön összege nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ez az előírás az államilag támogatott bővítési hitelekre is vonatkozik.
 • A kölcsön felhasználását nem szükséges számlával igazolni. Legalábbis erre vonatkozó törvényi előírás nincsen. A számlabemutatási kötelezettség azonban pénzintézetenként eltérő. Pénzügyi partnereink egy része nem írja elő a számlák bemutatását, azonban van példa arra is, amikor az adott bank a költségvetés 50 százalékát számlával kéri lefedni vagy műszaki szakértővel ellenőrizteti a bővítési munkálatok elvégzését.
 • A kamat mértéke két részből áll: az úgynevezett referenciakamatból és a kamatfelárból. A referenciakamat általában a 3, 6 vagy 12 havi BUBOR, illetve a jegybanki alapkamat, melynek mértékét a piaci viszonyok alakítják. A kamatfelárat a pénzintézetek határozzák meg.
 • Akár piaci, akár támogatott bővítési hitel felvételéről van szó, kizáró ok, ha az igénylők adatai szerepelnek a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) negatív adóslistáján.

Bővítési hitel jellemzői, feltételei

Bővítési hitel önerő nélkül is felvehető. A maximálisan felvehető hitelösszeget a bankok az ingatlan bővítés utáni értékéből kiindulva állapítják meg. A műszaki szakértő, illetve értékbecslő először megállapítja az ingatlan jelenlegi értékét, majd a költségvetés elfogadása után meghatározza az ingatlan várható értékét, vagyis a bővítési munkálatok befejezése után várható forgalmi értéket. Ez azért kedvező, mert így arányaiban magasabb összegű kölcsönhöz juthat a lakásbővítő, mint egyéb lakáscélú hitel (például: lakásfelújítás) esetén, amikor is az ingatlan aktuális értéke a meghatározó. Tekintettel kell lenni azonban a fent említett jogszabályi előírásra is.

A bővítési hitelek maximális futamideje jellemzően 20 év, piaci kamatozású konstrukció esetén akár 35 év is lehet, feltéve, hogy az adós életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. évet. A szabadon választható futamidőre vonatkozó havi törlesztő részlet online lakáshitel kalkulátorunk segítségével néhány kattintással kiszámolható!

Bővítési hitel esetén a kölcsönösszeg folyósítása szakaszosan, készültségi foknak megfelelően történik. A készültségi fokot az adott pénzintézet műszaki szakértője igazolja. A használatba vételi engedélyig minden esetben visszatartanak a bankok egy meghatározott részt a felvenni kíván hitelösszegből, melynek folyósítására a lakhatási engedély pénzintézet felé történő bemutatása után kerül sor.

Milyen papírok kellenek?

A bővítésre igényelt lakáshitel elindításához jogerős bővítési/építési engedéllyel kell rendelkezni. A bővítési hitelkérelemhez mellékelni kell tervdokumentációt, műszaki leírást, valamint egy költségvetést is az egyes munkafázisok szerinti bontásban, megjelölve az egyes munkálatok elvégzéséhez szükséges anyagok árát, valamint a munkálatokat elvégző szakemberek munkadíját is.

Bővítéshez jár a szocpol?

Meglévő lakóingatlan bővítéséhez nem jár szocpol. A támogatás akkor sem vehető igénybe, ha a meglévő lakóingatlan tetőtér beépítéssel bővül. Bővítésre korábban félszocpolt lehetett igényelni, de ez a támogatási forma 2009. július 1-től nem érhető el.

Kérjen bővítési hitel ajánlatot!

Lakásbővítési hitel keresése esetén használja hitelkalkulátorunkat! Szakértőink személyre szabottan tudják Ügyfeleinket tájékoztatni a bankpiacon elérhető legkedvezőbb bővítési hitelkonstrukciókról! Egyúttal megismerhetik a támogatott és piaci törlesztő részleteket, a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét és a hitelfelvétel járulékos költségeit.

A hitelfelvétellel járó költségek jelentős része megtakarítható pénzügyi partnereink díjelengedési akcióinak igénybevételével. Arról, hogy éppen milyen díjkedvezmények érhetők el Tanácsadóink készséggel adnak felvilágosítást!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
23 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha jól olvastam, KHR listásoknak is tudnak segíteni.

Tisztelt Cím!
Hitelt szeretnénk felvenni bővítésre. Én 6 órára vagyok bejelentve, férjem külföldön dolgozik. Páromnak nem adnak ki munkáltatói igazolást, mert folyamatosan cégváltás van náluk! Átutalással kapja a fizetését, így a banki elszámolón, amit havonta küld a bank az igazolja a lassan már 10 éve megszakítás nélküli jövedelmet. Így van esély hitelhez jutni? A ház 50 százalékban a miénk, az értéke kb. 35.000.000 Ft. 6.000.000 Ft-ot szeretnénk felvenni, nem jelzálog alapút.
Köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel.
Rózsa

Tisztelt Cím!
Hitelt szeretnénk felvenni bővítésre. Én 6 órára vagyok bejelentve, férjem külföldön dolgozik. Páromnak nem adnak ki munkáltatói igazolást, mert folyamatosan cégváltás van náluk! Átutalással kapja a fizetését, így a banki elszámolón, amit havonta küld a bank az igazolja a lassan már 10 éve megszakítás nélküli jövedelmet. Így van esély hitelhez jutni? A ház 50 százalékban a miénk, az értéke kb. 35.000.000 Ft. 6.000.000 Ft-ot szeretnénk felvenni, nem jelzálog alapút.
Köszönöm a segítségüket!
Tisztelettel.
Rózsa

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy bővítésre/felújításra felveendő jelzáloghitel esetén lehetséges-e nem a bővítendő/felújítandó lakásra bejegyeztetni a jelzálogot, hanem egy másik ingatlanra?

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, van-e ingyenes tanácsadás hitelügyintézéssel kapcsolatban.
Családi ház bővítését tervezzük, és ahhoz szeretnénk CSOK illetve egyéb támogatással élni (pl. otthon melege program), továbbá ezek mellé hitelt felvenni.
Lehetséges-e ezeket egyszerre igényelni, Önök egy helyen foglalkoznak-e minden ilyen jellegű ügyintézéssel. Tudnak-e abban segíteni, hogy milyen műszaki papírok (tervek, elszámolások, költségvetések) kellenek a hitel igényléshez.
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel: Martin

Kérdésem az lenne, hogy a párom BAR listán szerepel, viszont nagyon szeretnénk bővíteni lakásunkat. Van 2 gyermekünk, akikre eddig még nem vettünk igénybe támogatást. Szükségünk lenne viszont hitelre is. Ha csak én vennék fel hitelt? Mind a ketten dolgozunk.
Előre is köszönöm válaszát.

Tisztelt Szakértő!
Családi házunkhoz szeretnénk építeni egy 30 nm-es apartmant édesanyámnak és testvérének. Édesanyám 75, testvére 63 éves, nyugdíjasok. Nekünk jelzáloghitelünk van.
Kérdésem, hogy van-e lehetőségük valamilyen hitel felvételére? A ház a férjem és az én nevemen van.
Köszönöm válaszát:
Emese

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy ha bővítésre szeretnénk felvenni a csok-ot, akkor az államilag támogatott hitelt tudnánk-e felvenni mellé vagy ez csak a új lakás vásárlása esetén lehetséges?

Ha van 100.000 kezdő tőkém és arra szeretnék hitelt felvenni, arra menyit tudnánk felvenni? Mert a tetőteret építenénk be. 6 órára vagyok bejelentve munkába, de a hitel törlesztését hárman fizetnénk.
Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy 2 éve jelzáloghitelre vásárolt családi házamat szeretném bővíteni. Fél éve dolgozom határozatlan munkaszerződéssel minimálbérre bejelentve, plusz jövedelmem gyes, családi pótlék és gyerektartás. A kérdésem az lenne, bővítési hitelt szeretnék szocpollal felvenni, a házra mehet 2 jelzálog? A hitelem fundamentás, terhelhet rá más bank is? Egyáltalán kaphatok egyedül pozitív hitelbírálatot?
Előre is köszönöm válaszát!

Érdeklődnék, hogy havi mekkora jövedelem kell a lakásbővítési hitelhez?

Tisztelt Hitelszakértő!
Szeretnék érdeklődni, hogy aki gyeden van, annak is adnak lakásbővítésre nagyobb kölcsönt?

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45963 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

23
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x