fbpx

Telekvásárlási hitel kalkulátor

Takaríts meg százezreket a Hitelnet.hu szakértői segítéségével. Kérd személyre szabott ajánlatunk online.

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miért a Hitenet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes telekvásárlási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz telekvásárlási hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható telekvásárlási hitelek

Biztonságos, kiszámítható telekvásárlási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

  • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
  • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
  • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
  • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Építési telket szeretne vásárolni és a bankpiacon elérhető legjobb telekvásárlási hitelt keresi? Szeretne tájékozódni arról, hogy telekvásárlásra igényelhető-e támogatott hitel? Tekintse meg az alábbi bejegyzésünket, melyből megismerheti a telekvásárlásra igényelhető hitelkonstrukciókat és azok igénylési feltételeit!

A telekvásárlási hitel azoknak lehet megfelelő választás, akik még nem szeretnének építkezni, a telket vagy befektetési szándékkal vásárolják, vagy majd csak évek múlva szeretnének nekiállni egy családi ház építésének. A terhelt építési telek ugyanis problémát jelenthet egy esetleges építési hitel igénylésénél, csökkenti az építkezésre maximálisan felvehető hitelösszeget.

Milyen hitel igényelhető telekvásárlásra?

Telekvásárlásra piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, melyet a pénzintézetek forint alapon nyújtanak. Állami kamattámogatású kölcsön, vissza nem térítendő állami támogatás, szocpol erre a célra nem vehető igénybe. A kölcsön fedezeteként elfogadható a vásárolandó telek, mely a földhivatali nyilvántartás szerint beépítetlen terület megnevezésű.

A telekvásárlási hitelek maximális futamideje pénzintézettől függően 20-35 év. A hitel lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet. Előtörlesztésre, a hitel futamidő lejárata előtt visszafizetésére minden banknál van lehetőség. Az előtörlesztés díját a pénzintézetek aktuális Hirdetménye tartalmazza.

Tudnivalók telekvásárlási hitel igénylése esetén

  • Amennyiben Ön az építési telket hitelből vásárolja, és a jelzálog a telekre kerül bejegyzésre, akkor számolni kell azzal, hogy az építési kölcsön igénylésekor a maximálisan felvehető hitel összegét csökkenti a telekvásárlásra bejegyzett jelzálog összege.
  • A telek teljes vételára nem vehető fel hitelként, mivel az ingatlanok terhelhetőségét szabályozó kormányrendelet ezt nem teszi lehetővé. Ennek értelmében a telek értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel. A ténylegesen nyújtható telekvásárlási hitel összege gyakorlati tapasztalataink alapján ennél alacsonyabb. A finanszírozás mértékét befolyásolja a rendelkezésre álló jövedelem és az építési telek területi elhelyezkedése. Kiegészítő ingatlan bevonásával azonban akár a teljes vételár is finanszírozható! Kiegészítő fedezetként elsősorban lakóingatlan, hétvégi ház és üdülő fogadható el, melyek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Egy hitelügylethez legfeljebb 3 ingatlanfedezet ajánlható fel.
  • A telekvásárlása igényelt hitelt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megjelölt számlájára utalják, a kölcsönt tehát nem a telekvásárló kapja meg.

Telekvásárlási hitel feltételei

  • Telekvásárlási hitel igénylésekor a pénzintézetek vizsgálják az ügyfél KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), közismertebb nevén BAR státuszát. Ha az Ön adatai negatív tartalommal szerepelnek a listán, s Ön aktív vagy passzív státuszban van, akkor nincs lehetősége telekvásárlási hitelhez jutni a hazai pénzintézeteknél.
  • A hitelt olyan nagykorú személyek igényelhetik, akik megfelelő jövedelemmel rendelkeznek. Az igénylő aktuális munkahelyén meg kell lenni legalább a 3 hónapos, folyamatos munkaviszonynak, s az illető nem lehet próbaidőn. A kölcsön határozott idejű munkaszerződés esetén is igénybe vehető bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az igényléshez legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem szükséges, ám ez nem minden esetben elegendő. Az elvárt jövedelem összege az adósminősítéstől és a hitelbírálat eredményétől függ. A fizetőképesség javítása érdekében adóstárs bevonható a hitelügyletbe.

Szükséges önerő biztosítása?

Amennyiben egy ingatlanfedezetet ajánl fel a telekvásárló, mindenképpen szükség van önerő, hiszen az előzőekben leírtak alapján 100%-os finanszírozásra nincs lehetőség. Az elvárt önerő mértéke hitelügylet-függő.

Mekkora a telekhitel kamata?

Mint a piaci kamatozású hitelek kamata, úgy a telekvásárlási hitelé is általában referencia kamatlábhoz kötött. A referenciakamat jellemzően a 3, 6 vagy a 12 hónapos BUBOR. A pénzintézetek a referencia kamatlábon felül kamatfelárat alkalmaznak.

A referenciakamat mértéke a futamidő alatt az adott futamidejű BUBOR változásával változhat, így a telekvásárló által fizetendő törlesztő részlet is ennek megfelelően emelkedhet vagy csökkenhet.

Hitel a telekre történő építkezésre

Az építési kölcsönök fedezetét általában az a telek jelenti, melyen az adós építkezni kíván. Kezdetben maga az építési telek, a későbbiekben pedig a telek a felépülő lakóingatlannal együtt alkot hitelfedezetet.

Az építésre igényelhető lakáshitel összegét az ingatlan jövőbeni értéke alapján határozzák meg a pénzintézetek. A várható jövőbeni értékbe nemcsak a ház, hanem a telek értéke is beleszámít. Az építési hitelösszeg továbbá függ az építkezők jövedelmi helyzetétől, valamint a jogszabály és a bankok által meghatározott finanszírozási arányoktól. A banki arány nem haladhatja meg a jogszabály által megengedett hányadot.

Házépítésre nemcsak piaci kamatozású, hanem állami kamattámogatású építési hitel is felvehető, ha jogosult arra az adós. A támogatott építési hitel összegének felső határát a vonatkozó jogszabály pontosan kimondja. Minderről honlapunkon részletes tájékoztatás található.

Amennyiben Ön nem az építési telek vételárát szeretné hitelből finanszírozni, hanem meglévő építési telkére szeretne kölcsönt felvenni, az sem kizárt. Bankpartnereink között található olyan pénzintézet, mely szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként is elfogadja az építési telket.

Számoljon törlesztő részleteket:

Az elérhető legkedvezőbb telekvásárlási hitelek várható havi részleteit tekintse meg honlapunkon! Lakáshitel kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogyan alakulnának felvenni kívánt telekvásárlási hitelének havi törlesztő részletei a futamidő alatt, az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukció igénylése által.

Telekvásárlási hitel igénylése esetén kérje Szakértőink ajánlatát, akik az egyedi igények alapján megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg.

Tájékozódjon a legjobb pénzintézetek ajánlataiból kötelezettségek nélkül, díjmentesen!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

41 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

T. Tanácsadó!

Érdeklődni szeretnék, hogy a volt férjemtől (elváltunk) szeretnék egy Pest megyében található, üres telket vásárolni. A telken víz és áram van bekötve, nyaraló övezeti telek.
2 gyermekem van, 10 és 4 évesek. Én 40 éves vagyok. Eddig nem vettem igénybe sem szocpolt, sem CSOK-ot, semmilyen állami támogatást. A telek 10 000 000 Ft, és 2 000 000 Ft kezdő tőkém lenne, a többit hitelre intézném.
Kérdésem: Milyen lehetőségeim vannak a telek vásárlásra? Minden állami támogatási forma érdekel! CSOK, 5%, 27%…stb. Házat nem szeretnék építeni, mert a szüleim nyaralója a közvetlen szomszéd. Arra is gondoltam, hogy hozzájuk bejelentkezek állandó lakcímre, és összenyitom a telkeket.

T. Tanácsadó!

Érdeklődni szeretnék, hogy a volt férjemtől (elváltunk) szeretnék egy Pest megyében található, üres telket vásárolni. A telken víz és áram van bekötve, nyaraló övezeti telek.
2 gyermekem van, 10 és 4 évesek. Én 40 éves vagyok. Eddig nem vettem igénybe sem szocpolt, sem CSOK-ot, semmilyen állami támogatást. A telek 10 000 000 Ft, és 2 000 000 Ft kezdő tőkém lenne, a többit hitelre intézném.
Kérdésem: Milyen lehetőségeim vannak a telek vásárlásra? Minden állami támogatási forma érdekel! CSOK, 5%, 27%…stb. Házat nem szeretnék építeni, mert a szüleim nyaralója a közvetlen szomszéd. Arra is gondoltam, hogy hozzájuk bejelentkezek állandó lakcímre, és összenyitom a telkeket.

Az Egyesült Királyságban dolgozom.
Van lehetőségem magyar pénzintézettől hitelt felvenni telekvásárlásra?

Üdv.
Építési telket szeretnék venni Tahitótfalu belterületén. Kérdésem az, mennyi önerő szükséges hozzá, mely bank ad többet kevesebb önerővel.
Milyen hitelt lehet felvennem, ami a legelőnyösebb, és melyik banktól?
Köszönöm: Erzsébet

Üdvözlöm!
Építkezésnél a vásárolt telek árának maximum 50%-át kiutalja a Bank a felvett lakáshitelből?

CSOK igénylése esetén kizáró ok lehet-e hitel igénylése, telekvásárlásra? Ha nem, akkor milyen az a maximális összeg, ami fölvehető?

Tisztelt Címzett!
Tervben van egy zártkertnek minősített telekvásárlás, melynek a vételi ára 5,5M Ft, saját erő ebből + MFt, a későbbiekben nyaraló építése tervezett a területen.
Kérdés, milyen jellegű és milyen kondíciókkal igényelhető hitel a telekvásárláshoz!
Köszönöm válaszát!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Jelen pillanatban szereplek a KHR listán, de 2017. július hónapban fogom kifizetni a tartozásomat. Az Otp Factoring céggel beszéltem és azt mondták, hogy a tartozás kifizetése után passzív KHR listásként fognak kezelni 1évig.
Telekvásárlásban gondolkodom ezen nyáron és érdeklődnék, hogy fent említett paraméterekkel hitelképes vagyok-e és ha igen, akkor milyen ajánlata lenne?
Fizetésem 240.000 Ft körül mozog, folyószámlára kapom, jelen munkaviszonyom: 20 év.
Válaszát tisztelettel köszönöm!

Szeretném megkérdezni, hogy építési telek vásárlásánál, ha a vásárolandó telek lenne a jelzálog, azt is 80%-ig elfogadjak fedezetnek, tehát csak 20% önrész kell?
Mert azt hallottam, hogy a telket jelzálognál csak 30-40%-ban fogadjak el. Ez igaz?

2016 szeptemberében vásároltunk önkormányzati telket, melyről rendelkezünk Áfás számlával. Idén kezdődne az építkezés generálkivitelezővel (kulcsrakész átadással). Hitelt és CSOk-ot is igénybe vennénk az építkezéshez.
A kérdésem, hogy a telek Áfa tartalmát vissza tudjuk igényelni a jelenlegi szabályozás alapján?

Építési telek vásárlás ügyén szeretnék Áfa visszatérítés támogatást igénybe venni. Olvastam, hogy a pénzintézet részére bek kell nyújtani adásvételi szerződést, illetve számlát, hogy folyósítsa részemre a vételár után járó Áfa támogatást. De ha magánszemélytől vásárolok, aki gondolom nem számlaképes, akkor ez hogy oldható meg? Hogy tudok áfás számlát így kérni? Az eladónak 15 éve a tulajdonában van az ingatlan. Én pedig tavasszal szeretném elkezdeni az építkezést.
Ilyen esetben hogy alakul részemről az illeték?
Az eladó részéről pedig a jövedelem után az adófizetés?
Válaszát előre is köszönöm!

Szeretném megkérdezni meglévő építési telekre igénybe vehető jelzáloghitel munkáltatói igazolás nélkül?
Előre is köszönöm.

Szeretném megkérdezni, társasházzá lehet-e nyilvánítani valamit az építkezés megkezdése előtt!?

Telek vásárlására milyen típusú hitelt lehet felvenni?
(Telek megvételét követően 5 éven belül építenék rá családi házat, de csak a telek megvásárlásához lenne szükségem hitelre.)
Csak szabad felhasználásút, vagy pedig lakáscélú hitelt is?

Milyen hitelt kéne felvennem ahhoz, hogy vásároljak egy 1800 négyzetméteres telket és egy 200 négyzetméteres házat is építhessek rá?

Üdvözlöm!
Egy kb. 2,8 millió Ft-os telket belterületi építési telket szeretnék vásárolni.
A kérdésem az volna, hogy finanszírozható-e, ha ingatlanfedezetnek egy megyeszékhelyi, másfél évvel ezelőtt 8,5 millió Ft-ra értékelt lakást terhelnék meg, melyen 4,3 millió Ft még a fennálló tőketartozás?
Válaszát előre is köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy a telek mérete befolyásolja a lakáskölcsönt? Konkrétan házat vásárolunk és az ügyvédnél derült ki szerződéskötéskor, hogy két helyrajzi szám van. Az egyik helyrajz az üres telek, amit kifizettünk akkor az eladónak, persze az ingatlan árából vontuk le.
Most a kérdésem az, hogy akkor a kölcsönt befolyásolja az, hogy kisebb lett a telek?
Válaszát előre köszönöm.
Üdv. Karolina

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e üdülőövezeti telekre jelzáloghitelt felvenni (nem közműves még a telek és egyelőre nem is építenék rá). A telek ára 2,25 millió Ft. Önerőként 1-1,25 millió forintot tudok hozzátenni, így 1-1,25 millió Ft hitelere lenne szükségem. ( a jövedelmem biztosan elegendő, így az nem okozhat problémát)
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Gábor

Szeretnék telket vásárolni és a továbbiakban építkezni. Három kiskorú gyermek van. Milyen feltételek kellenek hozzá?
Előre köszönöm válaszukat.

Szeretnék érdeklődni, hogy szocpolra lehet telket vásárolni?
Előre is köszönöm.

Érdeklődöm, hogy mennyi lenne a ténylegesen kiutalt összeg és kell-e hozzá önerő, abban az esetben ha telekvásárlás címen zártkerti ingatlan, gazdasági épület néven futó családi házat hiteleznénk, amely 15 M Ft.
Várom válaszát.
Tisztelettel: G. Tiborné