Telekvásárlási hitel kalkulátor

Takaríts meg százezreket a Hitelnet.hu szakértői segítéségével. Kérd személyre szabott ajánlatunk online.

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitenet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes telekvásárlási hitel ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz telekvásárlási hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható telekvásárlási hitelek

Biztonságos, kiszámítható telekvásárlási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

  • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
  • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
  • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
  • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Építési telket szeretne vásárolni és a bankpiacon elérhető legjobb telekvásárlási hitelt keresi? Szeretne tájékozódni arról, hogy telekvásárlásra igényelhető-e támogatott hitel? Tekintse meg az alábbi bejegyzésünket, melyből megismerheti a telekvásárlásra igényelhető hitelkonstrukciókat és azok igénylési feltételeit!

A telekvásárlási hitel azoknak lehet megfelelő választás, akik még nem szeretnének építkezni, a telket vagy befektetési szándékkal vásárolják, vagy majd csak évek múlva szeretnének nekiállni egy családi ház építésének. A terhelt építési telek ugyanis problémát jelenthet egy esetleges építési hitel igénylésénél, csökkenti az építkezésre maximálisan felvehető hitelösszeget.

Milyen hitel igényelhető telekvásárlásra?

Telekvásárlásra piaci kamatozású lakáshitel igényelhető, melyet a pénzintézetek forint alapon nyújtanak. Állami kamattámogatású kölcsön, vissza nem térítendő állami támogatás, szocpol erre a célra nem vehető igénybe. A kölcsön fedezeteként elfogadható a vásárolandó telek, mely a földhivatali nyilvántartás szerint beépítetlen terület megnevezésű.

A telekvásárlási hitelek maximális futamideje pénzintézettől függően 20-35 év. A hitel lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg a 70. életévet. Előtörlesztésre, a hitel futamidő lejárata előtt visszafizetésére minden banknál van lehetőség. Az előtörlesztés díját a pénzintézetek aktuális Hirdetménye tartalmazza.

Tudnivalók telekvásárlási hitel igénylése esetén

  • Amennyiben Ön az építési telket hitelből vásárolja, és a jelzálog a telekre kerül bejegyzésre, akkor számolni kell azzal, hogy az építési kölcsön igénylésekor a maximálisan felvehető hitel összegét csökkenti a telekvásárlásra bejegyzett jelzálog összege.
  • A telek teljes vételára nem vehető fel hitelként, mivel az ingatlanok terhelhetőségét szabályozó kormányrendelet ezt nem teszi lehetővé. Ennek értelmében a telek értékének legfeljebb a 80%-a vehető fel. A ténylegesen nyújtható telekvásárlási hitel összege gyakorlati tapasztalataink alapján ennél alacsonyabb. A finanszírozás mértékét befolyásolja a rendelkezésre álló jövedelem és az építési telek területi elhelyezkedése. Kiegészítő ingatlan bevonásával azonban akár a teljes vételár is finanszírozható! Kiegészítő fedezetként elsősorban lakóingatlan, hétvégi ház és üdülő fogadható el, melyek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Egy hitelügylethez legfeljebb 3 ingatlanfedezet ajánlható fel.
  • A telekvásárlása igényelt hitelt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megjelölt számlájára utalják, a kölcsönt tehát nem a telekvásárló kapja meg.

Telekvásárlási hitel feltételei

  • Telekvásárlási hitel igénylésekor a pénzintézetek vizsgálják az ügyfél KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer), közismertebb nevén BAR státuszát. Ha az Ön adatai negatív tartalommal szerepelnek a listán, s Ön aktív vagy passzív státuszban van, akkor nincs lehetősége telekvásárlási hitelhez jutni a hazai pénzintézeteknél.
  • A hitelt olyan nagykorú személyek igényelhetik, akik megfelelő jövedelemmel rendelkeznek. Az igénylő aktuális munkahelyén meg kell lenni legalább a 3 hónapos, folyamatos munkaviszonynak, s az illető nem lehet próbaidőn. A kölcsön határozott idejű munkaszerződés esetén is igénybe vehető bizonyos feltételek teljesülése esetén. Az igényléshez legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő jövedelem szükséges, ám ez nem minden esetben elegendő. Az elvárt jövedelem összege az adósminősítéstől és a hitelbírálat eredményétől függ. A fizetőképesség javítása érdekében adóstárs bevonható a hitelügyletbe.

Szükséges önerő biztosítása?

Amennyiben egy ingatlanfedezetet ajánl fel a telekvásárló, mindenképpen szükség van önerő, hiszen az előzőekben leírtak alapján 100%-os finanszírozásra nincs lehetőség. Az elvárt önerő mértéke hitelügylet-függő.

Mekkora a telekhitel kamata?

Mint a piaci kamatozású hitelek kamata, úgy a telekvásárlási hitelé is általában referencia kamatlábhoz kötött. A referenciakamat jellemzően a 3, 6 vagy a 12 hónapos BUBOR. A pénzintézetek a referencia kamatlábon felül kamatfelárat alkalmaznak.

A referenciakamat mértéke a futamidő alatt az adott futamidejű BUBOR változásával változhat, így a telekvásárló által fizetendő törlesztő részlet is ennek megfelelően emelkedhet vagy csökkenhet.

Hitel a telekre történő építkezésre

Az építési kölcsönök fedezetét általában az a telek jelenti, melyen az adós építkezni kíván. Kezdetben maga az építési telek, a későbbiekben pedig a telek a felépülő lakóingatlannal együtt alkot hitelfedezetet.

Az építésre igényelhető lakáshitel összegét az ingatlan jövőbeni értéke alapján határozzák meg a pénzintézetek. A várható jövőbeni értékbe nemcsak a ház, hanem a telek értéke is beleszámít. Az építési hitelösszeg továbbá függ az építkezők jövedelmi helyzetétől, valamint a jogszabály és a bankok által meghatározott finanszírozási arányoktól. A banki arány nem haladhatja meg a jogszabály által megengedett hányadot.

Házépítésre nemcsak piaci kamatozású, hanem állami kamattámogatású építési hitel is felvehető, ha jogosult arra az adós. A támogatott építési hitel összegének felső határát a vonatkozó jogszabály pontosan kimondja. Minderről honlapunkon részletes tájékoztatás található.

Amennyiben Ön nem az építési telek vételárát szeretné hitelből finanszírozni, hanem meglévő építési telkére szeretne kölcsönt felvenni, az sem kizárt. Bankpartnereink között található olyan pénzintézet, mely szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként is elfogadja az építési telket.

Számoljon törlesztő részleteket:

Az elérhető legkedvezőbb telekvásárlási hitelek várható havi részleteit tekintse meg honlapunkon! Lakáshitel kalkulátorunk segítségével megtudhatja, hogyan alakulnának felvenni kívánt telekvásárlási hitelének havi törlesztő részletei a futamidő alatt, az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukció igénylése által.

Telekvásárlási hitel igénylése esetén kérje Szakértőink ajánlatát, akik az egyedi igények alapján megkeresik az Ön számára elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Ezt online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével teheti meg.

Tájékozódjon a legjobb pénzintézetek ajánlataiból kötelezettségek nélkül, díjmentesen!

Ilyen hitelek érhetők el jelenleg telekvásárlásra

Az emelt összegű CSOK kihasználása céljából sokan döntenek új lakóház építése mellett, hiszen ez esetben 3 gyermek után 10 millió forint vissza nem térítendő állami támogatásra, továbbá 10 millió forint, 3% ügyleti kamatú támogatott lakáshitelre, s akár maximum 5 millió Ft összegű adó-visszatérítési támogatás lehetnek jogosultak az igénylők. Sok esetben azonban már az is problémát jelent, hogy mib...

Tovább

Telekvásárlási hitel fedezete lehet olyan ingatlan, ami már terhelt?

Tisztelt Hitelnet, 1,5 millió forintért árult telket szeretnék vásárolni a Balatontól kb. 3 kilométerre. Készpénzem nincs, kiegészítő fedezetként egy budapesti lakást tudnék felajánlani, amelyen már van jelzálog, de 500.000 forinttal még biztos terhelhető. Mivel a telekre hitelt nyújtó bank valószínűleg nem lenne azonos a lakás jelzálogjogosult bankjával, a telekvásárlási hitelt nyújtó bank...

Tovább

Szlovák állampolgárként milyen feltételeknek kell megfelelni telekvásárlási hitel felvételénél?

Tisztelt Hitelnet! Érdeklődni szeretnék, hogy szlovák állampolgárként milyen feltételei vannak a hitelfelvételnek Magyarországon? A helyzetem az alábbi: - 2006. óta rendelkezem letelepedési engedéllyel, azóta itt folytatok munkavállalást. - Van bejelentett magyarországi lakcímem. - 3 éve házas vagyok, férjem és 2 éves gyermekem magyar állampolgár. A hitelt telekvásárlásra szeretnénk fe...

Tovább

Telekvásárlás lehetséges-e más ingatlanfedezet nélkül?

Tisztelt Hitelnet! Egy építési telek vásárlása kapcsán az lenne a kérdésem, hogy igényelhetek-e úgy hitelt, hogy maga a telek lesz a fedezet? Az egyik banknál azt mondták, hogy ilyen nincs. Másik kérdésem az lenne, hogy hitelintézettől független hiteltanácsadó eljár-e a banki ügyintézésnél? Régebben úgy vettem fel hitelt lakásra, hogy egy tanácsadó mindenben eljárt fizetés nélkül, nekem csa...

Tovább

Telek tulajdoni hányadának eladása

Tisztelt Holgyem/Uram ! Örököltem én és még további 6 rokonom egy 3040 helyrajzi számú ingatlant, és 3042 helyrajzi számú ingatlant. Az első 1968, a második 4437 négyzetméter, zártkerti szántó megjelölésű ingatlan. A két ingatlant 350 ezer forintért akarják eladni egy olyan helyen, ahol a telekár is több millió forint, de a papírokon ez az összeg áll. A hányadokat is leírnám: nekem a második...

Tovább

Telekvásárlási hitel ingatlanfedezettel

Tisztelt Szakértő! Szeretnék valamikor a jövőben építkezni, és a telek megvásárlásához most jó alkalom adódna, ugyanis 2,5 millióért tudnék vásárolni vidéken, viszonylag jó helyen. Hasonló méretű és elhelyezkedésű telket itt általában 3-4 millió forintért lehet kapni, de ez most egy alkalmi vétel lenne, mivel a tulajdonos sürgősen szeretné eladni. Sajnos önerővel csak minimális mértékben ren...

Tovább

Kamatkedvezmény telekvásárlási hitelre?

Tisztelt Hitelnet! A következőkkel kapcsolatban szeretnék érdeklődni: mellékjövedelemként mezőgazdasággal szeretnék foglalkozni. Ehhez szeretnék telket vásárolni, amivel kapcsolatban azt kérdezném, hogy felajánlható-e fedezetként a telek. Ez tehát nem egy építési telek lenne. Ingatlanként egy 5,4 milliós nyaralóm van, de ha van rá mód, akkor ezt nem terhelném meg. Valamint az érdekelne még, ...

Tovább

Telekvásárlási hitel fedezete

Üdvözletem! A vidéki városban, ahol jelenleg albérletben lakom, találtam egy eladó telket, ami ár és fekvés szempontjából is megfelelő lenne a későbbiekben építkezésre. Egyelőre építési hitelt nem tudok felvenni, de a telket nem szeretném elszalasztani. Arról szeretnék érdeklődni, hogy önerő nélkül kaphatok-e másfél millió forint hitelt erre a célra úgy, hogy nincsen ingatlanom, amit fedezet...

Tovább

Milyen hitel igényelhető telekvásárláshoz?

Tisztelt Hitelnet! Jó áron találtam telket, és bár még nem tervezek építkezést, de szeretném megvenni a telket. Azt szeretném megkérdezni, hogy önerő nélkül kaphatok-e hitelt valamelyik banktól a vásárlásra, vagy gyűjtögetnem kell ahhoz, hogy az enyém lehessen? Rendszeres jövedelemmel (95 000 forint) rendelkezem, viszont ebből diákhitelt és személyi kölcsönt törlesztek havonta, ami összesen 19 0...

Tovább

Külterületi telket szeretnénk vásárolni

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeink vannak párommal a következő paraméterekkel rendelkező ház-telek vásárlására? Milyen hitelt tudnánk felvenni, és melyik banknál? Pilisvörösváron, külterületen található egy gazdasági épületként tervezett ház. Sajnos nincs befejezve (tető és nyílászáró hiányzik), így nincs rajta használatbavételi engedély, és a földhivatali tulajdon...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Imre szerint:

2020-09-04 - 07:45

Az Egyesült Királyságban dolgozom.
Van lehetőségem magyar pénzintézettől hitelt felvenni telekvásárlásra?

Hitelnet szerint:

2020-09-04 - 08:59

Kedves Imre!
Ha van magyarországon bejelentett lakcíme, kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Erzsébet szerint:

2020-05-05 - 07:55

Üdv.
Építési telket szeretnék venni Tahitótfalu belterületén. Kérdésem az, mennyi önerő szükséges hozzá, mely bank ad többet kevesebb önerővel.
Milyen hitelt lehet felvennem, ami a legelőnyösebb, és melyik banktól?
Köszönöm: Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-05 - 15:34

Kedves Erzsébet!
Személyre szóló tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükségünk. Ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb telekvásárlási hiteleket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Viktor szerint:

2020-01-28 - 23:29

Üdvözlöm!
Építkezésnél a vásárolt telek árának maximum 50%-át kiutalja a Bank a felvett lakáshitelből?

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-14 - 05:51

Kedves Viktor!
Ez pénzintézettől, hiteltípustól, ingatlanértéktől is függ. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Kálmán szerint:

2019-01-03 - 10:26

CSOK igénylése esetén kizáró ok lehet-e hitel igénylése, telekvásárlásra? Ha nem, akkor milyen az a maximális összeg, ami fölvehető?

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-03 - 11:00

Kedves Kálmán!
Telekvásárláshoz a CSOK nem vehető igénybe.
A telekvásárlás esetén elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

János szerint:

2017-09-21 - 06:27

Tisztelt Címzett!
Tervben van egy zártkertnek minősített telekvásárlás, melynek a vételi ára 5,5M Ft, saját erő ebből + MFt, a későbbiekben nyaraló építése tervezett a területen.
Kérdés, milyen jellegű és milyen kondíciókkal igényelhető hitel a telekvásárláshoz!
Köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-21 - 06:42

Kedves János!
Piaci kamatozású lakáshitellel üdülőtelek vásárlása és üdülőingatlan építése is finanszírozható. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni tudják az elérhető hitellehetőségekről.

László szerint:

2017-06-20 - 06:51

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Jelen pillanatban szereplek a KHR listán, de 2017. július hónapban fogom kifizetni a tartozásomat. Az Otp Factoring céggel beszéltem és azt mondták, hogy a tartozás kifizetése után passzív KHR listásként fognak kezelni 1évig.
Telekvásárlásban gondolkodom ezen nyáron és érdeklődnék, hogy fent említett paraméterekkel hitelképes vagyok-e és ha igen, akkor milyen ajánlata lenne?
Fizetésem 240.000 Ft körül mozog, folyószámlára kapom, jelen munkaviszonyom: 20 év.
Válaszát tisztelettel köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-21 - 05:15

Kedves László!
Legalább 6 havi passzív KHR státusz esetén bankpartnereink egyikénél lehetőség nyílhat hitelfelvételre. Ha meglesz a 6 havi passzív státusza, Szakértőink készséggel tájékoztatják majd az így elérhető telekvásárlási hitelkonstrukciókról.

Levente szerint:

2017-03-20 - 18:14

Szeretném megkérdezni, hogy építési telek vásárlásánál, ha a vásárolandó telek lenne a jelzálog, azt is 80%-ig elfogadjak fedezetnek, tehát csak 20% önrész kell?
Mert azt hallottam, hogy a telket jelzálognál csak 30-40%-ban fogadjak el. Ez igaz?

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-21 - 23:42

Kedves Levente!
Telekvásárlás esetén a maximális finanszírozási arány bankonként eltérő lehet. Több hitelintézetnél is megoldható azonban a forgalmi érték 80%-áig történő finanszírozás.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Brigitta szerint:

2017-02-23 - 13:21

2016 szeptemberében vásároltunk önkormányzati telket, melyről rendelkezünk Áfás számlával. Idén kezdődne az építkezés generálkivitelezővel (kulcsrakész átadással). Hitelt és CSOk-ot is igénybe vennénk az építkezéshez.
A kérdésem, hogy a telek Áfa tartalmát vissza tudjuk igényelni a jelenlegi szabályozás alapján?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-23 - 16:32

Kedves Brigitta!
Mivel generálkivitelezővel kulcsrakész átadásra szerződtek, ezért sajnos ÁFA visszatérítésre nem lehetnek jogosultak a telek vételárára vonatkozóan sem.

Tamás szerint:

2017-01-06 - 20:07

Építési telek vásárlás ügyén szeretnék Áfa visszatérítés támogatást igénybe venni. Olvastam, hogy a pénzintézet részére bek kell nyújtani adásvételi szerződést, illetve számlát, hogy folyósítsa részemre a vételár után járó Áfa támogatást. De ha magánszemélytől vásárolok, aki gondolom nem számlaképes, akkor ez hogy oldható meg? Hogy tudok áfás számlát így kérni? Az eladónak 15 éve a tulajdonában van az ingatlan. Én pedig tavasszal szeretném elkezdeni az építkezést.
Ilyen esetben hogy alakul részemről az illeték?
Az eladó részéről pedig a jövedelem után az adófizetés?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-07 - 15:31

Kedves Tamás!
Magánszemélytől történő telekvásárlás esetén a vételárra vonatkozóan sajnos nem tud ÁFÁ-t visszaigényelni.
Illeték- és adókérdésekben a területileg illetékes NAV-hoz fordulhat.

Richárd szerint:

2016-12-15 - 22:47

Szeretném megkérdezni meglévő építési telekre igénybe vehető jelzáloghitel munkáltatói igazolás nélkül?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-18 - 14:41

Kedves Richárd!
Jövedelemigazolás nélkül egyik hitelintézetnél sem vehető fel kölcsön 2011. június 10. óta.

Éva szerint:

2016-08-26 - 11:04

Szeretném megkérdezni, társasházzá lehet-e nyilvánítani valamit az építkezés megkezdése előtt!?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-26 - 11:35

Kedves Éva!
Építés esetén előzetes társasház alapító okirat elkészítésére van lehetőség.

Sándor szerint:

2016-07-25 - 16:39

Telek vásárlására milyen típusú hitelt lehet felvenni?
(Telek megvételét követően 5 éven belül építenék rá családi házat, de csak a telek megvásárlásához lenne szükségem hitelre.)
Csak szabad felhasználásút, vagy pedig lakáscélú hitelt is?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-25 - 16:55

Kedves Sándor!
Telekvásárláshoz lakáscélú jelzáloghitel is igényelhető. Ebben az esetben is figyelembe kell venni azt az MNB rendelkezést, miszerint a telekvásárlási hitel összege a telek értékének maximum 80%-a lehet. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Petra szerint:

2016-07-09 - 15:35

Milyen hitelt kéne felvennem ahhoz, hogy vásároljak egy 1800 négyzetméteres telket és egy 200 négyzetméteres házat is építhessek rá?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-09 - 15:45

Kedves Petra!
Az építési telek vásárlásához telekvásárlási hitel igényelhető. A telek teljes vételára azonban nem vehető fel, tehát önerőre is szükség van. A házépítéshez építési hitel igényelhető. Az önerő elvárás függ az építkezés költségvetésétől, helyszínétől, az igénylők jövedelmi helyzetétől, stb. Személyre szabott, konkrét tájékoztatást az ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

György szerint:

2016-04-28 - 16:23

Üdvözlöm!
Egy kb. 2,8 millió Ft-os telket belterületi építési telket szeretnék vásárolni.
A kérdésem az volna, hogy finanszírozható-e, ha ingatlanfedezetnek egy megyeszékhelyi, másfél évvel ezelőtt 8,5 millió Ft-ra értékelt lakást terhelnék meg, melyen 4,3 millió Ft még a fennálló tőketartozás?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 08:55

Kedves György!
Egy ingatlan – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – forgalmi értékének maximum 80%-áig terhelhető, így a 8,5 millió forint forgalmi értékű lakás a meglévő hitel mellett 2,8 milliós kölcsönt már sajnos nem bír. Arról, hogy mennyi hitel vehető fel, Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg!

Karola szerint:

2016-04-05 - 19:37

Érdeklődni szeretnék, hogy a telek mérete befolyásolja a lakáskölcsönt? Konkrétan házat vásárolunk és az ügyvédnél derült ki szerződéskötéskor, hogy két helyrajzi szám van. Az egyik helyrajz az üres telek, amit kifizettünk akkor az eladónak, persze az ingatlan árából vontuk le.
Most a kérdésem az, hogy akkor a kölcsönt befolyásolja az, hogy kisebb lett a telek?
Válaszát előre köszönöm.
Üdv. Karolina

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-06 - 12:00

Kedves Karola!
Kérdésére pontos választ a konkrét ügylet ismeretében (például telekár, telekméret, lakóingatlan vételár, igényelt hitelösszeg, stb.) tudnának Szakértőink adni. Ehhez kérjük, keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Gábor szerint:

2015-03-26 - 09:13

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges-e üdülőövezeti telekre jelzáloghitelt felvenni (nem közműves még a telek és egyelőre nem is építenék rá). A telek ára 2,25 millió Ft. Önerőként 1-1,25 millió forintot tudok hozzátenni, így 1-1,25 millió Ft hitelere lenne szükségem. ( a jövedelmem biztosan elegendő, így az nem okozhat problémát)
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-26 - 09:36

Kedves Gábor!
Adott telek sajnos nem fogadható el telekvásárlási hitel fedezeteként egyik bankpartnerünknél sem. A vételár finanszírozásához másik ingatlanfedezettel (elsősorban lakóingatlan) lehetne felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt. Amennyiben ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket!

danyiarpi szerint:

2015-01-06 - 10:38

Szeretnék telket vásárolni és a továbbiakban építkezni. Három kiskorú gyermek van. Milyen feltételek kellenek hozzá?
Előre köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-06 - 12:49

Kedves Árpi!
Az építkezéshez igényelhető szocpol feltételeiről részletes leírást talál IDE kattintva.

danyiarpi szerint:

2015-01-06 - 10:31

Szeretnék érdeklődni, hogy szocpolra lehet telket vásárolni?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-06 - 12:47

Kedves Árpi!
A szocpol telekvásárlásra nem használható fel.

Gönci Tiborné szerint:

2014-03-23 - 15:30

Érdeklődöm, hogy mennyi lenne a ténylegesen kiutalt összeg és kell-e hozzá önerő, abban az esetben ha telekvásárlás címen zártkerti ingatlan, gazdasági épület néven futó családi házat hiteleznénk, amely 15 M Ft.
Várom válaszát.
Tisztelettel: G. Tiborné

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-24 - 14:10

Kedves Asszonyom!
Gazdasági épületként nyilvántartott ingatlant pénzügyi partnereink sajnos nem fogadnak el sem telekvásárlási, sem lakásvásárlási hitel fedezeteként. Személyre szabott hitelajánlatot akkor tudnánk készíteni Önöknek, ha lenne egyéb lakóingatlan, ami bevonható fedezetként.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA