Támogatott otthonfelújítási hitel kalkulátor 2021

Kérd személyre szabott támogatott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális hitelkalkulátorok

Professzionális hitelkalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Otthonfelújítási hitelszakértőnk visszahív telefonon

Otthonfelújítási hitelszakértőnk visszahív telefonon

Támogatott otthonfelújítási hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódóan államilag támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételére is lehetőség nyílik. A kölcsön azoknak jelenthet segítséget, akiknek nem áll rendelkezésre az otthonfelújításhoz szükséges önerő. Az otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet kihirdetésre került a Magyar Közlönyben.

Támogatott otthonfelújítási hitel

Ki lehet jogosult a támogatott otthonfelújítási hitel igénylésére?

Az lehet rá jogosult, aki a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásra vonatkozó feltételeknek is megfelel.  Ilyen feltétel például, hogy az igénylő legalább egy, 25 év alatti gyermekkel él a felújítandó lakóingatlanban, rendelkezik legalább egy éves TB jogviszonnyal, nincs a NAV felé fennálló tartozása, stb. A jogosultsági feltételekről további részletes tájékoztató IDE kattintva olvasható.

A kamattámogatott otthonfelújítási hitel jellemzői

 • Jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá.
 • Összege: maximum 6 millió forint.
 • Futamidő: maximum 10 év.
 • A kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére biztosítja.
 • A kölcsön kamata: 3%.

A támogatott otthonfelújítási hitel előtörlesztése

A lakásfelújítási támogatásból történő betörlesztés díjmentes. A  jóváírást követő 10 napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett újraszámolja a támogatott személy havi törlesztőrészleteit.

Számlabenyújtási kötelezettség

A támogatott személy az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül a számlák vagy azok másolata bemutatásával igazolja a hitelintézet felé.

Kamattámogatás megszűnése

Ha a támogatott személy

 • részére az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptól,
 • a fenti számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti, akkor az erre vonatkozó határidő lejártát követő naptól,
 • részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön kölcsönszerződésben megállapított összegének 25%-át,

akkor a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik. Az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 60 napon belül egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

Támogatott lotthonlújítási hitel igénylésel kapcsolatos gyakori kérdések

 • Támogatott lakásfelújítási hitel felvehető jelzáloggal terhelt ingatlanra?
  Azt szeretném megkérdezni hogy a lakásfelújítási hitelt jelzálogos házra igénybe lehet-e venni? A lakásfelújítási támogatás után van-e valamennyi idő amíg nem adható el az ingatlan? A vásárolt anyagok számláin fel…További részletek
 • Problémát jelent a bejegyzett jelzálog támogatott lakásfelújítási hitel igénylése esetén?
  Tisztelt Hitelnet! Azt szeretném megkérdezni hogy az ingatlanon amire a támogatást igényelnénk nem lakáscélú hanem szabad felhasználású jelzálogjog bejegyzés van. Ez esetben is jogosultak vagyunk e ha az összes többi…További részletek
 • Mivel jár támogatott lakásfelújítási hitelnél, ha a felújítás nem a költségvetés szerint készül el?
  Vannak olyan esetek, melyek következményeként az otthonfelújítási kamattámogatást vissza kell fizetni. Ezek az alábbiak: Ha az ügyfél a folyósítástól számított 1 éven belül a számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti. Ekkor az…További részletek
 • Igényelhető a támogatott otthonfelújítási hitel, ha kiskorú a tulajdonos?
  Az otthonfelújítási támogatásra való jogosultság feltétele, hogy az igénylő(k), illetve kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkezzen. Magára a támogatásra való jogosultság tehát abban…További részletek
 • A támogatott felújítási hitelhez is szükséges 1 év állandó lakcím?
  Az otthonfelújítási kölcsönnek és az otthonfelújítási támogatásnak egyaránt feltétele, hogy az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél – valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett legalább egy gyermeke a…További részletek
 • Támogatott lakásfelújítási hitel igénybevétele esetén a támogatás összegét mindenképp a kölcsön előtörlesztésére kell fordítani?
  Igen, a MÁK állásfoglalása ezzel kapcsolatosan egyértelmű: A Rendelet 2021. február 1. napján hatályba lépő rendelkezései szerint otthonfelújítási kölcsön igénybevétele esetén, a Magyar Államkincstár a támogatást az otthonfelújítási kölcsönt nyújtó…További részletek
 • Milyen feltételekkel lehet igényelni a támogatott lakásfelújítási hitelt?
  A támogatott lakásfelújítási hitel 2021.02.011-től igényelhető a hazai pénzintézeteknél. A támogatott lakásfelújítási hitel jelzáloghitel, tehát mindenéppen ingatlanfedezet szükséges hozzá. A banknak kötelezően vizsgálnia kell az ingatlan értékéhez képest kiadható hitel…További részletek
 • Mikortól lehet gyűjteni a számlákat a támogatott lakásfelújítási hitelhez?
  Erre vonatkozóan a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos rendelet nem fogalmaz meg előírásokat, a hitelt nyújtó bankok még nem adtak részletes tájékoztatást a feltételekről. Véleményünk szerint a feltételek nem fognak eltérni a…További részletek
 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  105 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  T. Cím!
  Lakásfelújítási hitel felvételénél a gyermek, és élettárs bejelentési időpontja elég, ha a kérelem időpontja előtt van, vagy 1 évvel a kérelem beadása előtt már be kell legyenek jelentve.
  Válaszukat várva, üdvözlettel.
  Levente

  Üdvözlöm,
  Felújításra vennék fel hitelt, de a tetőtér már be van építve, viszont hivatalos alaprajz nincs. Nem is lett sehova bejelentve az 1990-es években.
  Ebben az esetben hol tudom ezt bejelenteni?
  Vagy csak egy nyilatkozat kell valahova? Mert már 10 évnél régebbi.
  Köszönettel,
  Kinga

  Tisztelt Hitelnet!
  A hitel kérelmezése közben munkahely váltás történne, megszakítás nélkül, akkor mi a teendő?
  Köszönöm.

  Azt szeretném kérdezni, hogy a feleség jogosult-e a támogatásra (ha minden feltételnek megfelel), amennyiben a férj más lakcímen van? köszönöm!

  Ha lakásfelújítási hitelt szeretnék felvenni, akkor azt a számlák beszerzése előtt kell igényelni, vagy ráér a munkálatok befejezése után elindítani a hitelkérelmet?

  Egy kiegészítés. Az említett kritériumok az állam által támasztottak. Ettől teljesen függetlenül a bank saját hatáskörben bírálja el az igényt és hiába felel meg valaki az állami feltételeknek, nem adja meg a hitelt! Pl. Apa-anya, 2 kiskorú gyermek minden állami feltételnek megfelelnek, DE az apának van egy másik lakása és a lakcímkártyája oda szól (Az anyáé és a 2 gyermeké természetesen több mint egy éve a felújítandó ingatlanba..), ez esetben nem ad hitelt a bank az anyának sem, holott az állami szabályok erre lehetőséget adnak.

  Egy gyermekünk van,a szülők külön élnek,a gyermek nem abba az ingatlanba van bejelentve,amelyre felhasználnánk a hitelt. Így működik e?
  Köszönöm. Kj.

  A festést végző vállalkozó számlát állít majdan ki az elvégzett munkáról vele írunk vállalkozói szerződést. Az anyagot én vásárolom meg. Így nekem az anyagról elegendő a számlákat gyűjteni vagy ilyen esetben is kell vállalkozói szerződés a bolttal?

  Kedves Hitelnet!
  Az ingatlanunk kivett zártkerti lakóingatlan és az értékbecslő 25 milliót adott meg nekünk, mint az ingatlan értéke.
  Kérdésem az lenne, hogy a 80% hitelfedezet az fix vagy eltérő lehet?

  Férjemmel közös a lakás, külföldön dolgozik, évente 2x jön csak haza. Én vagyok hitelképes.
  Felvehetem nélküle a hitelt?

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy az otthonfelújítási hitelhez kell-e beszerezni tb igazolást? Ha igen, honnan?
  Köszönöm.

  ha én novemberig a passzív khr listán vagyok, a feleségem nincs, ő hitelképes, akkor igényelheti ezt a támogatott hitelt?

  Kérdésem, ha élek a 6M Ft hitellehetőséggel, ebben az esetben a hitel felvétele előtti számlák is elszámolhatóak? Erre nem találok semmit a jogszabályban.
  Üdv.

  Kérdésem, ha élek a 6M Ft hitellehetőséggel, ebben az esetben a hitel felvétele előtti számlák is elszámolhatóak? Erre nem találok semmit a jogszabályban.
  Üdv.

  Ha az ingatlanon már van bejegyzett jelzálog, amely munkáltatói kölcsönből ered, fel lehet venni a kamattámogatott felújítási hitelt?

  Ha az ingatlanon már van bejegyzett jelzálog, amely munkáltatói kölcsönből ered, fel lehet venni a kamattámogatott felújítási hitelt?

  Érdeklődni szeretnék, hogy a támogatáshoz kapcsolódó hitelt is csak akkor tudjuk felvenni, ha a hiteligénylés időpontjában már megvan az egy éves állandó lakcímbejelentés az ingatlanba?

  Érdeklődni szeretnék, hogy a támogatáshoz kapcsolódó hitelt is csak akkor tudjuk felvenni, ha a hiteligénylés időpontjában már megvan az egy éves állandó lakcímbejelentés az ingatlanba?

  A ház a feleségem tulajdonában van, de én vagyok hitelképes. Felvehetem én a hitelt?
  (2 közös gyermeket nevelünk.)

  A CSOK hitelnél feltétel-e a negatív KHR lista státusz? Illetve jól értem-e, hogy a támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételéhez nem feltétel a negatív KHR státusz? Lehet-e támogatott otthonteremtési hitel igénybevételével előfinanszírozni a CSOK esetén kötelező felújítást?

  A ház a feleségem tulajdonában van, de én vagyok hitelképes. Felvehetem én a hitelt?
  (2 közös gyermeket nevelünk.)

  A CSOK hitelnél feltétel-e a negatív KHR lista státusz? Illetve jól értem-e, hogy a támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételéhez nem feltétel a negatív KHR státusz? Lehet-e támogatott otthonteremtési hitel igénybevételével előfinanszírozni a CSOK esetén kötelező felújítást?

  Üdvözlöm!
  Amennyiben igényelni akarom a hitelt, addig semmiféle vállalkozói szerződést ne írjak a kivitelezővel? Milyen papírok kellenek az igényléshez?

  Üdvözlöm!
  Amennyiben igényelni akarom a hitelt, addig semmiféle vállalkozói szerződést ne írjak a kivitelezővel? Milyen papírok kellenek az igényléshez?

  Üdv,
  A hitel egyéb költségeiről van már infó? Az egyéb költségek is növelik a THM-et, ezt is fedezi az állami támogatás? Magyarul, egészen biztos, hogy a hitelfelvevő tényleg csak a 3% kamatot fizeti és az összes többi költség az állami támogatásból megy?

  105
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x