Támogatott otthonfelújítási hitel kalkulátor 2021

Kérd személyre szabott támogatott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális hitelkalkulátorok

Professzionális hitelkalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A C&I Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Támogatott lakáshitel otthonfelújításhoz 2021. február elsejétől

A lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódóan államilag támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételére is lehetőség nyílik. A kölcsön azoknak jelenthet segítséget, akiknek nem áll rendelkezésre az otthonfelújításhoz szükséges önerő. Az otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet kihirdetésre került a Magyar Közlönyben.

Ki lehet rá jogosult?

Az lehet rá jogosult, aki a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásra vonatkozó feltételeknek is megfelel.  Ilyen feltétel például, hogy az igénylő legalább egy, 25 év alatti gyermekkel él a felújítandó lakóingatlanban, rendelkezik legalább egy éves TB jogviszonnyal, nincs a NAV felé fennálló tartozása, stb. A jogosultsági feltételekről további részletes tájékoztató IDE kattintva olvasható.

A kamattámogatott otthonfelújítási hitel jellemzői

 • Jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá.
 • Összege: maximum 6 millió forint.
 • Futamidő: maximum 10 év.
 • A kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére biztosítja.
 • A kölcsön kamata: 3%.

Az otthonfelújítási hitel előtörlesztése

A lakásfelújítási támogatásból történő betörlesztés díjmentes. A  jóváírást követő 10 napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett újraszámolja a támogatott személy havi törlesztőrészleteit.

Számlabenyújtási kötelezettség

A támogatott személy az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül a számlák vagy azok másolata bemutatásával igazolja a hitelintézet felé.

Kamattámogatás megszűnése

Ha a támogatott személy

 • részére az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptól,
 • a fenti számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti, akkor az erre vonatkozó határidő lejártát követő naptól,
 • részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön kölcsönszerződésben megállapított összegének 25%-át,

akkor a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik. Az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 60 napon belül egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

Támogatott lakásfelújítási hitelekkel kapcsolatos legutoljára feltett gyakori kérdések

 • Azt szeretném megkérdezni hogy a lakásfelújítási hitelt jelzálogos házra igénybe lehet-e venni? A lakásfelújítási támogatás után van-e valamennyi idő amíg nem adható el az ingatlan? A vásárolt anyagok számláin fel kell-e tüntetni az adóazonosítót?

  A támogatott otthonfelújítási hitel igénylésénél bizonyos esetekben nem jelent problémát, ha az ingatlanra már korábbi hitel jelzáloga be van jegyezve. A pontos egyedi felételekről és az előzetes hitelbírálattal kapcsolatban szakértőink állnak a rendelkezésére. Kattintson ide és kérje szakértőnk visszahívását, akik ismertetni fogják a további részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Problémát jelent a bejegyzett jelzálog támogatott lakásfelújítási hitel igénylése esetén?

  Tisztelt Hitelnet!
  Azt szeretném megkérdezni hogy az ingatlanon amire a támogatást igényelnénk nem lakáscélú hanem szabad felhasználású jelzálogjog bejegyzés van. Ez esetben is jogosultak vagyunk e ha az összes többi előírásnak megfelelünk. Köszönöm válaszukat!

  Tisztelt Érdeklődő!
  Vn olyan pénzügyi partnerünk, ahol bizonyos mértékig nem jelent problémát az ingatanra bejegyzett jelzálogjog, tehát akkor is megoldható lehet a támogatott hitel igénylése, aha már van korábban bejegyezett banki szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel. Kérjük kattintson ide és töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat,szakértőnk vissza fogja hívni, hogy bemutassa az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mivel jár támogatott lakásfelújítási hitelnél, ha a felújítás nem a költségvetés szerint készül el?

  Vannak olyan esetek, melyek következményeként az otthonfelújítási kamattámogatást vissza kell fizetni. Ezek az alábbiak:

  Ha az ügyfél a folyósítástól számított 1 éven belül a számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti. Ekkor az 1 éves határidő lejártát követő naptól áll fenn a visszafizetési kötelezettség.

  Ha az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a MÁK a támogatott személy részére nem állítja ki a támogatói okiratot, akkor a 150. naptól.

  Ha az igénylő részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsönszerződésben megállapított otthonfelújítási hitel összegének 25%-át. Ekkor a kamattámogatást a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól számított 60 napon belül kell visszafizetni.

  Ha MÁK megállapítja, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor a MÁK felszólítására az igénybe vevőnek vissza kell fizetnie a támogatás összegét. Ezt az államháztartásról szóló 2011 évi CXV. törvény szerinti kamattal növelten kell megtennie. Ezzel egyidejűleg a Bank a MÁK értesítése alapján intézkedik a kamattámogatás visszavonásáról.

  Vannak olyan esetek, amikor nem kell visszafizetni az igénybe vett kamattámogatást. Ilyen, ha a támogatói okirat kibocsátására azért nem kerül sor, mert a várandóság 12, hetét betöltött magzat az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt elhal, vagy halva születésre kerül sor, illetve a már megszületett gyermek az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt elhalálozott.

  A banki hitel szempontjából elvárás, hogy az igényelt hitel összegét le kell fedni számlákkal és ezeknek a számláknak  a költségvetésben megjelölt munkálatokról kell szólniuk.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Igényelhető a támogatott otthonfelújítási hitel, ha kiskorú a tulajdonos?

  Az otthonfelújítási támogatásra való jogosultság feltétele, hogy az igénylő(k), illetve kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkezzen. Magára a támogatásra való jogosultság tehát abban az esetben is fennáll, ha a kiskorú gyermek rendelkezik a jogszabály által előírt 50% tulajdoni hányaddal.

  A támogatott felújítási kölcsön azonban nem minden hitelintézetnél vehető igénybe olyan ingatlanra, amelyben kiskorúnak is van tulajdonrésze. Vannak olyan pénzintézetek, melyek belső szabályzata kizárja a kiskorú tulajdonában, résztulajdonában lévő ingatlan jelzáloghitellel történő finanszírozását. Ezeknél a bankoknál tehát nem érdemes a felújítási hitelt igényelni, ha kiskorú gyermek is van a tulajdonosok között, mert elutasításra fog kerülni kérelmünk.

  Ellenben más banknál elvileg működhet a finanszírozás a gyámhivatal hozzájárulásával. Kiskorú tulajdonos esetén tehát elsőként a területileg illetékes gyámhivatalt kell felkeresni és az elvi hozzájárulás kérdését egyeztetni velük. Ezt követően kerülhet sor a kölcsönkérelem benyújtására.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • A támogatott felújítási hitelhez is szükséges 1 év állandó lakcím?

  Az otthonfelújítási kölcsönnek és az otthonfelújítási támogatásnak egyaránt feltétele, hogy az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél – valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett legalább egy gyermeke a támogatással érintett lakásban legalább egy éve – lakcímkártyán szereplő állandó lakcím szerint – lakóhellyel rendelkezzen.

  Az állandó lakcím 1 éves időtartamát abban az esetben nem vizsgálják a hitelintézetek és a MÁK, ha

  – a támogatással érintett ingatlan tulajdonjogának megszerzésére vagy az igénylő, illetve kiskorú gyermekei tulajdonában lévő telken felépült lakás ingatlan-nyilvántartásbeli bejegyzésére a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 éven belül került sor
  – magzat és az 1 évnél nem régebben született gyermek esetén

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • További gyakori kérdések megtekintéséhez kattints ide.

  Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  101 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Üdv,
  A hitel egyéb költségeiről van már infó? Az egyéb költségek is növelik a THM-et, ezt is fedezi az állami támogatás? Magyarul, egészen biztos, hogy a hitelfelvevő tényleg csak a 3% kamatot fizeti és az összes többi költség az állami támogatásból megy?

  CSOK és CSOK-hoz kapcsolódó támogatott hitel mellé is felvehető az otthonfelújítási hitel? Ha igen, akkor hogy lesz kezelve, hogy mindkét, azaz a CSOK és az otthonfelújítási hitel mögé is első ranghelyes jelzálog kell? Jelentheti azt, hogy csak egy banktól tudom felvenni mindkét támogatott hitelt?
  Köszönöm.

  Kedves Éva,
  A támogatott felújítási hitel esetében nem elvárás az első ranghely, de a bankok ezt kezelhetik eltérően. Kérjük töltse ki adatlapunkat és szakértőink visszahívják.

  CSOK és CSOK-hoz kapcsolódó támogatott hitel mellé is felvehető az otthonfelújítási hitel? Ha igen, akkor hogy lesz kezelve, hogy mindkét, azaz a CSOK és az otthonfelújítási hitel mögé is első ranghelyes jelzálog kell? Jelentheti azt, hogy csak egy banktól tudom felvenni mindkét támogatott hitelt?
  Köszönöm.

  Később (2022 év eleje) felszabaduló lakástakarék felhasználható a lakásfelújítási hitel visszatörlesztésére?

  Kedves Gábor,
  A felvett hitelek elő- vagy végtörlesztését nem tiltja semmi, mindegy milyen forrásból történik.

  Később (2022 év eleje) felszabaduló lakástakarék felhasználható a lakásfelújítási hitel visszatörlesztésére?

  Üdv.
  Jelzáloghitelnek minősül a kölcsön ha minden igaz, tehát ha van ingatlanfedezet, megkaphatja az ember. Kérdésem az, hogy mi most vettünk novemberben és azóta még nem jött a Földhivataltól az ingatlanra meghatározott illeték. Ilyenkor várjuk meg míg megjön vagy elég a szerződést bevinni a bankba? Valamint milyen kizáró ok/okok vannak, amiért esetleg a házra nem jár a hitel? Gondolok itt pl. repedés, süllyedés, hitelekre.
  Köszönöm.

  Kedves Gergő,
  A hiteligénylésnek feltétele, hogy a felújítani kívánt ingatlan már a nevén legyen, a ház állapotával és egyéb részletekkel kapcsolatban kollégáink adnak részletes tájékoztatást. Kérjük kattintson ide és kérje tanácsadónk visszahívását.

  Üdv.
  Jelzáloghitelnek minősül a kölcsön ha minden igaz, tehát ha van ingatlanfedezet, megkaphatja az ember. Kérdésem az, hogy mi most vettünk novemberben és azóta még nem jött a Földhivataltól az ingatlanra meghatározott illeték. Ilyenkor várjuk meg míg megjön vagy elég a szerződést bevinni a bankba? Valamint milyen kizáró ok/okok vannak, amiért esetleg a házra nem jár a hitel? Gondolok itt pl. repedés, süllyedés, hitelekre.
  Köszönöm.

  Tisztelt Hitelnet!
  Jelenleg 2 kisgyermekünk van. Kb. 2 millió Ft jelzálogalapú hitelünk van. Szeretnénk igényelni 2 millió Ft otthonfelújítási hitelt. Az idén tervezünk egy harmadik babát. Tudomásom szerint 3. gyermek születésénél 4 millió forintig elengednek a jelzálogalapú hitelekből!
  A kérdésem a következő lenne: Ilyen esetben a megigényelt otthonfelújítási hitelt is elengednék?
  Ha igen, akkor is kell a munkákat számlával igazolni a hitelintézet felé, illetve ebben az esetben is vissza lehet igényelni a maximum felét?
  Köszönettel: Rajmund

  Kedves Rajmund,
  Nagyon sok részlet nem ismert még a támogatott lakásfelújítási hitellel kapcsolatban. A tartózáscsökkentő támogatás feltéeleit ide kattintva olvashatja el. Amennyiben újabb információink lesznek, jelezni fogjuk honlapunkon.

  Tisztelt Hitelnet!
  Jelenleg 2 kisgyermekünk van. Kb. 2 millió Ft jelzálogalapú hitelünk van. Szeretnénk igényelni 2 millió Ft otthonfelújítási hitelt. Az idén tervezünk egy harmadik babát. Tudomásom szerint 3. gyermek születésénél 4 millió forintig elengednek a jelzálogalapú hitelekből!
  A kérdésem a következő lenne: Ilyen esetben a megigényelt otthonfelújítási hitelt is elengednék?
  Ha igen, akkor is kell a munkákat számlával igazolni a hitelintézet felé, illetve ebben az esetben is vissza lehet igényelni a maximum felét?
  Köszönettel: Rajmund

  Tisztelt Cím!
  Az otthonfelújítási hitelhez a Kincstárhoz benyújtott számlán kinek a neve szerepeljen? Az igénylőé és a szerződött vállalkozóé is szerepelhet? A számlán elég, ha az van írva, hogy beépíthető konyhabútor vagy esetleg a legapróbb részletekig, csavaronként kell részletezni azt?
  Köszönettel!

  Tisztelt kérdező,
  A benyújtott számlákon mindenképpen az igénylő nevének kell szerepelnie. Elegendő a főbb munkálatokat részletezni.

  Tisztelt Cím!
  Az otthonfelújítási hitelhez a Kincstárhoz benyújtott számlán kinek a neve szerepeljen? Az igénylőé és a szerződött vállalkozóé is szerepelhet? A számlán elég, ha az van írva, hogy beépíthető konyhabútor vagy esetleg a legapróbb részletekig, csavaronként kell részletezni azt?
  Köszönettel!

  Igényelhetem az otthonfelújítási hitelt, ha egyéni vállalkozó vagyok, Katás tanár, és szerződéseim és nincs határozatlan időre szóló szerződésem?

  Igényelhetem az otthonfelújítási hitelt, ha egyéni vállalkozó vagyok, Katás tanár, és szerződéseim és nincs határozatlan időre szóló szerződésem?

  Kedves Katalin!
  KATA egyéni vállalkozásból származó jövedelem is figyelembe vehető a támogatott otthonfelújítási hitel igénylésénél. Meghatározó, hogy mióta működik a vállalkozás és mekkora jövedelmet igazol a NAV.
  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm, Fundamentás megtakarításom van, mely idén ősszel fog kifutni. Viszont a lakásfelújítást most kell elvégezni, mert beázott a tető. Van-e annak létjogosultsága, hogy igénylem a támogatott lakásfelújítási hitelt februárban –> elindul márciusban a felújítás –> befejeződik a felújítás júniusban –> állami lakásfelújítási támogatás igényléssel első előtörlesztés a hitelbe a nyár folyamán –> ősszel, amikor kifut a Fundamentás megtakarítás második előtörlesztés a hitelbe. Van-e így létjogosultsága mindkét támogatás igénybevételének? Köszönöm válaszát!

  Üdvözlöm, Fundamentás megtakarításom van, mely idén ősszel fog kifutni. Viszont a lakásfelújítást most kell elvégezni, mert beázott a tető. Van-e annak létjogosultsága, hogy igénylem a támogatott lakásfelújítási hitelt februárban –> elindul márciusban a felújítás –> befejeződik a felújítás júniusban –> állami lakásfelújítási támogatás igényléssel első előtörlesztés a hitelbe a nyár folyamán –> ősszel, amikor kifut a Fundamentás megtakarítás második előtörlesztés a hitelbe. Van-e így létjogosultsága mindkét támogatás igénybevételének? Köszönöm válaszát!

  Kedves Anna!
  Helyesen írta! Igényelheti a lakásfelújítási támogatást és a felújítási hitelből finanszírozhatja a tetőcserét, majd ha kiveheti a Fundamenta megtakarítást, előtörlesztheti a felvett hitelbe.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Kedves Válaszadó,
  Köszönöm, jelentkezem.
  Derűs napot!
  Anna

  Kedves, Hitelnet!
  Házunkon falusi CSOK keretén belül felújítás történt. A tulajdoni lapra az állam által terhelési, elidegenítési tilalom került 10 évre. A még meglévő minimális lakáshitelünkhöz a K&H bank is a CSOK miatt ezeknek a tilalmaknak a bejegyzését követelte meg.
  Fogunk mi bármiféle államilag támogatott lakásfelújítási hitelt felvenni, mivel ez jelzálog alapú hitel?
  Köszönettel: L.

  Kedves, Hitelnet!
  Házunkon falusi CSOK keretén belül felújítás történt. A tulajdoni lapra az állam által terhelési, elidegenítési tilalom került 10 évre. A még meglévő minimális lakáshitelünkhöz a K&H bank is a CSOK miatt ezeknek a tilalmaknak a bejegyzését követelte meg.
  Fogunk mi bármiféle államilag támogatott lakásfelújítási hitelt felvenni, mivel ez jelzálog alapú hitel?
  Köszönettel: L.

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Az otthonfelújítási hitel jelzálog típusú hitel lesz. Az lenne a kérdésem, hogy akkor is igénybe lehet venni, ha van már jelzálog alapú hitel a házhoz kapcsolódóan? Elegendő a banknak a másodhelyi ranghely? Az első ranghelyen a fő hitelt nyújtó bank található. Köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Az otthonfelújítási hitel jelzálog típusú hitel lesz. Az lenne a kérdésem, hogy akkor is igénybe lehet venni, ha van már jelzálog alapú hitel a házhoz kapcsolódóan? Elegendő a banknak a másodhelyi ranghely? Az első ranghelyen a fő hitelt nyújtó bank található. Köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel:

  Kedves Gábor!
  Információink szerint az első ranghelyre kell, hogy kerüljön a támogatott hitelt biztosító jelzálogjog.

  A 6000000 ft-os támogatott otthonfelújítási hitelbe a visszatérítés automatikusan betörlesztésre kerül, vagy annak a felhasználásáról dönthet a hitelt felvevő? Választhatja-e azt, hogy max. 10 évig törleszti a hitelt, a megállapított 58000 ft körüli összeggel, és szabadon használja a visszatérítést?
  Előre is köszönöm a választ.

  A 6000000 ft-os támogatott otthonfelújítási hitelbe a visszatérítés automatikusan betörlesztésre kerül, vagy annak a felhasználásáról dönthet a hitelt felvevő? Választhatja-e azt, hogy max. 10 évig törleszti a hitelt, a megállapított 58000 ft körüli összeggel, és szabadon használja a visszatérítést?
  Előre is köszönöm a választ.

  Kedves Éva!
  Jelenleg még nincs erre vonatkozó előírás. Amint bővebb információnk lesz a témával kapcsolatban, oldalunkon részletesen beszámolunk róla. Addig is kísérje figyelemmel honlapunkat!

  15-16 éve felvettünk akkor pici 2 gyerkőcünkre félszocpolt a saját tulajdonú családi házunk bővítésére. A tulajdonos Én vagyok. Lehet-e a 6 milliós hitelt a 3 milliós visszatérítéssel felhasználni? A tetőt kellene kicserélni (1,8M Ft) + napelemes rendszert telepíttetnénk (2,8M Ft) + a konyhát kellene felújítani (1M Ft) + bejárati ajtó csere (~0,4M Ft). Az én havi kerestem 160E Ft, a feleségemé több, akkor én jó vagyok adósnak, vagy kell a feleségem is? Van a feleségemnek egy másik ingatlana, arra Ő külön fel tudná-e használni ezt a lehetőséget?
  Válaszait előre iá köszönöm.

  15-16 éve felvettünk akkor pici 2 gyerkőcünkre félszocpolt a saját tulajdonú családi házunk bővítésére. A tulajdonos Én vagyok. Lehet-e a 6 milliós hitelt a 3 milliós visszatérítéssel felhasználni? A tetőt kellene kicserélni (1,8M Ft) + napelemes rendszert telepíttetnénk (2,8M Ft) + a konyhát kellene felújítani (1M Ft) + bejárati ajtó csere (~0,4M Ft). Az én havi kerestem 160E Ft, a feleségemé több, akkor én jó vagyok adósnak, vagy kell a feleségem is? Van a feleségemnek egy másik ingatlana, arra Ő külön fel tudná-e használni ezt a lehetőséget?
  Válaszait előre iá köszönöm.

  Kedves Sándor!
  Házastársak mindenképpen csak együtt tudják igényelni a támogatott hitelt.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adtalapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Üdvözlöm.
  Az lenne a kérdésem,ha a férjem a felújítási műveleteket maga végezné el,és csak anyagköltségről lenne számlánk akkor támogatás nélkül,de a kedvezményes hitellel akkor is élhetnénk?
  Vagy csak az vehet fel kedvezményes hitelt aki a támogatást is igénybe szeretné venni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Üdvözlöm.
  Az lenne a kérdésem,ha a férjem a felújítási műveleteket maga végezné el,és csak anyagköltségről lenne számlánk akkor támogatás nélkül,de a kedvezményes hitellel akkor is élhetnénk?
  Vagy csak az vehet fel kedvezményes hitelt aki a támogatást is igénybe szeretné venni?
  Válaszát előre is köszönöm!

  2020. december 30-án jelentkeztünk be a másfél éve vásárolt, azóta folyamatosan újítgatott házunkba. szeretném majd igénybe venni az otthonfelújítási támogatást. Ha jól tudom, ezt az igényemet csak 2021. december 30-át követően tehetem meg. 2021. januárban már vásároltam anyagot, illetve a tavaly vásárolt csempével most történik a burkolás. Szeretném igénybe venni majd a február 1-től igényelhető kamattámogatott otthonfelújítási hitelt. Azt szeretném megtudni, hogy a hitelfelvétel előtt vásárolt anyagról, elvégzett munkáról kiállított számlák beszámíthatók lesznek-e majd a támogatás visszaigénylésébe, illetve a hitel szempontjából is megfelelő lesz-e (a hárommilliós keretbe beszámítható-e, hogy a hitel 3%-os lehessen, a teljes összegében).
  Illetve kérdésem még, hogy a hitel felvevőjének és a számlára írt névnek meg kell-e egyeznie? Egy előző, áthidaló kölcsön (a párom adóstárs), a számlák az én nevemen vannak. Az újabb hitel a párom nevére lenne, de a számla attól lehet az én nevemen? Élettársak vagyunk.

  2020. december 30-án jelentkeztünk be a másfél éve vásárolt, azóta folyamatosan újítgatott házunkba. szeretném majd igénybe venni az otthonfelújítási támogatást. Ha jól tudom, ezt az igényemet csak 2021. december 30-át követően tehetem meg. 2021. januárban már vásároltam anyagot, illetve a tavaly vásárolt csempével most történik a burkolás. Szeretném igénybe venni majd a február 1-től igényelhető kamattámogatott otthonfelújítási hitelt. Azt szeretném megtudni, hogy a hitelfelvétel előtt vásárolt anyagról, elvégzett munkáról kiállított számlák beszámíthatók lesznek-e majd a támogatás visszaigénylésébe, illetve a hitel szempontjából is megfelelő lesz-e (a hárommilliós keretbe beszámítható-e, hogy a hitel 3%-os lehessen, a teljes összegében).
  Illetve kérdésem még, hogy a hitel felvevőjének és a számlára írt névnek meg kell-e egyeznie? Egy előző, áthidaló kölcsön (a párom adóstárs), a számlák az én nevemen vannak. Az újabb hitel a párom nevére lenne, de a számla attól lehet az én nevemen? Élettársak vagyunk.

  Tisztelt Szakértő!
  2019-ben vásároltunk ingatlant a férjemmel, falusi csokkal 3 gyerekre (5+5millió Ft, 2 meglévő, 1 vállalt). 2020-ban a vállalt felújítási munkák befejeződtek, a 3. gyermek úton van. Az idén elinduló lakásfelújítási támogatást is szeretnénk kihasználni a kedvezményes kamatozású kölcsön mellett.
  A kérdésem a következő:
  A falusi csok “miatti” terhelési tilalom ellenére erre van-e lehetőség?
  És ha igen, igényelhetjük-e a 4 millió Ft-os hitelelengedést a harmadik gyerek megszületése után?
  Köszönöm!

  Kedves Erika!
  A falusi CSOK miatti terhelési és elidegenítési tilalom ellenére is igényelhető a Lakásfelújítási támogatott lakáshitel. A Magyar Állam elvileg hozzájárul a támogatott hitelt biztosító jelzálogjog bejegyzéséhez, illetve a ranghelycseréhez.
  A 4M Ft-os hitelelengedés szintén érvényesíthető erre a típusú kölcsönre is.

  Fiam most vásárol egy felújítandó házat, hitellel, két gyerek. Kérdésem megkaphatják a felújítási állami támogatású 6 millió hitelt is, a vissza NEM térítendő 3 millió forinttal vagy nem?
  A bankban azt mondták, hogy egy évig ott kell lakniuk, de a ház jelen állapotában lakhatatlan, lakótelepen lakásban laknak.

  Kedves Mária!
  1 éven belül vásárolt lakás esetében nem feltétetel, hogy a támogatott ingatlanban meglegyen az 1 éves állandó lakcím.

  A feleségemmel és a gyerekekkel élünk az én 100%-is tulajdonomban lévő lakásomban.
  Az állami kamattámogatásos lakásfelújítási hitelt csak én, a tulajdonos vehetem fel a banktól.
  Ezt jól értem?

  Kedves Zoltán!
  Mivel házasok, ezért a támogatott lakáshitelt együttesen igényelhetik majd.

  101
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x