Támogatott otthonfelújítási hitel kalkulátor 2022

Kérd személyre szabott támogatott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális hitelkalkulátorok

Professzionális hitelkalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható támogatott lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Otthonfelújítási hitelszakértőnk visszahív telefonon

Otthonfelújítási hitelszakértőnk visszahív telefonon

Támogatott otthonfelújítási hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A C&I Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

A lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódóan államilag támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételére is lehetőség nyílik, az otthonfelújítási támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig érhető el. A kölcsön azoknak jelenthet segítséget, akiknek nem áll rendelkezésre az otthonfelújításhoz szükséges önerő. Az otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet kihirdetésre került a Magyar Közlönyben.

Támogatott otthonfelújítási hitel

Otthonfelújítási támogatás és az otthonfelújítási hitel: mi a különbség és mire lehet költeni?

Mivel a bank felé támogatás és hitel esetén is pontosan el kell számolni a munkadíjat és az anyagköltséget, ezért először fontos meghatározni, hogy mit értünk lakásfelújítás alatt, mire költhetjük a pénzt. A lakásfelújításba az olyan munkálatok tartoznak, amelyek nem járnak az alapterület növelésével, nem a lakás komfortzónájának növelése miatt végzünk el, hanem a korszerűsítés miatt. Ilyen felújítási munka például a közművek felújítása, a parkettázás, a fürdőszoba és a konyha felújítása,  de beletartozik a festés is.

Az otthonfelújítási támogatás egy vissza nem térítendő állami támogatás, amit egy gyermekes szülők vagy egyedülálló szülő vehet fel. Összesen 3 millió forintig igényelhető, de az állam a munkálatok maximum felét finanszírozza, a maradék költségeket önerőből kell kifizetnünk, így legfeljebb 6 millió forintos felújítási költséggel számolhatunk.
Mivel az otthonfelújítási támogatást az állam csak utólag nyújtja, ezért a felújításhoz önerőre van szükségünk. Ezt az önerőt szükség esetén hitelből is kifizethetjük, például az otthonfelújítási támogatáshoz kapcsolódó otthonfelújítási hitelből, felújítási személyi kölcsönből, de ugyanúgy finanszírozhatjuk akár egyéb szabad felhasználású hitelből is, mint a babaváró kölcsön vagy személyi kölcsön. Az otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani a kérelmet, ezt a felújítási munkálatok és a számlák kifizetését követően 60 napon belül be kell megtenni.

Az otthonfelújítási kölcsön tehát az otthonfelújítási támogatáshoz kapcsolódó termék, kamattámogatott hitel kedvező feltételekkel, de csak a támogatásban meghatározott munkálatokra költhetjük.

Ki lehet jogosult a támogatott otthonfelújítási hitel igénylésére?

Az otthonfelújítási hitel az otthonfejújítási támogatás mellé vehető fel, az otthonfelújítási támogatásban meghatározott munkálatokra költhetjük, és csak azok  vehetik igénybe, akik a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásra vonatkozó feltételeknek is megfelelnek.  Ilyen feltétel például, hogy az igénylő legalább egy, 25 év alatti gyermekkel él a felújítandó lakóingatlanban, rendelkezik legalább egy éves TB jogviszonnyal, nincs a NAV felé fennálló tartozása, stb. A gyermek szülei lehetnek házastársak vagy élettársak, de egyedülálló szülő is igényelheti az otthonfelújítási hitelt. A jogosultsági feltételekről további részletes tájékoztató a Lakásfelújítási támogatás oldalon olvasható.

A kamattámogatott otthonfelújítási hitel jellemzői

 • Jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá.
 • Összege: maximum 6 millió forint.
 • Futamidő: maximum 10 év.
 • A kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére biztosítja.
 • A kölcsön kamata: 3%.

A támogatott otthonfelújítási hitel előtörlesztése

A lakásfelújítási támogatásból történő betörlesztés díjmentes. A  jóváírást követő 10 napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett újraszámolja a támogatott személy havi törlesztőrészleteit.

Számlabenyújtási kötelezettség

A támogatott személynek a felújítási költségeit igazolnia kell, így az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül a számlák vagy azok másolata bemutatásával igazolja a hitelintézet felé.

Kamattámogatás megszűnése

Ha a támogatott személy

 • részére az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptól,
 • a fenti számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti, akkor az erre vonatkozó határidő lejártát követő naptól,
 • részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön kölcsönszerződésben megállapított összegének 25%-át,

akkor a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik. Az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 60 napon belül egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

Mik az otthonfelújítási hitel felvételének lépései?

 • Az otthonfelújítási hitelt először a banknál kell igényelni, ami után a bank elbírála a beadott dokumentumok alapján a jogosultságot és a hitelképességet.
 • Amennyiben a bank pozitívan bírálja el a kérelmet, folyósítja a hitelt, és kezdődhetnek a felújítási munkálatok.
 • A munkálatokat részletes elszámolással egy éven belül be kell fejeznünk, ezért fontos, hogy szem előtt tartsuk a határidőket és a kiadásainkat, tehát a munka befejezését és a számlák összegyűjtését.
 • A vállalkozókkal kössünk vállalkozói szerződést (ehhez a MÁK oldalán találunk sablont), és minden esetben tartsuk meg az anyagbeszerzés és a munkadíjak számláját, hogy tudjuk a felújítás költségeit igazolni!
 • A támogatási kérelmet a Magyar Államkincstárnak kell benyújtani személyes, postai vagy elektronikus úton, erre a kifizetést követően 60 napunk van. Amennyiben megkaptuk a MÁK a pozitív elbírálást, folyósítja a támogatást.

Milyen lehetőségek vannak az otthonfelújítási hitelen kívül?

Az otthonfelújítási hitel egyik hátránya, hogy jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá. Amennyiben ingatlanfedezet nélkül szeretnénk hitelt felvenni az otthonfelújítási támogatáshoz, érdemes elgondolkodni a támogatáshoz kapcsolódó másik terméken, a felújítási személyi kölcsönön. Az otthonfelújítási hitelhez hasonlóan ez is csak az otthonfelújítási támogatás mellé vehető igénybe, ugyanúgy meg kell felelni a támogatás kritériumainak. Előnye, hogy nem szükséges hozzá ingatlanfedezet, de mivel jelzálogfedezet nélkül is fel lehet venni, ezért az otthonfelújítási hitelnél sokkal drágább – körülbelül 7-17%-os fix kamattal kell számolnunk, amíg ez az otthonfelújítási hitel esetében csak 3%.

Az otthonfelújítási támogatáshoz nem muszáj a hozzá kapcsolódó termékeket választanunk, amennyiben például három gyermeket tervezünk, érdemes elgondolkodni azon, hogy a támogatás mellé inkább a babaváró kölcsönt vesszük fel, amiért akár 10 millió forintos szbad felhasználású hitelt is kaphatunk.
További szabad felhasználású hitel a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzálog hitel is. Itt is érdemes szem előtt tartani, hogy bár a személyi kölcsön esetén előnynek tűnik, hogy a hitelhez nem szükséges jelzálog, a személyi kölcsönök mindig drágábbak lesznek, illetve ha nem fizetjük a kölcsönt, bármilyen vagyontárgyunk végrehajtás alá kerülhet.

Támogatott lotthonlújítási hitel igénylésel kapcsolatos gyakori kérdések

 • Támogatott lakásfelújítási hitel felvehető jelzáloggal terhelt ingatlanra?
  Azt szeretném megkérdezni hogy a lakásfelújítási hitelt jelzálogos házra igénybe lehet-e venni? A lakásfelújítási támogatás után van-e valamennyi idő amíg nem adható el az ingatlan? A vásárolt anyagok számláin fel…További részletek
 • Problémát jelent a bejegyzett jelzálog támogatott lakásfelújítási hitel igénylése esetén?
  Tisztelt Hitelnet! Azt szeretném megkérdezni hogy az ingatlanon amire a támogatást igényelnénk nem lakáscélú hanem szabad felhasználású jelzálogjog bejegyzés van. Ez esetben is jogosultak vagyunk e ha az összes többi…További részletek
 • Mivel jár támogatott lakásfelújítási hitelnél, ha a felújítás nem a költségvetés szerint készül el?
  Vannak olyan esetek, melyek következményeként az otthonfelújítási kamattámogatást vissza kell fizetni. Ezek az alábbiak: Ha az ügyfél a folyósítástól számított 1 éven belül a számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti. Ekkor az…További részletek
 • Igényelhető a támogatott otthonfelújítási hitel, ha kiskorú a tulajdonos?
  Az otthonfelújítási támogatásra való jogosultság feltétele, hogy az igénylő(k), illetve kiskorú gyermeke a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű tulajdoni hányaddal rendelkezzen. Magára a támogatásra való jogosultság tehát abban…További részletek
 • A támogatott felújítási hitelhez is szükséges 1 év állandó lakcím?
  Az otthonfelújítási kölcsönnek és az otthonfelújítási támogatásnak egyaránt feltétele, hogy az igénylő – együttes igénylés esetén mindkét fél – valamint a támogatásra való jogosultságnál figyelembe vett legalább egy gyermeke a…További részletek
 • Támogatott lakásfelújítási hitel igénybevétele esetén a támogatás összegét mindenképp a kölcsön előtörlesztésére kell fordítani?
  Igen, a MÁK állásfoglalása ezzel kapcsolatosan egyértelmű: A Rendelet 2021. február 1. napján hatályba lépő rendelkezései szerint otthonfelújítási kölcsön igénybevétele esetén, a Magyar Államkincstár a támogatást az otthonfelújítási kölcsönt nyújtó…További részletek
 • Milyen feltételekkel lehet igényelni a támogatott lakásfelújítási hitelt?
  A támogatott lakásfelújítási hitel 2021.02.011-től igényelhető a hazai pénzintézeteknél. A támogatott lakásfelújítási hitel jelzáloghitel, tehát mindenéppen ingatlanfedezet szükséges hozzá. A banknak kötelezően vizsgálnia kell az ingatlan értékéhez képest kiadható hitel…További részletek
 • Mikortól lehet gyűjteni a számlákat a támogatott lakásfelújítási hitelhez?
  Erre vonatkozóan a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos rendelet nem fogalmaz meg előírásokat, a hitelt nyújtó bankok még nem adtak részletes tájékoztatást a feltételekről. Véleményünk szerint a feltételek nem fognak eltérni a…További részletek
 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés

  115 hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Tisztelt Hitelnet!
  Azt szeretném kérdezni, hogy a jelenlegi lakásunkra igénybe vettük az otthonfelújítási támogatást.
  Szeretnénk ezt eladni, és egy házat venni.
  Erre is igénybe vehetjük a támogatást?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Tisztelt Hitelnet!
  A megvásárolt ingatlanra már elkezdtük a felújítási munkálatokat, viszont a befejezésére szükségünk van az otthonfelújítási kölcsönre. Lehetőség szerint a max. 6 millió forintra. Az eddig önerőből szerzett számlákat is be kell adnunk a támogatáshoz? Vagy elfogadható az, ha csak a kölcsön után keletkezett számlákat nyújtjuk be a támogatáshoz?
  Válaszukat köszönöm.

  Üdvözlöm!
  Kérdésem az lenne, hogy új konyhabútort szeretnénk készíttetni, de az átkerülne a lakás másik pontjára, így is megkaphatom rá a támogatást? A vizes munkálatok ezen részét nem számolnám el a támogatásban!
  Köszönöm!

  Üdvözlöm!
  Szeretnénk igénybe venni a támogatott otthonfelújítási hitelt, de van önerőnk is! Célunk a 3+3 millió forintos támogatás!
  Kérdésem az lenne, ha 4 millió forint a banki hitel, 2 millió az önerő és ha visszakapjuk a 3 millió támogatást, azt mindet a bank fogja megkapni? Vagy csak a 2 milliót, amit ugye kötelező ez esetben a bank felé teljesítenünk.

  T. Cím!
  Lakásfelújítási hitel felvételénél a gyermek, és élettárs bejelentési időpontja elég, ha a kérelem időpontja előtt van, vagy 1 évvel a kérelem beadása előtt már be kell legyenek jelentve.
  Válaszukat várva, üdvözlettel.
  Levente

  Üdvözlöm,
  Felújításra vennék fel hitelt, de a tetőtér már be van építve, viszont hivatalos alaprajz nincs. Nem is lett sehova bejelentve az 1990-es években.
  Ebben az esetben hol tudom ezt bejelenteni?
  Vagy csak egy nyilatkozat kell valahova? Mert már 10 évnél régebbi.
  Köszönettel,
  Kinga

  Tisztelt Hitelnet!
  A hitel kérelmezése közben munkahely váltás történne, megszakítás nélkül, akkor mi a teendő?
  Köszönöm.

  Azt szeretném kérdezni, hogy a feleség jogosult-e a támogatásra (ha minden feltételnek megfelel), amennyiben a férj más lakcímen van? köszönöm!

  Ha lakásfelújítási hitelt szeretnék felvenni, akkor azt a számlák beszerzése előtt kell igényelni, vagy ráér a munkálatok befejezése után elindítani a hitelkérelmet?

  Egy kiegészítés. Az említett kritériumok az állam által támasztottak. Ettől teljesen függetlenül a bank saját hatáskörben bírálja el az igényt és hiába felel meg valaki az állami feltételeknek, nem adja meg a hitelt! Pl. Apa-anya, 2 kiskorú gyermek minden állami feltételnek megfelelnek, DE az apának van egy másik lakása és a lakcímkártyája oda szól (Az anyáé és a 2 gyermeké természetesen több mint egy éve a felújítandó ingatlanba..), ez esetben nem ad hitelt a bank az anyának sem, holott az állami szabályok erre lehetőséget adnak.

  Egy gyermekünk van,a szülők külön élnek,a gyermek nem abba az ingatlanba van bejelentve,amelyre felhasználnánk a hitelt. Így működik e?
  Köszönöm. Kj.

  A festést végző vállalkozó számlát állít majdan ki az elvégzett munkáról vele írunk vállalkozói szerződést. Az anyagot én vásárolom meg. Így nekem az anyagról elegendő a számlákat gyűjteni vagy ilyen esetben is kell vállalkozói szerződés a bolttal?

  Kedves Hitelnet!
  Az ingatlanunk kivett zártkerti lakóingatlan és az értékbecslő 25 milliót adott meg nekünk, mint az ingatlan értéke.
  Kérdésem az lenne, hogy a 80% hitelfedezet az fix vagy eltérő lehet?

  Férjemmel közös a lakás, külföldön dolgozik, évente 2x jön csak haza. Én vagyok hitelképes.
  Felvehetem nélküle a hitelt?

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy az otthonfelújítási hitelhez kell-e beszerezni tb igazolást? Ha igen, honnan?
  Köszönöm.

  ha én novemberig a passzív khr listán vagyok, a feleségem nincs, ő hitelképes, akkor igényelheti ezt a támogatott hitelt?

  Kérdésem, ha élek a 6M Ft hitellehetőséggel, ebben az esetben a hitel felvétele előtti számlák is elszámolhatóak? Erre nem találok semmit a jogszabályban.
  Üdv.

  Kérdésem, ha élek a 6M Ft hitellehetőséggel, ebben az esetben a hitel felvétele előtti számlák is elszámolhatóak? Erre nem találok semmit a jogszabályban.
  Üdv.

  Ha az ingatlanon már van bejegyzett jelzálog, amely munkáltatói kölcsönből ered, fel lehet venni a kamattámogatott felújítási hitelt?

  Ha az ingatlanon már van bejegyzett jelzálog, amely munkáltatói kölcsönből ered, fel lehet venni a kamattámogatott felújítási hitelt?

  Érdeklődni szeretnék, hogy a támogatáshoz kapcsolódó hitelt is csak akkor tudjuk felvenni, ha a hiteligénylés időpontjában már megvan az egy éves állandó lakcímbejelentés az ingatlanba?

  Érdeklődni szeretnék, hogy a támogatáshoz kapcsolódó hitelt is csak akkor tudjuk felvenni, ha a hiteligénylés időpontjában már megvan az egy éves állandó lakcímbejelentés az ingatlanba?

  A ház a feleségem tulajdonában van, de én vagyok hitelképes. Felvehetem én a hitelt?
  (2 közös gyermeket nevelünk.)

  A CSOK hitelnél feltétel-e a negatív KHR lista státusz? Illetve jól értem-e, hogy a támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételéhez nem feltétel a negatív KHR státusz? Lehet-e támogatott otthonteremtési hitel igénybevételével előfinanszírozni a CSOK esetén kötelező felújítást?

  A ház a feleségem tulajdonában van, de én vagyok hitelképes. Felvehetem én a hitelt?
  (2 közös gyermeket nevelünk.)

  A CSOK hitelnél feltétel-e a negatív KHR lista státusz? Illetve jól értem-e, hogy a támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételéhez nem feltétel a negatív KHR státusz? Lehet-e támogatott otthonteremtési hitel igénybevételével előfinanszírozni a CSOK esetén kötelező felújítást?

  Üdvözlöm!
  Amennyiben igényelni akarom a hitelt, addig semmiféle vállalkozói szerződést ne írjak a kivitelezővel? Milyen papírok kellenek az igényléshez?

  Üdvözlöm!
  Amennyiben igényelni akarom a hitelt, addig semmiféle vállalkozói szerződést ne írjak a kivitelezővel? Milyen papírok kellenek az igényléshez?

  Üdv,
  A hitel egyéb költségeiről van már infó? Az egyéb költségek is növelik a THM-et, ezt is fedezi az állami támogatás? Magyarul, egészen biztos, hogy a hitelfelvevő tényleg csak a 3% kamatot fizeti és az összes többi költség az állami támogatásból megy?

  Üdv,
  A hitel egyéb költségeiről van már infó? Az egyéb költségek is növelik a THM-et, ezt is fedezi az állami támogatás? Magyarul, egészen biztos, hogy a hitelfelvevő tényleg csak a 3% kamatot fizeti és az összes többi költség az állami támogatásból megy?

  115
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x