Személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsön ajánlatok kezes és fedezet nélkül

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Személyi kölcsön kalkulátor, online igénylés

Banki személyi kölcsön ajánlatok egy kalkulátorban

Banki személyi kölcsön ajánlatok egy kalkulátorban

Banki előminősítő és összehasonlító személyi kölcsön kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az elérhető lehetőségeket

20 év alatt több ezer személyi kölcsön szerződés

20 év alatt több ezer személyi kölcsön szerződés

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer személyi kölcsön igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb személyi kölcsön, mint a bankfiókban?

Akár kedvezőbb személyi kölcsön, mint a bankfiókban?

Segítségünkkel akár kedvezőbb feltételekkel juthatsz személyi kölcsönhöz, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Személyi kölcsön szakértőnk visszahív

Személyi kölcsön szakértőnk visszahív

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Valóban díjmentes személyi kölcsön ügyintézés

Valóban díjmentes személyi kölcsön ügyintézés

A Hitlenet.hu szakértői díjmentes személyi kölcsön összehasonlítással és ügyintézéssel állnak az Ön rendelkezésére is.

Összehasonlító elemezések

Összehasonlító elemezések

Megmutatjuk mennyi lenne a különbség az egyes banki személyi kölcsön ajánlatok között. Díjmentes szolgáltatásunkkal akár többszázezer forintot is spórolhat.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

személyi kölcsön

A személyi kölcsön ingatlanfedezet nélkül nyújtott szabadon felhasználható hitel. Igénylése lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint egy szabad felhasználású jelzáloghitelé, a fizetendő kamatok azonban ennek köszönhetően némileg magasabbak lehetnek.

Az aktuálisan elérhető legkedvezőbb ajánlatunkat napi frissítéssel megtekintheti személyi kölcsön kalkulátorunk segítségével, ahol mindössze néhány kattintással elérhetők banki partnereink ajánlatai.

Miben segít a személyi kölcsön kalkulátor?

A személyi kölcsön felhasználása nem hitelcélhoz kötött, vagyis lehet:

 • szabad felhasználás – például: lakásfelújítás, autóvásárlás, tartós használati cikk vásárlása, családi események, utazás, váratlan pénzügyi kiadás, stb.
 • hitelkiváltás – jellemzően személyi kölcsön, hitelkártya, folyószámlahitel, áruvásárlási hitel, gépjármű hitel, stb. kiváltása

Hitelkiváltás esetén fontos, hogy az igénylő (illetve igénylők) olyan személy (személyek) lehet (lehetnek), aki (akik) a kiváltandó hitelben is szerepel (szerepelnek). Kétszereplős hitelügylet esetén az adós vagy az adóstárs akár egyedül is kezdeményezheti a hitelkiváltást. Továbbá a kiváltandó kölcsön adós, adóstárs pozíciói felcserélhetők a kiváltandó hitelben.

Ugyancsak fontos hangsúlyozni, hogy minden esetben problémamentesen törlesztett kölcsön váltható ki, vagyis a kiváltandó hitel tekintetében hátralék nem állhat fenn.

A kölcsön nem vehető igénybe közerkölcsöt sértő és jogszabály által tiltott tevékenységekre.

Személyi kölcsön feltételek

Számos olyan feltétel van az igénylés során, amelyeknek meg kell felelni. Ezek hiánya automatikus elutasítást vonhat maga után. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül összefoglaljuk, melyek azok a tényező, melyet minden igénylés esetén alapvetően vizsgálnak a bankok:

 • Állandó magyarországi lakcím 
 • Telefonos elérhetőség
 • Az adós életkora a hitel igénylésekor és annak lejáratakor – Ennek mértéke között akár jelentős eltérések lehetnek az egyes pénzintézetek között. A bankok többsége 20-21 éves kor alatt nem, illetve csak megfelelő korú adóstárs bevonásával hitelez. Ugyancsak adóstárs vagy hitelfedezeti biztosítás megkötését kérheti a bank, ha az adós életkora a hitel lejáratakor meghaladja – pénzintézettől függően – a 65-70 évet.
 • A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) negatív információval szereplő ügyfél nem hitelezhető

Jövedelmi feltételek

 • Pénzintézettől függően legalább 3-6 hónapos, határozatlan időre szóló munkaviszony. Külföldi munkaviszonyból származó jövedelem jelenleg korlátozottan vehető figyelembe.
 • Vállalkozók esetén minimum 12 hónapos vállalkozói múlt szükséges. Kizárólag magyarországi székhelyű, a magyar céginformációs rendszerekben nyilvántartott vállalkozásból származó jövedelem fogadható el.
 • A minimálisan elvárt jövedelem nagysága szintén bankonként, terméktípusonként változhat.
 • A személyi kölcsönt igénylő adósnak szinte minden estetben rendelkeznie kell bankszámla kivonattal, ahova a fizetése érkezik és ahonnan az esetlegesen fennálló hiteleit törleszti. Ennek a bankiszámla kivonatnak a részletes elemzése minden esetben alapvető az igénylés során.

Személyi hitel összege

A személyi kölcsön minimális és maximális összegét tekintve nem egységesek a bankok. Személyi kölcsön már 300.000 Ft-tól akár 10.000.000 Ft-ig elérhető lehet hitelintézettel, terméktípustól függően.

Mekkora összegű személyi kölcsön igényelhető?

A felvehető személyi hitel összegét – a fenti összeghatárokon belül – minden esetben az igénylő rendelkezésre álló jövedelme, valamint az esetleges hiteltörlesztésre fordított kiadási határozza meg.

A jövedelemvizsgálat a JTM (Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató) alapján történik. A JTM a rendszeres, igazolható adózott jövedelem meghatározott arányában korlátozza az új hitel felvételekor az ügyfél által maximálisan vállalható törlesztési terheket. A JTM tehát egy mutatószám, amely a kölcsönnyújtást követően fennálló havi törlesztési terhek és az igazolt havi nettó jövedelem hányadosa. A mutatóban az új kölcsön terhei mellett figyelembe kell venni minden fennálló kölcsönhöz kapcsolódó törlesztési terhet, rendelkezésre álló jövedelemként pedig csak az igazolt adózott nettó jövedelem (munkabér, nyugdíj, családi pótlék stb.) számítható be.

A JTM-et minden új, 300 ezer forintot meghaladó kölcsön felvételekor vizsgálni kell, továbbá a 300 ezer forintot meg nem haladó hitel vagy kölcsön igénylés esetén is akkor, ha Ön rendelkezik 2015. január 1. napját követően kötött 300 ezer forintot meg nem haladó összegű hitel vagy kölcsönszerződésből eredő tartozással.

A JTM mutató mértéke személyi kölcsönök esetén nem haladhatja meg az 50%-ot, a magas jövedelmű ügyfelek esetében (500 ezer forint és ennél nagyobb nettó jövedelem) pedig a 60%-ot.

Személyi kölcsön futamideje

A minimum futamidő – ugyancsak pénzinézettől függően – 12-24-36 hónap. Személyi kölcsönt a legtöbb bank maximum 84 hónapos (7 év) futamidővel nyújt. Van azonban olyan pénzintézet is, ahol hitelösszegtől és hitelcéltól függően akár 120 hónapra (10 év) igényelhető a kölcsön.

Személyi kölcsön kamata, THM, díjai

A személyi hitelek kamata ma már a teljes futamidőre fixálható, ami azt jelenti, hogy a futamidő alatt a Bank nem jogosult azt egyoldalúan módosítani.

Egyéb díjak

A havi törlesztő részlet és a futamidő alatt összesen visszafizetendő összeg mellet fontos, hogy tájékozódjunk az igénylés során esetlegesen felszámításra kerülő banki költségek mértékéről is. Személyi hitel felvétele során jelenleg az úgynevezett folyósítási díj/szerződéskötési díj merülhet fel. Ennek jellemzően 1%-os díját a bankok többsége – díjkedvezmény keretében – nem számítja fel.

Az érvényben lévő kamatok, díjak és jutalékok mértékét a mindenkor hatályos banki Hirdetmények, Kondíciós listák tartalmazzák.

Személyi kölcsön törlesztése

A kölcsön törlesztése havonta történik, a tőke és az ügyleti kamat havi esedékes részletének megfizetésével. A bankok többségénél a hitelfelvevő választhatja meg a törlesztési napot Ez a hónap 1. és 28. napja közötti bármely nap lehet. Célszerű törlesztési napként a munkabér kifizetésének napját közvetlenül követő napok valamelyikét kiválasztani.

Személyi kölcsön biztosítékai

A kölcsön biztosítékai lehetnek:

 • a hitelfelvevő rendszeres igazolt jövedelme
 • hitelfedezeti biztosítás – meghatározott életkor alatt nem kötelező – a biztosítás díja a hitelfelvevőt terheli

Személyi kölcsön igényléséhez szükséges dokumentumok

A személyi hitelkérelem benyújtásához az alábbi dokumentumok benyújtását kérhetik a hitelintézetek:

 • Érvényes személyazonosító igazolvány – ennek hiányában új kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél
 • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Alkalmazottak esetén 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás (formanyomtatvány) és a munkabér jóváírást tartalmazó bankszámlakivonatok – pénzintézettől függően utolsó 2-6 hónap
 • Egyéni vállalkozó, cégtulajdonos, illetve családi vállalkozásban dolgozó esetén NAV jövedelemigazolás, NAV köztartozás igazolás. Egyéni vállalkozó, egyéni cég esetében vállalkozói igazolvány, vagy az Önkormányzat jegyzője által kiállított igazolás vagy a tevékenység folytatására kiadott engedély 
 • Nyugdíjasok esetében az ellátás jóváírását tartalmazó 3 havi bankszámlakivonat és az éves NYUFIG értesítő levél; nem bankszámlára történő utalás esetén bankszámlakivonat helyett 3 havi nyugdíjszelvény és az éves NYUFIG értesítő levél (Korhatár előtti nyugdíj, előnyugdíj, hozzátartozói ellátás, valamint véglegesített rokkantsági ellátás esetén az ellátásra vonatkozó határozat is szükséges.)
 • Más banki számlavezetés vagy hitelkártya esetén az utolsó 3 havi bankszámla-, és hitelkártya kivonat az igénylő valamennyi magyarországi hitelintézetnél vezetett bankszámlájáról

Hitelkiváltás esetén benyújtandó további dokumentumok:

 • Kiváltandó kölcsön fennálló tartozásáról szóló hivatalos igazolás

Személyi kölcsön törlesztő részlete

Online személyi kölcsön kalkulátorunkon túlmenően személyre szóló tájékoztatást is kérhet az Ön lakhelyéhez legközelebb eső tanácsadó partnerünktől, természetesen teljesen díjmentesen!

Amennyiben a hitelügylet mögé ingatlanfedezetet is tudna tenni, akkor jelzálog alapon is érdemes kiszámolni az adott kölcsönösszeg törlesztő részletét. Ez esetben a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt válassza. Szabad felhasználású jelzáloghitel esetén azonban a hitelösszegnek el kell érnie az 1 millió forintot. Az ingatlanfedezet bevonásával nyújtott személyi hitelek esetén elérhető legkedvezőbb havi törlesztő részletekről IDE kattintva tájékozódhat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
784 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Kocsit szeretnék vásárolni Hollandiában! Vállalkozóként dolgozom és élek itt kint! Személyi kölcsönt szeretnék felvenni!
A kérdésem, milyen papírok kellenek ehhez a kölcsönhöz?

Párom külföldi állampolgár, állandó lakcíme magyar.
Vehetne-e igénybe személyi kölcsönt? Munkaviszonya bejelentett több mint 1 éve.

Jonapot kölcsönt szeretnèk!!!!
Nagyon szürgös lenne !!!
Iskolás gyerekem van ès neki szeretnèm iskolás holmiait megvásárolni!!

Személyi kölcsönre német munkaszerződéssel van lehetőség? Német nyelvű a munkáltató szerződés és a banki kivonataim is.

Sajnos már nagyon sok helyen próbálkoztam és minden esetben elutasítottak. Szeretném, hogy tudnának segíteni.
Nagyon nagy szükségem volna a kölcsönre.

Érdeklődőm, hogy 600.000 Ft kellene jövedelemigazolás nélkül 2-3 évre.

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy véglegesített rokkant nyugdíjra, ami 40.555 Ft, családi pótlék 20.300 Ft, hitel lehetséges?
100.000 Ft-ra lenne szükségem.

Én azt szeretném kérdezni, hogy volt 320 ezer Ft tartozásom. Kifizettem egyben, így átkerültem passzív bárlistára.
Így mikor tudnék személyi kölcsönt felvenni?

Üdvözlöm!
Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni. A kérdésem az lenne, hogy nettó 120e Ft-os fizetés mellett, kaphatnék-e 700e Ft-ot. Bárlistán nem vagyok, viszont készpénzben kapom a fizetésem.

Személyi kölcsönt szeretnék igényelni. Egyedülálló vagyok, 19 éves. Most várom jövő hónapban 4. gyermekem és azért szeretnék hitelhez jutni, mert a picinek még nem sikerült megvennem pár dolgot.
Előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék. Van egy fél lakáshitelem és egy személyi kölcsönöm, amit felfüggesztették, de most szükségem lenne kb. 700.000 Ft-ra úgy, hogy felfüggesztettem. Van-e lehetőség az OTP Banknál erre az összegre?
Köszönöm.

Szép napot
Érdeklődni szeretnek, hogy van-e lehetőségem személyi hitel igénylésre? Több éve külföldön dolgozom. Tavalyi év végén a cégem kijelentett decemberben és január 18-án jelentett vissza, jelenleg is dolgozom. Nem vagyok próbaidőn, határozatlan idejű munkaszerződésem van.
Üdv: Krisztián

Üdv.
Érdeklődni szeretnék, a vevőnk ügyintézője azt javasolta, hogy a bírálat alatt lévő jelzálog alapú lakáshitel mellé, igényeljen egy személyi kölcsönt. Mivel 10,5M-ra lett volna szükség, viszont a bank 9,3M-t adna. Jelzálog alapú lakáshitel bírálat nincs még, a személyi hitelt megkapta.
Ez nem lehet probléma? Takarékbank mindkettő.

Üdvözlöm,
Negatív KHR listás vagyok egy diákhitel tartozás miatt, amit évekig nem fizettem, de immáron 4 éve rendszeresen fizetek. Kormánytisztviselő vagyok, a havi jövedelmem bruttó 430.000.- forint, mégsem kaphatok személyi kölcsönt sehol. Azt olvasom, hogy a KHR listásoknak azért nem adnak hitelt, mert a meglévőt sem tudják törleszteni. De én törlesztenem rendszeresen.
Így sincs semmi megoldás arra, hogy hitelt kapjak?
Köszönöm válaszukat.

Üdvözletem,
31 éves vagyok, jelenlegi munkahelyemen 4 és fél éve dolgozom, az utóbbi 4 hónapban 250.000 Ft volt a jövedelmem. Határozatlan a munkaviszonyom. Van két személyi hitelem, az egyik az OTP Banknál, melynek havi törlesztője 15.805 Ft, egy másik a Cetelemnél, ennek pedig 36.640 Ft. Továbbá az OPT-nél van egy 180.000 Ft-os folyószámla hitelkeretem. Valamint adóstárs vagyok egy lakáshitelben, melynek a havi törlesztője 40.000 Ft.
Az utóbbi 3 évben már minden bankban jártam és sorra mindenhol elutasítottak. Most gondoltam újra megpróbálom. Szerettem volna 1.300.000 Ft hitelt, melyből szerettem volna minden más hitelmet kifizetni, de elutasítottak, annak ellenére, hogy a bankban a hitelbírálat szerint minden jó volt. Ezután mondhattam fel az újonnan megnyitott számlámat is. Beszéltem más bankkal, hogy hitelkiváltással meg lehet-e oldani, de a Cetelemre nemet mondtak. Egyszerűen már nem tudom hova fordulhatnék. Néhány hónapja hitelközvetítő céggel is próbálkoztam, de ők is elhajtottak, mert akkor még kicsit kevesebb volt a fizetésem, de már akkor is 200.000-t kaptam. Kétségbeejtő, hogy 10 éve lelkiismeretesen dolgozom, ugyanennyi ideje vezetem a számlámat az egyik banknál és ők sem hajlandóak még kb. szóba sem állni velem. Mélységesen csalódott vagyok és kétségbe esett. Kérem, segítsenek, mi lehet a gond?
Még az is hozzá tartozik, hogy éltem a hitelmoratóriummal, de azóta az OTP-s hitelemet már fizetem pár hónapja, de a Cetelemesen még él, mert gondoltam, sikerül elintéznem a hitelt és akkor le is tudom zárni.
Tudnának valamilyen tanácsot adni?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Kitti

Tiszteletem.
Személyi hitel vagy kölcsön érdekelne. 2.500.000 forint. Fix kamattal. Nincs munkahelyem, se ingatlanom, se adóstársam, se autóm, se semmi fedezetem. Vállalkozás indításhoz kellene fix kamatú hitel vagy kölcsön. Meg saját magam fenntartásához: számla, élelmiszer, ruházat stb.
Legnagyobb tisztelettel és köszönettel: Géza

500 000 Ft szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni. 121 290 Ft a nyugdíjam. 2021.július 23.-án leszek 65 éves.

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, hogy külföldön élő magyar állampolgárként van-e lehetőségem személyi kölcsönt felvenni online ügyintézéssel. 10 éve élek Németorszagban, havi jövedelmem 300-450 ezer Forint.
Válaszát előre is köszönöm.
Marietta

Jó napot kívánok!
Abban kérném a segítségét, hogy szeretnék hitelt felvenni. Én a felső Tisza vidéki vízügynél dolgozom már 5 éve, folyamatosan dolgozom, közmunka programban vagyok, a fizetésem 85.000 forint.

63 éves vagyok, külföldön dolgozok, rendes, de külföldi munkaszerződéssel, személyi hitelt szeretnék felvenni. Van állandó magyar lakcímem, és magyar telefonszámom. 1800 euró a nettó fizetésem, bankszámlára kapom.
Mekkora összeget tudok felvenni, és hány évre?
Tisztelettel: István

Érdeklődni szeretnék, hátralékos hiteleket ki lehet-e váltani kedvezőbb személyi kölcsönnel?

Jó napot.
A férjem rendesen bejelentve dolgozik, viszont a fizetését kézhez kapja.
Lehetséges így is hitelt felvenni?

Azt szeretném megkérdezni, hogy magyar OTP devizaszámlára kapom a fizetésemet, mert Németországban dolgozom! Magyarországon ad-e valamelyik bank személyi kölcsönt az euróban kapott fizetésemre?

Van-e Németországban olyan bank, amelyik magyar devizaszámlára adna személyi kölcsönt?

Személy kölcsönt akarok felvenni. Autót akarok venni.

Jó napot kívánok.
Szükségem lenne kölcsönre tartozás rendezésre.
Van-e valami lehetőségem?

Jó napot kívánok!
Ha a hitelfelvételnél a fizetésem 50%-át terhelték, de azóta változtak az életkörülmények és jóval kevesebb a fizetésem, a hitelt minden hónapban fizetem és a megélhetésre így 4.000 Ft marad, lehet-e személyi kölcsönnel futamidőt hosszabbítani erre hivatkozva?

Tisztelt Hitelnet,
Folyószámla hitelkeretet szeretnék igényelni a számla vezető bankomnál, ahova a fizetésem is érkezik havi rendszerességgel. Ez a Cib Bank. Azonban van az OTP Banknál jelenleg moratórium alatt álló hitelem.
Érint ez engem bármilyen módon negatív irányban a folyószámlahitel keret igénylésnél?
Rendszeres jövedelmem van. Mindig időben érkezik, a számlám nincs mínuszban, a munkám állandó, határozatlan idejű szerződéssel van.
Május elején mennék a bankba igényelni.
Üdvözlettel,
Henriett

Németországból kapom minden héten a pénzemet Sparkasse kártyámra.
Így is vehetek fel kölcsönt?

20 éves vagyok. 250.000 Ft havi jövedelemmel családi házba 30.000 Ft rezsivel. 5 évre 3 millió forintot szeretnék felvenni. Ez lehetséges? Ha nem, mik lehetnek a buktató okok?

784
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x