Jelzáloghitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatunkat.

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi banki jelzáloghitel ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Magyarországi bankok legkedvezőbb jelzáloghitel törlesztő részletei a hitelnet.hu segítségével. Ha olyan ingatlanfedezetes hitelre lenne szüksége, aminek a felhasználást nem kell számlákkal igazolni, akkor olvassa el a legfontosabb tudnivalókat oldalunkon. Hitelszakértőnk ismerteti a legjobb banki lehetőségeket és Önnek nem kell az ügyintézéssel, sorban állással fáradnia. Ez már a mi dolgunk. És Önnek természetesen ez egy fillérjébe sem kerül!

Mikor érdemes jelzáloghitelt választani?

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat, s ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni.

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzáloghitelek típusai:

 • Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül
 • Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A legfontosabb feltételek és tudnivalók jelzáloghitelekről:

A banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a jelzáloghitelek igénylési feltételei. A legfontosabb tudnivalók jelzálog alapú kölcsön felvétele esetén:

 • A pénzintézetek kínálatában a forint alapon nyújtott hitelkonstrukciók vannak többségben. Ennek oka, hogy jogszabályi előírás értelmében a pénzügyi válság után deviza alapú hitel nyújtására nem volt lehetőség, kivéve az adósságrendezést. Jelenleg ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné deviza alapú lakáshitel felvételét is, de csak meglehetősen szigorú kritérium teljesülése esetén. Az igénylő adott devizában kapott jövedelmének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegének minimum a 15-szörösét. Mivel a jelzáloghitelt felvenni szándékozók keresete ezt az összeget általában nem éri el, ezért a bankok lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleiket továbbra is csak forint alapon kínálják. A hatályos törvények értelmében a forint alapon felvehető hitel összege nem lehet magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 %-a.
 • A jogszabály által megengedett finanszírozási aránynál azonban kisebb a bankok által ténylegesen nyújtott kölcsön mértéke. Saját belső finanszírozási arányaik is különbözőek az igénylők jövedelmi helyzete és a fedezetül felajánlott ingatlan fekvése alapján. A konkrét adatokat ismerve Hitelszakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mekkora összegű jelzáloghitel felvételére számíthat adott hitelügylet esetén.
 • Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető jelzáloghitel kondíciók is teljesen eltűntet a bankok kínálatából. Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem nyújtanak jelzáloghitelt a pénzintézetek, ha fedezetül egy nagy értékű ingatlan szolgál. A hitelbírálat során a bankok azt is látni kívánják, hogy az igényelt hitel miből lesz fizetve a jövőben, azaz az igénylő rendelkezik-e megfelelő jövedelemforrással.
 • Piaci kamatozású jelzáloghitel igénylésénél elegendő lehet már akár a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony, ám az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető lakáshiteleknél kormányrendeletben rögzített feltétel a legalább 180 napos folyamatos munkaviszony. A határozott idejű munkaszerződés önmagában nem zárja ki jelzáloghitel igénylésének lehetőségét.
 • Ha a leendő adós nem alkalmazott, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, akkor fontos, hogy 1 éves vállalkozói múltja legyen, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkezzen.
 • Hitelkiváltás esetén a problémamentes hitelmúlt igazolása szinten minden esetben elvárás. Ezt általában az utolsó 2-6 havi bankszámlával és a kiváltani kívánt banki hitel szerződésszerű törlesztésével kell igazolni. Felmondott vagy rosszul fizetett hitel magyar pénzintézetnél nem váltható ki jelenleg. Ha némi hátraléka van az adósnak, akkor azt még a hitelkiváltás előtt rendezni kell.
 • A negatív tartalmú aktív és passzív KHR státusz jelenleg minden hazai pénzintézetnél kizáró tényező. Ha az adós korábbi hitelmulasztását rendezi, és ez által megszűnik az aktív BAR státusz, a rendszer passzív státuszban akkor is további 1 évig nyilvántartja az adatait. Amikor ez is letelik, akkor válhat ismét hitelképessé.

  Ma már nemcsak negatív, hanem pozitív tartalmú adóslista is létezik. Ez a hitelképesség megállapításakor előnyt jelenthet a korábban problémamentesen, szerződésszerűen törlesztő ügyfelek számára.

Jelzáloghitelek fedezete

A bankok meghatározzák azon ingatlantípusokat, melyeket elfogadnak jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők:

 • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
 • Beépítetlen terület – építési telek

Fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek egy-egy pénzintézetnél elfogadhatók fedezetként. Ha az Ön által felajánlani kívánt ingatlan nem tartozik az előzőekben felsoroltakhoz, akkor ezzel kapcsolatban kérje Hitelszakértőink tanácsát!

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A pénzintézetek azonban nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez bankonként eltérő értékeket jelenthet.

Ha Önnek van már jelzáloghitele, de újabb kölcsönre lenne szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetőség nyílhat az ingatlan további terhelésére. Jelzáloghitel tehát terhelt ingatlanra is felvehető. Nem minden bank járul azonban hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be, ezért ennek konkrét feltételeiről kérjük, Szakértőinknél érdeklődjön!

Mi alapján válasszunk?

Hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempont a havi törlesztés nagysága. Ami a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel havonta fizetendő törlesztését illeti, könnyen utánajárhat Ön is a honlapunkon található kalkulátor segítségével. A felvenni kívánt hitelösszeg valamint a futamidő megadásával megtudhatja, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel konstrukciók esetén jelenleg mekkora a legkedvezőbb törlesztő részlet.

Használja kalkulátorunkat

A jogszabályi előírások és a törvényi szabályozás alapján kollégáink legalább 3 lehetőséget mutatnak be az Ön által megadott adatok és a kívánt hitelcél alapján. A személyes találkozó során az alábbi tételek kerülnek bemutatásra minden egyes kondícióval kapcsolatban:

 • Éves kamat és kezelési költség
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Akciós kondíció esetén az akciós időszak után érvényes kamat, kezelési költség, THM
 • Havi törlesztő részletek alakulása
 • Devizahitel esetén az árfolyamkockázat várható hatásai
 • A hiteligénylés során felmerülő valamennyi várható költség

Hitelkalkulátor használata mindenki számára egyszerű és gyors. A szabad felhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletének kiszámításához Önnek a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt kell megjelölnie, majd a hitelösszeg és a futamidő megadása után máris kalkulálhat. A kapott konstrukciók forint alapúak, mivel szabad felhasználású jelzáloghitel jelenleg kizárólag forint alapon igényelhető. Az aktuális törlesztő részlet mellett megtekintheti a választott termékre vonatkozó THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is!

Jelzáloghitelek előtörlesztése

Jelzáloghitel nemfizetése esetén az adós végső esetben a fedezetül felajánlott ingatlanát is elveszítheti, ezért csak akkora összegű hiteltörlesztést szabad vállalnia, melyet biztonsággal fizetni tud akkor is, ha a jövedelmi helyzetében esetleges negatív változás következik be. Éppen ezért, ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor a futamidőt is ennek megfelelően kell megválasztania. Célszerű inkább egy alacsonyabb havi törlesztéssel járó hosszabb futamidőt választani. Ez még nem jelenti azt, hogy Ön akár 20-25 évre elkötelezi magát. Minden pénzintézetnél van ugyanis lehetőség a részleges vagy teljes előtörlesztésre. A jelzáloghitelek tehát a futamidő lejárata előtt végtörleszthetők.

Az előtörlesztett összeg minden esetben a fennálló tőketartozást csökkenti. Ha Ön jelzáloghitelének csak egy részét fizeti vissza, akkor a törlesztő részlet változatlanul hagyása mellett előbb letelik a hitel. A futamidő változatlansága mellett a havi törlesztés összege csökken.

Az előtörlesztés szerződésmódosítással jár. Ennek minden pénzintézetnél van díja. Az elő-, illetve végtörlesztés díját a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az előtörlesztésnek vannak olyan esetei is, amikor a szerződésmódosítási díjat nem kell megfizetni. Ezekről a konkrét esetekről a hitelnyújtó pénzintézeteknél kérhető pontos felvilágosítás.

Amennyiben a Kalkulátor által megadott szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban további kérdései lennének, melyekre nem talál választ korábbi bejegyzéseinkben sem, akkor kérdezze Hitelszakértőinket online!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
239 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
Tulajdonomba lévő családi házra jelzálogot szeretnék felvenni. De félelem van bennem, ha nem tudnám visszafizetni és elvenné a bank, így a tartozás lemenne rólam? Valamikor tudok ingatlant vásárolni tehermentesen? Csak tisztában szeretnék lenni az esetleges gondokkal.
Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Richárd! Az ingatlan árverezésére csak végső esetben kerül sor. Fizetési nehézség esetén több lehetőség is van, mellyel elkerülhető az ingatlanfedezet elvesztése. Ha mégis árverésre kerül sor és az ingatlan eladási ára fedezi a banki tartozás összegét, akkor Önnel szemben további követelése a banknak nem lenne. Hitelmulasztás esetén (a mindenkori minimálbér összegét legalább 90 napon át meghaladó tartozás esetén) adatai negatív adóslistára kerülnek aktív státuszban. A tartozás kiegyenlítése után passzív státuszba kerül. Ebben az helyzetben legkorábban 6 hónap után nyílhat lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére bankpartnereink egyikénél. A bankok többsége ugyanis passzív státusz esetén sem nyújt hitelt. Ha teljesítéssel zárul a… Továbbiak »

Passzív KHR listásként kaphatok-e szabad felhasználású kölcsönt valamelyik bankintézetnél?
Ha igen, mik a feltételei?

Kedves Zsolt!
Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél igényelhető szabad felhasználású jelzáloghitel. Feltétel, hogy a hitelmulasztás legalább 12 hónapja rendezett legyen. Ha ez teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!

Jó napot!
Érdeklődnék, ápolásin vagyok, igazolható jövedelmem 50ezer forint, plusz a feleségem igazolható jövedelme 70ezer.
Mit tudna ajánlani jelzáloghitelre?

Kedves Milán!
Ápolási díj sajnos nem fogadható el önálló jövedelemként. Kérdés, hogy felesége jövedelme milyen forrásból származik. A családtámogatási juttatások (gyed, gyes, családi pótlék, stb.) szintén nem fogadhatók el önálló jövedelemként.

Szeretnék szabad felhasználású jelzáloghitelt. Lehet-e külterületre, sajnos ott a házam. Szeretnék hitelt, de nem tudom, hogy vehetnék fel, van már egy személyi kölcsönöm, adóstárs vagyok! A párommal vettük fel! 4 millió 7 évre havi 74 ezer, és kéne még egy 1 millió. Átlagkeresetünk 150 ezer Ft felett, most még több lesz.
Vajon kapunk, hisz megbírnánk.

Kedves Krisztián!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy jövedelmük már olyan mértékben terhelt hiteltörlesztéssel, hogy további kölcsön felvételére sajnos nem lenne lehetőségük.

Érdeklődni szeretnék szabad felhasználású jelzáloghitellel kapcsolatban. Édesanyám szeretne hitelt felvenni meglévő hitelei kiváltására + szabad felhasználásra. A fedezetként bevonható ingatlan egy Miskolcon lévő, 2,5 szobás gázos, téglaépítésű társasházi lakás, amelyben lakik, és amelynek 1/1 tulajdonosa. – 5,5 millió forintot szeretne felvenni 10 éves futamidőre, amely összegből kb. 1,7 millió forintot fordítana a hitelek kiváltására, a többi pedig szabad felhasználásra. – Édesanyám életkora 64 év, havi nyugdíja 142 000. – A kiváltandó hitelek 2 db személyi kölcsön (1 Providentes és 1 Sber Bankos) és egy MKB Bankos jelzáloghitel, ami az ingatlanra van bejegyezve, de ennek az adósa a testvérem és az… Továbbiak »

Kedves Sándor!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Érdeklődnék, 12 M Ft szabad felhasználású jelzáloghitel iránt, a belvárosi lakás értéke 50 M Ft (a cégem tulajdonában van, tehermentes), viszont a cégem a tavalyi évben veszteséges volt.
Milyen megoldást tudnának ajánlani?

Kedves Robcom!
Kérjük töltse ki online adatlapukat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. A hitelfelvétel lehetőségéről a további részletek ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni.

Érdeklődné, hogy szabad felhasználású jelzáloghitelre van-e lehetőség, ha már egy jelzálog van a házon, viszont az csak egy millió Ft, a ház értéke 6,5 millió Ft és jövedelemigazolás kell-e hozzá?

Kedves Erzsébet!
Hitelfelvételhez szükség van jövedelemigazolásra. A további jelzáloghitel felvétele attól függ, hogy területileg hol található az ingatlan és hogyan alakul a háztartás jövedelmi helyzete. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

1,6 millió szabad felhasználású hitelt keresek 5 évre. Nyugdíjas vagyok. 73 éves.

Kedves Katalin!
Életkora miatt adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség 1,6M Ft összegű személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel felvételére. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy melyik bank az, ahol terhelt ingatlanra is felvehető a hitel, tehát melyik bank járul hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék?
Illetve még az is, hogy ha van ilyen, annál ha más ingatlanra vennénk először fel, szükséges-e abban tulajdoni hányaddal rendelkezni? Például szülői házra vennénk fel (tulajdonrészünk nincs benne), amit később áthelyeztetnénk sajátunkra. Mikor már ér annyit, hogy elbírja. De az már terhelt, így mögé kellene mennie.
Köszönöm szépen a választ előre is.
(Már ha van ilyen bank.)
Anita

Kedves Anita!
Csupán bankpartnereink egyike megy bele abba, hogy jelzálogjogát másik pénzintézet mögé jegyezzék be. Az ingatlanban nem feltétlenül szükséges tulajdoni hányaddal rendelkezni, de a hitelügyletben az ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tisztelt Hitelnet!
A párommal ingatlanvásárlás előtt állunk és megtetszett nekünk egy félkész ház, melyet 16,5M Ft-ért árulnak, kb. 70 %-os készültségi fokú, használatbavételi engedéllyel nem rendelkezik, nem új építésű ingatlan, mert egy meglévő házat bővítettek. Nettó 380.000 Ft jövedelemmel és 8,5M Ft önerővel rendelkezünk, hitelünk nincs.
Milyen típusú hitel felvételével lenne lehetőségünk a vételárat kipótolni? Melyik a legkedvezőbb megoldás?

Kedves Péter!
Lakáscélú hitellel megoldható a vételár, illetve az építkezés befejezésnének finanszírozása. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy OTP faktoringos jelzálog terhelésnél eladható-e az ingatlan és ha igen, milyen feltételekkel?
Üdv!
Edit

Kedves Edit!
Az ingatlan abban az esetben is eladható, ha OTP Faktoring javára bejegyzett jelzálogjog terheli. Az eladó kötelezettsége, hogy – akár a vevő által átadott vételárrészből – tehermentesítse az ingatlant, mindezt az adásvételi szerződésbe belefoglalva.

Egy összetett hitelkérdéssel fordulnék Önökhöz. Szüleim lakásán még kb. 3 millió forint lakáshitel van. Mi megvásárolnánk ezt az ingatlant a fennmaradó hitelösszeg értékéért, vagyis kb. 3-3,5 millió forintért. Az ingatlan forgalmi értéke 9-10 millió forint.
A kérdésem, hogy önerő nélkül kaphatunk-e ilyen mértékű lakáshitelt, illetve, hogy ezenfelül vehetünk-e még fel szabad felhasználású hitelt az ingatlant bevonva fedezetként.

Kedves Sára!
Megfelelő jövedelemfedezettség esetén fel tudnak venni 3-3,5 millió forint lakáshitelt adott ingatlanra. A szabad felhasználás jelzáloghitelt a lakásvásárlási hitellel nem lehet összevonni, így azt akkor tudják megigényelni, ha a lakás az Önök nevére került. Azt, hogy mekkora összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt tudnak felvenni, függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és attól, hogy a lakáshitel törlesztése mellett mekkora összegű hiteltörlesztés fér még bele jövedelmükbe.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Tisztelt szakértő!
Párommal házat szeretnénk vásárolni. Évek óta együtt élünk, de nem vagyunk sem házasok, sem bejegyzett élettársak. Párom viszonylag magasabb jövedelemmel rendelkezik, de én sajnos KHR listás vagyok még jelenleg :/ (a törlesztés folyamatban).
Van esélyünk így a hitelre vagy párom egyedül is tud igényelni?

Kedves Judit!
Bankpartnereink egyikénél nem kötelező adóstársként bevonni az élettársat, így adott esetben is megoldható lehet a hitelfelvétel. Erről bővebben ITT olvashat.
Személyre szabott, díjmentes tanácsadáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Szeretnénk felvenni hitelt fedezet alapon. Vállalkozói hitelt. Kft-vel rendelkezem.

Kedves Gizella!
Kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatást tudnak adni Önnek.

T. Hitelnet!
Jelzáloghitelem van, amit én törlesztek. A fiam adóstárs, szeretne kölcsönt felvenni.
Lehetséges?
Köszönöm!

Kedves Erika!
Az, hogy fia egy Ön által törlesztett jelzáloghitelben adóstárs, nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét, ám a hitelfelvétel során a bankok figyelembe veszik ezt az adóstársi szerepet.

Lányom a CIB Banknál vett fel hitelt lakáskiváltásra. Fiam volt az adóstárs. Rendesen van fizetve a részlet a Lányom részéről. Fiam december 27.-én elhunyt.
Szeretném tudni, ilyenkor mi a teendő. A lakás 1 az egyben a Lányomé, aki közben 3 éve férjhez is ment.
Várom válaszát.
Köszönöm.

Kedves Mária!
A CIB Bank hitelnyújtó fiókját kellene tájékoztatniuk.

Üdvözlöm!
Családi ház építésébe fogunk az Unicredittől igényelt CSOK és támogatott hitel igénybevételével. Az első részfolyósítás feltétele a nagyjából 2M Ft beépítése. Ennek az összegnek a finanszírozására keresek olyan megoldást, amit egy összegben, kamattal együtt 1 éven belül visszafizetek.
Várom megtisztelő megoldási javaslatait: Gábor

Kedves Gábor!
A 2 milliós önerő finanszírozása szabad felhasználású jelzáloghitelből (megfelelő ingatlanfedezettel) vagy személyi kölcsönből történhet. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg.

Üdv,
Nos a kérdésem az lenne, hogy külföldi munkavállalóként van-e lehetőség a hitelnet segítségével 1 millió forintot felvenni? Szabad felhasználású hitelre lenne szükségem. Illetve, ha lehetséges, milyen papírok szükségesek az ügyintézéshez?
Tisztelettel
Károly

Kedves Károly!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudjanak adni Önnek az esetlegesen elérhető szabad felhasználású hitellehetőségekről!

Szerződésmódosításnak minősül, ha szeretném a törlesztés napját 01-ről 05-re váltóztatni?

Kedves Zsolt!
Információink szerint szerződésmódosításnak minősül a törlesztés napjának megváltoztatása. Ez nem csak a kölcsönszerződés, hanem a közjegyzői okirat módosításával is jár.

Szeretnék érdeklődni, segítséget kérni. Több hitelünk van, szeretnénk szabad felhasználású jelzálogot felvenni, ebből kifizetni a hiteleket, ami 2.500.000 Ft és még pluszba 1.200.000 Ft kellene. Beadtuk a kérelmet az OTP-hez, mert ott van a folyószámlánk. Ennek egy hónapja. Megvolt az értékbecslés, amin meglepődtünk, mert csak 4.000.000 Ft. Így csak 2.300.000 Ft, amit kaphatunk, tehát még a hitelekre se elég. Ráadásul 90 hónapra 50.000 Ft részlettel. Így több mint a duplája, amit vissza kellene fizetni. A férjem öregségi nyugdíjas 65 éves, 75.000 Ft. Én rokkantságin vagyok, de nem vagyok véglegesítve. A fiam 29 éves, ő lett volna az adóstárs, de mivel… Továbbiak »

Kedves Katalin!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Tisztelt hölgyem, uram!
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan hitel, ami a régi meglévőt és amit felvennénk új hitelt összevonja, hitel: jelenlegi 6 millió Ft ingatlanra terhelve, és ugyanerre az ingatlanra lenne az új hitel, ami 7-8 millió Ft lenne, kettő együtt 13-14 millió Ft, hosszú, kitolt futamidővel 25-30 év. Ha van ilyen lehetőség, mi a feltétele és mennyi lenne a havi törlesztő részlete?
OTP bankos a meglévő, még 6 évig havi 100 ezer Ft. CSOK igénybevételével, 2 gyermek van.
Várom válaszukat.
Köszönöm: Attila

Kedves Attila!
Létezik az Ön által leírtaknak megfelelő hitelkonstrukció, vagyis a meglévő hitel kiváltása plusz további összeg felvétele. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban további információkra lenne szükség, például fedezetül szolgáló ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, a háztartás jövedelmi helyzete, stb. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat, majd ezt követően Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni az elérhető hitelkonstrukciókról és a várható havi törlesztő részlet összegéről.

Szeretnénk szabad felhasználású jelzáloghitelt felvenni. Mivel több hitelünk van szeretnénk egybe összevonni egy kis plusz hitellel. Azt szeretném megtudni, hogy az ingatlan családi ház, nincs rajta semmi terhelés. Csak a tulajdon 1/6 része sógorom nevére van bejegyezve.
Így lehetséges, hogy megadják?
Segítségüket köszönöm.

Kedves Katalin!
Jelzáloghitel felvételéhez a sógorának, mint ingatlantulajdonosnak is részt kell vennie zálogkötelezettként a hitelügyletben. Jövedelemigazolást az ő részéről nem szükséges benyújtani.
Az elérhető legkedvezőbb jelzáloghitelekről személyre szabott, díjmentes tájékoztatást online adatlapunk kitöltésével kérhet.

Jó estét kívánok!
Milyen módon és milyen feltételekkel lehet önöktől felvenni kölcsönt?

Kedves Ferenc!
A hitelfelvételhez megfelelő ingatlanfedezettség és jövedelemigazolás szükséges. Jelzáloghitel igényelhető lakáscélra, hitelkiváltásra és szabad felhasználásra egyaránt.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Jó reggelt!
2.500.000 Ft-ra lenne szükségem. Önfoglalkoztatott vagyok, a jövedelmem 80.000 Ft. Rendelkezem ingatlannal.
Mit tudna nekem ajánlani?

Kedves Gyula!
Ingatlanfedezet bevonásával szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitel egyaránt igényelhető. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

T.cím!
Adott egy 10 milliós ingatlan.
Milyen lehetőség lenne az ingatlan kifizetésére, hogy minél kevesebb önerőt vegyenek el és az megmaradjon felújításra!?
Létezik még, hogy önerőnek magát az ingatlan beszámítsák?
Köszönöm!

Kedves Viktória!
A megvásárolni kívánt ház elfogadható fedezetként. Törvényi előírás alapján maximum 80%-áig terhelhető az ingatlan, vagyis a 10 milliós házra maximum 8 millió forint vehető fel, de ez az összeg kevesebb is lehet attól függően, hogy területileg hol található az ingatlan és milyen jövedelmi helyzettel rendelkeznek a hitelfelvevők. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Tisztelt válaszadó!
Érdeklődnék, hogy 4 tulajdonos közül egy bar listás, kaphatunk-e jelzáloghitelt? Kb. 1 millió Ft-ra lenne szükségünk, hogy elhunyt szeretteink hiteleit vissza tudjuk fizetni!
Köszönöm a választ.

Kedves Gabriella!
Amennyiben a BAR listás személy és élettársa, házastársa jövedelmével nem felel a hitel visszafizetéséért, vagyis adósként, adóstársként nem, csak zálogkötelezettként lennének bevonva, akkor megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mennyi időt vesz igénybe, hogy készpénzhez jussunk?
Köszönettel.
Melinda

Kedves Melinda!
A szabad felhasználású jelzáloghitelek átfutási ideje jellemzően 4-5 hét. Amennyiben szeretné megismerni az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő szabad felhasználású jelzáloghiteleket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

3 éve Angliában dolgozom, de akadtak anyagi gondjaim.
Érdeklődnék, hogy van-e arra lehetőség, hogy külföldi munkaviszony esetén Magyarországon hitelt igényeljek? Van Magyarországon bejelentett állandó lakcímem. Havi keresetem 600 ezer Ft. A hitel összege 2 millió lenne.

Kedves Zoltán!
2 millió forint felvétele bankpartnereinknél magyarországi ingatlanfedezet bevonásával lenne megoldható. Ha erre van lehetősége, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Üdvözlöm!
10 évvel ezelőtt a férjemmel a szülei felvetettek egy jelzáloghitelt a nevére. Még 10 év van hátra a hitelből. A férjem édesapja szeretné átvenni a nevére, a bank bele is ment volna, a jövedelme elegendő, de az ingatlan tanyaként van bejegyezve, így elutasították. Milyen módon tudnánk megszabadulni mégis ettől a hiteltől? Mi így semennyi hitelt nem kapunk. Milyen hitelt tudna felvenni az apósom hogy a még hátralévő 3 és fél milliót kiváltsa? Más ingatlant nem tudunk bevonni.
Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Edina!
3,5 milliós hitelfelvétel bankpartnereinknél mindenképpen csak megfelelő ingatlanfedezettel lehetséges. Ha más ingatlan bevonására nincs lehetőség, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Tisztelt Hitelnet!
Ha jelzálog van a házon, és végrehajtást bejegyeznek, köze van-e a banknak egy örökölt rész tulajdonjogú ingatlanhoz?
terhelhetik-e azt is a részesedés fejében a jelzáloggal?
Üdv.

Kedves Anna!
Végrehajtási kérdésekben irodánk nem illetékes, így ebben az ügyben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértő megkeresését javasoljuk!

239
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x