Jelzáloghitel kalkulátor szabad felhasználásra

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet jelzáloghitel kalkulátor?

Banki összehasonlító kalkulátorok

Banki összehasonlító kalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi banki jelzáloghitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a jelzálog hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a jelzálog hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb jelzáloghitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb jelzáloghitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Jelzáloghitel szakértőnk visszahív telefonon

Jelzáloghitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Magyarországi bankok legkedvezőbb jelzáloghitel törlesztő részletei a hitelnet.hu segítségével. Ha olyan ingatlanfedezetes hitelre lenne szüksége, aminek a felhasználást nem kell számlákkal igazolni, akkor olvassa el a legfontosabb tudnivalókat oldalunkon. Hitelszakértőnk ismerteti a legjobb banki lehetőségeket és Önnek nem kell az ügyintézéssel, sorban állással fáradnia. Ez már a mi dolgunk. És Önnek természetesen ez egy fillérjébe sem kerül!

Jelzáloghitel kalkulátor

Mikor érdemes jelzáloghitelt választani?

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat, s ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni.

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzáloghitelek típusai:

 • Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül
 • Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A legfontosabb feltételek és tudnivalók jelzáloghitelekről:

A banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a jelzáloghitelek igénylési feltételei. A legfontosabb tudnivalók jelzálog alapú kölcsön felvétele esetén:

 • A pénzintézetek kínálatában a forint alapon nyújtott hitelkonstrukciók vannak többségben. Ennek oka, hogy jogszabályi előírás értelmében a pénzügyi válság után deviza alapú hitel nyújtására nem volt lehetőség, kivéve az adósságrendezést. Jelenleg ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné deviza alapú lakáshitel felvételét is, de csak meglehetősen szigorú kritérium teljesülése esetén. Az igénylő adott devizában kapott jövedelmének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegének minimum a 15-szörösét. Mivel a jelzáloghitelt felvenni szándékozók keresete ezt az összeget általában nem éri el, ezért a bankok lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleiket továbbra is csak forint alapon kínálják. A hatályos törvények értelmében a forint alapon felvehető hitel összege nem lehet magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 %-a.
 • A jogszabály által megengedett finanszírozási aránynál azonban kisebb a bankok által ténylegesen nyújtott kölcsön mértéke. Saját belső finanszírozási arányaik is különbözőek az igénylők jövedelmi helyzete és a fedezetül felajánlott ingatlan fekvése alapján. A konkrét adatokat ismerve Hitelszakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mekkora összegű jelzáloghitel felvételére számíthat adott hitelügylet esetén.
 • Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető jelzáloghitel kondíciók is teljesen eltűntet a bankok kínálatából. Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem nyújtanak jelzáloghitelt a pénzintézetek, ha fedezetül egy nagy értékű ingatlan szolgál. A hitelbírálat során a bankok azt is látni kívánják, hogy az igényelt hitel miből lesz fizetve a jövőben, azaz az igénylő rendelkezik-e megfelelő jövedelemforrással.
 • Piaci kamatozású jelzáloghitel igénylésénél elegendő lehet már akár a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony, ám az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető lakáshiteleknél kormányrendeletben rögzített feltétel a legalább 180 napos folyamatos munkaviszony. A határozott idejű munkaszerződés önmagában nem zárja ki jelzáloghitel igénylésének lehetőségét.
 • Ha a leendő adós nem alkalmazott, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, akkor fontos, hogy 1 éves vállalkozói múltja legyen, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkezzen.
 • Hitelkiváltás esetén a problémamentes hitelmúlt igazolása szinten minden esetben elvárás. Ezt általában az utolsó 2-6 havi bankszámlával és a kiváltani kívánt banki hitel szerződésszerű törlesztésével kell igazolni. Felmondott vagy rosszul fizetett hitel magyar pénzintézetnél nem váltható ki jelenleg. Ha némi hátraléka van az adósnak, akkor azt még a hitelkiváltás előtt rendezni kell.
 • A negatív tartalmú aktív és passzív KHR státusz jelenleg minden hazai pénzintézetnél kizáró tényező. Ha az adós korábbi hitelmulasztását rendezi, és ez által megszűnik az aktív BAR státusz, a rendszer passzív státuszban akkor is további 1 évig nyilvántartja az adatait. Amikor ez is letelik, akkor válhat ismét hitelképessé.Ma már nemcsak negatív, hanem pozitív tartalmú adóslista is létezik. Ez a hitelképesség megállapításakor előnyt jelenthet a korábban problémamentesen, szerződésszerűen törlesztő ügyfelek számára.

Jelzáloghitelek fedezete

A bankok meghatározzák azon ingatlantípusokat, melyeket elfogadnak jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők:

 • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
 • Beépítetlen terület – építési telek

Fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek egy-egy pénzintézetnél elfogadhatók fedezetként. Ha az Ön által felajánlani kívánt ingatlan nem tartozik az előzőekben felsoroltakhoz, akkor ezzel kapcsolatban kérje Hitelszakértőink tanácsát!

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A pénzintézetek azonban nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez bankonként eltérő értékeket jelenthet.

Ha Önnek van már jelzáloghitele, de újabb kölcsönre lenne szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetőség nyílhat az ingatlan további terhelésére. Jelzáloghitel tehát terhelt ingatlanra is felvehető. Nem minden bank járul azonban hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be, ezért ennek konkrét feltételeiről kérjük, Szakértőinknél érdeklődjön!

Mi alapján válasszunk jelzáloghitelt?

Hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempont a havi törlesztés nagysága. Ami a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel havonta fizetendő törlesztését illeti, könnyen utánajárhat Ön is a honlapunkon található kalkulátor segítségével. A felvenni kívánt hitelösszeg valamint a futamidő megadásával megtudhatja, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel konstrukciók esetén jelenleg mekkora a legkedvezőbb törlesztő részlet.

Használja jelzáloghitel kalkulátorunkat

A jogszabályi előírások és a törvényi szabályozás alapján kollégáink legalább 3 lehetőséget mutatnak be az Ön által megadott adatok és a kívánt hitelcél alapján. A személyes találkozó során az alábbi tételek kerülnek bemutatásra minden egyes kondícióval kapcsolatban:

 • Éves kamat és kezelési költség
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Akciós kondíció esetén az akciós időszak után érvényes kamat, kezelési költség, THM
 • Havi törlesztő részletek alakulása
 • Devizahitel esetén az árfolyamkockázat várható hatásai
 • A hiteligénylés során felmerülő valamennyi várható költség

Hitelkalkulátor használata mindenki számára egyszerű és gyors. A szabad felhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletének kiszámításához Önnek a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt kell megjelölnie, majd a hitelösszeg és a futamidő megadása után máris kalkulálhat. A kapott konstrukciók forint alapúak, mivel szabad felhasználású jelzáloghitel jelenleg kizárólag forint alapon igényelhető. Az aktuális törlesztő részlet mellett megtekintheti a választott termékre vonatkozó THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is!

Jelzáloghitelek előtörlesztése

Jelzáloghitel nemfizetése esetén az adós végső esetben a fedezetül felajánlott ingatlanát is elveszítheti, ezért csak akkora összegű hiteltörlesztést szabad vállalnia, melyet biztonsággal fizetni tud akkor is, ha a jövedelmi helyzetében esetleges negatív változás következik be. Éppen ezért, ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor a futamidőt is ennek megfelelően kell megválasztania. Célszerű inkább egy alacsonyabb havi törlesztéssel járó hosszabb futamidőt választani. Ez még nem jelenti azt, hogy Ön akár 20-25 évre elkötelezi magát. Minden pénzintézetnél van ugyanis lehetőség a részleges vagy teljes előtörlesztésre. A jelzáloghitelek tehát a futamidő lejárata előtt végtörleszthetők.

Az előtörlesztett összeg minden esetben a fennálló tőketartozást csökkenti. Ha Ön jelzáloghitelének csak egy részét fizeti vissza, akkor a törlesztő részlet változatlanul hagyása mellett előbb letelik a hitel. A futamidő változatlansága mellett a havi törlesztés összege csökken.

Az előtörlesztés szerződésmódosítással jár. Ennek minden pénzintézetnél van díja. Az elő-, illetve végtörlesztés díját a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az előtörlesztésnek vannak olyan esetei is, amikor a szerződésmódosítási díjat nem kell megfizetni. Ezekről a konkrét esetekről a hitelnyújtó pénzintézeteknél kérhető pontos felvilágosítás.

Amennyiben a Kalkulátor által megadott szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban további kérdései lennének, melyekre nem talál választ korábbi bejegyzéseinkben sem, akkor kérdezze Hitelszakértőinket online!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
267 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdv!
Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni, 1,5M Ft értékben. Szükséges bejelentett aktív munkaviszony? Mennyi ideje kell, hogy aktív legyen? Nincs lakásom, így is lenne lehetőség, hogy kapjak hitelt?
Köszönöm.

Üdvözletem!
Nyugdíjas vagyok. A nyugdíjamból képtelen vagyok havi törlesztőrészletet fizetni. Van egy 3 éve 6 millió forintért vett kazári ingatlan (ház – kül- és belterületi telek), erre szeretnék felvenni hitelt. Lehetséges-e, hogy a felvett kölcsön (legalább az érték fele mondjuk) az ingatlanba tudódjon le? Azaz mondjuk egy vagy két év múlva a felvett összegért egy magasabb értékű ingatlant kapna a bank, cég? Régen volt ilyen – ma megszűnt ez a lehetőség?
Kérem segítsenek eligazodni.

Visszafizettük jelzáloghitelünket a Raiffeisen Banknak egy összegben. Kiadta a papírt a földhivatal felé, hogy töröljék a jelzálogjogot, de nekem nem adott olyan egyenlegközlő levelet /levelet/, melyben kijelenti, hogy nincs többé jelzálog alapú lakáshitelem a banknál. Ugyanígy szabadon felhasználható jelzálog alapú személyi kölcsönnél is.
Kérdésem: hogy a banktól kellett volna olyan igazolást kapni, amin a pénz beérkezését elismeri? Kellett volna-e kiállítani olyan egyenlegközlő levelet, melyben megírja, hogy x napon befizetett összeggel megszűnt a hitelem? Milyen paragrafusok foglalkoznak az ilyen jellegű kérdésekre?
Várom válaszukat!
Üdv: Kati

Olyan kérdésem volna, hogy ha van több hitelem, behajtási csoporthoz kerülnek. Kérek részletes kimutatást a hitelekről, akkor lehet e olyan kimutatást küldeni a bank részéről, ami vegyesen van könyvelve. Olyan, hogy egyik sor lakáshitel, másik sor személyi kölcsön utána kamat és így tovább. Nem külön-külön kell ezeket nyilvántartani és úgy is könyvelni? Akkor átláthatóbb lenne a könyvelés!
Ha van egy folyószámla hitelem és a bank minden tájékoztatás nélkül átnevezi újrakezdési hitelnek, akkor a folyószámla hitelt le kell zárni és az ott keletkezett tartozás összegével kell az újrakezdési hitel számlált indítani? Ezen felül engem írásban erről az intézkedéséről tájékoztatni kellett volna nem?
Várom válaszukat!
Üdv: Kati

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A következő kérdésben szeretném a segítségüket kérni: a párom nevére fogják íratni az elhunyt rokon házát. Az ingatlan mellett található még egy családi ház, a két ingatlan egy helyrajzi számmal rendelkezik, illetve egy tulajdoni lappal. A kérdésem az, hogy abban az esetben ha a párom szabad felhasználsú hitelt szeretne felvenni az ingatlanra, a tulajdoni lapon szereplő személyek lesznek az adóstársak kötelezően?
A két ingatlan így különálló háznak minősül?
A segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Tímea

Kedves Hölgyem/Uram!
Érdeklődni szeretnék, hogy szabad felhasználású hitel esetén minden esetben szükség van adóstársra?
A másik kérdésem, hogy a párom lehet-e az adóstársam (nem vagyunk házasok, de 6 éve együtt élünk)?
A segítségüket előre is köszönöm
Tímea

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy, van egy ház a nevemen. Édesapám és Édesanyám a haszonélvezők. Édesapám vett fel jelzáloghitelt erre a házra AXA Banknál 3.000.000 Ft-ot 5 éve, ez fizetve van és még 10 év van hátra. Akkor 15.000.000 Ft-ra becsülték fel az ingatlant. Most én szeretnék egy másik bank által felvenni 4.000.000 Ft-ot lakásfelújításra, ez is jelzáloghitel lenne a Fundamentánál. Lehetséges illetve kivitelezhető, hogy kettő jelzáloghitel legyen a házon? Amit édesapám felvett hitelt, annál nekem nincs semmi fizetési kötelezettségem.
Köszönöm előre is a segítséget!

Az élet úgy hozta, hogy örököltem egy fél házat, és arra szeretnék jelzáloghitelt felvenni, hogy a kölcsöneimet vissza fizessem, illetve a házat megvásároljam. Jelenleg össze vissza 1,2 millió forint tartozásom van több Banknak, amit rendesen fizetek. 3 millió forint jelzáloghitelre lenne szükségem, amiből persze kiváltanám a hitelem, illetve megvásárolnám a ház másik felét.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hogyan megvalósítható, illetve hogyan vágjak bele? A mostani jövedelmem nettó havi 124 ezer Ft, a mostani törlesztőm havi kb: 58 ezer Ft.

Az ingatlan, melyet megvennénk, kereskedelmi egységnek van bejegyezve, /jelenleg is működik/ és tovább is működne. Magánszemélyként megvehetem-e szabad felhasználású jelzáloghitelre vagy csak a vállalkozó, akinek a nevén van a vállalkozás?
Válaszát köszönöm.

Szabad felhasználású hitel érdekelne kb.5 M Ft házfelújításra. Egyedülálló vagyok, 100 ezer Ft a jövedelmem és egy 10M Ft értékű saját házzal rendelkezem. Szeretném megtudni mik a lehetőségeim.
Válaszát előre is köszönöm!

A Wizz Air pilóta kadétprogramjába nyertem felvételt, amely egy mindent magába foglaló pilótaképzés, a végén munkahely garanciával a légitársaságnál. A gond az, hogy a képzés összegét ki kell fizetni, és igen magas, 120.000€, ami nagyjából 37 millió forint.
A végén a havi fizetésem havi 3000€ környékén lesz, így nem okoz majd gondot a hitel visszafizetése akár egészen nagy részletekben sem (kb. havi 500.000 forint), hogy mihamarabb megszabaduljak tőle.
Kérdésem a következő: Olyan hitelre lenne szükségem, amelyet a képzés végén, két év múlva kell elkezdeni törleszteni és a lehető legkedvezőbb feltételeket kínálja.
Laikus vagyok a témában, kérem tájékoztassanak arról, hogy mik a lehetőségeim.
Nagyon szépen köszönöm!

Üdvözletem!
Próbaidő lejárata után, legalább 3 hónapos munkaviszony megléte esetén(ez nem teljesen tiszta, hogy ha 1 hónap a próbaidő, akkor + 3 hónap munkaviszony kell, tehát 4 minimum?) nettó 160 000 forint jövedelemmel kaphatok hitelt vagy az kevés lesz több hónap kellene és mindenhol elutasítás vár? 3 millió körüli összegről lenne szó.
Köszönöm Válaszát, Tisztelettel:
Márton

Érdeklődöm!
Passzív KHR listás is kaphat jelzáloghitelt?

Érdeklődöm, hogy alapítvány számára jelzáloghitel lehetséges-e?

Tisztelt Szakértők!
Jelzáloghitel felvételét tervezem. Úgy értelmeztem a leírtak alapján, hogy ilyenkor a feleség bevonása (mint adóstárs) mindenképpen kötelező, akármilyen összegről van is szó. A feleségem viszont másik banknál vezeti a folyószámláját. Mindenképpen át kell térnie az én bankomhoz?

Tisztelt Hitelnet!
Érdekelne milyen alapfeltételei vannak egy kb. 5-6 millió összegű szabad felhasználású hitelnek. 3 hónap munkaviszony valóban elegendő? A másik, egyben lényegesebb kérdés: Hogyan igényelhető jelzáloghitel úgy, hogy 2 tulajdonosa van az ingatlannak, és az egyik fiatalkorú? A gyámja dönthet úgy, hogy elfogadja vagy kell valamilyen gyermekvédelmi eljárás, vagy teljesen lehetetlen?
Válaszukat köszönöm.

Havi 85 000 Ft/hó nettó kereset elegendő-e szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez, 20 éves futamidőre (23 éves korú, 8 hónapos munkaviszonnyal rendelkező személy esetében). Ha igen, mely bankok folyósítanak hitelt e feltételek mellett? 2,8 millió Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
Válaszát köszönöm.

Tisztelt cím!
Hetek óta bankokat járok. A pillér takarékszövetkezetnél megkaptam az ajánlatot, amivel 10 évet spórolhatnék, ami azt jelenti, hogy majd 6 millió Ft-ot. Problémám az, hogy jelen pillanatban gyeden vagyok és így nem lehetséges a hitelkiváltás. Hogy van ez? Nem vagyok bar listás, mindig időben fizettem. Miért nem lehet váltani, holott így többet fizetek? Ezt ki nézi? Lenne lehetőség jobbra, de mégsem? Senki nem mondta, hogy nem lehet gyerekem a hitel alatt….

Üdvözlöm!
21 éves leszek június 14-én. Szeretném megkérdezni, hogy vehetek-e fel hitelt úgy, hogy előző munkahelyemen 4 hónapig, mostani munkahelyemen pedig 1 hónapja dolgozom de úgy, hogy napi bejelentéssel. És kézbe kapom a fizetésem, viszont van egy saját házam, amit fedezetül tudok felrakni! Így milyen hitelhez juthatok vagy egyáltalán juthatok-e hitelhez?

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megtudni, hogy szabad felhasználású hitelhez ingatlanfedezetül szolgálhat-e szüleim háza, akik fele-fele arányban tulajdonosai a háznak, de az adós én szeretnék lenni, mivel engem segítenének hitelhez jutni, hogy zártkerti ingatlant tudjak venni. A hitel összege 5 M forintnál nem több, állandó határozatlan idejű munkaszerződésem van és több éves megszakítatlan munkaviszonyom.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Kitti

Tisztelt Hitelnet!
Szabad felhasználású jelzáloghitelnél az ingatlanon édesapámnak és édesanyámnak összesen 88/92 tulajdoni hányada van, a harmadik társtulajdonosnak 4/92 tulajdoni hányada, de van közöttük ügyvéd által ellenjegyzett ingatlan használati megállapodás. Akkor is kell a 4/92 tulajdoni hányaddal rendelkező társtulajdonosnak szerepelnie a hitelügyletben?
Köszönettel: Szilvia

Kedves Hitelnet!
Ha a szüleim nevén úgy szerepel ingatlan, hogy 88/92-ed a tulajdoni hányaduk kettejüknek és 4/92-ed rész pedig egy harmadik fél nevén van, akkor szabad felhasználású ingatlan hitelnél igénylők lehetnek csak a szüleim vagy a harmadik tulajdonosnak is benne kell lennie a hitelben?

Kedves Hitelnet!
A kérdésem a következő: édesapám és édesanyám családi háza a testvérem 1/1-es tulajdonában van, édesapámnak haszonélvezeti joga van a házon, édesapám igényelhet-e szabad felhasználású hitelt az ingatlanra úgy, hogy az ő jövedelméből vonnák a törlesztést vagy csak a testvérem igényelheti a saját jövedelme terhére?
Válaszukat előre is köszönöm!

Február óta gyesen vagyok, határozatlan idejű munkaviszonnyal a “háttérben”. A GYES mellett napi 2 órában dolgozom, de össz bevételem (gyessel) kb. 90 ezer forint/hó. VISZONT jelzáloghitelhez bőven fel tudok ajánlani ingatlan(oka)t. Kérdésem: adóstárs bevonása nélkül (legrosszabb esetben egy társsal) kaphatok-e 15 millió hitelt akár tripla értékű ingatan fedezetet biztosítva)? Új lakást vásárolok, és lehet, hogy megtartanám inkább a mostani lakásomat is, illetve bizonytalan, hogy el tudom-e adni, míg az újat ki kell fizetnem (áthidaló megoldás)?
Köszönöm, ha válaszol!

Üdvözlöm!
Tamás vagyok. Határozott idejű szerződésem van, amit már 3. éve hosszabbítanak folyamatosan, és az Önkormányzatnak szándékában áll a szerződés lejárta után (2016. február 28.) újra hosszabbítani.
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék, 2-2.500.000 forint értékben felvenni. A párommal 130.000 forint a havi nettó jövedelmünk.
Érdekelne, hogyha minden papír és egyéb szükséges dolog rendben van, akadályt jelenthet-e, hogy közmunkás vagyok?
Várom válaszát, köszönettel: Tamás

Tisztelt Cím!
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. Az egyik banknál már igényeltük is, de sajnos az általunk kért összeget nem kaptuk meg, mert a terhelni kívánt ingatlan értékének csak a 40%-át hajlandók odaadni. Amit meg mi kértünk volna az a 48%-a. Van olyan bank, akik hajlandók a szabad felhasználású hitelnél az ingatlan értékének az 50%-át odaadni? Minden másban bőven megfeleltünk, a férjem szoftverfejlesztő, így a keresettel nincs probléma.
Köszönettel:
Anikó

Tisztelt Címzett!
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék felvenni 9 millió Ft értékű lakásomra, 5-6 milliót. Van munkahelyem, keresetem nettó 175 000 Ft, viszont csak szeptember 1.-től tudnak véglegesíteni, addig határozott idejű munkaszerződésem van. Ebben az esetben kaphatok-e hitelt?
Válaszukat Köszönöm: Katalin

Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni egy tehermentes saját néven lévő győri ingatlanra. Az ingatlan egy 49 m2-es panel lakás, aminek a mai piaci értéke 11millió Ft. A hitel összegként 4 millió Ft-ot , 15 éves futamidőre szeretnék felvenni. Családos vagyok, a férjemmel mindketten keresettel rendelkezünk és semmilyen hiteltartozásunk nincsen sem Magyarországon, sem külföldön, "bar" listán sem vagyunk nyilvántartva. A kettőnk nettó jövedelme havonta meghaladja a 900.000 Ft-ot, amit hivatalosan számlával is tudunk igazolni. A munkahelyeink ellenőrizhetőek és mindketten már hosszú ideje, 10 éve dolgozunk külföldön. A kérdésem a következő, hogy külföldön bejelentett munkával kaphatunk-e lakásfedezetre hitelt?

Tisztelt Cím!
Folyamatban van egy szabad felhasználású jelzáloghitel kérelmünk. A fedezetül benyújtott ikerház egy osztatlan közös telken áll, emiatt a bank kér egy dokumentumot tőlünk, amin a többi tulajdonossal megállapodtunk a közös területek felosztásáról. Nekünk ilyen nem készült az építkezéskor, a tulajdoni lapon egyértelműen feltüntették, hogy ki mekkora hányadban tulajdonos. Az építkezésnél bejegyzett jelzálogoknál sem kértek ilyet 2007-ben (hitel, szocpol). Létezik, hogy emiatt ne kapjuk meg a hitelt?
Köszönöm.

Tisztelt Cím!
Barátom szeretne felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt. A fedezetet én biztosítanám, azonban én aktív KHR-es vagyok. Van lehetősége így felvenni a hitelt? Nem vagyunk házasok, nem vagyunk élettársak sem. Esetleg én, mint aktív BAR-os jelzáloghitelt vehetnék fel?
Előre is köszönöm válaszukat!

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45967 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

267
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x