Jelzáloghitel kalkulátor, szabad felhasználásra: Hitelnet.hu

Jelzáloghitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatunkat.

Ft
év

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi banki jelzáloghitel ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Magyarországi bankok legkedvezőbb jelzáloghitel törlesztő részletei a hitelnet.hu segítségével. Ha olyan ingatlanfedezetes hitelre lenne szüksége, aminek a felhasználást nem kell számlákkal igazolni, akkor olvassa el a legfontosabb tudnivalókat oldalunkon. Hitelszakértőnk ismerteti a legjobb banki lehetőségeket és Önnek nem kell az ügyintézéssel, sorban állással fáradnia. Ez már a mi dolgunk. És Önnek természetesen ez egy fillérjébe sem kerül!

Mikor érdemes jelzáloghitelt választani?

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat, s ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni.

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzáloghitelek típusai:

 • Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül
 • Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A legfontosabb feltételek és tudnivalók jelzáloghitelekről:

A banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a jelzáloghitelek igénylési feltételei. A legfontosabb tudnivalók jelzálog alapú kölcsön felvétele esetén:

 • A pénzintézetek kínálatában a forint alapon nyújtott hitelkonstrukciók vannak többségben. Ennek oka, hogy jogszabályi előírás értelmében a pénzügyi válság után deviza alapú hitel nyújtására nem volt lehetőség, kivéve az adósságrendezést. Jelenleg ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné deviza alapú lakáshitel felvételét is, de csak meglehetősen szigorú kritérium teljesülése esetén. Az igénylő adott devizában kapott jövedelmének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegének minimum a 15-szörösét. Mivel a jelzáloghitelt felvenni szándékozók keresete ezt az összeget általában nem éri el, ezért a bankok lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleiket továbbra is csak forint alapon kínálják. A hatályos törvények értelmében a forint alapon felvehető hitel összege nem lehet magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 %-a.
 • A jogszabály által megengedett finanszírozási aránynál azonban kisebb a bankok által ténylegesen nyújtott kölcsön mértéke. Saját belső finanszírozási arányaik is különbözőek az igénylők jövedelmi helyzete és a fedezetül felajánlott ingatlan fekvése alapján. A konkrét adatokat ismerve Hitelszakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mekkora összegű jelzáloghitel felvételére számíthat adott hitelügylet esetén.
 • Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető jelzáloghitel kondíciók is teljesen eltűntet a bankok kínálatából. Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem nyújtanak jelzáloghitelt a pénzintézetek, ha fedezetül egy nagy értékű ingatlan szolgál. A hitelbírálat során a bankok azt is látni kívánják, hogy az igényelt hitel miből lesz fizetve a jövőben, azaz az igénylő rendelkezik-e megfelelő jövedelemforrással.
 • Piaci kamatozású jelzáloghitel igénylésénél elegendő lehet már akár a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony, ám az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető lakáshiteleknél kormányrendeletben rögzített feltétel a legalább 180 napos folyamatos munkaviszony. A határozott idejű munkaszerződés önmagában nem zárja ki jelzáloghitel igénylésének lehetőségét.
 • Ha a leendő adós nem alkalmazott, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, akkor fontos, hogy 1 éves vállalkozói múltja legyen, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkezzen.
 • Hitelkiváltás esetén a problémamentes hitelmúlt igazolása szinten minden esetben elvárás. Ezt általában az utolsó 2-6 havi bankszámlával és a kiváltani kívánt banki hitel szerződésszerű törlesztésével kell igazolni. Felmondott vagy rosszul fizetett hitel magyar pénzintézetnél nem váltható ki jelenleg. Ha némi hátraléka van az adósnak, akkor azt még a hitelkiváltás előtt rendezni kell.
 • A negatív tartalmú aktív és passzív KHR státusz jelenleg minden hazai pénzintézetnél kizáró tényező. Ha az adós korábbi hitelmulasztását rendezi, és ez által megszűnik az aktív BAR státusz, a rendszer passzív státuszban akkor is további 1 évig nyilvántartja az adatait. Amikor ez is letelik, akkor válhat ismét hitelképessé.

  Ma már nemcsak negatív, hanem pozitív tartalmú adóslista is létezik. Ez a hitelképesség megállapításakor előnyt jelenthet a korábban problémamentesen, szerződésszerűen törlesztő ügyfelek számára.

Jelzáloghitelek fedezete

A bankok meghatározzák azon ingatlantípusokat, melyeket elfogadnak jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők:

 • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
 • Beépítetlen terület – építési telek

Fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek egy-egy pénzintézetnél elfogadhatók fedezetként. Ha az Ön által felajánlani kívánt ingatlan nem tartozik az előzőekben felsoroltakhoz, akkor ezzel kapcsolatban kérje Hitelszakértőink tanácsát!

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A pénzintézetek azonban nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez bankonként eltérő értékeket jelenthet.

Ha Önnek van már jelzáloghitele, de újabb kölcsönre lenne szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetőség nyílhat az ingatlan további terhelésére. Jelzáloghitel tehát terhelt ingatlanra is felvehető. Nem minden bank járul azonban hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be, ezért ennek konkrét feltételeiről kérjük, Szakértőinknél érdeklődjön!

Mi alapján válasszunk?

Hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempont a havi törlesztés nagysága. Ami a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel havonta fizetendő törlesztését illeti, könnyen utánajárhat Ön is a honlapunkon található kalkulátor segítségével. A felvenni kívánt hitelösszeg valamint a futamidő megadásával megtudhatja, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel konstrukciók esetén jelenleg mekkora a legkedvezőbb törlesztő részlet.

Használja kalkulátorunkat

A jogszabályi előírások és a törvényi szabályozás alapján kollégáink legalább 3 lehetőséget mutatnak be az Ön által megadott adatok és a kívánt hitelcél alapján. A személyes találkozó során az alábbi tételek kerülnek bemutatásra minden egyes kondícióval kapcsolatban:

 • Éves kamat és kezelési költség
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Akciós kondíció esetén az akciós időszak után érvényes kamat, kezelési költség, THM
 • Havi törlesztő részletek alakulása
 • Devizahitel esetén az árfolyamkockázat várható hatásai
 • A hiteligénylés során felmerülő valamennyi várható költség

Hitelkalkulátor használata mindenki számára egyszerű és gyors. A szabad felhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletének kiszámításához Önnek a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt kell megjelölnie, majd a hitelösszeg és a futamidő megadása után máris kalkulálhat. A kapott konstrukciók forint alapúak, mivel szabad felhasználású jelzáloghitel jelenleg kizárólag forint alapon igényelhető. Az aktuális törlesztő részlet mellett megtekintheti a választott termékre vonatkozó THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is!

Jelzáloghitelek előtörlesztése

Jelzáloghitel nemfizetése esetén az adós végső esetben a fedezetül felajánlott ingatlanát is elveszítheti, ezért csak akkora összegű hiteltörlesztést szabad vállalnia, melyet biztonsággal fizetni tud akkor is, ha a jövedelmi helyzetében esetleges negatív változás következik be. Éppen ezért, ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor a futamidőt is ennek megfelelően kell megválasztania. Célszerű inkább egy alacsonyabb havi törlesztéssel járó hosszabb futamidőt választani. Ez még nem jelenti azt, hogy Ön akár 20-25 évre elkötelezi magát. Minden pénzintézetnél van ugyanis lehetőség a részleges vagy teljes előtörlesztésre. A jelzáloghitelek tehát a futamidő lejárata előtt végtörleszthetők.

Az előtörlesztett összeg minden esetben a fennálló tőketartozást csökkenti. Ha Ön jelzáloghitelének csak egy részét fizeti vissza, akkor a törlesztő részlet változatlanul hagyása mellett előbb letelik a hitel. A futamidő változatlansága mellett a havi törlesztés összege csökken.

Az előtörlesztés szerződésmódosítással jár. Ennek minden pénzintézetnél van díja. Az elő-, illetve végtörlesztés díját a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az előtörlesztésnek vannak olyan esetei is, amikor a szerződésmódosítási díjat nem kell megfizetni. Ezekről a konkrét esetekről a hitelnyújtó pénzintézeteknél kérhető pontos felvilágosítás.

Amennyiben a Kalkulátor által megadott szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban további kérdései lennének, melyekre nem talál választ korábbi bejegyzéseinkben sem, akkor kérdezze Hitelszakértőinket online!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Kinek adható ki a jelzálogtörlési kérelem?

Tisztelt Hölgyem/Uram! Egy lakóház ingatlant szeretnék megvásárolni, melynek jelenlegi tulajdonosa X úr. A folyamat elindult, lassan haladunk előre, a különféle várt és váratlan akadályokon bukdácsolva. Az előző tulajdonos, az egykori Y úr, anno hitelt vett fel. Ennek kapcsán banki jelzálogot jegyeztek be az ingatlanra. A házat évekkel ezelőtt eladta. A tulajdonos váltásnál a vásárló X úr vá...

Tovább

A hitelfedezeti biztosítás érvényesíthető akkor is, ha van adóstárs?

Tisztelt Hitelnet! Az alábbi kérdésem lenne. Amennyiben ingatlanfedezetes bankhitelt vennék fel adóstárssal (feleségem) és mindketten hitel visszafizetési biztosítást is kötnénk, akkor a halálom esetén a hiteltartozást a biztosító fizeti-e vissza, ha a biztosítási feltételek teljesülnek vagy az egyébként egészséges, munkaképes és munkával rendelkező adóstársamnak kell-e tovább fizetnie a törles...

Tovább

A banknak van tájékoztatási kötelezettsége, ha a tartozás egy részét elengedi?

Üdvözlöm. A párom felkerült a KHR listára ezelőtt 3 éve. A tartozást kifizettük már 1 éve és így azt hittük, hogy törlődik a rendszerből 1 év után. De nem így lett, mert kiderült, hogy kedvezménnyel fizettük ki a tartozást, ezért 5 évig lesz fent még. Csakhogy mi nem tudtuk, hogy kaptunk kedvezményt, mert se papírt nem kaptunk és telefonon sem hívtak minket ez ügyben és így megegyezés sem születe...

Tovább

Fedezetcsere esetén akadály az állam javára bejegyzett jelzálogjog?

Tisztelt Szakértő! 2019 tavaszán szabad felhasználású hitelből szeretnénk építkezni, melynek fedezete egy másik ingatlan lesz. Az Adó-visszatérítési támogatást szeretnénk igénybe venni, viszont a törvény szerint az állam javára jelzálogjogot, valamint annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be az új ingatlanra. Amint a ház elkészül, és minden szükséges engedély ren...

Tovább

Ilyen is van! Csökkennek a jelzáloghitelek kamatok!

Jó hír a jelzáloghitel felvétele előtt állóknak, hogy kiemelt Bankpartnerünk augusztus közepétől csökkentette ingatlan fedezete mellett nyújtott hiteleinek kamatát! Különösen jó hír ez, mert az elmúlt hetek hitelpiaci hírei nem szóltak másról, mint az egyre inkább felfelé ívelő hitelkamatokról. Egyedi partnerkedvezményünk most még vonzóbbá teszi az elérhető hitelkonstrukciókat! Jelzáloghitelek ...

Tovább

Tisztességtelen volt a deviza alapú kölcsönök nyújtása?

Tisztelt Pénzügyi Szakértők! A deviza alapú kölcsönnek nevezett dologgal kapcsolatban számos olyan nyilatkozat, szakmai cikk stb. került nyilvánosságra, amelyek egyértelműen kifejezik, hogy a bankok ezen pénzügyi szolgáltatása nem nevezhető pénzkölcsönnek. Nem nevezhető, mert nem felel meg a pénzkölcsön jogszabályok által (régi és új Ptk. illetve Hpt. vonatkozó jogszabályai), és még a banki sza...

Tovább

Jelzáloghitel igényelhető rendszeres bevétel nélkül?

Üdvözlöm önöket. Lehetséges olyan hitel felvétele, amelynek fedezete nem a rendszeres bevétel, hanem akár az 1. ingatlan, akár 2. az értékpapír? Az OTP Bank mereven ragaszkodott ahhoz, hogy mutassak fel rendszeres bevételt, amire képtelen vagyok. De az ingatlant a közjegyző 12 millióra értékelte a hagyatéki tárgyaláson, és én a társtulajdonost szeretném kifizetni (6 millió), elvégre az ingatla...

Tovább

Milyen módon szüntethető meg a kezesség?

Tisztelt Hitelnet! Adva van egy ingatlan, aminek 2 tulajdonosa van. Az egyik tulaj, aki haszonélvezettel lakja a házat, 10 évvel ezelőtt a K&H-nál 20 évre felvett szabad felhasználású jelzáloghitelt. Mivel a jövedelmük kevés volt, így engem megkértek, úgymond technikai kezességre. Az összeget az ingatlan felújítására költötték el, így az értékesebb lett. Nekem az ingatlan nem tulajdonom, házast...

Tovább

Mit tehetünk, ha az adóstárs nem törleszti a jelzáloghitelt?

Tisztelt Hitelnet! Férjem és testvére 50-50%-ban tulajdonosok egy jelzáloghitellel terhelt ingatlanon, ami egy ikerház, de osztatlan közös tulajdonként szerepel (le lett választva). A hitel is 50-50%-ban közös a testvérek között, az ingatlan megvétele miatt lett felvéve. Haszonélvezők a szüleik az induló részlet adása miatt. Sajnos a szülők és a férjem testvére között pár éve viták alakultak k...

Tovább

Felmondott jelzáloghitel esetén hogyan menthetem meg a házat?

Tisztelt Hitelnet! Volt több tartozásom. Egyre akartam váltani. Ígéretet kaptam, bele vágtam. Mire oda jutottam sajnos csak a ház kölcsön kiváltására jutott. De megint ígéretet kaptam, megoldás lesz mindenre. Belementünk. Mert sok adósság volt, szeretem volna lerendezni, mert három kiskorú gyermek és párom gerincsérv után rokkant nyugdíjas lett. De nem igen volt megoldás, ráadásul megszűnt a mu...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

László szerint:

2019-09-21 - 00:40

Önerö nélkűl szeretnék hitelt.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-23 - 08:27

Kedves László!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

K-né szerint:

2019-08-22 - 10:15

2006-ban 2 000 000 Ft devizahitelt vettünk fel a volt férjemmel. Ezután 2008-ban elváltam. Mint adóstárs a hitelt nem fizettem, mert a bírósági ítéletben le van írva, hogy a hitelt az alperes köteles fizetni, mert nem szeretne kiköltözni a házból. 11 éve várom az akkor a bíróságon megítélt 5 000 000 Ft-ot. Ugyanis a fele ház azóta az enyém, ő peddig azóta is ott lakik. Az évek alatt a bíróság döntését miért nem veszik figyelembe? Azóta a bank szerződést bontott, a végrehajtó viszi a nyugdíjam 50%-át. 40 ezer Ft-ból élek, 40 éve epilepsziás beteg vagyok, agykoponya műtéten már túl vagyok. A 40 ezer Ft pedig arra elég, hogy a legfontosabb számlákat kifizessem és pár falatot egyek. Ő meg vidáman él a házban jót röhögve!! Tanácsot szeretnék kérni, ezekután mit tehetek, hogy valamennyi pénzhez jussak? Vagy az egész ház az övé lesz ajándékként, én meg megyek a híd alá?
Köszönöm a válaszukat.
K-né

Hitelnet.hu szerint:

2019-08-22 - 13:03

Kedves Asszonyom!
Az ügyben jogi szakértő megkeresését javasoljuk. Ebben a kérdésben irodánk sajnos nem tud segíteni.

Béla szerint:

2019-07-23 - 14:04

1998-tól 2009-ig három gyerek született és most jelzáloghitelhez emmi tartozáscsökkentő összegre vagyok jogosult?

Hitelnet.hu szerint:

2019-07-23 - 14:14

Kedves Béla!
A megadott születési dátumok alapján sajnos nem lehet jogosult tartozáscsökkentő támogatásra.

Eszter szerint:

2019-06-06 - 16:15

Tisztelt szakértő!
Van egy folyamatban lévő építkezésünk, a bank 3 szakaszban folyósít, (harmadszorra a használatbavételi engedély után) az első (nagyobb) összeget már folyósította, pár hónap múlva hívnánk is le a következő összeget, ám úgy alakult, hogy még sincs szükségünk rá, mert bár még a ház nincs kész, más forrásból biztosítanánk a kiadásokat.
Van ilyenre lehetőség, hogy azt mondom a többi kölcsönt nem kérném, mert csak ennyire volt szükségem, amit kiutaltak?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-06-07 - 09:26

Kedves Eszter!
A még ki nem folyósított hitelösszegről le tudnak mondani, amit írásban lehet megtenni.

Krisztina szerint:

2019-04-25 - 12:47

Tisztelt hitelnet.
Lányom 1/1 tulajdonos, apa holtáig tartó haszonélvező. Bíróság 950.000-Ft biztosíték adásáig felfüggesztette a haszonélvezet gyakorlását. Jelenleg még 8 év fegyház büntetését tölti.
Kérdésem, hogy így felfüggesztett haszonélvezettel lehet-e rá jelzáloghitelt felvenni?
Választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-25 - 12:55

Kedves Krisztina!
Információink szerint fenti esetben nincs lehetőség hitelfelvételre.

Erika szerint:

2019-03-29 - 10:48

Szeretném megkérdezni, hogy a testvérem elvált, a feleséget kifizette, így egyedüli tulajdonosa a lakásnak. Ehhez én adtam segítséget. Szeretné visszafizetni.
Milyen kölcsönt tud felvenni? 2.2M Ft-ot szeretne 10 évre. Az igazolt jövedelme 98 ezer Ft.
Köszönettel: Erika

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-29 - 11:10

Kedves Erika!
Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitel lenne igényelhető. Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak nyújtani. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Judit szerint:

2019-03-25 - 13:38

Hitelt szeretnénk a férjemmel. Mindketten külföldön élünk és dolgozunk. Ingatlant is tudunk fedezetre felajánlani.
Milyen hitelkonstrukciókat tudnak részünkre ajanlani?
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Judit

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-25 - 13:40

Kedves Judit!
Magyarországi hitelfelvételre akkor van lehetőség, ha rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel. Ha igen, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitellehetőségeket. Irodáinkban díjmentesesn vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

E. szerint:

2019-03-14 - 10:47

Üdvözlöm!
Jelzáloghitelt szeretnék felvenni. Van egy lakásom, amiben édesanyám él, tartozás nincs a lakásomon. Én Angliában élek és dolgozok. A KHR listáján 16.556 Ft miatt voltam fenn, de ez ki van fizetve. Jelenleg passzív a státuszom. Az OTP szabad felhasználású hitelt adna, de nagyon sok lenne a havi visszafizetés és a kamat is. 4.000.000 Ft-ra lenne szükségem. A jövedelmem havonta átszámolva forintra 400.000 Ft. Tudnának nekem segíteni? Ne kelljen ingáznom Anglia és Magyarország között emiatt. Bármilyen kérdésük van válaszolok a megadott email címen.
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-20 - 08:10

Kedves Edit!
Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Anna szerint:

2019-02-12 - 15:37

Üdvözlöm!
Felújításra szeretnénk jelzáloghitelt felvenni. Hogyan kell igazolni, hogy valóban lakáscélra költöttük, és mennyi idő van erre a kiutalástól számítva?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-18 - 09:55

Kedves Anna!
Költségvetést szükséges benyújtani az elvégezni kívánt munkálatokról. 1 év áll rendelkezésre a munkálatok elvégzésére. Van olyan pénzintézet, amely a munkálatok elvégzését nem ellenőrzi, elegendő az ügyfélnek nyilatkozni róla. További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tünde szerint:

2019-02-08 - 09:11

Üdvözlöm.
Jelzáloghitelt szeretnék felvenni egy házra, ami 50%-ban van a tulajdonomban. másik 50%-a a párom nevén van, aki nem házastársam. Rendelkezek a szükséges munkaviszonnyal és jövedelemmel, viszont párom nem és neki hitele is van, ami csökkentené a felvehető hitelösszegünket.
Van rá valamilyen mód, hogy csak zálogkötelezettként szerepeljen a hitelügyletben?

Hitelnet.hu szerint:

2019-02-08 - 10:30

Kedves Tünde!
Bankpartnereink egyikénél az élettárs hitelügyletbe történő bevonása nem kötelező. Adott esetben tehát megoldható lehet, hogy párja csak zálogkötelezettként kerüljön bevonásra a hitelügyletbe.
További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tímea szerint:

2019-01-30 - 21:55

Milyen paramétereknek kell megfelelnie egy ingatlannak ahhoz, hogy műteremlakás besorolást kaphasson?
Milyen típusú hitelt lehet felvenni ilyen ingatlanra?

Hitelnet.hu szerint:

2019-03-13 - 08:27

Kedves Tímea!
A műteremlakás besorolás feltételeiről esetleg az építési hatóságot kellene megkérdezi, irodánk ebben a kérdésben nem illetékes.
A hitelfelvételi lehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat.

Olivér szerint:

2019-01-03 - 19:11

Tisztelt Hölgyem/Uram,
8 millió Forint értékű ingatlant szeretnék megvásárolni 20-25% önerővel. Az önerő meglétéhez + a korszerűsítéshez 1-1,5 millió Ft személyi hitelre is szükségem lenne.
Érdeklődnék, hogy lehetséges lenne-e számomra mindkettő hitel folyósítása?
Jelenleg nettó 270 ezer forint a fizetésem és csak a diákhitelem törlesztőrészlete terheli (kb. 8.500 Ft)
Előre is köszönöm a válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2019-01-07 - 09:44

Kedves Olivér!
A vásárláshoz és a korszerűsítéshez két külön hitelkonstrukcióban vehető fel a szükséges összeg. Kérjük, töltse ki online adatalapunkat. A további részletek ismeretében Szakértőink előzetes hitelbírálatot végeznek, mely alapján meghatározható az adott esteben szükséges önerő mértéke, valamint az elérhető vásárlási és korszerűsítési hitelek kondíciói.

Judit szerint:

2018-11-14 - 13:11

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnénk felvenni 4 millió Ft-ot jelzáloggal. Be lehet zálogosítani olyan ingatlant, ami az egyik barátunké és ő felajánlotta, hogy megengedi?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdv.
Judit

Hitelnet.hu szerint:

2018-11-14 - 13:37

Kedves Judit!
Jelzáloghitel fedezetéül felajánlott ingatlan nem csak hozzátartozó tulajdonában lehet. Megfelelő lehet tehát az egyik ismerősük által felajánlott ingatlan is, ha az illető is hajlandó részt venni a hitelügyletben zálogkötelezettként.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézést díjmentesen vállaljuk!

János szerint:

2018-10-19 - 07:47

Hány éves korig adható Angliában banki kölcsön Pl. a Barclays-nál?

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-19 - 07:50

Kedves János!
Irodánk kizárólag magyarországi hitelközvetítéssel foglalkozik, így kérdésére sajnos nem tudunk választ adni.

György szerint:

2018-10-09 - 10:43

Tisztelt Hitelnet!
2016-ban a megvásárolt lakás forgalmi értékét 12MFt-ra becsülte a szakértő, aminek alapján az OTP bank 8MFt jelzálog hitelt bocsátott rendelkezésünkre. Az ingatlan árak közben jelentősen megemelkedtek, a környéken a lakások 18-20MFt körül kelnek el. A megvásárolt ingatlanon is történtek fejlesztések, mint pl nyílászáró csere.
Lehetséges, illetve szokásos a meglévő jelzálog hitel megújítása, vagy cseréje nagyobb hitelösszegre?
Üdvözlettel, György

Hitelnet.hu szerint:

2018-10-09 - 11:03

Kedves György!
Elvileg működhet az is, hogy további szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelnek a meglévő lakáshitel mellé. Amennyiben azonban érdemes, a meglévő lakáshitel is kiváltásra kerülhet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű tájékoztatás és hitelügyintézés díjmentes!

Tibor szerint:

2018-08-25 - 05:58

T. Cím,
a családi vállalkozás 1/1 tulajdonában lévő, 55-60M Ft piaci értékű tehermentes ingatlanra (társasüdülő a Római parton) szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy lízing formájában 25M Ft hitelt kívánok felvenni. A vállalkozásnak 2016. évben 65MFt/5MFt, 2017. évben 54/4 bevétel/eredménye volt. Rendelkezik 14M folyószámla-hitellel, 5M Széchenyi kártya hitellel.
A 25M felvenni kívánt hitel/lízing reális lehet? Ha igen, milyen formában?
Köszönettel.
Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-25 - 06:22

Kedves Tibor!
Konkrét tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető konstrukciókról! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Mónika szerint:

2018-08-17 - 06:17

Üdvözlöm!
Új ingatlan építési Csok 10+10-et használtunk fel. A ház felépült, használatba vételi engedély megvan.
A kérdésem, hogy vehetünk-e fel szabad felhasználású jelzáloghitelt még az ingatlanra, amennyiben az értéke engedi. A bank elvileg engedélyezi, de felmerült a tájékozódás során, hogy az állam nem biztos, hogy engedi.
Ez így van, és milyen esetekben nem engedi?
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-17 - 06:35

Kedves Mónika!
A további jelzálogbejegyzéshez valóban a Magyar Állam hozzájárulása szükséges. A kérdésben a területileg illetékes járási hivatalnál kellene érdeklődnie, ahol pontos tájékoztatást kaphat az ügyben.

Böbe szerint:

2018-08-09 - 07:43

Mi a teendő, ha a hitelemben az édesanyám adóstárs volt és ő adta a jelzálogot és sajnos meghalt.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-09 - 08:12

Kedves Böbe!
Az érintett bankfiókkal történő egyeztetést javasoljuk. Az ügylet részleteinek ismeretében pontos tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Péter szerint:

2018-08-09 - 07:39

A jelzáloghitel lényegében azt jelenti, ha valaki nem rendelkezik bejelentett munkával, de ennek ellenére rendszeres fizetőképes, akkor lakásvásárlás eseten a megvásárolt lakás lesz a fedezet a bank számára? Tehát bejelentett munka hiányában ezt a típusú hitelt lehet felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-09 - 07:46

Kedves Péter!
2010. június 11. óta kötelező jövedelemvizsgálatot ír elő a jogszabály a hitelintézetek számára. Igazolt jövedelem hiányában tehát nem lehetséges hitelt felvenni akkor sem, ha lenne megfelelő ingatlanfedezet. Az ingatlanfedezettel biztosított hitelek előnye a fedezet nélküli személyi kölcsönökkel szemben, hogy lényegesen kedvezőbb kamattal vehetők igénybe és magasabb az elérhető hitelösszeg.

István szerint:

2018-08-01 - 15:59

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem az lenne, hogy 2 gyermekem után szeretném igénybe venni a CSOKot és párhuzamosan igényelni szeretnék szabad felhasználású ingatlanfedezetes hitelt. A vásárolt ingatlan, melyhez a csokot igénylem mással nincs terhelve.
Van erre lehetőségem? Vagy csak a CSOK folyósítása után?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-08-01 - 22:22

Kedves István!
Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésére majd csak akkor lesz lehetősége, ha már a vásárolandó ingatlan végleges határozattal az Ön nevére került.
Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről, ha kitölt online adatlapunkat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

Alexandra szerint:

2018-07-19 - 05:24

Érdeklődnék, hogy párom, olasz állampolgár, szeretne nyitni Budapest környékén egy olasz éttermet és ehhez tud-e felvenni kölcsönt? Van tartózkodási engedélye és lakcímkártyája. Milyen feltételek szükségesek még ehhez?

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-19 - 05:51

Kedves Alexandra!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az esetleges hitellehetőségeket!

István szerint:

2018-07-17 - 05:50

Tisztelt Cím!
Szeretnék érdeklődni, hogy az ingatlan-nyilvántartáson kívüli tulajdonosnak a terhek viselésében milyen kötelezettsége van.
Az ingatlannal kapcsolatos közös költség, helyi adók terheire gondolok.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-17 - 05:52

Kedves István!
Ebben a kérdésben irodánk sajnos nem illetékes. Az ügyben jogi szakértő, illetve a helyi önkormányzat tud Önnek felvilágosítást adni.

Anna szerint:

2018-07-03 - 04:56

Tisztelt Hitelnet!
Tudna-e segíteni abban, hogy melyik hitelintézetnél lenne lehetőségünk erdőt jelzálogfedezetként elfogadtatni?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-03 - 06:48

Kedves Anna!
Erdő megnevezésű ingatlant sajnos egyik bankpartnerünk sem fogad el jelzáloghitel fedezeteként.

Szilvia szerint:

2018-07-01 - 06:42

Tisztelt Hitelnet,
Egy hiteligényléssel kapcsolatos kérdéssel fordulok önökhöz.
12 éve Angliában élek, bejelentett munkahellyel rendelkezem. Jelenlegi munkahelyemen 8 hónapja dolgozom, előtte 5 évet töltöttem egy másik cégnél. Jelenlegi jövedelmem körülbelül 230 ezer forint. Egyedülálló vagyok. Nem rendelkezem magyar bankszámlával, nincsen ingatlanom, bejelentett magyar lakcímem van.
Szeretnek hitelt felvenni szabad felhasználásra. 2 millió forint körüli összegben gondolkozom.
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen feltételekkel tudok hitelt igényelni Magyarországon, melyik banknál lenne a legérdemesebb igényelnem.
Segítségüket előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Szilvia

Hitelnet.hu szerint:

2018-07-01 - 06:55

Kedves Szilvi!
A hitelfelvételre ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről!

Vivien szerint:

2018-06-12 - 13:40

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, milyen papírt kell beszereznem, amivel bizonyíthatom, hogy férjemmel a vagyonközösségünk megszűnt, mivel már 6 éve külön élünk és a kapcsolatot sem tartjuk. Lakáshitelt szeretnék igényelni, mindennek megfelelek, de emiatt a kolonc miatt nem tudok előre lépni. Mindenképpen szükséges a bírósági per, amennyiben férjem magasról tesz az egészre? Nagyon kevés időm maradt, ezért a leggyorsabb megoldás érdekelne.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-13 - 14:30

Kedves Vivien!
Vagyonközösség megszüntető szerződéssel valósulhat meg a hitelfelvétel, ha nincsen jogerős válási határozat.

Viola szerint:

2018-06-05 - 06:03

Külföldön élő, külföldi jövedelemmel rendelkező magyar állampolgár esetében lehetőség van-e szabad felhasználású jelzáloghitel igénybevételére 2 saját tulajdonú ingatlanfedezettel? Mindkettő ingatlan 1/1 tulajdoni hányadú, illetve tehermentes.

Hitelnet.hu szerint:

2018-06-07 - 05:01

Kedves Viola!
A hitelfelvételhez szükséges állandó magyarországi lakcímmel rendelkezni. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni az elérhető szabad felhasználású hitelkonstrukciókról!

Júlia szerint:

2018-05-30 - 13:52

Üdvözlöm.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a szüleimnek van egy háza, amin az én családi házam jelzáloghitele van. A szüleim az adóstársaim, de most szeretnék rám íratni az ő házukat. Többen vagyunk testvérek, de a szüleim azt szeretnék, hogy az enyém legyen majd egyszer a házuk.
Van erre lehetőség?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-30 - 14:03

Kedves Júlia!
Amennyiben a jelzáloghitel biztosítékaként elidegenítési és terhelési tilalom is bejegyzésre került, úgy az átíratáshoz a hitelnyújtó bank hozzájárulása szükséges. Ha nincs elidegenítési és terhelési tilalom, akkor nem szükséges hozzájárulás de ekkor is célszerű ez ügyben előzetesen egyeztetni a bankkal.

G-né szerint:

2018-05-12 - 04:25

Üdv.
Érdeklődnék, hogy 4 órás bejelentett munkára vehetek-e fel hitelt? Nettó 100 ezer forint, amit kézhez kapok.
1500.000 Ft-ra lenne szükségem.
Lenne rá esélyem?
,

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-12 - 04:46

Kedves Asszonyom!
Megfelelő ingatlanfedezet bevonásával, ha nincsen meglévő hiteltörlesztése, elvileg megoldható lehet a hitelfelvétel. Pontos tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ha megoldható az ingatlanfedezet, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető szabad felhasználású hitelkonstrukciókat!

Rita szerint:

2018-05-12 - 04:22

Kérdésem: a földhivatali papíron úgy szerepel az ingatlanom, hogy tanya. Nagy kerttel van az ingatlan. Igaz nincs bent a víz, de tanya s vályogból van tégla alappal.
Kérdésem, hogy erre az ingatlanra én tudok-e felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-12 - 04:43

Kedves Rita!
Tanya megnevezésű ingatlant a bankok többsége sajnos nem fogad el fedezetként. Problémát jelenthet az is, hogy nincs bent a víz. Tovább vályogház esetében feltétel, hogy legyen vízszigetelés, a ház körül járda és csapadékvíz elvezetés.

Ferenc szerint:

2018-05-04 - 16:00

T. cím!
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan bank, aki 75 éves korig folyósít jelzáloghitelt.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-05-05 - 04:04

Kedves Ferenc!
Több olyan hitelintézet is van, amelynél 75 év az életkorhatár hiteligénylésnél. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatásért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ildikó szerint:

2018-04-13 - 04:44

Tisztelt Hölgyem/Uram.
Szabad felhasználású jelzáloghitelünket szeretnénk kiváltani egy másik banknál ugyanúgy szabad felhasználású jelzáloghitelre. A szüleim lakása a fedezet ahol anyukám és apukám fele fele arányban tulajdonosok. Édesapám már nem tudja elhagyni a lakást, így közjegyzői meghatalmazást csináltattunk anyukámnak, de azt mondja a bank, hogy ő nem lehet meghatalmazott.
Ez bankonként változó vagy egységes, hogy ez hogy mehet?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2018-04-20 - 13:08

Kedves Ildikó!
Ha édesanyja nem adóstársként, hanem zálogkötelezettként kerül bevonásra, akkor édesapja meghatalmazhatja őt. Adóstársként történő bevonás esetén valóban nem lehet ő a meghatalmazott.

Márk szerint:

2018-03-25 - 15:55

Kedves HITLENET szakértő,
érdeklődnék, hogy abban az esetben is lehet-e igényelni CSOK-ot, ha szabad felhasználású jelzálogterhelésű hitelt szeretnék felvenni “sima” lakáshitel helyett?
A bankomnál a szabad felhaszálású hitel éves kamatlába ~1%-kal lenne “csupán” 🙂 nagyobb mint a lakáshitelé, valamint ezzel a szabad felhasználásúval nem kellene kétszer hitelt felvennem, egyszer lakásvásárlásra, majd átírás után a lakás felújítására, ami megint macerás a darabos átutalás, ellenőrzések miatt….
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel,
Márk

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-25 - 16:34

Kedves Márk!
Szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként csak olyan ingatlan fogadható el, ami már az igénylő tulajdonában van. A megvásárolandó lakás tehát nem lehet szabad felhasználású jelzáloghitel fedezete. Ez akkor oldható meg, ha fedezetként nem a célingatlant, hanem másik, már tulajdonban lévő ingatlant ajánl fel.

Péter szerint:

2018-03-16 - 15:31

Üdvözlöm.
Családi gazdaság tagjaként vagyok nyilvántartva, de igazából a nevemen nem szerepel semmi. Éves árbevétele a gazdaságnak 8 millió. Bejelentett munkahelyen dolgozom 3 éve, havi nettó 128 ezer a keresetem. Mezőgazdasági fejlesztésre szeretnék hitelt, gazdasági épület építésre. Amit kérdeznék, milyen lehetőség áll a rendelkezésemre? 5 millió Ft hitelösszeg, maximum 5 évre. Mennyi maximális türelmi időt vehetnék igénybe? Legalább 2 évre lenne szükségem.
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-17 - 12:04

Kedves Péter!
Gazdasági épület építéséhez – megfelelő ingatlanfedezet bevonásával – szabad felhasználású jelzáloghitelt tudna igényelni magánszemélyként. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk ismeretében Szakértőink személyre szabott fogják tájékoztatni Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

M-né szerint:

2018-03-16 - 15:23

T. Cím!
Kérem szíves tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy már van két jelzáloghitelünk két darab ingatlanra, az ingatlanok a felvett kölcsön háromszorosát érik.
Kérdésem, szabad felhasználású hitelt szeretnénk felvenni, ez hogyan lehetséges? A jelzáloghitelt hogyan veszik figyelembe? Valamint a kettőnk jövedelme milyen százalékig terhelhető?
Köszönettel: M-né

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-17 - 05:31

Kedves Asszonyom!
A további terhelhetőséget nagyban befolyásolja, hogy mennyit értnek most az ingatlanok, mekkora összegű jelzáloghitel terheli azokat, hol találhatók az ingatlanok helyileg és mekkora az Önök igazolt nettó jövedelme. Törvényi előírás alapján nettó 400.000 Ft vagy az alatti jövedelem esetén az összes hiteltörlesztés a jövedelem maximum 50%-a lehet, 400.000 Ft feletti jövedelem esetén 60%-ba kell beleférni az összes hiteltörlesztésnek. A gyakorlatban azonban ennél kisebb finanszírozási arányokkal is találkozhatunk pénzintézettől függően. Mindezek ismeretében tudunk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást adni az elérhető szabad felhasználású hitelekről. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

M-né szerint:

2018-03-04 - 17:55

Jó napot!
Olyan kérdésem van, hogy szocpolos az ingatlanom, erre lehet jelzáloghitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2018-03-04 - 18:05

Kedves Asszonyom!
A területileg illetékes járási hivatal hozzájárulásával lehetséges jelzáloghitel felvétele.

Tibor szerint:

2018-02-02 - 15:29

Nincs telefonom (semmilyen sem), viszont időpont egyeztetés volna szükséges. Szabad felhasználású jelzáloghitelről lenne szó, 5 éves időtartamban. Ingatlanfedezettel rendelkezem. Nyugdíj előtt állok. Átmeneti megoldásként gondoltam a hitelfelvételre, mert fogyatékos vagyok. 33-35 ezer Ft közötti törlesztőrészletet hozott ki a kalkulátor, ami nékem megfelelő volna. Viszont rugalmasan nézve lehet, hogy van más megoldás is.

Hitelnet.hu szerint:

2018-02-03 - 04:12

Kedves Tibor!
A hitelfelvételhez elengedhetetlen a telefonos elérhetőség megadása. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető szabad felhasználású jelzáloghitelekről!

Mária szerint:

2018-01-25 - 15:49

A CIB Banktól vettünk fel hitelt szabad felhasználásra. Devizahitel volt, CHF frank alapú. Minden ki van fizetve, ma kaptuk a Banktól az igazolást a jelzálog feloldására.
Mi lesz az Életbiztosítási összeggel?

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-27 - 06:19

Kedves Mária!
Amennyiben hitelfedezeti életbiztosítást kötött a kölcsön mellé, úgy abból sajnos nem jár vissza, mert nem megtakarítás jellegű. A hitelfedezeti életbiztosítás lényege, hogy az adós esetleges futamidő alatt bekövetkező halála esetén kifizeti a teljes fennálló tartozást. Kérdésére pontos választ az érintett CIB Bank tud adni az adott ügylet részleteinek ismeretében.

Gábor szerint:

2018-01-10 - 12:29

Van egy házam, 2003-ban vettem apámtól és nagymamámtól 1.800.000 Ft-ért. Beírattam apámat holtadig tartó haszonélvezetre. Most szeretnék hitelt vagy eladni a tulajdonrészemet.
Kérem önöket, hogy segítsenek nekem, hogy mit tudok tenni. Apám semmit nem fizet, sőt élni sem hagy minket a gyerekeimmel.

Hitelnet.hu szerint:

2018-01-11 - 06:24

Kedves Gábor!
A ház eladása, valamint a hitelfelvétel kizárólag a haszonélvező beleegyezésével lehetséges. Amennyiben édesapja hajlandó lenne részt venni a hitelügyletben kötelezően bevonandó adóstársként, úgy kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Anita szerint:

2017-12-04 - 12:44

Érdeklődni szeretnék, hogy most december elején elindított jelzáloghitel mikorra realizálódhat?
Pontosan milyen iratokkal szükséges felkeresnem Önöket?
Köszönettel,
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2017-12-04 - 13:29

Kedves Anita!
Ez magától a hitel típusától, ingatlanfedezettől is függ. Első körben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről, valamint a hiteligényléshez szükséges dokumentumokról. Lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával telefonon is felveheti a kapcsolatot.

K.-né szerint:

2017-11-04 - 04:57

Vehetek-e fel személyi kölcsönt gyed alatt? Az átutalás nem írja, hogy gyed folyósítása. Olyan személy lenne az adóstárs, akinek van munkahelye, de kézhez kapja a fizetését, és esetleg ingatlanfedezetre menne az egész.
Jövedelmek: 105.000 forint plusz családi pótlék 26.600 forint. Előző házasságomból kapok 30.000 forint gyerektartást, de azt kézhez kapom. 3.500.000 forintra lenne szükségem. Van egy éve meglévő személyi hitelem, aminek a törlesztő részlete 32.000 forint.
Tudok-e ilyen feltételekkel hitelt intézni?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-11-04 - 05:21

Kedves Asszonyom!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető jelzáloghitelekről!

Richárd szerint:

2017-10-29 - 04:27

Üdvözlöm.
Tulajdonomba lévő családi házra jelzálogot szeretnék felvenni. De félelem van bennem, ha nem tudnám visszafizetni és elvenné a bank, így a tartozás lemenne rólam? Valamikor tudok ingatlant vásárolni tehermentesen? Csak tisztában szeretnék lenni az esetleges gondokkal.
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-29 - 04:52

Kedves Richárd!
Az ingatlan árverezésére csak végső esetben kerül sor. Fizetési nehézség esetén több lehetőség is van, mellyel elkerülhető az ingatlanfedezet elvesztése. Ha mégis árverésre kerül sor és az ingatlan eladási ára fedezi a banki tartozás összegét, akkor Önnel szemben további követelése a banknak nem lenne. Hitelmulasztás esetén (a mindenkori minimálbér összegét legalább 90 napon át meghaladó tartozás esetén) adatai negatív adóslistára kerülnek aktív státuszban. A tartozás kiegyenlítése után passzív státuszba kerül. Ebben az helyzetben legkorábban 6 hónap után nyílhat lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére bankpartnereink egyikénél. A bankok többsége ugyanis passzív státusz esetén sem nyújt hitelt. Ha teljesítéssel zárul a korábbi hitelmulasztás, akkor adatai a hitelügylet lezárástól számított 1 év, ha megegyezéssel vagy veszteséggel, akkor 5 év után kerülnek törlése a negatív adatbázisból.

Zsolt szerint:

2017-10-01 - 14:50

Passzív KHR listásként kaphatok-e szabad felhasználású kölcsönt valamelyik bankintézetnél?
Ha igen, mik a feltételei?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-01 - 14:54

Kedves Zsolt!
Passzív KHR esetén bankpartnereink egyikénél igényelhető szabad felhasználású jelzáloghitel. Feltétel, hogy a hitelmulasztás legalább 12 hónapja rendezett legyen. Ha ez teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről!

Milán szerint:

2017-10-01 - 14:46

Jó napot!
Érdeklődnék, ápolásin vagyok, igazolható jövedelmem 50ezer forint, plusz a feleségem igazolható jövedelme 70ezer.
Mit tudna ajánlani jelzáloghitelre?

Hitelnet.hu szerint:

2017-10-01 - 14:52

Kedves Milán!
Ápolási díj sajnos nem fogadható el önálló jövedelemként. Kérdés, hogy felesége jövedelme milyen forrásból származik. A családtámogatási juttatások (gyed, gyes, családi pótlék, stb.) szintén nem fogadhatók el önálló jövedelemként.

Krisztián szerint:

2017-09-27 - 04:47

Szeretnék szabad felhasználású jelzáloghitelt. Lehet-e külterületre, sajnos ott a házam. Szeretnék hitelt, de nem tudom, hogy vehetnék fel, van már egy személyi kölcsönöm, adóstárs vagyok! A párommal vettük fel! 4 millió 7 évre havi 74 ezer, és kéne még egy 1 millió. Átlagkeresetünk 150 ezer Ft felett, most még több lesz.
Vajon kapunk, hisz megbírnánk.

Hitelnet.hu szerint:

2017-09-27 - 04:50

Kedves Krisztián!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy jövedelmük már olyan mértékben terhelt hiteltörlesztéssel, hogy további kölcsön felvételére sajnos nem lenne lehetőségük.

Sándor szerint:

2017-08-29 - 06:05

Érdeklődni szeretnék szabad felhasználású jelzáloghitellel kapcsolatban. Édesanyám szeretne hitelt felvenni meglévő hitelei kiváltására + szabad felhasználásra.
A fedezetként bevonható ingatlan egy Miskolcon lévő, 2,5 szobás gázos, téglaépítésű társasházi lakás, amelyben lakik, és amelynek 1/1 tulajdonosa.
– 5,5 millió forintot szeretne felvenni 10 éves futamidőre, amely összegből kb. 1,7 millió forintot fordítana a hitelek kiváltására, a többi pedig szabad felhasználásra.
– Édesanyám életkora 64 év, havi nyugdíja 142 000.
– A kiváltandó hitelek 2 db személyi kölcsön (1 Providentes és 1 Sber Bankos) és egy MKB Bankos jelzáloghitel, ami az ingatlanra van bejegyezve, de ennek az adósa a testvérem és az Ő exneje.
Kérem, tájékoztatásukat, hogy a fenti előzetes adatok figyelembevételével lehet-e esély Önöknél a hitelfelvételre valamilyen formában, vagy van esetleg kizáró ok (pl. életkor, vagy más egyéb).
Köszönettel.
Sándor

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-29 - 06:10

Kedves Sándor!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetlegesen elérhető hitelkonstrukciókról!

Robcom szerint:

2017-07-20 - 15:20

Érdeklődnék, 12 M Ft szabad felhasználású jelzáloghitel iránt, a belvárosi lakás értéke 50 M Ft (a cégem tulajdonában van, tehermentes), viszont a cégem a tavalyi évben veszteséges volt.
Milyen megoldást tudnának ajánlani?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-21 - 14:35

Kedves Robcom!
Kérjük töltse ki online adatlapukat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. A hitelfelvétel lehetőségéről a további részletek ismeretében tudunk pontos tájékoztatást adni.

Erzsébet szerint:

2017-07-17 - 06:24

Érdeklődné, hogy szabad felhasználású jelzáloghitelre van-e lehetőség, ha már egy jelzálog van a házon, viszont az csak egy millió Ft, a ház értéke 6,5 millió Ft és jövedelemigazolás kell-e hozzá?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-17 - 06:42

Kedves Erzsébet!
Hitelfelvételhez szükség van jövedelemigazolásra. A további jelzáloghitel felvétele attól függ, hogy területileg hol található az ingatlan és hogyan alakul a háztartás jövedelmi helyzete. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről!

Katalin szerint:

2017-07-02 - 14:01

1,6 millió szabad felhasználású hitelt keresek 5 évre. Nyugdíjas vagyok. 73 éves.

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-02 - 14:14

Kedves Katalin!
Életkora miatt adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség 1,6M Ft összegű személyi kölcsön vagy szabad felhasználású jelzáloghitel felvételére. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Anita szerint:

2017-06-03 - 23:54

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy melyik bank az, ahol terhelt ingatlanra is felvehető a hitel, tehát melyik bank járul hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék?
Illetve még az is, hogy ha van ilyen, annál ha más ingatlanra vennénk először fel, szükséges-e abban tulajdoni hányaddal rendelkezni? Például szülői házra vennénk fel (tulajdonrészünk nincs benne), amit később áthelyeztetnénk sajátunkra. Mikor már ér annyit, hogy elbírja. De az már terhelt, így mögé kellene mennie.
Köszönöm szépen a választ előre is.
(Már ha van ilyen bank.)
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2017-06-06 - 06:26

Kedves Anita!
Csupán bankpartnereink egyike megy bele abba, hogy jelzálogjogát másik pénzintézet mögé jegyezzék be. Az ingatlanban nem feltétlenül szükséges tulajdoni hányaddal rendelkezni, de a hitelügyletben az ingatlan tulajdonosainak is részt kell venniük.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Péter szerint:

2017-05-14 - 16:02

Tisztelt Hitelnet!
A párommal ingatlanvásárlás előtt állunk és megtetszett nekünk egy félkész ház, melyet 16,5M Ft-ért árulnak, kb. 70 %-os készültségi fokú, használatbavételi engedéllyel nem rendelkezik, nem új építésű ingatlan, mert egy meglévő házat bővítettek. Nettó 380.000 Ft jövedelemmel és 8,5M Ft önerővel rendelkezünk, hitelünk nincs.
Milyen típusú hitel felvételével lenne lehetőségünk a vételárat kipótolni? Melyik a legkedvezőbb megoldás?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-15 - 06:09

Kedves Péter!
Lakáscélú hitellel megoldható a vételár, illetve az építkezés befejezésnének finanszírozása. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Edit szerint:

2017-05-12 - 15:50

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy OTP faktoringos jelzálog terhelésnél eladható-e az ingatlan és ha igen, milyen feltételekkel?
Üdv!
Edit

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-13 - 05:41

Kedves Edit!
Az ingatlan abban az esetben is eladható, ha OTP Faktoring javára bejegyzett jelzálogjog terheli. Az eladó kötelezettsége, hogy – akár a vevő által átadott vételárrészből – tehermentesítse az ingatlant, mindezt az adásvételi szerződésbe belefoglalva.

Sára szerint:

2017-03-20 - 16:06

Egy összetett hitelkérdéssel fordulnék Önökhöz. Szüleim lakásán még kb. 3 millió forint lakáshitel van. Mi megvásárolnánk ezt az ingatlant a fennmaradó hitelösszeg értékéért, vagyis kb. 3-3,5 millió forintért. Az ingatlan forgalmi értéke 9-10 millió forint.
A kérdésem, hogy önerő nélkül kaphatunk-e ilyen mértékű lakáshitelt, illetve, hogy ezenfelül vehetünk-e még fel szabad felhasználású hitelt az ingatlant bevonva fedezetként.

Hitelnet.hu szerint:

2017-03-21 - 07:08

Kedves Sára!
Megfelelő jövedelemfedezettség esetén fel tudnak venni 3-3,5 millió forint lakáshitelt adott ingatlanra. A szabad felhasználás jelzáloghitelt a lakásvásárlási hitellel nem lehet összevonni, így azt akkor tudják megigényelni, ha a lakás az Önök nevére került. Azt, hogy mekkora összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt tudnak felvenni, függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és attól, hogy a lakáshitel törlesztése mellett mekkora összegű hiteltörlesztés fér még bele jövedelmükbe.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Judit szerint:

2017-02-12 - 21:49

Tisztelt szakértő!
Párommal házat szeretnénk vásárolni. Évek óta együtt élünk, de nem vagyunk sem házasok, sem bejegyzett élettársak. Párom viszonylag magasabb jövedelemmel rendelkezik, de én sajnos KHR listás vagyok még jelenleg :/ (a törlesztés folyamatban).
Van esélyünk így a hitelre vagy párom egyedül is tud igényelni?

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-14 - 09:49

Kedves Judit!
Bankpartnereink egyikénél nem kötelező adóstársként bevonni az élettársat, így adott esetben is megoldható lehet a hitelfelvétel. Erről bővebben ITT olvashat.
Személyre szabott, díjmentes tanácsadáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Gizella szerint:

2017-02-02 - 17:03

Szeretnénk felvenni hitelt fedezet alapon. Vállalkozói hitelt. Kft-vel rendelkezem.

Hitelnet.hu szerint:

2017-02-02 - 17:39

Kedves Gizella!
Kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Erika szerint:

2017-01-25 - 19:49

T. Hitelnet!
Jelzáloghitelem van, amit én törlesztek. A fiam adóstárs, szeretne kölcsönt felvenni.
Lehetséges?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-26 - 17:33

Kedves Erika!
Az, hogy fia egy Ön által törlesztett jelzáloghitelben adóstárs, nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét, ám a hitelfelvétel során a bankok figyelembe veszik ezt az adóstársi szerepet.

Mária szerint:

2017-01-18 - 15:40

Lányom a CIB Banknál vett fel hitelt lakáskiváltásra. Fiam volt az adóstárs. Rendesen van fizetve a részlet a Lányom részéről. Fiam december 27.-én elhunyt.
Szeretném tudni, ilyenkor mi a teendő. A lakás 1 az egyben a Lányomé, aki közben 3 éve férjhez is ment.
Várom válaszát.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-18 - 16:31

Kedves Mária!
A CIB Bank hitelnyújtó fiókját kellene tájékoztatniuk.

Gábor szerint:

2017-01-04 - 14:25

Üdvözlöm!
Családi ház építésébe fogunk az Unicredittől igényelt CSOK és támogatott hitel igénybevételével. Az első részfolyósítás feltétele a nagyjából 2M Ft beépítése. Ennek az összegnek a finanszírozására keresek olyan megoldást, amit egy összegben, kamattal együtt 1 éven belül visszafizetek.
Várom megtisztelő megoldási javaslatait: Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 14:57

Kedves Gábor!
A 2 milliós önerő finanszírozása szabad felhasználású jelzáloghitelből (megfelelő ingatlanfedezettel) vagy személyi kölcsönből történhet. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg.

Károly szerint:

2016-12-08 - 10:10

Üdv,
Nos a kérdésem az lenne, hogy külföldi munkavállalóként van-e lehetőség a hitelnet segítségével 1 millió forintot felvenni? Szabad felhasználású hitelre lenne szükségem. Illetve, ha lehetséges, milyen papírok szükségesek az ügyintézéshez?
Tisztelettel
Károly

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-08 - 10:33

Kedves Károly!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudjanak adni Önnek az esetlegesen elérhető szabad felhasználású hitellehetőségekről!

Zsolt szerint:

2016-10-04 - 17:43

Szerződésmódosításnak minősül, ha szeretném a törlesztés napját 01-ről 05-re váltóztatni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-06 - 09:03

Kedves Zsolt!
Információink szerint szerződésmódosításnak minősül a törlesztés napjának megváltoztatása. Ez nem csak a kölcsönszerződés, hanem a közjegyzői okirat módosításával is jár.

Katalin szerint:

2016-09-24 - 19:50

Szeretnék érdeklődni, segítséget kérni. Több hitelünk van, szeretnénk szabad felhasználású jelzálogot felvenni, ebből kifizetni a hiteleket, ami 2.500.000 Ft és még pluszba 1.200.000 Ft kellene. Beadtuk a kérelmet az OTP-hez, mert ott van a folyószámlánk. Ennek egy hónapja. Megvolt az értékbecslés, amin meglepődtünk, mert csak 4.000.000 Ft. Így csak 2.300.000 Ft, amit kaphatunk, tehát még a hitelekre se elég. Ráadásul 90 hónapra 50.000 Ft részlettel. Így több mint a duplája, amit vissza kellene fizetni. A férjem öregségi nyugdíjas 65 éves, 75.000 Ft. Én rokkantságin vagyok, de nem vagyok véglegesítve. A fiam 29 éves, ő lett volna az adóstárs, de mivel a fizetését már nem kapja folyószámlán és az A hitelét törleszti, így nem fogadják el adóstársnak. Szeretnék érdeklődni, van-e valami más lehetőségünk.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 08:31

Kedves Katalin!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Attila szerint:

2016-09-04 - 14:06

Tisztelt hölgyem, uram!
Kérdésem az lenne, hogy van-e olyan hitel, ami a régi meglévőt és amit felvennénk új hitelt összevonja, hitel: jelenlegi 6 millió Ft ingatlanra terhelve, és ugyanerre az ingatlanra lenne az új hitel, ami 7-8 millió Ft lenne, kettő együtt 13-14 millió Ft, hosszú, kitolt futamidővel 25-30 év. Ha van ilyen lehetőség, mi a feltétele és mennyi lenne a havi törlesztő részlete?
OTP bankos a meglévő, még 6 évig havi 100 ezer Ft. CSOK igénybevételével, 2 gyermek van.
Várom válaszukat.
Köszönöm: Attila

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-04 - 14:15

Kedves Attila!
Létezik az Ön által leírtaknak megfelelő hitelkonstrukció, vagyis a meglévő hitel kiváltása plusz további összeg felvétele. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban további információkra lenne szükség, például fedezetül szolgáló ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, a háztartás jövedelmi helyzete, stb. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat, majd ezt követően Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni az elérhető hitelkonstrukciókról és a várható havi törlesztő részlet összegéről.

Katalin szerint:

2016-08-18 - 11:00

Szeretnénk szabad felhasználású jelzáloghitelt felvenni. Mivel több hitelünk van szeretnénk egybe összevonni egy kis plusz hitellel. Azt szeretném megtudni, hogy az ingatlan családi ház, nincs rajta semmi terhelés. Csak a tulajdon 1/6 része sógorom nevére van bejegyezve.
Így lehetséges, hogy megadják?
Segítségüket köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-18 - 11:06

Kedves Katalin!
Jelzáloghitel felvételéhez a sógorának, mint ingatlantulajdonosnak is részt kell vennie zálogkötelezettként a hitelügyletben. Jövedelemigazolást az ő részéről nem szükséges benyújtani.
Az elérhető legkedvezőbb jelzáloghitelekről személyre szabott, díjmentes tájékoztatást online adatlapunk kitöltésével kérhet.

Ferenc szerint:

2016-08-16 - 10:24

Jó estét kívánok!
Milyen módon és milyen feltételekkel lehet önöktől felvenni kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-16 - 10:32

Kedves Ferenc!
A hitelfelvételhez megfelelő ingatlanfedezettség és jövedelemigazolás szükséges. Jelzáloghitel igényelhető lakáscélra, hitelkiváltásra és szabad felhasználásra egyaránt.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Gyula szerint:

2016-07-26 - 07:16

Jó reggelt!
2.500.000 Ft-ra lenne szükségem. Önfoglalkoztatott vagyok, a jövedelmem 80.000 Ft. Rendelkezem ingatlannal.
Mit tudna nekem ajánlani?

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-26 - 07:18

Kedves Gyula!
Ingatlanfedezet bevonásával szabad felhasználású és lakáscélú jelzáloghitel egyaránt igényelhető. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Viktória szerint:

2016-07-25 - 08:39

T.cím!
Adott egy 10 milliós ingatlan.
Milyen lehetőség lenne az ingatlan kifizetésére, hogy minél kevesebb önerőt vegyenek el és az megmaradjon felújításra!?
Létezik még, hogy önerőnek magát az ingatlan beszámítsák?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-25 - 15:48

Kedves Viktória!
A megvásárolni kívánt ház elfogadható fedezetként. Törvényi előírás alapján maximum 80%-áig terhelhető az ingatlan, vagyis a 10 milliós házra maximum 8 millió forint vehető fel, de ez az összeg kevesebb is lehet attól függően, hogy területileg hol található az ingatlan és milyen jövedelmi helyzettel rendelkeznek a hitelfelvevők. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Gabriella szerint:

2016-06-02 - 14:31

Tisztelt válaszadó!
Érdeklődnék, hogy 4 tulajdonos közül egy bar listás, kaphatunk-e jelzáloghitelt? Kb. 1 millió Ft-ra lenne szükségünk, hogy elhunyt szeretteink hiteleit vissza tudjuk fizetni!
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-08 - 10:22

Kedves Gabriella!
Amennyiben a BAR listás személy és élettársa, házastársa jövedelmével nem felel a hitel visszafizetéséért, vagyis adósként, adóstársként nem, csak zálogkötelezettként lennének bevonva, akkor megoldható lehet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Melinda szerint:

2016-05-27 - 10:51

Érdeklődni szeretnék, hogy körülbelül mennyi időt vesz igénybe, hogy készpénzhez jussunk?
Köszönettel.
Melinda

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-27 - 10:57

Kedves Melinda!
A szabad felhasználású jelzáloghitelek átfutási ideje jellemzően 4-5 hét. Amennyiben szeretné megismerni az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő szabad felhasználású jelzáloghiteleket, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zoltán szerint:

2016-05-10 - 12:59

3 éve Angliában dolgozom, de akadtak anyagi gondjaim.
Érdeklődnék, hogy van-e arra lehetőség, hogy külföldi munkaviszony esetén Magyarországon hitelt igényeljek? Van Magyarországon bejelentett állandó lakcímem. Havi keresetem 600 ezer Ft. A hitel összege 2 millió lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 13:10

Kedves Zoltán!
2 millió forint felvétele bankpartnereinknél magyarországi ingatlanfedezet bevonásával lenne megoldható. Ha erre van lehetősége, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Edina szerint:

2016-05-07 - 19:23

Üdvözlöm!
10 évvel ezelőtt a férjemmel a szülei felvetettek egy jelzáloghitelt a nevére. Még 10 év van hátra a hitelből. A férjem édesapja szeretné átvenni a nevére, a bank bele is ment volna, a jövedelme elegendő, de az ingatlan tanyaként van bejegyezve, így elutasították. Milyen módon tudnánk megszabadulni mégis ettől a hiteltől? Mi így semennyi hitelt nem kapunk. Milyen hitelt tudna felvenni az apósom hogy a még hátralévő 3 és fél milliót kiváltsa? Más ingatlant nem tudunk bevonni.
Előre is köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-09 - 10:07

Kedves Edina!
3,5 milliós hitelfelvétel bankpartnereinknél mindenképpen csak megfelelő ingatlanfedezettel lehetséges. Ha más ingatlan bevonására nincs lehetőség, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

Anna szerint:

2016-04-18 - 13:38

Tisztelt Hitelnet!
Ha jelzálog van a házon, és végrehajtást bejegyeznek, köze van-e a banknak egy örökölt rész tulajdonjogú ingatlanhoz?
terhelhetik-e azt is a részesedés fejében a jelzáloggal?
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-18 - 15:34

Kedves Anna!
Végrehajtási kérdésekben irodánk nem illetékes, így ebben az ügyben sajnos nem tudunk Önnek segíteni. Végrehajtási ügyekkel foglalkozó szakértő megkeresését javasoljuk!

Tímea szerint:

2016-04-07 - 17:12

Üdv!
Szabad felhasználású hitelt szeretnék felvenni, 1,5M Ft értékben. Szükséges bejelentett aktív munkaviszony? Mennyi ideje kell, hogy aktív legyen? Nincs lakásom, így is lenne lehetőség, hogy kapjak hitelt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-07 - 17:17

Kedves Tímea!
1,5M Ft összegű szabad felhasználású hitelhez bankpartnereinknél bejelentett munkaviszonyból származó jövedelem igazolása és megfelelő ingatlanfedezet szükséges.

T-né szerint:

2016-04-01 - 15:59

Üdvözletem!
Nyugdíjas vagyok. A nyugdíjamból képtelen vagyok havi törlesztőrészletet fizetni. Van egy 3 éve 6 millió forintért vett kazári ingatlan (ház – kül- és belterületi telek), erre szeretnék felvenni hitelt. Lehetséges-e, hogy a felvett kölcsön (legalább az érték fele mondjuk) az ingatlanba tudódjon le? Azaz mondjuk egy vagy két év múlva a felvett összegért egy magasabb értékű ingatlant kapna a bank, cég? Régen volt ilyen – ma megszűnt ez a lehetőség?
Kérem segítsenek eligazodni.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-01 - 16:03

Kedves Asszonyom!
Nem pontosan értjük, hogy milyen lehetőségre gondol. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink tájékoztatni tudják az elérhető jelzáloghitelekről!

Katalin szerint:

2016-03-25 - 14:54

Visszafizettük jelzáloghitelünket a Raiffeisen Banknak egy összegben. Kiadta a papírt a földhivatal felé, hogy töröljék a jelzálogjogot, de nekem nem adott olyan egyenlegközlő levelet /levelet/, melyben kijelenti, hogy nincs többé jelzálog alapú lakáshitelem a banknál. Ugyanígy szabadon felhasználható jelzálog alapú személyi kölcsönnél is.
Kérdésem: hogy a banktól kellett volna olyan igazolást kapni, amin a pénz beérkezését elismeri? Kellett volna-e kiállítani olyan egyenlegközlő levelet, melyben megírja, hogy x napon befizetett összeggel megszűnt a hitelem? Milyen paragrafusok foglalkoznak az ilyen jellegű kérdésekre?
Várom válaszukat!
Üdv: Kati

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-25 - 14:58

Kedves Katalin!
Azzal, hogy a bank kiadta az adott jelzáloghitel törlésére vonatkozó nyilatkozatot, véleményünk szerint elismerte, hogy a tartozás megfizetésre került. Mivel azonban irodánk ilyen jellegű kérdésekben nem illetékes, az ügyben az MNB-hez fordulhat.

Katalin szerint:

2016-03-25 - 14:53

Olyan kérdésem volna, hogy ha van több hitelem, behajtási csoporthoz kerülnek. Kérek részletes kimutatást a hitelekről, akkor lehet e olyan kimutatást küldeni a bank részéről, ami vegyesen van könyvelve. Olyan, hogy egyik sor lakáshitel, másik sor személyi kölcsön utána kamat és így tovább. Nem külön-külön kell ezeket nyilvántartani és úgy is könyvelni? Akkor átláthatóbb lenne a könyvelés!
Ha van egy folyószámla hitelem és a bank minden tájékoztatás nélkül átnevezi újrakezdési hitelnek, akkor a folyószámla hitelt le kell zárni és az ott keletkezett tartozás összegével kell az újrakezdési hitel számlált indítani? Ezen felül engem írásban erről az intézkedéséről tájékoztatni kellett volna nem?
Várom válaszukat!
Üdv: Kati

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-25 - 14:56

Kedves Kati!
A banki nyilvántartással kapcsolatos ügyekben irodánk nem illetékes. Kérdéseivel az MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjához fordulhat.

Tímea szerint:

2016-03-10 - 21:33

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A következő kérdésben szeretném a segítségüket kérni: a párom nevére fogják íratni az elhunyt rokon házát. Az ingatlan mellett található még egy családi ház, a két ingatlan egy helyrajzi számmal rendelkezik, illetve egy tulajdoni lappal. A kérdésem az, hogy abban az esetben ha a párom szabad felhasználsú hitelt szeretne felvenni az ingatlanra, a tulajdoni lapon szereplő személyek lesznek az adóstársak kötelezően?
A két ingatlan így különálló háznak minősül?
A segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel
Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-16 - 11:54

Kedves Tímea!
Amennyiben egy helyrajzi szám alatt több – adott esetben két – külön lakás is található, akkor osztatlan közös tulajdonról van szó. Ahhoz, hogy csak a párja nevére kerülő ház legyen fedezet és a másik ház tulajdonosait ne kelljen bevonni a hitelügyletben, ügyvéd vagy közjegyző által ellenjegyzett, úgynevezett Használtai megosztási szerződés szükséges. Erről részletes leírást ITT talál.
Amennyiben az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő szabad felhasználású jelzáloghitelekről is tájékozódni szeretnének, kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentese hitelajánlatot készítenek.

Tímea szerint:

2016-03-08 - 13:07

Kedves Hölgyem/Uram!
Érdeklődni szeretnék, hogy szabad felhasználású hitel esetén minden esetben szükség van adóstársra?
A másik kérdésem, hogy a párom lehet-e az adóstársam (nem vagyunk házasok, de 6 éve együtt élünk)?
A segítségüket előre is köszönöm
Tímea

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-08 - 13:33

Kedves Tímea!
Szabad felhasználású hitel esetén adóstárs bevonásának szükségessége a hitelbírálat eredményétől függ. Adóstárs bevonására akkor van szükség, ha az adós jövedelme nem elegendő a felvenni kívánt hitelösszeg jóváhagyásához.
Jelzáloghitel esetén az élettárs bevonása kötelező. Személyi hitel esetén is lehet adóstársa a párja, ha megfelel az előírt feltételeknek.

Zoltán szerint:

2016-02-28 - 11:34

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne hogy, van egy ház a nevemen. Édesapám és Édesanyám a haszonélvezők. Édesapám vett fel jelzáloghitelt erre a házra AXA Banknál 3.000.000 Ft-ot 5 éve, ez fizetve van és még 10 év van hátra. Akkor 15.000.000 Ft-ra becsülték fel az ingatlant. Most én szeretnék egy másik bank által felvenni 4.000.000 Ft-ot lakásfelújításra, ez is jelzáloghitel lenne a Fundamentánál. Lehetséges illetve kivitelezhető, hogy kettő jelzáloghitel legyen a házon? Amit édesapám felvett hitelt, annál nekem nincs semmi fizetési kötelezettségem.
Köszönöm előre is a segítséget!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-29 - 11:40

Kedves Zoltán!
A Fundamentánál kellene érdeklődnie arról, hogy elfogadják-e úgy az ingatlanfedezetet, hogy másik bank által már terhelt, így a Fundamenta jelzálogjoga csak a másik pénzintézet mögötti ranghelyre kerülne.

Szilárd szerint:

2016-02-26 - 09:05

Az élet úgy hozta, hogy örököltem egy fél házat, és arra szeretnék jelzáloghitelt felvenni, hogy a kölcsöneimet vissza fizessem, illetve a házat megvásároljam. Jelenleg össze vissza 1,2 millió forint tartozásom van több Banknak, amit rendesen fizetek. 3 millió forint jelzáloghitelre lenne szükségem, amiből persze kiváltanám a hitelem, illetve megvásárolnám a ház másik felét.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hogyan megvalósítható, illetve hogyan vágjak bele? A mostani jövedelmem nettó havi 124 ezer Ft, a mostani törlesztőm havi kb: 58 ezer Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 12:58

Kedves Szilárd!
A tulajdonrész kivásárlásra igényelhető lakáshitelbe sajnos nem vonható bele az adósságrendezés. Tulajdonrész kivásárlásra igényelt hitel esetén azonban problémát jelentene a jelenlegi 58 ezer forintos havi törlesztési kötelezettsége. Ezzel ugyanis már maximálisan terhelt a jövedelme. Amíg a teljes ingatlan nincs az Ön tulajdonába, addig viszont szabad felhasználású jelzáloghitelt, melyből kifizetné a fennálló tartozásokat, csak a másik tulajdonos bevonásával tudna felvenni. Az is kérdés, hogy milyen értékű a szóban forgó ingatlan, hol található helyileg és ez alapján elfogadható-e fedezetként. Ha igen, akkor is csak adóstárs bevonásával, két hitellel – első hitel: tulajdonrész kivásárlás, másik hitel: adósságrendezés – lenne megoldható az ügylet. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják az esetleges hitelfelvétel lehetőségéről. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Rita szerint:

2016-01-12 - 21:24

Az ingatlan, melyet megvennénk, kereskedelmi egységnek van bejegyezve, /jelenleg is működik/ és tovább is működne. Magánszemélyként megvehetem-e szabad felhasználású jelzáloghitelre vagy csak a vállalkozó, akinek a nevén van a vállalkozás?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-19 - 16:16

Kedves Rita!
A kereskedelmi egység megnevezésű ingatlant lakossági jelzáloghitel fedezeteként a bankok sajnos nem fogadják el. Amennyiben lenne másik ingatlanfedezet, például lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, akkor arra felvehető szabad felhasználású jelzáloghitel magánszemélyként, melyből a vételár finanszírozható. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Edit szerint:

2016-01-01 - 15:08

Szabad felhasználású hitel érdekelne kb.5 M Ft házfelújításra. Egyedülálló vagyok, 100 ezer Ft a jövedelmem és egy 10M Ft értékű saját házzal rendelkezem. Szeretném megtudni mik a lehetőségeim.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-10 - 00:08

Kedves Edit!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a lakásfelújítás esetén elérhető hitelkonstrukciókról!

Santiago szerint:

2015-11-30 - 09:10

A Wizz Air pilóta kadétprogramjába nyertem felvételt, amely egy mindent magába foglaló pilótaképzés, a végén munkahely garanciával a légitársaságnál. A gond az, hogy a képzés összegét ki kell fizetni, és igen magas, 120.000€, ami nagyjából 37 millió forint.
A végén a havi fizetésem havi 3000€ környékén lesz, így nem okoz majd gondot a hitel visszafizetése akár egészen nagy részletekben sem (kb. havi 500.000 forint), hogy mihamarabb megszabaduljak tőle.
Kérdésem a következő: Olyan hitelre lenne szükségem, amelyet a képzés végén, két év múlva kell elkezdeni törleszteni és a lehető legkedvezőbb feltételeket kínálja.
Laikus vagyok a témában, kérem tájékoztassanak arról, hogy mik a lehetőségeim.
Nagyon szépen köszönöm!

Márton szerint:

2015-10-05 - 09:01

Üdvözletem!
Próbaidő lejárata után, legalább 3 hónapos munkaviszony megléte esetén(ez nem teljesen tiszta, hogy ha 1 hónap a próbaidő, akkor + 3 hónap munkaviszony kell, tehát 4 minimum?) nettó 160 000 forint jövedelemmel kaphatok hitelt vagy az kevés lesz több hónap kellene és mindenhol elutasítás vár? 3 millió körüli összegről lenne szó.
Köszönöm Válaszát, Tisztelettel:
Márton

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-05 - 09:10

Kedves Márton!
Jelzáloghitel igényléséhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges a jelenlegi munkahelyen, ami akkor fogadható el, ha már nincs próbaidőn. Tehát összességében a 3 hónap elegendő. 3 millió forinthoz ingatlanfedezet bevonása szükséges. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

Bogár Katalin szerint:

2015-08-16 - 12:14

Érdeklődöm!
Passzív KHR listás is kaphat jelzáloghitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-16 - 13:40

Kedves Katalin!
Passzív KHR esetén csak egy bankpartnerünknél van lehetőség jelzáloghitel felvételére, de csak abban az esetben, ha a passzív státusz fennállása óta legalább 6 hónap eltelt. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Katalin szerint:

2015-08-03 - 15:35

Érdeklődöm, hogy alapítvány számára jelzáloghitel lehetséges-e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-03 - 15:49

Kedves Katalin!
Irodánk lakossági hitelek közvetítésével foglalkozik, így az alapítvány számára esetlegesen elérhető hitelekről sajnos nem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

Robi szerint:

2015-08-02 - 17:09

Tisztelt Szakértők!
Jelzáloghitel felvételét tervezem. Úgy értelmeztem a leírtak alapján, hogy ilyenkor a feleség bevonása (mint adóstárs) mindenképpen kötelező, akármilyen összegről van is szó. A feleségem viszont másik banknál vezeti a folyószámláját. Mindenképpen át kell térnie az én bankomhoz?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-02 - 17:36

Kedves Robi!
Jelzáloghitel felvételéhez valóban be kell vonni a hitelügyletbe a házastársat. A hitelfelvételhez azonban nem feltétlenül szükséges feleségének bankot váltani.

Dorina szerint:

2015-06-28 - 17:49

Tisztelt Hitelnet!
Érdekelne milyen alapfeltételei vannak egy kb. 5-6 millió összegű szabad felhasználású hitelnek. 3 hónap munkaviszony valóban elegendő? A másik, egyben lényegesebb kérdés: Hogyan igényelhető jelzáloghitel úgy, hogy 2 tulajdonosa van az ingatlannak, és az egyik fiatalkorú? A gyámja dönthet úgy, hogy elfogadja vagy kell valamilyen gyermekvédelmi eljárás, vagy teljesen lehetetlen?
Válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-29 - 15:21

Kedves Dorina!
Kiskorú tulajdonos esetén az illetékes gyámhivatal engedélye szükséges jelzáloghitel felvételéhez. Ám úgy tudjuk, hogy a hitelintézetek szabad felhasználású jelzáloghitelt a gyámügy engedélye esetén sem nyújtanak kiskorú tulajdonos esetén. Csak lakáscélú jelzáloghitel felvétele lehetséges.
3 hónapos munkaviszonnyal már igényelhető jelzáloghitel, ha az igénylő már nincs próbaidőn.

Éva szerint:

2015-06-02 - 10:23

Havi 85 000 Ft/hó nettó kereset elegendő-e szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez, 20 éves futamidőre (23 éves korú, 8 hónapos munkaviszonnyal rendelkező személy esetében). Ha igen, mely bankok folyósítanak hitelt e feltételek mellett? 2,8 millió Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-02 - 11:06

Kedves Éva!
Megfelelő ingatlanfedezettség esetén nettó 85 ezer forintos kereset elengedő lehet 2,8 millió forintos szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez, ha nincsen semmilyen hiteltörlesztése.
A pontos tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Fülöp Aranka szerint:

2015-05-28 - 10:48

Tisztelt cím!
Hetek óta bankokat járok. A pillér takarékszövetkezetnél megkaptam az ajánlatot, amivel 10 évet spórolhatnék, ami azt jelenti, hogy majd 6 millió Ft-ot. Problémám az, hogy jelen pillanatban gyeden vagyok és így nem lehetséges a hitelkiváltás. Hogy van ez? Nem vagyok bar listás, mindig időben fizettem. Miért nem lehet váltani, holott így többet fizetek? Ezt ki nézi? Lenne lehetőség jobbra, de mégsem? Senki nem mondta, hogy nem lehet gyerekem a hitel alatt….

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-28 - 12:51

Kedves Aranka!
A bankoknak kötelezően jövedelemvizsgálatot kell végezniük, melynek során a gyedet sajnos nem tudják elfogadni önálló jövedelemként, ezért nem lehetséges a hitelkiváltó kölcsön felvétele.

Nagy Enikő szerint:

2015-05-25 - 19:31

Üdvözlöm!
21 éves leszek június 14-én. Szeretném megkérdezni, hogy vehetek-e fel hitelt úgy, hogy előző munkahelyemen 4 hónapig, mostani munkahelyemen pedig 1 hónapja dolgozom de úgy, hogy napi bejelentéssel. És kézbe kapom a fizetésem, viszont van egy saját házam, amit fedezetül tudok felrakni! Így milyen hitelhez juthatok vagy egyáltalán juthatok-e hitelhez?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-26 - 11:29

Kedves Enikő!
A hitelfelvételhez folyamatos munkaviszony szükséges és az aktuális munkahelyen meg kell lenni legalább a 3 hónapnak. Így a leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani!

Kitti szerint:

2015-05-05 - 07:04

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megtudni, hogy szabad felhasználású hitelhez ingatlanfedezetül szolgálhat-e szüleim háza, akik fele-fele arányban tulajdonosai a háznak, de az adós én szeretnék lenni, mivel engem segítenének hitelhez jutni, hogy zártkerti ingatlant tudjak venni. A hitel összege 5 M forintnál nem több, állandó határozatlan idejű munkaszerződésem van és több éves megszakítatlan munkaviszonyom.
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Kitti

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-05 - 14:00

Kedves Kitti!
Kivitelezhető a hitelfelvétel úgy, hogy Ön a hitel adósa, szülei pedig a fedezetül bevont ingatlant tulajdonosai. Az elérhető legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Szilvia szerint:

2015-04-30 - 20:27

Tisztelt Hitelnet!
Szabad felhasználású jelzáloghitelnél az ingatlanon édesapámnak és édesanyámnak összesen 88/92 tulajdoni hányada van, a harmadik társtulajdonosnak 4/92 tulajdoni hányada, de van közöttük ügyvéd által ellenjegyzett ingatlan használati megállapodás. Akkor is kell a 4/92 tulajdoni hányaddal rendelkező társtulajdonosnak szerepelnie a hitelügyletben?
Köszönettel: Szilvia

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 20:34

Kedves Szilvia!
Osztatlan közös tulajdonú ingatlan esetében ügyvéd által ellenjegyzett Használati megállapodással természetesen van lehetőség szabad felhasználású jelzáloghitel felvételére. (Előző kérdéséből nem derült ki, hogy osztatlan közös tulajdonról van szó.) Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban készséggel tájékoztatják Önöket a legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről!

Dobos Szilvia szerint:

2015-04-30 - 01:27

Kedves Hitelnet!
Ha a szüleim nevén úgy szerepel ingatlan, hogy 88/92-ed a tulajdoni hányaduk kettejüknek és 4/92-ed rész pedig egy harmadik fél nevén van, akkor szabad felhasználású ingatlan hitelnél igénylők lehetnek csak a szüleim vagy a harmadik tulajdonosnak is benne kell lennie a hitelben?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 10:06

Kedves Szilvia!
A hitelügyletben a fedezetül bevont ingatlan összes tulajdonosának részt kell vennie.

Szilvia szerint:

2015-04-25 - 15:20

Kedves Hitelnet!
A kérdésem a következő: édesapám és édesanyám családi háza a testvérem 1/1-es tulajdonában van, édesapámnak haszonélvezeti joga van a házon, édesapám igényelhet-e szabad felhasználású hitelt az ingatlanra úgy, hogy az ő jövedelméből vonnák a törlesztést vagy csak a testvérem igényelheti a saját jövedelme terhére?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-25 - 16:49

Kedves Szilvia!
Ha édesapja megfelel a szabad felhasználású jelzáloghitel igénylési feltételeinek, akkor ő is lehet a hitel adósa. Ez esetben az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként vesz részt a hitelben.
Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról készséggel tájékoztatjuk, ha kitöltik online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Agnes szerint:

2015-04-10 - 02:09

Február óta gyesen vagyok, határozatlan idejű munkaviszonnyal a “háttérben”. A GYES mellett napi 2 órában dolgozom, de össz bevételem (gyessel) kb. 90 ezer forint/hó. VISZONT jelzáloghitelhez bőven fel tudok ajánlani ingatlan(oka)t. Kérdésem: adóstárs bevonása nélkül (legrosszabb esetben egy társsal) kaphatok-e 15 millió hitelt akár tripla értékű ingatan fedezetet biztosítva)? Új lakást vásárolok, és lehet, hogy megtartanám inkább a mostani lakásomat is, illetve bizonytalan, hogy el tudom-e adni, míg az újat ki kell fizetnem (áthidaló megoldás)?
Köszönöm, ha válaszol!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-10 - 10:25

Kedves Ágnes!
Amennyiben csak a munkaviszonyból származó jövedelme nem éri el a 8 órás minimálbér összegét, akkor sajnos adótárs nélkül nem lehetséges a hitelfelvétel még akkor sem, ha nagy értékű ingatlanfedezetet tud biztosítani. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Tamás szerint:

2015-04-03 - 16:11

Üdvözlöm!
Tamás vagyok. Határozott idejű szerződésem van, amit már 3. éve hosszabbítanak folyamatosan, és az Önkormányzatnak szándékában áll a szerződés lejárta után (2016. február 28.) újra hosszabbítani.
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék, 2-2.500.000 forint értékben felvenni. A párommal 130.000 forint a havi nettó jövedelmünk.
Érdekelne, hogyha minden papír és egyéb szükséges dolog rendben van, akadályt jelenthet-e, hogy közmunkás vagyok?
Várom válaszát, köszönettel: Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-04 - 14:27

Kedves Tamás!
Véleményünk szerint a határozott idejű munkaszerződés részleteitől függően lehetséges a hitelfelvétel. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Anikó szerint:

2015-03-27 - 07:27

Tisztelt Cím!
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. Az egyik banknál már igényeltük is, de sajnos az általunk kért összeget nem kaptuk meg, mert a terhelni kívánt ingatlan értékének csak a 40%-át hajlandók odaadni. Amit meg mi kértünk volna az a 48%-a. Van olyan bank, akik hajlandók a szabad felhasználású hitelnél az ingatlan értékének az 50%-át odaadni? Minden másban bőven megfeleltünk, a férjem szoftverfejlesztő, így a keresettel nincs probléma.
Köszönettel:
Anikó

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-27 - 16:41

Kedves Anikó!
Megfelelő jövedelmek esetén a fedezetül felajánlott ingatlan lényegesen nagyobb mértékben is terhelhető, mint 40%. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető szabad felhasználású hitelkonstrukciókat.

Szpenátyi Katalin szerint:

2015-03-24 - 11:53

Tisztelt Címzett!
Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék felvenni 9 millió Ft értékű lakásomra, 5-6 milliót. Van munkahelyem, keresetem nettó 175 000 Ft, viszont csak szeptember 1.-től tudnak véglegesíteni, addig határozott idejű munkaszerződésem van. Ebben az esetben kaphatok-e hitelt?
Válaszukat Köszönöm: Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-25 - 09:38

Kedves Katalin!
A leírtak alapján valószínűleg csak a véglegesítés után lesz lehetőség a hitelfelvételre.

Anett szerint:

2015-03-17 - 13:07

Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni egy tehermentes saját néven lévő győri ingatlanra. Az ingatlan egy 49 m2-es panel lakás, aminek a mai piaci értéke 11millió Ft. A hitel összegként 4 millió Ft-ot , 15 éves futamidőre szeretnék felvenni. Családos vagyok, a férjemmel mindketten keresettel rendelkezünk és semmilyen hiteltartozásunk nincsen sem Magyarországon, sem külföldön, "bar" listán sem vagyunk nyilvántartva. A kettőnk nettó jövedelme havonta meghaladja a 900.000 Ft-ot, amit hivatalosan számlával is tudunk igazolni. A munkahelyeink ellenőrizhetőek és mindketten már hosszú ideje, 10 éve dolgozunk külföldön. A kérdésem a következő, hogy külföldön bejelentett munkával kaphatunk-e lakásfedezetre hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-17 - 22:43

Kedves Anett!
Jelzáloghitelt külföldi jövedelemre is nyújtanak a pénzintézetek. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják a legkedvezőbb szabad felhasználású hitelkonstrukciókat!

Krisztina szerint:

2015-03-12 - 12:19

Tisztelt Cím!
Folyamatban van egy szabad felhasználású jelzáloghitel kérelmünk. A fedezetül benyújtott ikerház egy osztatlan közös telken áll, emiatt a bank kér egy dokumentumot tőlünk, amin a többi tulajdonossal megállapodtunk a közös területek felosztásáról. Nekünk ilyen nem készült az építkezéskor, a tulajdoni lapon egyértelműen feltüntették, hogy ki mekkora hányadban tulajdonos. Az építkezésnél bejegyzett jelzálogoknál sem kértek ilyet 2007-ben (hitel, szocpol). Létezik, hogy emiatt ne kapjuk meg a hitelt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-13 - 11:47

Kedves Krisztina!
Osztatlan közös tulajdon esetén ahhoz, hogy csak az Önök házára kerüljön bejegyzésre a jelzálogjog és ne kelljen bevonni az ikerház másik felének tulajdonosait is a hitelügyletbe, véleményünk szerint valóban szükség van az ügyvéd által készített Használati megosztási szerződésre.

Erika szerint:

2015-02-08 - 22:27

Tisztelt Cím!
Barátom szeretne felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt. A fedezetet én biztosítanám, azonban én aktív KHR-es vagyok. Van lehetősége így felvenni a hitelt? Nem vagyunk házasok, nem vagyunk élettársak sem. Esetleg én, mint aktív BAR-os jelzáloghitelt vehetnék fel?
Előre is köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 13:20

Kedves Erika!
Aktív BAR listásként nem lehetséges a hitelfelvétel és sajnos az sem megoldható, hogy a fedezet aktív BAR listás személy tulajdonában legyen.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA