Szabad felhasználású jelzáloghitel ingatlanra

Share on Facebook0Share on Google+2

Magyarországi bankok legkedvezőbb jelzáloghitel törlesztő részletei a hitelnet.hu segítségével. Ha olyan ingatlanfedezetes hitelre lenne szüksége, aminek a felhasználást nem kell számlákkal igazolni, akkor olvassa el a legfontosabb tudnivalókat oldalunkon. Hitelszakértőnk ismerteti a legjobb banki lehetőségeket és Önnek nem kell az ügyintézéssel, sorban állással fáradnia. Ez már a mi dolgunk. És Önnek természetesen ez egy fillérjébe sem kerül!

Jelzáloghitel

Mikor érdemes jelzáloghitelt választani?

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat, s ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni.

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzáloghitelek típusai:

 • Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül
 • Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A legfontosabb feltételek és tudnivalók jelzáloghitelekről:

A banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a jelzáloghitelek igénylési feltételei. A legfontosabb tudnivalók jelzálog alapú kölcsön felvétele esetén:

 • A pénzintézetek kínálatában a forint alapon nyújtott hitelkonstrukciók vannak többségben. Ennek oka, hogy jogszabályi előírás értelmében a pénzügyi válság után deviza alapú hitel nyújtására nem volt lehetőség, kivéve az adósságrendezést. Jelenleg ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné deviza alapú lakáshitel felvételét is, de csak meglehetősen szigorú kritérium teljesülése esetén. Az igénylő adott devizában kapott jövedelmének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegének minimum a 15-szörösét. Mivel a jelzáloghitelt felvenni szándékozók keresete ezt az összeget általában nem éri el, ezért a bankok lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleiket továbbra is csak forint alapon kínálják. A hatályos törvények értelmében a forint alapon felvehető hitel összege nem lehet magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 %-a.
 • A jogszabály által megengedett finanszírozási aránynál azonban kisebb a bankok által ténylegesen nyújtott kölcsön mértéke. Saját belső finanszírozási arányaik is különbözőek az igénylők jövedelmi helyzete és a fedezetül felajánlott ingatlan fekvése alapján. A konkrét adatokat ismerve Hitelszakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mekkora összegű jelzáloghitel felvételére számíthat adott hitelügylet esetén.
 • Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető jelzáloghitel kondíciók is teljesen eltűntet a bankok kínálatából. Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem nyújtanak jelzáloghitelt a pénzintézetek, ha fedezetül egy nagy értékű ingatlan szolgál. A hitelbírálat során a bankok azt is látni kívánják, hogy az igényelt hitel miből lesz fizetve a jövőben, azaz az igénylő rendelkezik-e megfelelő jövedelemforrással.
 • Piaci kamatozású jelzáloghitel igénylésénél elegendő lehet már akár a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony, ám az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető lakáshiteleknél kormányrendeletben rögzített feltétel a legalább 180 napos folyamatos munkaviszony. A határozott idejű munkaszerződés önmagában nem zárja ki jelzáloghitel igénylésének lehetőségét.
 • Ha a leendő adós nem alkalmazott, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, akkor fontos, hogy 1 éves vállalkozói múltja legyen, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkezzen.
 • Hitelkiváltás esetén a problémamentes hitelmúlt igazolása szinten minden esetben elvárás. Ezt általában az utolsó 2-6 havi bankszámlával és a kiváltani kívánt banki hitel szerződésszerű törlesztésével kell igazolni. Felmondott vagy rosszul fizetett hitel magyar pénzintézetnél nem váltható ki jelenleg. Ha némi hátraléka van az adósnak, akkor azt még a hitelkiváltás előtt rendezni kell.
 • A negatív tartalmú aktív és passzív KHR státusz jelenleg minden hazai pénzintézetnél kizáró tényező. Ha az adós korábbi hitelmulasztását rendezi, és ez által megszűnik az aktív BAR státusz, a rendszer passzív státuszban akkor is további 1 évig nyilvántartja az adatait. Amikor ez is letelik, akkor válhat ismét hitelképessé.

  Ma már nemcsak negatív, hanem pozitív tartalmú adóslista is létezik. Ez a hitelképesség megállapításakor előnyt jelenthet a korábban problémamentesen, szerződésszerűen törlesztő ügyfelek számára.

Jelzáloghitelek 2015-ben

Jelzáloghitelt 2015-ben forint és euró alapon nyújtanak a pénzintézetek. De míg forint alapon minden hitelcélra (bármely lakáscél, szabad felhasználás, hitelkiváltás) igényelhető jelzáloghitel, addig deviza, ezen belül is euró alapú finanszírozásra csak hitelkiváltás, illetve adósságrendezés esetén biztosítanak lehetőséget a pénzintézetek. A korábban svájci frank és japán jen alapú hitelkonstrukciók ma már nem igényelhetők.

A forint alapú jelzáloghiteleknél maradva megkülönböztetünk piaci kamatozású és állami kamattámogatású jelzáloghitelt. A lakáscélú tervek egy része (új lakás építése, új és használt lakás vásárlása, lakáskorszerűsítés, lakásbővítés) állami kamattámogatású lakáshitellel is megvalósítható. A többi lakáscél, valamint a szabad felhasználású jelzáloghitelek és hitelkiváltó kölcsönök piaci kamatozás mellett érhetők el.

Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek az úgynevezett referenciakamat alapú jelzáloghitel konstrukciók. Ezek esetében a kamat két részből áll: a referenciakamatból és a kamatfelárból. Referenciakamatként általában a 3, 6 vagy 12 havi BUBOR, illetve a jegybanki alapkamat szolgál. Ezt egészíti ki a bankok által meghatározott kamatfelár. A referencia kamatláb futamidejének megfelelő időközönként (3, 6 vagy 12 havonta) módosulhat a kamat mértéke.

A referenciakamat alapú hiteltermékek mellett továbbra is elérhetők a fix kamatozású konstrukciók. Ezek kamata adott kamatperióduson belül állandó. A kölcsönszerződésben meghatározásra kerül a kamatperiódus időtartama, amely jellemzően 3, 5 vagy 10 év. Ezen időszak alatt a kamatláb mértéke nem változik.

Jelzáloghitelek esetén türelmi idő is igénybe vehető. Ennek akkor van jelentősége, ha az adósok a futamidő elején kisebb összegű törlesztő részletet szeretnének vagy tudnak vállalni, ám néhány év múlva várhatóan több lesz a bevételük és nem fog problémát jelenteni számukra a magasabb havi törlesztés. Ez a konstrukció tehát elsősorban jelenleg gyesen lévőknek vagy pályakezdőknek jelenthet kedvező megoldást. A türelmi idő általában 1-2 év. Ezen időszak alatt nincsen tőketörlesztés. Az adósoknak csak kamatot kell fizetniük, illetve amennyiben kezelési költség is van, akkor azt is. A lényeg, hogy a tőketörlesztés a türelmi idő lejárata után kezdődik. A türelmi idő alatt tehát a tőke összege nem csökken, ugyanannyi, mint a hitel felvételekor.

Ugyancsak türelmi idős jelzáloghitelnek tekinthetők a lakáskasszával vagy életbiztosítással kombinált konstrukciók. A lakáskassza megtakarítási ideje alatt, illetve az életbiztosítás ideje alatt nem kell tőkét fizetni a banknak. A tőkét egy későbbi időpontban a lakáskasszában megtakarított összeg vagy az életbiztosítás által elért nyereség fogja csökkenteni. Lakáskasszából történő betörlesztésre már a 4. év után sor kerülhet, míg életbiztosítással kombinált konstrukció esetén a betörlesztés jellemzően a futamidő 10-15-20. évében történik. A lakáskasszába fizetett megtakarításhoz az állam minden évben támogatást nyújt. A támogatás a befizetett összeg 30%-a. Ez évente maximum 72 ezer forintot jelent. Ez az összeg a maximális havi megtakarítás – 20 ezer forint – vállalásával érhető el. Az állami támogatáson felül a befizetett összeg után betéti kamat jár. Életbiztosítással kombinált jelzáloghitel esetén az elérhető nyereség mértékét az határozza meg, hogy a megtakarítást milyen pénzügyi alapba kívánja helyezni az adós.

A jelzáloghitelek futamideje viszonylag hosszú, ez 20-35 éves időtávot jelent. Szabad felhasználású és adósságrendező hiteleket általában 20, lakáscélú jelzáloghiteleket akár 35 éves futamidőre is fel lehet venni. A maximális futamidő megállapításánál a pénzintézetek figyelembe veszik az igénylő életkorát, mely a kölcsön lejáratakor nem haladhatja meg a 70. életévet. Fiatalabb korú adóstárs bevonásával a futamidő kitolható.

Jelzáloghitelek fedezete

A bankok meghatározzák azon ingatlantípusokat, melyeket elfogadnak jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők:

 • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
 • Beépítetlen terület – építési telek

Fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek egy-egy pénzintézetnél elfogadhatók fedezetként. Ha az Ön által felajánlani kívánt ingatlan nem tartozik az előzőekben felsoroltakhoz, akkor ezzel kapcsolatban kérje Hitelszakértőink tanácsát!

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A pénzintézetek azonban nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez bankonként eltérő értékeket jelenthet.

Ha Önnek van már jelzáloghitele, de újabb kölcsönre lenne szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetőség nyílhat az ingatlan további terhelésére. Jelzáloghitel tehát terhelt ingatlanra is felvehető. Nem minden bank járul azonban hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be, ezért ennek konkrét feltételeiről kérjük, Szakértőinknél érdeklődjön!

Mi alapján válasszunk?

Hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempont a havi törlesztés nagysága. Ami a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel havonta fizetendő törlesztését illeti, könnyen utánajárhat Ön is a honlapunkon található kalkulátor segítségével. A felvenni kívánt hitelösszeg valamint a futamidő megadásával megtudhatja, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel konstrukciók esetén jelenleg mekkora a legkedvezőbb törlesztő részlet.

Használja kalkulátorunkat

A jogszabályi előírások és a törvényi szabályozás alapján kollégáink legalább 3 lehetőséget mutatnak be az Ön által megadott adatok és a kívánt hitelcél alapján. A személyes találkozó során az alábbi tételek kerülnek bemutatásra minden egyes kondícióval kapcsolatban:

 • Éves kamat és kezelési költség
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Akciós kondíció esetén az akciós időszak után érvényes kamat, kezelési költség, THM
 • Havi törlesztő részletek alakulása
 • Devizahitel esetén az árfolyamkockázat várható hatásai
 • A hiteligénylés során felmerülő valamennyi várható költség

Hitelkalkulátor használata mindenki számára egyszerű és gyors. A szabad felhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletének kiszámításához Önnek a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt kell megjelölnie, majd a hitelösszeg és a futamidő megadása után máris kalkulálhat. A kapott konstrukciók forint alapúak, mivel szabad felhasználású jelzáloghitel jelenleg kizárólag forint alapon igényelhető. Az aktuális törlesztő részlet mellett megtekintheti a választott termékre vonatkozó THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is!

Jelzáloghitelek előtörlesztése

Jelzáloghitel nemfizetése esetén az adós végső esetben a fedezetül felajánlott ingatlanát is elveszítheti, ezért csak akkora összegű hiteltörlesztést szabad vállalnia, melyet biztonsággal fizetni tud akkor is, ha a jövedelmi helyzetében esetleges negatív változás következik be. Éppen ezért, ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor a futamidőt is ennek megfelelően kell megválasztania. Célszerű inkább egy alacsonyabb havi törlesztéssel járó hosszabb futamidőt választani. Ez még nem jelenti azt, hogy Ön akár 20-25 évre elkötelezi magát. Minden pénzintézetnél van ugyanis lehetőség a részleges vagy teljes előtörlesztésre. A jelzáloghitelek tehát a futamidő lejárata előtt végtörleszthetők.

Az előtörlesztett összeg minden esetben a fennálló tőketartozást csökkenti. Ha Ön jelzáloghitelének csak egy részét fizeti vissza, akkor a törlesztő részlet változatlanul hagyása mellett előbb letelik a hitel. A futamidő változatlansága mellett a havi törlesztés összege csökken.

Az előtörlesztés szerződésmódosítással jár. Ennek minden pénzintézetnél van díja. Az elő-, illetve végtörlesztés díját a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az előtörlesztésnek vannak olyan esetei is, amikor a szerződésmódosítási díjat nem kell megfizetni. Ezekről a konkrét esetekről a hitelnyújtó pénzintézeteknél kérhető pontos felvilágosítás.

Kérjen ingatlanfedezetes hitel ajánlatot:

A Hitelnet országos hiteltanácsadó hálózat, ahol számos hazai pénzintézet legkedvezőbb hitelei érhetők el teljes körű ügyintézéssel és díjmentes tanácsadással.

Oldalunkon található kalkulátor segítségével meg tudja tekinteni, hogy mekkora havi törlesztő részletekkel számolhat az aktuálisan elérhető legkedvezőbb jelzáloghitelek felvétele esetén. Adja meg a felvenni kívánt jelzáloghitel összegét, válasszon hitelcélt és futamidőt az elérhető lehetőségek közül. A kapott táblázat megmutatja Önnek, hogy a legkedvezőbb lehetőségekkel milyen havi részletekkel és teljes hiteldíj mutatóval (THM) számolhat az egyes devizanemek szerint.

Kérje tanácsadóink személyre szabott ajánlatát

A Hitelnet pénzügyi tanácsadó irodáiban és partnereinknél szinte az összes hazai bank legkedvezőbb szabad felhasználású hitel kondíciói elérhetők. Kollégáink a törvényi előírások értelmében részletesen bemutatják az Ön számára is elérhető legkedvezőbb lehetőségeket az Ön igényei és adottságai alapján.

Amennyiben a Kalkulátor által megadott szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban további kérdései lennének, melyekre nem talál választ korábbi bejegyzéseinkben sem, akkor kérdezze Hitelszakértőinket online!

Legfrissebb bejegyzések szabad felhasználású jelzáloghitel témában:

Share on Facebook0Share on Google+2
Hozzászólások
 • Erika szerint:

  Tisztelt Cím!
  Barátom szeretne felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt. A fedezetet én biztosítanám, azonban én aktív KHR-es vagyok. Van lehetősége így felvenni a hitelt? Nem vagyunk házasok, nem vagyunk élettársak sem. Esetleg én, mint aktív BAR-os jelzáloghitelt vehetnék fel?
  Előre is köszönöm válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erika!
   Aktív BAR listásként nem lehetséges a hitelfelvétel és sajnos az sem megoldható, hogy a fedezet aktív BAR listás személy tulajdonában legyen.

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt Cím!
  Folyamatban van egy szabad felhasználású jelzáloghitel kérelmünk. A fedezetül benyújtott ikerház egy osztatlan közös telken áll, emiatt a bank kér egy dokumentumot tőlünk, amin a többi tulajdonossal megállapodtunk a közös területek felosztásáról. Nekünk ilyen nem készült az építkezéskor, a tulajdoni lapon egyértelműen feltüntették, hogy ki mekkora hányadban tulajdonos. Az építkezésnél bejegyzett jelzálogoknál sem kértek ilyet 2007-ben (hitel, szocpol). Létezik, hogy emiatt ne kapjuk meg a hitelt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Osztatlan közös tulajdon esetén ahhoz, hogy csak az Önök házára kerüljön bejegyzésre a jelzálogjog és ne kelljen bevonni az ikerház másik felének tulajdonosait is a hitelügyletbe, véleményünk szerint valóban szükség van az ügyvéd által készített Használati megosztási szerződésre.

 • Anett szerint:

  Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni egy tehermentes saját néven lévő győri ingatlanra. Az ingatlan egy 49 m2-es panel lakás, aminek a mai piaci értéke 11millió Ft. A hitel összegként 4 millió Ft-ot , 15 éves futamidőre szeretnék felvenni. Családos vagyok, a férjemmel mindketten keresettel rendelkezünk és semmilyen hiteltartozásunk nincsen sem Magyarországon, sem külföldön, "bar" listán sem vagyunk nyilvántartva. A kettőnk nettó jövedelme havonta meghaladja a 900.000 Ft-ot, amit hivatalosan számlával is tudunk igazolni. A munkahelyeink ellenőrizhetőek és mindketten már hosszú ideje, 10 éve dolgozunk külföldön. A kérdésem a következő, hogy külföldön bejelentett munkával kaphatunk-e lakásfedezetre hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anett!
   Jelzáloghitelt külföldi jövedelemre is nyújtanak a pénzintézetek. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják a legkedvezőbb szabad felhasználású hitelkonstrukciókat!

 • Szpenátyi Katalin szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék felvenni 9 millió Ft értékű lakásomra, 5-6 milliót. Van munkahelyem, keresetem nettó 175 000 Ft, viszont csak szeptember 1.-től tudnak véglegesíteni, addig határozott idejű munkaszerződésem van. Ebben az esetben kaphatok-e hitelt?
  Válaszukat Köszönöm: Katalin

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   A leírtak alapján valószínűleg csak a véglegesítés után lesz lehetőség a hitelfelvételre.

 • Anikó szerint:

  Tisztelt Cím!
  Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. Az egyik banknál már igényeltük is, de sajnos az általunk kért összeget nem kaptuk meg, mert a terhelni kívánt ingatlan értékének csak a 40%-át hajlandók odaadni. Amit meg mi kértünk volna az a 48%-a. Van olyan bank, akik hajlandók a szabad felhasználású hitelnél az ingatlan értékének az 50%-át odaadni? Minden másban bőven megfeleltünk, a férjem szoftverfejlesztő, így a keresettel nincs probléma.
  Köszönettel:
  Anikó

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   Megfelelő jövedelmek esetén a fedezetül felajánlott ingatlan lényegesen nagyobb mértékben is terhelhető, mint 40%. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető szabad felhasználású hitelkonstrukciókat.

 • Tamás szerint:

  Üdvözlöm!
  Tamás vagyok. Határozott idejű szerződésem van, amit már 3. éve hosszabbítanak folyamatosan, és az Önkormányzatnak szándékában áll a szerződés lejárta után (2016. február 28.) újra hosszabbítani.
  Szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnék, 2-2.500.000 forint értékben felvenni. A párommal 130.000 forint a havi nettó jövedelmünk.
  Érdekelne, hogyha minden papír és egyéb szükséges dolog rendben van, akadályt jelenthet-e, hogy közmunkás vagyok?
  Várom válaszát, köszönettel: Tamás

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Véleményünk szerint a határozott idejű munkaszerződés részleteitől függően lehetséges a hitelfelvétel. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

 • Agnes szerint:

  Február óta gyesen vagyok, határozatlan idejű munkaviszonnyal a “háttérben”. A GYES mellett napi 2 órában dolgozom, de össz bevételem (gyessel) kb. 90 ezer forint/hó. VISZONT jelzáloghitelhez bőven fel tudok ajánlani ingatlan(oka)t. Kérdésem: adóstárs bevonása nélkül (legrosszabb esetben egy társsal) kaphatok-e 15 millió hitelt akár tripla értékű ingatan fedezetet biztosítva)? Új lakást vásárolok, és lehet, hogy megtartanám inkább a mostani lakásomat is, illetve bizonytalan, hogy el tudom-e adni, míg az újat ki kell fizetnem (áthidaló megoldás)?
  Köszönöm, ha válaszol!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   Amennyiben csak a munkaviszonyból származó jövedelme nem éri el a 8 órás minimálbér összegét, akkor sajnos adótárs nélkül nem lehetséges a hitelfelvétel még akkor sem, ha nagy értékű ingatlanfedezetet tud biztosítani. Ha lenne lehetőség adóstárs bevonására, akkor kérjük, küldje el online ajánlatkérését és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

 • Szilvia szerint:

  Kedves Hitelnet!
  A kérdésem a következő: édesapám és édesanyám családi háza a testvérem 1/1-es tulajdonában van, édesapámnak haszonélvezeti joga van a házon, édesapám igényelhet-e szabad felhasználású hitelt az ingatlanra úgy, hogy az ő jövedelméből vonnák a törlesztést vagy csak a testvérem igényelheti a saját jövedelme terhére?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Ha édesapja megfelel a szabad felhasználású jelzáloghitel igénylési feltételeinek, akkor ő is lehet a hitel adósa. Ez esetben az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként vesz részt a hitelben.
   Az elérhető legkedvezőbb konstrukciókról készséggel tájékoztatjuk, ha kitöltik online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Dobos Szilvia szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Ha a szüleim nevén úgy szerepel ingatlan, hogy 88/92-ed a tulajdoni hányaduk kettejüknek és 4/92-ed rész pedig egy harmadik fél nevén van, akkor szabad felhasználású ingatlan hitelnél igénylők lehetnek csak a szüleim vagy a harmadik tulajdonosnak is benne kell lennie a hitelben?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   A hitelügyletben a fedezetül bevont ingatlan összes tulajdonosának részt kell vennie.

 • Szilvia szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szabad felhasználású jelzáloghitelnél az ingatlanon édesapámnak és édesanyámnak összesen 88/92 tulajdoni hányada van, a harmadik társtulajdonosnak 4/92 tulajdoni hányada, de van közöttük ügyvéd által ellenjegyzett ingatlan használati megállapodás. Akkor is kell a 4/92 tulajdoni hányaddal rendelkező társtulajdonosnak szerepelnie a hitelügyletben?
  Köszönettel: Szilvia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Osztatlan közös tulajdonú ingatlan esetében ügyvéd által ellenjegyzett Használati megállapodással természetesen van lehetőség szabad felhasználású jelzáloghitel felvételére. (Előző kérdéséből nem derült ki, hogy osztatlan közös tulajdonról van szó.) Ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat, Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban készséggel tájékoztatják Önöket a legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről!

 • Kitti szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretném megtudni, hogy szabad felhasználású hitelhez ingatlanfedezetül szolgálhat-e szüleim háza, akik fele-fele arányban tulajdonosai a háznak, de az adós én szeretnék lenni, mivel engem segítenének hitelhez jutni, hogy zártkerti ingatlant tudjak venni. A hitel összege 5 M forintnál nem több, állandó határozatlan idejű munkaszerződésem van és több éves megszakítatlan munkaviszonyom.
  Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Kitti

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kitti!
   Kivitelezhető a hitelfelvétel úgy, hogy Ön a hitel adósa, szülei pedig a fedezetül bevont ingatlant tulajdonosai. Az elérhető legkedvezőbb szabad felhasználású jelzáloghitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Nagy Enikő szerint:

  Üdvözlöm!
  21 éves leszek június 14-én. Szeretném megkérdezni, hogy vehetek-e fel hitelt úgy, hogy előző munkahelyemen 4 hónapig, mostani munkahelyemen pedig 1 hónapja dolgozom de úgy, hogy napi bejelentéssel. És kézbe kapom a fizetésem, viszont van egy saját házam, amit fedezetül tudok felrakni! Így milyen hitelhez juthatok vagy egyáltalán juthatok-e hitelhez?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Enikő!
   A hitelfelvételhez folyamatos munkaviszony szükséges és az aktuális munkahelyen meg kell lenni legalább a 3 hónapnak. Így a leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani!

 • Fülöp Aranka szerint:

  Tisztelt cím!
  Hetek óta bankokat járok. A pillér takarékszövetkezetnél megkaptam az ajánlatot, amivel 10 évet spórolhatnék, ami azt jelenti, hogy majd 6 millió Ft-ot. Problémám az, hogy jelen pillanatban gyeden vagyok és így nem lehetséges a hitelkiváltás. Hogy van ez? Nem vagyok bar listás, mindig időben fizettem. Miért nem lehet váltani, holott így többet fizetek? Ezt ki nézi? Lenne lehetőség jobbra, de mégsem? Senki nem mondta, hogy nem lehet gyerekem a hitel alatt….

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Aranka!
   A bankoknak kötelezően jövedelemvizsgálatot kell végezniük, melynek során a gyedet sajnos nem tudják elfogadni önálló jövedelemként, ezért nem lehetséges a hitelkiváltó kölcsön felvétele.

 • Éva szerint:

  Havi 85 000 Ft/hó nettó kereset elegendő-e szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez, 20 éves futamidőre (23 éves korú, 8 hónapos munkaviszonnyal rendelkező személy esetében). Ha igen, mely bankok folyósítanak hitelt e feltételek mellett? 2,8 millió Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
  Válaszát köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Megfelelő ingatlanfedezettség esetén nettó 85 ezer forintos kereset elengedő lehet 2,8 millió forintos szabad felhasználású jelzáloghitel felvételéhez, ha nincsen semmilyen hiteltörlesztése.
   A pontos tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Dorina szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdekelne milyen alapfeltételei vannak egy kb. 5-6 millió összegű szabad felhasználású hitelnek. 3 hónap munkaviszony valóban elegendő? A másik, egyben lényegesebb kérdés: Hogyan igényelhető jelzáloghitel úgy, hogy 2 tulajdonosa van az ingatlannak, és az egyik fiatalkorú? A gyámja dönthet úgy, hogy elfogadja vagy kell valamilyen gyermekvédelmi eljárás, vagy teljesen lehetetlen?
  Válaszukat köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dorina!
   Kiskorú tulajdonos esetén az illetékes gyámhivatal engedélye szükséges jelzáloghitel felvételéhez. Ám úgy tudjuk, hogy a hitelintézetek szabad felhasználású jelzáloghitelt a gyámügy engedélye esetén sem nyújtanak kiskorú tulajdonos esetén. Csak lakáscélú jelzáloghitel felvétele lehetséges.
   3 hónapos munkaviszonnyal már igényelhető jelzáloghitel, ha az igénylő már nincs próbaidőn.

 • Robi szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Jelzáloghitel felvételét tervezem. Úgy értelmeztem a leírtak alapján, hogy ilyenkor a feleség bevonása (mint adóstárs) mindenképpen kötelező, akármilyen összegről van is szó. A feleségem viszont másik banknál vezeti a folyószámláját. Mindenképpen át kell térnie az én bankomhoz?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Robi!
   Jelzáloghitel felvételéhez valóban be kell vonni a hitelügyletbe a házastársat. A hitelfelvételhez azonban nem feltétlenül szükséges feleségének bankot váltani.

 • Katalin szerint:

  Érdeklődöm, hogy alapítvány számára jelzáloghitel lehetséges-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Irodánk lakossági hitelek közvetítésével foglalkozik, így az alapítvány számára esetlegesen elérhető hitelekről sajnos nem tudunk Önnek tájékoztatást adni.

 • Bogár Katalin szerint:

  Érdeklődöm!
  Passzív KHR listás is kaphat jelzáloghitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Passzív KHR esetén csak egy bankpartnerünknél van lehetőség jelzáloghitel felvételére, de csak abban az esetben, ha a passzív státusz fennállása óta legalább 6 hónap eltelt. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Márton szerint:

  Üdvözletem!
  Próbaidő lejárata után, legalább 3 hónapos munkaviszony megléte esetén(ez nem teljesen tiszta, hogy ha 1 hónap a próbaidő, akkor + 3 hónap munkaviszony kell, tehát 4 minimum?) nettó 160 000 forint jövedelemmel kaphatok hitelt vagy az kevés lesz több hónap kellene és mindenhol elutasítás vár? 3 millió körüli összegről lenne szó.
  Köszönöm Válaszát, Tisztelettel:
  Márton

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Márton!
   Jelzáloghitel igényléséhez legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszony szükséges a jelenlegi munkahelyen, ami akkor fogadható el, ha már nincs próbaidőn. Tehát összességében a 3 hónap elegendő. 3 millió forinthoz ingatlanfedezet bevonása szükséges. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkonstrukciókról!

 • Santiago szerint:

  A Wizz Air pilóta kadétprogramjába nyertem felvételt, amely egy mindent magába foglaló pilótaképzés, a végén munkahely garanciával a légitársaságnál. A gond az, hogy a képzés összegét ki kell fizetni, és igen magas, 120.000€, ami nagyjából 37 millió forint.
  A végén a havi fizetésem havi 3000€ környékén lesz, így nem okoz majd gondot a hitel visszafizetése akár egészen nagy részletekben sem (kb. havi 500.000 forint), hogy mihamarabb megszabaduljak tőle.
  Kérdésem a következő: Olyan hitelre lenne szükségem, amelyet a képzés végén, két év múlva kell elkezdeni törleszteni és a lehető legkedvezőbb feltételeket kínálja.
  Laikus vagyok a témában, kérem tájékoztassanak arról, hogy mik a lehetőségeim.
  Nagyon szépen köszönöm!

 • Edit szerint:

  Szabad felhasználású hitel érdekelne kb.5 M Ft házfelújításra. Egyedülálló vagyok, 100 ezer Ft a jövedelmem és egy 10M Ft értékű saját házzal rendelkezem. Szeretném megtudni mik a lehetőségeim.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edit!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a lakásfelújítás esetén elérhető hitelkonstrukciókról!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kedvező hitel egyszerűen:
 • Számoljon kalkulátorunkkal és válassza ki a legjobb ajánlatunkat!
 • Hitelszakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot és válaszol minden kérdésére.
 • A személyes találkozón bemutatjuk a legjobb hiteleket részletesen.
 • A tanácsadás és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk Ön helyett!
 • Érdeklődése elküldésével semmilyen kötelezettséget nem vállal.
Egyedi Ajánlatot Kérek

Kérje személyre szabott
ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
PénzCentrum
Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket Szakértőink eddig 15463 kérdésre válaszoltak.