Jelzáloghitel kalkulátor szabad felhasználásra

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet jelzáloghitel kalkulátor?

Banki összehasonlító kalkulátorok

Banki összehasonlító kalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte valamennyi banki jelzáloghitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a jelzálog hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a jelzálog hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer jelzáloghitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb jelzáloghitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb jelzáloghitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Jelzáloghitel szakértőnk visszahív telefonon

Jelzáloghitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Biztonságos, kiszámítható jelzáloghitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Magyarországi bankok legkedvezőbb jelzáloghitel törlesztő részletei a hitelnet.hu segítségével. Ha olyan ingatlanfedezetes hitelre lenne szüksége, aminek a felhasználást nem kell számlákkal igazolni, akkor olvassa el a legfontosabb tudnivalókat oldalunkon. Hitelszakértőnk ismerteti a legjobb banki lehetőségeket és Önnek nem kell az ügyintézéssel, sorban állással fáradnia. Ez már a mi dolgunk. És Önnek természetesen ez egy fillérjébe sem kerül!

Jelzáloghitel kalkulátor

Mikor érdemes jelzáloghitelt választani?

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat, s ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni.

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzáloghitelek típusai:

 • Lakáscélú jelzáloghitel – építkezés, új és használt lakásvásárlás, lakásfelújítás, korszerűsítés, bővítés, telekvásárlás, lakáscsere esetén áthidaló lakáshitel
 • Szabad felhasználású jelzáloghitel – a konkrét hitelcél megnevezése nélkül
 • Adósságrendező jelzáloghitel – fedezet nélküli hitelek (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya, folyószámla-hitel, stb.) és ingatlan fedezete mellett felvett kölcsönök kiváltása

A legfontosabb feltételek és tudnivalók jelzáloghitelekről:

A banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a jelzáloghitelek igénylési feltételei. A legfontosabb tudnivalók jelzálog alapú kölcsön felvétele esetén:

 • A pénzintézetek kínálatában a forint alapon nyújtott hitelkonstrukciók vannak többségben. Ennek oka, hogy jogszabályi előírás értelmében a pénzügyi válság után deviza alapú hitel nyújtására nem volt lehetőség, kivéve az adósságrendezést. Jelenleg ugyan a törvényi szabályozás lehetővé tenné deviza alapú lakáshitel felvételét is, de csak meglehetősen szigorú kritérium teljesülése esetén. Az igénylő adott devizában kapott jövedelmének el kellene érnie a mindenkori minimálbér összegének minimum a 15-szörösét. Mivel a jelzáloghitelt felvenni szándékozók keresete ezt az összeget általában nem éri el, ezért a bankok lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghiteleiket továbbra is csak forint alapon kínálják. A hatályos törvények értelmében a forint alapon felvehető hitel összege nem lehet magasabb, mint a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) forgalmi értékének 80 %-a.
 • A jogszabály által megengedett finanszírozási aránynál azonban kisebb a bankok által ténylegesen nyújtott kölcsön mértéke. Saját belső finanszírozási arányaik is különbözőek az igénylők jövedelmi helyzete és a fedezetül felajánlott ingatlan fekvése alapján. A konkrét adatokat ismerve Hitelszakértőink készséggel kiszámolják Önnek, hogy mekkora összegű jelzáloghitel felvételére számíthat adott hitelügylet esetén.
 • Munkáltatói igazolás nélkül igényelhető jelzáloghitel kondíciók is teljesen eltűntet a bankok kínálatából. Jövedelemigazolás nélkül még akkor sem nyújtanak jelzáloghitelt a pénzintézetek, ha fedezetül egy nagy értékű ingatlan szolgál. A hitelbírálat során a bankok azt is látni kívánják, hogy az igényelt hitel miből lesz fizetve a jövőben, azaz az igénylő rendelkezik-e megfelelő jövedelemforrással.
 • Piaci kamatozású jelzáloghitel igénylésénél elegendő lehet már akár a 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony, ám az otthonteremtési kamattámogatás keretében igényelhető lakáshiteleknél kormányrendeletben rögzített feltétel a legalább 180 napos folyamatos munkaviszony. A határozott idejű munkaszerződés önmagában nem zárja ki jelzáloghitel igénylésének lehetőségét.
 • Ha a leendő adós nem alkalmazott, hanem egyéni vagy társas vállalkozó, akkor fontos, hogy 1 éves vállalkozói múltja legyen, legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkezzen.
 • Hitelkiváltás esetén a problémamentes hitelmúlt igazolása szinten minden esetben elvárás. Ezt általában az utolsó 2-6 havi bankszámlával és a kiváltani kívánt banki hitel szerződésszerű törlesztésével kell igazolni. Felmondott vagy rosszul fizetett hitel magyar pénzintézetnél nem váltható ki jelenleg. Ha némi hátraléka van az adósnak, akkor azt még a hitelkiváltás előtt rendezni kell.
 • A negatív tartalmú aktív és passzív KHR státusz jelenleg minden hazai pénzintézetnél kizáró tényező. Ha az adós korábbi hitelmulasztását rendezi, és ez által megszűnik az aktív BAR státusz, a rendszer passzív státuszban akkor is további 1 évig nyilvántartja az adatait. Amikor ez is letelik, akkor válhat ismét hitelképessé.Ma már nemcsak negatív, hanem pozitív tartalmú adóslista is létezik. Ez a hitelképesség megállapításakor előnyt jelenthet a korábban problémamentesen, szerződésszerűen törlesztő ügyfelek számára.

Jelzáloghitelek fedezete

A bankok meghatározzák azon ingatlantípusokat, melyeket elfogadnak jelzáloghitel fedezeteként. Ezek a következők:

 • Lakóingatlan (családi ház, ikerház, társasházi lakás, sorházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, ha a lakó funkció 50%-nál nagyobb, stb.)
 • Hétvégi ház, nyaraló, üdülő
 • Beépítetlen terület – építési telek

Fentieken kívül vannak még olyan ingatlantípusok, melyek egy-egy pénzintézetnél elfogadhatók fedezetként. Ha az Ön által felajánlani kívánt ingatlan nem tartozik az előzőekben felsoroltakhoz, akkor ezzel kapcsolatban kérje Hitelszakértőink tanácsát!

Egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlanfedezet vonható be. A pénzintézetek azonban nemcsak a fedezetként elfogadható ingatlanok típusát határozzák meg, hanem minimális forgalmi vagy hitelbiztosítéki értékét is. Ez bankonként eltérő értékeket jelenthet.

Ha Önnek van már jelzáloghitele, de újabb kölcsönre lenne szüksége, akkor megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén lehetőség nyílhat az ingatlan további terhelésére. Jelzáloghitel tehát terhelt ingatlanra is felvehető. Nem minden bank járul azonban hozzá, hogy jelzálogjogát egy másik pénzintézet mögé jegyezzék be, ezért ennek konkrét feltételeiről kérjük, Szakértőinknél érdeklődjön!

Mi alapján válasszunk jelzáloghitelt?

Hitelfelvétel során az egyik legfontosabb szempont a havi törlesztés nagysága. Ami a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel havonta fizetendő törlesztését illeti, könnyen utánajárhat Ön is a honlapunkon található kalkulátor segítségével. A felvenni kívánt hitelösszeg valamint a futamidő megadásával megtudhatja, hogy szabad felhasználású jelzáloghitel konstrukciók esetén jelenleg mekkora a legkedvezőbb törlesztő részlet.

Használja jelzáloghitel kalkulátorunkat

A jogszabályi előírások és a törvényi szabályozás alapján kollégáink legalább 3 lehetőséget mutatnak be az Ön által megadott adatok és a kívánt hitelcél alapján. A személyes találkozó során az alábbi tételek kerülnek bemutatásra minden egyes kondícióval kapcsolatban:

 • Éves kamat és kezelési költség
 • Teljes Hiteldíj Mutató
 • Akciós kondíció esetén az akciós időszak után érvényes kamat, kezelési költség, THM
 • Havi törlesztő részletek alakulása
 • Devizahitel esetén az árfolyamkockázat várható hatásai
 • A hiteligénylés során felmerülő valamennyi várható költség

Hitelkalkulátor használata mindenki számára egyszerű és gyors. A szabad felhasználású jelzáloghitelek törlesztő részletének kiszámításához Önnek a „Szabad felhasználás ingatlanfedezettel” hitelcélt kell megjelölnie, majd a hitelösszeg és a futamidő megadása után máris kalkulálhat. A kapott konstrukciók forint alapúak, mivel szabad felhasználású jelzáloghitel jelenleg kizárólag forint alapon igényelhető. Az aktuális törlesztő részlet mellett megtekintheti a választott termékre vonatkozó THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértékét is!

Jelzáloghitelek előtörlesztése

Jelzáloghitel nemfizetése esetén az adós végső esetben a fedezetül felajánlott ingatlanát is elveszítheti, ezért csak akkora összegű hiteltörlesztést szabad vállalnia, melyet biztonsággal fizetni tud akkor is, ha a jövedelmi helyzetében esetleges negatív változás következik be. Éppen ezért, ha Ön jelzáloghitelt igényel, akkor a futamidőt is ennek megfelelően kell megválasztania. Célszerű inkább egy alacsonyabb havi törlesztéssel járó hosszabb futamidőt választani. Ez még nem jelenti azt, hogy Ön akár 20-25 évre elkötelezi magát. Minden pénzintézetnél van ugyanis lehetőség a részleges vagy teljes előtörlesztésre. A jelzáloghitelek tehát a futamidő lejárata előtt végtörleszthetők.

Az előtörlesztett összeg minden esetben a fennálló tőketartozást csökkenti. Ha Ön jelzáloghitelének csak egy részét fizeti vissza, akkor a törlesztő részlet változatlanul hagyása mellett előbb letelik a hitel. A futamidő változatlansága mellett a havi törlesztés összege csökken.

Az előtörlesztés szerződésmódosítással jár. Ennek minden pénzintézetnél van díja. Az elő-, illetve végtörlesztés díját a bankok aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az előtörlesztésnek vannak olyan esetei is, amikor a szerződésmódosítási díjat nem kell megfizetni. Ezekről a konkrét esetekről a hitelnyújtó pénzintézeteknél kérhető pontos felvilágosítás.

Amennyiben a Kalkulátor által megadott szabad felhasználású hitelekkel kapcsolatban további kérdései lennének, melyekre nem talál választ korábbi bejegyzéseinkben sem, akkor kérdezze Hitelszakértőinket online!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
273 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Lehet-e jelzáloghitelt felvenni jövedelemigazolás nélkül?

5M forint jelzáloghitelt szeretnék felvenni.
Melyik bankot ajánlott felkeresni, mi szükséges hozzá?
Köszönöm szépen.

Édesapám 65 éves. Nettó 350 forint nyugdíjjal. Vehet fel jelzáloghitelt külföldi lakásra? Ha a lakás értéke 64000€.
Ha igen, hol, mennyit és milyen törlesztővel?

Szeretnék jelzáloghitelt felvenni gyesre, családi pótlékra, 77.900 Ft a lakásomra.

Érdeklődni szeretnék. Jelzáloghitelt kérnék. Nyugdíjas vagyok, de van egyéb hitelem is.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A közeljövőben ingatlan vásárlás vagy építés miatt aktuális lenne számomra egy hitelfelvétel. Bizonyos okok miatt a szabad felhasználású jelzáloghitel is felmerült mint esetleges opció, azonban nem teljesen vagyok tisztában a hiteligénylés feltételeivel. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyen típusú hitel felvétele esetén kell-e rendelkezni önerővel vagy a megigényelt összeget a bank 100%-ban teljesíti pozitív hitelbírálat esetén illetve, hogy a hitel fedezeteként szolgáló jelzálog lehet-e az összegből vásárolni kívánt telek vagy építeni kívánt ingatlan vagy csak más, független ingatlan vonható be fedezetként?
Válaszukat, visszajelzésüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Norbert

Menyi idő alatt lenne a kölcsön? Saját tulajdonú ingatlanra venném fel szabad felhasználásút.

Kérdezem, hogy a lányom szeretne felvenni hitelt, abból lehet-e telket és rá mobilházat venni?

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen feltételekkel oldható meg a jelzáloghitel a házamra.
Előre is köszönöm válaszukat.

Az ingatlanunk osztatlan közös. Az egyik szomszéd, akinek a mi helyrajzi számunkon van a szolgalmi útja, felvett a feleség 30 millió jelzálog kölcsönt (építési tilalom – mezőgazdasági övezet, Bp. XI.ker. – engedély nélkül épített a férje, mint haszonélvező, a férjének fia a tulajdonos, a feleség nevén itt semmi nincs) – szeretnénk megtudni, hogy mennyiben érint ez minket, mint osztatlan közös tulajdont?

Tisztelt Szakértő!
A segitségét szeretném kérni.
Kettő banknál szerettem volna szabad felhasználású jelzáloghitelt igényben venni, azonban egyik helyen elutasítottak, a másik helyen viszont be sem fogadták. Egy hitelkeret volt, ami moratórium alatt állt. KHR-ünk tiszta, munkáltatóink tiszta, a fedezet tiszta, nincs jelzáloghitel a házon. A bankok nem indokolnak, hogy miért utasítottak el.
Megtakarításunk van, ami esetleg befolyásolja a hitelfelvételt? Ha személyemmel van a gond, akkor hol tudok utána nézni? A bankok milyen minősítést vesznek figyelembe? Egyszerűen nem tudok megoldást találni, hogy megtudjam mi a gond, ha minden rendben. A panaszom azzal elutasítják, hogy a bank nem köteles indokolni, de szerintem jogaim vannak, hogy megtudjam mi indokolja.
Kérem segítsen.

Tisztelt Szakértő!
A segitségét szeretném kérni.
Kettő banknál szerettem volna szabad felhasználású jelzáloghitelt igényben venni, azonban egyik helyen elutasítottak, a másik helyen viszont be sem fogadták. Egy hitelkeret volt, ami moratórium alatt állt. KHR-ünk tiszta, munkáltatóink tiszta, a fedezet tiszta, nincs jelzáloghitel a házon. A bankok nem indokolnak, hogy miért utasítottak el.
Megtakarításunk van, ami esetleg befolyásolja a hitelfelvételt? Ha személyemmel van a gond, akkor hol tudok utána nézni? A bankok milyen minősítést vesznek figyelembe? Egyszerűen nem tudok megoldást találni, hogy megtudjam mi a gond, ha minden rendben. A panaszom azzal elutasítják, hogy a bank nem köteles indokolni, de szerintem jogaim vannak, hogy megtudjam mi indokolja.
Kérem segítsen.

Tisztelt Hitelnet,

olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy nekem 21.000.000 (ca.60.000 euró) szabad felhasználású hitelre lenne szükségem egy kihagyhatatlan üzleti lehetőség megvalósításához!
Fedezetként egy siófoki ingatlant, a saját családi házunkat tudnám felajánlani (piaci értéke 40-50.000.000 forint között van, nettó 500.000 forintos jövedelmet tudok igazolni, de mivel Ausztriában élek, dolgozom osztrák jövedelem igazolást elfogadnak-e a magyar bankok? Itt az osztrák bankok nem fogadnak el magyar ingatlant fedezetnek, ezért nem tudok itt felvenni hitelt!
Ebben az ügyben várnám a segítségüket, javaslataikat!
Remélem találunk valami megoldást!
Maradok Tisztelettel: Tamás

Tisztelt Hitelnet,

olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy nekem 21.000.000 (ca.60.000 euró) szabad felhasználású hitelre lenne szükségem egy kihagyhatatlan üzleti lehetőség megvalósításához!
Fedezetként egy siófoki ingatlant, a saját családi házunkat tudnám felajánlani (piaci értéke 40-50.000.000 forint között van, nettó 500.000 forintos jövedelmet tudok igazolni, de mivel Ausztriában élek, dolgozom osztrák jövedelem igazolást elfogadnak-e a magyar bankok? Itt az osztrák bankok nem fogadnak el magyar ingatlant fedezetnek, ezért nem tudok itt felvenni hitelt!
Ebben az ügyben várnám a segítségüket, javaslataikat!
Remélem találunk valami megoldást!
Maradok Tisztelettel: Tamás

Tisztelt Címzett!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy olyan 1/1 tulajdonban lévő ingatlannál, ahol jelzáloghitel van felvéve, ott lehet-e változtatni a tulajdoni hányadon? A jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonosa szeretné a vele egy háztartásban élő személynek ajándékozni az ingatlan 1/4-ét. Ehhez kell a hitelintézet jóváhagyása is?
Köszönöm a válaszukat!

Tisztelt Címzett!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy olyan 1/1 tulajdonban lévő ingatlannál, ahol jelzáloghitel van felvéve, ott lehet-e változtatni a tulajdoni hányadon? A jelzáloggal terhelt ingatlan tulajdonosa szeretné a vele egy háztartásban élő személynek ajándékozni az ingatlan 1/4-ét. Ehhez kell a hitelintézet jóváhagyása is?
Köszönöm a válaszukat!

Amennyiben jelzáloghitelt veszek fel és élettérsat adóstársként bevonom az én esetleges halálom során mi történik adós társsal?Az ingatlan tulajdonosa én vagyok 1/1 ben ,tehát zálogkötelezett egyedül én vagyok.A házat és gondolom a hitelt is az egyedüli fiam örökölné vagy az adóstárs is örököl?Vagy neki csak az adóstársi kötelezettség jut?

Amennyiben jelzáloghitelt veszek fel és élettérsat adóstársként bevonom az én esetleges halálom során mi történik adós társsal?Az ingatlan tulajdonosa én vagyok 1/1 ben ,tehát zálogkötelezett egyedül én vagyok.A házat és gondolom a hitelt is az egyedüli fiam örökölné vagy az adóstárs is örököl?Vagy neki csak az adóstársi kötelezettség jut?

Üdvözlet önöket.
Van egy jelzáloghitel. A hitelt aki felvette, bevonta az egyik gyerekét a hitelbe adóstársként. Az adós elhunyt, és a kérdés az, hogy így a hitelt teljesen az adóstársnak kell tovább fizetni, vagy a másik testvér is be lesz vonva, és ketten kell, hogy fizessék tovább az adósságot? A jelzáloggal terhelt házat mind a ketten öröklik.

273
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x