fbpx

Lakáskorszerűsítési hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott korszerűsítési hitel ajánlatunkat.

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes korszerűsítési lakáshitel ajánlatot

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáscélú hitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz korszerűítési hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható korszerűsítési hitelek

Biztonságos, kiszámítható korszerűsítési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Nagyobb beruházással járó lakáskorszerűsítésre szeretne hitelt felvenni? Lakáskorszerűsítési hitel kalkulátorunkkal most kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket! Mielőtt kalkulálna, tájékozódjon arról, hogy korszerűsítésre milyen típusú hitel igényelhető!

A korszerűsítési hitel legfontosabb jellemzői:

Korszerűsítés esetén nő a lakás komfortfokozata. Az alább munkálatok minősülnek korszerűsítésnek:

 • Szigetelés (hő-, hang-, vízszigetelési munkálatok elvégzése)
 • Víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, belső hálózatának kiépítése
 • Külső nyílászárók energiatakarékos cseréje
 • Központi fűtés kialakítása vagy cseréje, megújítható energiaforrások, például napenergia alkalmazása
 • Tetőcsere, tető szigetelése
 • Fürdőszoba kialakítása olyan lakásban, ahol eddig még nem volt ilyen helyiség
 • A fenti korszerűsítési munkálatokhoz közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig.

Korszerűsítés esetén az alábbi típusú lakáshitelek érhetők el:

 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 20 éves kamattámogatással
 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 5 éves kamattámogatással
 • Piaci kamatozású lakáshitel – kamattámogatás nélkül

20 évig kamattámogatott lakáshitel korszerűsítésre:

A havi törlesztő részlet megfizetéséhez nyújtott kamattámogatás ennél a hiteltípusnál maximum 20 évig biztosított. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 40%-a.
A támogatott korszerűsítési kölcsön összege településtípustól és ingatlanértéktől függetlenül maximum 5 millió forint lehet. Feltétel, hogy a hitelfelvevőnek a korszerűsíteni kívánt ingatlanon kívül nem lehet lakástulajdona és az ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. A támogatott személyek életkorára vonatkozóan jogszabályi előírás nincsen, tehát az adós 70. életkoráig nyújtható a hitel.

5 évig kamattámogatott lakáshitel korszerűsítésre:

A kamattámogatást a futamidő első 5 évében biztosított. A támogatott időszak lejárata után a törlesztő részlet az akkor aktuális piaci kamatláb alapján fog meghatározásra kerülni, melyet hitelkalkulátorunk a jelenleg érvényes piaci kamatláb alapján számol.

A kamattámogatás mértéke használt lakás korszerűsítése esetén – gyermekszámtól függetlenül – az állampapírhozam 50%-a.

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében lakáskorszerűsítésre igényelt kölcsön maximuma 10 millió forint. A lakáskorszerűsítés ÁFA összegét is tartalmazó – hitelintézet által elfogadott – költségevetése nem lehet több 15 millió forintnál. Nem kizáró ok, ha az adósnak a korszerűsíteni kívánt lakáson kívül van másik lakóingatlana, ám vállalnia kell, hogy az otthonteremtési kamattámogatás igénybevételével korszerűsített lakás legalább a kamattámogatás lejáratáig lakhelyéül szolgál. További feltétel, hogy a korszerűsíteni kívánt ingatlanban minimum 50%-os tulajdoni hányada legyen a kölcsönkérelem benyújtásakor.

Mindkét támogatott hitel esetén a költségvetés 70%-ról, ezt meghaladó hitelösszeg esetén a kölcsön teljes összegéről számlát kell bemutatni.

Piaci kamatozású lakáshitel korszerűsítésre:

Piaci kamatláb mellett felújításra és korszerűsítésre egyaránt igényelhető lakáshitel. Ez esetben nincsen jogszabály által rögzített maximális hitelösszeg és költségvetési korlát, lakástulajdonra, számlabemutatásra vonatkozó előírás és egyéb – államilag támogatott hitelek esetén előírt – követelmény.

A felvehető kölcsön maximális összegét az ingatlanfedezet hitelbiztosítéki értéke és az adósok jövedelmi helyzete alapján határozzák meg a bankok, jogszabályban meghatározott finanszírozási korlát figyelembevételével, mely szerint jelzáloghitel a fedezet forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújtható. A kölcsönösszeg nem lehet több a pénzintézet által elfogadott költségvetésnél.

Ugyancsak lényeges különbség a felújításra és korszerűsítésre igényelhető hitelek között, hogy míg felújításkor a bankok a felújítandó ingatlan aktuális értékéből kiindulva állapítják meg a maximálisan felvehető összeget, addig korszerűsítés esetén az a kiindulási alap, hogy a munkálatok elvégzését követően mennyit fog érni az ingatlan.

A piaci kamatozású lakáskölcsönök referenciakamat alapú konstrukciók. Ez azt jelenti, hogy úgynevezett báziskamat, jellemzően a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) és kamatfelár alapján kerül meghatározásra az adós által fizetendő havi törlesztés összege, mely a referenciakamat 3, 6 vagy 12 havi változása esetén szintén változik.
Korszerűsítésre támogatott vagy piaci kamatozású hitelt érdemes felvenni?

Erre a kérdésre korábban egyértelműen azt lehetett válaszolni, hogy a kamattámogatott hitelt érdemes választani. Ma már azonban nem olyan egyértelmű a válasz. Ennek oka, hogy államilag támogatott hitelek esetén a kamat mértékének van egy minimuma, ami 6%. Ez alá tehát nem csökkenhet az ügyfelek által fizetendő hitelkamat. Ugyanakkor a piaci kamatozású lakáshitelek referenciakamatát jelentő BUBOR a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentésének köszönhetően egyre kedvezőbb, 2013. december 18-tól 2,99%. Ez a bankok által meghatározott kamatfelárral együtt is sok esetben a támogatott hitelnél kedvezőbb hitelkamatot, így alacsonyabb hiteltörlesztést jelent az ügyfelek számára.

Ismerje meg Ön is a várható törlesztő részletet!

Ha kíváncsi arra, hogy a jelenlegi kamatok alapján támogatott vagy piaci kamatozású korszerűsítési kölcsönnel jár jobban, vagy szeretné tudni, hogy a piaci kamatozású felújítási hitelt mekkora havi törlesztés mellett igényelheti, akkor számoljon online hitelkalkulátorunkkal!

Jóllehet a lakáshitelek akár 30 éves futamidőre is kalkulálhatók, ne feledje, hogy a legtöbb banknál az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. évet. Érdemes több futamidőre is kalkulálni, végül azt a megoldást választani, mellyel a kalkulált törlesztő részlet biztonsággal vállalható.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.