Lakáskorszerűsítési hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott korszerűsítési hitel ajánlatunkat.

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes korszerűsítési lakáshitel ajánlatot

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáscélú hitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz korszerűítési hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható korszerűsítési hitelek

Biztonságos, kiszámítható korszerűsítési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Nagyobb beruházással járó lakáskorszerűsítésre szeretne hitelt felvenni? Lakáskorszerűsítési hitel kalkulátorunkkal most kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket! Mielőtt kalkulálna, tájékozódjon arról, hogy korszerűsítésre milyen típusú hitel igényelhető!

A korszerűsítési hitel legfontosabb jellemzői:

Korszerűsítés esetén nő a lakás komfortfokozata. Az alább munkálatok minősülnek korszerűsítésnek:

 • Szigetelés (hő-, hang-, vízszigetelési munkálatok elvégzése)
 • Víz-, csatorna-, elektromos-, gázközmű bevezetése, belső hálózatának kiépítése
 • Külső nyílászárók energiatakarékos cseréje
 • Központi fűtés kialakítása vagy cseréje, megújítható energiaforrások, például napenergia alkalmazása
 • Tetőcsere, tető szigetelése
 • Fürdőszoba kialakítása olyan lakásban, ahol eddig még nem volt ilyen helyiség
 • A fenti korszerűsítési munkálatokhoz közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka a korszerűsítés közvetlen költségeinek 20%-áig.

Korszerűsítés esetén az alábbi típusú lakáshitelek érhetők el:

 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 20 éves kamattámogatással
 • Állami kamattámogatású lakáshitel – 5 éves kamattámogatással
 • Piaci kamatozású lakáshitel – kamattámogatás nélkül

20 évig kamattámogatott lakáshitel korszerűsítésre:

A havi törlesztő részlet megfizetéséhez nyújtott kamattámogatás ennél a hiteltípusnál maximum 20 évig biztosított. A kamattámogatás mértéke az állampapírhozam 40%-a.
A támogatott korszerűsítési kölcsön összege településtípustól és ingatlanértéktől függetlenül maximum 5 millió forint lehet. Feltétel, hogy a hitelfelvevőnek a korszerűsíteni kívánt ingatlanon kívül nem lehet lakástulajdona és az ingatlanban a támogatott személynek legalább 50%-os tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie. A támogatott személyek életkorára vonatkozóan jogszabályi előírás nincsen, tehát az adós 70. életkoráig nyújtható a hitel.

5 évig kamattámogatott lakáshitel korszerűsítésre:

A kamattámogatást a futamidő első 5 évében biztosított. A támogatott időszak lejárata után a törlesztő részlet az akkor aktuális piaci kamatláb alapján fog meghatározásra kerülni, melyet hitelkalkulátorunk a jelenleg érvényes piaci kamatláb alapján számol.

A kamattámogatás mértéke használt lakás korszerűsítése esetén – gyermekszámtól függetlenül – az állampapírhozam 50%-a.

Az otthonteremtési kamattámogatás keretében lakáskorszerűsítésre igényelt kölcsön maximuma 10 millió forint. A lakáskorszerűsítés ÁFA összegét is tartalmazó – hitelintézet által elfogadott – költségevetése nem lehet több 15 millió forintnál. Nem kizáró ok, ha az adósnak a korszerűsíteni kívánt lakáson kívül van másik lakóingatlana, ám vállalnia kell, hogy az otthonteremtési kamattámogatás igénybevételével korszerűsített lakás legalább a kamattámogatás lejáratáig lakhelyéül szolgál. További feltétel, hogy a korszerűsíteni kívánt ingatlanban minimum 50%-os tulajdoni hányada legyen a kölcsönkérelem benyújtásakor.

Mindkét támogatott hitel esetén a költségvetés 70%-ról, ezt meghaladó hitelösszeg esetén a kölcsön teljes összegéről számlát kell bemutatni.

Piaci kamatozású lakáshitel korszerűsítésre:

Piaci kamatláb mellett felújításra és korszerűsítésre egyaránt igényelhető lakáshitel. Ez esetben nincsen jogszabály által rögzített maximális hitelösszeg és költségvetési korlát, lakástulajdonra, számlabemutatásra vonatkozó előírás és egyéb – államilag támogatott hitelek esetén előírt – követelmény.

A felvehető kölcsön maximális összegét az ingatlanfedezet hitelbiztosítéki értéke és az adósok jövedelmi helyzete alapján határozzák meg a bankok, jogszabályban meghatározott finanszírozási korlát figyelembevételével, mely szerint jelzáloghitel a fedezet forgalmi értékének maximum 80%-áig nyújtható. A kölcsönösszeg nem lehet több a pénzintézet által elfogadott költségvetésnél.

Ugyancsak lényeges különbség a felújításra és korszerűsítésre igényelhető hitelek között, hogy míg felújításkor a bankok a felújítandó ingatlan aktuális értékéből kiindulva állapítják meg a maximálisan felvehető összeget, addig korszerűsítés esetén az a kiindulási alap, hogy a munkálatok elvégzését követően mennyit fog érni az ingatlan.

A piaci kamatozású lakáskölcsönök referenciakamat alapú konstrukciók. Ez azt jelenti, hogy úgynevezett báziskamat, jellemzően a BUBOR (Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb) és kamatfelár alapján kerül meghatározásra az adós által fizetendő havi törlesztés összege, mely a referenciakamat 3, 6 vagy 12 havi változása esetén szintén változik.
Korszerűsítésre támogatott vagy piaci kamatozású hitelt érdemes felvenni?

Erre a kérdésre korábban egyértelműen azt lehetett válaszolni, hogy a kamattámogatott hitelt érdemes választani. Ma már azonban nem olyan egyértelmű a válasz. Ennek oka, hogy államilag támogatott hitelek esetén a kamat mértékének van egy minimuma, ami 6%. Ez alá tehát nem csökkenhet az ügyfelek által fizetendő hitelkamat. Ugyanakkor a piaci kamatozású lakáshitelek referenciakamatát jelentő BUBOR a jegybanki alapkamat folyamatos csökkentésének köszönhetően egyre kedvezőbb, 2013. december 18-tól 2,99%. Ez a bankok által meghatározott kamatfelárral együtt is sok esetben a támogatott hitelnél kedvezőbb hitelkamatot, így alacsonyabb hiteltörlesztést jelent az ügyfelek számára.

Ismerje meg Ön is a várható törlesztő részletet!

Ha kíváncsi arra, hogy a jelenlegi kamatok alapján támogatott vagy piaci kamatozású korszerűsítési kölcsönnel jár jobban, vagy szeretné tudni, hogy a piaci kamatozású felújítási hitelt mekkora havi törlesztés mellett igényelheti, akkor számoljon online hitelkalkulátorunkkal!

Jóllehet a lakáshitelek akár 30 éves futamidőre is kalkulálhatók, ne feledje, hogy a legtöbb banknál az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. évet. Érdemes több futamidőre is kalkulálni, végül azt a megoldást választani, mellyel a kalkulált törlesztő részlet biztonsággal vállalható.

Mi lehet az MFB-s hitel elutasításának oka?

Üdv! Kb. 4 hónapja nyújtottam be a kérelmemet erre a támogatott hitelre. 2020.11.03.-án értesültem róla, hogy elutasították a kérelmemet, pedig hiánytalanul minden papír bent volt, ami kellett hozzá. (Hitelügyintézőt is fogadtam, hogy minden jól menjen.) Be is vették a papírokat a bankba és vártam a választ 4 hónapig. Ami meg is jött: "A kérelmező nem felel meg az adósminősítési feltételek...

Tovább

Magyarországi ház korszerűsítésére kaphatok kölcsönt külföldi rokkant nyugdíjjal?

Üdvözlöm! Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, külföldön, Angliában élek immár 12 éve. Sajnos lerokkantam, gerinc csigolya meszesedésem van. Ezáltal leszázalékoltak immár 5 éve, pontosan a leszázalékolt rokkantsági nyugdíjam 1020 font havonta. Ez fix pénz, erre még a bérelt házamat külön fizeti az állam és így a kommunális adót is, tehát az 1020 fontot nem kell bérleti kiadásokra költenem. A ...

Tovább

Ajándékozás címén kapott lakás korszerűsítéséhez milyen feltételekkel kaphatunk hitelt?

Üdvözlöm önöket. A kérdésem a következő: Van nekem egy ingatlanom, amit édesanyámtól ajándékozás címén kaptam. Ebben az ingatlanban élünk a feleségemmel, akivel szeptember 23.-án házasodtunk össze. Ezt az ingatlant szeretnénk mi korszerűsíteni, de kettőnk keresete kevésnek bizonyul ahhoz, hogy megfelelően tudjunk spórolni, illetve lehet, de csak évek múltán jönne össze a pénz, ami szükséges. V...

Tovább

Kaphatunk támogatott hitelt tetőcserére, ha nem mi vagyunk az ingatlan tulajdonosai?

Tisztelt Hitelnet! A ház a szüleimé, velük élünk, ők nyugdíjasok. Én rokkant nyugdíjas vagyok, a férjem dolgozik. A kettőnk jövedelme havonta 130-140 ezer Ft. Összkomfortos családi ház, ami tetőcserére szorul. Sajnos nem javítható, a tetőszerkezet és a cserepek minősége elavult. A faszerkezet korhadt, "foltozott" a cserép szétmálló. Előzetes felmérések alapján 2,5 millió Ft-ba kerülne...

Tovább

Tetőcserére, tetőfelújításra igényelhet nyugdíjas hitelt?

Tisztelt Hitelnet! Balatonlellei családi ház palatető beázás miatt cserére szorul. Tető javítását a pala lebontása nélkül cserepes lemez felrakásával szeretném megcsináltatni. Tető 150 négyzetméter, a szükséges anyag ár 900.000 - 1.200.000 forint körül lenne, plusz a munkadíj. Én nyugdíjas (63 éves) és özvegy vagyok. Nyugdíjamat az OTP Bankhoz utalják (119.350 forintot) átutalásos megbízásom is...

Tovább

3 millió forintért vásárolt ház korszerűsítésére kaphatunk hitelt?

Tisztelt Hitelnet! Egy 3 millió forintért vásárolt házat szeretnénk teljes egészében korszerűsíteni. (központi fűtés kialakítása, villany teljes átfűzése, csatornarendszer cseréje, fürdőszoba kialakítása stb.) Számításaink szerint kb. 5 millió forint lenne. Hitelfelvételre van-e lehetőség és ha igen, akkor milyen feltételekkel? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel. Éva Kedves...

Tovább

Mennyi a korszerűsítési hitelek elbírálási ideje és kell-e hozzá jelzálog?

Üdvözlöm! Érdeklődni szeretnék, hogy korszerűsítési hitelhez mik szükségesek? Tetőcserére, szigetelésre, gázbekötésre lehet igényelni? És mik a teendők? Mennyi idő az elbírálás? Jelzálog kell hozzá? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel. Dávid Kedves Dávid! A fent említett munkálatokra - tetőcsere, szigetelés, gázbekötés - igényelhető korszerűsítési hitel, mivel ezek a munká...

Tovább

Korszerűsítésre igényelhető kölcsön osztrák jövedelemmel?

Tisztelt Hitelnet! A gázfelújítás miatt sajnos szükségem lenne kis összegű (maximum 5000 €) kölcsönre. Bankom Ausztriában nem ad, mert ott nincs bejelentett lakcímem, itthon pedig nincs jövedelmem, mert Ausztriában dolgozom. Ezt a problémát próbálnám valami módon feloldani. Nem vagyok BAR listán, ingatlannal rendelkezem. Várom válaszukat. Köszönöm. Tibor Kedves Tibor! A 1,5 millió...

Tovább

Felvehető támogatott hitel nyugdíjas szülők családi házának korszerűsítéséhez?

Tisztelt Hitelnet! Nyugdíjas szüleim családi házának korszerűsítéséhez kívánok pénzügyileg segítséget nyújtani számukra hitelfelvétellel. Kell-e tulajdoni hányadot szereznem (ajándékozással) a szüleim házában egyenesági rokonként, hogy a felvett hitelt az ő házuk korszerűsítésére tudjam fordítani? Vagy ők nyugdíjasként is felvehetik-e a kamattámogatott hitelt? Köszönöm válaszukat. Kin...

Tovább

Hol és milyen kedvező kölcsönt lehet igénybe venni korszerűsítésre?

Tisztelt Hitelnet! Szeretnék érdeklődni, hogy három gyereket nevelek nevelőszülőként. Tudtommal szocpolt 2-re nem vették igénybe, mivel egyiket négy napos korától nevelem, a másikat négy hónapos korától. A korszerűsítésre szeretném igénybe venni, akár visszafizetendő állami támogatással, amiről olvasgattam! Szeretném kérdezni, hogy hol lehet és mit lehet igénybe vennem? Tisztelettel Köszön...

Tovább