Lakáshitel kalkulátor

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakóházzá minősített ingatlanra átvihető a jelzálog?

Üdvözlöm, Ahhoz, hogy a bankok elfogadják fedezetként, belterületbe kellene vonni, s átminősíttetni, ám erre nem minden esetben van lehetőség. Az volna a kérdésem, hogy milyen esetben lehetséges? Szeretnék egy ingatlant megvásárolni, mely gazdasági épületként van nyilvántartva. Az eladó kérheti ezt az átminősítést? Az esetleg járható út, hogy beterhelek egy ingatlant, amelyre felvesze...

Tovább

Nem igényelhetünk lakáshitelt, ha férjem munkahelyet vált?

Tisztelt Cím! Kérdésem elég összetett! A hitel elengedés kérdéskörében. 3 gyermekünk van, a negyedik augusztus 9-én? érkezik. Az új ház amit vásároltunk, eddig a korona vírusos helyzetig, úgy volt, hogy áprilisban elkészül. Az építés folyamatban van, halad is szépen a bespájzolt rengeteg építőanyag miatt. Most viszont március óta leálltak a víz, villany, gáz kötésével. Nem tudják mikor fogn...

Tovább

Szigorodó hitelezés, hátrányban a külföldön dolgozók?

A magyarországi pénzintézetek továbbra is hiteleznek, ám az elmúlt időszakban kialakult helyzetre tekintettel több bankpartnerünk is – átmeneti jelleggel – korlátozó intézkedéseket vezetett be. Ennek keretében szűkült a hitelfelvétel során elfogadható jövedelmek köre, ami elsősorban a külföldi munkaviszonnyal rendelkezőket érinti negatívan. További korlátozásként csökkent a maximális finanszírozás...

Tovább

Lakáshitel felvehető, ha a térképmásolat és a valóság nem egyezik?

Tisztelt Hitelnet.hu! Sikerült megtalálni a házat, amit a férjemmel szeretnénk megvenni. A ház megvételéhez szeretnénk felvenni a CSOK-ot 1 meglévő és egy vállalt gyermekre, illetve a kamattámogatott hitelt. Sajnos időközben kiderült, hogy a valóság és a térképmásolat lényegesen eltér egymástól. A térképen nincs feltüntetve 4 helyiség, illetve a telek beépítettsége meghaladja a megengedett 3...

Tovább

Bérleti díj kiegészítő jövedelemként elfogadható?

Tisztelt Hitelnet! Az alábbi kérdésekkel kapcsolatban szeretnék tájékozódni. Kérdések: 1. A fizetésem jelenleg nettó 400 ezer Ft. Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben ingatlan bérbe adásával 500 ezer fölé emelkedik, mekkora összeggel juthatok nagyobb ingatlanvásárlási kölcsönhöz, ha a legnagyobb összeget szeretném felvenni. 2. Ingatlanvásárlási kölcsön igénylését megelőzően hány hónapi...

Tovább

Milyen kamatperiódusú lakáshitelt érdemes választani?

Tisztelt Hitelnet.hu! Szeretnék házat venni Budapest agglomerációjában. A vásárlást teljes mértékben hitelből szeretném finanszírozni. Van a tulajdonomban egy újpesti 3 szobás lakás, amit be szeretnék vonni önerőként. A lakáspiacon hasonló kaliberű lakások olyan 30 millió Ft körül cserélnek gazdát. A jövedelmem átlagosan 700 ezer Ft nettó egy hónapban. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehet...

Tovább

Ha nem kapunk CSOK-ot, CSOK hitel sem igényelhető?

Kedves Szakértők! A következő esetben kérném a segítségeteket: Páromnak van két 25 év alatti gyermeke, illetve folyamatban van egy 3. közös gyermek, aki várhatóan 2020. márciusban születik. Párom már vett igénybe 2 gyermeke után új lakás vásárlásra 2.4 millió Ft összegben szocpolt. Most szeretnénk összeköltözni, és amennyiben lehetséges igénybe venni a csok hitelt. Használt lakásra 2,2 mill...

Tovább

Lakáshitel aktív KHR-es házastárs kihagyásával?

Tisztelt Hitelnet! Kérdésem a következő: 2019-ben mely bankok foglalkoznak használt lakás, családi ház ingatlanlízinggel? Mennyi önerő szükséges egy 13 millióba kerülő ingatlan lízingeléséhez? Önerő nélkül lehet-e lizngelni? Ha van házastárs, de aktív KHR-es, akkor lehet-e egyedüli felvevőként lzingelni ingatlant úgy, hogy a házastársat semmilyen módon nem veszi figyelembe a lízinget adó ...

Tovább

Tulajdonrész kivásárlásakor mi lesz a haszonélvezeti joggal?

Tiszteletem! A szüleimnek 1/2-ed (mindkettőjüknek külön: 1/4-ed + 1/4-ed) tulajdonrészük van egy rokonunkkal közös és osztatlan ingatlanban. A rokon tulajdonrésze is 1/2-ed, amit a nagymamámtól eltartásért szerzett meg (igaz elég méltatlan módon). Az ingatlanból ez a rokon bennünket évek óta kizár, mert hogy ő életvitelszerűen ott él, a szüleimmel pedig hosszú évek óta nem tudjuk használni a fé...

Tovább

Munkáltatói hitel hogyan töröltethető?

T. Szakértő! A munkáltatói lakáshitelemet 06.03.-án kiegyenlítettem. A jelzalogjog töröltetés végett szivatnak. A központjukból két asszony aláírásaval azt írtak, hogy 4200 Ft ügyintézési díjat fizessek meg a hirdetményükre hivatkozva. Ilyen bankköltség tétel nem szerepel a hirdetményükben! Előtte kezelési költségként követelték, de az iratok (rendelkezőlevél) alapján az a volt foglalkoztató...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Szandra szerint:

2015-05-19 - 14:26

Jó napot!
Én egy 3 gyerekes anyuka vagyok. Sajnos régebbi tartozás miatt BAR listára kerültem. Szeretnék saját lakáshoz jutni, mivel albérletben lakunk évek óta, ami kidobott pénz.
Kérdésem az lenne, hogy BAR listával, szocpollal és egy plusz fedezeti külterületi ingatlannal lenne-e esélyem felvenni lakáshitelt? Bejelentett munkahelyem van.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-19 - 14:35

Kedves Szandra!
BAR lista esetén nincs lehetőség egyik bankpartnerünknél sem hitelfelvételre, ezért a leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

tímea szerint:

2015-05-17 - 10:10

Tisztelt Szakértő!
Párommal használt házat szeretnénk vásárolni kb. 5 millió Ft értékben. Nekem személyi kölcsöntörlesztést von a bank havi 23 ezer Ft-ot. Kettőnk keresete 130.000 havonta.
Kérdésünk az lenne, milyen lehetőségeink vannak, ha önerővel még nem rendelkezünk?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-17 - 14:09

Kedves Tímea!
Ha nem rendelkeznek önerővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne esetleg lehetőség lakásvásárlási hitel felvételélre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Judit szerint:

2015-05-16 - 15:04

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim lehetnek lakáscélú hitel felvételére, ha a férjemmel természetesen 50-50%-ban leszünk tulajdonosok, de neki sajnos nincs bejelentett munkahelye!
Azt tudom, hogy mivel a férjem, így kötelező őt is bevonni, de mi a teendő, ha hivatalosan csak nekem van bejelentett munkahelyem és a fizetésem átlagosan 140.000 Ft!
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-17 - 13:49

Kedves Judit!
Ahhoz, hogy pontos tájékoztatást tudjanak adni Önnek Szakértőink, az ügylet további részleteit – például lakás vételára, területi elhelyezkedése, önerő összege, életkoruk, munkaviszony létesítésének dátuma, egyéb meglévő hiteltörlesztés, stb. – is ismerni kellene. Kérjük, töltse ki online adatlapukat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes tanácsadást nyújtanak!

adrienn szerint:

2015-05-14 - 14:19

Tisztelt szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy három gyermekem van, jelenleg itthon vagyok főállású anyaságin, amíg a pici nem lesz nyolc éves. Most vagyok 30 éves, a párom 33. Szeretnénk 2 év múlva vásárolni saját önerőnkből egy családi házat, de sajnos a párom nincsen bejelentve a munkahelyén, így ebben az esetben a szocpol bármely formáját majd fel tudjuk használni akár a ház megvásárlásához, illetve ha nem, akkor a felújításához? Vagy mivel főállású anyaságin leszek még kb. 5 évig, ezért végképp lemondhatok a szocpolról, mert addigra elmúlok 35 éves én is és a párom is? Esetleg zárkert vásárlása esetén kérhető?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-15 - 08:15

Kedves Adrienn!
A szocpoljogosultsághoz legalább az egyiküknek rendelkeznie kell minimum 180 napos folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal. Ennek megléte nélkül sajnos nem lehetnek jogosultak a kedvezményre.
Lakásfelújításhoz, illetve zártkert vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. Felső életkorhatár nincsen, ha meglévő gyermekek után igénylik a támogatást, ezért 35 éves kor felett is jogosultak lehetnek rá.

Gyula szerint:

2015-05-13 - 07:17

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy van egy viszonylag alacsony értékű házrészem, amit eladásra szántunk, másik ingatlan vétele miatt. Találtunk is egy megfelelőt, áron alul hirdeti az úr. A mi ingatlanokat beszámítaná a vételárba, 1.300.000 Ft értékben. Az övét 3.200.000 Ft-ért adná, tehát 1.900.000 Ft-ot kellene ráfizetnünk. Voltunk bent a bankomnál ez előtt még, ahol azt mondták az adott településen, ebben az árkategóriában 2.300.000 Ft-ot tudnának maximum adni jelzálog alapú kölcsön formájában, a maradék 900.000 Ft önerő kell legyen. A fizetésem 180-190 ezer Ft nettó, végleges szerződésem van a munkahelyemen, más hitelem nincs. Lehetséges, hogy az ingatlan házrészünk beszámítása így elegendő akkor?
Válaszát előre is köszönöm, szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-13 - 10:54

Kedves Gyula!
A leírtak alapján a beszámított házrész elegendő önerőnek.

Hajnalka szerint:

2015-05-13 - 07:11

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy vőlegényemmel ketten tudnánk-e lakáshitelt vagy hasonlóhoz folyamodni? Párom 8 órás műszakba van bejelentve szakmunkás minimálbérre, én pedig 6 órában nettó 60.000 Ft-ra. Most egy olyan albérletben lakunk, ahol 60.000 Ft + rezsi a díj, fizetjük is rendesen, de inkább olyanra szeretnénk a pénzünket kiadni, ami a miénk is lesz, nem csak a “levegőbe” megy el a pénzünk.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-13 - 10:55

Kedves Hajnalka!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető lakáshitelekről!

Anett szerint:

2015-05-07 - 10:03

Milyen hitelt kaphatunk abban az esetben, ha van már egy gyermekünk, de nem vagyunk még házasok? Milyen feltételekkel kell szolgálnunk, hogy hitelhez juthassunk? Mennyi lenne az a bizonyos hitelösszeg, amit kaphatunk? Igényelhetünk-e hitelt, ha csak az egyikünk dolgozik a másikunk pedig a kicsivel van otthon?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-07 - 11:45

Kedves Anett!
Élettársak is igényelhetnek piaci kamatozású és államilag támogatott lakáshitelt egyaránt. A hitelfelvételhez megfelelő jövedelemfedezettség, minimum 3 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. A maximálisan felvehető hitelösszeg függ az ingatlanfedezet értékétől, területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől, tehát az elérhető összegről ezek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Lakáshitel egy jövedelemmel is igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Gábor szerint:

2015-05-07 - 09:48

Jó napot!
Vettem fel lakáshitelt 2008-ban (lakásvásárlásra) 5,5 millió forintot 20 évre. Ezt a hitelt a testvérem fizeti és ő is lakik az ingatlanban. Most szeretnék venni egy másik ingatlant szintén hitelre.
Lehetséges-e ez?
Havi keresetem 170-180 ezer forint nettó. A meglévő hitel törlesztője havi 55 ezer forint (árfolyamrögzítéssel). (Amit a testvérem fizet is rendesen.)

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-07 - 11:19

Kedves Gábor!
A meglévő lakáshitel nem zárja ki újabb lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során mindenképpen figyelembe kell venni. Havi 170-180 ezer forintos kereset esetén a meglévő 55 ezer forintos hiteltörlesztés mellett van lehetőség a jövedelem további terhelésére. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében készséggel adnak Önnek, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

K.András szerint:

2015-04-29 - 16:42

Helló!
Érdeklődnék, hogy milyen kilátásaim vannak a jövőre nézve lakáshitel terén.
Lakásvásárlást tervezek a nem túl távoli jövőben (még 2015-ben, ha ez lehetséges). Munkahelyen 2015. augusztus 1-től lesz határozatlan idejű teljes állásban. Keresetem 400.000 Ft bruttó környékén és még vásáslás előtt tervben van a nősülés is. Jelenleg 25 éves vagyok.
Ezek alapján mikor vehetnék fel lakáshitelt, illetve mekkora lehet maximum a havi törlesztőrészletem?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 09:57

Kedves András!
Augusztus 1-től már igényelhet lakáshitelt, mivel a folyamatos munkaviszonya meglesz. A felvenni kívánt hitel havi törlesztő részlete nettó 400.000 Ft alatti jövedelem esetén a jövedelemnek maximum 50%-a, 400.000 Ft vagy azt meghaladó jövedelem esetén a kereset 60%-a lehet.
Használt lakás vásárlásához július 1-től CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) is igényelhető lesz. Ezt a támogatást akkor is igénybe lehet venni, ha még nincsen gyermek, de vállalnak. Legfeljebb 2 gyermek vállalható, akiknek 8 éven belül kell megszületniük. A használt lakás vásárláshoz igényelhető CSOK feltételeiről és összegéről IDE kattintva tájékozódhat.
A lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mivel a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Az igényeknek és lehetőségeknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsuzsa szerint:

2015-04-27 - 14:40

Üdvözlöm!
Tervezzük használt családi ház vásárlását. Élettársam külföldön dolgozik, ott is van bejelentve. Az én jövedelmem nettó 65 000 Ft, az övé kb. 300 000 Ft. Van 1,5 millió forint megtakarításunk. Van-e esélyünk banki hitelt felvenni, ha találunk maximum 10 millió forintért házat. Illetve igényelhetjük-e hozzá a CSOK-ot, ha csak nekem van 180 napnál több tb-nél igazolható munkaviszonyom (páromat ki kellett jelenteni a külföldi munka miatt), van két 10 éves gyerekünk, 40 és 45 évesek vagyunk. Egyikünknek sincs ingatlantulajdona.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 21:33

Kedves Zsuzsa!
CSOK igényléshez elegendő, ha legalább az egyikük részéről megvan a szükséges TB jogviszony igazolás, a leírtak alapján tehát úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek CSOK-ra.
A bankok a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet is elfogadják hitelfelvétel során. A legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

yoda szerint:

2015-04-26 - 18:37

Üdv!
Kérdésünk az lenne, a család jövedelme 205.000 Ft, de ebből az igazolt 125.000 Ft. Ilyen esetben van-e esély hitelfelvételre? Családi házat szeretnénk vásárolni.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 09:43

Kedves Yoda!
A hitelképesség függ attól, hogy milyen értékű házat szeretnének vásárolni és mennyi hitelre lenne szükség, mennyi önerővel rendelkeznek. Ezeket az információkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével adhatja meg, s a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják.

József szerint:

2015-04-25 - 15:04

3 éve közmunka programba veszek részt és szeretnék érdeklődni, hogy lakás vársárásra tudok-e felvenni hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 09:15

Kedves József!
A hitelképesség függ az igazolt nettó jövedelmének összegétől és munkaszerződésének típusától. Ezeket az adatokat kérjük adja meg online ajánlatkérő nyomtatványunkon és Szakértőink tájékoztatni fogják.

Mária szerint:

2015-04-21 - 13:36

Tisztelt Címzett!
Létezik olyan hitelintézet, amelyik elfogadja az adóstárs vagy kezes esetén a német nyelvű (Ausztriában kiállított) jövedelemigazolást?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 14:08

Kedves Mária!
Német nyelvű jövedelemigazolást több bankpartnerünk is elfogad. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják.

Judit szerint:

2015-04-16 - 09:05

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék!
Ingatlan fedezetű hitelt szeretnék felvenni idén, használt ház vásárlásra!
Sajnos időközben a férjem keresőképtelen lett (eltört a keze, így kijelentette őt a munkaadója). Úgy olvastam az oldalukon,hogy házastárs esetében mindenképp be kell vonni adóstársnak Őt, igaz a fele ház az Övé is lesz majd. Az én fizetésem nettó 140.000.-, ez esetben mennyi a valószínűsége,hogy szükség lesz a keresetére? És ha szükség lesz rá,akkor min. 3 hónapja kell hogy keresőképes legyen?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-16 - 09:08

Kedves Judit!
A kérdés az, hogy az Ön igazolt nettó jövedelme elegendő-e a felvenni kívánt lakáshitel törlesztésére. Ez attól függ, milyen értékű lakást vásárolnak és hol, mennyi hitelt szeretnének felvenni, mennyi lenne annak a havi törlesztő részlete és van-e valamilyen meglévő hiteltörlesztésük. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy férje részéről is szükség lesz-e jövedelemre. Ha igen, akkor a legalább 3 hónapos munkaviszony alapfeltétel lesz.

Krisztina szerint:

2015-04-14 - 14:16

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha van szerződésem, de tgyáson vagyok itthon, előtte táppénzen voltam, akkor kaphatnék hitelt? Használt lakást szeretnénk venni, vályog. Két gyermekem van, szeretnénk igénybe venni a csok-ot is. 3.500.000 Ft-ra lenne szükségünk. Ha nekem nem lehet, akkor a párom kaphat hitelt úgy, hogy minimálbérrel van bejelentve, de van a nevén jelzáloghitel? Adóstárssal működhetne?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-15 - 12:21

Kedves Krisztina!
T-gyásra nem vehető fel lakáshitel, de párja önállóan elfogadható jövedelme mellett a T-gyás kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető. Azt, hogy párja meglévő jelzáloghitele mellett adóstárs nélkül hitelképesek-e, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Krisztina szerint:

2015-04-10 - 08:29

Használt lakást szeretnék vásárolni. Ez hogyan működik?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-10 - 10:48

Kedves Krisztina!
Lakáshitel fedezete lehet maga a megvásárolni kívánt ingatlan, ha annak forgalmi értéke eléri legalább a 3,5 millió Ft-ot. Az ingatlan értékének – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum a 80%-a vehető fel hitelként, illetve plusz fedezet bevonásával akár a teljes vételár felvehető. Az igényelt és az esetlegesen már meglévő hitel havi törlesztő részletének bele kell férnie az igénylő nettó jövedelmének 50%-ába. A lakásvásárlási hitelt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára utalják a vételár utolsó részeként.
Személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Zoltán szerint:

2015-04-07 - 14:59

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy lakásvásárlás esetén kaphatok-e hitelt az alábbi feltételek fennállásával (tehát egyáltalán teljesítem-e a hitelfelvételhez szükséges feltételeket):
– Magyarországon 2015. február 1. napja óta állok köztisztviselői jogviszonyban (előtte Finnországban dolgoztam 1,5 évet);
– Rendelkezem kb. 7-8 millió Ft önrésszel;
– Bruttó fizetésem 475.000 Ft;
– Egyelőre próbaidőmet töltöm, amely augusztus 30-án jár le.
Köszönettel:
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-07 - 22:02

Kedves Zoltán!
Hitelfelvételre a próbaidő lejárata után lesz lehetősége.

Éva szerint:

2015-04-07 - 14:50

Tisztelt Szakértő!
Családi házat szeretnék vásárolni (tégla építésű) 6 millió Ft. 48 éves vagyok, válófélben. Megegyezés hiányában jutottam erre a elhatározásra. Jelenlegi bérem N 74.670 Ft. Szerződésem határozatlan idejű. Kaphatok-e kölcsönt maximum 15 évre és mennyit? Ingatlanfedezetnek a jelenlegi közös tulajdonú ház felét, illetve az édesapám után örökölt fél házat (vályog építésű) tudom felajánlani. Ha lehet minél kevesebb készpénzes önerőt szeretnék bevonni. Adóstársnak gyermekem jelentkezne, aki önálló keresettel rendelkezik.
Melyek a legkedvezőbb feltételek, és melyik bank kínálja ezeket?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-07 - 21:21

Kedves Éva!
Fedezetként fél ingatlan nem fogadható el. Az említett ingatlanok csak akkor vonhatók be fedezetként a jelzáloghitelbe, ha azok valamennyi tulajdonosa hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez és részt vesz a hitelügyletben. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy nagyobb összegű készpénzes önerő szükséges.
Ahhoz, hogy tájékoztatni tudjuk Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Erika szerint:

2015-04-03 - 15:18

Én az ügyben szeretném kérni a tanácsukat, segítségüket, hogy szeretnénk felvenni 1 500 000 Ft-ot! Bementünk egy bankba, ahol 8-10 éves futamidőre tudnánk a párommal felvenni ezt az összeget havi 20-25 ezer Ft-os törlesztőrészletre! A páromnak 79 900 Ft a nettó jövedelme, én jelenleg nem dolgozom! A kérdésem az lenne, hol érné meg leginkább felvenni ezt az összeget, hogy ne a dupláját fizessük vissza? Ez a bank, ahol jártunk számolgattunk és az 1 500 000 Ft helyett 3 000 000 Ft-ot fizetnénk vissza!
Köszönöm szépen a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-03 - 16:31

Kedves Erika!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Judit szerint:

2015-03-20 - 13:31

Tisztelt Hitelszakértő!
22.900.000,- Ft értékű házat szeretnénk venni. Nettó igazolható jövedelmem 140.000,- Ft + 48.000,- családi pótlék + 25.000,- gyermeknevelési támogatás. Illetve 120.000,- Ft gyerektartás. Párom nettó jövedelme, ami igazolható, szintén 140.000,- Ft.
Önerőnk 7 millió forint készpénz.
Kérdésem, hogy a hiányzó 16 millió forintot van-e esélyünk megkapni.
Köszönöm válaszukat előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-20 - 14:05

Kedves Judit!
A leírtak alapján van esély arra, hogy a 22.900.000 Ft értékű ház vásárlásához 16 millió forint összegű piaci kamatozású lakáshitelt vegyenek fel. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

István szerint:

2015-03-20 - 09:48

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. Jelenleg több mint 7 hónapot dolgoztam és most írtam alá egy egy éves szerződést és szeretnék használt lakást vásárolni, mivel jelenleg feleségemmel és újszülött fiammal albérletbe élünk. Feleségem nem dolgozik, de családi pótlékot és gyest kap. Az én fizetésem nettó 51 ezer forint.
Milyen lehetőségem akadna, hogy megteremtsük az első saját házunkat?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-20 - 10:01

Kedves István!
Minimálbér alatti keresettel sajnos nincs lehetőség egyik banknál sem lakáshitel felvételére. Továbbá lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként.

Borbála szerint:

2015-03-18 - 14:18

Hitelt szeretnék igényelni használt lakás vásárlására. 5 millió Ft. Adóstárs vagyok. Fundamenta lakáskassza megtakarításom van 1,5 millió Ft. Havi jövedelmem 120-150 ezer Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-19 - 13:14

Kedves Borbála!
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Péter szerint:

2015-03-18 - 11:49

Jelenleg lakásvásárlás előtt állunk. Tudomásom szerint, ha hitelt szeretnék felvenni, akkor mindenképp bele kell vonni a feleségemet is adóstársként, ő viszont jelenleg munkanélküli. Az én nettó jövedelmem (350e) bőven megfelelne a bank követelményeinek, de nem tudom, hogy ilyen esetben hogyan kaphatok hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-18 - 14:03

Kedves Péter!
Amennyiben az Ön munkaviszonya legalább 3 hónapja fennáll és nincs próbaidőn, akkor megfelel a hiteligénylés alapfeltételének, ezért nem jelent problémát, ha adóstársként bevont felesége jelenleg munkanélküli. A legkedvezőbb hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Szabó CSaba szerint:

2015-03-14 - 18:53

Tisztelt Hitelnet!
3 kisgyermekes házaspár vagyunk, már rendelkezünk egy kis értékű (2 milliós) saját tulajdonú ingatlannal. Ezt szeretnénk lecserélni, de eladása (vidéki volta miatt) nehézkes. Jövedelmem 200.000 Ft, határozatlan idejű szerződés, 2 év bedolgozott munkaviszony, feleségem jelenleg gyesen (75.000 Ft). Önerőnk sajnos nincs más. Van-e lehetőség a CSOK igénybevételére, illetve milyen hitel lenne számunkra megfelelő egy kb 10 milliós lakás vásárlás esetén?
Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel: Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 11:45

Kedves Csaba!
Ha vásárlás útján szerezték a házat és nem tudják értékesíteni a másik lakás megvásárlása előtt, akkor sajnos kizárja a CSOK-ra való jogosultságot. Arról, hogy az egyéb módon szerzett lakástulajdon mely esetben nem jelent kizáró okot CSOK igénylésénél, IDE kattintva tájékozódhat.
10 millió lakás vásárlásához azonban a 3 gyermek után esetlegesen igénybe vehető CSOK nem jelent elegendő önerőt. Ahhoz, hogy finanszírozható legyen a vételár banki hitelből, szükség lenne a meglévő lakás eladásából származó bevételre is. Ha ez megoldható, akkor az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást online adatlapunk kitöltése után.

Tom szerint:

2015-03-08 - 22:17

Tisztelt Hitelnet!
Most fizettem ki a tartozásaimat, jelenleg passzív BAR listás vagyok, nettó 600 ezer forintot keresek évek óta. Van 2 gyermekünk, így CSOK-kal kombinált lakáshitelt szeretnénk felvenni kb. 10 millió értékben, természetesen önerő illetve, ha szükséges, pótfedezet van.
Van esély így passzív Bar-osként hitelhez jutni? Semmi hitelünk nincs.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-08 - 22:23

Kedves Tom!
Passzív BAR listásként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Ivett szerint:

2015-03-04 - 10:04

Üdvözlöm!
Jelenleg közmunkában dolgozunk a párommal nyolc órában, mind a kettőnknek többször lett hosszabbítva a szerződése. Nekem ez lesz a negyedik évem. Érdeklődnék, hogy 2-2.500 000 Ft összegű hitelt tudnánk-e igényelni használt lakás vásárlásra?
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ivett

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 10:38

Kedves Ivett!
A hitelfelvétel lehetősége függ attól, hogy pontosan milyen munkaszerződéssel rendelkeznek (mióta áll fenn a munkaviszony, hányszor lett hosszabbítva, mikor jár le, stb.), továbbá meghatározó az igazolt nettó jövedelem összege, valamint a vásárolni kívánt használt lakás értéke. Ha a lakás értéke 2-2,5 millió Ft, akkor arra nem vehető fel lakáshitel az alacsony érték miatt. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink ismertetni fogják az esetleges lehetőségeket.

Andrea szerint:

2015-03-04 - 08:43

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. A párommal szabad felhasználású hitelt szeretnénk felvenni. Kell hozzá valamennyi alaptőke? Ha igen, akkor ez az alaptőke megy el a plusz költségekre?
Mennyi plusz költséggel jár egy lakóház vásárlása? Mikor kell az értékbecslőt kihívni? A lakóház 2,5 millió Ft és mi 3 millió szabad felhasználású hitelt szeretnénk igénybe venni. Kettőnk havi rendszeres jövedelme összesen 250-300.000 Ft.
Várom mielőbbi válaszát.
Üdvözlettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 09:07

Kedves Andrea!
2,5 millió forint értékű lakóházat egyik bank sem fogad el fedezetként, ezért nem lehetséges a hitelfelvétel. 3 millió forint összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt akkor tudnak felvenni, ha van lehetőségük – akár más személy tulajdonában lévő – legalább 5-6 millió forint értékű ingatlanfedezet bevonására. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető kondíciókról, költségekről.

Zoli szerint:

2015-02-24 - 09:42

Tisztelt Hitelnet!
A CSOK igénybevételéhez az egyik feltétel, hogy a házaspár egyik fele sem rendelkezhet 50%-nál nagyobb lakástulajdonnal? De vannak “kivételt képző lakástulajdonok” Mely esetek lehetnek kivételek?
– Ha a párommal maximum 50% a lakástulajdonunk, az kivétel lehet?
Eladnánk a lakást és nagyobbat vennénk.
50% összesen a párom és az én tulajdonom, 50% összesen a 2 gyereké, de a 2 gyerek tulajdonán a haszonélvezetünk van. Ebben az esetben kivételt képező a lakástulajdonunk? Vagy a haszonélvezet miatt már nem?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 11:28

Kedves Zoli!
A kivételt jelentő lakástulajdonokról IDE kattintva tájékozódhat. Az a lakás, melyet vásárlás útján szereztek, nem tartozhat a kivételek közé. Ha azonban Önök a meglévő lakásukat eladják és helyette másikat vásárolna,k akkor jogosultak lehetnek CSOK-ra, ha a CSOK kérelem benyújtásakor az eladásra szánt lakásuk már nincs a tulajdonukban.

Katalin szerint:

2015-02-20 - 22:40

Az érdekelne, hogy nekünk már van lakásunk, de szeretnénk venni másik lakást. Jelzálogba tennénk a mostanit és megvennénk az újat, de a páromnak megszűnt a munkahelye.
Mi lehetne a megoldás?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-22 - 13:31

Kedves Katalin!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. Bejelentett munkaviszony hiányában nincs lehetőség hitelfelvételre.

János szerint:

2015-02-19 - 08:26

Üdvözlöm!!
Szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mekkora hitelt tudok felvenni minimálbérrel?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-19 - 21:38

Kedves János!
A felvenni kívánt és az esetlegesen már meglévő hitelek havi törlesztő részlete nem haladhatja meg a minimálbér felét, vagyis jelenleg 34.000 Ft-ot. Az, hogy mekkora összegű hitelnek a törlesztése fér bele ebbe az összegbe, függ a futamidő hosszától. A lehetséges futamidőt pedig befolyásolja az Ön életkora. Kérdésére tehát pontos választ az ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket online adatlapunk kitöltésével küldheti el.

Csilla szerint:

2015-02-18 - 11:56

28 éves, 2 kisgyermekes, gyesen lévő anyuka 2 millió önerővel kaphat-e lakásvásárláshoz szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 23:01

Kedves Csilla!
A támogatás igénybevételének feltétele legalább 180 napos társadalombiztosítási jogviszony igazolás. Ezt azonban gyes esetén az OEP nem tudja kiállítani. Házastársak, élettársak igénylése esetén ennek igazolása elég az egyik fél részéről.

Sándor szerint:

2015-02-17 - 16:48

Tisztelt hölgyem,uram!
Azután érdeklődnék, hogy vennék fel szabad felhasználású hitelt és vásárolnánk házat és mivel még fiatalok vagyunk, párommal majd házasodunk és vállalni szeretnénk 2 gyereket maximum! Ha megigényelnénk a csok-ot, ebből a támogatásból kilehetne-e vásárolni a hitelt? Vagy mit tudna nekünk ajánlani ebben az ügyben?
Kérem mihamarabbi válaszát!
Előre is köszönjük!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 10:13

Kedves Sándor!
Szabad felhasználású hitel csökkentésére a CSOK-ot nem lehet igénybe venni. Lakásvásárlás esetén a CSOK a vételár kifizetéséhez vehető igénybe. Ha még nincsen gyermekük, a CSOK-ra csak akkor lehetnek jogosultak, ha összeházasodnak a lakásvásárlás előtt és ily módon vállalnak legfeljebb 2 gyermeket.

Csere-Dési Viktória szerint:

2015-02-17 - 16:11

Tisztelt Szakértő!
Egy belvárosi műemléképület lakásában élünk, amely jelenleg az önkormányzat tulajdonában áll. Hosszú idő óta folyik az “átírási” herce-hurca; úgy tűnik, hogy a következő hónapokban végre a tulajdonunkba kerülhet a lakás. Ehhez, tehát a jelenlegi lakáshoz szeretnénk felvenni a CSOK-ot. 2 pici gyerekünk van, én 37, de a férjem 41 éves. A férjem kora kizáró ok lehet? Illetve a fentiek alapján bármi kizáró ok lehetséges? A táblázat szerint a CSOK jelen esetünkben összesen 1 millió forint. Jól értelmezem, hogy ennél több nem lehet? A lakás megvásárlását 25 év kamatmentes részletfizetéssel tudjuk csak megoldani (az önkormányzat felé), és nyilván a CSOK-ot (is) erre használnánk fel.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 10:09

Kedves Viktória!
A férje életkora nem kizáró ok, mivel nem vállalt, hanem meglévő gyermekek után vennék igénybe a kedvezményt. Amennyiben az egyéb feltételeknek is megfelelnek – melyekről ITT olvashat – véleményünk szerint jogosultak lehetnek a CSOK-ra. A támogatás összege 65,01-80 m2 közötti hasznos alapterület esetén, két gyermek után 1.000.000 Ft.

Margó szerint:

2015-02-13 - 15:12

5,3 millió hitel szükséges még egy használt lakás vásárlására, lakás értéke kb. 8-9 millió, a többit fizetjük készpénzben. Három családtag jövedelme kb. nettó 320 ezer, de van egy családtagnak két hitele, amely havonta kb. 55-60 ezer forint összesen. Van-e esély a hitel felvételére?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 21:57

Kedves Margó!
Ahhoz, hogy konkrét tájékoztatást tudjuk nyújtani Önöknek az elérhető lakáshitelekről, a részletek bővebb ismerete szükséges. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot fognak készíteni!

Judit szerint:

2015-02-08 - 22:45

Azt szeretném kérdezni, hogy használt lakást szeretnék venni, de valószínű bár listán vagyok. Több mint két éve bejelentett állandó munkaviszonyom van, határozatlan ideig.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 13:38

Kedves Judit!
Amennyiben BAR listás, sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel. A BAR lista kérdésének a számlavezető banknál tud utánanézni.

Lídia szerint:

2015-02-08 - 14:16

Kettő gyermek esetén használt lakás vásárlásához önerő kell-e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-08 - 16:02

Kedves Lídia!
Az önerő kérdése számos tényezőtől függ. Például a vásárolandó lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől, a lakás energetikai minősítésétől, hasznos alapterületétől, az Ön jövedelmi helyzetétől, stb. Kérdésére pontos választ tehát mindezek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

Gábor szerint:

2015-02-08 - 11:07

T Szakértő! Szeretnék használt lakáshoz jutni, ám önerőm és ingatlanfedezetem nincs. Közalkalmazott vagyok, havi átlagjövedelmem nettó110ezer ft. Párom aktív BAR listás, így ő kiesik mint adóstárs. Van esetleg valami lehetőség? Lakáshitel, vagy lízing?

Hitelnet szerint:

2015-02-08 - 11:10

Kedves Gábor!

Sajnos önerő vagy kiegészítő fedezet nélkül jelenleg nem megoldható a lakásvásárlás. Az aktív BAR-os adóstárs is kizáró okot jelent. A júliusban bevezetésre kerülő, meglévő gyermek utáni CSOK (szocpol) bizonyos esetekben képezheti a saját erő részét.

Heni szerint:

2015-02-06 - 20:38

hello!
Lakáshitelt szeretnék én közmunkán 52630ft kapok a párom tanfolyamra jár, ő 45000ft kap és mit ajánlanának mert használt lakást szeretnénk várom válaszát.

Hitelnet szerint:

2015-02-06 - 20:39

Kedves Heni!
Lakáshitel igénylés esetén sajnos sem a közmunka, sem a munkanélküli segély nem fogadható el jövedelemként.

Tímea szerint:

2015-01-24 - 13:55

Üdvözlöm!
Részletes tájékoztatást szeretnék kapni használt lakás vásárlásával kapcsolatban.
Több kérdésem is lenne:
1. Használt lakás esetén 2015 júliusától felvehető CSOK beszámolható-e önerőnek?
2. Egy 4 M-os hitel esetén, ha lakástakarék szerződést is kötök kb. mekkora törlesztőrészlettel lehet kalkulálni?
3. Ha megvan a megvásárolni kívánt ingatlan, mennyi idő alatt intézhető el az adás-vétellel kapcsolatosan minden elintéznivaló?
4. Egy 5.250.000,- eladási árú ingatlan esetén milyen és mekkora indulási költséggel kell számolni (például energetikai tanúsítvány, takarnet, közjegyzői díj stb.)?
Segítségét nagyon szépen köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-25 - 11:35

Kedves Tímea!
1. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK önerőként vehető figyelembe.
2. A havonta fizetendő összeg függ attól, hogy mekkora összegű havi megtakarítást vállal hozzá, illetve milyen hosszú futamidőt választ. A részletekről Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni előzőek ismeretében.
3. A megkötött adásvételi szerződés és a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció megléte esetén a hitelügyintézés körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.
4. A járulékos költségek pénzintézetenként eltérő összeget tesznek ki, mivel a bankok folyamatosa hirdetnek különböző díjkedvezményeket. Az aktuális díjelengedési akciókról szintén Szakértőink tudnak pontos felvilágosítást adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Czene Lajosné szerint:

2015-01-13 - 22:15

Tisztelt Szakértő!
Ha kb. 6 millói Ft-ba kerül a lakás és szocpolt is igényelnének rá (800.000), akkor mennyi önerőre lenne szükség a lakáshitelhez?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-14 - 21:21

Kedves Asszonyom!
Mivel a lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, vagyis 6 milliós lakásra maximum 4,8 millió forint, ezért a 800.000 Ft szocpol mellett legalább 400.000 Ft önerőre lenne szükség július 1. után vásárolt használt lakás esetén. A maximálisan felvehető hitelösszeg azonban függ az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől is, tehát a 400.000 Ft a minimum önerő, az előzőektől függően nagyobb összegű saját erőre is szükség lehet. A pontos tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Ezeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Ezután Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA