Lakáshitel kalkulátor

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Nem igényelhetünk lakáshitelt, ha férjem munkahelyet vált?

Tisztelt Cím! Kérdésem elég összetett! A hitel elengedés kérdéskörében. 3 gyermekünk van, a negyedik augusztus 9-én? érkezik. Az új ház amit vásároltunk, eddig a korona vírusos helyzetig, úgy volt, hogy áprilisban elkészül. Az építés folyamatban van, halad is szépen a bespájzolt rengeteg építőanyag miatt. Most viszont március óta leálltak a víz, villany, gáz kötésével. Nem tudják mikor fogn...

Tovább

Szigorodó hitelezés, hátrányban a külföldön dolgozók?

A magyarországi pénzintézetek továbbra is hiteleznek, ám az elmúlt időszakban kialakult helyzetre tekintettel több bankpartnerünk is – átmeneti jelleggel – korlátozó intézkedéseket vezetett be. Ennek keretében szűkült a hitelfelvétel során elfogadható jövedelmek köre, ami elsősorban a külföldi munkaviszonnyal rendelkezőket érinti negatívan. További korlátozásként csökkent a maximális finanszírozás...

Tovább

Lakáshitel felvehető, ha a térképmásolat és a valóság nem egyezik?

Tisztelt Hitelnet.hu! Sikerült megtalálni a házat, amit a férjemmel szeretnénk megvenni. A ház megvételéhez szeretnénk felvenni a CSOK-ot 1 meglévő és egy vállalt gyermekre, illetve a kamattámogatott hitelt. Sajnos időközben kiderült, hogy a valóság és a térképmásolat lényegesen eltér egymástól. A térképen nincs feltüntetve 4 helyiség, illetve a telek beépítettsége meghaladja a megengedett 3...

Tovább

Bérleti díj kiegészítő jövedelemként elfogadható?

Tisztelt Hitelnet! Az alábbi kérdésekkel kapcsolatban szeretnék tájékozódni. Kérdések: 1. A fizetésem jelenleg nettó 400 ezer Ft. Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben ingatlan bérbe adásával 500 ezer fölé emelkedik, mekkora összeggel juthatok nagyobb ingatlanvásárlási kölcsönhöz, ha a legnagyobb összeget szeretném felvenni. 2. Ingatlanvásárlási kölcsön igénylését megelőzően hány hónapi...

Tovább

Milyen kamatperiódusú lakáshitelt érdemes választani?

Tisztelt Hitelnet.hu! Szeretnék házat venni Budapest agglomerációjában. A vásárlást teljes mértékben hitelből szeretném finanszírozni. Van a tulajdonomban egy újpesti 3 szobás lakás, amit be szeretnék vonni önerőként. A lakáspiacon hasonló kaliberű lakások olyan 30 millió Ft körül cserélnek gazdát. A jövedelmem átlagosan 700 ezer Ft nettó egy hónapban. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehet...

Tovább

Ha nem kapunk CSOK-ot, CSOK hitel sem igényelhető?

Kedves Szakértők! A következő esetben kérném a segítségeteket: Páromnak van két 25 év alatti gyermeke, illetve folyamatban van egy 3. közös gyermek, aki várhatóan 2020. márciusban születik. Párom már vett igénybe 2 gyermeke után új lakás vásárlásra 2.4 millió Ft összegben szocpolt. Most szeretnénk összeköltözni, és amennyiben lehetséges igénybe venni a csok hitelt. Használt lakásra 2,2 mill...

Tovább

Lakáshitel aktív KHR-es házastárs kihagyásával?

Tisztelt Hitelnet! Kérdésem a következő: 2019-ben mely bankok foglalkoznak használt lakás, családi ház ingatlanlízinggel? Mennyi önerő szükséges egy 13 millióba kerülő ingatlan lízingeléséhez? Önerő nélkül lehet-e lizngelni? Ha van házastárs, de aktív KHR-es, akkor lehet-e egyedüli felvevőként lzingelni ingatlant úgy, hogy a házastársat semmilyen módon nem veszi figyelembe a lízinget adó ...

Tovább

Tulajdonrész kivásárlásakor mi lesz a haszonélvezeti joggal?

Tiszteletem! A szüleimnek 1/2-ed (mindkettőjüknek külön: 1/4-ed + 1/4-ed) tulajdonrészük van egy rokonunkkal közös és osztatlan ingatlanban. A rokon tulajdonrésze is 1/2-ed, amit a nagymamámtól eltartásért szerzett meg (igaz elég méltatlan módon). Az ingatlanból ez a rokon bennünket évek óta kizár, mert hogy ő életvitelszerűen ott él, a szüleimmel pedig hosszú évek óta nem tudjuk használni a fé...

Tovább

Munkáltatói hitel hogyan töröltethető?

T. Szakértő! A munkáltatói lakáshitelemet 06.03.-án kiegyenlítettem. A jelzalogjog töröltetés végett szivatnak. A központjukból két asszony aláírásaval azt írtak, hogy 4200 Ft ügyintézési díjat fizessek meg a hirdetményükre hivatkozva. Ilyen bankköltség tétel nem szerepel a hirdetményükben! Előtte kezelési költségként követelték, de az iratok (rendelkezőlevél) alapján az a volt foglalkoztató...

Tovább

Használt lakásra is felvehetem a CSOK hitelt?

Tisztelt Hitelnet! Az lenne a kérdésem, hogy az egyébként rengeteg hírportálon, a kormány hivatalos oldalán (csalad.hu-n) és az Ön oldalukon is leírt "CSOK" mellé felvehető, állam által támogatott, legfeljebb 3%-os kamatozású kedvezményes hitelt fel tudom-e venni HASZNÁLT lakás vásárlására is? Mert bár a híroldalak cikkei egyértelműen fogalmaznak, a szerintem! idevágó kormányrendelet (17/20...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Betti szerint:

2015-01-05 - 17:27

Üdv!
Családi házat szeretnénk vásárolni. 77.400 Ft rendszeres jövedelemmel rendelkezzem, Párom 140.000 Ft. Én sajnos Bár listán vagyok, 200.000 Ft a tartozásom, amit törlesztek. Ilyen feltétellel felvehető-e lakáshitel? Önerővel rendelkezünk. 4.000.000 Ft összegre gondoltunk.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 23:11

Kedves Betti!
Amennyiben BAR státusza aktív, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

erzsi szerint:

2015-01-04 - 18:58

Jó napot kívánok!
Én érdeklődnék, hogy hogyan lehet igénybe venni a szocpolt, mert mi is szeretnénk már egy házat. Van egy gyerekünk, ő beteg, a párom bárlistás, én magas családi pótlékot kapok. Tőkénk sajnos nincs. Szeretném megtudni, hogy lehet-e hitelt igénybe venni. Sajnos nem dolgozik, nincs munkalehetőség.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 22:58

BAR lista esetén, igazolt jövedelem és önerő hiányában sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel igénybevételére. A szocpolnak ugyancsak feltétele a legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszony.

Zsuzsa szerint:

2014-12-30 - 13:42

Mi is szeretnénk házat venni és 3 millióra lenne szükségünk. A szocpolt nem tudjuk igénybe venni, mert a férjem 45 éves. Most várom a 3. babát és jelenleg a gyesből és a családi pótlékból élünk. Mi a lehetőség számunkra?

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-30 - 14:19

Kedves Zsuzsa!
A gyes és a családi pótlék nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

Richárd szerint:

2014-12-08 - 14:38

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy fel szeretnék venni használt lakás vásárlásra 3 millió Forintot 40 évre. Nettó 60 ezer Forint havi jövedelemmel rendelkezem. Ez lehetséges-e?! Szeretnék kérni részletes információt ez ügyben.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Richárd

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-09 - 12:24

Kedves Richárd!
Nettó 60 ezer forintos jövedelemmel lakáshitel felvételére nincs lehetőség. Az igénylő fizetésének legalább a mindenkori minimálbér összegét el kell érnie. Ha ez teljesülne, akkor online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink részletes tájékoztatást tudnak adni.

cserpak gabriella szerint:

2014-12-01 - 06:14

A hitel nem lakásvásárlásra kéne, hanem hitelkiváltás céljából.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-01 - 13:52

Kedves Gabriella!
A hitelkiváltás céljára nyújtott hitelekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes adósságrendező hitelajánlatunkat online űrlapunk kitöltésével kérheti.

K. András szerint:

2014-11-30 - 14:27

Jelenleg a szüleim lakáshitelében adóstársként szerepelek. De én is a saját családommal lakáshitelt szeretnék fölvenni egy általunk választott lakásra.
Kérdésem az lenne, hogy akadály-e a hitel felvételében az, hogy adóstárs vagyok egy másik hitelben?
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-01 - 13:49

Kedves András!
Az adóstársi szerep nem zárja ki lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során figyelembe veszik a bankok, hogy az adott kölcsönben adóstársként már részt vesz. További pontos tájékoztatást a meglévő hitel és a felvenni kívánt kölcsön részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

Irén szerint:

2014-11-18 - 12:47

Kérdésem: én használt lakást vennék jelzálogra. Lehet így vásárolni lakást? Tehermentes, az ára hatmillió forint, plusz szocpol kettő gyermekre.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-18 - 12:59

Kedves Irén!
Használt lakás vásárlásához igényelhető lakáscélú jelzáloghitelt, ha rendelkezik a vételár kifizetéséhez szükséges önerővel. Szocpolt használt lakás esetén jelenleg nem lehet igénybe venni, tehát a támogatás önerőként nem használható fel. Információk szerint jövő év közepétől kerülhet ismét bevezetésre a félszocpol, de erről most még nincsenek konkrét hírek.

K. Istvánné szerint:

2014-11-06 - 12:48

Felmondott devizahiteles lakást szeretnénk megvásárolni. A hitel a Raiffeisen banknál volt. Be kellett küldeni egy szándéknyilatkozatot, ami után a bank értékbecslést csinált és most telefonáltak, hogy el lehet kezdeni az intézést, de nem tudjuk hol kell kezdeni, ezért szeretnék önöktől segítséget kérni.
Tisztelettel: K.-né

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-06 - 12:59

Kedves Asszonyom!
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről és az ügyintézés menetéről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyletet díjmentesen bonyolítjuk le!

Novák Zoltán szerint:

2014-10-28 - 19:34

Érdeklődöm, mit takar a földhivatali költség?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-29 - 12:48

Kedves Zoltán!
Földhivatali költségnek számít a jelzálogbejegyzés illetéke, ami 12.600 Ft, valamint a tulajdoni lap (6.250 Ft) és a térképmásolat (3.000 Ft) ára. A TAKARNET rendszerből lekért tulajdoni lapnak és térképmásolatnak alacsonyabb a díja.

Anita szerint:

2014-10-23 - 16:54

Jó napot!
Befektetési céllal szeretnék ingatlant vásárolni, de önerőm nincsen. Tehát a teljes vételárat hitelből kellene megoldanom. Alacsonyabb értékű, nem saját tulajdonú másik ingatlant tudnék bevonni, ha ez megoldható.
Működhet ez így is?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 13:49

Kedves Anita!
A teljes vételár finanszírozásához mindenképpen szükség lenne plusz ingatlanra. Az, hogy alacsonyabb értékű ingatlan elegendő lenne-e fedezetnek, függ az ingatlanfedezetek területi elhelyezkedésétől és a pontos értéküktől, valamint az Ön jövedelmi helyzetétől. A szükséges információkat kérjük, adja meg online adatlapunk kitöltésével és Tanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!

Tamás szerint:

2014-09-25 - 16:48

Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy 7,8M Ft-os ingatlanra 150 ezer forintos fizetéssel, feleségem gyesen van, ami 100 ezer Ft körül van és van még 2 évig havi 21 ezer Ft-os törlesztőm. Érdemes megpróbálni hitelt felvenni vagy felejtős? Önerő természetesen nincs (talán másik ingatlan).
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-26 - 13:14

Kedves Tamás!
Mivel nem rendelkeznek önerővel, ezért plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül biztos, hogy nem tudnak felvenni 78M Ft-ot egy ilyen értékű ingatlanra. Az, hogy plusz fedezettel, megoldható-e a finanszírozás, függ a plusz ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől, valamint meg kell vizsgálni a jövedelemfedezettséget. Mindezt Szakértőink a további részletek ismeretében, online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után tudják megtenni.

Endre szerint:

2014-09-22 - 12:07

Az lenne a kérdésem, hogy egy 8 M Ft-os ingatlanra melyből 4 M Ft megvan, kapok-e 4 M Ft hitelt 160 000 Ft-os nettó fizetésre egyedülállóként. 29 éves vagyok, 5 éve dolgozom egy cégnél, nincs hitelem, nem vagyok Bar listás. 12 évre gondoltam a futamidőt, 40-45 000 Ft-os törlesztővel.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-22 - 20:50

Kedves Endre!
8M Ft-os ingatlanra 160 ezer Ft-os fizetéssel egyedülállóként is kaphat 4M Ft-ot adott munkaviszonnyal a kívánt futamidőre. Az aktuális törlesztő részleteknek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána, de online adatlapunk kitöltése után Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot is!

Sz. Nikolett szerint:

2014-08-17 - 13:41

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló 1 gyermekes anyukaként jelenleg albérletben lakunk (panel) és szeretnék kertes házba költözni az 1 éves kisfiammal. Még gyesen vagyok, megtakarításom nincs. Egy 6.000.000 Ft értékű ház felkeltette az érdeklődésemet. Kb. 2.000.000 forintra lenne szükségem előlegnek, mik az esélyeim?
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-17 - 13:49

Kedves Nikolett!
A gyes hitelfelvételnél nem tartozik az elfogadható jövedelmek közé, ezért arra semmilyen kölcsönt nem tud felvenni. Továbbá lakásvásárláskor a teljes vételár nem vehető fel hitelként, tehát megtakarítás hiányában – megfelelő jövedelemigazolás esetén is – csak plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhatna meg a házvásárlás.

Gábor szerint:

2014-07-16 - 04:27

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megvásárolni édesanyám házát. A ház értéke 20-24 millió Ft. 8 millió Ft hitelre lenne szükségem. Sajnos önerővel nem rendelkezem és egyedülálló vagyok. 9 éve közalkalmazott vagyok, havi keresetem nettó 87.000 Ft. Van esélyem?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-16 - 13:58

Kedves Gábor!
A 20-24 millió forint értékű lakás elbír 8 millió forint összegű terhelést, ezért akár önerő nélkül is megvalósulhat a finanszírozás. Azt, hogy nettó 87.000 Ft-os jövedelem elegendő-e a hitelfelvételhez, vagy szükséges fizetőképességet javító adóstárs bevonása, csak előzetes hitelbírálat után tudjuk Önnek megmondani. Az ehhez szükséges adatokat kérjük, küldje el online nyomtatványunkon!

Áron szerint:

2014-07-15 - 12:33

Tisztelt Hitelnet.hu Szakértő!
Kérdésem a következő lenne: Számoltam itt a hitelneten egy hitelkalkulációt: egy 5,5 milliós, 25 éves futamidővel. Kijött, hogy 1-300 hónapig 31.356 Ft lenne a törlesztő. Ez azt jelenti, hogy fix a törlesztő részlet, vagy azt hogy ennyi lenne a kezdő havi törlesztő részlet?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-15 - 14:04

Kedves Áron!
A jelenlegi kamatláb mellett lenne ennyi a havi törlesztő részlet. Ez az összeg adott kamatperióduson belül biztosan fix, utána a kamatláb változásának megfelelően módosulhat. A kamatperiódus szabadon választható, vannak 3 hónapos illetve akár 5-10 éves kamatperiódusú hitelkonstrukciók is.

Tamás szerint:

2014-07-13 - 14:43

Kedves Hitelnet ügyintézők,
Külföldön élek párommal, és haza szeretnénk költözni. Lakásvásárláshoz hitelre van szükségünk. 20 millióért vásárolnánk, és a felét szeretnénk összegyűjteni addig önerőre. Itt kint van bejelentett állásunk. A törlesztést lehetőleg 10 évre vennénk fel.
Meg lehet oldani?
Tisztelettel köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-13 - 22:57

Kedves Tamás!
A leírtak alapján megoldható a hazai lakásvásárlás. A hitelfelvételhez jövedelemigazolás is szükséges, így a lakáskölcsönt vagy még a kinti munkaviszony fennállása alatt vagy itthoni munkaviszony létesítését után legalább 3 hónappal igényelhetik majd. Szakértőink díjmentes hitelajánlatából tájékozódhatnak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő konstrukciókról. Személyre szóló hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik.

Kolos Schumy szerint:

2015-07-11 - 19:29

Én Floridában élek és dolgozok, már 5 éve ugyanannál a cégnél. Budapesten szüleim szomszéd telkét szeretném megvenni. 30 millió HUF. 25% önerőm megvan. Melyik bank fog nekem bejelentett, leadózott USA fizetésre hitelt adni? 700.000 Ft nettó átszámolva. Tudok deviza alapú hitelt kapni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-13 - 22:35

Kedves Kolos!
Deviza alapú lakáshitel felvételére sajnos nincs lehetőség. A lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Eszter szerint:

2014-07-10 - 10:28

Miyen biztosítást számítanak be lakásvásárlási hitelnél? Hány forint havonta 11.000.000 Ft-nál?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-10 - 10:48

Kedves Eszter!
A biztosítások lakásvásárlási hitelnél önerőként nem vehetők figyelembe.
A lakáshitelek mellé hitelfedezeti biztosítás köthető halál, baleseti rokkantság, munkanélküliség, keresőképtelenség kockázatára. Erről további információ Szakértőinknél kérhető.
11M Ft összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. A legjobb hitelkonstrukciókról online adatlapunk kitöltésével kérhet személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot!

Sándor szerint:

2014-07-05 - 23:22

Lakásvásárlásra vettem fel az OTP-től kölcsönt, és a megállapított törlesztő részleten felül még jelzálog tipp hitel címen is vonnak tőlem 4.400 forintot. Szeretném tudni, hogy ezt mért vonják. Első lakásvásárló vagyok és a törlesztő részletet a kamattal együtt fizetem. A 4.400 Ft 15 év alatt majdnem 800 ezer forint, amit a törlesztő részleten felül még fizetni kell tipp hitel címen. A szerződéskötéskor ezt nem említették.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-06 - 22:11

Kedves Sándor!
Amennyiben a kölcsönszerződésében nem talál választ kérdésére, akkor a meglévő hiteltörlesztésével kapcsolatban az érintett OTP bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a hitelnyújtó személyes megkeresését!

Tomi szerint:

2014-06-22 - 19:25

Tisztelt Hitelnet!
Hitelkalkulátorukkal végeztem egy előzetes számítást. 13,5 milliós hitelösszegnél nekem 70.416 Ft-os törlesztést kalkulált a gép, viszont a legtöbb Bank honlapján egy ugyanilyen kondíció magasan 100.000 Ft fölött van. Ezek az ajánlatok csak Önökön keresztül elérhetőek?
Második kérdésem pedig az volna, hogy van mód kideríteni, hogy körülbelül mekkora összeget finanszírozna a bank használt ingatlan vásárlása esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-22 - 23:28

Kedves Tomi!
A Hitelkalkulátor által megjelenített konstrukciók bankpartnereinknél érhetők el. A választott hitel teljes körű ügyintézése díjmentesen bonyolítható irodáinkon keresztül.
Előzetes hitelbírálat elvégzése után Szakértőink tájékoztatni tudják Önt arról, hogy használt lakás vásárlásához mekkora összegű hitelt kaphat. Személyre szóló hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsóka szerint:

2014-06-11 - 10:54

Külterületen levő, 55 nm2-es lakható épületre (2 szobás) is lehet igényelni lakáshitelt ?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-11 - 21:43

Kedves Zsóka!
Van olyan pénzügyi partnerünk, melynél a külterületi lakóingatlan hitelezése is megoldható. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek az elérhető konstrukciókról!

József szerint:

2014-06-08 - 13:10

Adósságrendező hitel érdekelne, többfajta kiváltandó hitelem lenne, és ezek közül az egyik lakáshitel.
A kérdésem az lenne, hogy a kalkulátor által felkínált két hitel közül a kedvezőbb igénybe vehető-e, mivel a kiváltandó hitelek között van lakáshitel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-09 - 13:42

Kedves József!
A kalkulátor által kiadott, lakáshitel kiváltására kínált kölcsön csak arra az adott célra használható fel. Létezik azonban olyan kedvező adósságrendező konstrukció, mellyel lakás- és egyéb hitel is kedvező feltételekkel váltható ki. Ennek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Mária szerint:

2014-06-04 - 14:25

10 milliós használt lakás vásárláshoz (50 éves vagyok, munkaviszony alkalmazotti, 200e Ft nettó jövedelem) melyik lenne a számomra kedvezőbb hitel?
1. OTP hitel (3 M Ft támogatott hitel, öt évig fix kamatozású, futamidő 10 év kb. 6,8 % ? + OTP 2014. júniusi akció a hiteligényléshez kapcsoló összes költség elengedése)
vagy
2. Fundamenta (szerződött összeg 3.220e Ft idő 4 év – de ebből még csak 1 év járt le, 3 M Ft 10 évre, azonnali áthidaló hitellel ami kb. 7% ? + kb. 160-200e Ft a hitelügyintézéshez kapcsolódó költségek).
Másik kérdésem:
Megérné-e a következő konstrukció:
OTP hitel 5 évig, addig lejár a Fundamenta és alacsonyabb kamatozású hitelt kaphatnék 3 % ? Kiváltanám az OTP-t a Fundamentával.
Köszönettel: Mária

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-04 - 14:27

Kedves Mária!
Központi hiteltanácsadásra sajnos nincs lehetőség. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önnek fentiekkel kapcsolatban, online ajánlatkérő adatlapunkat kellene kitöltenie vagy személyesen felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Nikolett szerint:

2014-06-01 - 12:20

Tisztelt Szakértők!
Párommal bérleti jog vásárlásán gondolkozunk. Találtunk egyet 4 Millió forintért, önerőnk egyelőre nincs. A kettőnk havi fizetése 200-220 ezer Ft között mozog minimum/átlagban. A magasabb fizetés átlagban 130 ezer Ft körül van.
A kérdésünk az lenne, hogy bérleti jogra is adnak-e hitelt, fel lehet-e venni a vételár összegét vagy ehhez is kell önerő? Ha kell, a 4 Millióhoz mennyi szükséges? Másik ingatlan, amit beszámíthatnánk önerőnek, nincs, tehát csak készpénzről beszélhetünk.
Köszönjük előre is a segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-03 - 14:04

Kedves Nikolett!
Bérleti jog vásárlásához egyik pénzintézetnél sem igényelhető lakossági jelzáloghitel. Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, de ehhez mindenképpen ingatlanfedezetre lenne szükség.

Kiss Andrea szerint:

2014-05-26 - 19:09

Tisztelt Szakértô!
400 ezer forintra lenne szükségem. A bankom elutasít, mivel rehab. járadékos vagyok. 4 órában dolgozok mellette, összes jövedelmem 84 ezer Ft. Kapok még gyermektartást, családi pótlékot. De számlán csak a járadékot veszik figyelembe. Mivel nem éri el a minimálbért, elutasítanak. Van házam is kb. 6-7 millió Ft-ot ér. Van lehetőségem hitelre?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-28 - 23:21

Kedves Andrea!
A leírt jövedelmek alapján sajnos irodánk nem tud Önnek megfelelő személyi hitelt ajánlani.

Szabó Kálmán szerint:

2014-05-15 - 07:42

Tisztelt Szakértők!
Több banknál is jártam, használt ingatlanra történő hitelfelvétel ügyében. Mindenütt elutasítanak, mert szerintük alacsony a jövedelmem. Ingatlan bérbeadásából stabilan évek óta rendelkezem jövedelemmel, de az a bank szerint nem számít. Van olyan bank, ahol ezt elfogadják? (Öt év alatt 3 munkahelyem szűnt meg, az ingatlan viszont folyamatosan kis van adva, nem értem a bankok kockázatfelmérését.)

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-15 - 13:12

Kedves Balázs!
Ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet bankpartnereink csak kiegészítő jövedelemként fogadnak el, önállóan nem. Ennek elfogadásához az szükséges, hogy munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelmet is igazolni tudjon.

GicaGica szerint:

2014-05-13 - 21:13

Szeretnénk felvenni 14 milliót, megtakarításunk nincs. Gyermeket várjuk minden órában! Anyagi tehetségünk csak havi 40 ezrével engedné meg legalábbis a hitel felvételét követően vagy öt évig a visszafizetést. Van-e erre mód? Sajnos ha nem, akkor több gyermeket sem tudunk vállalni, mert szűkös albérletben nem lehet gyermeket nevelni. A szülők nem tudnak támogatni, mert devizájuk van, örülnek, ha azt tudják visszafelé fizetni. Mindketten dolgozunk, magyarok vagyunk, csak az a baj, hogy hiába tanultunk, éhbért adnak Szabolcsban!

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-15 - 12:42

Kedves GicaGica!
Megtakarítás nélkül sajnos nem lehet felvenni 14 millió forintot lakásvásárlásra, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Erre csak megfelelő értékű plusz fedezet bevonása és megfelelő jövedelemfedezettség esetén van lehetőség.
Mint ahogy arról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is meggyőződhet, 14 millió forint havi törlesztő részlete még 30 éves futamidő esetén is jóval több lenne 40 ezer forintnál.

orsós klaudia szerint:

2014-05-10 - 15:18

Jó napot!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy párom 60.000 Ft-ot keres, én gyesen vagyok, összesen kb. 100.000 Ft-ot kapunk. Tudnánk-e felvenni egy hosszabb futamidős hitelt használt lakás vásárlása céljából?
Mondjuk 2.000.000.- Ft körüli összeget?
Köszönettel: Klaudia

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-11 - 13:39

Kedves Klaudia!
Minimálbér alatti kereset nem fogadható el hitelfelvétel során, így a főadós nettó 60.000 Ft munkabére nem elegendő a lakáshitel felvételéhez. A gyest önálló jövedelemként nem tudják figyelembe venni a bankok, ezért ha párjának nincs meg legalább a minimálbéres jövedelme, akkor a gyes sem vehető figyelembe.
Lakásvásárlási hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. A bankok olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Ennék kisebb értékű ingatlanra lakáshitel nem vehető fel.

Angéla szerint:

2014-05-09 - 10:55

Üdvözlöm!

Azt szeretném kérdezni, hogy kaphatok-e hitelt autóhitel kiváltására, ha a férjem meghalt és ki szeretném fizetni az autónkat egyben? Kb. 3.000.000 forintra lenne szükségem.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-09 - 13:07

Kedves Angéla!
Hitelkiváltáshoz bankpartnereinknél ingatlanfedezet szükséges. Ha rendelkezik ingatlannal és igazolható jövedelemmel, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről!

Gabor szerint:

2014-05-03 - 20:25

Üdvözlöm,
Egyedülállóként lakásvásárlásban gondolkodom. A vásárolandó ingatlan ára 4 millió Ft. 50% önrésszel rendelkezem, így 2 millió Ft hitel/10 éves periódussal számolok. Az egyéb lakásvásárlással járó költségekre marad 400 ezer Ft-om. A keresetem nem sok, átlag nettó 100 ezer.
Egyedülállóként kaphatok-ee hitelt?
Nagyjából (tól -ig), mekkora összeggel számoljak, mint járulékos költség? (ügyvédi díj, illeték…stb).
B verzió, fektessem be az önrészem és várjak még egy – másfél évet, annak a reményében, hogy még lejjebb mennek a lakás árak, illetve addig is gyarapodik a pénzem és kevesebb hitelt kell felvennem.
Köszönöm a tanácsát,
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-06 - 12:57

Kedves Gábor!
A leírtak alapján elvileg egyedülállóként is elérhető lehet a szükséges 2 millió forint összegű hitel, pontos választ azonban csak előzetes hitelbírálat után tudunk adni.
Az adásvételi szerződés díjáról a szerződést készítő ügyvéd tud pontos tájékoztatást adni. Jellemzően a vételár 1%-a körüli tétellel lehet számolni (40.000 Ft). Az illeték mértéke – kedvezmény nélkül – a lakás értékének 4%-a (160.000 Ft).
Ami a banki költségeket illeti, jelenleg is több bankpartnerünk hirdet díjelengedési akciót, melynek keretében az értékbecslés, a közjegyzői díj, a folyósítási jutalék és a földhivatali költségek jelentős része megspórolható. Az aktuális kedvezményeket lakáshitel kalkulátorunk segítségével tekintheti meg.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Ezek ismeretében mérlegelheti, hogy most vásárol vagy esetleg növeli megtakarítását.

zsanett szerint:

2014-04-26 - 08:55

Tisztelt Hitelnet!
Arra lennék kíváncsi, hogy mi használt, de újépítésű házat szeretnénk megvenni 2 millió Ft-ért. Párom havi 160 ezret kap, én gyesen vagyok! Albérletben élünk jelenleg. Mennyi önerőnek kell meglenni hozzá?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-27 - 14:16

Kedves Zsanett!
2 millió forint értékű ingatlan bankpartnereinknél nem hitelezhető. Csak akkor tudunk segíteni a hitelfelvételben, ha olyan – akár más személy tulajdonában lévő – lakóingatlant tudnának bevonni a hitelügyletbe, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió forintot. Ha van ilyen lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Józsi szerint:

2014-04-18 - 13:03

Üdv!
Mi a különbség a lakáscélú és a szabad felhasználású hitel kamata, törlesztése között? A futamidő alatt változik-e a hitel és mennyit?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-21 - 07:32

Kedves Józsi!
A lakáscélú hitelek némileg alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek, így alacsonyabb a törlesztő részletük is. Az, hogy pontosan mennyi a törlesztőrészletbeli különbség, függ a hitelösszegtől, ezért javasoljuk, hogy használja online Hitelkalkulátorunkat a havi törlesztés megismeréséhez.
Változó kamatozású hitelkonstrukciókról van szó mindkét esetben, tehát a törlesztő részlet adott kamatperióduson belül nem, de a teljes futamidő alatt változhat. A változás mértékét előre nem tudjuk megjósolni, mert azt a gazdasági események befolyásolhatják.

Ildi szerint:

2014-04-18 - 12:12

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogyha valaki hitelátvállalással akar megvenni egy házat (5 millió Ft értékben), ahhoz is kell-e fedezetet avagy Önerőt letenni? Jelenleg mi is albérletben élünk, de nagy célkitűzésem, hogy egyszer lehessen saját házam. Szüleim ingatlanára már nem lehet jelzálogot rátenni, mert már a testvérem révén be van terhelve. Nettó átlagbérem kb. 85.000 Ft környékén mozog!
Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-18 - 13:14

Kedves Ildi!
Hitelátvállalással történő vásárlás esetén már a vásárolandó lakás meg van terhelve, plusz fedezetre tehát elvileg nincs szükség. A hitelátvállalás lehetőségéről azonban az illetékes pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Kocsisné toth anita szerint:

2015-01-19 - 14:30

Jó napot!
Engem az érdekelne, hogy van 3 gyerekem, a legidősebb 7 éves lesz! Mi is szeretnénk saját lakást. 8 éve albérletben lakunk. Én anyaságin vagyok, a férjemnek csak maszek munkája van!
Hogyan bírnánk a szocpolt felvenni és saját lakásunk legyen?
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-20 - 13:05

Kedves Anita!
A leírtak alapján nem tudják igazolni OEP által a szocpoligényléshez szükséges biztosítási jogviszonyt, ezért sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra.

Zsuzsi szerint:

2014-04-17 - 10:24

Tisztelt Hitelnet!
Én csak azt szeretném kérdezni – ha jól olvasom – hogy a hitelfelvétel esetén kell önerő, plusz fel kell ajánlani a megvásárolandó ingatlant is? Én nem szeretném egyik családtagom ingatlanját sem felajánlani….:(
Erre kérnék választ!
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-17 - 10:56

Kedves Zsuzsi!
Mivel a megvásárolni kívánt lakást teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért valóban szükség van készpénzre is, amiből a vételár egy részét finanszírozni kell. A fennmaradó összegre – az adott ingatlan bevonásával – lakásvásárlási hitel vehető fel. Ha rendelkezik a szükséges készpénzzel, akkor a vásárolandó ingatlanon kívül nem kell egyik családtag ingatlanát sem bevonni a hitelügyletbe.

Zsuzsi szerint:

2014-04-17 - 13:11

Köszönöm, kielégítő volt a válasz!!:))

Ágnes szerint:

2014-04-04 - 19:45

Kormánytisztviselő vagyok, minimálbéren! Használt házat szeretnék vásárolni. Párom 4 órában van bejelentve egy kft-nél. Kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségünk.
Milyen hitellehetőségeink vannak? Sürgős lenne!
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-07 - 12:07

Kedves Ágnes!
Minimálbéres igazolt jövedelemmel már igényelhető lakáshitel. Ahhoz, hogy konkrét hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információkra lenne szükség a házvásárlással kapcsolatban. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

Anita szerint:

2014-03-31 - 06:40

Tisztelt Hitelnet!
A párommal szeretnénk saját otthont (lakást vagy házat) vásárolni. A problémánk az, hogy én jelenleg gyesen vagyok, a páromnak meg még törlesztjük az adósságát. Eddig egy bank sem állt velünk szóba. Viszont most lenne “önerőnk”, ha a bank elfogadja. Anyukámnak vannak földjei (szántó, legelő, gyümölcsös, stb.). A bank ezt elfogadja fedezetként? Ha igen, melyik bank? Mekkora hitelre számíthatunk?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-31 - 11:25

Kedves Anita!
Termőföld abban az esetben fogadható el fedezetként pénzügyi partnereink egyikénél, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. Ez hozzávetőlegesen 6 millió forintos forgalmi értéket jelent. Amennyiben az édesanyja tulajdonában lévő termőföldek értéke külön-külön eléri ezt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják Önöket az esetleges lehetőségekről. További feltétel, hogy párja adóssága problémamentesen legyen törlesztve. Ha esetleg ez egy korábbi hitelmulasztásból adódó tartozás és párja adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, az kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

Orsi szerint:

2014-03-25 - 17:27

Tisztelt Hitelnet!
Tudom, hogy a törvényi szabályozásokat nem Önök hozzák, de egyszerűen nem értem, miért van megszabva, hogy a vételár bizonyos százalékának készpénzben meg kell lennie, miért nem lehet ezt a szerződő felekre bízni, hogy mibe akarnak/tudnak belemenni? (költői kérdés). Vegyük az én esetemet: viszonylag jó keresettel rendelkezem (cca. nettó 270 ezer), biztos munkahellyel, ellenben nincs készpénzem, mert az albérletre fizetem évek óta, amit akár a saját lakás törlesztőjére is fizethetnék. Viszont kifutok az időből, 54 évesen. 🙁 Gondolom erre még mindig nincs megoldás.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-26 - 10:08

Kedves Orsi!
Törvényi előírás alapján a lakás teljes értékét nem hitelezhetik meg a bankok, ezért kell önerővel rendelkezni. A készpénzen kívül a plusz ingatlanfedezet jelenthet önerőt. Ennek bevonásával akár a lakás teljes vételára is felvehető hitelként.

Zoltán szerint:

2014-03-15 - 15:12

Kedves Hitelnet!
Testvéremtől készülök megvásárolni lakását. Olvastam, hogy ha hozzátartozótól vásárolok lakást, akkor a kamattámogatott hitel nem vehető igénybe. Van még valami egyéb negatív vonzata is a családon belüli adás-vételnek?
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-17 - 11:03

Kedves Zoltán!
Kamattámogatott hitelre valóban nem lehet jogosult testvértől történő lakásvásárlás esetén, egyéb korlátozás nincsen.
Jelenleg azonban a piaci kamatozású konstrukciók kedvezőbbek, alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a támogatott kölcsönök. Javasoljuk, hogy online Hitelkalkulátorunk segítségével nézzen utána az aktuális törlesztő részleteknek, s kérje személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat!

Réka szerint:

2014-03-12 - 13:56

Üdvözlöm,
én is külföldön élek és a férjemmel szeretnénk otthon lakást vásárolni. Ő külföldi állampolgár, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nekem pedig 3 éves, határozott idejű szerződésem van.
Érdeklődnék, hogy a viszonylag tehát hosszú határozott idejű szerződésemet egyáltalán nem veszik figyelembe egy esetleges hitelfelvételnél? Ha ez így van, akkor a férjem vehet fel Magyarországon hitelt?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Réka

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-13 - 09:40

Kedves Réka!
A lakáshitelben mindkettejüknek szerepelniük kell, mert a házastárs bevonása kötelező, nélküle nem vehető fel jelzáloghitel. Mindkettejük jövedelme figyelembe vehető lakásvásárlási hitel igénylésénél. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az igénylés további feltételeiről előzetesen honlapunkon tájékozódhat.

Zsófi szerint:

2014-03-10 - 21:33

Tisztelt Hitelnet!
A napokban hallottam, hogy 2014. március 1-től van lehetőség használt lakás vásárlásához igénybe venni a szocpolt. Kérdésem a következő: van-e az értékhatáron (vidék, ha jól tudom 8 millió) kívüli egyéb megkötés a lakás/ház nagyságát illetően? Megbontható-e a vételár telek + házra? Hogyan igényelhető, ha a kedvező kamatozású hitellel kombinálva igényelnénk? (32 évesek vagyunk a férjemmel, 2 gyerekünk van, Balaton parton, 1800 fős településen szeretnénk lakóingatlant vásárolni).
Válaszukat és segítségüket köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-11 - 10:46

Kedves Zsófi!
Használt lakás vásárlásához a szocpol 2014. március 1-től sem vehető igénybe. Ezzel kapcsolatban csupán technikai módosítás történt, mely azokat a támogatott személyeket érinti, akik korábban vették igénybe a fiatalok otthonteremtési támogatását használt lakás vásárlásához és most újabb gyermekük születik.
A kedvező kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Etel szerint:

2014-01-06 - 15:53

T.
A kérdésem egyszerű: miért nem lehet felvenni lakásvásárlásra egyetlen bankban sem hitelt, holott a lakás árának a fele megtakaríásban rendelkezésre áll? Az indok minden esetben a jövedelem, mivel csak 75.000 Ft. Pedig a törlesztő részletet tudnám fizetni. Jó lenne, ha a bankok nem csak a több százezret keresőket céloznák meg. Velük is becsődölhet ugyanúgy mint a kiskeresetűekkel.
T. Etel

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-07 - 15:18

Kedves Etel!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megvásárolni kívánt lakás részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy lehetséges-e a hitellel történő finanszírozás. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA