Lakáshitel kalkulátor: Hitelnet.hu

Lakáshitel kalkulátor használt lakásra

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Ft
év

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel ingatlanfedezet nélkül

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Ennyi támogatott hitel igényelhető Falusi CSOK-os lakásvásárláshoz!

A 2019. július elsejétől elérhető falusi CSOK tanya vagy preferált településen található lakóingatlan korszerűsítéssel/bővítéssel egybekötött vásárlásához, illetve tanya vagy preferált településen már tulajdonban lévő lakás korszerűsítéséhez és/vagy bővítéséhez vehető igénybe. Cikkünk arról ad tájékoztatást, hogy mekkora összegű falusi CSOK hitelre lehetünk jogosultak, ha a támogatás összege nem f...

Tovább

Ha nem kapunk CSOK-ot, CSOK hitel sem igényelhető?

Kedves Szakértők! A következő esetben kérném a segítségeteket: Páromnak van két 25 év alatti gyermeke, illetve folyamatban van egy 3. közös gyermek, aki várhatóan 2020. márciusban születik. Párom már vett igénybe 2 gyermeke után új lakás vásárlásra 2.4 millió Ft összegben szocpolt. Most szeretnénk összeköltözni, és amennyiben lehetséges igénybe venni a csok hitelt. Használt lakásra 2,2 mill...

Tovább

Babaváró hitelkérelmünket miért utasíthatták el?

Tisztelt Hitelnet! Babaváró program keretén belül szerettünk volna második gyermeket vállalni, lakásrészt kifizetni a testvérek részére, felújítani. Az Erste Bankhoz fordultunk, minden szükséges papírt beszereztünk. A férjemnek munkahely váltás miatt nem volt meg a 3 év tb-je, de nekem igen. Több, mint 3 hónapja dolgozik az új helyen, biztos állás. BAR listán szerepelt, de több, mint egy éve...

Tovább

Így kaphat babaváró hitelt, aki KHR/BAR listás!

Mintegy két hónapja igényelhető babaváró hitel a bankoknál. E termék népszerűsége azóta is töretlen, ami érthető, hiszen a szabadon felhasználható, maximum 10 millió forintos hitel kamatmentesen fizethető vissza, ha 5 éven belül legalább egy gyermek születik a családban. Második gyermek születése esetén a tőketartozás 30%-át, harmadik gyermek születése esetén pedig a teljes tőketartozást elengedi ...

Tovább

Lakáshitel aktív KHR-es házastárs kihagyásával?

Tisztelt Hitelnet! Kérdésem a következő: 2019-ben mely bankok foglalkoznak használt lakás, családi ház ingatlanlízinggel? Mennyi önerő szükséges egy 13 millióba kerülő ingatlan lízingeléséhez? Önerő nélkül lehet-e lizngelni? Ha van házastárs, de aktív KHR-es, akkor lehet-e egyedüli felvevőként lzingelni ingatlant úgy, hogy a házastársat semmilyen módon nem veszi figyelembe a lízinget adó ...

Tovább

Tulajdonrész kivásárlásakor mi lesz a haszonélvezeti joggal?

Tiszteletem! A szüleimnek 1/2-ed (mindkettőjüknek külön: 1/4-ed + 1/4-ed) tulajdonrészük van egy rokonunkkal közös és osztatlan ingatlanban. A rokon tulajdonrésze is 1/2-ed, amit a nagymamámtól eltartásért szerzett meg (igaz elég méltatlan módon). Az ingatlanból ez a rokon bennünket évek óta kizár, mert hogy ő életvitelszerűen ott él, a szüleimmel pedig hosszú évek óta nem tudjuk használni a fé...

Tovább

Babaváró hitel vagy lakáskölcsön: melyiket érdemes igényelni?

A babaváró hitel az egyik legkedvezőbb konstrukció fiatal, gyermeket tervező házaspárok számára. Most megmutatjuk, milyen előnyei és esetleges hátrányai lehetnek, s mivel járhatunk jobban, ha a babaváró hitel mellett döntünk, vagy ha támogatott, illetve piaci kamatozású lakáshitelt, esetleg szabad felhasználású jelzáloghitelt vagy személyi kölcsönt választunk. Babaváró hitel Ha a babaváró hitel...

Tovább

Munkáltatói hitel hogyan töröltethető?

T. Szakértő! A munkáltatói lakáshitelemet 06.03.-án kiegyenlítettem. A jelzalogjog töröltetés végett szivatnak. A központjukból két asszony aláírásaval azt írtak, hogy 4200 Ft ügyintézési díjat fizessek meg a hirdetményükre hivatkozva. Ilyen bankköltség tétel nem szerepel a hirdetményükben! Előtte kezelési költségként követelték, de az iratok (rendelkezőlevél) alapján az a volt foglalkoztató...

Tovább

Használt lakásra is felvehetem a CSOK hitelt?

Tisztelt Hitelnet! Az lenne a kérdésem, hogy az egyébként rengeteg hírportálon, a kormány hivatalos oldalán (csalad.hu-n) és az Ön oldalukon is leírt "CSOK" mellé felvehető, állam által támogatott, legfeljebb 3%-os kamatozású kedvezményes hitelt fel tudom-e venni HASZNÁLT lakás vásárlására is? Mert bár a híroldalak cikkei egyértelműen fogalmaznak, a szerintem! idevágó kormányrendelet (17/20...

Tovább

A babaváró támogatás lehet önerő lakáshitelnél?

Kedves Címzett, Július 1-től lép életbe a szabad felhasználású 10 millió Ft kedvezményes hitel. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem: Beszámítható önerőként a kedvezményes hitel? Ahogy én gondolom, de nem tudom, hogy ez tényleg így van. Már most kinéztünk egy házat, ami 30M Ft. Felvesszük a 10 milliós hitelt, abból 8 milliót (gondoltam mivel szabad felhasználású így hagynék belőle bútorokra)...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Gábor szerint:

2017-01-07 - 15:49

Üdvözlöm.
Gábor vagyok, 21 éves egyetemista. Lehetőségem lenne egy 5 millió forintos lakás megvételéhez, ehhez szeretnék felvenni hitelt, de nem tudom milyen lehetőségeim vannak. A törlesztést szüleim által elkezdeném már most, nyáron pedig diákmunkából fizetném. Az egyetemet előreláthatólag egy év múlva fejezem be. (Szüleim: édesanyám 55, édesapám 65 éves).
Segítségét előre köszönöm.
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-07 - 15:58

Kedves Gábor!
Mivel hitelfelvételhez hivatalos jövedelemigazolás szükséges, ezért az ügyletbe be kellene vonni jövedelmet igazolni tudó szüleit is. Továbbá azt kell tudni, hogy az ingatlan teljes vételára nem vehető fel hitelként, megfelelő jövedelemfedezettség esetén maximum 80%-os finanszírozás lehetséges, ezért az 5 milliós lakás vásárlásához önerőre lenne szükség. Ennek hiányában plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhat meg a vásárlás. Arról, hogy mennyi önerő szükséges, Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Sándor szerint:

2017-01-04 - 14:29

Egyedülálló férfiként is igényelhet-e valaki valamilyen lakáskölcsönt? Nincs gyermek, feleség, élettárs. Előfordulhat, hogy nem is lesz.
Vagy így már tejesen lehetetlenség a kölcsön?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 15:05

Kedves Sándor!
Egyedülálló férfiként is van lehetőség lakáshitel igénylésére. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Oszkár szerint:

2017-01-04 - 14:17

Tisztelt hitelnet!
6 hónapja dolgozom bejelentett munkahelyen, 130 ezer Ft jövedelmem van! Mégis mennyi összegre számíthatok lakáskölcsön esetén? Egyáltalán sikerülne? Ha igen, hogyan működik a lakáskölcsön?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-04 - 14:49

Kedves Oszkár!
A felvehető lakáshitel összegét nemcsak az igénylő nettó jövedelme határozza meg, hanem függ a vásárolandó lakás értékétől és területi elhelyezkedésétől, valamint az esetlegesen meglévő egyéb hitelek havi törlesztő részletének nagyságától is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni!

Mónika szerint:

2016-12-30 - 09:10

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy egyedülállóként két gyermekkel milyen lehetőségeim vannak a lakásvásárlásra? Jelenleg 6 órában dolgozom, gyest és emelt családi pótlékot kapok, gyerektartást. Így a havi bevételem kb. nettó 150.000 Ft. Volt egy tartozásom, amit májusban rendeztem, így azóta passzív KHR listán vagyok. Ha jól tudom, akkor egy évig. Elvileg májusig. Utána szeretnék lakáshoz jutni.

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-31 - 16:00

Kedves Mónika!
Bankpartnereink egyikénél már akár 6 havi passzív KHR státusz esetén igényelhető lakáshitel. Amennyiben 1 év után törlik adatait a passzív KHR státuszból, akkor a többi banknál is lehetőség nyílhat lakáshitel igénybevételére.
Személyre szabott tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Henrietta szerint:

2016-12-14 - 12:21

Üdvözlöm!
Párommal tudnánk-e felvenni lakáshitelt? Már van egy személyi kölcsönün, ami havi 18 500 Ft az OTP Banknál. A lakáshitelt is itt szeretnénk. Jelenleg én gyeden vagyok, ami havi 57-59 ezer Ft + a gyermekre családi pótlék 13.700 Ft. Férjem jövedelme 73.800 Ft. Amit még fizetünk az a telefonszámla, ami havi 11 ezer Ft.
Ezek mellett lenne-e lehetőségünk lakáshitelre?
Köszönöm.
Tisztelettel:
Henrietta

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-14 - 12:54

Kedves Henrietta!
Lakáshitel felvételére megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén van lehetőség. Ahhoz, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önöknek Szakértőink, további információkra lenne szükség, melyeket online adatlapunk kitöltésével adhat meg.

Gabriella szerint:

2016-12-08 - 17:30

Üdvözlöm.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy használt lakásvásárlásnál, amennyiben az Adós 100 %-ban tulajdonos lesz, de Adóstárs bevonása kötelező. Adóstárs határozott munkaviszonnyal rendelkezik. Akkor kaphatnak hitelt? Kettejük jövedelme fél millió Ft havonta.
Köszönöm választ előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-10 - 16:06

Kedves Gabriella!
Határozott idejű munkaviszonyból származó jövedelem is elfogadható hitelfelvételnél, a munkaviszony kezdetétől és lejáratától függően. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni.

Sándor szerint:

2016-12-06 - 17:44

Osztrák jelzáloghitelt keresek!
Sürgős lenne, előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-06 - 18:23

Kedves Sándor!
Osztrák jelzáloghitelek ügyintézésével irodánk nem foglalkozik. Amennyiben a magyarországi hitellehetőségek is érdeklik, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

András szerint:

2016-12-02 - 09:38

Tisztelt Hitelnet szerkesztőség!
Én használt lakást szeretnék vásárolni olyan 5 millió Ft értékben.
Milyen papírok szükségesek hozzá? Mik a feltételek? Van-e önöknél olyan értékbe lakás, családi ház, képeket esetleg kaphatok vagy weboldal címet?

Hitelnet.hu szerint:

2016-12-04 - 16:03

Kedves András!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez önerő, megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség szükséges. Az igénylő nem szerepelhet negatív tartalommal a Központi Hitelinformációs Rendszerben. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást a konkrét ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink, melyhez online adatlapunk kitöltése szükséges.
Irodánk ingatlanközvetítéssel sajnos nem foglalkozik, a hiteltanácsadásban azonban készséggel segítünk Önnek. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

István szerint:

2016-11-21 - 13:08

Tisztelt Hitelnet szerkesztőség!
Érdeklődni szeretnék, hogy két személy egymástól függetlenül ugyanarra az ingatlanra vehet fel lakáshitelt? Ha ez lehetséges, akkor milyen formában?
A lakás piaci ára ~ 14-15 millió forint és a két hitel ~6,5-6,5 millió lenne, ha egyáltalán létezik ilyen megoldás.
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
István

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-21 - 13:43

Kedves István!
Két személy egymástól függetlenül ugyanarra az ingatlanra sajnos nem tud lakáshitelt felvenni. Együttes igénylésre van lehetőség – az igénylők jövedelmi helyzetétől függően – az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-áig.

Anna szerint:

2016-11-17 - 15:55

Kedves Hitelnet Szakértő!
Férjem határozatlan munkaidejű szerződéssel bruttó 200 000 forintot keres és emellett megbízási szerződéssel bruttó 300 000 forintot. Én gyesen vagyok a fél éves fiunkkal (ő az egyetlen gyermek és csok-ot nem igényelnénk). Válon szeretnénk vásárolni egy 14 millió forintos házat és ehhez szeretnénk felvenni 10 millió forint hitelt.
Ezzel a jövedelemmel megoldható ez?
Köszönettel,
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-18 - 10:19

Kedves Anna!
Arról, hogy adott jövedelemmel mekkora összegű lakáshitel vehető fel, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Jenő szerint:

2016-11-13 - 16:08

Lakást szeretnénk vásárolni hitelből. Jelzálog alapút. 200.000 Ft felett van a havi jövedelmünk. Nem albérlet fizetésére akarjuk kiadni, ha lehet, akkor majd a miénk lehet.
Köszönöm segítségüket.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-14 - 12:10

Kedves Jenő!
Mivel a lakás teljes vételára nem vehető fel hitelként, ezért a vásárláshoz önerő is szükséges. Arról, hogy mekkora összegű önerővel kell rendelkezni és mekkora összegű lakáshitelt tudnak felvenni, Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Bernadette szerint:

2016-11-10 - 10:49

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy használt lakás vásárlásra önerő nélkül lehetséges-e a hiteligénylés, esetleg két ingatlan bevonásával? De az egyiken minimális jelzálog van. Nekünk viszont van személyi hitelünk, ezt is szeretnénk kiváltani.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-10 - 10:58

Kedves Bernadette!
Lakásvásárlási hitelből a személyi kölcsön nem váltható ki. Plusz ingatlanfedezet bevonásával – megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén – megoldható lehet a teljes vételár banki finanszírozása. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez első körben online adatlapunkat kellene kitöltenie.

Mónika szerint:

2016-11-05 - 07:29

Tisztelt címzett!
Mi történik akkor, ha valaki mondjuk rajt van a Bar listán, de van az édesanyjának 3 millió forint önerője, megveszi a fiának a 9 milliós lakást, majd neki ajándékozza. Azért, mert a fia bár listára került, hozzáteszem már rendezte a tartozását, de még egy évig ott van a listán, ezért az édesanyának adnak hitelt? Hiszen önerővel rendelkezik, csak a fia van a listán.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-11-05 - 09:13

Kedves Mónika!
Attól, hogy az igénylő fia BAR listán szerepel, az édesanyja még lehet hitelképes.

Dani szerint:

2016-10-30 - 00:16

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy 10 évre kötött LTP havi fizetése mellett mennyire nyújtsam el az LTP mellé felvenni kívánt lakáshitel futamidejét, ha a cél az, hogy a felvett 6 milliós hitelt az LTP lejárta után végtörleszteni tudjam? Magyarul, hogy 10 évnyi törlesztés és megtakarítást követően az LTP-ben felszabaduló forrás a kedvezményes hitel nélkül elegendő legyen a fennmaradt lakáshitel végtöresztésére.
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-30 - 08:57

Kedves Dani!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást Szakértőink online adatlapunk kitöltése után vagy a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodában tudnak adni.

Ilona szerint:

2016-10-26 - 17:13

Mennyi idő telik el míg felhívnak, mert emailt küldtek, hogy felhívnak vagy van elérhetőségük, amin én fölhívnám önöket, hogy kapok-e hitelt vagy nem? 79.000 Ft minimálbért kapok és szeretném megtudni, hogy így kapok-e hitelt és mennyit?
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-28 - 11:12

Kedves Ilona!
Kollégáink folyamatos dolgozzák fel a beérkező tájékoztatás-kéréseket, türelmét és megértését kérjük.
Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Edit szerint:

2016-10-25 - 11:18

Lakást szeretnénk vásárolni gyermekünknek Magyarországon, de külföldön élünk és dolgozunk, külföldi bankszámlára kapjuk a fizetést.
Lehetséges Magyarországon hitelt felvenni ebben az esetben és ha igen, mik lennének a hitelfelvétel feltételei?
Lehetne végezni egy előzetes hitelelbírálást online névtelenül?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-25 - 11:29

Kedves Edit!
Külföldi jövedelemmel is van lehetőség magyarországi lakásvásárlása, illetve hitelfelvételre. Legalább 3 hónapos, határozatlan időre szóló munkaviszony szükséges. Az ingatlan értékének – a hitelbírálat eredményétől függően – maximum 80%-a vehető fel.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, majd a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tudják Önöket tájékoztatni az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

Ildiko0250 szerint:

2016-10-04 - 10:21

Üdvözlöm!
Szeretnék lakáshitelt felvenni! Készpénzt sajnos nem tudok beletenni, ingatlanfedezet a vidéki családi házunk lenne, kb 4-5 milliót ér. Én kb. 14 milliót szeretnék felvenni. Biztos munkahelyem van, határozatlan időre szól a munkaviszonyom, nettó 250. 000 Ft a jövedelmem.
Milyenek az esélyeim?
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-04 - 10:31

Kedves Ildikó!
A megadott információk sajnos nem elegendők a pontos tájékoztatáshoz. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot a személyre szabott, díjmentes tájékoztatás érdekében.

Rita szerint:

2016-09-30 - 14:21

Tisztelt Szakértő!
Egy 8 millió értékű ingatlana van a szüleimnek, amire 2 millió forint értékű jelzálog alapú hitelt vettek fel. Szeretnénk hitelkiváltással házat venni, melynek értéke 5,7 millió. Elég lenne fedezetül a szüleim háza vagy így már kell önerő?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-30 - 14:39

Kedves Rita!
Ez esetben a szülői és a vásárolandó ház együttes bevonásával nyílhat lehetőség a finanszírozásra, az adott ingatlanok területi elhelyezkedésétől függően. Továbbá megfelelő jövedelemfedezettség is szükséges a hitelfelvételhez. Konkrét tájékoztatást az ügyben a már említett online adatlapunk kitöltését követően tudnak adni Szakértőink.

Rita szerint:

2016-09-30 - 13:45

Szeretnék érdeklődni, hogy hitelkiválltásnál kell önerő, nem elegendő az ingatlanfedezet?

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-30 - 14:01

Kedves Rita!
Amennyiben az ingatlan értéke elbírja a fennálló tartozás összegét, akkor a kiváltáshoz nem szükséges önerő.
Személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Katalin szerint:

2016-09-28 - 17:48

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, esetemben milyen megoldás kínálkozik?
– 19 éves vagyok
– Egyedülálló
– Semmilyen hitelem nem volt soha
– 129.000 Ft a havi bruttó jövedelmem
– Egy 3.000.000 Ft-ra értékelt lakásra vennék fel 3.000.000 Ft hitelt. 2 hónapja tart a munkaviszonyom és 3 havonta hosszabbítják a szerződésemet.
Köszönöm, minden jót!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-29 - 11:50

Kedves Katalin!
A hitelfelvételnek sajnos több akadálya is van a leírtak alapján.
Ami az ingatlanfedezetet illeti, az ingatlan teljes értéke nem vehető fel hitelként. Törvényi előírás szerint maximum 80%-os finanszírozás lehetséges, de a ténylegesen felvehető hitelösszeg ennél kisebb is lehet például egy vidéki ingatlan esetében, valamint az igazolt nettó jövedelemtől függően.
Lakáshitel felvételéhez legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős, határozatlan időre szóló munkaviszony szükséges a jelenlegi munkahelyen.

Viktória szerint:

2016-09-28 - 15:49

Üdvözlöm!
Lakásvásárlásra szántuk magunkat, a lakást 7.560.000 Ft-ért árulják, az értékesítő szerint ennél több hiteltartozás van lakáson a jelenlegi tulaj miatt. Nekünk a 20% önerő meglenne, de nem tudjuk, hogy ez esetben igényelhető-e hitel a megvásárolandó lakásra? Hiszen az az összeg sem fedezi a tartozást.
Előre is köszönjük a választ.
Üdvözlettel.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-29 - 11:45

Kedves Viktória!
Hitellel terhelt lakásra is igényelhető kölcsön és CSOK, de a vételáron felüli tartozást az eladóknak önerőből ki kell fizetniük.

Mátyás szerint:

2016-09-26 - 15:34

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, esetemben milyen megoldás kínálkozik?
– 24 éves vagyok
– Egyedülálló
– Semmilyen hitelem nem volt soha
– 110.390 Ft a havi nettó jövedelmem, ami 4 hónapja a bankszámlámra érkezik (5 hónapja dolgozok a cégnél)
– egy banki lakásfelmérő által 13.300.000 Ft-ra értékelt budapesti lakásra vennék fel 5.000.000 vagy akár 3-4 millió Ft szabad felhasználású hitelt.
És az egyik bank elutasított a sok ígéret után, mert a munkáltatómnak az elmúlt 2 évben nem volt forgalma, de idén már van bőven.
Köszönöm, minden jót!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-26 - 15:40

Kedves Mátyás!
A leírtak alapján elvileg működhet a hitelfelvétel, de személyre szabott tájékoztatáshoz előzetes hitelbírálatot kellene végeznünk, amihez további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot!

Tamás szerint:

2016-09-20 - 18:22

Üdvözlöm.
A feleségemmel lakást szeretnénk vásárolni hitelre. Az volna a kérdésem, hogy milyen módon lehet ezt kivitelezni akkor, ha én bárlistás vagyok, mert tudtommal egy ilyen hitelügyletnél a házastársat automatikusan bevonják.
Köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-21 - 10:22

Kedves Tamás!
A házastárs negatív KHR státusza sajnos kizárja a hitelfelvétel lehetőségét. Arról, hogy BAR listásként milyen lehetőségek vannak, IDE kattintva tájékozódhat.

Ági szerint:

2016-09-13 - 11:18

75.000 Ft nyugdíjjal melyik bank ad visszavásárláshoz 6,7M Ft hitelt 20 évre? De akkor meg kell érnem a 90. életévemet.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-13 - 11:24

Kedves Ági!
Amennyiben Ön most 70 éves, akkor lakáshitel felvételére csak fiatalabb korú adóstárs bevonásával nyílhat lehetőség. Amennyiben ez megoldható, személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dóra szerint:

2016-09-12 - 20:04

Üdv!
Adott egy ingatlan, amit meg szeretnénk vásárolni, és amit néhány éve egyszer már felértékeltek hitelfelvétel céljából kb. 11-12 millió forintra (pontos összeget nem tudom). Az eladó most személyes okok miatt piacra dobta a házat, 7 millió forintért. Az lenne a kérdésem, hogy előfordulhat-e, hogy egy esetleges jelzáloghitel miatt nekünk a bank ismét felértékeli ekkora vagy megközelítőleg ekkora összegre, és így adott esetben a teljes vételárat hitelből finanszírozhatjuk? (mivel a felvenni kívánt hitel összege nem több mint az ingatlan felbecsült értékének a 80 százaléka) Vagy a banki értékbecslő általában csak akkora összegre értékeli fel, mint ami az adásvételi szerződésben is vételárként szerepel? Ha előfordulhat ilyesmi, akkor ez a csokkal kombinált hitelnél is lehetséges?
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-13 - 11:10

Kedves Dóra!
Az értékbecslő általában az adásvételi szerződésben szereplő vételárból indul ki, miszerint az ingatlan annyit és, amennyiért el lehet adni, kivéve, ha a szerződésben szereplő vételár és az ingatlan valós értéke között lényeges eltérés van. CSOK igénylés esetén a lakás vételára legfeljebb 20 százalékkal haladhatja meg a hitelintézet által megállapított forgalmi értéket.
Adott ügyben előzetes értékbecslés elkészítését javasoljuk, így még az adásvételi szerződés megkötése előtt tisztában lehetnek a valós értékkel.

Tamás szerint:

2016-09-07 - 15:22

Üdvözlöm!
A szülői házat szeretném megvásárolni. Egyedüli örökös vagyok. Kaphatok a céljaim megvalósítására üzleti feltételű lakáshitelt?
Ha ez így megvalósítható, és adásvételi szerződés útján a nevemre kerül az ingatlan, az állam kiszabja rám a vagyonszerzési illetéket?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel.
Tamás

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-07 - 15:36

Kedves Tamás!
Szülői ház vásárlásához igényelhető piaci kamatozású lakáshitel. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!
Információink szerint adásvétel jogcímén történő tulajdonszerzés esetén lakásszerzési illeték fizetésére kötelezett. Pontos tájékoztatást az ez ügyben illetékes NAV illetékfőosztályától kérhet.

K.-né szerint:

2016-09-04 - 14:07

Tisztelt Cím!
Érdeklődni szeretnék milyen hitel lenne nekünk a legjobb, használt házat szeretnénk vásárolni és 1,5 millió Ft-ra lenne szükségünk, aminek havi 10.000-15.000 Ft lenne a törlesztő részlete.
Melyik Bank lenne a legjobb?
Vagy esetleg vissza nem térítendő állami támogatást hogyan és hol vehetnénk igénybe?
Előre is köszönettel: K.-né

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-04 - 14:20

Kedves Asszonyom!
Arról, hogy igényeiknek és lehetőségeiknek melyik lakáshitel konstrukció felel meg leginkább, az adott ügylet részleteinek (például: célingatlan értéke, területi elhelyezkedése, háztartás jövedelmi helyzete, stb.) ismeretében adható pontos tájékoztatás. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!
Használt lakás vásárlásához eltartott gyermekek után igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás, amely szintén a hitelintézeteken keresztül érhető el. A jogosultság feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Anett szerint:

2016-09-01 - 11:16

Jó napot kívánok!
Nekem kb. 4.000.000 Ft-ra lenne szükségem. A már meglévő házamat szeretném befejeztetni.
Milyen lehetőségek vannak?
Milyen feltételek vannak a hitelfelvételhez?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-01 - 11:31

Kedves Anett!
A hitelfelvételhez megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség szükséges, továbbá adatai negatív információval nem szerepelhetnek a KHR rendszerben. Amennyiben az ingatlan még nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel, akkor építési hitel igénylésére van lehetőség. Használatbavételi engedéllyel rendelkező ház esetén – a munkálatoktól függően – lakásfelújítási, korszerűsítési, valamint szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésére is lehetőség nyílhat. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Balázs szerint:

2016-08-30 - 14:23

Tisztelt Hitelnet!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a hitel megigénylésétől számítva kb. mennyi idő a hitel folyósítása?
Amennyiben a jelenlegi munkahelyemen megvan a 3 hónap munkaviszony, akkor utána egyből tudok is már hitelt igényelni?
Mi történik, ha mondjuk közben megszűnik a munkaviszonyom 1-2 hónap után?
Üdv.
Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-30 - 14:27

Kedves Balázs!
Amennyiben a jelenlegi munkahelyén határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik és nincs próbaidőn, akkor a 3 hónap elteltével igényelhető a lakáshitel. A hiánytalan hitelkérelem benyújtásától számítva – bankfióktól függően – kb. 4-8 hét a lakáshitel átfutási ideje. A már kifolyósított kölcsönt nem befolyásolja, ha munkaviszonya ezt követően megszűnik, de a hiteltörlesztésű szerződésszerűen megy tovább.

Anita szerint:

2016-08-12 - 11:15

Házat szeretnék venni, de ingatlanfedezettel és persze szocpol beszámítása mellett. Az ingatlan lenne a fedezet.
Lehet ilyen?
Várom válaszát.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-12 - 11:24

Kedves Anita!
CSOK és lakáshitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó ingatlan, amennyiben az megfelel a CSOK rendelet feltételeinek és eléri a hitelfelvételhez szükséges minimális forgalmi értéket (minimum 3 millió forint).

Tibor szerint:

2016-08-08 - 07:23

Tisztelt Hitelnet!
Maximum 6 millió Ft hitelt szeretnék igényelni lakásvásárlásra. Jövedelmem kb. 240.000 Ft nettó, ami OTP folyószámlára szokott érkezni. Elvált vagyok, így 50 ezer Ft tartásdíjat fizetek havonta, amit nem a fizetésemből vonnak (átutalom). Kb. 8-9 millió Ft-os lakást szeretnék vásárolni, és kb. 2-2,5 millió Ft saját megtakarítással rendelkezem. Van még egy diákhitelem, ami kb 3-4 év múlva letelik, ezt 20 ezer Ft-tal fizetem havonta.
Érdeklődnék, hogy kezes nélkül van-e lehetőségem hitelt felvenni? Elsősorban az OTP-nél szeretnék hitelt igényelni, de természetesen más megoldások elől sem zárkóznék el.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-08 - 07:45

Kedves Tibor!
A leírtak alapján elvileg megoldható, hogy adott jövedelemmel és kiadásokkal 8-9 millió forint értékű használt lakást meg tudjon vásárolni 2-2,5 millió forint önerővel adóstárs bevonása nélkül. Pontos tájékoztatást az elérhető hitelkonstrukciókról azonban az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Izabella szerint:

2016-08-02 - 06:36

Üdvözlet!
Izabella vagyok, és olyan kérdésem lenne, hogy már kiválasztottuk a lakáshitel törlesztő és futamidejét, viszont meg szeretnénk változtatni. Az a baj, hogy már be lett rögzítve, igaz bírálat még nem született, se szerződéskötés nem történt. Azt mondták, már nem lehetséges módosítani. Pedig meg akarjuk a futamidőt hosszabbítani.
Ez tényleg igaz, hogy már nem lehet?
Várom válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-08-02 - 06:44

Kedves Izabella!
Ha módosítani nem is lehet, véleményünk szerint a kérelem újbóli benyújtásával – új rögzítéssel – működhet a futamidő meghosszabbítása. Pontos tájékoztatást ez ügyben a hitelnyújtó bank tud adni.

Ilona szerint:

2016-07-22 - 19:00

Testvérem 65 éves, egyedülálló nyugdíjas. Családi házas ingatlanából lakásba szeretne költözni. A ház árából 6M Ft önerőt tud biztosítani. Legalább 2 szobás lakást szeretne.
Milyen összegű hitelt kaphat, mekkora futamidővel és törlesztő részlettel?
Várom válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:57

Kedves Ilona!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, például a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, nyugdíj összege, stb. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot!

Miklós szerint:

2016-07-22 - 18:58

Tisztelt Címzett!
Az lenne a kérdésem, hogy külföldön egyéni vállalkozóként dolgozom, így erre a jövedelemre kaphatok-e Magyarországon lakáshitelt? Ha igen, akkor milyen igazolásokra van szükség?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 19:53

Kedves Miklós!
Külföldi egyéni vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem is elfogadható magyarországi lakáshitel felvételénél. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében, online adatlapunk kitöltése után tudnak Önnek adni.

Szabolcs szerint:

2016-07-19 - 14:01

Jó napot kívánok!
Hitelt szeretnék felvenni lakásvásárlás céljából. A jelenlegi fizetésem nettó 177 ezer, ebből 80 ezer jelenleg törlesztés. 5 millió forintot szeretnék felvenni. Az egyik hitelem az november végén lejár, aminek a törlesztése 30 ezer, ezután lehet keresni önöket, lehet rá esély!? Közben a szocpolt is igénybe szeretném venni ennek a lakásnak a megvásárlásához 2 gyerek után. Ez lehet a 5 millión felül vagy benne kell hogy legyen és még annyi, hogy elegendő vagyok vagy kell még egy kezes?
Köszönöm előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2016-07-22 - 16:10

Kedves Szabolcs!
Javasoljuk, hogy a 30 ezer forint havi törlesztésű kölcsön lejárata után vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önnek. A CSOK összegét nem kell beleszámítani az ingatlan terhelhetőségébe, tehát a hitelösszegen felül igénybe vehető. Arról, hogy az 5 millió forintos hitel felvételéhez szükséges-e adóstárs, az előzetes hitelbírálat elvégzése után határozható meg.

Vivien szerint:

2016-06-27 - 17:16

Jó napot kívánok!
Hitelt szeretnénk felvenni a párommal használt lakásra. Mivel én gyeden vagyok a 7 hónapos kisfiammal csak a párom dolgozik 120-130.000 Ft-os jövedelmünk van, amit készpénzben kapunk minden hónap 10.-ig. 4.000.000 Ft-ra lenne szükségünk.
Van lehetőségünk valami hitelre? 40-50.000 Ft-tal tudnánk fizetni maximum.
Köszönöm a válaszukat várom.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-28 - 14:24

Kedves Vivien!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy Szakértőink felvehessék Önnel az ügyben a kapcsolatot.

Anita szerint:

2016-06-22 - 15:21

Üdvözletem.
Forintosított autóhitelem van, 45.000 Ft-ot fizetek rá. Szeretnék a havi 210.000 Ft összjövedelmünkre 2.500.000 Ft lakáshitelt felvenni csokkal.
Előfordulhat, hogy az autóhitel mivel forintosított negatív megítéléssel bír egy újabb hitelfelvételnél? 2018-ban jár le elvileg.
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-22 - 15:28

Kedves Anita!
A forintosított autóhitel önmagában nem bír negatív megítéléssel egy újabb hitelfelvétel során, ám az autóhitel havi törlesztő részletét figyelembe kell venni a jövedelemvizsgálat során. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tájékoztatják Önöket az elérhető hitellehetőségekről, valamint díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

Orsi szerint:

2016-06-16 - 13:14

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy a megajánlott hitelkonstrukciókban lehet-e látni a havi törlesztő részletekre bontást a tőke és kamat megosztásával.
Ez azért rendkívül fontos számomra, mert lakásvásárláshoz nagyon rövid időn belül szükségem van tőkére, de a jelenlegi ingatlanomat majd csak az közeljövőben fogom meghirdetni és értékesíteni. Így nem mindegy, hogy az első egy vagy két évben milyen mértékű kamathányaddal kell számolni.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-16 - 13:23

Kedves Orsi!
Szakértőink készséggel adnak Önnek tájékoztatást a havi törlesztő részlet összegén belül a tőke és kamat összegének megoszlásáról. Ez ügyben kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Kata szerint:

2016-06-14 - 13:40

Engem az érdekelne, hogy lakáshitelt hány éves korig lehet felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-15 - 13:25

Kedves Kata!
A lakáshitel lejáratakor az igénylő életkora nem haladhatja meg – banktól függően – a 70, illetve a 75. életévet. Ha meghaladná, akkor fiatalabb korú adóstárs bevonása szükséges.

Nikolett szerint:

2016-06-09 - 16:53

Jó napot!
Érdeklődnék, hogy nettó 330 ezer forint igazolható bérrel kapunk-e lakáshitelt. CSOK-ot is igénybe vennénk, használt házat szeretnénk venni. 1 gyermekünk már van, de szeretnénk még 1-et.
Mennyi hitelt kaphatunk? Mennyi összegért nézhetünk ezek alapján házat?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-10 - 06:49

Kedves Nikolett!
Csak a nettó bér alapján nem határozható meg pontosan, hogy mekkora összegű lakáshitel felvételére lehetnek jogosultak. Meghatározó az is, hogy hol lenne helyileg a megvásárolni kívánt ingatlan, milyen egyéb rendszeres kiadásaik vannak, stb. Kérjük, online adatlapunk kitöltésével adja meg ezeket az információkat és Szakértőink ezt követően személyre szabottan fogja Önöket tájékoztatni a maximálisan felvehető lakáshitel összegéről és az elérhető lakás értékéről.

Katalin szerint:

2016-06-07 - 11:11

Jó napot!
A párom lakáshitelt szeretne felvenni. Egy bank elutasította, kezes nélkül próbáltuk. Semmi hitele nincs, mindössze egy folyószámlahitel, ami 300 ezer Ft. Az igazolható jövedelme 175 ezer Ft. 4,2 millióra lenne szükségünk. Lenne kezesünk is, igazolható jövedelme 250 ezer Ft, nincs semmilyen hitele. Nagyobb az esélyünk, hogy megkapjuk a lakáshitelt egy másik banknál, ha bevonunk egy kezest?
Köszönettel.
Katalin

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 11:45

Kedves Katalin!
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és az ügylet további részleteinek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni arról, hogy kezes bevonása nélkül megoldható-e a hitelfelvétel!

Ferenc szerint:

2016-06-07 - 06:12

Értem!
És önerő nélkül lehet felvenni kölcsönt??

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 10:06

Kedves Ferenc!
A lakás teljes vételára nem vehető fel, kivéve, ha a megvásárolni kívánt ingatlanon kívül plusz ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, s az adott összegű hitelfelvételt az igénylő jövedelmi helyzete is lehetővé teszi. Törvényi előírás alapján egy ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel, de ezt a mértéket csökkentheti az ingatlan területi elhelyezkedése, az igénylő jövedelmi helyzete, valamint az egyes bankok saját hatáskörben meghatározott finanszírozási aránya. Az elvárt önerő mértékéről pontos tájékoztatást az ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink, amihez online adatlapunk kitöltése szükséges.

Gyuri szerint:

2016-06-06 - 19:02

Üdv!
Aktív KHR listás ügyfél tud-e lakásvásárlásra hitelt felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-07 - 10:01

Kedves Gyuri!
Az aktív KHR lista sajnos kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét.

Ferenc szerint:

2016-06-06 - 12:51

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék, hogy önerő nélkül, és most kötött határozatlan idejű szerződéssel lehet-e hitelt igényelni?
Köszönöm.
Üdv: Ferenc

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-06 - 15:53

Kedves Ferenc!
Lakáshitel felvételéhez legalább 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű, nem próbaidős munkaviszony szükséges.

Bátyó szerint:

2016-06-01 - 21:48

Üdvözletem.
Ha egy kis Zala megyei faluban szeretnék házat venni 4 millió forintért, élettársammal együtt 200 ezer Ft a jövedelmünk, 45.000 Ft autóhitelt fizetünk és csak a 2 gyermekre járó csok az önerőnk, van lehetőségünk?
Köszönettel: Bátyó

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-02 - 15:44

Kedves Bátyó!
Ahhoz, hogy pontos tájékoztatást tudjunk adni, bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Ezt követően Szakértőink személyre szabottan fogják Önöket tájékoztatni az elérhető lehetőségekről!

Melinda szerint:

2016-06-01 - 17:21

Tisztelt Hitelnet munkatárs!
2 hónapja dolgozom külföldön havi 300-350 Ft-os fizetésért. Magyarországon szeretnék új építésű lakást vásárolni. Önerő készpénzben: 2,5 Millió Ft. Hitelt szeretnék 7,5 M Ft-ot. Semmilyen más hiteltörlesztésem nincs.
Az itteni próbaidő 6 hónapra szól.
Kérdéseim:
– külföldi próbaidő alatt Magyarországon kaphatok-e lakáshitelt?
– a megvásárolni kívánt lakásra terhelik rá a kölcsönt, vagy be kell vonni másik ingatlant, adóstársat?
– egyedülállóknak van-e esetleg államilag támogatott hitelkedvezmény?
Előre köszönöm megtisztelő válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-02 - 15:33

Kedves Melinda!
Próbaidő alatt (sem magyarországi, sem külföldi) nem igényelhető lakáshitel. A kérelem benyújtásával meg kell várni a próbaidő lejáratát.
Amennyiben a vásárolandó lakás értéke elbírja a felvenni kívánt hitel összegét, akkor nincs szükség további ingatlanfedezet bevonására. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a adható, de ezt befolyásolja a jövedelem- és ingatlanfedezettség alapján végzett hitelbírálat eredménye. Előzetes hitelbírálat elvégzésére Hitelnet irodáinkban is van lehetőség.
A piaci kamatozású lakáshitelek mellett az otthonteremtési kamattámogatás keretében nyújtott 5 éves kamattámogatású lakáshitel is elérhető. Személyre szabott tájékoztatáshoz online adatlapunk kitöltése szükséges a próbaidő lejáratát követően.

János szerint:

2016-05-31 - 18:13

30 évesen 3 gyerek mellet havi 200-250.000 nettó jövedelemmel mennyi hitelt kaphatnák lakásra, ha kinéztünk 21 millióért?

Hitelnet.hu szerint:

2016-06-01 - 13:08

Kedves János!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudjuk megmondani a maximálisan felvehető hitel összegét, hiszen a megadottakon túl egyéb információkra is szükség van a hitelképesség meghatározásához. A további információkat online adatlapunk kitöltésével küldheti el, majd ezt követően Szakértőink tájékoztatni fogják.

K.-né szerint:

2016-05-20 - 10:46

Tisztelt Címzett!
Felvehetek-e lakáscélú hitelt a lányom lakásvásárlásához? A megvásárolni kívánt lakás lenne a fedezet, de én nem rendelkeznék tulajdoni résszel és nem is laknék ott. A saját lakásom megvásárlása okán egy hitelem már van.
Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: K.-né

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-20 - 11:11

Kedves Asszonyom!
A meglévő hitel önmagában nem zárja ki további kölcsön felvételének lehetőségét, de mindenképpen befolyásolja azt. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önöknek, kérjük, online adatlapunk kitöltésével adja meg a szükséges információkat!

Brigitta szerint:

2016-05-18 - 22:21

Tisztelt Hitelnet!
1,5 millió Ft-unk van és kinéztünk egy álomlakást 10,5 millióért, amit hitelre vennénk meg.
Mennyi hitelt kaphatunk? Nem vagyunk házasok, de a kettőnk jövedelme havi nettó 400 ezer Ft körül van.
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-19 - 09:03

Kedves Brigitta!
10,5 millió forint értékű lakásra – jogszabályi előírás alapján és megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 8,4 millió forint összegű hitel vehető fel. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunk vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Katalin szerint:

2016-05-15 - 10:57

Tisztelt Hitelnet!
Ha az ember kb. 1M Ft készpénzzel rendelkezik, a kinézett ingatlan 11-12M forint körül mozog, bruttó 180 ezres fizetés + Gyed mellett van rá esély, hogy ekkora hitelt kapjunk? Csok-ot 1 meglévő illetve egy vállat csemetére vennénk igénybe.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-17 - 08:50

Kedves Katalin!
Az, hogy a lakás értékének 80%-át fel tudják-e venni hitelként, számos tényezőtől függ, többek között az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az Önök rendszeres kiadásaitól is, értve ez alatt például az esetlegesen már meglévő hiteltörlesztéseket – hitelkeret, hitelkártya, stb. Ahhoz, hogy konkrét választ tudjunk adni kérdésére, előzetes hitelbírálat szükséges. Ehhez első körben kérjük töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

Klára szerint:

2016-05-12 - 16:56

Tisztelt hitelnet!
Kérésem a következő: nyugdíjasként kaphatnék-e hitelt lakásvásárlásra, 100.000 Ft a nyugdíjam, 63 éves vagyok. Hány évre kaphatnék hitelt? 4 millió forintra lenne szükségem.
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-13 - 08:48

Kedves Klára!
Életkora alapján – ha már betöltötte a 63. életévét – maximum 11 évre kaphat lakáshitelt adóstárs bevonása nélkül. Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, melyet megadhat online adatlapunk kitöltésével.

Alexandra szerint:

2016-05-10 - 11:25

Tisztelt szakértő(k)!
Párommal álmodoztunk és házakat nézegettünk,mikor megláttunk egy gyönyörű kis házikót (persze felújításra szorul, de mindketten megláttuk azt, ami benne rejlik), 2,5 millió forintos irányárral. Azóta azon agyalunk, hogy hogyan tudnánk megszerezni a kis álomkuckót. Gyermeket természetesen szeretnénk, fiatalok vagyunk mindketten (40 év alatt természetesen), így a CSOK is szóba került. Én mindig 2 gyermeket szerettem volna, most sem merült fel bennünk több vállalása:) A Csok mellé azonban még hitelt kellene felvennünk, ami szerintem már nehezebb eset lesz! A páromnak hitelei vannak, őt szeretném is kihagyni a hitelfelvételből. Én 85 ezer forintot keresek és bár folyamatosan hosszabbítva van, de határozott idejű szerződéssel dolgozok.
Ön(ök) szerint lenne esélyünk megszerezni az álomházat, vagy inkább ne is álmodozzunk tovább?:)
További szép napot: Alexandra

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-10 - 11:29

Kedves Alexandra!
2,5 millió forint értékű házat sajnos egyik bank sem fogad el fedezetként. A vásárlásra akkor lenne lehetőség, ha a CSOK összegén felüli vételár-rész készpénzben rendelkezésükre áll. Megelőlegező CSOK igénylésének további feltétele a házastársi kapcsolat.

Éva szerint:

2016-05-09 - 11:28

Szeretném tudni, hogy 53 évesen kaphatok-e lakáshitelt havi nettó 90. 000 Ft össz jövedelemre?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-09 - 11:32

Kedves Éva!
Ahhoz, kérdésére pontos választ tudjunk adni, további információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg!

Zsuzsa szerint:

2016-05-03 - 11:16

Tisztelt Hitelnet Tanácsadó!
Budapesti, 21 nm alapterületű VI. kerületi kis lakásunkra adásvételi szerződést kötöttünk, a vevő lakáshitelt igényelt a vásárláshoz. Úgy tűnik, hogy a bank visszautasította a kérelmét, mivel a lakás 0+1 félszobás (10nm félszoba + 10 nm konyha (tusolóval) + 1 nm wc), és állítólag így szükséglakásnak minősül. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban lehetséges? Ezek szerint nem lehet hitel igénybevételével kis méretű lakást vásárolni? Milyen lehetőségek állhatnak rendelkezésünkre, hogy az adásvétel létrejöjjön?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-03 - 11:22

Kedves Zsuzsa!
21 m2-es lakás vásárlása elvileg megoldható hitel igénybevételével. Konkrét tájékoztatáshoz további részletek ismerete szükséges. Javasoljuk, hogy a leendő vevők keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni.

Irisz szerint:

2016-05-03 - 09:39

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy ha az autóhitelt kifizetem, akkor mikor törlik a rendszerből, hogy nincs hitelem. Ugyanis utána lakáshitelt szeretnénk fölvenni, és állítólag kb. 2 hónapba telik míg az autóhitel kikerül a rendszerből, és addig nem vehetünk fel másik hitelt, mert a rendszer azt jelzi, hogy még van hitelem. Tényleg ilyen sok időbe teli, míg törlik a rendszerből? Ezt ki kell várni? (minimálbéresek vagyunk és csak 1 hitelt engedhetünk meg magunknak a fizetésünk alapján)
Válaszát előre is köszönöm: Irisz

Hitelnet.hu szerint:

2016-05-03 - 09:58

Kedves Irisz!
Az érintett hitelintézetnél érdeklődhet arról, hogy mennyi idő után várható a kölcsönszerződés KHR rendszerből történő törlése. A lakáshitel azonban ezt megelőzően is elindítható, hiszen a kölcsön megszűnéséről a hitelintézet tud Önnek igazolást adni.

Ramóna szerint:

2016-04-29 - 11:34

Tisztelt Hitelnet!
Nemsokára veszünk egy ingatlant, ami egy dupla telken helyezkedik el. Ha minden igaz, egyszer kimérték, hol lenne a telekhatár, de nem tudom, hogy meg lett-e osztva.
Az lenne a kérdésem, hogy ha felvesszük a hitelt és a telek nincs megosztva, utána is ki lehet méretni hogy aztán eladásra kerüljön? Ez a bankkal esetleg szerződés módosítást vonna maga után?
Üdvözlettel.
Ramóna

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 11:36

Kedves Ramóna!
A hitelfelvételt követő telekmegosztáshoz véleményünk szerint a bank jóváhagyása és szerződésmódosítás szükséges.

János szerint:

2016-04-29 - 11:22

Budapesten szeretném megvásárolni egy 3. emelet + tetőtér beépített lakás egy részét. Az egyik lakás a 3. emeleten van felette egy beépített tetőtér-rész oda felvezető lépcsővel. Az általam megvásárolni kívánt lakásrész a tetőtérben “többi részében” van önálló feljárattal a lépcsőházból. A két lakás műszakilag elkülönült építészetileg, víz, szennyvíz fűtési rendszer bejárat tekintetében is ( a gáz almérős ezt a vásárlás után főmérősíteném – addig kapok gázt az almérőn át). A lakás jelenleg nincs megosztva! A megosztási szerződésnek illetve ez elővásárlási jog szabályozásának nincs akadálya, mert jelenleg az egész a lakás egy személy birtokában van, az adásvétellel együtt minden szükséges kitétel befoglalható a szerződésbe. A kérdésem lényege: tudok -e hitelt felvenni a tetőtéri lakásrészre úgy, hogy a kölcsön jelzálog CSAK a tetőtéri lakásra terhelődjön – az eladó lakásrészére ne kerüljön rá. A megvásárolandó lakás minden egyéb hitelfelvételi követelménynek megfelelne, ha önálló hrsz-ú lenne.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-29 - 11:25

Kedves János!
Amennyiben önállóan forgalomképes tetőtéri lakásról van szó, akkor a vásárláshoz igényelhető lakáshitel csak az adott lakásra úgynevezett Használati megosztási szerződéssel. Több kérdés is adódik azonban, például: mennyit ér az a lakás, mekkora összegű hitelt szeretne felvenni, mekkora igazolt jövedelemmel rendelkezik, stb. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával.

Anett szerint:

2016-04-26 - 11:02

Kedves Ügyintéző!
Két kérdésem is lenne:
1. 4 hónapos próbaidőm utolsó napján tartok.
A hitelfelvételnél 3 hónapos munkaviszony meglétét említik. Ebbe beleértendő a próbaidő alatt töltött munkaviszony is vagy azon felül kívánják meg a 3 hónapot?!
Amennyiben nem, akkor hogyan oldható meg a hitelfelvétel (használt lakás vásárlás)? Adóstárs? Nyugdíjas lehet?
Van jelentősége a hitel összegének? (Ha a hitel a lakás értékének 0,26%-a)
2. Amennyiben egy adott pénzintézet mellett döntök
– A hitelügyintézés ált. mennyi időt vesz igénybe? Milyen procedúrával jár?
– Milyen költségek merülnek fel a hitelfelvételnél? (nagyságrendileg kb. hány ezer Ft?)
– Mennyi idő alatt utalják ki az összeget?
Köszönöm szépen válaszait!
Üdv, Anett

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-26 - 11:08

Kedves Anett!
1. A folyamatos munkaviszonyba a próbaidő is beleszámít.
2. A hitelügyintézés (a hitelkérelem beadásától folyósításig) jellemzően 30-60 nap. Az adásvételi szerződés megkötése után nyújtható be a hiánytalan hitelkérelem. A bankok többségénél a különböző díjelengedési akcióknak köszönhetően jelentős kedvezmény érhető el a járulékos költségek terén. Van olyan hitelkonstrukció, ahol csupán a jelzálogbejegyzés 12.600 Ft-os illetékét kell megfizetni.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Tünde szerint:

2016-04-25 - 14:55

Tisztelt Hitelnet!
Budapesten szeretnék használt lakást vásárolni. A lakás vételára 9.500.000 Ft, önerőm 3.000.000 Ft. A havi nettó keresetem 200.000 Ft, van egy másik ingatlanhoz kapcsolódó jelzáloghitelem, havi törlesztőrészlete 35.000 Ft. A már meglévő ingatlanomat nem szeretném az új hitelügyletbe bevonni, fedezetként csak a megvásárolandó ingatlant tudnám felajánlani. A hitelt egyedülállóként igényelném, gyermekem nincsen. Tudom, hogy a bankok a törvényi előírásoknál szigorúbban hiteleznek. Az Önök gyakorlati tapasztalatát szeretném megkérdezni: van-e esélyem ezekkel a feltételekkel hitelt kapni, ha adóstársat nem tudok bevonni?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-25 - 14:56

Kedves Tünde!
Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak adni Szakértőink. Ehhez első körben kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Zoltán szerint:

2016-04-25 - 11:00

Tisztelt Szakértő!
38 éves budapesti lakos vagyok (egyelőre még egyedülálló). Lakáshitelt szeretnék felvenni egy veresegyházi kertes házra, melynek ára 10 millió forint, nekem önerőm van 6 millió forint.
Havi nettó jövedelmem kb. 120ezer forint, határozatlan idejű munkaszerződésem van. Lakásfedezet nélkül van lehetőségem felvenni a hiányzó összeget? Illetve egy budapesti ingatlanon 25%-os rész tulajdonos vagyok, ezzel lehet valamit kezdeni? Esetleg adóstárs bevonásával? (Párom)
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-25 - 11:03

Kedves Zoltán!
10 milliós lakásra 6 millió forint önerővel felvehető lakáshitel csak a vásárolandó lakás bevonásával. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatásunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

Mária szerint:

2016-04-25 - 10:29

Jó napot!
3 gyermekünk van. Szeretnénk lakást venni használtat. Jövedelmek összesen 143000 Ft, ebben munkabérek is szerepelnek. Páromnak 260-330 ezer között ingadozik. Én 30, ő 41 éves. Sajnos jelenleg van hitelünk: autó, kártya, személyi, ez összesen 2.650.000 Ft.
Kérdéseim: lehet belevonni édesapám házát? Megkapnánk-e a szocpolt? Férjemmel együtt vennénk fel hitelt vagy lehet-e olyat, hogy amit veszünk, arra menne jelzálog? Törlesztésbe belevonható-e a jelenlegi hiteleinek? Ha haszonélvező van a jelzálogosítható ingatlanon, akkor ő is kell-e hozzá? Készpénz önerőnk nincs! Lehet ebből kihozni bármit, hogy lakáshoz jussunk?
Előre is köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-25 - 10:41

Kedves Mária!
Plusz fedezetként szülői ház is bevonható, ha megfelelő a banki előírásoknak. Amennyiben haszonélvezettel terhelt, úgy a haszonélvezeti jog jogosultját is szükséges bevonni. Ha rendelkeznek a szükséges önerővel, akkor elegendő csak a célingatlan bevonása. Lakáshitelbe egyéb hitelek rendezése nem vonható bele. A meglévő hitelek havi törlesztő részletét a bankok figyelembe veszik a hitelbírálat során.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

Márti szerint:

2016-04-23 - 22:08

Üdvözlöm!
Meglévő, de 2 éven belül lejáró Fundamenta-FHB kombi hitelünk van. 10 éve igénybe vettük a szocpolt, az azóta már megszületett 2 gyermekünkre (2,4M). Saját lakásunkra a már igénybe vett támogatás után kiegészítő támogatás igénybe vehető bővítésre (a meglévő 2 gyermekre)?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-25 - 08:55

Kedves Márti!
Mivel a korábban kapott szocpol összege magasabb, mint a 2 gyermek után bővítésre adható támogatás, ezért CSOK különbözetet sajnos nem tudnak igénybe venni fenti esetben.

Anita szerint:

2016-04-21 - 15:07

Üdvözlöm!
Lakásvásárlás előtt állok és olyan kérdésem lenne, hogy ha a szüleim lakására jelzálog kerülne lakásvásárlás miatt, egyszerűbb ha egy tulajdonosa van a lakásnak (vagyis az egyik ajándékozás útján lemondás a részéről). Hitelügyintézés, jelzálogosítás szempontjából kérdezem.
Köszönöm mielőbbi válaszát.
Anita

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-21 - 15:10

Kedves Anita!
Jelzáloghitel felvétele nem miatt nem javasoljuk, hogy az egyik tulajdonos lemondjon tulajdonrészéről. Attól még nem lesz egyszerűbb a hitelügyintézés, ellenben az ajándékozási szerződés plusz ügyvédi költséggel jár. Időben is hosszadalmasabb lenne ilyen módon az ügyintézés, hiszen meg kellene várni, míg a földhivatal az érintett tulajdonost véglegesen törli a tulajdoni lapról.

Katalin szerint:

2016-04-20 - 14:19

Tisztelt Cím!
Használt lakás vásárlásra vagy személyi költsön igénylésére lenne szükségem maximum 4.000.000 Ft értékben. Érdeklődöm, hogy milyen feltételek mellett kaphatom meg? Ingatlan fedezetem nincs. Minimálbér plusz pótlékokkal nettó jövedelem 95-97.000 Ft. Ha kezesre lenne szükség, szüleim lennének.
Mielőbbi válaszukat köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-20 - 14:31

Kedves Katalin!
4 millió forint felvételére ingatlanfedezet bevonása nélkül bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség. Lakásvásárlás esetén a vásárolandó lakás is elfogadható fedezetként, ám a teljes vételár nem finanszírozható hitelből kezes bevonásával sem.

Edina szerint:

2016-04-15 - 11:04

Érdeklődnék, hogy egy 10 milliós használt lakás (Szegeden) vásárlása esetén mennyi önerővel kell rendelkezni? A jövedelmem bruttó 350 ezer Ft, hivatásos állományban dolgozom, és semmi egyéb hitelem nincs.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-15 - 11:08

Kedves Edina!
Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos választ adni kérdésére. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Krisztina szerint:

2016-04-13 - 10:29

Tisztelt Cím!
A közeljövőben egy használt házat szeretnénk vásárolni a párommal. A használt lakásokra igényelhető hitel a házakra is felvehető? Mert a megfogalmazás a hitel céljaként csak a lakásokra terjed ki, és itt vidéken inkább az eladó házak vannak túlsúlyban érthető módon.
Várom tiszteletteljes válaszuk.
Köszönettel: Krisztina

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-13 - 11:33

Kedves Krisztina!
A használt lakás esetén elérhető hitelkonstrukciók használt lakóház esetére is vonatkoznak. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Beáta szerint:

2016-04-13 - 10:28

Üdv.
Érdeklődnék hitellel kapcsolatban. Mik lennének számomra a feltételek? Három kiskorú gyermekem egyedül nevelem. Családi pótlékot kapok és gyerektartást. Mellette dolgozom.
Kaphatok-e használt lakásra hitelt?
Köszönöm.
Beáta

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-13 - 11:31

Kedves Beáta!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében (nettó jövedelem összege, háztartás jövedelmi helyzete, vásárolandó lakás vételára, területi elhelyezkedése, stb.) ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak Önnek adni az elérhető lakásvásárlási hitelekről.

Nikolett szerint:

2016-04-07 - 22:20

Üdvözlöm!
Külföldön dolgozom lassan 4 éve és szeretnék otthon megvásárolni egy ingatlant, amit 26 millió Ft-ért hirdetnek. Kb. 6 millió forint önerőm van, havi igazolt jövedelmem 400 000 Ft. Legalább 18-20 millió forint hitelre lenne szükségem.
Ön szerint kaphatok annyit a banktól? Nincs semmilyen hitelem, illetve tartozásom.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-08 - 10:16

Kedves Nikolett!
Kérdésére Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos választ adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával.

Barbara szerint:

2016-04-07 - 17:46

Házat vásárolnánk párommal. Sajnos önerő nincs és ő BAR listás. Az ő apukája és nagynénje örököl majd egyet Hatvanba és ő megkapná az apukájától a felét ajándékba, én pedig kifizetném a nagynénjét, de a nagynénje hitelt vett fel arra a házra, amiből van még 3.600.000 Ft és rossz adós. A hagyatéki még nem zajlott le, de szeretném tudni, hogy egyedül tudok-e lépni ezzel kapcsolatban? És lehet hogy egy személyi kölcsönt is örökölnek az kb. 700.000 Ft lenne. Tehát nekem 4,5 millió forintra lenne szükségem. Több mint 3 éve egy helyen dolgozom és nettó 160.000 Ft a keresetem havonta.
Várom válaszukat.
Köszönettel: Barbara

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-07 - 17:54

Kedves Barbara!
Mivel párja szerepel a BAR listán, ezért hitelfelvételre csak akkor lenne lehetőség, ha BAR státusza passzív lenne és ez a státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ez esetben is csak a tulajdonrész kivásárláshoz lehetne igényelni a kölcsönt, adósságrendezéssel egybevonni nem lehet. Ön egyedül a szóban forgó ingatlanra sajnos nem tud hitelt felvenni.

Renáta szerint:

2016-04-07 - 17:11

Tisztelt Szakértő!
Használt családi házat szeretnénk párommal megvásárolni. A vételár 5.000.000 Ft lenne. Két gyermek van (az egyik közös, a másik az én leánykori nevemet viseli). Nem vagyunk házastársak, csak élettársak (nem bejegyzett élettársi viszony).
A kérdésem az, hogy Ön szerint milyen lehetőségeink lennének, ha meg szeretnénk vásárolni az ingatlant? Mindketten bejelentett munkahellyel rendelkezünk, viszont én jelenleg itthon tartózkodom a decemberben született kicsivel.
Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-07 - 17:15

Kedves Renáta!
A leírtak alapján 2 gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak használt lakás vásárlás esetén, ha a többi igénylési feltételnek is megfelelnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Az elérhető lakásvásárlási hitelekről Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak személyre szabott tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Richárd szerint:

2016-04-05 - 12:59

Tisztelt Hitelnet!
Először is érdeklődni szeretnék. Használt lakást szeretnénk párommal vásárolni CSOK igénybevételével. Nemsokára összeházasodunk. Egy kislányunk van és még szeretnénk vállalni két gyermeket. Egy 9.900.000 forintos házat szeretnénk megvásárolni. Önerőként a CSOKOT szeretnénk igénybe venni. Párom GYESEN van, én dolgozom, 108.000 forintot kapok nettóban.
Ilyen feltételekkel megkaphatnánk-e a hitelt? Illetve felfüggesztett büntetésem van. Ez befolyásoló tényező lehet?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Richárd

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-05 - 13:26

Kedves Richárd!
Arról, hogy mely bűncselekmények zárják ki a CSOK-ra való jogosultságot, IDE kattintva olvashat.
Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Mónika szerint:

2016-04-01 - 16:05

Mennyi nettó jövedelem szükséges 15 millió forinthoz, 20% önerővel, 15 vagy 20 évre?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-01 - 16:16

Kedves Mónika!
A megadott információk alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni, mivel a szükséges önerő mértékét egyéb tényezők – például a fedezeti ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, stb. – is befolyásolják. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink személyre szabottan tudják Önt tájékoztatni.

Gabriella szerint:

2016-03-31 - 15:41

Egy gyerekünk van a párommal! Szeretnénk még egyet.
Kérdésem következő: mennyi támogatást kapnánk így két gyerekre használt lakás vásárlásra?

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-01 - 10:19

Kedves Gabriella!
Használt lakás vásárlásához 1 meglévő és 1 vállalt gyermek után 1.430.000 Ft összegű kedvezményre lehetnek jogosultak.

Péter szerint:

2016-03-31 - 14:51

Tisztelt Ügyintéző!
Párommal családi ház vásárlását tervezzük, kb. 3 000 000 forint önerővel rendelkezünk. Én jelenleg 2 éve dolgozok egy cégnél határozatlan idejű munkaszerződéssel, havi igazolható bérem bruttó 130 000 forint, párom augusztusban indított vállalkozást, átlag bruttó 250 000 forintos keresettel megszakítás nélkül. 10 000 000 forint hitelre gondoltunk, lehetőleg maximum 15 év futamidővel.
Mik a lehetőségeink? Amennyiben szocpollal kombinálható a hitel, 2 gyermekekre tudnánk vállalni a feltételeket, a vásárolni kívánt használt ingatlan hasznos alapterülete több mint 80 nm.
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-31 - 14:59

Kedves Péter!
Használt lakás vásárláshoz megelőlegező CSOK-ot akkor tudnak igényelni, ha házasok és legalább egyikük 40 év alatti. A CSOK igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
A lakásvásárláshoz igényelhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a további részletek ismeretében, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresik a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Mátyás szerint:

2016-03-30 - 22:53

Tisztelt hitelnet.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi jelenleg nem vágyuk házasok, de együtt vagyunk több mint 10 éve, van 3 gyermek, akik közül 2 nagykorú, de még nappali tagozatra járnak. A párom idén lesz 42, én csak 36 vagyok, jelenleg külföldön dolgozom. Lakást szeretnénk venni. Megtakarításom van kb. 6-7 millió. A leírt adatok alapján van rá lehetőség új lakás vételre és megigényelni a csok-ot? Mivel nemsokára befejeződik a munkavállalá om “kb. 18 hónap múlva” és szeretnék hazaköltözni. Ilyen feltételekkel van esélyem bármilyen hitel felvételre, hogy a hiányzó összeget pótolni tudjam? Mennyi időbe telik az ügyintézés, ha minden rendben van? Házasoknak kell nekünk lenni ahhoz?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-31 - 14:12

Kedves Mátyás!
Nem írja, hogy pontosan hány évesek a nagykorú gyermekek. Ezzel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a 20. életévét betöltött gyermek után akkor igényelhető a CSOK, ha felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul és még nem múlt el 25 éve. Újépítésű lakás vásárlása esetén a 3 gyermek utáni CSOK jogosultsághoz legalább egyiküknek minimum 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkezni, melyben maximum 30 nap megszakítás lehet. A CSOK kérelem benyújtásakor magyar TB jogviszony szükséges, de az azt megelőző időszak külföldi hatóság által is igazolható. További feltétel, hogy a CSOK-kal vásárolt lakásban életvitelszerűen kell tartózkodni, amit a folyósítást követő 30 napon belül lakcímkártyával kell igazolni. A házastársi kapcsolat nem feltétel. A további feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.
A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését. A Hitelnet irodáiban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes. Az átfutási idő a hiánytalan kérelem benyújtásától számítva – hozzávetőlegesen 60 nap.

Mátyás szerint:

2016-04-03 - 22:06

Tisztelt Hitelnet.
Köszönöm szépen a válaszukat. Akkor egész pontosan részletezném, hogy mi hogyan is állunk. Van 3 gyerek, 13 éves 19 éves, 23 éves. A 13 és a 19 éves nappali tagozatosak, a 23 éves nappali OKJ-s képzésben tanul. A párom 42 éves, neki nincs munkája, viszont saját maga fizeti be a TB-t több mint 2 éve. Én 36 éves vagyok, külföldi munkahellyel rendelkezem, folyamatos keresetem van igaz, de nem magyarországi, ez gondot jelenthet”. A külföldi munkaviszony is elfogadható az igényléshez és az hogy a 23 éves nappali OKJ-s képzésben tanul, ezek a kritériumok gondot okozhatnak? Megtakarítással rendelkezem. Nekem olyan érzésem van, hogy a leírtak alapján mi nem vehetjük igénybe a 10+10-es Csok-ot.
Ebben kérném mèg a segítségüket.
Köszönöm a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2016-04-04 - 12:22

Kedves Mátyás!
Az OKJ-s képzés sajnos nem felel meg a felsőoktatási oktatási intézmény nappali tagozatának.
Párja – a saját maga után fizetett egészségbiztosítás alapján – sajnos nem rendelkezik a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszonnyal, illetve a csak külföldi TB jogviszony sem fogadható el önmagában, ha a kérelem benyújtásakor nincs magyarországi TB jogviszony.

Dóra szerint:

2016-03-25 - 15:08

Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy!
Friss házasok vagyunk a párommal. Lakást szeretnénk vásárolni úgy, hogy két gyermek vállalására fel szeretnénk venni a CSOK-ot. A kiszemelt lakás irányára 8,5 M Forint. Alapterülete 120 nm. Arra lennénk kíváncsiak, hogy mennyi hitelt kapnánk ennek az összkomfortos lakásnak a megvásárlására, ha kettőnk havi nettó jövedelme 220e Ft és nincsen semmilyen más tartozásunk egy bank felé sem, “BÁR listán” nem szerepel egyikünk sem. Fiatalok vagyunk (23 és 24) de mindketten stabil munkahellyel rendelkezünk. Kérdésünk lenne még az is, hogy mennyi önerő szükséges mindehhez?
Válaszát előre is köszönjük.
Üdvözlettel:
Dóra

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-25 - 15:17

Kedves Dóra!
A maximálisan felvehető hitel összegéről, s így a minimális elvárt önerő mértékéről Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Krisztina szerint:

2016-03-25 - 13:20

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy ház vásárlásakor milyen lehetőségem van hitelfelvételre, kaphatok-e.
Van egy éve lakáskasszám a banknál, önerőm 500.000 Ft. A ház ára kb. 6 millió Ft. 25 éves vagyok, egyedülálló.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-25 - 13:24

Kedves Krisztina!
A megtakarítási időszakban lévő lakáskassza önerőként nem vehető figyelembe bankpartnereinknél. Arról, hogy adott lakásvásárláshoz mennyi önerőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Gabriella szerint:

2016-03-16 - 20:44

Nekem egy gyerekem van. Párommal vállalnánk még gyereket. Azt szeretnem megtudni, hogy jár a vissza nem térítendő 10 millió forint akkor is, ha csak egy gyereket vállalnánk még be vagy csak három után ez az összeg?

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-16 - 22:58

Kedves Gabriella!
A 10 millió forintos CSOK 3 (meglévő vagy vállalt) gyermek esetén érhető el. Vállalt gyermek után házaspárok igényelhetnek megelőlegező CSOK-ot, ha legalább az egyikük 40 év alatti.
Amennyiben 1 gyermekük van és még egy gyermeket vállalnának, akkor 2 gyermek után új lakásszerzéshez 2,6 millió forint, használt lakás esetén 1.430.000 Ft összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak.

Dóra Péter szerint:

2016-03-16 - 13:46

Üdvözlöm!
A nettó jövedelem hány százalékáig terhelhető hitellel? Törvényileg szabályozva 50%, azt tudom, de gyakorlatban is ezt alkalmazzák a bankok, vagy szigorúbbak?
Csak forint hitelem van. Havi 80ezer Ft, ha gyakorlatban is 50%, akkor be tudok még vállalni 80Ft törlesztőt.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-16 - 23:28

Kedves Péter!
Jogszabály alapján az adós összes hiteltörlesztése igazolt nettó jövedelmének valóban maximum 50%-a lehet (nettó 400.000 Ft-os igazolt jövedelemig), de a gyakorlatban ettől a bankok eltérhetnek, szigorúbb feltételeket támaszthatnak. Célszerű lenne kitöltenie online adatlapunkat vagy felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szólóan tájékoztatják.

Edina szerint:

2016-03-16 - 13:39

Üdvözlöm!
A férjemmel egy 10 millió Ft-os ingatlant szeretnénk megvásárolni. A 20% önerőnk, azaz a 2 millió Ft megvan: 1,4 millió Ft készpénz + csok 1 gyermekre /kb. 600 ezer Ft/.
A munkahelyem ad 5 millió Ft kamatmentes kölcsönt, de ő akar lenni az 1. Tehát nekünk még kellene 3 millió Ft egy banktól, aki beállna 2.-nak.
Plusz fedezetként van egy 7,5 millió Ft értékű összközműves, belterületi építési telkünk is. Ezt a telket jelenleg áruljuk és ha sikerülne eladni, a banknak vissza is fizetném a tartozást!
Ebben kérem az Ön/Önök segítségét, hogyan és melyik bankkal tudnám ezt megoldani?
Várom válaszát!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel: Edina

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-25 - 14:08

Kedves Edina!
Bankpartnereinknél a legtöbb esetben akkor lenne megoldható a hitelfelvétel, ha a hitelnyújtó bank jelzálogjoga kerülne az első ranghelyre. Célszerű lenne esetleg kitölteni online adatlapunkat, mely alapján Szakértőink utánanéznek annak, hogy megoldható-e a második ranghelyre történő jelzálogbejegyzés valamelyik hitelintézetnél az adott feltételek mellett.

Erzsébet szerint:

2016-03-13 - 14:46

Tisztelt hitelnet.
Ha 10+10 csokot igényelnénk, akkor feltétel, hogy a teljes 10 milliós hitelt kihasználjuk? Mert az ingatlan 2009-ben épült és a vételára 18 millió és 3 közös gyermekünk van élettársammal, de nem vagyunk összeházasodva, tehát feltétlenül házasoknak kell lennünk?
Előre köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-14 - 14:14

Kedves Erzsébet!
Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nem feltétel a házastársi kapcsolat, élettársként is jogosultak lehetnek a kedvezményre. A 10+10 milliós támogatás azonban csak új építésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Arról, hogy mi minősül új lakásnak, IDE kattintva tájékozódhat. Használt lakóingatlan vásárlásához 3 gyermek után 2,2 millió forint CSOK vehető igénybe. A 3%-os kamatú támogatott hitel ez esetben nem igényelhető. A használt lakás vásárlásához nyújtott államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

Tibor szerint:

2016-03-11 - 18:18

Tisztelt Hitelnet szakértő!
A problémám a következő: lakást szeretnek vásárolni. Ez ügyben be is mentem a bankba. Gyors hitelajánlat elkészültével megtudtam, hogy rendben lesz a dolog. Ezt követően megcsináltuk az adásvételi szerződést, kifizettem az eladónak 1.500.000 Ft-ot előlegként (önerő). Értékbecsles, földhivatal, stb. Most megkaptam a választ, hogy a bank 750.000 Ft-tál kevesebbet ad csak, mint ígértek, pedig a lakás is jó állapotú és köztudottan jó helyen is van. Becsült piaci értéke 5.100.000. A bank erre 2.920.000 Ft-ot ad maximum, nekünk 3.670.000 Ft-ra lett volna szükségünk. Szerintem ez elég nagy eltérés az előzetes hitelajánlathoz képest. Nekem gyanúm, hogy nagyon alábecsültek, ha egyáltalán az a valós becsült értek amit mondtak és nem csak valami banki kivárás van. Mert ahogy közben elnéztem a banki ügyintézőt, inkább varrónőnek kellett volna maradnia nem bankosnak.
Ezt az összeget én mar nem tudom előállítani, sőt a kifizetett előleget az eladó már befektette másik ingatlanba. Ja és nagyon sürget az idő.
Tudna esetleg valami tanácsot adni?
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Tibor

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-14 - 13:37

Kedves Tibor!
Amit javasolni tudunk Önnek az, hogy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink az ügylet valamennyi részletének ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni a maximálisan elérhető hitelösszegről.

Dávid szerint:

2016-03-08 - 22:23

Tisztelt Hitelnet!
A feleségemmel szeretnénk egy használt családi házat venni, melynek értéke 14 millió Ft. 30 évesek vagyunk, házasok, egy gyermekünk van és tervezünk még egyet, így a szocpolt is szeretnénk igénybe venni, valamint mindketten rendelkezünk hamarosan lejáró fundamenta lakástakarékkal is, melynek együttes összege kb. 2.600.000 Ft. Mindketten bejelentett munkahellyel rendelkezünk, igazolható nettó havi 210.000 Ft, de a feleségem CSED-en van a gyermekünkkel. Rendelkezünk némi önerővel is kb. 1,5milló Ft. Tehát ha ezeket összevetve mondjuk 10 millió Ft hitel felvételére van-e lehetőségünk?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-09 - 09:20

Kedves Dávid!
Előzetes hitelbírálat alapján tudjuk megmondani, hogy mekkora összegű hitelfelvételre lehetnek jogosultak. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

CSanád szerint:

2016-03-04 - 09:12

Szeretnek Magyarországon, Budapesten használt lakást vásárolni.
Úgy tudom, hogy ez lehetséges, annak ellenére hogy nem EU-s országban élek.
Önerővel is rendelkezem.
Lehetséges e a hitel felvetél, s milyen dokumentumokkal kell rendelkeznem a bank fele, mire haza utazom.

Azonnali válaszát előre is köszönöm,
Feldhausz Csanád

Hitelnet szerint:

2016-03-04 - 09:20

Kedves Csanád!

Előzetes hitelbírálattal itt nem tudunk Önnek segíteni, kérem töltse ki online adatlapunkat és tanácsadónk felveszi Önnel a kapcsolatot és ismertetni fogja az elérhető lehetőségeit.

Nikolett szerint:

2016-03-04 - 09:10

Tisztelt Hitelszakértő!

Az lenne a kérdésem hogy a férjemmel(26 évesek vagyunk) minél hamarabb szeretnénk használt lakást vásárolni! Kinéztünk egy családi házat vidéken 17millioert!Szeretnénk legalább 2gyereket a nettó keresetünk 260ezer ft viszont önerővel nem rendelkezünk!
Van valami lehetőség,remény számunkra?
Köszönettel
Nikolett

Hitelnet szerint:

2016-03-04 - 09:23

Kedves Nikolett!
Önerő nélkül csak vállalt gyermekkel ilyen értékű ingatlant nem tudnak megvásárolni. Kiegészítő ingatlan fedezet bevonása nélkül a legmagasabb hitelösszeg, ami adható az ingatlan forgalmi értékének 80 %-a. Ezen felül önerőire is szükség lenne számításaink szerint.

Ágnes szerint:

2016-03-03 - 08:50

Jó napot!
Lakásvásárlás előtt állunk a párommal. Amit kinéztünk lakás eladási ára 6 millió forint. Rendelkezünk 3 millió forint önerővel. Az érdekelne, milyen lehetőségeink lenne a további 3 millió forint felvételéhez. Továbbá nem szeretnék a szülők házát fedezetnek. Lehetőség lenne esetleg, hogy ha fedezet szükséges az újonnan vásárolt ház legyen a fedezet?
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-04 - 10:52

Kedves Ágnes!
A vásárolandó lakás elfogadható fedezetként. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Googyi szerint:

2016-03-02 - 11:12

Tisztelt Hitelnet!

Nem tervezik esetleg, hogy a kalkulátoruknál be lehessen állítani a kamatperiódust?

Üdvözlettel,
Gábor

Petra szerint:

2016-03-02 - 08:25

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy dolgozó diákként milyen esélyem van használt lakás vásárlásra 10 millió forintra hitelt felvenni? Párommal szeretnénk összeköltözni, erre pedig a lakáshitelt látjuk a legjobb lehetőségnek. 19 éves levelező tagozatos diák vagyok, a barátom 23 éves, szintén levelező tagozaton tanul. Én 1,5 éve folyamatosan dolgozok diákszövetkezeten keresztül, a barátom fél éve. Az utóbbi 6 hónapban 90-100 ezer forint között kerestem havonta. A barátom szintén. Vagyis egy hónapban 180-200 ezer Ft a közös bevételünk.
Lenne-e így esélyünk lakáshitel felvételére?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-02 - 16:05

Kedves Petra!
Diákszövetkezeti munkavégzésből származó jövedelem sajnos nem fogadható el hitelfelvételnél.

Lilla szerint:

2016-02-26 - 11:17

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Használt lakás vásárlását tervezzük párommal Budapesten. 24 és 30 évesek vagyunk, első lakás lenne. Kb. 6.000.000 Ft önerővel rendelkezünk. Kettőnk együttes havi nettó jövedelme 300.000 Ft körül alakul. Azt szeretnénk kérdezni, hogy kb. milyen összegű hitellel számolhatunk? Mi az a maximális ár, ami fölött nem érdemes nézelődnünk?
Remélem, minden lényeges információt leírtunk.
Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

Hitelnet szerint:

2016-02-26 - 11:29

Kedves Lilla!
A jogszabályi előírásoknak megfelelően a felvehető hitel összege nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt ingatlan 80 %-a, tehát 20 % saját erő szükséges, ami 6 millió forint esetén 30 millió forintos vételárat jelent. Az Ön lakhelyéhez legközelebbi tanácsadónk díjmentes ügyintézéssel és tanácsadással az Önök rendelkezésre és segít megkeresni az elérhető legjobb banki hitel ajánlatot.

Anikó szerint:

2016-02-26 - 09:54

Üdvözletem!
A férjemmel szeretnénk megvásárolni egy használt lakást. Fizetési konstrukció: önerő (nem lakáseladásból származó pénzösszeg, hanem rendelkezésre álló készpénz), hitelfelvétel, CSOK-igénylés. Bevonható-e adóstársként a hitelképesség javítása érdekében az apósom, aki nyugdíjas?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 13:22

Kedves Anikó!
Fizetőképességet javító adóstársként a leírtak alapján nyugdíjas apósa bevonható. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Attila szerint:

2016-02-26 - 08:55

Tisztelt Hitelnet!
Párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni. Az én fizetésem a bank szerint elég a hitelhez. A korom végett szükség van adóstársra. Élettársam lenne az adóstárs, viszont Ő felmondási idejét tölti.
Tudunk így hitelt felvenni?
Előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-26 - 12:47

Kedves Attila!
Erre a kérdésre az ügylet részleteinek ismeretében az érintett hitelintézet tud Önnek pontos választ adni.

Csaba szerint:

2016-02-25 - 19:36

Üdvözlöm!
Nagycsaládosok vagyunk, és olvastam a 10+10 milliós támogatást. Minket a használt ingatlan vásárlása érdekelne, és tudom, hogy jóval kevesebb lenne arra a támogatás, de 3 %-os államilag támogatott hitel jár azoknak is, aki nem új ingatlan vásárolnak, és ha jár, akkor milyen összeg?
Válaszát előre is köszönöm!
Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-02 - 18:21

Kedves Csaba!
Használt lakóingatlan vásárlásához a 3%-os kamatú támogatott lakáshitel sajnos nem igényelhető, de Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a használt lakás vásárlása esetén elérhető egyéb – állami kamattámogatású – és piaci kamatozású lakáshitelekről! Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel személyesen a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. A hiteltanácsadás- és ügyintézés minden esetben díjmentes!

Gellért szerint:

2016-02-25 - 19:12

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Hitelt szeretnék felvenni, körülbelül 1 500 000 Ft összegben. Stabil munkahelyem van, ahol 2,5 éve dolgozom, “teljesen” bejelentettként (szóval nincs borítékozás). Havi nettó jövedelmem 270 000 Ft. Nem vagyok KHR listás, jelenlegi hiteleim:
– némi (~600 000 Ft) diákhitel tartozásom van még
– egy jövő hónapban lejáró OTP-s áruhitelem
A hitelt kvázi lakásfelújításra használnám. Azért csak “kvázi”, mert valójában egy közeli rokonom házának egyik nagy méretű szobáját szeretném egy garzon-lakásnak kialakítani. Az ingatlan nem az én nevemen van (még részben sem). Az nem járható út, hogy jelzálogkölcsönt vegyek fel a házra terhelve; illetve más ingatlan sincs a nevemen, amire esetleg lehetne hitelt terhelni.
Az alábbi kérdéseim lennének:
* Ebben az esetben milyen hitelt tudok felvenni?
* Kizárólag szabad felhasználású személyi kölcsönt?
* Amennyiben van más hitel-lehetőségem, akkor annak milyen egyéb feltételei vannak?
* Milyen hitelt (melyik pénzintézetnél, pontosan melyik banki termék) lenne a számomra legkedvezőbb felvenni?
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Gellért

Hitelnet.hu szerint:

2016-03-02 - 22:10

Kedves Gellért!
A szóban forgó ingatlan tulajdonosának hozzájárulásával lehetőség nyílhat arra, hogy az adott ingatlanra vesz fel jelzáloghitelt. Ehhez az ingatlantulajdonosnak is részt kell vennie a hitelügyletben. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek. Lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodánkat is felkeresheti ez ügyben személyesen. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

Gábor szerint:

2016-02-23 - 07:34

Üdvözlettel – tömören. Fiamnak /32 éves/ van egy 32 négyzetméteres saját lakása Bp.XIII.kerület – az én /anyja/ haszonélvezetemmel. 2 éves házasok, felesége 26 éves. Egy kislányuk 1.5 éves. Még egy gyermeket vállalnának be. Használt családi házat szeretnének venni Budapesten,/kb. 80-90-100 négyzetméterest/ a jelenlegi kislakás eladásával és hitel kb. 6-7-8mFt segítségével. Ahogy értelmezem a CSOK nem jár nekik, miután van tulajdona a fiamnak. /100 %/ Milyen jellegü hitelt vehetnek igénybe ami a legjobb kamatozásu? Az uj lakásnál is 100 %-os tulajdonjogot gondolt az én haszonélvezetemmel. Köszönöm a választ! Ilona

Hitelnet szerint:

2016-02-23 - 08:53

Kedves Gábor!

Amennyiben eladják a meglévő kis lakásukat akkor már jogosultak lehetnek a CSOK-ra, a lényeg, hogy az igénylés pillanatában már ne legyen 50 %-ot meghaladó ingatlan tulajdon a nevükön. Ebben is a legkedvezőbb hitel lehetőség felkutatásában is állnak tanácsadóink az Ön rendelkezésére díjmentes ügyintézéssel.

Zsolt szerint:

2016-02-08 - 12:22

Üdvözlöm!
Használt lakás vásárláshoz szeretnék felvenni hitelt, melynek összege 2.000.000 Ft. Lejárt az OTP LTP-m, melynek összegéhez (3.250.000 Ft a szerződéses összeg) április környékén juthatok hozzá. Van még továbbá barátnőmnek egy Fundamenta lakástakarékja, amely csak jövőre jár le (4 éves futamidő, a szerződéses összeg szintén 3.200.000 Ft körüli), viszont azt tudomásom szerint áthidaló kölcsönnel lehetne tovább fizetni annak ellenére, hogy azt szintén felhasználnánk a lakás vásárlásához.
Kérdésem az lenne, hogy az OTP LTP-t, és a Fundamenta LT-t "össze lehet-e hozni" egy lakás vásárlása esetén, illetve, a lakás amit vásárolnánk, annak vételára 8.000.000 Ft.
Mennyi önerőre lenne szükség, illetve mi számít önerőnek? A két ltp összege 6.400.000 Ft, erre vennénk még fel a 2.000.000 Ft-ot.
U.i: Barátnőm tulajdonosa egy lakásnak már, viszont nem ő a haszonélvező, nem az ő nevén van a hitel, ez befolyásol-e valamit?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-08 - 12:27

Kedves Zsolt!
Információink szerint az LTP és a lakáskassza megtakarítása felhasználható lenne akár egy lakáscélhoz is, ám amennyiben az ehhez kapcsolódó kölcsönt (áthidaló kölcsön) is felveszik, az problémát jelenthet egy további banki hitel felvételénél, ha a Fundamenta nem engedélyezi a hitelnyújtó bank első ranghelyre történő bejegyzését.
Esetleg az lehet a megoldás, hogy a lakásvásárláshoz a lejárt LTP-t veszik fel és több lakáshitelt igényelnek, majd a Fundamenta lejárata után a megtakarítást a felvett lakáshitelbe törlesztik. A barátnő tulajdonában lévő lakás nem befolyásolja a hitelképességet.
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Dorottya szerint:

2016-01-28 - 14:36

Lakásvásárlás céljából szeretnék felvenni 5 M Ft-ot 10 évre fix kamattal. Hogy zajlana a folyamat, milyen papírokra lenne szükségem, mit kérnek fedezetként? A hitelösszeget egyben utalnák vagy részletekben? Van-e lehetőség előtörleszteni? Amennyiben hitelt igényelnék, mennyi időn belül zajlana le ez a folyamat?

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-28 - 14:41

Kedves Dorottya!
Létezik olyan hitelkonstrukció, melyben 10 éven át fix kamattal vehető fel lakáshitel. Erről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.
Fedezetként elfogadható a vásárolandó ingatlan, amennyiben annak értéke elbírja az 5 millió forintos terhelést. Vásárlás esetén a hitelösszeget a saját erő kifizetése után egy összegben folyósítja a hitelintézet az eladó által megadott és az adásvételi szerződésben rögzített bankszámlára. Előtörlesztésre van lehetőség. Szakértőink készséggel tájékoztatják a díjmentes előtörlesztési lehetőségekről, a lakáshitel felvételének folyamatáról és a szükséges dokumentumokról egyaránt, ha elküldi online ajánlatkérését. A lakáshitelek átfutási ideje jelenleg jellemzően 4-6 hét, miután a hiánytalan hitelkérelem benyújtásra került.

Dávid szerint:

2016-01-27 - 13:39

Üdv!
Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak jelzáloghitellel házat vásárolni. Kb. 25.000.000 Ft a ház ára, 3-n szeretnénk megvenni, mind a hárman keresőképesek vagyunk.
Ebből 2-n 30 év alattiak.

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-27 - 13:41

Kedves Dávid!
A házvásárláshoz legalább 20% önerő szükséges, ha nincs lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására. A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

Zita szerint:

2016-01-23 - 16:21

Tisztelt Hitelnet!
A következő lenne a kérdésem:
Mindketten elváltak vagyunk, 1-1 gyerekkel. Szeretnénk közösen lakást vásárolni. Önerőnk nincs, illetve van egy olyan életbiztosításom, ami kb. 2 év múlva jár le, havi 13.000 Ft. Ez nem tudom, hogy figyelembe vehető-e.
Hogyan és mekkora hitelt kaphatnánk, havi nettó 2×95 ezer Ft munkabérrel? Sajnos a “hivatalos” csak ennyi, pedig a teljes fizetésünk 130 illetve 170 ezer Ft.
Szeretnénk egy közös babát is, így a 3 gyerekre igényelhető csok-ot is szeretnénk figyelembe venni.
Köszönöm a választ.

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-23 - 10:45

Kedves Zita!
Az említett életbiztosítás önerőként sajnos nem vehető figyelembe lakásvásárlás esetén.
Vállalt gyermek után akkor lehetnek jogosultak megelőlegező CSOK-ra, ha összeházasodnak és legalább egyikük 40 év alatti a kérelem benyújtásakor.
Azt, hogy mekkora összegű lakáshitel felvételére lenne lehetőségük, Szakértőink a további részletek ismeretében tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Melánia szerint:

2016-01-21 - 12:12

Az lenne a kérdésem, hogy nekem 1 gyermekem van, 2013-tól van jelenleg is munkaviszonyom, persze közfoglalkoztatott munkasként. Valamilyen formában jogosult lehetnék-e a csok-ra?

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-22 - 15:51

Kedves Melánia!
Közfoglalkoztatotti munkaviszony esetén a használt lakás vásárlásához igényelhető CSOK lehet elérhető. Ennek feltételeit ITT olvashatja. A hitelfelvétel lehetőségét azonban befolyásolja, hogy mekkora összegű jövedelemmel rendelkezik.

M.-né szerint:

2016-01-07 - 20:09

Az lenne a kérdésem, hogy az új 10 milliós CSOK ból + saját erőből építenék lakóházat, azt lehet-e? A 3 gyerek már adott.
Másik kérdés, mennyi idő alatt kell kész lenni az ingatlannak? Mennyinek kell lenni a bekerülési költségnek, hogy a 10M-t megkaphassuk?
Köszönöm a válaszukat.
Etelka

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-05 - 13:09

Kedves Etelka!
A 10 milliós CSOK saját erős építkezés esetén is felhasználható, ha az egyéb igénylési feltételek teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.
Az ingatlannak a szerződésben meghatározott időn, legfeljebb 5 éven belül kell felépülni. A bekerülési költséget le kell fedni a saját erő és a CSOK összegének, tehát ez attól is függ, hogy mennyi önerő áll rendelkezésre.

Andrea szerint:

2016-01-07 - 16:01

A kérdésem az aktuális csokra vonatkozik. Három gyermekünk van (6-3-1 évesek), a legutolsó szülésekor már mindketten betöltöttük a 40-et. Viszont korábban – még 40 éves kor alatt – 5 sikertelen lombikeljárásunk volt. A kérdésem az, hogy méltányossági kérelemmel milyen lakáshitelhez juthatunk:
– használt lakásnál lehetséges-e, hogy 3 gyermeknél többet számoljanak?
– új lakás vásárlásnál igénybe vehetjük-e annak ellenére, hogy a 40-et betöltöttük?
Köszönöm a választ, Andi

Hitelnet.hu szerint:

2016-02-05 - 10:21

Kedves Andrea!
Használt és új lakás vásárlásánál egyaránt a meglévő 3 gyermek után lehetnek jogosultak a támogatásra. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nem akadály, ha mindketten betöltötték a 40 éves kort.

Tamás szerint:

2016-01-04 - 20:39

Tisztelt hitelnet!
Az iránt érdeklődnek, hogy használt lakást vásárolnék és a lakás vételára 3.000.000-3.500.000 Ft lenne. 2 év folyamatos közfoglakoztatásban dolgozom. 1 gyermekem van és vállalnánk párommal még 1 gyereket, vagyis 2 gyerekre szeretném a szocpol segítséget igénybe venni.
Van-e valamilyen lehetőség rá?

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-22 - 14:02

Kedves Tamás!
Használt lakás vásárlása esetén a CSOK közfoglalkoztatotti jogviszony esetén is igénybe vehető. Vállalt gyermek után akkor lehetnek jogosultak a CSOK-ra, ha házasok és legalább az egyikük 40 év alatti. A vételár fennmaradó részét önerőből vagy hitelből kell fedezni. A hitelfelvételi lehetőségekről Szakérőink a jövedelmi helyzet ismeretében tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. A használt lakás vásárlása esetén előírt CSOK feltételekről és a támogatás összegéről IDE kattintva tájékozódhat.

Renàta szerint:

2016-01-04 - 15:22

Azt szeretném kérdezni, hogy a férjemnek van egy negyed tanyatulajdona, ami haszonélvezettel terhelt és nem adná el.
Így igényelhetjük a 10 milliós csokot új házra? Vagy mondjon le a tulajdonrészéről?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-21 - 14:45

Kedves Renáta!
A tanya tulajdon nem zárja ki a CSOK-ra való jogosultságot.

Ormòs Erzsébet szerint:

2015-12-26 - 09:54

Az lenne a kérdésem, hogy van 3 lányunk és igénybe szeretnénk venni a csokot 2016-ban a 10 milliós támogatást új lakás vásárlásra, de nem szeretnénk a másik 10 milliós hitelt hozzá. Én a közmunka programban dolgozom és így lehetséges-e, mert a párom meg nem bejelentet munkahelyen dolgozik sajnos.

Hitelnet.hu szerint:

2016-01-04 - 14:41

Kedves Erzsébet!
A közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött idő nem számít bele a 10 milliós CSOK-hoz szükséges legalább 2 éves TB jogviszonyba. Az új CSOK rendelet kimondja azonban, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony elismerhetőségének részletes szabályairól a Kormány külön rendeletet alkot. Ennek részletei azonban még nem ismertek.

Bettina szerint:

2015-12-22 - 01:04

Üdv!
Azután szeretnék érdeklődni önöknél, hogy van egy laskás amit szeretnék megvásárolni a párommal. A lakás vételára 4,5 millió forint lenne.
Mik a feltételei, hogy megkapjuk a hitelt önöknél? Elég az adott ingatlan fedezetnek és egy kezes?

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-22 - 01:16

Kedves Bettina!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról, feltételekről!

Attila szerint:

2015-12-16 - 10:12

Kedves Hitelnet Szakértő!
Ha megengedi két kérdésem lenne.
1. Használt ház vásárlásra 12,5 M Ft-ot vennék fel hitelként 20 évre. Az ingatlan vételára 23,5 M ft. lenne. Ha jól értem a hiteligénylésben tudnak segíteni? Adás-vételi szerződés előtt kell önöket megbízam, vagy utána?
2. Félek úgy adásvételi szerződést kötni, hogy nem tudom még melyik banktól kérek kölcsön (egyálltalán megkapom-e), mert ha jól tudom az adásvételi szerződés kötelező tartalmi eleme minden banknál más és más? Félek, hogy nem lesz jó az adásvételi szerződés. Tudnak esetleg ügyvédet is biztosítani az adásvétel lebonyolításához, mert ez számomra még megnyugtatóbb lenne?
Köszönöm válaszukat!
Attila

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-16 - 10:16

Kedves Attila!
Mindenképpen azt javasoljuk, hogy még az adásvételi szerződés megkötése előtt vegye fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával a kapcsolatot, hogy Szakértőink segíthessenek Önnek kiválasztani az optimális hitelkonstrukciót, majd pozitív előzetes hitelbírálatot követően megkötni az adásvételi szerződést. Ügyvédi irodákkal is kapcsolatban állunk, tehát ebben is tudunk Önnek segíteni. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Ajánlatkérését online is elküldheti a honlapunkon található ajánlatkérő adatlap kitöltésével!

edina szerint:

2015-12-09 - 15:39

Tisztelt hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy a párom 15 éve véglegesítve van a szívével, rokkantsági járulékot kap. Így evvel lehet-e igényelni a csokot? Élettársi viszonyban élünk, szóval nem vagyunk összeházasodva és 4 gyerekről szeretnénk igényelni. Én 4 gyermekről családi pótlékot kapok, a párom meg ugye a rokkantsági járulékot.
Így igényelhetjük a csokot?

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-10 - 08:27

Kedves Edina!
A rokkantsági járadék és a családi pótlék folyósítása véleményünk szerint nem minősül társadalombiztosítási jogviszonynak, így a CSOK sajnos nem igényelhető.

Csilla szerint:

2015-12-04 - 19:58

Tisztelt Hitelnet!
2.100.000 Ft-ra felértékelt használt lakást szeretnék megvenni. Van-e valamilyen lehetőségem rá, ha van még két gyerek után igényelhető csok, amire jogosult vagyok, valamint lenne egy plusz ingatlanfedezet is, ha szükséges. Egyedülállóként 71.600 Ft a fizetésem, plusz családi pótlék és árvaellátás szintén 70.000Ft.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-12-07 - 10:03

Kedves Csilla!
A 2,1 millió forintra értékelt lakást a bankok nem fogadják el fedezetként, tehát hitelfelvételhez mindenképpen szükség lenne másik, megfelelő értékű ingatlanfedezetre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és az alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a CSOK-ról és a hitelfelvételi lehetőségekről.

Klaudia szerint:

2015-11-28 - 17:42

Tisztel Hölgyem/Uram
A kérdésem a következő lenne:
Most született a kisfiam, 2 hónapos lesz és szeretnénk megigényelni a CSOK-ot.
Lehetséges úgy is, ha a T-mobilnal van kisebb tartozása a férjemnek? Vagy így már nem?
Válaszukat várom!

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-30 - 09:01

Kedves Klaudia!
CSOK akkor igényelhető, ha nincsen lejárt tartozásuk az adóhatóság felé. A T-Mobil tartozás nem zárja ki a CSOK jogosultságot.

Erzsébet szerint:

2015-11-23 - 09:41

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem a következő: van-e időkorlát egy kedvező kamatozású lakáshitel elintézésére az ügyintézőnek? Helyzetünk a következő: júniusban kezdte el a tanácsadó az ügyintézést, és még a mai napig sem adta be a kérelmet (2015-11.20.) a pénzintézethez. A szükséges dokumentumok megvannak, minden készen áll, már több hete, a földhivatalt is lerendeztük, de már a türelmünk nagyon fogytán van, a fizetési határidő december 2.
Mit lehetne tenni?
Várom szíves válaszukat!
Köszönettel: Erzsébet

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-23 - 09:46

Kedves Erzsébet!
Ha a hitelkérelem benyújtásához szükséges valamennyi dokumentum rendelkezésre áll, akkor mielőbb be kell nyújtani a bankhoz, mert le fognak járni a papírok. Például a munkáltatói igazolás, tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, de vannak olyan dokumentumok is, melyek 15 napig érvényesek.

vass anna szerint:

2015-11-21 - 14:04

T. HITELNET!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy lakásunk, aminek hárman vagyunk a tulajdonosai, én 1/2 részben, a két fiam pedig 1/4 -1/4 részben öröklés miatt. A nagyobbik most lakást vásárolna és jelzálogot tennénk erre a házra.
Az lenne a kérdésem a kérdésem, hogy kisebbik fiam vehet-e fel majd lakáshitelt, mivel 1/4 részben ő is tulajdonos. Befolyásolja-e az ő hitelkérelmét ez a helyzet.
Válaszát köszönöm.
Anna

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-23 - 09:18

Kedves Anna!
Ha kisebbik fia csak mint az ingatlanfedezet tulajdonosa fog részt venni a hitelügyletben és nem mint jövedelmével bevont adóstárs, akkor ez nem fogja befolyásolni az esetleges későbbi hitelfelvételét.

Krisztián szerint:

2015-11-18 - 09:09

Üdvözlöm!
BÁR listára kerültem visszafizetett devizahitel után. A maradék pénzből és egy barátom segítségével sikerült vennem egy pirinyó házat vidéken. A gyermekemmel lakunk itt. Jövőre szeretném bővíteni illetve korszerűsíteni a házat és a kölcsönt 2 millió forintot is visszaadni. Ön mit tanácsolna?
Segítségét megköszönve,
Üdvözlettel:
Krisztián

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-18 - 09:36

Kedves Krisztián!
Hitelfelvételre akkor nyílik lehetősége valamennyi pénzintézetnél, ha adatait törlik a BAR listáról, illetve egyik bankpartnerünknél már 6 havi passzív státusz esetén is igényelhető kölcsön. A személyre szabott, díjmentes hitelajánlathoz bővebb információkra – például a ház értéke, területi elhelyezkedése, az Ön jövedelmi helyzete, stb. – lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Tamás szerint:

2015-11-12 - 19:31

Tisztelt Hitelnet!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy használt lakást vásárolnék 3.000.000 Ft és van 1 gyermekem és szeretnek még 1 gyereket vállalni, vagyis 2 gyerekre kapnék használt lakásvásárlásra 1.300.000-at és tudnék-e ehhez hitelt igényelni, ami 1.700.000 Ft összeg lenne?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-13 - 14:03

Kedves Tamás!
Kérdésére Szakértőink az adott ügylet részleteinek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsolt szerint:

2015-11-12 - 17:52

Tisztelt Hitelnet munkatárs!
Lakáshiteleket nézegettem és általában 6-8% körül mozognak. Ezek államilag támogatott hitelek? És ezt hányszor lehet igénybe venni? Ez darabszámhoz vagy hitelösszeghez van kötve? Ha az állam nem támogatná akkor például egy 8%os kamat mennyi lenne körülbelül?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-13 - 12:47

Kedves Zsolt!
Jelenleg az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelek is igényelhetők már 6% alatti kamattal is. A kamat mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

apuka szerint:

2015-11-05 - 17:30

Tisztel hitelnet,
Augusztus végén adtuk be a bankhoz a hitelkérvényt, CSOKkal együtt. Egy hónap után elutasítotték a CSOKot, mondván késve adtunk be egy igazolást, szerencsére bizonyítani tudtuk, hogy nem volt igaz, ügyintézői hiba történt (elkeverte az igazolásunkat), szóval tovább ment a folyamat. Később azt az információt kaptuk, hogy a CSOK rendben lesz, de továbbra is minden héten más és más papírt kértek be, újra előfordult, hogy már leadott papírt kértek újra be, mint kiderült, megint csak “elkeveredett” egy csatolmány. November 1. volt a szerződésben meghatározott utalási határidőnk, ezen már túl vagyunk, az eladó nem ideges, mert neki november végéig kell a pénz, ráér. Mi viszont a banktól semmilyen választ nem kapunk, az ügyintéző csak az “elbírálás alatt van” szöveggel jön folyamatosan, azt mondja nem tud semmit, sürgeti az ügyet, de “cikinek” érzi, hogy zaklatja a központot folyamatosan. Mi természetesen idegesek vagyunk, hiszen a foglalót elveszíthetjük.
Hallottak-e már ilyenről, miért csinálja ezt a bank? Nem érdeke a hitelkötés? Mit lehet ilyenkor csinálni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-07 - 15:49

Kedves Apuka!
A hosszú átfutási idő oka az lehet, hogy sok a feldolgozásra váró kérelem. Nem tud mást tenni, mint a hitelintézetnél folyamatosan érdeklődni, hivatkozással a már lejárt fizetési határidőre.

Mária szerint:

2015-11-03 - 13:08

4.700.000 Ft-ért szeretne a férjem lakást vásárolni. 3.500.000 Ft körüli hitelre lenne szüksége. Köztünk teljes házastársi szerződés van, amit közjegyző bejegyzett. Ezért én nem is szeretnék egyáltalán részt venni a hitelben. Férjem 2015. április óta külföldön dolgozik. OTP és forintos számlára érkezik nettó 102.000 Ft fizetés.
Kaphat így hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-11-03 - 13:57

Kedves Mária!
Házassági vagyonjogi szerződéssel elvileg megoldható, hogy a férje Ön nélkül vegyen fel hitelt. Hitelképességének megállapításához azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Orsos Ferenc szerint:

2015-10-31 - 05:44

Tisztelt hitelnet.
Van két gyermekünk. Használt lakást vásárolnánk, melynek vételára 3-4 millió között van. Önerőnk nincs. Ha a csok önerőnek számít, a fennmaradt összeget a banktól milyen feltételekkel vehetnénk igénybe? A lakás komfortos, 60-80 nm között van.

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-31 - 09:26

Kedves Ferenc!
A vételár fennmaradó része megfelelő jövedelemfedezettség esetén finanszírozható hitelből. Az előzetes hitelbírálathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

József szerint:

2015-10-05 - 08:54

Tisztelt Hitelnet.
Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy külföldön élő (nem EU-s ország) magyar állampolgár hogyan tud Magyarországon lakáshitelt igényelni, illetve CSOK igénylést benyújtani? Egy ismerősöm ajánlotta az Önök szolgáltatásait figyelmembe, mert a bank ahol dolgozik az Önök partnere is egyben.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-10-05 - 08:57

Kedves József!
Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével igényelheti.
CSOK igénylésnél azonban feltétel, hogy az igénylőknek legalább 180 napos magyarországi TB jogviszonyt kell igazolniuk. Ennek hiányában CSOK-ra sajnos nem lehetnek jogosultak.

Vivien szerint:

2015-09-29 - 23:41

Jó napot,
érdeklődnék, hogy 3 millió Ft-ot szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Nekem nettó 110, páromnak nettó 128 a fizuja. Nekem 6 hónapos határozatlan, neki határozott a munkaviszonya.
Milyen kamattal, feltétellel kaphatnánk hitelt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-29 - 23:51

Kedves Vivien!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Nemes Balázs Milán szerint:

2015-09-24 - 10:52

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődnék, hogy juthatnánk párommal lakáshitelhez, ha önerőnk nincs és jelzálogot a vásárolandó lakáson kívül egyikünk szülői házára se tudunk rakatni. Viszont van 3 év folyamatos munkaviszonyom, páromnak viszont 1 éves.
És erre milyen megoldást tudna nekünk ajánlani?
Előre is köszönjük!
Tisztelettel: Balázs és Eszter

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-24 - 11:38

Kedves Balázs és Eszter!
A vásárolandó lakás forgalmi értékének 80%-át nem haladhatja meg a hitelösszeg, így plusz fedezet vagy megtakarítás nélkül sajnos nem lehetséges a lakásvásárlás.

János szerint:

2015-09-24 - 10:24

Üdvözletem.
A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni egy 6 millió forintos házra. Van 1 millió önerőnk és egy gyermekünk után szeretnénk felvenni a szocpolt. A párom minimálbéren van, én gyeden.
Ilyen viszonyok mellett kaphatunk hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-24 - 10:29

Kedves János!
A hitelképességet befolyásolja a jövedelmi helyzet, illetve a vásárolandó lakóingatlan területi elhelyezkedése. Kérjük, válaszoljon online ajánlatkérő adatlapunk néhány kérdésére, ami alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önöket tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről!

Mária szerint:

2015-09-22 - 07:49

Tisztelt Hitelnet!
Kinéztünk egy használt lakást 2,5 M forintért. 94 négyzetméteres, tehát 1,3M forint CSOK-ot kapnánk, mivel 2 gyerek van. Szerettem volna a fennmaradó 1,2M forintot hitelként felvenni, de sajnos nem lehet, mivel csak 6 órás munkaviszonyom van és nettó 67.000 Ft körüli a fizetésem. Férjem pedig közmunkás. Így milyen megoldást tudna ajánlani? Van valami lehetőségünk?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-22 - 09:17

Kedves Mária!
Bankpartnereink 2,5 millió forint értékű ingatlant – viszonylag alacsony értéke miatt – nem fogadnak el fedezetként, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani. Adott jövedelmekkel 1,2 millió forint összegű, ingatlanfedezet nélküli személyi hitel felvételére nincs lehetőség.

L. Ati szerint:

2015-09-16 - 12:48

Tisztelt Hitelnet!
Én KHR listán szerepelek aktív státuszban! Kérdésem az lenne, vehet-e fel lakáshitelt a feleségem az én teljes kizárásommal (vagyonközösségi megállapodással) a megvásárolandó lakást illetően?
Köszönöm válasszuk!

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-16 - 13:42

Kedves Ati!
Házasságon belüli különvagyon szerződés esetén elvileg megoldható, hogy felesége az Ön bevonása nélkül lakásvásárlás során lakáshitelhez jusson.

Róbert szerint:

2015-09-15 - 13:43

Segítségüket kérném, mert lakást szeretnék vásárolni.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-15 - 13:44

Kedves Róbert!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

Gabi szerint:

2015-09-08 - 09:01

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e adóstárs abban az esetben, ha 08.31.-én megszűnt a munkaviszonyom és 09.01.-én nyugdíjas lettem (nők 40 éves munkaviszonya), viszont 09.02.-án már újra munkába álltam ugyanannál a cégnél. Tehát 1 napra megszakadt a munkaviszonyom, de ugyanott folytatódik tovább. Ezt így a bankok elfogadják folyamatos munkaviszonynak? Plusz a nyugdíjam is folyamatban van, tehát kettő jövedelmem lesz, de jelenleg kb. 2-3 napon belül indítható már hitel (adóstársként)?

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-08 - 14:25

Kedves Kérdező!
A leírtak alapján úgy véljük, hogy mind a nyugdíjból, mint a munkaviszonyból származó jövedelme elfogadható. A hitel akkor indítható, ha a szükséges igazolások – például nyugdíjról szóló határozat – már rendelkezésre áll.

Edina szerint:

2015-09-07 - 12:37

Kedves Hitelnet!
Van egy házam, amit 4.200.000 Ft-ért szeretnék eladni. Van már vevő rá. Kérdésem az lenne, hogy ha 6.000.000 Ft-ra értékeli az értékbecslő, akkor mennyi hitelt ad rá az OTP? A vevőim szeretnének nagyobb összeget írni az adásvételi szerződésre és mivel nincs önerőjük úgy kéne írni az adásvételi szerződést, mintha már ideadták volna nekem a foglalót.
Lehet egyáltalán ilyet csinálni?
A választ előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-08 - 08:51

Kedves Edina!
A bank értékbecslője az aktuális ingatlanértékek alapján állapítja meg az ingatlan értékét. Amennyiben az ingatlan értékbecslő által megállapított tényleges értéke kevesebb, mint az adásvételi szerződésben szereplő vételár, akkor a bank a kisebb, valóságnak megfelelő értéket fogja figyelembe venni.

Krisztina szerint:

2015-09-07 - 12:35

Jó napot kívánok!
Egyedülállóként szeretnék használt lakást vásárolni. Jelenleg 23 hetes kismama vagyok táppénzen. Van egy 14 éves gyermekem is. Szeretném igénybe venni a csok-ot is.
Van-e lehetőségem lakáshitelhez jutni?
Köszönettel: Krisztina

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-08 - 15:01

Kedves Krisztina!
Van olyan bankpartnerünk, amelynél táppénz esetén is megoldható a hitelfelvétel, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás benyújtása mellett. Ha legalább 180 napja fennáll a munkaviszonya, akkor a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás is kiadható.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Vitai Gabriella szerint:

2015-09-05 - 17:37

Jó napot!
Egyedülállóként, 150.000 Ft-os havi jövedelemmel és egy lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkezem. Diákhitelemet törlesztem, viszont muszáj lenne lakáshitelt felvennem. Önerőm tulajdonképpen nincs, de bevonható ingatlan lenne. Milyen lehetőségeim vannak?
Köszönettel:
Gabriella

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-06 - 07:48

Kedves Gabriella!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról!

N.Adrienn szerint:

2015-08-31 - 13:24

Tisztelt Címzett!
Érdeklődni szeretnék, hogy olyan ingatlanra, amire közös tulajdon megszüntetése miatt árverést tűztek ki, igényelhető-e kamattámogatott lakáshitel? Árverés esetében pótfedezet bevonására szükség van, vagy bankonként ez eltérő? Kb. 70% önerővel rendelkezem, 2M Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
Válaszát előre is köszönöm,
Adrienn

Hitelnet.hu szerint:

2015-09-03 - 17:14

Kedves Adrienn!
Nem minden bank nyújt hitelt árverés alatt lévő ingatlanra. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

Barb szerint:

2015-08-28 - 21:09

Kedves Hitelnet!
Önerővel kapcsolatos kérdésem volna. Amennyiben végeznének kalkulációt a részünkre, a kalkuláció során van lehetőség arra is, hogy megnézzük, mekkora önerő szükséges az adott banknál akkor is, hogy adott esetben nincs kiválasztva még a konkrét ingatlan? Vagy a kérdést másképp fogalmazva, meg lehet azt nézni, hogy adott önerő/jövedelem mellett melyik bank az, amelyik a legnagyobb hitelösszeget tudná nyújtani a számunkra?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-29 - 14:55

Kedves Barbi!
Előzetes jövedelemvizsgálat elvégzésére is van lehetőség, így a konkrét ingatlan nélkül is meghatározható, hogy milyen mértékű hitelfelvétel jogosultak jövedelmük alapján.

Hajagos Árpád szerint:

2015-08-24 - 09:58

Tisztelt Szakértő!
Kb. 7 millió Ft hitelt kívánunk felvenni (13,5 m Ft-os használt lakásvásárlásra). Több kalkulátorral megnézve 60-70 ezer Ft lenne a törlesztőrészlet. 80%-20%-ban lenne a tulajdoni hányad (Én-Párom).
Az én igazolható jövedelmem: 79.910 Ft. Párom GYED-e: 108.000 Ft. Családi adókedvezmény: 10.000 Ft. Családi pótlék: 12.200 Ft. Egyéb kiadás (pl. más hitel): nincs.
Ezen számok tükrében felvehetjük-e a hitelt (az új jövedelemarányos törlesztést figyelembe véve)?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-24 - 10:33

Kedves Árpád!
A leírt jövedelmek és törlesztő részlet alapján megfelelnek a JTM feltételeinek, de érdemes lenne elvégezni az előzetes hitelbírálatot, melyet Szakértőink online adatlapunk kitöltése után készséggel elvégeznek!

Krisztina szerint:

2015-08-11 - 11:05

Tisztelt Cím
Én csak afelől érdeklődnék, mivel én Somogy megyében lakom és itt a környékben még nincs partner aki ezzel foglalkozna, és ebben a kérdésben hogyan juthatnék dűlőre? Szeretnék hitelt fel venni, de így hogy?
Válaszukat nagyon meg köszönném, ha segítenének!
Tisztelettel: Kriszta

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-11 - 11:46

Kedves Krisztina!
Küldje el online ajánlatkérését a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodába, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek. Arról, hogy országszerte hol található Hitelnet iroda, IDE kattintva tájékozódhat.

Imre Viktória szerint:

2015-08-04 - 13:29

Üdvözlet!
Párommal és kislányunkkal szeretnénk venni egy lakást! Hitelre lenne szükségünk. Szocpolt felvennénk. Nekem van életbiztosításom, azt kivenném, az lenne 1 millió kb. plusz a szocpol önerőnek? Párom 90 ezret keres, én fél év múlva már csak gyest kapok.
Mennyi hitelt tudnánk felvenni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-05 - 07:35

Kedves Viktória!
Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérjük adja meg az előzetes egyeztetéshez szükséges információkat és ezt követően Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

Oláh Tímea szerint:

2015-08-04 - 13:20

Tisztelt Szakértő!
Családi házat szeretnénk vásárolni. Az ingatlan ára 13 M. Fundamentánál van megtakarításunk, megérdeklődtem, onnan kapnánk áthidaló hitelt összesen 8M Ft-ot, viszont szükségünk lenne még 5M Ft-ra. Ön szerint van esélyünk ennyi lakáshitelre? Párom nettó jövedelme 250 ezer, én jelenleg gyeden vagyok 115 ezer nettóval. Más hitelünk, tartozásunk nincs.
Segítségét köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-05 - 07:34

Kedves Tímea!
Ha a Fundamentától vesznek fel lakáshitelt, akkor emellett már sajnos nincs lehetőség további banki hitel felvételére adott ingatlanra.

Fiatal pár szerint:

2015-08-04 - 12:15

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnénk egy hazai banknál hitelt felvenni lakásvásárlásra + csok + önerő lenne, és kérnénk egy előzetes értékbecslést a házra, mielőtt benyújtanánk a kérelmet és kifizetnénk jó sok pénzt a különböző igazolásokra és ügyvédre. Az ingatlaniroda hiteltanácsadója azt mondta, hogy az előzetes becslésnél is be kell nyújtani az igazolásokat (nav, tb, orvosi igazolás a csokhoz, hogy a párom betöltötte a 24. hetet a terhességgel), és a hitelkérelmet, kivéve az adásvételi szerződést, mintha hitelt igényelnénk, majd ha kedvező az értékbecslés, és megkérjük a hitelt, akkor ismét benyújtani a kérelmet és igazolásokat + adásvételi. Ez tényleg így van? Mi szükség van egy előzetes értékbecsléshez a hitelkérelemre, meg igazolásokra, hiszen ha az értékbecslő lehúzza az árat, akkor nem tudjuk megvenni az házat se így, se úgy.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-05 - 14:16

Kedves Fiatal pár!
Előzetes értékbecsléshez nincs szükség a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtására. Személyes okmányok, tulajdoni lap és egy előzetes értékbecsléshez szükséges dokumentum kitöltése szükséges. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre az ügyben.

József szerint:

2015-08-03 - 15:19

T. Hitelnet!
Feleségemmel szeretnénk családi házat vásárolni. 2 gyermekünk van, így a CSOK-ot is igénybe vennénk, viszont ő még gyesen van. Nekem fix bejelentett munkám van, viszont minimálbérrel.
Így hitelképesek lehetünk, tehát így is terhelhető a jövedelmünk 50%-a?
Tartozásunk semmi nincs, illetve most egyenlítjük ki svájci autóhitelünket és utána vágnánk bele.

Hitelnet.hu szerint:

2015-08-03 - 22:38

Kedves József!
Minimálbérrel is hitelképesek lehetnek, de hogy mekkora összeget tudnak ebben az esetben felvenni, függ az ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni.

Máté szerint:

2015-07-23 - 12:52

Élettársammal és 3 éves lányunkkal szeretnénk venni egy kis lakást Pesten. 3 millió Ft önerőnk van, hitelre lesz szükségünk úgy 2-2,5 millióra. Nekem sajnos nem igazolható a jövedelmem, párom pedig diákhitel miatt BAR-os. Édesapám dolgozik, van annyi jövedelme, hogy a hitelt felvegye (helyettünk).
Megoldható-e ilyen formában a hitelfelvétel úgy, hogy mellette a CSOK-ot is igénybe tudjuk venni? A banknál kell-e az, hogy apukám is tulajdonos legyen az ingatlanban?
Segítségüket köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-23 - 13:11

Kedves Máté!
BAR listásként párja nem szerepelhet hitelügyletben, s mivel a házastárs bevonása kötelező, ezért Ön sem. A megoldás az lehet, hogy édesapja másik ingatlanfedezetre fel tudná venni Önöknek a lakásvásárláshoz szükséges összeget szabad felhasználású jelzáloghitellel. Majd Önök a CSOK-ot a vásárolandó ingatlanra már úgy igénylik, hogy rendelkezésükre áll a lakásvásárláshoz szükséges – CSOK-on felüli – összeg.
CSOK igénylés esetén a BAR listát nem vizsgálják a hitelintézetek. Ha párja rendelkezik legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal és megfelelnek az egyéb – honlapunkon is olvasható CSOK – feltételeknek, akkor jogosultak lehetnek a támogatásra. A vásárolandó ingatlannak Ön és párja lenne a tulajdonosa.

Éva szerint:

2015-07-22 - 14:38

Üdv!
10.000.000 Ft hitelre lenne szükségünk használt lakás vásárláshoz. Lehet, hogy pár hónapon belül az összes hitelt egy összegben vissza tudjuk fizetni.
Melyik a legolcsóbb és legjobb konstrukció?
Várom a mielőbbi válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-22 - 14:40

Kedves Éva!
Személyre szabott hitelajánlathoz további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az igényeik és lehetőségeik alapján elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókat!

Kata szerint:

2015-07-22 - 13:36

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz:
Kiszemelt ingatlan vételára: 5,9M Ft.
Foglaló, önerő összesen: 1,9M Ft.
4M Ft hitelt szeretnék felvenni minimálbérrel, 28 évesen, első lakásra.
Az OTP állami támogatott hitelen gondolkozom.
Ön szerint van esélyem 4M Ft hitelre?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-23 - 00:20

Kedves Kata!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

Alíz szerint:

2015-07-21 - 03:13

1 lányunk van (13 éves), nekem fix munkahelyem van már 3 és fél éve. A fizetésem 132.000 Ft bruttó + a családi pótlék, ami 12.700 Ft. A férjemnek nincs állandó munkahelye sajnos, de fizetjük a TB-jét. Alkalmi munkákból van neki kb. maximum 70.000 Ft. A lakás amit kinéztünk 3.500.000 Ft lenne, 56 négyzetméter. 41 évesek vagyunk, albérletben élünk és szeretnénk már egy saját lakást.
Az a kérdésem,hogy kaphatok-e szocpolt, hitelt és egyáltalán el tudnám-e ilyen feltételekkel indítani a hitelt?
Jelzálogot nem tudunk biztosítani és tőkénk sincs.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-21 - 03:22

Kedves Alíz!
Plusz ingatlanfedezet (lehet akár szülői ingatlan is) vagy készpénz hiányában a teljes vételár hitelből és szocpolból történő finanszírozására a leírtak alapján sajnos nincs lehetőség.

Zsanett szerint:

2015-07-21 - 02:47

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párommal lakást szeretnénk venni Gyálon ingatlanfedezettel, de sajnos a fedezeten van 700ezer Ft hitel. Lehetne-e úgy fedezet?
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-21 - 03:00

Kedves Zsanett!
Attól függ, hogy az ingatlan milyen értékű, hol található helyileg, mekkora hitelt szeretnének felvenni, stb.
Ahhoz, hogy Szakértőink pontos választ tudjanak adni kérdésére, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

R. Györgyné szerint:

2015-07-17 - 18:21

Találtunk egy 4.990.000 Ft értékű és egy 4.000.000 Ft értékű házat. Ehhez érdeklődnék, hogy mennyi önerő lenne szükséges?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-17 - 18:34

Kedves Asszonyom!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a szükséges adatok ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy mennyi önerő szükséges a lakásvásárláshoz és milyen finanszírozási lehetőségek vannak!

Szilvia szerint:

2015-07-15 - 19:48

Tisztelt Cím!
Kb. 10 millió Ft értékű használt ingatlan vásárlásához keresek hitel lehetőséget. Ingatlanfedezettel nem rendelkezem. Határozatlan idejű munkaviszonnyal (jelenlegi cégnél több mint 3 éve), nettó 141.500 Ft fizetés utalással igen.
KHR-rendszerben nem szerepelek. Életkorom: 39 év. A hitelt egyedülállóként venném igénybe, nem vonnék be adóstársat.
Milyen lehetőségem lenne hitel felvételére? Mennyi önerőt kellene biztosítanom (készpénz).
Köszönettel,

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-15 - 21:02

Kedves Szilvia!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készíthessen Önnek!

Éva szerint:

2015-07-14 - 22:37

Üdvözlöm!
Közfoglalkoztatottként nettó 62 ezer Ft és építési telek fedezettel kaphatnék-e hitelt? A fent leírt kérdésemre szeretnék választ, segítséget kapni. Az ingatlan mellett egy gyermek után járó CS O K kedvezménnyel családi házat szeretnék vásárolni a jelzáloghitelből.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-15 - 08:01

Kedves Éva!
Mivel igazolt jövedelme nem éri el a mindenkori 8 órás minimálbér nettó összegét (68.775 Ft), ezért sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Viktória szerint:

2015-07-14 - 00:27

Párom nevén van egy lakás, ezt szeretnénk eladni. Hitellel terhelt, ami csak 2029-ben jár le. Kertes házat szeretnénk venni. 1 gyerekünk van. Hogyan tudnánk eladni? A bank (AXA) a cserébe nem egyezik bele. Másik kérdés: minimálbért kap a párom, én gyesen vagyok. Kapna-e új hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-14 - 15:35

Kedves Viktória!
A lakás eladásakor az azt terhelő hitelt vissza kellene fizetni az eladási árból. Arról, hogy van-e lehetőség újabb hitel felvételére minimálbér és gyes esetén, illetve mekkora összeghez juthatnak hozzák, Szakértőink előzetes hitelbírálat után, a további részletek ismeretében tudják megmondani. Javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését!

Magdolna szerint:

2015-07-14 - 00:15

Számlára megy a fizetésünk, OTP, összesen 120 ezer havonta. Szeretnék egy használt lakást venni. 800 ezer Ft lenne a lakás. Szeretnénk kölcsönhöz jutni. Van-e rá lehetőségünk?
Várom válaszukat.
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-14 - 00:39

Kedves Magdolna!
800.000 Ft értékű lakóingatlant – alacsony értéke miatt – a bankok sajnos nem fogadnak el lakáshitel fedezeteként. Ekkora összegű személyi kölcsön felvételére adott jövedelemmel sajnos nincs lehetőség.

Mária szerint:

2015-07-11 - 15:01

Tisztelt Hitelnet.hu!
Férjemmel mindketten nyugdíjasok vagyunk. Saját tulajdonú tehermentes ingatlannal rendelkezünk. Lakásfelújítás céljára szeretnénk felvenni 2 millió forintot. Tudnának nekünk ajánlani valami lehetőséget kb. 20 ezer forintos havi törlesztéssel?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-12 - 14:35

Kedves Mária!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Szabolcs szerint:

2015-07-10 - 19:12

Tisztelt Hitelnet!
Olyan komplett hitel felvételére, amely egy használt lakás megvásárlását és annak felújítását, átalakítását is magába foglalná egyáltalán nincs lehetőség sehol? Kb. 11 milliós hitelösszegről lenne szó! Ha nincs, mit javasolnának?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Szabolcs

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-12 - 14:19

Kedves Szabolcs!
Ha az adott ingatlan értéke nem bírja el a terhelést – jelen esetben egy 7 milliós ingatlan sajnos nem bír el 11 millió forintot – és nem oldható meg a plusz ingatlan bevonása sem, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.

Szabolcs szerint:

2015-07-10 - 13:14

Tehát akkor úgy tudnám megvenni az ingatlant, hogy a 4,8 milliós hitelösszeget megkapom a banktól, a maradék 2,2 milliót pedig önerőből kell biztosítanom!? A felújításra milyen lehetőségeim lennének, ha nem akarok, vagy nem tudok ingatlanfedezetet biztosítani, és a már megvásárolt ingatlan is maximálisan terhelt lesz a vásárlás miatt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-10 - 15:12

Kedves Szabolcs!
Az, hogy az ingatlan forgalmi értékének 80%-át ténylegesen is megkapja-e vagy sem, az a hitelbírálat, jövedelemvizsgálat eredményétől függ. A vonatkozó jogszabály maximum 80%-os finanszírozást tesz lehetővé (tehát 7M Ft-os ingatlanérték esetén maximum 4,8M Ft hitelt), de ez nem automatikus. A tényleges adható hitelösszeg ennél kisebb is lehet. Erről Szakértőink csak előzetes hitelbírálat után tudnak közelebbi tájékoztatást adni.
Ha az ingatlan maximálisan terhelt és újabb ingatlanfedezet bevonása nem oldható meg, akkor sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

Csilla szerint:

2015-07-09 - 16:47

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Használt lakás vásárlására készülünk és találtunk is egy számunkra megfelelő ingatlant. Az értékesíteni kívánó személy nem tulajdonos, hanem a testvére! A tulajdonos sajnos egészségügyileg olyan állapotba került, hogy teljes körű gondozásra szorul és felépülés nem is remélhető.
Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mire kell nagyon odafigyelni? Hogyan értékesítheti így teljes joggal számunkra az ingatlant az eladni kívánó testvér? Nem szeretnénk, ha a későbbiekben probléma lenne abból, hogy semmi sem az eladó nevén van!
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Csilla

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-09 - 17:34

Kedves Csilla!
Irodánk hitelügyintézéssel, hiteltanácsadással foglalkozik, így ebben a kérdésben nem vagyunk illetékese. Javasoljuk, hogy jogi szakértő (ügyvéd) segítségét kérje az ügyben.

Szabolcs szerint:

2015-07-08 - 12:34

Tisztelt Hitelnet!
Rendben! Köszönöm az infót!
Ebből kiindulva valószínűleg úgy fogjuk csinálni, hogy első hitelből megvásároljuk a lakást! Ahhoz anyagi fedezetként meg lenne a megtakarítás és a jövedelem! A második hitelt pedig ráterheljük a megvásárolt lakásra!
Így működhet?
Köszönettel: Sz.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-09 - 15:10

Kedves Szabolcs!
Ez így nem fog működni, mivel már a lakásvásárlási hitelt is ráterhelik a vásárolandó ingatlanra, s ezt követően az már a leírtak alapján valószínűleg maximálisan terhelt lesz. Ezért írtuk, hogy plusz ingatlanfedezetre lenne szükség a további terheléshez.

Szabolcs szerint:

2015-07-07 - 14:43

Tisztelt Hitelnet!
Párommal jövőre tervezünk használt lakást vásárolni és felújítani! Az ingatlan értéke 7 millió forint, de felújításra, átalakításra is költeni kellene kb. 3 millió forintot!
Lehetőség van-e egyben felvenni a hitelt vásárlásra, illetve a felújításra, vagy mindenképpen külön kellene kezelni a két dolgot? Milyen lehetőségeink vannak?
Kb. 2 millió forint megtakarítással rendelkezünk, bejelentett munkahellyel! Összesen cirka 300 ezer forint nettó havi átlag keresetet tudunk felmutatni!
A vásárlás illetékének megfizetése is érdekelne, ugyanis én 2016 májusában betöltöm a 35. életévemet! Ha a pár egyik tagja eléri a 35. életévét, akkor már nem jár az illetékfizetési kedvezmény?
Válaszukat előre is köszönöm!
Köszönettel: Sz.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-08 - 08:00

Kedves Szabolcs!
A lakásvásárlási és lakásfelújítási hitel két külön hitelszerződést jelentene. De kérdés az, hogy az adott ingatlan a lakásvásárlásra felvett hitel után elbír-e még további terhelést. Egy ingatlan ugyanis – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum értékének 80%-áig terhelhető. Vagyis 7 millió forint értékű ingatlanra összesen maximum 4,8 millió forint hitel vehető fel. Magasabb összegű hitelfelvételhez plusz ingatlanfedezet bevonására lenne szükség. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.
Információink szerint a 35. életévét betöltött személy már nem veheti igénybe az illetékkedvezményt.

Györkis Viktor szerint:

2015-07-05 - 09:40

Tisztelt Hitelnet!
Párommal szeretnénk használt házat vásárolni. Ami gondot okoz sok banknál az, hogy a ház 5 millió Ft alatt van, nincs gáz és vályog a fal. A ház 4,3 millió Ft-ra lett felbecsülve. Ehhez szeretnénk jelzáloghitelt felvenni, de nem tudom melyik lenne az a bank, amelyik ad hitelt számunkra. Havi jövedelem 250e Ft-ot meghaladja, nincs semmilyen tartozásunk.
Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Viktor

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-05 - 13:20

Kedves Viktor!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink utána néznek az esetleges finanszírozási lehetőségeknek.

Bene Gábor szerint:

2015-07-03 - 21:29

Szeretnék hitelt felvenni lakásvásárlásra! A hitel összege 5 millió forint lenne. Önerőm nincs, viszont egy második ingatlant be tudnék vonni a hitelügyletbe, melynek értéke kb. 4 millió forint! A havi nettó jövedelmem 110 ezer forint.
ilyen feltételek mellett kaphatok kedvező hitelbírálatot?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-05 - 13:13

Kedves Gábor!
Az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez szükséges további információkat kérjük adja meg online adatlapunk kitöltésével!

Mária szerint:

2015-07-01 - 22:05

Érdekelne, hogy a két gyermekem szocpolja mellé felhasználhatom-e a fundamentánkat, 8 évre szóló. 2017. 04. hóban jár le a nyolc év. Hol tudom önökkel felvenni a kapcsolatot? Én Szabolcsi vagyok.

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-02 - 20:04

Kedves Mária!
A Fundamenta felhasználásáról a Fundamenta Lakáskassza szakértője tudja Önt tájékoztatni.
A nyíregyházi Hitelnet iroda elérhetőségét ITT találja.

Judit szerint:

2015-07-01 - 08:04

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy miután aláírtuk a végleges adásvételi szerződést ügyvéd jelenlétében (Én vagyok az ELADÓ), és a vevőim hitelből fognak kifizetni, akkor amíg meg nem kapják a hitelt, és ki nem fizetnek, nem kell elhagynom a házat, igaz? Mert pl. a közüzemi szolgáltatóknál is 15 napon belül be kell jelenteni a változást, akkor lehet hogy a számlák már az Ő nevükre jön majd de én lakok még a lakásba,mivel a bank 30-60 napon belül fizet ki?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-01 - 08:34

Kedves Judit!
A teljes vételár megfizetéséig maradhat a házban.

Mária szerint:

2015-06-25 - 16:05

Akkor a szocpolt igénybe tudjuk venni hiába 41 éves a férjem. Én meg 29. És ha csak a férjem igényelne kölcsönt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-26 - 14:41

Kedves Mária!
Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen felső életkorhatár az igénylőkre vonatkozóan, tehát akkor is jogosultak lehetnek rá, ha a férje 41 éves.
Hitel azonban a házastárs bevonása nélkül nem vehető fel.

Ákos szerint:

2015-06-25 - 10:32

Tisztelt Hitelnet!
Azt szeretném megkérdezni, hogy lakáshitelnél a bankok figyelembe veszik a másodlagos jövedelmet? Feleségemmel vennénk fel a hitelt, az én jövedelmem nettó 180.000 Ft, a feleségem gyedet kap, ez 85.000 Ft, ez munkabérként jön a számlára, ezen kívül kap még 50.000 Ft gyest és 48.000 Ft családi pótlékot. A bankok mindent figyelembe vesznek, vagy csak az adózott jövedelmet?
Köszönöm!
Üdv.: Ákos

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-26 - 14:17

Kedves Ákos!
A gyedet és a gyest másodlagos jövedelemként figyelembe veszik a bankok, a családi pótlékot nem minden pénzintézet fogadja el.

Mária szerint:

2015-06-23 - 18:39

Hova forduljak ilyen esetben? Melyik banknál kaphatok a férjemmel hitelt, ha én BAR-os vagyok, de a férjem betöltötte a 40. évet, én 29 vagyok és van 2 gyermekünk?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-24 - 07:48

Kedves Mária!
BAR lista esetén sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel.

Mária szerint:

2015-06-23 - 17:08

Férjem 41 éves idén. Mindketten dolgozunk. Én BAR-os vagyok. Szeretnénk házat venni. Van 2 gyermekünk. Örökölt 1/2 rész és van egy kis ház is a nevén, de lakhatatlan.
Mit tegyünk? Segítsen.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-23 - 17:39

Kedves Mária!
Az örökölt 1/2 lakástulajdon, illetve a bontási engedéllyel rendelkező ház, valamint a BAR lista nem jelent akadályt gyermekek utáni támogatás igénylésénél, lakáshitel azonban BAR lista esetén sajnos nem vehető fel.

Judit szerint:

2015-06-20 - 15:11

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy mikor igényelhetek jelzáloghitelt abban az esetben, ha a jelenlegi lakásomat eladtam, kb. augusztus vége-szeptember elején fizet ki a vevő. Ezen a lakáson is van jelzálog (forint) hitel! Meg kell várnom, hogy az eladott lakásomról levegyék a jelzálogot? Vagy amint visszafizettem minden tartozásomat a eladott lakás árából, akkor akár azonnal igényelhetek új hitelt, persze másik banknál, az új ház megvásárlására?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-20 - 15:27

Kedves Judit!
Valamennyi tartozás visszafizetésének igazolása után már igényelhető újabb kölcsön. Ha elküldi online ajánlatkérését, Szakértőink készséggel tájékoztatják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshitelekről!

Natália szerint:

2015-06-20 - 15:05

Csobajon lakunk, (irányítószám 3927). Élettársam bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. Szeretném megkérdezni, hogy ha szintén Csobajon lenne az ingatlan, amit szeretnénk megvásárolni, akkor kaphatunk-e hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-20 - 15:24

Kedves Natália!
A hitelfelvétel lehetősége attól függ, hogy milyen értékű ingatlant szeretnének megvásárolni, mennyi önerővel és igazolt jövedelemmel rendelkeznek. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a szükséges információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni az esetleges hitellehetőségekről.

Erika szerint:

2015-06-17 - 09:04

Tisztelt Hitelnet!
Kaposváron szeretnék lakásvásárlási hitelt felvenni. Kaposváron nincs irodájuk, hogyan tudnak itt szolgáltatni?
Üdvözlet: Erika

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-17 - 09:20

Kedves Erika!
Mivel Kaposváron nincs irodánk, ezért a pécsi vagy nagykanizsai Hitelnet irodában tudunk Önnek segíteni.

Hajnalka szerint:

2015-06-16 - 11:32

Havi részlet fizetésre vettem házat, ami 2016 márciusban lesz az enyém teljesen. Milyen hitelt vehetnék fel, hogy közben tudjam csinálgatni a házat? Munkahelyem van, havi 61.000 Ft a keresetem és van egy 5 éves kisfiam.
Várom válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:47

Kedves Hajnalka!
Lakáshitel felvételére csak akkor lenne lehetősége, ha a lakás a földhivatalban már az Ön nevén szerepelne. Továbbá a hitelfelvételhez – akár jelzáloghitelről, akár fedezet nélküli személyi kölcsönről van szó – legalább nettó 70.000 Ft-os jövedelem igazolása szükséges.

Márta szerint:

2015-06-16 - 11:27

Új munkahelyen nemrég kezdéssel is adnak lakáshitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-16 - 11:40

Kedves Márta!
Lakáshitel felvételéhez a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony igazolása szükséges.

Árpi szerint:

2015-06-01 - 15:11

Hogyan lehet Önöknek személyesen kérdést feltenni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-01 - 15:19

Kedves Árpi!
Irodáink személyes elérhetőségét ITT találja.

viki szerint:

2015-05-30 - 12:12

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 gyermekem, nincs a nevünkön se ingatlan, semmi. Kinéztünk egy házat, 2.600.000 Ft, már a 30%-át odaadtuk közjegyző előtt. Melyik bank lenne az, amelyiknél meg lehet igényelni a CSOK-ot vagy mi a további lépés?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-31 - 16:22

Kedves Viki!
Egyelőre még nincs információnk arról, hogy mely hitelintézeteknél lesz igényelhető a CSOK július 1. után. A jogosultság feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

Ferenc szerint:

2015-05-25 - 19:18

Üdvözlöm!
Használt lakásvásárláshoz szeretnénk felvenni 3 millió forint hitelt élettársammal, két gyermekünk van. Szocpollal együtt szeretnénk, ez volna az önerőnk. Nettó 75.000 Ft fizetésem van, páromnak van 21.000 forintos jövedelme és a gyerekek után családi és gyes. Volna lehetőség rá? Nincs semmiféle más tartozásunk.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-26 - 11:25

Kedves Ferenc!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és az ügy további részleteinek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önöket arról, hogy adott ingatlan vásárlásához felvehető-e a szükséges összeg.

István szerint:

2015-05-24 - 14:41

38 éves vagyok, 2 gyermek édesapja, feleségem munkanélküli. 5.800.000 Ft-ért van egy ház, amit szeretnék megvenni az új szocpol rendszerrel 1 100 000 + 600 000 önerővel. Havi 200 000 nettó a keresetem. Tartozásunk nincs.
Kaphatok-e hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-24 - 14:48

Kedves István!
A maximálisan felvehető hitelösszegről Szakértőink a további részletek ismeretében tudják Önt tájékoztatni. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Szandra szerint:

2015-05-19 - 14:26

Jó napot!
Én egy 3 gyerekes anyuka vagyok. Sajnos régebbi tartozás miatt BAR listára kerültem. Szeretnék saját lakáshoz jutni, mivel albérletben lakunk évek óta, ami kidobott pénz.
Kérdésem az lenne, hogy BAR listával, szocpollal és egy plusz fedezeti külterületi ingatlannal lenne-e esélyem felvenni lakáshitelt? Bejelentett munkahelyem van.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-19 - 14:35

Kedves Szandra!
BAR lista esetén nincs lehetőség egyik bankpartnerünknél sem hitelfelvételre, ezért a leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

tímea szerint:

2015-05-17 - 10:10

Tisztelt Szakértő!
Párommal használt házat szeretnénk vásárolni kb. 5 millió Ft értékben. Nekem személyi kölcsöntörlesztést von a bank havi 23 ezer Ft-ot. Kettőnk keresete 130.000 havonta.
Kérdésünk az lenne, milyen lehetőségeink vannak, ha önerővel még nem rendelkezünk?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-17 - 14:09

Kedves Tímea!
Ha nem rendelkeznek önerővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne esetleg lehetőség lakásvásárlási hitel felvételélre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

Judit szerint:

2015-05-16 - 15:04

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim lehetnek lakáscélú hitel felvételére, ha a férjemmel természetesen 50-50%-ban leszünk tulajdonosok, de neki sajnos nincs bejelentett munkahelye!
Azt tudom, hogy mivel a férjem, így kötelező őt is bevonni, de mi a teendő, ha hivatalosan csak nekem van bejelentett munkahelyem és a fizetésem átlagosan 140.000 Ft!
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-17 - 13:49

Kedves Judit!
Ahhoz, hogy pontos tájékoztatást tudjanak adni Önnek Szakértőink, az ügylet további részleteit – például lakás vételára, területi elhelyezkedése, önerő összege, életkoruk, munkaviszony létesítésének dátuma, egyéb meglévő hiteltörlesztés, stb. – is ismerni kellene. Kérjük, töltse ki online adatlapukat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes tanácsadást nyújtanak!

adrienn szerint:

2015-05-14 - 14:19

Tisztelt szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy három gyermekem van, jelenleg itthon vagyok főállású anyaságin, amíg a pici nem lesz nyolc éves. Most vagyok 30 éves, a párom 33. Szeretnénk 2 év múlva vásárolni saját önerőnkből egy családi házat, de sajnos a párom nincsen bejelentve a munkahelyén, így ebben az esetben a szocpol bármely formáját majd fel tudjuk használni akár a ház megvásárlásához, illetve ha nem, akkor a felújításához? Vagy mivel főállású anyaságin leszek még kb. 5 évig, ezért végképp lemondhatok a szocpolról, mert addigra elmúlok 35 éves én is és a párom is? Esetleg zárkert vásárlása esetén kérhető?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-15 - 08:15

Kedves Adrienn!
A szocpoljogosultsághoz legalább az egyiküknek rendelkeznie kell minimum 180 napos folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal. Ennek megléte nélkül sajnos nem lehetnek jogosultak a kedvezményre.
Lakásfelújításhoz, illetve zártkert vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. Felső életkorhatár nincsen, ha meglévő gyermekek után igénylik a támogatást, ezért 35 éves kor felett is jogosultak lehetnek rá.

Gyula szerint:

2015-05-13 - 07:17

Tisztelt Szakértő!
A kérdésem az lenne, hogy van egy viszonylag alacsony értékű házrészem, amit eladásra szántunk, másik ingatlan vétele miatt. Találtunk is egy megfelelőt, áron alul hirdeti az úr. A mi ingatlanokat beszámítaná a vételárba, 1.300.000 Ft értékben. Az övét 3.200.000 Ft-ért adná, tehát 1.900.000 Ft-ot kellene ráfizetnünk. Voltunk bent a bankomnál ez előtt még, ahol azt mondták az adott településen, ebben az árkategóriában 2.300.000 Ft-ot tudnának maximum adni jelzálog alapú kölcsön formájában, a maradék 900.000 Ft önerő kell legyen. A fizetésem 180-190 ezer Ft nettó, végleges szerződésem van a munkahelyemen, más hitelem nincs. Lehetséges, hogy az ingatlan házrészünk beszámítása így elegendő akkor?
Válaszát előre is köszönöm, szép napot.

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-13 - 10:54

Kedves Gyula!
A leírtak alapján a beszámított házrész elegendő önerőnek.

Hajnalka szerint:

2015-05-13 - 07:11

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy vőlegényemmel ketten tudnánk-e lakáshitelt vagy hasonlóhoz folyamodni? Párom 8 órás műszakba van bejelentve szakmunkás minimálbérre, én pedig 6 órában nettó 60.000 Ft-ra. Most egy olyan albérletben lakunk, ahol 60.000 Ft + rezsi a díj, fizetjük is rendesen, de inkább olyanra szeretnénk a pénzünket kiadni, ami a miénk is lesz, nem csak a “levegőbe” megy el a pénzünk.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-13 - 10:55

Kedves Hajnalka!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető lakáshitelekről!

Anett szerint:

2015-05-07 - 10:03

Milyen hitelt kaphatunk abban az esetben, ha van már egy gyermekünk, de nem vagyunk még házasok? Milyen feltételekkel kell szolgálnunk, hogy hitelhez juthassunk? Mennyi lenne az a bizonyos hitelösszeg, amit kaphatunk? Igényelhetünk-e hitelt, ha csak az egyikünk dolgozik a másikunk pedig a kicsivel van otthon?

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-07 - 11:45

Kedves Anett!
Élettársak is igényelhetnek piaci kamatozású és államilag támogatott lakáshitelt egyaránt. A hitelfelvételhez megfelelő jövedelemfedezettség, minimum 3 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. A maximálisan felvehető hitelösszeg függ az ingatlanfedezet értékétől, területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől, tehát az elérhető összegről ezek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Lakáshitel egy jövedelemmel is igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Gábor szerint:

2015-05-07 - 09:48

Jó napot!
Vettem fel lakáshitelt 2008-ban (lakásvásárlásra) 5,5 millió forintot 20 évre. Ezt a hitelt a testvérem fizeti és ő is lakik az ingatlanban. Most szeretnék venni egy másik ingatlant szintén hitelre.
Lehetséges-e ez?
Havi keresetem 170-180 ezer forint nettó. A meglévő hitel törlesztője havi 55 ezer forint (árfolyamrögzítéssel). (Amit a testvérem fizet is rendesen.)

Hitelnet.hu szerint:

2015-05-07 - 11:19

Kedves Gábor!
A meglévő lakáshitel nem zárja ki újabb lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során mindenképpen figyelembe kell venni. Havi 170-180 ezer forintos kereset esetén a meglévő 55 ezer forintos hiteltörlesztés mellett van lehetőség a jövedelem további terhelésére. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében készséggel adnak Önnek, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

K.András szerint:

2015-04-29 - 16:42

Helló!
Érdeklődnék, hogy milyen kilátásaim vannak a jövőre nézve lakáshitel terén.
Lakásvásárlást tervezek a nem túl távoli jövőben (még 2015-ben, ha ez lehetséges). Munkahelyen 2015. augusztus 1-től lesz határozatlan idejű teljes állásban. Keresetem 400.000 Ft bruttó környékén és még vásáslás előtt tervben van a nősülés is. Jelenleg 25 éves vagyok.
Ezek alapján mikor vehetnék fel lakáshitelt, illetve mekkora lehet maximum a havi törlesztőrészletem?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-30 - 09:57

Kedves András!
Augusztus 1-től már igényelhet lakáshitelt, mivel a folyamatos munkaviszonya meglesz. A felvenni kívánt hitel havi törlesztő részlete nettó 400.000 Ft alatti jövedelem esetén a jövedelemnek maximum 50%-a, 400.000 Ft vagy azt meghaladó jövedelem esetén a kereset 60%-a lehet.
Használt lakás vásárlásához július 1-től CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) is igényelhető lesz. Ezt a támogatást akkor is igénybe lehet venni, ha még nincsen gyermek, de vállalnak. Legfeljebb 2 gyermek vállalható, akiknek 8 éven belül kell megszületniük. A használt lakás vásárláshoz igényelhető CSOK feltételeiről és összegéről IDE kattintva tájékozódhat.
A lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mivel a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Az igényeknek és lehetőségeknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsuzsa szerint:

2015-04-27 - 14:40

Üdvözlöm!
Tervezzük használt családi ház vásárlását. Élettársam külföldön dolgozik, ott is van bejelentve. Az én jövedelmem nettó 65 000 Ft, az övé kb. 300 000 Ft. Van 1,5 millió forint megtakarításunk. Van-e esélyünk banki hitelt felvenni, ha találunk maximum 10 millió forintért házat. Illetve igényelhetjük-e hozzá a CSOK-ot, ha csak nekem van 180 napnál több tb-nél igazolható munkaviszonyom (páromat ki kellett jelenteni a külföldi munka miatt), van két 10 éves gyerekünk, 40 és 45 évesek vagyunk. Egyikünknek sincs ingatlantulajdona.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 21:33

Kedves Zsuzsa!
CSOK igényléshez elegendő, ha legalább az egyikük részéről megvan a szükséges TB jogviszony igazolás, a leírtak alapján tehát úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek CSOK-ra.
A bankok a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet is elfogadják hitelfelvétel során. A legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

yoda szerint:

2015-04-26 - 18:37

Üdv!
Kérdésünk az lenne, a család jövedelme 205.000 Ft, de ebből az igazolt 125.000 Ft. Ilyen esetben van-e esély hitelfelvételre? Családi házat szeretnénk vásárolni.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 09:43

Kedves Yoda!
A hitelképesség függ attól, hogy milyen értékű házat szeretnének vásárolni és mennyi hitelre lenne szükség, mennyi önerővel rendelkeznek. Ezeket az információkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével adhatja meg, s a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják.

József szerint:

2015-04-25 - 15:04

3 éve közmunka programba veszek részt és szeretnék érdeklődni, hogy lakás vársárásra tudok-e felvenni hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-27 - 09:15

Kedves József!
A hitelképesség függ az igazolt nettó jövedelmének összegétől és munkaszerződésének típusától. Ezeket az adatokat kérjük adja meg online ajánlatkérő nyomtatványunkon és Szakértőink tájékoztatni fogják.

Mária szerint:

2015-04-21 - 13:36

Tisztelt Címzett!
Létezik olyan hitelintézet, amelyik elfogadja az adóstárs vagy kezes esetén a német nyelvű (Ausztriában kiállított) jövedelemigazolást?
Köszönettel.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-22 - 14:08

Kedves Mária!
Német nyelvű jövedelemigazolást több bankpartnerünk is elfogad. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják.

Judit szerint:

2015-04-16 - 09:05

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék!
Ingatlan fedezetű hitelt szeretnék felvenni idén, használt ház vásárlásra!
Sajnos időközben a férjem keresőképtelen lett (eltört a keze, így kijelentette őt a munkaadója). Úgy olvastam az oldalukon,hogy házastárs esetében mindenképp be kell vonni adóstársnak Őt, igaz a fele ház az Övé is lesz majd. Az én fizetésem nettó 140.000.-, ez esetben mennyi a valószínűsége,hogy szükség lesz a keresetére? És ha szükség lesz rá,akkor min. 3 hónapja kell hogy keresőképes legyen?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-16 - 09:08

Kedves Judit!
A kérdés az, hogy az Ön igazolt nettó jövedelme elegendő-e a felvenni kívánt lakáshitel törlesztésére. Ez attól függ, milyen értékű lakást vásárolnak és hol, mennyi hitelt szeretnének felvenni, mennyi lenne annak a havi törlesztő részlete és van-e valamilyen meglévő hiteltörlesztésük. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy férje részéről is szükség lesz-e jövedelemre. Ha igen, akkor a legalább 3 hónapos munkaviszony alapfeltétel lesz.

Krisztina szerint:

2015-04-14 - 14:16

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha van szerződésem, de tgyáson vagyok itthon, előtte táppénzen voltam, akkor kaphatnék hitelt? Használt lakást szeretnénk venni, vályog. Két gyermekem van, szeretnénk igénybe venni a csok-ot is. 3.500.000 Ft-ra lenne szükségünk. Ha nekem nem lehet, akkor a párom kaphat hitelt úgy, hogy minimálbérrel van bejelentve, de van a nevén jelzáloghitel? Adóstárssal működhetne?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-15 - 12:21

Kedves Krisztina!
T-gyásra nem vehető fel lakáshitel, de párja önállóan elfogadható jövedelme mellett a T-gyás kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető. Azt, hogy párja meglévő jelzáloghitele mellett adóstárs nélkül hitelképesek-e, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Krisztina szerint:

2015-04-10 - 08:29

Használt lakást szeretnék vásárolni. Ez hogyan működik?

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-10 - 10:48

Kedves Krisztina!
Lakáshitel fedezete lehet maga a megvásárolni kívánt ingatlan, ha annak forgalmi értéke eléri legalább a 3,5 millió Ft-ot. Az ingatlan értékének – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum a 80%-a vehető fel hitelként, illetve plusz fedezet bevonásával akár a teljes vételár felvehető. Az igényelt és az esetlegesen már meglévő hitel havi törlesztő részletének bele kell férnie az igénylő nettó jövedelmének 50%-ába. A lakásvásárlási hitelt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára utalják a vételár utolsó részeként.
Személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Zoltán szerint:

2015-04-07 - 14:59

Üdvözlöm!
A kérdésem az lenne, hogy lakásvásárlás esetén kaphatok-e hitelt az alábbi feltételek fennállásával (tehát egyáltalán teljesítem-e a hitelfelvételhez szükséges feltételeket):
– Magyarországon 2015. február 1. napja óta állok köztisztviselői jogviszonyban (előtte Finnországban dolgoztam 1,5 évet);
– Rendelkezem kb. 7-8 millió Ft önrésszel;
– Bruttó fizetésem 475.000 Ft;
– Egyelőre próbaidőmet töltöm, amely augusztus 30-án jár le.
Köszönettel:
Zoltán

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-07 - 22:02

Kedves Zoltán!
Hitelfelvételre a próbaidő lejárata után lesz lehetősége.

Éva szerint:

2015-04-07 - 14:50

Tisztelt Szakértő!
Családi házat szeretnék vásárolni (tégla építésű) 6 millió Ft. 48 éves vagyok, válófélben. Megegyezés hiányában jutottam erre a elhatározásra. Jelenlegi bérem N 74.670 Ft. Szerződésem határozatlan idejű. Kaphatok-e kölcsönt maximum 15 évre és mennyit? Ingatlanfedezetnek a jelenlegi közös tulajdonú ház felét, illetve az édesapám után örökölt fél házat (vályog építésű) tudom felajánlani. Ha lehet minél kevesebb készpénzes önerőt szeretnék bevonni. Adóstársnak gyermekem jelentkezne, aki önálló keresettel rendelkezik.
Melyek a legkedvezőbb feltételek, és melyik bank kínálja ezeket?
Válaszát előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-07 - 21:21

Kedves Éva!
Fedezetként fél ingatlan nem fogadható el. Az említett ingatlanok csak akkor vonhatók be fedezetként a jelzáloghitelbe, ha azok valamennyi tulajdonosa hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez és részt vesz a hitelügyletben. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy nagyobb összegű készpénzes önerő szükséges.
Ahhoz, hogy tájékoztatni tudjuk Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Erika szerint:

2015-04-03 - 15:18

Én az ügyben szeretném kérni a tanácsukat, segítségüket, hogy szeretnénk felvenni 1 500 000 Ft-ot! Bementünk egy bankba, ahol 8-10 éves futamidőre tudnánk a párommal felvenni ezt az összeget havi 20-25 ezer Ft-os törlesztőrészletre! A páromnak 79 900 Ft a nettó jövedelme, én jelenleg nem dolgozom! A kérdésem az lenne, hol érné meg leginkább felvenni ezt az összeget, hogy ne a dupláját fizessük vissza? Ez a bank, ahol jártunk számolgattunk és az 1 500 000 Ft helyett 3 000 000 Ft-ot fizetnénk vissza!
Köszönöm szépen a válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-04-03 - 16:31

Kedves Erika!
Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

Judit szerint:

2015-03-20 - 13:31

Tisztelt Hitelszakértő!
22.900.000,- Ft értékű házat szeretnénk venni. Nettó igazolható jövedelmem 140.000,- Ft + 48.000,- családi pótlék + 25.000,- gyermeknevelési támogatás. Illetve 120.000,- Ft gyerektartás. Párom nettó jövedelme, ami igazolható, szintén 140.000,- Ft.
Önerőnk 7 millió forint készpénz.
Kérdésem, hogy a hiányzó 16 millió forintot van-e esélyünk megkapni.
Köszönöm válaszukat előre is.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-20 - 14:05

Kedves Judit!
A leírtak alapján van esély arra, hogy a 22.900.000 Ft értékű ház vásárlásához 16 millió forint összegű piaci kamatozású lakáshitelt vegyenek fel. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

István szerint:

2015-03-20 - 09:48

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. Jelenleg több mint 7 hónapot dolgoztam és most írtam alá egy egy éves szerződést és szeretnék használt lakást vásárolni, mivel jelenleg feleségemmel és újszülött fiammal albérletbe élünk. Feleségem nem dolgozik, de családi pótlékot és gyest kap. Az én fizetésem nettó 51 ezer forint.
Milyen lehetőségem akadna, hogy megteremtsük az első saját házunkat?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-20 - 10:01

Kedves István!
Minimálbér alatti keresettel sajnos nincs lehetőség egyik banknál sem lakáshitel felvételére. Továbbá lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként.

Borbála szerint:

2015-03-18 - 14:18

Hitelt szeretnék igényelni használt lakás vásárlására. 5 millió Ft. Adóstárs vagyok. Fundamenta lakáskassza megtakarításom van 1,5 millió Ft. Havi jövedelmem 120-150 ezer Ft.

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-19 - 13:14

Kedves Borbála!
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Péter szerint:

2015-03-18 - 11:49

Jelenleg lakásvásárlás előtt állunk. Tudomásom szerint, ha hitelt szeretnék felvenni, akkor mindenképp bele kell vonni a feleségemet is adóstársként, ő viszont jelenleg munkanélküli. Az én nettó jövedelmem (350e) bőven megfelelne a bank követelményeinek, de nem tudom, hogy ilyen esetben hogyan kaphatok hitelt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-18 - 14:03

Kedves Péter!
Amennyiben az Ön munkaviszonya legalább 3 hónapja fennáll és nincs próbaidőn, akkor megfelel a hiteligénylés alapfeltételének, ezért nem jelent problémát, ha adóstársként bevont felesége jelenleg munkanélküli. A legkedvezőbb hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

Szabó CSaba szerint:

2015-03-14 - 18:53

Tisztelt Hitelnet!
3 kisgyermekes házaspár vagyunk, már rendelkezünk egy kis értékű (2 milliós) saját tulajdonú ingatlannal. Ezt szeretnénk lecserélni, de eladása (vidéki volta miatt) nehézkes. Jövedelmem 200.000 Ft, határozatlan idejű szerződés, 2 év bedolgozott munkaviszony, feleségem jelenleg gyesen (75.000 Ft). Önerőnk sajnos nincs más. Van-e lehetőség a CSOK igénybevételére, illetve milyen hitel lenne számunkra megfelelő egy kb 10 milliós lakás vásárlás esetén?
Válaszukat köszönöm.
Tisztelettel: Csaba

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-16 - 11:45

Kedves Csaba!
Ha vásárlás útján szerezték a házat és nem tudják értékesíteni a másik lakás megvásárlása előtt, akkor sajnos kizárja a CSOK-ra való jogosultságot. Arról, hogy az egyéb módon szerzett lakástulajdon mely esetben nem jelent kizáró okot CSOK igénylésénél, IDE kattintva tájékozódhat.
10 millió lakás vásárlásához azonban a 3 gyermek után esetlegesen igénybe vehető CSOK nem jelent elegendő önerőt. Ahhoz, hogy finanszírozható legyen a vételár banki hitelből, szükség lenne a meglévő lakás eladásából származó bevételre is. Ha ez megoldható, akkor az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást online adatlapunk kitöltése után.

Tom szerint:

2015-03-08 - 22:17

Tisztelt Hitelnet!
Most fizettem ki a tartozásaimat, jelenleg passzív BAR listás vagyok, nettó 600 ezer forintot keresek évek óta. Van 2 gyermekünk, így CSOK-kal kombinált lakáshitelt szeretnénk felvenni kb. 10 millió értékben, természetesen önerő illetve, ha szükséges, pótfedezet van.
Van esély így passzív Bar-osként hitelhez jutni? Semmi hitelünk nincs.
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-08 - 22:23

Kedves Tom!
Passzív BAR listásként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

Ivett szerint:

2015-03-04 - 10:04

Üdvözlöm!
Jelenleg közmunkában dolgozunk a párommal nyolc órában, mind a kettőnknek többször lett hosszabbítva a szerződése. Nekem ez lesz a negyedik évem. Érdeklődnék, hogy 2-2.500 000 Ft összegű hitelt tudnánk-e igényelni használt lakás vásárlásra?
Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ivett

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 10:38

Kedves Ivett!
A hitelfelvétel lehetősége függ attól, hogy pontosan milyen munkaszerződéssel rendelkeznek (mióta áll fenn a munkaviszony, hányszor lett hosszabbítva, mikor jár le, stb.), továbbá meghatározó az igazolt nettó jövedelem összege, valamint a vásárolni kívánt használt lakás értéke. Ha a lakás értéke 2-2,5 millió Ft, akkor arra nem vehető fel lakáshitel az alacsony érték miatt. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink ismertetni fogják az esetleges lehetőségeket.

Andrea szerint:

2015-03-04 - 08:43

Jó napot kívánok!
Érdeklődni szeretnék. A párommal szabad felhasználású hitelt szeretnénk felvenni. Kell hozzá valamennyi alaptőke? Ha igen, akkor ez az alaptőke megy el a plusz költségekre?
Mennyi plusz költséggel jár egy lakóház vásárlása? Mikor kell az értékbecslőt kihívni? A lakóház 2,5 millió Ft és mi 3 millió szabad felhasználású hitelt szeretnénk igénybe venni. Kettőnk havi rendszeres jövedelme összesen 250-300.000 Ft.
Várom mielőbbi válaszát.
Üdvözlettel.
Andrea

Hitelnet.hu szerint:

2015-03-04 - 09:07

Kedves Andrea!
2,5 millió forint értékű lakóházat egyik bank sem fogad el fedezetként, ezért nem lehetséges a hitelfelvétel. 3 millió forint összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt akkor tudnak felvenni, ha van lehetőségük – akár más személy tulajdonában lévő – legalább 5-6 millió forint értékű ingatlanfedezet bevonására. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető kondíciókról, költségekről.

Zoli szerint:

2015-02-24 - 09:42

Tisztelt Hitelnet!
A CSOK igénybevételéhez az egyik feltétel, hogy a házaspár egyik fele sem rendelkezhet 50%-nál nagyobb lakástulajdonnal? De vannak “kivételt képző lakástulajdonok” Mely esetek lehetnek kivételek?
– Ha a párommal maximum 50% a lakástulajdonunk, az kivétel lehet?
Eladnánk a lakást és nagyobbat vennénk.
50% összesen a párom és az én tulajdonom, 50% összesen a 2 gyereké, de a 2 gyerek tulajdonán a haszonélvezetünk van. Ebben az esetben kivételt képező a lakástulajdonunk? Vagy a haszonélvezet miatt már nem?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Zoli

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-25 - 11:28

Kedves Zoli!
A kivételt jelentő lakástulajdonokról IDE kattintva tájékozódhat. Az a lakás, melyet vásárlás útján szereztek, nem tartozhat a kivételek közé. Ha azonban Önök a meglévő lakásukat eladják és helyette másikat vásárolna,k akkor jogosultak lehetnek CSOK-ra, ha a CSOK kérelem benyújtásakor az eladásra szánt lakásuk már nincs a tulajdonukban.

Katalin szerint:

2015-02-20 - 22:40

Az érdekelne, hogy nekünk már van lakásunk, de szeretnénk venni másik lakást. Jelzálogba tennénk a mostanit és megvennénk az újat, de a páromnak megszűnt a munkahelye.
Mi lehetne a megoldás?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-22 - 13:31

Kedves Katalin!
Lakásvásárlási hitel felvételéhez legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. Bejelentett munkaviszony hiányában nincs lehetőség hitelfelvételre.

János szerint:

2015-02-19 - 08:26

Üdvözlöm!!
Szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mekkora hitelt tudok felvenni minimálbérrel?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-19 - 21:38

Kedves János!
A felvenni kívánt és az esetlegesen már meglévő hitelek havi törlesztő részlete nem haladhatja meg a minimálbér felét, vagyis jelenleg 34.000 Ft-ot. Az, hogy mekkora összegű hitelnek a törlesztése fér bele ebbe az összegbe, függ a futamidő hosszától. A lehetséges futamidőt pedig befolyásolja az Ön életkora. Kérdésére tehát pontos választ az ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket online adatlapunk kitöltésével küldheti el.

Csilla szerint:

2015-02-18 - 11:56

28 éves, 2 kisgyermekes, gyesen lévő anyuka 2 millió önerővel kaphat-e lakásvásárláshoz szocpolt?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 23:01

Kedves Csilla!
A támogatás igénybevételének feltétele legalább 180 napos társadalombiztosítási jogviszony igazolás. Ezt azonban gyes esetén az OEP nem tudja kiállítani. Házastársak, élettársak igénylése esetén ennek igazolása elég az egyik fél részéről.

Sándor szerint:

2015-02-17 - 16:48

Tisztelt hölgyem,uram!
Azután érdeklődnék, hogy vennék fel szabad felhasználású hitelt és vásárolnánk házat és mivel még fiatalok vagyunk, párommal majd házasodunk és vállalni szeretnénk 2 gyereket maximum! Ha megigényelnénk a csok-ot, ebből a támogatásból kilehetne-e vásárolni a hitelt? Vagy mit tudna nekünk ajánlani ebben az ügyben?
Kérem mihamarabbi válaszát!
Előre is köszönjük!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 10:13

Kedves Sándor!
Szabad felhasználású hitel csökkentésére a CSOK-ot nem lehet igénybe venni. Lakásvásárlás esetén a CSOK a vételár kifizetéséhez vehető igénybe. Ha még nincsen gyermekük, a CSOK-ra csak akkor lehetnek jogosultak, ha összeházasodnak a lakásvásárlás előtt és ily módon vállalnak legfeljebb 2 gyermeket.

Csere-Dési Viktória szerint:

2015-02-17 - 16:11

Tisztelt Szakértő!
Egy belvárosi műemléképület lakásában élünk, amely jelenleg az önkormányzat tulajdonában áll. Hosszú idő óta folyik az “átírási” herce-hurca; úgy tűnik, hogy a következő hónapokban végre a tulajdonunkba kerülhet a lakás. Ehhez, tehát a jelenlegi lakáshoz szeretnénk felvenni a CSOK-ot. 2 pici gyerekünk van, én 37, de a férjem 41 éves. A férjem kora kizáró ok lehet? Illetve a fentiek alapján bármi kizáró ok lehetséges? A táblázat szerint a CSOK jelen esetünkben összesen 1 millió forint. Jól értelmezem, hogy ennél több nem lehet? A lakás megvásárlását 25 év kamatmentes részletfizetéssel tudjuk csak megoldani (az önkormányzat felé), és nyilván a CSOK-ot (is) erre használnánk fel.
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-18 - 10:09

Kedves Viktória!
A férje életkora nem kizáró ok, mivel nem vállalt, hanem meglévő gyermekek után vennék igénybe a kedvezményt. Amennyiben az egyéb feltételeknek is megfelelnek – melyekről ITT olvashat – véleményünk szerint jogosultak lehetnek a CSOK-ra. A támogatás összege 65,01-80 m2 közötti hasznos alapterület esetén, két gyermek után 1.000.000 Ft.

Margó szerint:

2015-02-13 - 15:12

5,3 millió hitel szükséges még egy használt lakás vásárlására, lakás értéke kb. 8-9 millió, a többit fizetjük készpénzben. Három családtag jövedelme kb. nettó 320 ezer, de van egy családtagnak két hitele, amely havonta kb. 55-60 ezer forint összesen. Van-e esély a hitel felvételére?
Köszönöm válaszukat.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-13 - 21:57

Kedves Margó!
Ahhoz, hogy konkrét tájékoztatást tudjuk nyújtani Önöknek az elérhető lakáshitelekről, a részletek bővebb ismerete szükséges. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot fognak készíteni!

Judit szerint:

2015-02-08 - 22:45

Azt szeretném kérdezni, hogy használt lakást szeretnék venni, de valószínű bár listán vagyok. Több mint két éve bejelentett állandó munkaviszonyom van, határozatlan ideig.

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-09 - 13:38

Kedves Judit!
Amennyiben BAR listás, sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel. A BAR lista kérdésének a számlavezető banknál tud utánanézni.

Lídia szerint:

2015-02-08 - 14:16

Kettő gyermek esetén használt lakás vásárlásához önerő kell-e?

Hitelnet.hu szerint:

2015-02-08 - 16:02

Kedves Lídia!
Az önerő kérdése számos tényezőtől függ. Például a vásárolandó lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől, a lakás energetikai minősítésétől, hasznos alapterületétől, az Ön jövedelmi helyzetétől, stb. Kérdésére pontos választ tehát mindezek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

Gábor szerint:

2015-02-08 - 11:07

T Szakértő! Szeretnék használt lakáshoz jutni, ám önerőm és ingatlanfedezetem nincs. Közalkalmazott vagyok, havi átlagjövedelmem nettó110ezer ft. Párom aktív BAR listás, így ő kiesik mint adóstárs. Van esetleg valami lehetőség? Lakáshitel, vagy lízing?

Hitelnet szerint:

2015-02-08 - 11:10

Kedves Gábor!

Sajnos önerő vagy kiegészítő fedezet nélkül jelenleg nem megoldható a lakásvásárlás. Az aktív BAR-os adóstárs is kizáró okot jelent. A júliusban bevezetésre kerülő, meglévő gyermek utáni CSOK (szocpol) bizonyos esetekben képezheti a saját erő részét.

Heni szerint:

2015-02-06 - 20:38

hello!
Lakáshitelt szeretnék én közmunkán 52630ft kapok a párom tanfolyamra jár, ő 45000ft kap és mit ajánlanának mert használt lakást szeretnénk várom válaszát.

Hitelnet szerint:

2015-02-06 - 20:39

Kedves Heni!
Lakáshitel igénylés esetén sajnos sem a közmunka, sem a munkanélküli segély nem fogadható el jövedelemként.

Tímea szerint:

2015-01-24 - 13:55

Üdvözlöm!
Részletes tájékoztatást szeretnék kapni használt lakás vásárlásával kapcsolatban.
Több kérdésem is lenne:
1. Használt lakás esetén 2015 júliusától felvehető CSOK beszámolható-e önerőnek?
2. Egy 4 M-os hitel esetén, ha lakástakarék szerződést is kötök kb. mekkora törlesztőrészlettel lehet kalkulálni?
3. Ha megvan a megvásárolni kívánt ingatlan, mennyi idő alatt intézhető el az adás-vétellel kapcsolatosan minden elintéznivaló?
4. Egy 5.250.000,- eladási árú ingatlan esetén milyen és mekkora indulási költséggel kell számolni (például energetikai tanúsítvány, takarnet, közjegyzői díj stb.)?
Segítségét nagyon szépen köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-25 - 11:35

Kedves Tímea!
1. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK önerőként vehető figyelembe.
2. A havonta fizetendő összeg függ attól, hogy mekkora összegű havi megtakarítást vállal hozzá, illetve milyen hosszú futamidőt választ. A részletekről Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni előzőek ismeretében.
3. A megkötött adásvételi szerződés és a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció megléte esetén a hitelügyintézés körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.
4. A járulékos költségek pénzintézetenként eltérő összeget tesznek ki, mivel a bankok folyamatosa hirdetnek különböző díjkedvezményeket. Az aktuális díjelengedési akciókról szintén Szakértőink tudnak pontos felvilágosítást adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Czene Lajosné szerint:

2015-01-13 - 22:15

Tisztelt Szakértő!
Ha kb. 6 millói Ft-ba kerül a lakás és szocpolt is igényelnének rá (800.000), akkor mennyi önerőre lenne szükség a lakáshitelhez?
Előre is köszönöm válaszát!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-14 - 21:21

Kedves Asszonyom!
Mivel a lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, vagyis 6 milliós lakásra maximum 4,8 millió forint, ezért a 800.000 Ft szocpol mellett legalább 400.000 Ft önerőre lenne szükség július 1. után vásárolt használt lakás esetén. A maximálisan felvehető hitelösszeg azonban függ az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől is, tehát a 400.000 Ft a minimum önerő, az előzőektől függően nagyobb összegű saját erőre is szükség lehet. A pontos tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Ezeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Ezután Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önnek.

Betti szerint:

2015-01-05 - 17:27

Üdv!
Családi házat szeretnénk vásárolni. 77.400 Ft rendszeres jövedelemmel rendelkezzem, Párom 140.000 Ft. Én sajnos Bár listán vagyok, 200.000 Ft a tartozásom, amit törlesztek. Ilyen feltétellel felvehető-e lakáshitel? Önerővel rendelkezünk. 4.000.000 Ft összegre gondoltunk.
Válaszát köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 23:11

Kedves Betti!
Amennyiben BAR státusza aktív, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

erzsi szerint:

2015-01-04 - 18:58

Jó napot kívánok!
Én érdeklődnék, hogy hogyan lehet igénybe venni a szocpolt, mert mi is szeretnénk már egy házat. Van egy gyerekünk, ő beteg, a párom bárlistás, én magas családi pótlékot kapok. Tőkénk sajnos nincs. Szeretném megtudni, hogy lehet-e hitelt igénybe venni. Sajnos nem dolgozik, nincs munkalehetőség.
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-05 - 22:58

BAR lista esetén, igazolt jövedelem és önerő hiányában sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel igénybevételére. A szocpolnak ugyancsak feltétele a legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszony.

Zsuzsa szerint:

2014-12-30 - 13:42

Mi is szeretnénk házat venni és 3 millióra lenne szükségünk. A szocpolt nem tudjuk igénybe venni, mert a férjem 45 éves. Most várom a 3. babát és jelenleg a gyesből és a családi pótlékból élünk. Mi a lehetőség számunkra?

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-30 - 14:19

Kedves Zsuzsa!
A gyes és a családi pótlék nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

Richárd szerint:

2014-12-08 - 14:38

Tisztelt Ügyintéző!
Érdeklődni szeretnék, hogy fel szeretnék venni használt lakás vásárlásra 3 millió Forintot 40 évre. Nettó 60 ezer Forint havi jövedelemmel rendelkezem. Ez lehetséges-e?! Szeretnék kérni részletes információt ez ügyben.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Richárd

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-09 - 12:24

Kedves Richárd!
Nettó 60 ezer forintos jövedelemmel lakáshitel felvételére nincs lehetőség. Az igénylő fizetésének legalább a mindenkori minimálbér összegét el kell érnie. Ha ez teljesülne, akkor online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink részletes tájékoztatást tudnak adni.

cserpak gabriella szerint:

2014-12-01 - 06:14

A hitel nem lakásvásárlásra kéne, hanem hitelkiváltás céljából.

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-01 - 13:52

Kedves Gabriella!
A hitelkiváltás céljára nyújtott hitelekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes adósságrendező hitelajánlatunkat online űrlapunk kitöltésével kérheti.

K. András szerint:

2014-11-30 - 14:27

Jelenleg a szüleim lakáshitelében adóstársként szerepelek. De én is a saját családommal lakáshitelt szeretnék fölvenni egy általunk választott lakásra.
Kérdésem az lenne, hogy akadály-e a hitel felvételében az, hogy adóstárs vagyok egy másik hitelben?
Köszönöm válaszukat!

Hitelnet.hu szerint:

2014-12-01 - 13:49

Kedves András!
Az adóstársi szerep nem zárja ki lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során figyelembe veszik a bankok, hogy az adott kölcsönben adóstársként már részt vesz. További pontos tájékoztatást a meglévő hitel és a felvenni kívánt kölcsön részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

Irén szerint:

2014-11-18 - 12:47

Kérdésem: én használt lakást vennék jelzálogra. Lehet így vásárolni lakást? Tehermentes, az ára hatmillió forint, plusz szocpol kettő gyermekre.

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-18 - 12:59

Kedves Irén!
Használt lakás vásárlásához igényelhető lakáscélú jelzáloghitelt, ha rendelkezik a vételár kifizetéséhez szükséges önerővel. Szocpolt használt lakás esetén jelenleg nem lehet igénybe venni, tehát a támogatás önerőként nem használható fel. Információk szerint jövő év közepétől kerülhet ismét bevezetésre a félszocpol, de erről most még nincsenek konkrét hírek.

K. Istvánné szerint:

2014-11-06 - 12:48

Felmondott devizahiteles lakást szeretnénk megvásárolni. A hitel a Raiffeisen banknál volt. Be kellett küldeni egy szándéknyilatkozatot, ami után a bank értékbecslést csinált és most telefonáltak, hogy el lehet kezdeni az intézést, de nem tudjuk hol kell kezdeni, ezért szeretnék önöktől segítséget kérni.
Tisztelettel: K.-né

Hitelnet.hu szerint:

2014-11-06 - 12:59

Kedves Asszonyom!
Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről és az ügyintézés menetéről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyletet díjmentesen bonyolítjuk le!

Novák Zoltán szerint:

2014-10-28 - 19:34

Érdeklődöm, mit takar a földhivatali költség?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-29 - 12:48

Kedves Zoltán!
Földhivatali költségnek számít a jelzálogbejegyzés illetéke, ami 12.600 Ft, valamint a tulajdoni lap (6.250 Ft) és a térképmásolat (3.000 Ft) ára. A TAKARNET rendszerből lekért tulajdoni lapnak és térképmásolatnak alacsonyabb a díja.

Anita szerint:

2014-10-23 - 16:54

Jó napot!
Befektetési céllal szeretnék ingatlant vásárolni, de önerőm nincsen. Tehát a teljes vételárat hitelből kellene megoldanom. Alacsonyabb értékű, nem saját tulajdonú másik ingatlant tudnék bevonni, ha ez megoldható.
Működhet ez így is?

Hitelnet.hu szerint:

2014-10-25 - 13:49

Kedves Anita!
A teljes vételár finanszírozásához mindenképpen szükség lenne plusz ingatlanra. Az, hogy alacsonyabb értékű ingatlan elegendő lenne-e fedezetnek, függ az ingatlanfedezetek területi elhelyezkedésétől és a pontos értéküktől, valamint az Ön jövedelmi helyzetétől. A szükséges információkat kérjük, adja meg online adatlapunk kitöltésével és Tanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!

Tamás szerint:

2014-09-25 - 16:48

Tisztelt Szakértők!
Az lenne a kérdésem, hogy 7,8M Ft-os ingatlanra 150 ezer forintos fizetéssel, feleségem gyesen van, ami 100 ezer Ft körül van és van még 2 évig havi 21 ezer Ft-os törlesztőm. Érdemes megpróbálni hitelt felvenni vagy felejtős? Önerő természetesen nincs (talán másik ingatlan).
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-26 - 13:14

Kedves Tamás!
Mivel nem rendelkeznek önerővel, ezért plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül biztos, hogy nem tudnak felvenni 78M Ft-ot egy ilyen értékű ingatlanra. Az, hogy plusz fedezettel, megoldható-e a finanszírozás, függ a plusz ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől, valamint meg kell vizsgálni a jövedelemfedezettséget. Mindezt Szakértőink a további részletek ismeretében, online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után tudják megtenni.

Endre szerint:

2014-09-22 - 12:07

Az lenne a kérdésem, hogy egy 8 M Ft-os ingatlanra melyből 4 M Ft megvan, kapok-e 4 M Ft hitelt 160 000 Ft-os nettó fizetésre egyedülállóként. 29 éves vagyok, 5 éve dolgozom egy cégnél, nincs hitelem, nem vagyok Bar listás. 12 évre gondoltam a futamidőt, 40-45 000 Ft-os törlesztővel.
Válaszát előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-09-22 - 20:50

Kedves Endre!
8M Ft-os ingatlanra 160 ezer Ft-os fizetéssel egyedülállóként is kaphat 4M Ft-ot adott munkaviszonnyal a kívánt futamidőre. Az aktuális törlesztő részleteknek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána, de online adatlapunk kitöltése után Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot is!

Sz. Nikolett szerint:

2014-08-17 - 13:41

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló 1 gyermekes anyukaként jelenleg albérletben lakunk (panel) és szeretnék kertes házba költözni az 1 éves kisfiammal. Még gyesen vagyok, megtakarításom nincs. Egy 6.000.000 Ft értékű ház felkeltette az érdeklődésemet. Kb. 2.000.000 forintra lenne szükségem előlegnek, mik az esélyeim?
A választ előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-08-17 - 13:49

Kedves Nikolett!
A gyes hitelfelvételnél nem tartozik az elfogadható jövedelmek közé, ezért arra semmilyen kölcsönt nem tud felvenni. Továbbá lakásvásárláskor a teljes vételár nem vehető fel hitelként, tehát megtakarítás hiányában – megfelelő jövedelemigazolás esetén is – csak plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhatna meg a házvásárlás.

Gábor szerint:

2014-07-16 - 04:27

Tisztelt Hitelnet!
Szeretném megvásárolni édesanyám házát. A ház értéke 20-24 millió Ft. 8 millió Ft hitelre lenne szükségem. Sajnos önerővel nem rendelkezem és egyedülálló vagyok. 9 éve közalkalmazott vagyok, havi keresetem nettó 87.000 Ft. Van esélyem?
Előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-16 - 13:58

Kedves Gábor!
A 20-24 millió forint értékű lakás elbír 8 millió forint összegű terhelést, ezért akár önerő nélkül is megvalósulhat a finanszírozás. Azt, hogy nettó 87.000 Ft-os jövedelem elegendő-e a hitelfelvételhez, vagy szükséges fizetőképességet javító adóstárs bevonása, csak előzetes hitelbírálat után tudjuk Önnek megmondani. Az ehhez szükséges adatokat kérjük, küldje el online nyomtatványunkon!

Áron szerint:

2014-07-15 - 12:33

Tisztelt Hitelnet.hu Szakértő!
Kérdésem a következő lenne: Számoltam itt a hitelneten egy hitelkalkulációt: egy 5,5 milliós, 25 éves futamidővel. Kijött, hogy 1-300 hónapig 31.356 Ft lenne a törlesztő. Ez azt jelenti, hogy fix a törlesztő részlet, vagy azt hogy ennyi lenne a kezdő havi törlesztő részlet?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-15 - 14:04

Kedves Áron!
A jelenlegi kamatláb mellett lenne ennyi a havi törlesztő részlet. Ez az összeg adott kamatperióduson belül biztosan fix, utána a kamatláb változásának megfelelően módosulhat. A kamatperiódus szabadon választható, vannak 3 hónapos illetve akár 5-10 éves kamatperiódusú hitelkonstrukciók is.

Tamás szerint:

2014-07-13 - 14:43

Kedves Hitelnet ügyintézők,
Külföldön élek párommal, és haza szeretnénk költözni. Lakásvásárláshoz hitelre van szükségünk. 20 millióért vásárolnánk, és a felét szeretnénk összegyűjteni addig önerőre. Itt kint van bejelentett állásunk. A törlesztést lehetőleg 10 évre vennénk fel.
Meg lehet oldani?
Tisztelettel köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-13 - 22:57

Kedves Tamás!
A leírtak alapján megoldható a hazai lakásvásárlás. A hitelfelvételhez jövedelemigazolás is szükséges, így a lakáskölcsönt vagy még a kinti munkaviszony fennállása alatt vagy itthoni munkaviszony létesítését után legalább 3 hónappal igényelhetik majd. Szakértőink díjmentes hitelajánlatából tájékozódhatnak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő konstrukciókról. Személyre szóló hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik.

Kolos Schumy szerint:

2015-07-11 - 19:29

Én Floridában élek és dolgozok, már 5 éve ugyanannál a cégnél. Budapesten szüleim szomszéd telkét szeretném megvenni. 30 millió HUF. 25% önerőm megvan. Melyik bank fog nekem bejelentett, leadózott USA fizetésre hitelt adni? 700.000 Ft nettó átszámolva. Tudok deviza alapú hitelt kapni?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-13 - 22:35

Kedves Kolos!
Deviza alapú lakáshitel felvételére sajnos nincs lehetőség. A lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Eszter szerint:

2014-07-10 - 10:28

Miyen biztosítást számítanak be lakásvásárlási hitelnél? Hány forint havonta 11.000.000 Ft-nál?

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-10 - 10:48

Kedves Eszter!
A biztosítások lakásvásárlási hitelnél önerőként nem vehetők figyelembe.
A lakáshitelek mellé hitelfedezeti biztosítás köthető halál, baleseti rokkantság, munkanélküliség, keresőképtelenség kockázatára. Erről további információ Szakértőinknél kérhető.
11M Ft összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. A legjobb hitelkonstrukciókról online adatlapunk kitöltésével kérhet személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot!

Sándor szerint:

2014-07-05 - 23:22

Lakásvásárlásra vettem fel az OTP-től kölcsönt, és a megállapított törlesztő részleten felül még jelzálog tipp hitel címen is vonnak tőlem 4.400 forintot. Szeretném tudni, hogy ezt mért vonják. Első lakásvásárló vagyok és a törlesztő részletet a kamattal együtt fizetem. A 4.400 Ft 15 év alatt majdnem 800 ezer forint, amit a törlesztő részleten felül még fizetni kell tipp hitel címen. A szerződéskötéskor ezt nem említették.

Hitelnet.hu szerint:

2014-07-06 - 22:11

Kedves Sándor!
Amennyiben a kölcsönszerződésében nem talál választ kérdésére, akkor a meglévő hiteltörlesztésével kapcsolatban az érintett OTP bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a hitelnyújtó személyes megkeresését!

Tomi szerint:

2014-06-22 - 19:25

Tisztelt Hitelnet!
Hitelkalkulátorukkal végeztem egy előzetes számítást. 13,5 milliós hitelösszegnél nekem 70.416 Ft-os törlesztést kalkulált a gép, viszont a legtöbb Bank honlapján egy ugyanilyen kondíció magasan 100.000 Ft fölött van. Ezek az ajánlatok csak Önökön keresztül elérhetőek?
Második kérdésem pedig az volna, hogy van mód kideríteni, hogy körülbelül mekkora összeget finanszírozna a bank használt ingatlan vásárlása esetén?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-22 - 23:28

Kedves Tomi!
A Hitelkalkulátor által megjelenített konstrukciók bankpartnereinknél érhetők el. A választott hitel teljes körű ügyintézése díjmentesen bonyolítható irodáinkon keresztül.
Előzetes hitelbírálat elvégzése után Szakértőink tájékoztatni tudják Önt arról, hogy használt lakás vásárlásához mekkora összegű hitelt kaphat. Személyre szóló hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Zsóka szerint:

2014-06-11 - 10:54

Külterületen levő, 55 nm2-es lakható épületre (2 szobás) is lehet igényelni lakáshitelt ?

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-11 - 21:43

Kedves Zsóka!
Van olyan pénzügyi partnerünk, melynél a külterületi lakóingatlan hitelezése is megoldható. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek az elérhető konstrukciókról!

József szerint:

2014-06-08 - 13:10

Adósságrendező hitel érdekelne, többfajta kiváltandó hitelem lenne, és ezek közül az egyik lakáshitel.
A kérdésem az lenne, hogy a kalkulátor által felkínált két hitel közül a kedvezőbb igénybe vehető-e, mivel a kiváltandó hitelek között van lakáshitel.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-09 - 13:42

Kedves József!
A kalkulátor által kiadott, lakáshitel kiváltására kínált kölcsön csak arra az adott célra használható fel. Létezik azonban olyan kedvező adósságrendező konstrukció, mellyel lakás- és egyéb hitel is kedvező feltételekkel váltható ki. Ennek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Mária szerint:

2014-06-04 - 14:25

10 milliós használt lakás vásárláshoz (50 éves vagyok, munkaviszony alkalmazotti, 200e Ft nettó jövedelem) melyik lenne a számomra kedvezőbb hitel?
1. OTP hitel (3 M Ft támogatott hitel, öt évig fix kamatozású, futamidő 10 év kb. 6,8 % ? + OTP 2014. júniusi akció a hiteligényléshez kapcsoló összes költség elengedése)
vagy
2. Fundamenta (szerződött összeg 3.220e Ft idő 4 év – de ebből még csak 1 év járt le, 3 M Ft 10 évre, azonnali áthidaló hitellel ami kb. 7% ? + kb. 160-200e Ft a hitelügyintézéshez kapcsolódó költségek).
Másik kérdésem:
Megérné-e a következő konstrukció:
OTP hitel 5 évig, addig lejár a Fundamenta és alacsonyabb kamatozású hitelt kaphatnék 3 % ? Kiváltanám az OTP-t a Fundamentával.
Köszönettel: Mária

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-04 - 14:27

Kedves Mária!
Központi hiteltanácsadásra sajnos nincs lehetőség. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önnek fentiekkel kapcsolatban, online ajánlatkérő adatlapunkat kellene kitöltenie vagy személyesen felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

Nikolett szerint:

2014-06-01 - 12:20

Tisztelt Szakértők!
Párommal bérleti jog vásárlásán gondolkozunk. Találtunk egyet 4 Millió forintért, önerőnk egyelőre nincs. A kettőnk havi fizetése 200-220 ezer Ft között mozog minimum/átlagban. A magasabb fizetés átlagban 130 ezer Ft körül van.
A kérdésünk az lenne, hogy bérleti jogra is adnak-e hitelt, fel lehet-e venni a vételár összegét vagy ehhez is kell önerő? Ha kell, a 4 Millióhoz mennyi szükséges? Másik ingatlan, amit beszámíthatnánk önerőnek, nincs, tehát csak készpénzről beszélhetünk.
Köszönjük előre is a segítséget.

Hitelnet.hu szerint:

2014-06-03 - 14:04

Kedves Nikolett!
Bérleti jog vásárlásához egyik pénzintézetnél sem igényelhető lakossági jelzáloghitel. Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, de ehhez mindenképpen ingatlanfedezetre lenne szükség.

Kiss Andrea szerint:

2014-05-26 - 19:09

Tisztelt Szakértô!
400 ezer forintra lenne szükségem. A bankom elutasít, mivel rehab. járadékos vagyok. 4 órában dolgozok mellette, összes jövedelmem 84 ezer Ft. Kapok még gyermektartást, családi pótlékot. De számlán csak a járadékot veszik figyelembe. Mivel nem éri el a minimálbért, elutasítanak. Van házam is kb. 6-7 millió Ft-ot ér. Van lehetőségem hitelre?
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-28 - 23:21

Kedves Andrea!
A leírt jövedelmek alapján sajnos irodánk nem tud Önnek megfelelő személyi hitelt ajánlani.

Szabó Kálmán szerint:

2014-05-15 - 07:42

Tisztelt Szakértők!
Több banknál is jártam, használt ingatlanra történő hitelfelvétel ügyében. Mindenütt elutasítanak, mert szerintük alacsony a jövedelmem. Ingatlan bérbeadásából stabilan évek óta rendelkezem jövedelemmel, de az a bank szerint nem számít. Van olyan bank, ahol ezt elfogadják? (Öt év alatt 3 munkahelyem szűnt meg, az ingatlan viszont folyamatosan kis van adva, nem értem a bankok kockázatfelmérését.)

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-15 - 13:12

Kedves Balázs!
Ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet bankpartnereink csak kiegészítő jövedelemként fogadnak el, önállóan nem. Ennek elfogadásához az szükséges, hogy munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelmet is igazolni tudjon.

GicaGica szerint:

2014-05-13 - 21:13

Szeretnénk felvenni 14 milliót, megtakarításunk nincs. Gyermeket várjuk minden órában! Anyagi tehetségünk csak havi 40 ezrével engedné meg legalábbis a hitel felvételét követően vagy öt évig a visszafizetést. Van-e erre mód? Sajnos ha nem, akkor több gyermeket sem tudunk vállalni, mert szűkös albérletben nem lehet gyermeket nevelni. A szülők nem tudnak támogatni, mert devizájuk van, örülnek, ha azt tudják visszafelé fizetni. Mindketten dolgozunk, magyarok vagyunk, csak az a baj, hogy hiába tanultunk, éhbért adnak Szabolcsban!

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-15 - 12:42

Kedves GicaGica!
Megtakarítás nélkül sajnos nem lehet felvenni 14 millió forintot lakásvásárlásra, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Erre csak megfelelő értékű plusz fedezet bevonása és megfelelő jövedelemfedezettség esetén van lehetőség.
Mint ahogy arról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is meggyőződhet, 14 millió forint havi törlesztő részlete még 30 éves futamidő esetén is jóval több lenne 40 ezer forintnál.

orsós klaudia szerint:

2014-05-10 - 15:18

Jó napot!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy párom 60.000 Ft-ot keres, én gyesen vagyok, összesen kb. 100.000 Ft-ot kapunk. Tudnánk-e felvenni egy hosszabb futamidős hitelt használt lakás vásárlása céljából?
Mondjuk 2.000.000.- Ft körüli összeget?
Köszönettel: Klaudia

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-11 - 13:39

Kedves Klaudia!
Minimálbér alatti kereset nem fogadható el hitelfelvétel során, így a főadós nettó 60.000 Ft munkabére nem elegendő a lakáshitel felvételéhez. A gyest önálló jövedelemként nem tudják figyelembe venni a bankok, ezért ha párjának nincs meg legalább a minimálbéres jövedelme, akkor a gyes sem vehető figyelembe.
Lakásvásárlási hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. A bankok olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Ennék kisebb értékű ingatlanra lakáshitel nem vehető fel.

Angéla szerint:

2014-05-09 - 10:55

Üdvözlöm!

Azt szeretném kérdezni, hogy kaphatok-e hitelt autóhitel kiváltására, ha a férjem meghalt és ki szeretném fizetni az autónkat egyben? Kb. 3.000.000 forintra lenne szükségem.
Köszönöm válaszát.

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-09 - 13:07

Kedves Angéla!
Hitelkiváltáshoz bankpartnereinknél ingatlanfedezet szükséges. Ha rendelkezik ingatlannal és igazolható jövedelemmel, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről!

Gabor szerint:

2014-05-03 - 20:25

Üdvözlöm,
Egyedülállóként lakásvásárlásban gondolkodom. A vásárolandó ingatlan ára 4 millió Ft. 50% önrésszel rendelkezem, így 2 millió Ft hitel/10 éves periódussal számolok. Az egyéb lakásvásárlással járó költségekre marad 400 ezer Ft-om. A keresetem nem sok, átlag nettó 100 ezer.
Egyedülállóként kaphatok-ee hitelt?
Nagyjából (tól -ig), mekkora összeggel számoljak, mint járulékos költség? (ügyvédi díj, illeték…stb).
B verzió, fektessem be az önrészem és várjak még egy – másfél évet, annak a reményében, hogy még lejjebb mennek a lakás árak, illetve addig is gyarapodik a pénzem és kevesebb hitelt kell felvennem.
Köszönöm a tanácsát,
Gábor

Hitelnet.hu szerint:

2014-05-06 - 12:57

Kedves Gábor!
A leírtak alapján elvileg egyedülállóként is elérhető lehet a szükséges 2 millió forint összegű hitel, pontos választ azonban csak előzetes hitelbírálat után tudunk adni.
Az adásvételi szerződés díjáról a szerződést készítő ügyvéd tud pontos tájékoztatást adni. Jellemzően a vételár 1%-a körüli tétellel lehet számolni (40.000 Ft). Az illeték mértéke – kedvezmény nélkül – a lakás értékének 4%-a (160.000 Ft).
Ami a banki költségeket illeti, jelenleg is több bankpartnerünk hirdet díjelengedési akciót, melynek keretében az értékbecslés, a közjegyzői díj, a folyósítási jutalék és a földhivatali költségek jelentős része megspórolható. Az aktuális kedvezményeket lakáshitel kalkulátorunk segítségével tekintheti meg.
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Ezek ismeretében mérlegelheti, hogy most vásárol vagy esetleg növeli megtakarítását.

zsanett szerint:

2014-04-26 - 08:55

Tisztelt Hitelnet!
Arra lennék kíváncsi, hogy mi használt, de újépítésű házat szeretnénk megvenni 2 millió Ft-ért. Párom havi 160 ezret kap, én gyesen vagyok! Albérletben élünk jelenleg. Mennyi önerőnek kell meglenni hozzá?
Válaszát köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-27 - 14:16

Kedves Zsanett!
2 millió forint értékű ingatlan bankpartnereinknél nem hitelezhető. Csak akkor tudunk segíteni a hitelfelvételben, ha olyan – akár más személy tulajdonában lévő – lakóingatlant tudnának bevonni a hitelügyletbe, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió forintot. Ha van ilyen lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

Józsi szerint:

2014-04-18 - 13:03

Üdv!
Mi a különbség a lakáscélú és a szabad felhasználású hitel kamata, törlesztése között? A futamidő alatt változik-e a hitel és mennyit?

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-21 - 07:32

Kedves Józsi!
A lakáscélú hitelek némileg alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek, így alacsonyabb a törlesztő részletük is. Az, hogy pontosan mennyi a törlesztőrészletbeli különbség, függ a hitelösszegtől, ezért javasoljuk, hogy használja online Hitelkalkulátorunkat a havi törlesztés megismeréséhez.
Változó kamatozású hitelkonstrukciókról van szó mindkét esetben, tehát a törlesztő részlet adott kamatperióduson belül nem, de a teljes futamidő alatt változhat. A változás mértékét előre nem tudjuk megjósolni, mert azt a gazdasági események befolyásolhatják.

Ildi szerint:

2014-04-18 - 12:12

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogyha valaki hitelátvállalással akar megvenni egy házat (5 millió Ft értékben), ahhoz is kell-e fedezetet avagy Önerőt letenni? Jelenleg mi is albérletben élünk, de nagy célkitűzésem, hogy egyszer lehessen saját házam. Szüleim ingatlanára már nem lehet jelzálogot rátenni, mert már a testvérem révén be van terhelve. Nettó átlagbérem kb. 85.000 Ft környékén mozog!
Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel: Ildikó

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-18 - 13:14

Kedves Ildi!
Hitelátvállalással történő vásárlás esetén már a vásárolandó lakás meg van terhelve, plusz fedezetre tehát elvileg nincs szükség. A hitelátvállalás lehetőségéről azonban az illetékes pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

Kocsisné toth anita szerint:

2015-01-19 - 14:30

Jó napot!
Engem az érdekelne, hogy van 3 gyerekem, a legidősebb 7 éves lesz! Mi is szeretnénk saját lakást. 8 éve albérletben lakunk. Én anyaságin vagyok, a férjemnek csak maszek munkája van!
Hogyan bírnánk a szocpolt felvenni és saját lakásunk legyen?
Előre is köszönöm a választ!

Hitelnet.hu szerint:

2015-01-20 - 13:05

Kedves Anita!
A leírtak alapján nem tudják igazolni OEP által a szocpoligényléshez szükséges biztosítási jogviszonyt, ezért sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra.

Zsuzsi szerint:

2014-04-17 - 10:24

Tisztelt Hitelnet!
Én csak azt szeretném kérdezni – ha jól olvasom – hogy a hitelfelvétel esetén kell önerő, plusz fel kell ajánlani a megvásárolandó ingatlant is? Én nem szeretném egyik családtagom ingatlanját sem felajánlani….:(
Erre kérnék választ!
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-17 - 10:56

Kedves Zsuzsi!
Mivel a megvásárolni kívánt lakást teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért valóban szükség van készpénzre is, amiből a vételár egy részét finanszírozni kell. A fennmaradó összegre – az adott ingatlan bevonásával – lakásvásárlási hitel vehető fel. Ha rendelkezik a szükséges készpénzzel, akkor a vásárolandó ingatlanon kívül nem kell egyik családtag ingatlanát sem bevonni a hitelügyletbe.

Zsuzsi szerint:

2014-04-17 - 13:11

Köszönöm, kielégítő volt a válasz!!:))

Ágnes szerint:

2014-04-04 - 19:45

Kormánytisztviselő vagyok, minimálbéren! Használt házat szeretnék vásárolni. Párom 4 órában van bejelentve egy kft-nél. Kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségünk.
Milyen hitellehetőségeink vannak? Sürgős lenne!
Köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-04-07 - 12:07

Kedves Ágnes!
Minimálbéres igazolt jövedelemmel már igényelhető lakáshitel. Ahhoz, hogy konkrét hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információkra lenne szükség a házvásárlással kapcsolatban. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

Anita szerint:

2014-03-31 - 06:40

Tisztelt Hitelnet!
A párommal szeretnénk saját otthont (lakást vagy házat) vásárolni. A problémánk az, hogy én jelenleg gyesen vagyok, a páromnak meg még törlesztjük az adósságát. Eddig egy bank sem állt velünk szóba. Viszont most lenne “önerőnk”, ha a bank elfogadja. Anyukámnak vannak földjei (szántó, legelő, gyümölcsös, stb.). A bank ezt elfogadja fedezetként? Ha igen, melyik bank? Mekkora hitelre számíthatunk?

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-31 - 11:25

Kedves Anita!
Termőföld abban az esetben fogadható el fedezetként pénzügyi partnereink egyikénél, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. Ez hozzávetőlegesen 6 millió forintos forgalmi értéket jelent. Amennyiben az édesanyja tulajdonában lévő termőföldek értéke külön-külön eléri ezt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják Önöket az esetleges lehetőségekről. További feltétel, hogy párja adóssága problémamentesen legyen törlesztve. Ha esetleg ez egy korábbi hitelmulasztásból adódó tartozás és párja adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, az kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

Orsi szerint:

2014-03-25 - 17:27

Tisztelt Hitelnet!
Tudom, hogy a törvényi szabályozásokat nem Önök hozzák, de egyszerűen nem értem, miért van megszabva, hogy a vételár bizonyos százalékának készpénzben meg kell lennie, miért nem lehet ezt a szerződő felekre bízni, hogy mibe akarnak/tudnak belemenni? (költői kérdés). Vegyük az én esetemet: viszonylag jó keresettel rendelkezem (cca. nettó 270 ezer), biztos munkahellyel, ellenben nincs készpénzem, mert az albérletre fizetem évek óta, amit akár a saját lakás törlesztőjére is fizethetnék. Viszont kifutok az időből, 54 évesen. 🙁 Gondolom erre még mindig nincs megoldás.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-26 - 10:08

Kedves Orsi!
Törvényi előírás alapján a lakás teljes értékét nem hitelezhetik meg a bankok, ezért kell önerővel rendelkezni. A készpénzen kívül a plusz ingatlanfedezet jelenthet önerőt. Ennek bevonásával akár a lakás teljes vételára is felvehető hitelként.

Zoltán szerint:

2014-03-15 - 15:12

Kedves Hitelnet!
Testvéremtől készülök megvásárolni lakását. Olvastam, hogy ha hozzátartozótól vásárolok lakást, akkor a kamattámogatott hitel nem vehető igénybe. Van még valami egyéb negatív vonzata is a családon belüli adás-vételnek?
Üdv.

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-17 - 11:03

Kedves Zoltán!
Kamattámogatott hitelre valóban nem lehet jogosult testvértől történő lakásvásárlás esetén, egyéb korlátozás nincsen.
Jelenleg azonban a piaci kamatozású konstrukciók kedvezőbbek, alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a támogatott kölcsönök. Javasoljuk, hogy online Hitelkalkulátorunk segítségével nézzen utána az aktuális törlesztő részleteknek, s kérje személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat!

Réka szerint:

2014-03-12 - 13:56

Üdvözlöm,
én is külföldön élek és a férjemmel szeretnénk otthon lakást vásárolni. Ő külföldi állampolgár, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nekem pedig 3 éves, határozott idejű szerződésem van.
Érdeklődnék, hogy a viszonylag tehát hosszú határozott idejű szerződésemet egyáltalán nem veszik figyelembe egy esetleges hitelfelvételnél? Ha ez így van, akkor a férjem vehet fel Magyarországon hitelt?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Réka

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-13 - 09:40

Kedves Réka!
A lakáshitelben mindkettejüknek szerepelniük kell, mert a házastárs bevonása kötelező, nélküle nem vehető fel jelzáloghitel. Mindkettejük jövedelme figyelembe vehető lakásvásárlási hitel igénylésénél. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az igénylés további feltételeiről előzetesen honlapunkon tájékozódhat.

Zsófi szerint:

2014-03-10 - 21:33

Tisztelt Hitelnet!
A napokban hallottam, hogy 2014. március 1-től van lehetőség használt lakás vásárlásához igénybe venni a szocpolt. Kérdésem a következő: van-e az értékhatáron (vidék, ha jól tudom 8 millió) kívüli egyéb megkötés a lakás/ház nagyságát illetően? Megbontható-e a vételár telek + házra? Hogyan igényelhető, ha a kedvező kamatozású hitellel kombinálva igényelnénk? (32 évesek vagyunk a férjemmel, 2 gyerekünk van, Balaton parton, 1800 fős településen szeretnénk lakóingatlant vásárolni).
Válaszukat és segítségüket köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2014-03-11 - 10:46

Kedves Zsófi!
Használt lakás vásárlásához a szocpol 2014. március 1-től sem vehető igénybe. Ezzel kapcsolatban csupán technikai módosítás történt, mely azokat a támogatott személyeket érinti, akik korábban vették igénybe a fiatalok otthonteremtési támogatását használt lakás vásárlásához és most újabb gyermekük születik.
A kedvező kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Etel szerint:

2014-01-06 - 15:53

T.
A kérdésem egyszerű: miért nem lehet felvenni lakásvásárlásra egyetlen bankban sem hitelt, holott a lakás árának a fele megtakaríásban rendelkezésre áll? Az indok minden esetben a jövedelem, mivel csak 75.000 Ft. Pedig a törlesztő részletet tudnám fizetni. Jó lenne, ha a bankok nem csak a több százezret keresőket céloznák meg. Velük is becsődölhet ugyanúgy mint a kiskeresetűekkel.
T. Etel

Hitelnet.hu szerint:

2014-01-07 - 15:18

Kedves Etel!
Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megvásárolni kívánt lakás részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy lehetséges-e a hitellel történő finanszírozás. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA