Lakáshitel kalkulátor

Share on Facebook638Share on Google+5

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Lakáshiteleiket pénzügyi partnereink lakástakarék pénztári megtakarítással kombinálva is kínálják, így lakáshitel kalkulátorunk megadja Önnek az LTP megtakarítással kombinált lakáscélú jelzáloghitelek havi törlesztő részletét is. Lakástakarék pénztárral kombinált lakáshitel esetén a törlesztő részlet akár 15-20 százalékkal is csökkenthető a megtakarítási idő alatt.

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Legfrissebb bejegyzések lakáshitel témában:

Share on Facebook638Share on Google+5
Hozzászólások
 • Szabolcs szerint:

  Tehát akkor úgy tudnám megvenni az ingatlant, hogy a 4,8 milliós hitelösszeget megkapom a banktól, a maradék 2,2 milliót pedig önerőből kell biztosítanom!? A felújításra milyen lehetőségeim lennének, ha nem akarok, vagy nem tudok ingatlanfedezetet biztosítani, és a már megvásárolt ingatlan is maximálisan terhelt lesz a vásárlás miatt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Az, hogy az ingatlan forgalmi értékének 80%-át ténylegesen is megkapja-e vagy sem, az a hitelbírálat, jövedelemvizsgálat eredményétől függ. A vonatkozó jogszabály maximum 80%-os finanszírozást tesz lehetővé (tehát 7M Ft-os ingatlanérték esetén maximum 4,8M Ft hitelt), de ez nem automatikus. A tényleges adható hitelösszeg ennél kisebb is lehet. Erről Szakértőink csak előzetes hitelbírálat után tudnak közelebbi tájékoztatást adni.
   Ha az ingatlan maximálisan terhelt és újabb ingatlanfedezet bevonása nem oldható meg, akkor sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Szabolcs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Olyan komplett hitel felvételére, amely egy használt lakás megvásárlását és annak felújítását, átalakítását is magába foglalná egyáltalán nincs lehetőség sehol? Kb. 11 milliós hitelösszegről lenne szó! Ha nincs, mit javasolnának?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Szabolcs

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Ha az adott ingatlan értéke nem bírja el a terhelést – jelen esetben egy 7 milliós ingatlan sajnos nem bír el 11 millió forintot – és nem oldható meg a plusz ingatlan bevonása sem, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.

 • Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet.hu!
  Férjemmel mindketten nyugdíjasok vagyunk. Saját tulajdonú tehermentes ingatlannal rendelkezünk. Lakásfelújítás céljára szeretnénk felvenni 2 millió forintot. Tudnának nekünk ajánlani valami lehetőséget kb. 20 ezer forintos havi törlesztéssel?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • Magdolna szerint:

  Számlára megy a fizetésünk, OTP, összesen 120 ezer havonta. Szeretnék egy használt lakást venni. 800 ezer Ft lenne a lakás. Szeretnénk kölcsönhöz jutni. Van-e rá lehetőségünk?
  Várom válaszukat.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Magdolna!
   800.000 Ft értékű lakóingatlant – alacsony értéke miatt – a bankok sajnos nem fogadnak el lakáshitel fedezeteként. Ekkora összegű személyi kölcsön felvételére adott jövedelemmel sajnos nincs lehetőség.

 • Viktória szerint:

  Párom nevén van egy lakás, ezt szeretnénk eladni. Hitellel terhelt, ami csak 2029-ben jár le. Kertes házat szeretnénk venni. 1 gyerekünk van. Hogyan tudnánk eladni? A bank (AXA) a cserébe nem egyezik bele. Másik kérdés: minimálbért kap a párom, én gyesen vagyok. Kapna-e új hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktória!
   A lakás eladásakor az azt terhelő hitelt vissza kellene fizetni az eladási árból. Arról, hogy van-e lehetőség újabb hitel felvételére minimálbér és gyes esetén, illetve mekkora összeghez juthatnak hozzák, Szakértőink előzetes hitelbírálat után, a további részletek ismeretében tudják megmondani. Javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését!

 • Éva szerint:

  Üdvözlöm!
  Közfoglalkoztatottként nettó 62 ezer Ft és építési telek fedezettel kaphatnék-e hitelt? A fent leírt kérdésemre szeretnék választ, segítséget kapni. Az ingatlan mellett egy gyermek után járó CS O K kedvezménnyel családi házat szeretnék vásárolni a jelzáloghitelből.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Mivel igazolt jövedelme nem éri el a mindenkori 8 órás minimálbér nettó összegét (68.775 Ft), ezért sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Szilvia szerint:

  Tisztelt Cím!
  Kb. 10 millió Ft értékű használt ingatlan vásárlásához keresek hitel lehetőséget. Ingatlanfedezettel nem rendelkezem. Határozatlan idejű munkaviszonnyal (jelenlegi cégnél több mint 3 éve), nettó 141.500 Ft fizetés utalással igen.
  KHR-rendszerben nem szerepelek. Életkorom: 39 év. A hitelt egyedülállóként venném igénybe, nem vonnék be adóstársat.
  Milyen lehetőségem lenne hitel felvételére? Mennyi önerőt kellene biztosítanom (készpénz).
  Köszönettel,

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készíthessen Önnek!

 • R. Györgyné szerint:

  Találtunk egy 4.990.000 Ft értékű és egy 4.000.000 Ft értékű házat. Ehhez érdeklődnék, hogy mennyi önerő lenne szükséges?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a szükséges adatok ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy mennyi önerő szükséges a lakásvásárláshoz és milyen finanszírozási lehetőségek vannak!

 • Zsanett szerint:

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párommal lakást szeretnénk venni Gyálon ingatlanfedezettel, de sajnos a fedezeten van 700ezer Ft hitel. Lehetne-e úgy fedezet?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsanett!
   Attól függ, hogy az ingatlan milyen értékű, hol található helyileg, mekkora hitelt szeretnének felvenni, stb.
   Ahhoz, hogy Szakértőink pontos választ tudjanak adni kérdésére, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Alíz szerint:

  1 lányunk van (13 éves), nekem fix munkahelyem van már 3 és fél éve. A fizetésem 132.000 Ft bruttó + a családi pótlék, ami 12.700 Ft. A férjemnek nincs állandó munkahelye sajnos, de fizetjük a TB-jét. Alkalmi munkákból van neki kb. maximum 70.000 Ft. A lakás amit kinéztünk 3.500.000 Ft lenne, 56 négyzetméter. 41 évesek vagyunk, albérletben élünk és szeretnénk már egy saját lakást.
  Az a kérdésem,hogy kaphatok-e szocpolt, hitelt és egyáltalán el tudnám-e ilyen feltételekkel indítani a hitelt?
  Jelzálogot nem tudunk biztosítani és tőkénk sincs.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alíz!
   Plusz ingatlanfedezet (lehet akár szülői ingatlan is) vagy készpénz hiányában a teljes vételár hitelből és szocpolból történő finanszírozására a leírtak alapján sajnos nincs lehetőség.

 • Kata szerint:

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz:
  Kiszemelt ingatlan vételára: 5,9M Ft.
  Foglaló, önerő összesen: 1,9M Ft.
  4M Ft hitelt szeretnék felvenni minimálbérrel, 28 évesen, első lakásra.
  Az OTP állami támogatott hitelen gondolkozom.
  Ön szerint van esélyem 4M Ft hitelre?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kata!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

 • Éva szerint:

  Üdv!
  10.000.000 Ft hitelre lenne szükségünk használt lakás vásárláshoz. Lehet, hogy pár hónapon belül az összes hitelt egy összegben vissza tudjuk fizetni.
  Melyik a legolcsóbb és legjobb konstrukció?
  Várom a mielőbbi válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Személyre szabott hitelajánlathoz további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az igényeik és lehetőségeik alapján elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókat!

 • Máté szerint:

  Élettársammal és 3 éves lányunkkal szeretnénk venni egy kis lakást Pesten. 3 millió Ft önerőnk van, hitelre lesz szükségünk úgy 2-2,5 millióra. Nekem sajnos nem igazolható a jövedelmem, párom pedig diákhitel miatt BAR-os. Édesapám dolgozik, van annyi jövedelme, hogy a hitelt felvegye (helyettünk).
  Megoldható-e ilyen formában a hitelfelvétel úgy, hogy mellette a CSOK-ot is igénybe tudjuk venni? A banknál kell-e az, hogy apukám is tulajdonos legyen az ingatlanban?
  Segítségüket köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Máté!
   BAR listásként párja nem szerepelhet hitelügyletben, s mivel a házastárs bevonása kötelező, ezért Ön sem. A megoldás az lehet, hogy édesapja másik ingatlanfedezetre fel tudná venni Önöknek a lakásvásárláshoz szükséges összeget szabad felhasználású jelzáloghitellel. Majd Önök a CSOK-ot a vásárolandó ingatlanra már úgy igénylik, hogy rendelkezésükre áll a lakásvásárláshoz szükséges – CSOK-on felüli – összeg.
   CSOK igénylés esetén a BAR listát nem vizsgálják a hitelintézetek. Ha párja rendelkezik legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal és megfelelnek az egyéb – honlapunkon is olvasható CSOK – feltételeknek, akkor jogosultak lehetnek a támogatásra. A vásárolandó ingatlannak Ön és párja lenne a tulajdonosa.

 • József szerint:

  T. Hitelnet!
  Feleségemmel szeretnénk családi házat vásárolni. 2 gyermekünk van, így a CSOK-ot is igénybe vennénk, viszont ő még gyesen van. Nekem fix bejelentett munkám van, viszont minimálbérrel.
  Így hitelképesek lehetünk, tehát így is terhelhető a jövedelmünk 50%-a?
  Tartozásunk semmi nincs, illetve most egyenlítjük ki svájci autóhitelünket és utána vágnánk bele.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Minimálbérrel is hitelképesek lehetnek, de hogy mekkora összeget tudnak ebben az esetben felvenni, függ az ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni.

 • Fiatal pár szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretnénk egy hazai banknál hitelt felvenni lakásvásárlásra + csok + önerő lenne, és kérnénk egy előzetes értékbecslést a házra, mielőtt benyújtanánk a kérelmet és kifizetnénk jó sok pénzt a különböző igazolásokra és ügyvédre. Az ingatlaniroda hiteltanácsadója azt mondta, hogy az előzetes becslésnél is be kell nyújtani az igazolásokat (nav, tb, orvosi igazolás a csokhoz, hogy a párom betöltötte a 24. hetet a terhességgel), és a hitelkérelmet, kivéve az adásvételi szerződést, mintha hitelt igényelnénk, majd ha kedvező az értékbecslés, és megkérjük a hitelt, akkor ismét benyújtani a kérelmet és igazolásokat + adásvételi. Ez tényleg így van? Mi szükség van egy előzetes értékbecsléshez a hitelkérelemre, meg igazolásokra, hiszen ha az értékbecslő lehúzza az árat, akkor nem tudjuk megvenni az házat se így, se úgy.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Fiatal pár!
   Előzetes értékbecsléshez nincs szükség a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtására. Személyes okmányok, tulajdoni lap és egy előzetes értékbecsléshez szükséges dokumentum kitöltése szükséges. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre az ügyben.

 • Oláh Tímea szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Családi házat szeretnénk vásárolni. Az ingatlan ára 13 M. Fundamentánál van megtakarításunk, megérdeklődtem, onnan kapnánk áthidaló hitelt összesen 8M Ft-ot, viszont szükségünk lenne még 5M Ft-ra. Ön szerint van esélyünk ennyi lakáshitelre? Párom nettó jövedelme 250 ezer, én jelenleg gyeden vagyok 115 ezer nettóval. Más hitelünk, tartozásunk nincs.
  Segítségét köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tímea!
   Ha a Fundamentától vesznek fel lakáshitelt, akkor emellett már sajnos nincs lehetőség további banki hitel felvételére adott ingatlanra.

 • Imre Viktória szerint:

  Üdvözlet!
  Párommal és kislányunkkal szeretnénk venni egy lakást! Hitelre lenne szükségünk. Szocpolt felvennénk. Nekem van életbiztosításom, azt kivenném, az lenne 1 millió kb. plusz a szocpol önerőnek? Párom 90 ezret keres, én fél év múlva már csak gyest kapok.
  Mennyi hitelt tudnánk felvenni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktória!
   Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérjük adja meg az előzetes egyeztetéshez szükséges információkat és ezt követően Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt Cím
  Én csak afelől érdeklődnék, mivel én Somogy megyében lakom és itt a környékben még nincs partner aki ezzel foglalkozna, és ebben a kérdésben hogyan juthatnék dűlőre? Szeretnék hitelt fel venni, de így hogy?
  Válaszukat nagyon meg köszönném, ha segítenének!
  Tisztelettel: Kriszta

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Küldje el online ajánlatkérését a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodába, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek. Arról, hogy országszerte hol található Hitelnet iroda, IDE kattintva tájékozódhat.

 • Hajagos Árpád szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Kb. 7 millió Ft hitelt kívánunk felvenni (13,5 m Ft-os használt lakásvásárlásra). Több kalkulátorral megnézve 60-70 ezer Ft lenne a törlesztőrészlet. 80%-20%-ban lenne a tulajdoni hányad (Én-Párom).
  Az én igazolható jövedelmem: 79.910 Ft. Párom GYED-e: 108.000 Ft. Családi adókedvezmény: 10.000 Ft. Családi pótlék: 12.200 Ft. Egyéb kiadás (pl. más hitel): nincs.
  Ezen számok tükrében felvehetjük-e a hitelt (az új jövedelemarányos törlesztést figyelembe véve)?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Árpád!
   A leírt jövedelmek és törlesztő részlet alapján megfelelnek a JTM feltételeinek, de érdemes lenne elvégezni az előzetes hitelbírálatot, melyet Szakértőink online adatlapunk kitöltése után készséggel elvégeznek!

 • Barb szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Önerővel kapcsolatos kérdésem volna. Amennyiben végeznének kalkulációt a részünkre, a kalkuláció során van lehetőség arra is, hogy megnézzük, mekkora önerő szükséges az adott banknál akkor is, hogy adott esetben nincs kiválasztva még a konkrét ingatlan? Vagy a kérdést másképp fogalmazva, meg lehet azt nézni, hogy adott önerő/jövedelem mellett melyik bank az, amelyik a legnagyobb hitelösszeget tudná nyújtani a számunkra?
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Barbi!
   Előzetes jövedelemvizsgálat elvégzésére is van lehetőség, így a konkrét ingatlan nélkül is meghatározható, hogy milyen mértékű hitelfelvétel jogosultak jövedelmük alapján.

 • N.Adrienn szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Érdeklődni szeretnék, hogy olyan ingatlanra, amire közös tulajdon megszüntetése miatt árverést tűztek ki, igényelhető-e kamattámogatott lakáshitel? Árverés esetében pótfedezet bevonására szükség van, vagy bankonként ez eltérő? Kb. 70% önerővel rendelkezem, 2M Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
  Válaszát előre is köszönöm,
  Adrienn

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Adrienn!
   Nem minden bank nyújt hitelt árverés alatt lévő ingatlanra. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

 • Vitai Gabriella szerint:

  Jó napot!
  Egyedülállóként, 150.000 Ft-os havi jövedelemmel és egy lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkezem. Diákhitelemet törlesztem, viszont muszáj lenne lakáshitelt felvennem. Önerőm tulajdonképpen nincs, de bevonható ingatlan lenne. Milyen lehetőségeim vannak?
  Köszönettel:
  Gabriella

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról!

 • Krisztina szerint:

  Jó napot kívánok!
  Egyedülállóként szeretnék használt lakást vásárolni. Jelenleg 23 hetes kismama vagyok táppénzen. Van egy 14 éves gyermekem is. Szeretném igénybe venni a csok-ot is.
  Van-e lehetőségem lakáshitelhez jutni?
  Köszönettel: Krisztina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Van olyan bankpartnerünk, amelynél táppénz esetén is megoldható a hitelfelvétel, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás benyújtása mellett. Ha legalább 180 napja fennáll a munkaviszonya, akkor a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás is kiadható.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

 • Edina szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Van egy házam, amit 4.200.000 Ft-ért szeretnék eladni. Van már vevő rá. Kérdésem az lenne, hogy ha 6.000.000 Ft-ra értékeli az értékbecslő, akkor mennyi hitelt ad rá az OTP? A vevőim szeretnének nagyobb összeget írni az adásvételi szerződésre és mivel nincs önerőjük úgy kéne írni az adásvételi szerződést, mintha már ideadták volna nekem a foglalót.
  Lehet egyáltalán ilyet csinálni?
  A választ előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   A bank értékbecslője az aktuális ingatlanértékek alapján állapítja meg az ingatlan értékét. Amennyiben az ingatlan értékbecslő által megállapított tényleges értéke kevesebb, mint az adásvételi szerződésben szereplő vételár, akkor a bank a kisebb, valóságnak megfelelő értéket fogja figyelembe venni.

 • Gabi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e adóstárs abban az esetben, ha 08.31.-én megszűnt a munkaviszonyom és 09.01.-én nyugdíjas lettem (nők 40 éves munkaviszonya), viszont 09.02.-án már újra munkába álltam ugyanannál a cégnél. Tehát 1 napra megszakadt a munkaviszonyom, de ugyanott folytatódik tovább. Ezt így a bankok elfogadják folyamatos munkaviszonynak? Plusz a nyugdíjam is folyamatban van, tehát kettő jövedelmem lesz, de jelenleg kb. 2-3 napon belül indítható már hitel (adóstársként)?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kérdező!
   A leírtak alapján úgy véljük, hogy mind a nyugdíjból, mint a munkaviszonyból származó jövedelme elfogadható. A hitel akkor indítható, ha a szükséges igazolások – például nyugdíjról szóló határozat – már rendelkezésre áll.

 • Róbert szerint:

  Segítségüket kérném, mert lakást szeretnék vásárolni.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

 • L. Ati szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én KHR listán szerepelek aktív státuszban! Kérdésem az lenne, vehet-e fel lakáshitelt a feleségem az én teljes kizárásommal (vagyonközösségi megállapodással) a megvásárolandó lakást illetően?
  Köszönöm válasszuk!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ati!
   Házasságon belüli különvagyon szerződés esetén elvileg megoldható, hogy felesége az Ön bevonása nélkül lakásvásárlás során lakáshitelhez jusson.

 • Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kinéztünk egy használt lakást 2,5 M forintért. 94 négyzetméteres, tehát 1,3M forint CSOK-ot kapnánk, mivel 2 gyerek van. Szerettem volna a fennmaradó 1,2M forintot hitelként felvenni, de sajnos nem lehet, mivel csak 6 órás munkaviszonyom van és nettó 67.000 Ft körüli a fizetésem. Férjem pedig közmunkás. Így milyen megoldást tudna ajánlani? Van valami lehetőségünk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Bankpartnereink 2,5 millió forint értékű ingatlant – viszonylag alacsony értéke miatt – nem fogadnak el fedezetként, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani. Adott jövedelmekkel 1,2 millió forint összegű, ingatlanfedezet nélküli személyi hitel felvételére nincs lehetőség.

 • János szerint:

  Üdvözletem.
  A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni egy 6 millió forintos házra. Van 1 millió önerőnk és egy gyermekünk után szeretnénk felvenni a szocpolt. A párom minimálbéren van, én gyeden.
  Ilyen viszonyok mellett kaphatunk hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   A hitelképességet befolyásolja a jövedelmi helyzet, illetve a vásárolandó lakóingatlan területi elhelyezkedése. Kérjük, válaszoljon online ajánlatkérő adatlapunk néhány kérdésére, ami alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önöket tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről!

 • Nemes Balázs Milán szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődnék, hogy juthatnánk párommal lakáshitelhez, ha önerőnk nincs és jelzálogot a vásárolandó lakáson kívül egyikünk szülői házára se tudunk rakatni. Viszont van 3 év folyamatos munkaviszonyom, páromnak viszont 1 éves.
  És erre milyen megoldást tudna nekünk ajánlani?
  Előre is köszönjük!
  Tisztelettel: Balázs és Eszter

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs és Eszter!
   A vásárolandó lakás forgalmi értékének 80%-át nem haladhatja meg a hitelösszeg, így plusz fedezet vagy megtakarítás nélkül sajnos nem lehetséges a lakásvásárlás.

 • Vivien szerint:

  Jó napot,
  érdeklődnék, hogy 3 millió Ft-ot szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Nekem nettó 110, páromnak nettó 128 a fizuja. Nekem 6 hónapos határozatlan, neki határozott a munkaviszonya.
  Milyen kamattal, feltétellel kaphatnánk hitelt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vivien!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • József szerint:

  Tisztelt Hitelnet.
  Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy külföldön élő (nem EU-s ország) magyar állampolgár hogyan tud Magyarországon lakáshitelt igényelni, illetve CSOK igénylést benyújtani? Egy ismerősöm ajánlotta az Önök szolgáltatásait figyelmembe, mert a bank ahol dolgozik az Önök partnere is egyben.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével igényelheti.
   CSOK igénylésnél azonban feltétel, hogy az igénylőknek legalább 180 napos magyarországi TB jogviszonyt kell igazolniuk. Ennek hiányában CSOK-ra sajnos nem lehetnek jogosultak.

 • Orsos Ferenc szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Van két gyermekünk. Használt lakást vásárolnánk, melynek vételára 3-4 millió között van. Önerőnk nincs. Ha a csok önerőnek számít, a fennmaradt összeget a banktól milyen feltételekkel vehetnénk igénybe? A lakás komfortos, 60-80 nm között van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A vételár fennmaradó része megfelelő jövedelemfedezettség esetén finanszírozható hitelből. Az előzetes hitelbírálathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Mária szerint:

  4.700.000 Ft-ért szeretne a férjem lakást vásárolni. 3.500.000 Ft körüli hitelre lenne szüksége. Köztünk teljes házastársi szerződés van, amit közjegyző bejegyzett. Ezért én nem is szeretnék egyáltalán részt venni a hitelben. Férjem 2015. április óta külföldön dolgozik. OTP és forintos számlára érkezik nettó 102.000 Ft fizetés.
  Kaphat így hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Házassági vagyonjogi szerződéssel elvileg megoldható, hogy a férje Ön nélkül vegyen fel hitelt. Hitelképességének megállapításához azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • apuka szerint:

  Tisztel hitelnet,
  Augusztus végén adtuk be a bankhoz a hitelkérvényt, CSOKkal együtt. Egy hónap után elutasítotték a CSOKot, mondván késve adtunk be egy igazolást, szerencsére bizonyítani tudtuk, hogy nem volt igaz, ügyintézői hiba történt (elkeverte az igazolásunkat), szóval tovább ment a folyamat. Később azt az információt kaptuk, hogy a CSOK rendben lesz, de továbbra is minden héten más és más papírt kértek be, újra előfordult, hogy már leadott papírt kértek újra be, mint kiderült, megint csak “elkeveredett” egy csatolmány. November 1. volt a szerződésben meghatározott utalási határidőnk, ezen már túl vagyunk, az eladó nem ideges, mert neki november végéig kell a pénz, ráér. Mi viszont a banktól semmilyen választ nem kapunk, az ügyintéző csak az “elbírálás alatt van” szöveggel jön folyamatosan, azt mondja nem tud semmit, sürgeti az ügyet, de “cikinek” érzi, hogy zaklatja a központot folyamatosan. Mi természetesen idegesek vagyunk, hiszen a foglalót elveszíthetjük.
  Hallottak-e már ilyenről, miért csinálja ezt a bank? Nem érdeke a hitelkötés? Mit lehet ilyenkor csinálni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Apuka!
   A hosszú átfutási idő oka az lehet, hogy sok a feldolgozásra váró kérelem. Nem tud mást tenni, mint a hitelintézetnél folyamatosan érdeklődni, hivatkozással a már lejárt fizetési határidőre.

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet munkatárs!
  Lakáshiteleket nézegettem és általában 6-8% körül mozognak. Ezek államilag támogatott hitelek? És ezt hányszor lehet igénybe venni? Ez darabszámhoz vagy hitelösszeghez van kötve? Ha az állam nem támogatná akkor például egy 8%os kamat mennyi lenne körülbelül?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Jelenleg az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelek is igényelhetők már 6% alatti kamattal is. A kamat mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy használt lakást vásárolnék 3.000.000 Ft és van 1 gyermekem és szeretnek még 1 gyereket vállalni, vagyis 2 gyerekre kapnék használt lakásvásárlásra 1.300.000-at és tudnék-e ehhez hitelt igényelni, ami 1.700.000 Ft összeg lenne?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Kérdésére Szakértőink az adott ügylet részleteinek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Krisztián szerint:

  Üdvözlöm!
  BÁR listára kerültem visszafizetett devizahitel után. A maradék pénzből és egy barátom segítségével sikerült vennem egy pirinyó házat vidéken. A gyermekemmel lakunk itt. Jövőre szeretném bővíteni illetve korszerűsíteni a házat és a kölcsönt 2 millió forintot is visszaadni. Ön mit tanácsolna?
  Segítségét megköszönve,
  Üdvözlettel:
  Krisztián

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztián!
   Hitelfelvételre akkor nyílik lehetősége valamennyi pénzintézetnél, ha adatait törlik a BAR listáról, illetve egyik bankpartnerünknél már 6 havi passzív státusz esetén is igényelhető kölcsön. A személyre szabott, díjmentes hitelajánlathoz bővebb információkra – például a ház értéke, területi elhelyezkedése, az Ön jövedelmi helyzete, stb. – lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • vass anna szerint:

  T. HITELNET!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy lakásunk, aminek hárman vagyunk a tulajdonosai, én 1/2 részben, a két fiam pedig 1/4 -1/4 részben öröklés miatt. A nagyobbik most lakást vásárolna és jelzálogot tennénk erre a házra.
  Az lenne a kérdésem a kérdésem, hogy kisebbik fiam vehet-e fel majd lakáshitelt, mivel 1/4 részben ő is tulajdonos. Befolyásolja-e az ő hitelkérelmét ez a helyzet.
  Válaszát köszönöm.
  Anna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Ha kisebbik fia csak mint az ingatlanfedezet tulajdonosa fog részt venni a hitelügyletben és nem mint jövedelmével bevont adóstárs, akkor ez nem fogja befolyásolni az esetleges későbbi hitelfelvételét.

 • Erzsébet szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem a következő: van-e időkorlát egy kedvező kamatozású lakáshitel elintézésére az ügyintézőnek? Helyzetünk a következő: júniusban kezdte el a tanácsadó az ügyintézést, és még a mai napig sem adta be a kérelmet (2015-11.20.) a pénzintézethez. A szükséges dokumentumok megvannak, minden készen áll, már több hete, a földhivatalt is lerendeztük, de már a türelmünk nagyon fogytán van, a fizetési határidő december 2.
  Mit lehetne tenni?
  Várom szíves válaszukat!
  Köszönettel: Erzsébet

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Ha a hitelkérelem benyújtásához szükséges valamennyi dokumentum rendelkezésre áll, akkor mielőbb be kell nyújtani a bankhoz, mert le fognak járni a papírok. Például a munkáltatói igazolás, tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, de vannak olyan dokumentumok is, melyek 15 napig érvényesek.

 • Klaudia szerint:

  Tisztel Hölgyem/Uram
  A kérdésem a következő lenne:
  Most született a kisfiam, 2 hónapos lesz és szeretnénk megigényelni a CSOK-ot.
  Lehetséges úgy is, ha a T-mobilnal van kisebb tartozása a férjemnek? Vagy így már nem?
  Válaszukat várom!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klaudia!
   CSOK akkor igényelhető, ha nincsen lejárt tartozásuk az adóhatóság felé. A T-Mobil tartozás nem zárja ki a CSOK jogosultságot.

 • Csilla szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  2.100.000 Ft-ra felértékelt használt lakást szeretnék megvenni. Van-e valamilyen lehetőségem rá, ha van még két gyerek után igényelhető csok, amire jogosult vagyok, valamint lenne egy plusz ingatlanfedezet is, ha szükséges. Egyedülállóként 71.600 Ft a fizetésem, plusz családi pótlék és árvaellátás szintén 70.000Ft.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csilla!
   A 2,1 millió forintra értékelt lakást a bankok nem fogadják el fedezetként, tehát hitelfelvételhez mindenképpen szükség lenne másik, megfelelő értékű ingatlanfedezetre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és az alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a CSOK-ról és a hitelfelvételi lehetőségekről.

 • edina szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy a párom 15 éve véglegesítve van a szívével, rokkantsági járulékot kap. Így evvel lehet-e igényelni a csokot? Élettársi viszonyban élünk, szóval nem vagyunk összeházasodva és 4 gyerekről szeretnénk igényelni. Én 4 gyermekről családi pótlékot kapok, a párom meg ugye a rokkantsági járulékot.
  Így igényelhetjük a csokot?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   A rokkantsági járadék és a családi pótlék folyósítása véleményünk szerint nem minősül társadalombiztosítási jogviszonynak, így a CSOK sajnos nem igényelhető.

 • Attila szerint:

  Kedves Hitelnet Szakértő!
  Ha megengedi két kérdésem lenne.
  1. Használt ház vásárlásra 12,5 M Ft-ot vennék fel hitelként 20 évre. Az ingatlan vételára 23,5 M ft. lenne. Ha jól értem a hiteligénylésben tudnak segíteni? Adás-vételi szerződés előtt kell önöket megbízam, vagy utána?
  2. Félek úgy adásvételi szerződést kötni, hogy nem tudom még melyik banktól kérek kölcsön (egyálltalán megkapom-e), mert ha jól tudom az adásvételi szerződés kötelező tartalmi eleme minden banknál más és más? Félek, hogy nem lesz jó az adásvételi szerződés. Tudnak esetleg ügyvédet is biztosítani az adásvétel lebonyolításához, mert ez számomra még megnyugtatóbb lenne?
  Köszönöm válaszukat!
  Attila

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Mindenképpen azt javasoljuk, hogy még az adásvételi szerződés megkötése előtt vegye fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával a kapcsolatot, hogy Szakértőink segíthessenek Önnek kiválasztani az optimális hitelkonstrukciót, majd pozitív előzetes hitelbírálatot követően megkötni az adásvételi szerződést. Ügyvédi irodákkal is kapcsolatban állunk, tehát ebben is tudunk Önnek segíteni. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Ajánlatkérését online is elküldheti a honlapunkon található ajánlatkérő adatlap kitöltésével!

 • Bettina szerint:

  Üdv!
  Azután szeretnék érdeklődni önöknél, hogy van egy laskás amit szeretnék megvásárolni a párommal. A lakás vételára 4,5 millió forint lenne.
  Mik a feltételei, hogy megkapjuk a hitelt önöknél? Elég az adott ingatlan fedezetnek és egy kezes?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Bettina!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról, feltételekről!

 • Ormòs Erzsébet szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy van 3 lányunk és igénybe szeretnénk venni a csokot 2016-ban a 10 milliós támogatást új lakás vásárlásra, de nem szeretnénk a másik 10 milliós hitelt hozzá. Én a közmunka programban dolgozom és így lehetséges-e, mert a párom meg nem bejelentet munkahelyen dolgozik sajnos.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   A közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött idő nem számít bele a 10 milliós CSOK-hoz szükséges legalább 2 éves TB jogviszonyba. Az új CSOK rendelet kimondja azonban, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony elismerhetőségének részletes szabályairól a Kormány külön rendeletet alkot. Ennek részletei azonban még nem ismertek.

 • Renàta szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy a férjemnek van egy negyed tanyatulajdona, ami haszonélvezettel terhelt és nem adná el.
  Így igényelhetjük a 10 milliós csokot új házra? Vagy mondjon le a tulajdonrészéről?
  Köszönöm!

 • Tamás szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Az iránt érdeklődnek, hogy használt lakást vásárolnék és a lakás vételára 3.000.000-3.500.000 Ft lenne. 2 év folyamatos közfoglakoztatásban dolgozom. 1 gyermekem van és vállalnánk párommal még 1 gyereket, vagyis 2 gyerekre szeretném a szocpol segítséget igénybe venni.
  Van-e valamilyen lehetőség rá?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Használt lakás vásárlása esetén a CSOK közfoglalkoztatotti jogviszony esetén is igénybe vehető. Vállalt gyermek után akkor lehetnek jogosultak a CSOK-ra, ha házasok és legalább az egyikük 40 év alatti. A vételár fennmaradó részét önerőből vagy hitelből kell fedezni. A hitelfelvételi lehetőségekről Szakérőink a jövedelmi helyzet ismeretében tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. A használt lakás vásárlása esetén előírt CSOK feltételekről és a támogatás összegéről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Andrea szerint:

  A kérdésem az aktuális csokra vonatkozik. Három gyermekünk van (6-3-1 évesek), a legutolsó szülésekor már mindketten betöltöttük a 40-et. Viszont korábban – még 40 éves kor alatt – 5 sikertelen lombikeljárásunk volt. A kérdésem az, hogy méltányossági kérelemmel milyen lakáshitelhez juthatunk:
  – használt lakásnál lehetséges-e, hogy 3 gyermeknél többet számoljanak?
  – új lakás vásárlásnál igénybe vehetjük-e annak ellenére, hogy a 40-et betöltöttük?
  Köszönöm a választ, Andi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Használt és új lakás vásárlásánál egyaránt a meglévő 3 gyermek után lehetnek jogosultak a támogatásra. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nem akadály, ha mindketten betöltötték a 40 éves kort.

 • M.-né szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy az új 10 milliós CSOK ból + saját erőből építenék lakóházat, azt lehet-e? A 3 gyerek már adott.
  Másik kérdés, mennyi idő alatt kell kész lenni az ingatlannak? Mennyinek kell lenni a bekerülési költségnek, hogy a 10M-t megkaphassuk?
  Köszönöm a válaszukat.
  Etelka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Etelka!
   A 10 milliós CSOK saját erős építkezés esetén is felhasználható, ha az egyéb igénylési feltételek teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.
   Az ingatlannak a szerződésben meghatározott időn, legfeljebb 5 éven belül kell felépülni. A bekerülési költséget le kell fedni a saját erő és a CSOK összegének, tehát ez attól is függ, hogy mennyi önerő áll rendelkezésre.

 • Dávid szerint:

  Üdv!
  Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak jelzáloghitellel házat vásárolni. Kb. 25.000.000 Ft a ház ára, 3-n szeretnénk megvenni, mind a hárman keresőképesek vagyunk.
  Ebből 2-n 30 év alattiak.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dávid!
   A házvásárláshoz legalább 20% önerő szükséges, ha nincs lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására. A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

 • Dorottya szerint:

  Lakásvásárlás céljából szeretnék felvenni 5 M Ft-ot 10 évre fix kamattal. Hogy zajlana a folyamat, milyen papírokra lenne szükségem, mit kérnek fedezetként? A hitelösszeget egyben utalnák vagy részletekben? Van-e lehetőség előtörleszteni? Amennyiben hitelt igényelnék, mennyi időn belül zajlana le ez a folyamat?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dorottya!
   Létezik olyan hitelkonstrukció, melyben 10 éven át fix kamattal vehető fel lakáshitel. Erről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.
   Fedezetként elfogadható a vásárolandó ingatlan, amennyiben annak értéke elbírja az 5 millió forintos terhelést. Vásárlás esetén a hitelösszeget a saját erő kifizetése után egy összegben folyósítja a hitelintézet az eladó által megadott és az adásvételi szerződésben rögzített bankszámlára. Előtörlesztésre van lehetőség. Szakértőink készséggel tájékoztatják a díjmentes előtörlesztési lehetőségekről, a lakáshitel felvételének folyamatáról és a szükséges dokumentumokról egyaránt, ha elküldi online ajánlatkérését. A lakáshitelek átfutási ideje jelenleg jellemzően 4-6 hét, miután a hiánytalan hitelkérelem benyújtásra került.

 • Zsolt szerint:

  Üdvözlöm!
  Használt lakás vásárláshoz szeretnék felvenni hitelt, melynek összege 2.000.000 Ft. Lejárt az OTP LTP-m, melynek összegéhez (3.250.000 Ft a szerződéses összeg) április környékén juthatok hozzá. Van még továbbá barátnőmnek egy Fundamenta lakástakarékja, amely csak jövőre jár le (4 éves futamidő, a szerződéses összeg szintén 3.200.000 Ft körüli), viszont azt tudomásom szerint áthidaló kölcsönnel lehetne tovább fizetni annak ellenére, hogy azt szintén felhasználnánk a lakás vásárlásához.
  Kérdésem az lenne, hogy az OTP LTP-t, és a Fundamenta LT-t "össze lehet-e hozni" egy lakás vásárlása esetén, illetve, a lakás amit vásárolnánk, annak vételára 8.000.000 Ft.
  Mennyi önerőre lenne szükség, illetve mi számít önerőnek? A két ltp összege 6.400.000 Ft, erre vennénk még fel a 2.000.000 Ft-ot.
  U.i: Barátnőm tulajdonosa egy lakásnak már, viszont nem ő a haszonélvező, nem az ő nevén van a hitel, ez befolyásol-e valamit?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Információink szerint az LTP és a lakáskassza megtakarítása felhasználható lenne akár egy lakáscélhoz is, ám amennyiben az ehhez kapcsolódó kölcsönt (áthidaló kölcsön) is felveszik, az problémát jelenthet egy további banki hitel felvételénél, ha a Fundamenta nem engedélyezi a hitelnyújtó bank első ranghelyre történő bejegyzését.
   Esetleg az lehet a megoldás, hogy a lakásvásárláshoz a lejárt LTP-t veszik fel és több lakáshitelt igényelnek, majd a Fundamenta lejárata után a megtakarítást a felvett lakáshitelbe törlesztik. A barátnő tulajdonában lévő lakás nem befolyásolja a hitelképességet.
   Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kedvező hitel egyszerűen:
 • Számoljon kalkulátorunkkal és válassza ki a legjobb ajánlatunkat!
 • Hitelszakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot és válaszol minden kérdésére.
 • A személyes találkozón bemutatjuk a legjobb hiteleket részletesen.
 • A tanácsadás és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk Ön helyett!
 • Érdeklődése elküldésével semmilyen kötelezettséget nem vállal.
Egyedi Ajánlatot Kérek

Kérje személyre szabott
ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
PénzCentrum
Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket Szakértőink eddig 15507 kérdésre válaszoltak.