Lakáshitel kalkulátor: Hitelnet.hu

Lakáshitel kalkulátor

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Lakáshiteleiket pénzügyi partnereink lakástakarék pénztári megtakarítással kombinálva is kínálják, így lakáshitel kalkulátorunk megadja Önnek az LTP megtakarítással kombinált lakáscélú jelzáloghitelek havi törlesztő részletét is. Lakástakarék pénztárral kombinált lakáshitel esetén a törlesztő részlet akár 15-20 százalékkal is csökkenthető a megtakarítási idő alatt.

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Legfrissebb bejegyzések lakáshitel témában:

Share on Facebook678Share on Google+5

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • K.-né szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Felvehetek-e lakáscélú hitelt a lányom lakásvásárlásához? A megvásárolni kívánt lakás lenne a fedezet, de én nem rendelkeznék tulajdoni résszel és nem is laknék ott. A saját lakásom megvásárlása okán egy hitelem már van.
  Válaszukat köszönöm, üdvözlettel: K.-né

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   A meglévő hitel önmagában nem zárja ki további kölcsön felvételének lehetőségét, de mindenképpen befolyásolja azt. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önöknek, kérjük, online adatlapunk kitöltésével adja meg a szükséges információkat!

 • Brigitta szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  1,5 millió Ft-unk van és kinéztünk egy álomlakást 10,5 millióért, amit hitelre vennénk meg.
  Mennyi hitelt kaphatunk? Nem vagyunk házasok, de a kettőnk jövedelme havi nettó 400 ezer Ft körül van.
  Válaszát köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Brigitta!
   10,5 millió forint értékű lakásra – jogszabályi előírás alapján és megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 8,4 millió forint összegű hitel vehető fel. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban további információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunk vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Katalin szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Ha az ember kb. 1M Ft készpénzzel rendelkezik, a kinézett ingatlan 11-12M forint körül mozog, bruttó 180 ezres fizetés + Gyed mellett van rá esély, hogy ekkora hitelt kapjunk? Csok-ot 1 meglévő illetve egy vállat csemetére vennénk igénybe.
  Válaszát köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Az, hogy a lakás értékének 80%-át fel tudják-e venni hitelként, számos tényezőtől függ, többek között az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az Önök rendszeres kiadásaitól is, értve ez alatt például az esetlegesen már meglévő hiteltörlesztéseket – hitelkeret, hitelkártya, stb. Ahhoz, hogy konkrét választ tudjunk adni kérdésére, előzetes hitelbírálat szükséges. Ehhez első körben kérjük töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Klára szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Kérésem a következő: nyugdíjasként kaphatnék-e hitelt lakásvásárlásra, 100.000 Ft a nyugdíjam, 63 éves vagyok. Hány évre kaphatnék hitelt? 4 millió forintra lenne szükségem.
  Köszönöm válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klára!
   Életkora alapján – ha már betöltötte a 63. életévét – maximum 11 évre kaphat lakáshitelt adóstárs bevonása nélkül. Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, melyet megadhat online adatlapunk kitöltésével.

 • Alexandra szerint:

  Tisztelt szakértő(k)!
  Párommal álmodoztunk és házakat nézegettünk,mikor megláttunk egy gyönyörű kis házikót (persze felújításra szorul, de mindketten megláttuk azt, ami benne rejlik), 2,5 millió forintos irányárral. Azóta azon agyalunk, hogy hogyan tudnánk megszerezni a kis álomkuckót. Gyermeket természetesen szeretnénk, fiatalok vagyunk mindketten (40 év alatt természetesen), így a CSOK is szóba került. Én mindig 2 gyermeket szerettem volna, most sem merült fel bennünk több vállalása:) A Csok mellé azonban még hitelt kellene felvennünk, ami szerintem már nehezebb eset lesz! A páromnak hitelei vannak, őt szeretném is kihagyni a hitelfelvételből. Én 85 ezer forintot keresek és bár folyamatosan hosszabbítva van, de határozott idejű szerződéssel dolgozok.
  Ön(ök) szerint lenne esélyünk megszerezni az álomházat, vagy inkább ne is álmodozzunk tovább?:)
  További szép napot: Alexandra

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alexandra!
   2,5 millió forint értékű házat sajnos egyik bank sem fogad el fedezetként. A vásárlásra akkor lenne lehetőség, ha a CSOK összegén felüli vételár-rész készpénzben rendelkezésükre áll. Megelőlegező CSOK igénylésének további feltétele a házastársi kapcsolat.

 • Éva szerint:

  Szeretném tudni, hogy 53 évesen kaphatok-e lakáshitelt havi nettó 90. 000 Ft össz jövedelemre?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Ahhoz, kérdésére pontos választ tudjunk adni, további információkra lenne szükség, melyet online adatlapunk kitöltésével adhat meg!

 • Zsuzsa szerint:

  Tisztelt Hitelnet Tanácsadó!
  Budapesti, 21 nm alapterületű VI. kerületi kis lakásunkra adásvételi szerződést kötöttünk, a vevő lakáshitelt igényelt a vásárláshoz. Úgy tűnik, hogy a bank visszautasította a kérelmét, mivel a lakás 0+1 félszobás (10nm félszoba + 10 nm konyha (tusolóval) + 1 nm wc), és állítólag így szükséglakásnak minősül. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban lehetséges? Ezek szerint nem lehet hitel igénybevételével kis méretű lakást vásárolni? Milyen lehetőségek állhatnak rendelkezésünkre, hogy az adásvétel létrejöjjön?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   21 m2-es lakás vásárlása elvileg megoldható hitel igénybevételével. Konkrét tájékoztatáshoz további részletek ismerete szükséges. Javasoljuk, hogy a leendő vevők keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni.

 • Irisz szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  A kérdésem az lenne, hogy ha az autóhitelt kifizetem, akkor mikor törlik a rendszerből, hogy nincs hitelem. Ugyanis utána lakáshitelt szeretnénk fölvenni, és állítólag kb. 2 hónapba telik míg az autóhitel kikerül a rendszerből, és addig nem vehetünk fel másik hitelt, mert a rendszer azt jelzi, hogy még van hitelem. Tényleg ilyen sok időbe teli, míg törlik a rendszerből? Ezt ki kell várni? (minimálbéresek vagyunk és csak 1 hitelt engedhetünk meg magunknak a fizetésünk alapján)
  Válaszát előre is köszönöm: Irisz

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Irisz!
   Az érintett hitelintézetnél érdeklődhet arról, hogy mennyi idő után várható a kölcsönszerződés KHR rendszerből történő törlése. A lakáshitel azonban ezt megelőzően is elindítható, hiszen a kölcsön megszűnéséről a hitelintézet tud Önnek igazolást adni.

 • Ramóna szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Nemsokára veszünk egy ingatlant, ami egy dupla telken helyezkedik el. Ha minden igaz, egyszer kimérték, hol lenne a telekhatár, de nem tudom, hogy meg lett-e osztva.
  Az lenne a kérdésem, hogy ha felvesszük a hitelt és a telek nincs megosztva, utána is ki lehet méretni hogy aztán eladásra kerüljön? Ez a bankkal esetleg szerződés módosítást vonna maga után?
  Üdvözlettel.
  Ramóna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ramóna!
   A hitelfelvételt követő telekmegosztáshoz véleményünk szerint a bank jóváhagyása és szerződésmódosítás szükséges.

 • János szerint:

  Budapesten szeretném megvásárolni egy 3. emelet + tetőtér beépített lakás egy részét. Az egyik lakás a 3. emeleten van felette egy beépített tetőtér-rész oda felvezető lépcsővel. Az általam megvásárolni kívánt lakásrész a tetőtérben “többi részében” van önálló feljárattal a lépcsőházból. A két lakás műszakilag elkülönült építészetileg, víz, szennyvíz fűtési rendszer bejárat tekintetében is ( a gáz almérős ezt a vásárlás után főmérősíteném – addig kapok gázt az almérőn át). A lakás jelenleg nincs megosztva! A megosztási szerződésnek illetve ez elővásárlási jog szabályozásának nincs akadálya, mert jelenleg az egész a lakás egy személy birtokában van, az adásvétellel együtt minden szükséges kitétel befoglalható a szerződésbe. A kérdésem lényege: tudok -e hitelt felvenni a tetőtéri lakásrészre úgy, hogy a kölcsön jelzálog CSAK a tetőtéri lakásra terhelődjön – az eladó lakásrészére ne kerüljön rá. A megvásárolandó lakás minden egyéb hitelfelvételi követelménynek megfelelne, ha önálló hrsz-ú lenne.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   Amennyiben önállóan forgalomképes tetőtéri lakásról van szó, akkor a vásárláshoz igényelhető lakáshitel csak az adott lakásra úgynevezett Használati megosztási szerződéssel. Több kérdés is adódik azonban, például: mennyit ér az a lakás, mekkora összegű hitelt szeretne felvenni, mekkora igazolt jövedelemmel rendelkezik, stb. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával.

 • Anett szerint:

  Kedves Ügyintéző!
  Két kérdésem is lenne:
  1. 4 hónapos próbaidőm utolsó napján tartok.
  A hitelfelvételnél 3 hónapos munkaviszony meglétét említik. Ebbe beleértendő a próbaidő alatt töltött munkaviszony is vagy azon felül kívánják meg a 3 hónapot?!
  Amennyiben nem, akkor hogyan oldható meg a hitelfelvétel (használt lakás vásárlás)? Adóstárs? Nyugdíjas lehet?
  Van jelentősége a hitel összegének? (Ha a hitel a lakás értékének 0,26%-a)
  2. Amennyiben egy adott pénzintézet mellett döntök
  – A hitelügyintézés ált. mennyi időt vesz igénybe? Milyen procedúrával jár?
  – Milyen költségek merülnek fel a hitelfelvételnél? (nagyságrendileg kb. hány ezer Ft?)
  – Mennyi idő alatt utalják ki az összeget?
  Köszönöm szépen válaszait!
  Üdv, Anett

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anett!
   1. A folyamatos munkaviszonyba a próbaidő is beleszámít.
   2. A hitelügyintézés (a hitelkérelem beadásától folyósításig) jellemzően 30-60 nap. Az adásvételi szerződés megkötése után nyújtható be a hiánytalan hitelkérelem. A bankok többségénél a különböző díjelengedési akcióknak köszönhetően jelentős kedvezmény érhető el a járulékos költségek terén. Van olyan hitelkonstrukció, ahol csupán a jelzálogbejegyzés 12.600 Ft-os illetékét kell megfizetni.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Tünde szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Budapesten szeretnék használt lakást vásárolni. A lakás vételára 9.500.000 Ft, önerőm 3.000.000 Ft. A havi nettó keresetem 200.000 Ft, van egy másik ingatlanhoz kapcsolódó jelzáloghitelem, havi törlesztőrészlete 35.000 Ft. A már meglévő ingatlanomat nem szeretném az új hitelügyletbe bevonni, fedezetként csak a megvásárolandó ingatlant tudnám felajánlani. A hitelt egyedülállóként igényelném, gyermekem nincsen. Tudom, hogy a bankok a törvényi előírásoknál szigorúbban hiteleznek. Az Önök gyakorlati tapasztalatát szeretném megkérdezni: van-e esélyem ezekkel a feltételekkel hitelt kapni, ha adóstársat nem tudok bevonni?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tünde!
   Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak adni Szakértőink. Ehhez első körben kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Zoltán szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  38 éves budapesti lakos vagyok (egyelőre még egyedülálló). Lakáshitelt szeretnék felvenni egy veresegyházi kertes házra, melynek ára 10 millió forint, nekem önerőm van 6 millió forint.
  Havi nettó jövedelmem kb. 120ezer forint, határozatlan idejű munkaszerződésem van. Lakásfedezet nélkül van lehetőségem felvenni a hiányzó összeget? Illetve egy budapesti ingatlanon 25%-os rész tulajdonos vagyok, ezzel lehet valamit kezdeni? Esetleg adóstárs bevonásával? (Párom)
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Zoltán

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   10 milliós lakásra 6 millió forint önerővel felvehető lakáshitel csak a vásárolandó lakás bevonásával. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatásunkhoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Mária szerint:

  Jó napot!
  3 gyermekünk van. Szeretnénk lakást venni használtat. Jövedelmek összesen 143000 Ft, ebben munkabérek is szerepelnek. Páromnak 260-330 ezer között ingadozik. Én 30, ő 41 éves. Sajnos jelenleg van hitelünk: autó, kártya, személyi, ez összesen 2.650.000 Ft.
  Kérdéseim: lehet belevonni édesapám házát? Megkapnánk-e a szocpolt? Férjemmel együtt vennénk fel hitelt vagy lehet-e olyat, hogy amit veszünk, arra menne jelzálog? Törlesztésbe belevonható-e a jelenlegi hiteleinek? Ha haszonélvező van a jelzálogosítható ingatlanon, akkor ő is kell-e hozzá? Készpénz önerőnk nincs! Lehet ebből kihozni bármit, hogy lakáshoz jussunk?
  Előre is köszönöm válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Plusz fedezetként szülői ház is bevonható, ha megfelelő a banki előírásoknak. Amennyiben haszonélvezettel terhelt, úgy a haszonélvezeti jog jogosultját is szükséges bevonni. Ha rendelkeznek a szükséges önerővel, akkor elegendő csak a célingatlan bevonása. Lakáshitelbe egyéb hitelek rendezése nem vonható bele. A meglévő hitelek havi törlesztő részletét a bankok figyelembe veszik a hitelbírálat során.
   Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

 • Márti szerint:

  Üdvözlöm!
  Meglévő, de 2 éven belül lejáró Fundamenta-FHB kombi hitelünk van. 10 éve igénybe vettük a szocpolt, az azóta már megszületett 2 gyermekünkre (2,4M). Saját lakásunkra a már igénybe vett támogatás után kiegészítő támogatás igénybe vehető bővítésre (a meglévő 2 gyermekre)?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Márti!
   Mivel a korábban kapott szocpol összege magasabb, mint a 2 gyermek után bővítésre adható támogatás, ezért CSOK különbözetet sajnos nem tudnak igénybe venni fenti esetben.

 • Anita szerint:

  Üdvözlöm!
  Lakásvásárlás előtt állok és olyan kérdésem lenne, hogy ha a szüleim lakására jelzálog kerülne lakásvásárlás miatt, egyszerűbb ha egy tulajdonosa van a lakásnak (vagyis az egyik ajándékozás útján lemondás a részéről). Hitelügyintézés, jelzálogosítás szempontjából kérdezem.
  Köszönöm mielőbbi válaszát.
  Anita

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Jelzáloghitel felvétele nem miatt nem javasoljuk, hogy az egyik tulajdonos lemondjon tulajdonrészéről. Attól még nem lesz egyszerűbb a hitelügyintézés, ellenben az ajándékozási szerződés plusz ügyvédi költséggel jár. Időben is hosszadalmasabb lenne ilyen módon az ügyintézés, hiszen meg kellene várni, míg a földhivatal az érintett tulajdonost véglegesen törli a tulajdoni lapról.

 • Katalin szerint:

  Tisztelt Cím!
  Használt lakás vásárlásra vagy személyi költsön igénylésére lenne szükségem maximum 4.000.000 Ft értékben. Érdeklődöm, hogy milyen feltételek mellett kaphatom meg? Ingatlan fedezetem nincs. Minimálbér plusz pótlékokkal nettó jövedelem 95-97.000 Ft. Ha kezesre lenne szükség, szüleim lennének.
  Mielőbbi válaszukat köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   4 millió forint felvételére ingatlanfedezet bevonása nélkül bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség. Lakásvásárlás esetén a vásárolandó lakás is elfogadható fedezetként, ám a teljes vételár nem finanszírozható hitelből kezes bevonásával sem.

 • Edina szerint:

  Érdeklődnék, hogy egy 10 milliós használt lakás (Szegeden) vásárlása esetén mennyi önerővel kell rendelkezni? A jövedelmem bruttó 350 ezer Ft, hivatásos állományban dolgozom, és semmi egyéb hitelem nincs.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   Ennyi információ alapján sajnos nem tudunk pontos választ adni kérdésére. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt Cím!
  A közeljövőben egy használt házat szeretnénk vásárolni a párommal. A használt lakásokra igényelhető hitel a házakra is felvehető? Mert a megfogalmazás a hitel céljaként csak a lakásokra terjed ki, és itt vidéken inkább az eladó házak vannak túlsúlyban érthető módon.
  Várom tiszteletteljes válaszuk.
  Köszönettel: Krisztina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A használt lakás esetén elérhető hitelkonstrukciók használt lakóház esetére is vonatkoznak. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Beáta szerint:

  Üdv.
  Érdeklődnék hitellel kapcsolatban. Mik lennének számomra a feltételek? Három kiskorú gyermekem egyedül nevelem. Családi pótlékot kapok és gyerektartást. Mellette dolgozom.
  Kaphatok-e használt lakásra hitelt?
  Köszönöm.
  Beáta

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Beáta!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink a további részletek ismeretében (nettó jövedelem összege, háztartás jövedelmi helyzete, vásárolandó lakás vételára, területi elhelyezkedése, stb.) ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak Önnek adni az elérhető lakásvásárlási hitelekről.

 • Nikolett szerint:

  Üdvözlöm!
  Külföldön dolgozom lassan 4 éve és szeretnék otthon megvásárolni egy ingatlant, amit 26 millió Ft-ért hirdetnek. Kb. 6 millió forint önerőm van, havi igazolt jövedelmem 400 000 Ft. Legalább 18-20 millió forint hitelre lenne szükségem.
  Ön szerint kaphatok annyit a banktól? Nincs semmilyen hitelem, illetve tartozásom.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   Kérdésére Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos választ adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával.

 • Barbara szerint:

  Házat vásárolnánk párommal. Sajnos önerő nincs és ő BAR listás. Az ő apukája és nagynénje örököl majd egyet Hatvanba és ő megkapná az apukájától a felét ajándékba, én pedig kifizetném a nagynénjét, de a nagynénje hitelt vett fel arra a házra, amiből van még 3.600.000 Ft és rossz adós. A hagyatéki még nem zajlott le, de szeretném tudni, hogy egyedül tudok-e lépni ezzel kapcsolatban? És lehet hogy egy személyi kölcsönt is örökölnek az kb. 700.000 Ft lenne. Tehát nekem 4,5 millió forintra lenne szükségem. Több mint 3 éve egy helyen dolgozom és nettó 160.000 Ft a keresetem havonta.
  Várom válaszukat.
  Köszönettel: Barbara

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Barbara!
   Mivel párja szerepel a BAR listán, ezért hitelfelvételre csak akkor lenne lehetőség, ha BAR státusza passzív lenne és ez a státusz legalább 6 hónapja fennáll. Ez esetben is csak a tulajdonrész kivásárláshoz lehetne igényelni a kölcsönt, adósságrendezéssel egybevonni nem lehet. Ön egyedül a szóban forgó ingatlanra sajnos nem tud hitelt felvenni.

 • Renáta szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Használt családi házat szeretnénk párommal megvásárolni. A vételár 5.000.000 Ft lenne. Két gyermek van (az egyik közös, a másik az én leánykori nevemet viseli). Nem vagyunk házastársak, csak élettársak (nem bejegyzett élettársi viszony).
  A kérdésem az, hogy Ön szerint milyen lehetőségeink lennének, ha meg szeretnénk vásárolni az ingatlant? Mindketten bejelentett munkahellyel rendelkezünk, viszont én jelenleg itthon tartózkodom a decemberben született kicsivel.
  Szíves válaszát előre is nagyon köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Renáta!
   A leírtak alapján 2 gyermek után 1.430.000 Ft összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak használt lakás vásárlás esetén, ha a többi igénylési feltételnek is megfelelnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhatnak. Az elérhető lakásvásárlási hitelekről Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak személyre szabott tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Richárd szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Először is érdeklődni szeretnék. Használt lakást szeretnénk párommal vásárolni CSOK igénybevételével. Nemsokára összeházasodunk. Egy kislányunk van és még szeretnénk vállalni két gyermeket. Egy 9.900.000 forintos házat szeretnénk megvásárolni. Önerőként a CSOKOT szeretnénk igénybe venni. Párom GYESEN van, én dolgozom, 108.000 forintot kapok nettóban.
  Ilyen feltételekkel megkaphatnánk-e a hitelt? Illetve felfüggesztett büntetésem van. Ez befolyásoló tényező lehet?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Richárd

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Richárd!
   Arról, hogy mely bűncselekmények zárják ki a CSOK-ra való jogosultságot, IDE kattintva olvashat.
   Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Mónika szerint:

  Mennyi nettó jövedelem szükséges 15 millió forinthoz, 20% önerővel, 15 vagy 20 évre?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mónika!
   A megadott információk alapján sajnos nem tudunk pontos tájékoztatást adni, mivel a szükséges önerő mértékét egyéb tényezők – például a fedezeti ingatlan értéke, területi elhelyezkedése, stb. – is befolyásolják. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink személyre szabottan tudják Önt tájékoztatni.

 • Gabriella szerint:

  Egy gyerekünk van a párommal! Szeretnénk még egyet.
  Kérdésem következő: mennyi támogatást kapnánk így két gyerekre használt lakás vásárlásra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   Használt lakás vásárlásához 1 meglévő és 1 vállalt gyermek után 1.430.000 Ft összegű kedvezményre lehetnek jogosultak.

 • Péter szerint:

  Tisztelt Ügyintéző!
  Párommal családi ház vásárlását tervezzük, kb. 3 000 000 forint önerővel rendelkezünk. Én jelenleg 2 éve dolgozok egy cégnél határozatlan idejű munkaszerződéssel, havi igazolható bérem bruttó 130 000 forint, párom augusztusban indított vállalkozást, átlag bruttó 250 000 forintos keresettel megszakítás nélkül. 10 000 000 forint hitelre gondoltunk, lehetőleg maximum 15 év futamidővel.
  Mik a lehetőségeink? Amennyiben szocpollal kombinálható a hitel, 2 gyermekekre tudnánk vállalni a feltételeket, a vásárolni kívánt használt ingatlan hasznos alapterülete több mint 80 nm.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Használt lakás vásárláshoz megelőlegező CSOK-ot akkor tudnak igényelni, ha házasok és legalább egyikük 40 év alatti. A CSOK igénylés további feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.
   A lakásvásárláshoz igényelhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a további részletek ismeretében, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresik a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Mátyás szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Azt szeretném megkérdezni, hogy mi jelenleg nem vágyuk házasok, de együtt vagyunk több mint 10 éve, van 3 gyermek, akik közül 2 nagykorú, de még nappali tagozatra járnak. A párom idén lesz 42, én csak 36 vagyok, jelenleg külföldön dolgozom. Lakást szeretnénk venni. Megtakarításom van kb. 6-7 millió. A leírt adatok alapján van rá lehetőség új lakás vételre és megigényelni a csok-ot? Mivel nemsokára befejeződik a munkavállalá om “kb. 18 hónap múlva” és szeretnék hazaköltözni. Ilyen feltételekkel van esélyem bármilyen hitel felvételre, hogy a hiányzó összeget pótolni tudjam? Mennyi időbe telik az ügyintézés, ha minden rendben van? Házasoknak kell nekünk lenni ahhoz?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mátyás!
   Nem írja, hogy pontosan hány évesek a nagykorú gyermekek. Ezzel kapcsolatban azt kell tudni, hogy a 20. életévét betöltött gyermek után akkor igényelhető a CSOK, ha felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanul és még nem múlt el 25 éve. Újépítésű lakás vásárlása esetén a 3 gyermek utáni CSOK jogosultsághoz legalább egyiküknek minimum 2 éves folyamatos TB jogviszonnyal kell rendelkezni, melyben maximum 30 nap megszakítás lehet. A CSOK kérelem benyújtásakor magyar TB jogviszony szükséges, de az azt megelőző időszak külföldi hatóság által is igazolható. További feltétel, hogy a CSOK-kal vásárolt lakásban életvitelszerűen kell tartózkodni, amit a folyósítást követő 30 napon belül lakcímkártyával kell igazolni. A házastársi kapcsolat nem feltétel. A további feltételekről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.
   A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha elküldi online ajánlatkérését. A Hitelnet irodáiban a teljes körű hitel- és CSOK ügyintézés díjmentes. Az átfutási idő a hiánytalan kérelem benyújtásától számítva – hozzávetőlegesen 60 nap.

   • Mátyás szerint:

    Tisztelt Hitelnet.
    Köszönöm szépen a válaszukat. Akkor egész pontosan részletezném, hogy mi hogyan is állunk. Van 3 gyerek, 13 éves 19 éves, 23 éves. A 13 és a 19 éves nappali tagozatosak, a 23 éves nappali OKJ-s képzésben tanul. A párom 42 éves, neki nincs munkája, viszont saját maga fizeti be a TB-t több mint 2 éve. Én 36 éves vagyok, külföldi munkahellyel rendelkezem, folyamatos keresetem van igaz, de nem magyarországi, ez gondot jelenthet”. A külföldi munkaviszony is elfogadható az igényléshez és az hogy a 23 éves nappali OKJ-s képzésben tanul, ezek a kritériumok gondot okozhatnak? Megtakarítással rendelkezem. Nekem olyan érzésem van, hogy a leírtak alapján mi nem vehetjük igénybe a 10+10-es Csok-ot.
    Ebben kérném mèg a segítségüket.
    Köszönöm a válaszukat.

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Mátyás!
     Az OKJ-s képzés sajnos nem felel meg a felsőoktatási oktatási intézmény nappali tagozatának.
     Párja – a saját maga után fizetett egészségbiztosítás alapján – sajnos nem rendelkezik a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszonnyal, illetve a csak külföldi TB jogviszony sem fogadható el önmagában, ha a kérelem benyújtásakor nincs magyarországi TB jogviszony.

 • Dóra szerint:

  Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy!
  Friss házasok vagyunk a párommal. Lakást szeretnénk vásárolni úgy, hogy két gyermek vállalására fel szeretnénk venni a CSOK-ot. A kiszemelt lakás irányára 8,5 M Forint. Alapterülete 120 nm. Arra lennénk kíváncsiak, hogy mennyi hitelt kapnánk ennek az összkomfortos lakásnak a megvásárlására, ha kettőnk havi nettó jövedelme 220e Ft és nincsen semmilyen más tartozásunk egy bank felé sem, “BÁR listán” nem szerepel egyikünk sem. Fiatalok vagyunk (23 és 24) de mindketten stabil munkahellyel rendelkezünk. Kérdésünk lenne még az is, hogy mennyi önerő szükséges mindehhez?
  Válaszát előre is köszönjük.
  Üdvözlettel:
  Dóra

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   A maximálisan felvehető hitel összegéről, s így a minimális elvárt önerő mértékéről Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keressék fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Krisztina szerint:

  Jó napot!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ház vásárlásakor milyen lehetőségem van hitelfelvételre, kaphatok-e.
  Van egy éve lakáskasszám a banknál, önerőm 500.000 Ft. A ház ára kb. 6 millió Ft. 25 éves vagyok, egyedülálló.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A megtakarítási időszakban lévő lakáskassza önerőként nem vehető figyelembe bankpartnereinknél. Arról, hogy adott lakásvásárláshoz mennyi önerőre lenne szükség, Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Gabriella szerint:

  Nekem egy gyerekem van. Párommal vállalnánk még gyereket. Azt szeretnem megtudni, hogy jár a vissza nem térítendő 10 millió forint akkor is, ha csak egy gyereket vállalnánk még be vagy csak három után ez az összeg?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   A 10 millió forintos CSOK 3 (meglévő vagy vállalt) gyermek esetén érhető el. Vállalt gyermek után házaspárok igényelhetnek megelőlegező CSOK-ot, ha legalább az egyikük 40 év alatti.
   Amennyiben 1 gyermekük van és még egy gyermeket vállalnának, akkor 2 gyermek után új lakásszerzéshez 2,6 millió forint, használt lakás esetén 1.430.000 Ft összegű CSOK-ra lehetnek jogosultak.

 • Dóra Péter szerint:

  Üdvözlöm!
  A nettó jövedelem hány százalékáig terhelhető hitellel? Törvényileg szabályozva 50%, azt tudom, de gyakorlatban is ezt alkalmazzák a bankok, vagy szigorúbbak?
  Csak forint hitelem van. Havi 80ezer Ft, ha gyakorlatban is 50%, akkor be tudok még vállalni 80Ft törlesztőt.
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Jogszabály alapján az adós összes hiteltörlesztése igazolt nettó jövedelmének valóban maximum 50%-a lehet (nettó 400.000 Ft-os igazolt jövedelemig), de a gyakorlatban ettől a bankok eltérhetnek, szigorúbb feltételeket támaszthatnak. Célszerű lenne kitöltenie online adatlapunkat vagy felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szólóan tájékoztatják.

 • Edina szerint:

  Üdvözlöm!
  A férjemmel egy 10 millió Ft-os ingatlant szeretnénk megvásárolni. A 20% önerőnk, azaz a 2 millió Ft megvan: 1,4 millió Ft készpénz + csok 1 gyermekre /kb. 600 ezer Ft/.
  A munkahelyem ad 5 millió Ft kamatmentes kölcsönt, de ő akar lenni az 1. Tehát nekünk még kellene 3 millió Ft egy banktól, aki beállna 2.-nak.
  Plusz fedezetként van egy 7,5 millió Ft értékű összközműves, belterületi építési telkünk is. Ezt a telket jelenleg áruljuk és ha sikerülne eladni, a banknak vissza is fizetném a tartozást!
  Ebben kérem az Ön/Önök segítségét, hogyan és melyik bankkal tudnám ezt megoldani?
  Várom válaszát!
  Előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Edina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   Bankpartnereinknél a legtöbb esetben akkor lenne megoldható a hitelfelvétel, ha a hitelnyújtó bank jelzálogjoga kerülne az első ranghelyre. Célszerű lenne esetleg kitölteni online adatlapunkat, mely alapján Szakértőink utánanéznek annak, hogy megoldható-e a második ranghelyre történő jelzálogbejegyzés valamelyik hitelintézetnél az adott feltételek mellett.

 • Erzsébet szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Ha 10+10 csokot igényelnénk, akkor feltétel, hogy a teljes 10 milliós hitelt kihasználjuk? Mert az ingatlan 2009-ben épült és a vételára 18 millió és 3 közös gyermekünk van élettársammal, de nem vagyunk összeházasodva, tehát feltétlenül házasoknak kell lennünk?
  Előre köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nem feltétel a házastársi kapcsolat, élettársként is jogosultak lehetnek a kedvezményre. A 10+10 milliós támogatás azonban csak új építésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető. Arról, hogy mi minősül új lakásnak, IDE kattintva tájékozódhat. Használt lakóingatlan vásárlásához 3 gyermek után 2,2 millió forint CSOK vehető igénybe. A 3%-os kamatú támogatott hitel ez esetben nem igényelhető. A használt lakás vásárlásához nyújtott államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Tibor szerint:

  Tisztelt Hitelnet szakértő!
  A problémám a következő: lakást szeretnek vásárolni. Ez ügyben be is mentem a bankba. Gyors hitelajánlat elkészültével megtudtam, hogy rendben lesz a dolog. Ezt követően megcsináltuk az adásvételi szerződést, kifizettem az eladónak 1.500.000 Ft-ot előlegként (önerő). Értékbecsles, földhivatal, stb. Most megkaptam a választ, hogy a bank 750.000 Ft-tál kevesebbet ad csak, mint ígértek, pedig a lakás is jó állapotú és köztudottan jó helyen is van. Becsült piaci értéke 5.100.000. A bank erre 2.920.000 Ft-ot ad maximum, nekünk 3.670.000 Ft-ra lett volna szükségünk. Szerintem ez elég nagy eltérés az előzetes hitelajánlathoz képest. Nekem gyanúm, hogy nagyon alábecsültek, ha egyáltalán az a valós becsült értek amit mondtak és nem csak valami banki kivárás van. Mert ahogy közben elnéztem a banki ügyintézőt, inkább varrónőnek kellett volna maradnia nem bankosnak.
  Ezt az összeget én mar nem tudom előállítani, sőt a kifizetett előleget az eladó már befektette másik ingatlanba. Ja és nagyon sürget az idő.
  Tudna esetleg valami tanácsot adni?
  Előre is nagyon szépen köszönöm.
  Tibor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tibor!
   Amit javasolni tudunk Önnek az, hogy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink az ügylet valamennyi részletének ismeretében személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni a maximálisan elérhető hitelösszegről.

 • Dávid szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A feleségemmel szeretnénk egy használt családi házat venni, melynek értéke 14 millió Ft. 30 évesek vagyunk, házasok, egy gyermekünk van és tervezünk még egyet, így a szocpolt is szeretnénk igénybe venni, valamint mindketten rendelkezünk hamarosan lejáró fundamenta lakástakarékkal is, melynek együttes összege kb. 2.600.000 Ft. Mindketten bejelentett munkahellyel rendelkezünk, igazolható nettó havi 210.000 Ft, de a feleségem CSED-en van a gyermekünkkel. Rendelkezünk némi önerővel is kb. 1,5milló Ft. Tehát ha ezeket összevetve mondjuk 10 millió Ft hitel felvételére van-e lehetőségünk?
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dávid!
   Előzetes hitelbírálat alapján tudjuk megmondani, hogy mekkora összegű hitelfelvételre lehetnek jogosultak. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodát.

 • CSanád szerint:

  Szeretnek Magyarországon, Budapesten használt lakást vásárolni.
  Úgy tudom, hogy ez lehetséges, annak ellenére hogy nem EU-s országban élek.
  Önerővel is rendelkezem.
  Lehetséges e a hitel felvetél, s milyen dokumentumokkal kell rendelkeznem a bank fele, mire haza utazom.

  Azonnali válaszát előre is köszönöm,
  Feldhausz Csanád

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Csanád!

   Előzetes hitelbírálattal itt nem tudunk Önnek segíteni, kérem töltse ki online adatlapunkat és tanácsadónk felveszi Önnel a kapcsolatot és ismertetni fogja az elérhető lehetőségeit.

 • Nikolett szerint:

  Tisztelt Hitelszakértő!

  Az lenne a kérdésem hogy a férjemmel(26 évesek vagyunk) minél hamarabb szeretnénk használt lakást vásárolni! Kinéztünk egy családi házat vidéken 17millioert!Szeretnénk legalább 2gyereket a nettó keresetünk 260ezer ft viszont önerővel nem rendelkezünk!
  Van valami lehetőség,remény számunkra?
  Köszönettel
  Nikolett

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Nikolett!
   Önerő nélkül csak vállalt gyermekkel ilyen értékű ingatlant nem tudnak megvásárolni. Kiegészítő ingatlan fedezet bevonása nélkül a legmagasabb hitelösszeg, ami adható az ingatlan forgalmi értékének 80 %-a. Ezen felül önerőire is szükség lenne számításaink szerint.

 • Ágnes szerint:

  Jó napot!
  Lakásvásárlás előtt állunk a párommal. Amit kinéztünk lakás eladási ára 6 millió forint. Rendelkezünk 3 millió forint önerővel. Az érdekelne, milyen lehetőségeink lenne a további 3 millió forint felvételéhez. Továbbá nem szeretnék a szülők házát fedezetnek. Lehetőség lenne esetleg, hogy ha fedezet szükséges az újonnan vásárolt ház legyen a fedezet?
  Válaszát köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   A vásárolandó lakás elfogadható fedezetként. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát, ahol a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • Googyi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!

  Nem tervezik esetleg, hogy a kalkulátoruknál be lehessen állítani a kamatperiódust?

  Üdvözlettel,
  Gábor

 • Petra szerint:

  Jó napot!
  Érdeklődni szeretnék, hogy dolgozó diákként milyen esélyem van használt lakás vásárlásra 10 millió forintra hitelt felvenni? Párommal szeretnénk összeköltözni, erre pedig a lakáshitelt látjuk a legjobb lehetőségnek. 19 éves levelező tagozatos diák vagyok, a barátom 23 éves, szintén levelező tagozaton tanul. Én 1,5 éve folyamatosan dolgozok diákszövetkezeten keresztül, a barátom fél éve. Az utóbbi 6 hónapban 90-100 ezer forint között kerestem havonta. A barátom szintén. Vagyis egy hónapban 180-200 ezer Ft a közös bevételünk.
  Lenne-e így esélyünk lakáshitel felvételére?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Petra!
   Diákszövetkezeti munkavégzésből származó jövedelem sajnos nem fogadható el hitelfelvételnél.

 • Lilla szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Használt lakás vásárlását tervezzük párommal Budapesten. 24 és 30 évesek vagyunk, első lakás lenne. Kb. 6.000.000 Ft önerővel rendelkezünk. Kettőnk együttes havi nettó jövedelme 300.000 Ft körül alakul. Azt szeretnénk kérdezni, hogy kb. milyen összegű hitellel számolhatunk? Mi az a maximális ár, ami fölött nem érdemes nézelődnünk?
  Remélem, minden lényeges információt leírtunk.
  Megtisztelő válaszát előre is köszönjük!

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Lilla!
   A jogszabályi előírásoknak megfelelően a felvehető hitel összege nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt ingatlan 80 %-a, tehát 20 % saját erő szükséges, ami 6 millió forint esetén 30 millió forintos vételárat jelent. Az Ön lakhelyéhez legközelebbi tanácsadónk díjmentes ügyintézéssel és tanácsadással az Önök rendelkezésre és segít megkeresni az elérhető legjobb banki hitel ajánlatot.

 • Anikó szerint:

  Üdvözletem!
  A férjemmel szeretnénk megvásárolni egy használt lakást. Fizetési konstrukció: önerő (nem lakáseladásból származó pénzösszeg, hanem rendelkezésre álló készpénz), hitelfelvétel, CSOK-igénylés. Bevonható-e adóstársként a hitelképesség javítása érdekében az apósom, aki nyugdíjas?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   Fizetőképességet javító adóstársként a leírtak alapján nyugdíjas apósa bevonható. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel adnak tájékoztatást, ha kitölti online adatlapunkat vagy felkeresi a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • Attila szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Párommal lakáshitelt szeretnénk felvenni. Az én fizetésem a bank szerint elég a hitelhez. A korom végett szükség van adóstársra. Élettársam lenne az adóstárs, viszont Ő felmondási idejét tölti.
  Tudunk így hitelt felvenni?
  Előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Erre a kérdésre az ügylet részleteinek ismeretében az érintett hitelintézet tud Önnek pontos választ adni.

 • Csaba szerint:

  Üdvözlöm!
  Nagycsaládosok vagyunk, és olvastam a 10+10 milliós támogatást. Minket a használt ingatlan vásárlása érdekelne, és tudom, hogy jóval kevesebb lenne arra a támogatás, de 3 %-os államilag támogatott hitel jár azoknak is, aki nem új ingatlan vásárolnak, és ha jár, akkor milyen összeg?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Csaba

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Használt lakóingatlan vásárlásához a 3%-os kamatú támogatott lakáshitel sajnos nem igényelhető, de Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt a használt lakás vásárlása esetén elérhető egyéb – állami kamattámogatású – és piaci kamatozású lakáshitelekről! Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését vagy keresse fel személyesen a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát. A hiteltanácsadás- és ügyintézés minden esetben díjmentes!

 • Gellért szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Hitelt szeretnék felvenni, körülbelül 1 500 000 Ft összegben. Stabil munkahelyem van, ahol 2,5 éve dolgozom, “teljesen” bejelentettként (szóval nincs borítékozás). Havi nettó jövedelmem 270 000 Ft. Nem vagyok KHR listás, jelenlegi hiteleim:
  – némi (~600 000 Ft) diákhitel tartozásom van még
  – egy jövő hónapban lejáró OTP-s áruhitelem
  A hitelt kvázi lakásfelújításra használnám. Azért csak “kvázi”, mert valójában egy közeli rokonom házának egyik nagy méretű szobáját szeretném egy garzon-lakásnak kialakítani. Az ingatlan nem az én nevemen van (még részben sem). Az nem járható út, hogy jelzálogkölcsönt vegyek fel a házra terhelve; illetve más ingatlan sincs a nevemen, amire esetleg lehetne hitelt terhelni.
  Az alábbi kérdéseim lennének:
  * Ebben az esetben milyen hitelt tudok felvenni?
  * Kizárólag szabad felhasználású személyi kölcsönt?
  * Amennyiben van más hitel-lehetőségem, akkor annak milyen egyéb feltételei vannak?
  * Milyen hitelt (melyik pénzintézetnél, pontosan melyik banki termék) lenne a számomra legkedvezőbb felvenni?
  Segítségét előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Gellért

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gellért!
   A szóban forgó ingatlan tulajdonosának hozzájárulásával lehetőség nyílhat arra, hogy az adott ingatlanra vesz fel jelzáloghitelt. Ehhez az ingatlantulajdonosnak is részt kell vennie a hitelügyletben. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek. Lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodánkat is felkeresheti ez ügyben személyesen. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

 • Gábor szerint:

  Üdvözlettel – tömören. Fiamnak /32 éves/ van egy 32 négyzetméteres saját lakása Bp.XIII.kerület – az én /anyja/ haszonélvezetemmel. 2 éves házasok, felesége 26 éves. Egy kislányuk 1.5 éves. Még egy gyermeket vállalnának be. Használt családi házat szeretnének venni Budapesten,/kb. 80-90-100 négyzetméterest/ a jelenlegi kislakás eladásával és hitel kb. 6-7-8mFt segítségével. Ahogy értelmezem a CSOK nem jár nekik, miután van tulajdona a fiamnak. /100 %/ Milyen jellegü hitelt vehetnek igénybe ami a legjobb kamatozásu? Az uj lakásnál is 100 %-os tulajdonjogot gondolt az én haszonélvezetemmel. Köszönöm a választ! Ilona

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!

   Amennyiben eladják a meglévő kis lakásukat akkor már jogosultak lehetnek a CSOK-ra, a lényeg, hogy az igénylés pillanatában már ne legyen 50 %-ot meghaladó ingatlan tulajdon a nevükön. Ebben is a legkedvezőbb hitel lehetőség felkutatásában is állnak tanácsadóink az Ön rendelkezésére díjmentes ügyintézéssel.

 • Zsolt szerint:

  Üdvözlöm!
  Használt lakás vásárláshoz szeretnék felvenni hitelt, melynek összege 2.000.000 Ft. Lejárt az OTP LTP-m, melynek összegéhez (3.250.000 Ft a szerződéses összeg) április környékén juthatok hozzá. Van még továbbá barátnőmnek egy Fundamenta lakástakarékja, amely csak jövőre jár le (4 éves futamidő, a szerződéses összeg szintén 3.200.000 Ft körüli), viszont azt tudomásom szerint áthidaló kölcsönnel lehetne tovább fizetni annak ellenére, hogy azt szintén felhasználnánk a lakás vásárlásához.
  Kérdésem az lenne, hogy az OTP LTP-t, és a Fundamenta LT-t "össze lehet-e hozni" egy lakás vásárlása esetén, illetve, a lakás amit vásárolnánk, annak vételára 8.000.000 Ft.
  Mennyi önerőre lenne szükség, illetve mi számít önerőnek? A két ltp összege 6.400.000 Ft, erre vennénk még fel a 2.000.000 Ft-ot.
  U.i: Barátnőm tulajdonosa egy lakásnak már, viszont nem ő a haszonélvező, nem az ő nevén van a hitel, ez befolyásol-e valamit?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Információink szerint az LTP és a lakáskassza megtakarítása felhasználható lenne akár egy lakáscélhoz is, ám amennyiben az ehhez kapcsolódó kölcsönt (áthidaló kölcsön) is felveszik, az problémát jelenthet egy további banki hitel felvételénél, ha a Fundamenta nem engedélyezi a hitelnyújtó bank első ranghelyre történő bejegyzését.
   Esetleg az lehet a megoldás, hogy a lakásvásárláshoz a lejárt LTP-t veszik fel és több lakáshitelt igényelnek, majd a Fundamenta lejárata után a megtakarítást a felvett lakáshitelbe törlesztik. A barátnő tulajdonában lévő lakás nem befolyásolja a hitelképességet.
   Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Dorottya szerint:

  Lakásvásárlás céljából szeretnék felvenni 5 M Ft-ot 10 évre fix kamattal. Hogy zajlana a folyamat, milyen papírokra lenne szükségem, mit kérnek fedezetként? A hitelösszeget egyben utalnák vagy részletekben? Van-e lehetőség előtörleszteni? Amennyiben hitelt igényelnék, mennyi időn belül zajlana le ez a folyamat?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dorottya!
   Létezik olyan hitelkonstrukció, melyben 10 éven át fix kamattal vehető fel lakáshitel. Erről online Hitelkalkulátorunk segítségével tájékozódhat.
   Fedezetként elfogadható a vásárolandó ingatlan, amennyiben annak értéke elbírja az 5 millió forintos terhelést. Vásárlás esetén a hitelösszeget a saját erő kifizetése után egy összegben folyósítja a hitelintézet az eladó által megadott és az adásvételi szerződésben rögzített bankszámlára. Előtörlesztésre van lehetőség. Szakértőink készséggel tájékoztatják a díjmentes előtörlesztési lehetőségekről, a lakáshitel felvételének folyamatáról és a szükséges dokumentumokról egyaránt, ha elküldi online ajánlatkérését. A lakáshitelek átfutási ideje jelenleg jellemzően 4-6 hét, miután a hiánytalan hitelkérelem benyújtásra került.

 • Dávid szerint:

  Üdv!
  Érdeklődnék, hogy milyen lehetőségeim vannak jelzáloghitellel házat vásárolni. Kb. 25.000.000 Ft a ház ára, 3-n szeretnénk megvenni, mind a hárman keresőképesek vagyunk.
  Ebből 2-n 30 év alattiak.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dávid!
   A házvásárláshoz legalább 20% önerő szükséges, ha nincs lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására. A konkrét hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják a további részletek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

 • Zita szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A következő lenne a kérdésem:
  Mindketten elváltak vagyunk, 1-1 gyerekkel. Szeretnénk közösen lakást vásárolni. Önerőnk nincs, illetve van egy olyan életbiztosításom, ami kb. 2 év múlva jár le, havi 13.000 Ft. Ez nem tudom, hogy figyelembe vehető-e.
  Hogyan és mekkora hitelt kaphatnánk, havi nettó 2×95 ezer Ft munkabérrel? Sajnos a “hivatalos” csak ennyi, pedig a teljes fizetésünk 130 illetve 170 ezer Ft.
  Szeretnénk egy közös babát is, így a 3 gyerekre igényelhető csok-ot is szeretnénk figyelembe venni.
  Köszönöm a választ.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zita!
   Az említett életbiztosítás önerőként sajnos nem vehető figyelembe lakásvásárlás esetén.
   Vállalt gyermek után akkor lehetnek jogosultak megelőlegező CSOK-ra, ha összeházasodnak és legalább egyikük 40 év alatti a kérelem benyújtásakor.
   Azt, hogy mekkora összegű lakáshitel felvételére lenne lehetőségük, Szakértőink a további részletek ismeretében tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Melánia szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy nekem 1 gyermekem van, 2013-tól van jelenleg is munkaviszonyom, persze közfoglalkoztatott munkasként. Valamilyen formában jogosult lehetnék-e a csok-ra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Melánia!
   Közfoglalkoztatotti munkaviszony esetén a használt lakás vásárlásához igényelhető CSOK lehet elérhető. Ennek feltételeit ITT olvashatja. A hitelfelvétel lehetőségét azonban befolyásolja, hogy mekkora összegű jövedelemmel rendelkezik.

 • M.-né szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy az új 10 milliós CSOK ból + saját erőből építenék lakóházat, azt lehet-e? A 3 gyerek már adott.
  Másik kérdés, mennyi idő alatt kell kész lenni az ingatlannak? Mennyinek kell lenni a bekerülési költségnek, hogy a 10M-t megkaphassuk?
  Köszönöm a válaszukat.
  Etelka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Etelka!
   A 10 milliós CSOK saját erős építkezés esetén is felhasználható, ha az egyéb igénylési feltételek teljesülnek, melyekről IDE kattintva tájékozódhat.
   Az ingatlannak a szerződésben meghatározott időn, legfeljebb 5 éven belül kell felépülni. A bekerülési költséget le kell fedni a saját erő és a CSOK összegének, tehát ez attól is függ, hogy mennyi önerő áll rendelkezésre.

 • Andrea szerint:

  A kérdésem az aktuális csokra vonatkozik. Három gyermekünk van (6-3-1 évesek), a legutolsó szülésekor már mindketten betöltöttük a 40-et. Viszont korábban – még 40 éves kor alatt – 5 sikertelen lombikeljárásunk volt. A kérdésem az, hogy méltányossági kérelemmel milyen lakáshitelhez juthatunk:
  – használt lakásnál lehetséges-e, hogy 3 gyermeknél többet számoljanak?
  – új lakás vásárlásnál igénybe vehetjük-e annak ellenére, hogy a 40-et betöltöttük?
  Köszönöm a választ, Andi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Használt és új lakás vásárlásánál egyaránt a meglévő 3 gyermek után lehetnek jogosultak a támogatásra. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK esetén nem akadály, ha mindketten betöltötték a 40 éves kort.

 • Tamás szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Az iránt érdeklődnek, hogy használt lakást vásárolnék és a lakás vételára 3.000.000-3.500.000 Ft lenne. 2 év folyamatos közfoglakoztatásban dolgozom. 1 gyermekem van és vállalnánk párommal még 1 gyereket, vagyis 2 gyerekre szeretném a szocpol segítséget igénybe venni.
  Van-e valamilyen lehetőség rá?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Használt lakás vásárlása esetén a CSOK közfoglalkoztatotti jogviszony esetén is igénybe vehető. Vállalt gyermek után akkor lehetnek jogosultak a CSOK-ra, ha házasok és legalább az egyikük 40 év alatti. A vételár fennmaradó részét önerőből vagy hitelből kell fedezni. A hitelfelvételi lehetőségekről Szakérőink a jövedelmi helyzet ismeretében tudnak Önnek pontos tájékoztatást adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. A használt lakás vásárlása esetén előírt CSOK feltételekről és a támogatás összegéről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Renàta szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy a férjemnek van egy negyed tanyatulajdona, ami haszonélvezettel terhelt és nem adná el.
  Így igényelhetjük a 10 milliós csokot új házra? Vagy mondjon le a tulajdonrészéről?
  Köszönöm!

 • Ormòs Erzsébet szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy van 3 lányunk és igénybe szeretnénk venni a csokot 2016-ban a 10 milliós támogatást új lakás vásárlásra, de nem szeretnénk a másik 10 milliós hitelt hozzá. Én a közmunka programban dolgozom és így lehetséges-e, mert a párom meg nem bejelentet munkahelyen dolgozik sajnos.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   A közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött idő nem számít bele a 10 milliós CSOK-hoz szükséges legalább 2 éves TB jogviszonyba. Az új CSOK rendelet kimondja azonban, hogy a közfoglalkoztatási jogviszony elismerhetőségének részletes szabályairól a Kormány külön rendeletet alkot. Ennek részletei azonban még nem ismertek.

 • Bettina szerint:

  Üdv!
  Azután szeretnék érdeklődni önöknél, hogy van egy laskás amit szeretnék megvásárolni a párommal. A lakás vételára 4,5 millió forint lenne.
  Mik a feltételei, hogy megkapjuk a hitelt önöknél? Elég az adott ingatlan fedezetnek és egy kezes?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Bettina!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról, feltételekről!

 • Attila szerint:

  Kedves Hitelnet Szakértő!
  Ha megengedi két kérdésem lenne.
  1. Használt ház vásárlásra 12,5 M Ft-ot vennék fel hitelként 20 évre. Az ingatlan vételára 23,5 M ft. lenne. Ha jól értem a hiteligénylésben tudnak segíteni? Adás-vételi szerződés előtt kell önöket megbízam, vagy utána?
  2. Félek úgy adásvételi szerződést kötni, hogy nem tudom még melyik banktól kérek kölcsön (egyálltalán megkapom-e), mert ha jól tudom az adásvételi szerződés kötelező tartalmi eleme minden banknál más és más? Félek, hogy nem lesz jó az adásvételi szerződés. Tudnak esetleg ügyvédet is biztosítani az adásvétel lebonyolításához, mert ez számomra még megnyugtatóbb lenne?
  Köszönöm válaszukat!
  Attila

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Mindenképpen azt javasoljuk, hogy még az adásvételi szerződés megkötése előtt vegye fel a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával a kapcsolatot, hogy Szakértőink segíthessenek Önnek kiválasztani az optimális hitelkonstrukciót, majd pozitív előzetes hitelbírálatot követően megkötni az adásvételi szerződést. Ügyvédi irodákkal is kapcsolatban állunk, tehát ebben is tudunk Önnek segíteni. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Ajánlatkérését online is elküldheti a honlapunkon található ajánlatkérő adatlap kitöltésével!

 • edina szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy a párom 15 éve véglegesítve van a szívével, rokkantsági járulékot kap. Így evvel lehet-e igényelni a csokot? Élettársi viszonyban élünk, szóval nem vagyunk összeházasodva és 4 gyerekről szeretnénk igényelni. Én 4 gyermekről családi pótlékot kapok, a párom meg ugye a rokkantsági járulékot.
  Így igényelhetjük a csokot?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   A rokkantsági járadék és a családi pótlék folyósítása véleményünk szerint nem minősül társadalombiztosítási jogviszonynak, így a CSOK sajnos nem igényelhető.

 • Csilla szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  2.100.000 Ft-ra felértékelt használt lakást szeretnék megvenni. Van-e valamilyen lehetőségem rá, ha van még két gyerek után igényelhető csok, amire jogosult vagyok, valamint lenne egy plusz ingatlanfedezet is, ha szükséges. Egyedülállóként 71.600 Ft a fizetésem, plusz családi pótlék és árvaellátás szintén 70.000Ft.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csilla!
   A 2,1 millió forintra értékelt lakást a bankok nem fogadják el fedezetként, tehát hitelfelvételhez mindenképpen szükség lenne másik, megfelelő értékű ingatlanfedezetre. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és az alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban fogják Önt tájékoztatni a CSOK-ról és a hitelfelvételi lehetőségekről.

 • Klaudia szerint:

  Tisztel Hölgyem/Uram
  A kérdésem a következő lenne:
  Most született a kisfiam, 2 hónapos lesz és szeretnénk megigényelni a CSOK-ot.
  Lehetséges úgy is, ha a T-mobilnal van kisebb tartozása a férjemnek? Vagy így már nem?
  Válaszukat várom!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klaudia!
   CSOK akkor igényelhető, ha nincsen lejárt tartozásuk az adóhatóság felé. A T-Mobil tartozás nem zárja ki a CSOK jogosultságot.

 • Erzsébet szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem a következő: van-e időkorlát egy kedvező kamatozású lakáshitel elintézésére az ügyintézőnek? Helyzetünk a következő: júniusban kezdte el a tanácsadó az ügyintézést, és még a mai napig sem adta be a kérelmet (2015-11.20.) a pénzintézethez. A szükséges dokumentumok megvannak, minden készen áll, már több hete, a földhivatalt is lerendeztük, de már a türelmünk nagyon fogytán van, a fizetési határidő december 2.
  Mit lehetne tenni?
  Várom szíves válaszukat!
  Köszönettel: Erzsébet

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Ha a hitelkérelem benyújtásához szükséges valamennyi dokumentum rendelkezésre áll, akkor mielőbb be kell nyújtani a bankhoz, mert le fognak járni a papírok. Például a munkáltatói igazolás, tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, de vannak olyan dokumentumok is, melyek 15 napig érvényesek.

 • vass anna szerint:

  T. HITELNET!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy lakásunk, aminek hárman vagyunk a tulajdonosai, én 1/2 részben, a két fiam pedig 1/4 -1/4 részben öröklés miatt. A nagyobbik most lakást vásárolna és jelzálogot tennénk erre a házra.
  Az lenne a kérdésem a kérdésem, hogy kisebbik fiam vehet-e fel majd lakáshitelt, mivel 1/4 részben ő is tulajdonos. Befolyásolja-e az ő hitelkérelmét ez a helyzet.
  Válaszát köszönöm.
  Anna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Ha kisebbik fia csak mint az ingatlanfedezet tulajdonosa fog részt venni a hitelügyletben és nem mint jövedelmével bevont adóstárs, akkor ez nem fogja befolyásolni az esetleges későbbi hitelfelvételét.

 • Krisztián szerint:

  Üdvözlöm!
  BÁR listára kerültem visszafizetett devizahitel után. A maradék pénzből és egy barátom segítségével sikerült vennem egy pirinyó házat vidéken. A gyermekemmel lakunk itt. Jövőre szeretném bővíteni illetve korszerűsíteni a házat és a kölcsönt 2 millió forintot is visszaadni. Ön mit tanácsolna?
  Segítségét megköszönve,
  Üdvözlettel:
  Krisztián

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztián!
   Hitelfelvételre akkor nyílik lehetősége valamennyi pénzintézetnél, ha adatait törlik a BAR listáról, illetve egyik bankpartnerünknél már 6 havi passzív státusz esetén is igényelhető kölcsön. A személyre szabott, díjmentes hitelajánlathoz bővebb információkra – például a ház értéke, területi elhelyezkedése, az Ön jövedelmi helyzete, stb. – lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy használt lakást vásárolnék 3.000.000 Ft és van 1 gyermekem és szeretnek még 1 gyereket vállalni, vagyis 2 gyerekre kapnék használt lakásvásárlásra 1.300.000-at és tudnék-e ehhez hitelt igényelni, ami 1.700.000 Ft összeg lenne?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Kérdésére Szakértőink az adott ügylet részleteinek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet munkatárs!
  Lakáshiteleket nézegettem és általában 6-8% körül mozognak. Ezek államilag támogatott hitelek? És ezt hányszor lehet igénybe venni? Ez darabszámhoz vagy hitelösszeghez van kötve? Ha az állam nem támogatná akkor például egy 8%os kamat mennyi lenne körülbelül?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Jelenleg az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelek is igényelhetők már 6% alatti kamattal is. A kamat mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • apuka szerint:

  Tisztel hitelnet,
  Augusztus végén adtuk be a bankhoz a hitelkérvényt, CSOKkal együtt. Egy hónap után elutasítotték a CSOKot, mondván késve adtunk be egy igazolást, szerencsére bizonyítani tudtuk, hogy nem volt igaz, ügyintézői hiba történt (elkeverte az igazolásunkat), szóval tovább ment a folyamat. Később azt az információt kaptuk, hogy a CSOK rendben lesz, de továbbra is minden héten más és más papírt kértek be, újra előfordult, hogy már leadott papírt kértek újra be, mint kiderült, megint csak “elkeveredett” egy csatolmány. November 1. volt a szerződésben meghatározott utalási határidőnk, ezen már túl vagyunk, az eladó nem ideges, mert neki november végéig kell a pénz, ráér. Mi viszont a banktól semmilyen választ nem kapunk, az ügyintéző csak az “elbírálás alatt van” szöveggel jön folyamatosan, azt mondja nem tud semmit, sürgeti az ügyet, de “cikinek” érzi, hogy zaklatja a központot folyamatosan. Mi természetesen idegesek vagyunk, hiszen a foglalót elveszíthetjük.
  Hallottak-e már ilyenről, miért csinálja ezt a bank? Nem érdeke a hitelkötés? Mit lehet ilyenkor csinálni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Apuka!
   A hosszú átfutási idő oka az lehet, hogy sok a feldolgozásra váró kérelem. Nem tud mást tenni, mint a hitelintézetnél folyamatosan érdeklődni, hivatkozással a már lejárt fizetési határidőre.

 • Mária szerint:

  4.700.000 Ft-ért szeretne a férjem lakást vásárolni. 3.500.000 Ft körüli hitelre lenne szüksége. Köztünk teljes házastársi szerződés van, amit közjegyző bejegyzett. Ezért én nem is szeretnék egyáltalán részt venni a hitelben. Férjem 2015. április óta külföldön dolgozik. OTP és forintos számlára érkezik nettó 102.000 Ft fizetés.
  Kaphat így hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Házassági vagyonjogi szerződéssel elvileg megoldható, hogy a férje Ön nélkül vegyen fel hitelt. Hitelképességének megállapításához azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Orsos Ferenc szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Van két gyermekünk. Használt lakást vásárolnánk, melynek vételára 3-4 millió között van. Önerőnk nincs. Ha a csok önerőnek számít, a fennmaradt összeget a banktól milyen feltételekkel vehetnénk igénybe? A lakás komfortos, 60-80 nm között van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A vételár fennmaradó része megfelelő jövedelemfedezettség esetén finanszírozható hitelből. Az előzetes hitelbírálathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • József szerint:

  Tisztelt Hitelnet.
  Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy külföldön élő (nem EU-s ország) magyar állampolgár hogyan tud Magyarországon lakáshitelt igényelni, illetve CSOK igénylést benyújtani? Egy ismerősöm ajánlotta az Önök szolgáltatásait figyelmembe, mert a bank ahol dolgozik az Önök partnere is egyben.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével igényelheti.
   CSOK igénylésnél azonban feltétel, hogy az igénylőknek legalább 180 napos magyarországi TB jogviszonyt kell igazolniuk. Ennek hiányában CSOK-ra sajnos nem lehetnek jogosultak.

 • Vivien szerint:

  Jó napot,
  érdeklődnék, hogy 3 millió Ft-ot szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Nekem nettó 110, páromnak nettó 128 a fizuja. Nekem 6 hónapos határozatlan, neki határozott a munkaviszonya.
  Milyen kamattal, feltétellel kaphatnánk hitelt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vivien!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatot készítenek Önöknek!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Kedvező hitel egyszerűen:
 • Számoljon kalkulátorunkkal és válassza ki a legjobb ajánlatunkat!
 • Hitelszakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot és válaszol minden kérdésére.
 • A személyes találkozón bemutatjuk a legjobb hiteleket részletesen.
 • A tanácsadás és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk Ön helyett!
 • Érdeklődése elküldésével semmilyen kötelezettséget nem vállal.
Egyedi Ajánlatot Kérek

Kérje személyre szabott
ajánlatunkat

Tanácsadóink egyedi ajánlatot készítenek Önnek díjmentesen, kötelezettségek nélkül!

Érdeklődöm
Kérdése van?
Kérdezze szakértőnket Szakértőink eddig 17891 kérdésre válaszoltak.