Lakáshitel kalkulátor: Hitelnet.hu
 • 15 éves tapasztalat, több ezer sikeres ügyintézés
 • Egyedi kedvezmények, melyekkel akár több tízezer forintot takaríthat meg
 • Szinte mindenre kiterjedő összehasonlító elemezések szakértőink segítségével

Lakáshitel kalkulátor

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek
 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Lakáshiteleiket pénzügyi partnereink lakástakarék pénztári megtakarítással kombinálva is kínálják, így lakáshitel kalkulátorunk megadja Önnek az LTP megtakarítással kombinált lakáscélú jelzáloghitelek havi törlesztő részletét is. Lakástakarék pénztárral kombinált lakáshitel esetén a törlesztő részlet akár 15-20 százalékkal is csökkenthető a megtakarítási idő alatt.

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Legfrissebb bejegyzések lakáshitel témában:

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Réka szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram,
  Férjemmel találtunk elektronikus árverésen egy ingatant, ami felkeltette az érdeklődésünket. A férjem nevén van 100%-ban a sorházi lakásunk. Ennek végtörlesztése jelen pillanatban zajlik, napokon belül lezárul. Ezt az ingatlant tudnánk felajánlani fedezetként, mivel csak nagyon minimális önerőt tudnánk a megvásárolandó ingatlanhoz adni. Egy fontos információ, hogy a kinézett ingatlan kikiáltása ára a mi fentebb említett ingatlanunk jóval ára alatt van. Semmilyen hitelünk nincs, illetve semmilyen tartozásunk nincs. Viszont csak nagyon minimális önerőt tudunk felmutatni.
  Kérdés az lenne, hogy van-e lehetőség lakáshitelből megvásárolni az árverésen talált ingatlant?
  Köszönettel:
  Réka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A meglévő ingatlanfedezetre megoldható lehet a lakásvásárlás. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

 • Ági szerint:

  Kaphat-e a nővérem 71 éves hitelt másik lakás vételére körülbelül 8-10 millió forintot? Jó nyugdíja van. Beljebb akar a városba költözni.
  köszönettel: Á.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ági!
   Lakáshitel felvétele fiatalabb korú adóstárs bevonásával lenne lehetséges. Ha ez megoldható, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket!

 • Joli szerint:

  Használt lakást szeretnénk vásárolni 12.000.000 Ft értékben, önerő 500.000 Ft, mivel albérletünk magas ára miatt nem tudunk többet félretenni. Mindketten dolgozunk, nettó 200.000 Ft + 120.000 Ft.
  Milyen lehetőségünk lenne hitelfelvételre?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Joli!
   12 millió Ft értékű lakás vásárlásához 500 ezer Ft önerő sajnos nem elegendő. A hiányzó vételár legfeljebb plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne felvehető pozitív jövedelemvizsgálat esetén.
   Arról, hogy adott esetben mennyi önerőre lenne szükség, Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a bővebb információk ismeretében.
   Személyre szabott, konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Péter szerint:

  Tisztelt Cím!
  Van-e arra vonatkozóan tapasztalat vagy szabályzat, hogy milyen ingatlan paraméterekkel nem hajlandó (vagy csak kisebb százalékban) bank lakáshitelt adni?
  Például befolyásoló tényezők-e:
  – falazat anyaga: vegyes falazat vagy tégla vagy vert fal
  – fűtés: gáz-cirkó vagy konvektor, stb.
  Köszönöm, ha megosztják tapasztalatukat!
  Üdv.
  Péter

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Egy ingatlan területi elhelyezkedésén és az igénylők jövedelmi helyzetén kívül még számos tényezőtől függ a finanszírozási arány. Negatívan befolyásolhatja ezt a mértéket, ha az ingatlan szerkezete nem tégla, hanem például vegyes falazatú. A komfortfokozat, a közművesítés, az ingatlan általános állapota, ingatlan-nyilvántartásbeli megnevezése mind-mind befolyásoló tényező. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, keresse Szakértőinket vagy töltse ki online adatlapunkat!

 • Dóra szerint:

  Használt lakást szeretnénk venni maximum 2 millió Ft értékben. A férjem rendelkezik minimum 3 hónapos munkaviszonnyal, de jelenleg a munkahelyén ahol 3 hónapja dolgozik, csak 6 hónapra hosszabbították meg, tehát nem véglegesítették.
  Kaphat-e így lakáshitelt? Nettó jövedelmünk: munkabér: 150.00 0Ft és gyedet is kap a férjem, ami 110.000 Ft nettó jövedelem.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Krisztina szerint:

  Jó napot!
  Érdeklődni szeretnék, hogy ház vásárlásakor milyen lehetőségem van hitelfelvételre, kaphatok-e. Van egy éve lakáskasszám a banknál, önerőm 500.000 Ft. A ház ára kb. 6M Ft. 25 éves vagyok, egyedülálló.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   A vásárolni kívánt ház forgalmi értékének – törvényi előírás alapján – legfeljebb a 80%-a vehető fel hitelként, de ez a finanszírozási arány az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől függően kisebb is lehet. 6M Ft értékű ház vásárlásához tehát 500.000 Ft saját erő sajnos nem lesz elegendő. Arról, hogy mennyi önerőre lenne szükség adott esetben, Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online adatlapunkat!

 • Dia szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Ingatlant szeretnék vásárolni, havi nettó bevételem 150.000 Ft.
  Mennyi hitelre lennék jogosult?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dia!
   A hitelképességet csak az igazolt nettó jövedelem alapján nem lehet meghatározni, több tényező is befolyásolja. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek.

 • Luca szerint:

  Lakásvásárlásra szeretnénk hitelt felvenni.
  Kérem válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Luca!
   Lakásvásárlási hitel megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén vehető fel. Ahhoz, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjunk adni Önöknek, további információra lenne szükség, melyet kérjük, adjon meg online adatlapunk kitöltésével. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Melinda szerint:

  Használt lakás/ház vásárlásakor beszámítják önerőnek, ha van nekem is és a páromnak is rendszeresen fizetett lakástakarék számlája, de még nem szeretnénk kiváltani? Az enyém idén decemberben telik le, de úgy néz ki korábban kell belevágnunk a vásárlásba.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Melinda!
   Ha a megtakarításhoz még nem szeretnének hozzányúlni a lakásvásárlás során, az önerőként sajnos nem vehető figyelembe.

 • Gyöngyike szerint:

  Jó napot kívánok!
  Édesanyám 7 éve, én pedig 3 éve vagyok Szlovákiában pénzkeresés céljából. Azt szeretném megtudni, hogy román állampolgárként Szlovákiában lehet ingatlant vásárolni magáncélra és ha igen, akkor ez hogyan zajlik? Milyen papírok kellenek?
  Előre is köszönöm a választ.
  További szép napot.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gyöngyike!
   Irodánk csak magyarországi lakásvásárlási hitelügyintézéssel foglalkozik, Szlovákiában történő lakásvásárlás esetén sajnos nem vagyunk illetékesek.

 • Zoltán szerint:

  Egy őrbottyáni ingatlant szemeltem ki. Az ingatlanon a tulajdonosnak 1,6M (NAV, közüzemi tartozása van), +9M Ft bankhitele. A vételár amiért kínálja az ingatlant 12M Ft. Viszont elég sok dolog hibádzik az ingatlanban. Padló burkolat több helyen, radiátorok, két ablak. Így viszont az ingatlan úgy tudom nem finanszírozható, mert nincs fűtés, nyílás záró stb. Nekem az ingatlan megvásárlásához 9,5M hitelre lenne szükségem, hogy utána fel is tudjam újítani a megmaradt pénzemből. Viszont hitelt elvben csak a felújítás után kaphatnék. Így egy olyan helyzet állt elő, hogy hitelből nem finanszírozható? Ugyanakkor felújítani csak az ingatlan megvásárlása után tudnám.
  Valamilyen módon feloldható ez a helyzet? Egyébként egy hasonló ingatlan felújítva olyan 20-30M Ft. Tehát az ingatlan értéke elvben bőven fedezné a hitelt.
  Előre is köszönöm a válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Nem megfelelő állapotú és komfortfokozatú ingatlant a bankok sajnos nem fogadnak el hitelfedezetként. A felújítási, korszerűsítési hitel pedig valóban csak akkor működhet, ha már az Ön nevén van a ház. Ha nem valósítható meg a vételár önerőből történő finanszírozása, a megoldás másik, megfelelő értékű és állapotú ingatlanfedezet bevonása lehet, akár átmenetileg is. Az ingatlanfedezet lehet más személy tulajdonában is. A későbbiekben, ha a célingatlan felújításra került, a lakásvásárlási hitel átvihető, a fedezetként bevont ingatlanról pedig töröltethető.
   Személye szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Norbert szerint:

  Tisztelt Hitelnet szakértő!
  Több, mint 10 éve dolgozom egy nagyvállalatnál. A nettó fizetésem 280.000 Ft, emellett havonta nettó 28.000 Ft cafeteria jár. A feleségemmel szeretnénk használt lakást vásárolni. Az ingatlan értéke 11,5M Ft, ehhez 9,2M Ft jelzáloghitelre van szükségünk. (Más meglévő hitelem, hitelkártyám, hitelkeretem nincs.) Azt tudom, hogy a házastárs minden esetben kötelezően bevonandó adóstárs, viszont jelenleg neki nincs jövedelme. Ezúton érdeklődöm Önnél, hogy a feleségem mellett, kell-e kötelezően bevonni az ügyletbe még egy adóstársat, vagy elegendő vagyok én is?
  Előre is köszönöm a választ!
  Norbert

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Norbert!
   9,2M Ft összegű lakásvásárlási hitel felvételéhez a leírtak alapján elegendő az Ön jövedelme, további – fizetőképességet növelő adóstárs bevonása – nem szükséges. Az ingatlanfedezettség kérdését befolyásolja, hogy területileg hol található a vásárolandó lakás.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Éva szerint:

  Tisztelt Hitelnet!

  Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e hitelt, ha a férjem szerepel a BÁR listán?
  Személyi hitelt vagy lakáshitelt? A tartozást már kifizettük.
  Üdvözlettel: Éva

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Ha a korábbi tartozás legalább 6 hónapja rendezett, úgy bankpartnereink egyikénél már lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • László szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Jelzáloghitelt szeretnénk felvenni. A megvásárolandó ingatlan 25.000.000 forint, használt, nem új építésű. Maga az ingatlan Baranya megyében, Pécstől pár kilométerre, Nagykozárban található (7741). A szükséges 20% önerővel rendelkezünk. 20 éves futamidejű, 10 éves fix törlesztőrészletű hitelben gondolkodunk.
  Én Katás egyéni vállalkozó vagyok, lezárt teljes adóévvel. Havi bevételem 330.000 Ft. Ez már a NAV által csökkentett összeg. Feleségem GYED-n van, kiegészítő jövedelme 140.000 Ft.
  A kérdésem az lenne, hogy ezekkel a paraméterekkel van esély a hitelfelvételre?
  Segítségét előre is köszönöm!
  Tisztelettel: László

 • Dániel szerint:

  Tisztelt Hitelnet szakértő,
  Ausztriában élő, euró jövedelemmel rendelkezőként keresem lakásvásárlási lehetőségeimet Magyarországon. Ebben kérném tanácsukat.
  Lehet-e Magyarországon devizahitelt felvenni manapság? Ha igen, érdemes-e a kamatokat tekintve?
  Az osztrák bankok lakáshitelt gondolom nem adnak külföldi vásárlási szándékkal, ellenben a szabad felhasználású hitelek nagy része alacsonyabb THM-mel rendelkeznek, mint otthon a lakáshitelek, kérdés, hogy ez az út járható-e esetleg.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Dániel

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dániel!
   Magyarországon deviza alapú lakáshitel jelenleg nem igényelhető. Euró alapú finanszírozásra lakáslízing esetén van lehetőség, de a forint alapú lakáshitelek kedvezőbb kamattal érhetők el.
   Osztrák banki hitelek közvetítésével nem foglalkozunk, így ebben a kérdésben sajnos nem tudunk segíteni.

 • István szerint:

  Tisztelt Lakáshitel!
  Párommal 50/50 százalékban vagyunk tulajdonosok egy lakásban.
  Lehetséges-e a következő konstrukció: mivel 2 millió forintig 2%-os a vagyonszerzési illeték, a lakás értéke pedig 50 millió forint körül van, 2 millió forintos részletekben évek alatt megvásárlom azt, mindig 4%-os tulajdonrészenként.
  Valamint lehetséges-e ezen vásárlások során banki hitelt, LTP-t vagy önsegélyező pénztárat igénybe venni?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves István!
   Banki hitel a fent említett módon történő vásárláshoz nem vehető igénybe. LTP megtakarítás felhasználható tulajdonrész kivásárláshoz is. Önsegélyező pénztár tekintetében irodánk nem illetékes.
   Nem biztos azonban, hogy az illeték miatt érdemes 2 millió forintonként megvásárolni az ingatlant, hiszen minden egyes vásárláshoz adásvételi szerződést kell kötni, aminek szintén van díja, valamint a tulajdonjog bejegyzése alkalmanként szintén költséggel jár.

 • Andrea szerint:

  Házat szeretnék venni. Ahhoz van tőkém, viszont a felújításra korszerűsítésre és bútorozásra nincs.
  Fizetésem eléri a 250 ezer Ft-ot. Ehhez kérnék tanácsadói segítséget.
  Köszönettel!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Szakértőink készséggel állnak rendelkezésére! Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség, ezért kérjük, első körben töltse ki online adatlapunkat!

 • Orsi szerint:

  Tisztelt Cím,
  A következő lenne a kérdésem. Egy osztrák banknál 10 éve felvettem egy lakásvásárlási hitelt. Ez a bank 2017-ben becsődölt, a fennmaradt tartozást átvette egy magyar ügyvédi iroda. Ezzel az ügyvédi irodával meg is egyeztünk a végtörlesztésben. Az a problémám, hogy ezt a hitelt senki nem akarja kiváltani, illetve a másik, hogy egy úriember megvásárolná tőlünk és ő is hitel szeretne felvenni, de nem kap.
  Ebben az esetben milyen megoldások vannak?
  Segítségüket előre is köszönöm.

 • Roman szerint:

  Tisztelt címzett.
  Szeretnénk egy családi házat felújítani, viszont sehol sem találok hiteles információkat arról, hogy milyen pályázati lehetőségek vannak. A házban nincs fürdőszoba, nyílászárók cserére szorulnak. Ahhoz, hogy lakni lehessen benne még betonozni is kell, közműveket bevezetni, kialakítani a különböző helységeket.
  Van/vannak pályázati lehetőségek, hogy a terheinket kicsit csökkenthessük, s hogy mielőbb lakhatóvá váljék a ház?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Roman!
   Irodánk hitelközvetítéssel foglalkozik, pályázatok tekintetében nem vagyunk illetékesek, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni.
   Amennyiben a hitelfelvételi lehetőségek is érdeklik, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • László szerint:

  Örököltem egy házat, 4 millió a becsült értéke. Édesapám és 2 testvére között oszlik el. Apa része már az enyém. Így a két testvért kell kifizetnem. 2.6 amit ki kell fizetnem, ebből 1,1 millió lenne az önerő. 1.5 millió hitelt szeretnék felvenni maximum 8 évre. OTP Banknál van számlám. Segítséget szeretnék kérni, hol lenne érdemes hitelt felvennem. Havi nettó kereset 150 + a páromé 75 és június 1. óta van munkaviszonyom határozatlan szerződéssel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatót készítenek Önnek az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Szilveszter szerint:

  Üdvözlöm!
  Kalkulátoruk kicsit egyszerű, ezért érdekelne, hogy milyen adatok szükségesek vagy milyen módon tudnék egy részletes ajánlatot kapni Önöktől a számomra elérhető hitelekről.
  Üdv.
  Szilveszter

 • Csaba szerint:

  Üdvözlöm.
  Érdekelne a nejemmel minimálbérrel vagyunk bejelentve és még kapok havi 45.000 Ft nyugdíj járadékot.
  Mennyi hitelre számíthatunk használt lakás vásárlása esetén? Önerőnk 18.000.000 Ft, én 47, a nejem 42 éves és van egy 7 éves gyerekünk.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

 • Zsófia szerint:

  Üdvözlöm!
  Lakáshitelem (kb. 10M Ft) 12 év múlva jár le, aminek a havi részlete 97.800 Ft. (Annuitásos fix törlesztésű, 2.43%-os kamat + 0.17% kezelési költség.)
  Gondoltam szétnézek más bankoknál is, hátha ki tudnám váltani olyan hitellel, aminek kevesebb a havi törlesztőrészlete. A meglepetés akkor ért, mikor a bankok ugyanolyan futamidővel, de magasabb kamattal számolva mégis jóval kevesebb havi törlesztőrészleteket ajánlottak fel nekem.
  Hogyan lehetséges ez?
  Válaszát előre is köszönöm: Zsófia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsófia!
   A jelenleg elérhető hitelkonstrukciók nem tartalmaznak kezelési költséget, csak éves kamatot. A meglévő hitelénél a 0,17% kezelési költség véleményünk szerint havi kezelési költség, melyet a bank mindig az év elején fennálló tőketartozás alapján számít ki. Ebből fakadhat a különbség.

 • Jolán szerint:

  Szeretnék segítséget kérni. Decemberig el kell hagynunk az albérletet. Találtam egy lakást ami jó lenne, mert elég nagy. Viszont nem kapunk hitelt, mert a párom nincs bejelentve nyolc órára, a sógorom közmunkás, a testvérem rokkant nyugdíja pedig csak 62.000 forint. Nekem új munkahelyem van. Mit tehetnék? Van egy 16 éves lányom, de utána is kevés a csok.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Jolán!
   Lakáshitel felvétele csak megfelelő jövedelemfedezettség esetén lehetséges. Az igénylőnek a jelenlegi munkahelyén legalább 3 hónapos, nem próbaidős, határozatlan időre szóló munkaviszonnyal kell rendelkeznie. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket az esetleges hitellehetőségekről!

 • Rita szerint:

  Bács-Kiskun megye miért nem szerepel sehol? Nem tudom használni az oldalt!

 • Edit szerint:

  Jó napot!
  Az lenne a kérdésem, hogy 7 millió Ft-ot akarok felvenni. Van 6 millióm. 13-ért szeretnék lakást vásárolni. 1 éve 2 órában vagyok bejelentve. Jövő héttől leszek 8 órába.
  Mikor leszek hitelképes? Nettó 110.000 Ft-al leszek bejelentve.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edit!
   Akkor válhat hitelképessé, ha meglesz a 3 hónapos munkaviszonya, melyből nettó 110.000 Ft-os jövedelmet tud igazolni. Lényeges még, hogy ne legyen már próbaidőn és határozatlan időre szóljon a munkaszerződése.

 • Gabriella szerint:

  Hitelt szeretnék felvenni, de nem kapok, mert bár listás vagyok.
  Tudna esetleg valamit ajánlani, hogy hol tudnak és mekkora összeget?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   Arról, hogy BAR lista esetén milyen feltételekkel igényelhető lakáshitel, IDE kattintva tájékozódhat.

 • N. szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kérdésem a következő. Van egy becsületes, szorgalmas roma házaspár, aki helyett és akik nevében kérném tanácsukat. A férfi közmunkásként dolgozik. Van egy ingatlanuk amit 1.000.000 Ft-t eladnak. Szeretnének városban venni egy lakást, ami kb. 3.000.000 Ft-a kerül. Kaphatnak-e kölcsönt, és ha igen, mi kell hozzá? A feleség nem dolgozik.
  Kérném email-re a válaszukat.
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kérdező!
   A hitelképességet nagyban befolyásolja az igénylő igazolt nettó jövedelmének, valamint az esetlegesen meglévő hiteltartozásoknak az összege. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önökkel a kapcsolatot, majd a további részletek ismeretében tájékoztatást adnak az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről!

 • Böbe szerint:

  Érdekelne mennyi jutalékot fizetek majd a hitelügyintézőnek, ha sikeres lesz a hitelfelvétel és az adásvételi?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Böbe!
   Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes, így az irodánkon keresztül történő hitelfelvétel nem jár plusz költséggel az Ön számára!

 • Csaba szerint:

  Üdvözlöm önöket.
  A feleségemmel szeretnénk egy családi házat vásárolni, ami 9,9 millió Forint. Mivel már van személyi kölcsönöm, így csak jelzáloghitel jöhet szóba. Ha jól tudom, akkor lehet a vásárolandó ingatlanra is felvenni. Szeretnénk a házat megvenni ha lehet úgy, hogy igényeljük a CSOK-ot, van lehetőségem kamatmentes munkáltatói kölcsönt igényelni maximum 5 millió Forintot, és ami még szükséges azt az összeget jelzálogban felvenni. A kérdésem, hogy erre a megoldásra van-e lehetőség.
  Bízom a szakértők pozitív válaszában.
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Lakásvásárlási hitel fedezeteként elfogadható a vásárolandó lakás, melyre törvényi előírás szerint – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – legfeljebb az ingatlan értékének 80%-a vehető fel hitelként. (A tényleges banki finanszírozás ennél kisebb mértékű is lehet.) Ebbe a 80%-ba bele kell számítani a munkáltatói és egyéb banki kölcsön összegét is. 9,9M Ft értékű lakás esetén tehát, ha a munkáltatói kölcsön összege 5M Ft, akkor a banki kölcsön összege maximum 2.920.000 Ft lehet.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a jövedelmi adatok, valamint a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önöket a maximálisan felvehető lakáshitel összegéről!

 • Róbert szerint:

  Üdvözletem!
  4.2 millió forintért szeretnénk házat venni 1.5 millió önrészünk van.
  Kérdésem annyi lenne, hogy van bank ami erre tud lakáshitelt adni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   A maximálisan felvehető lakáshitel összege függ az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől is, ezért bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Évike szerint:

  Üdv!
  Az lenne a kérdésem, hogy a férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni kb. 1.400.0000 Ft-ot, de én 4 órában vagyok bejelentve, a férjem viszont 300.000 bruttó béres.
  Van esélyünk így hitelre?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Évike!
   A jövedelmek összege alapján működhet a hitelfelvétel, de a hitelképesség megállapításához ennyi információ nem elegendő. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek.

 • András szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Párommal közös háztartásban élünk albérletben. Ő 28 éves, én 33-at töltöttem. Fél ingatlan van a nevemen. Házat szeretnénk vásárolni Kecskeméten.
  – Amennyiben használt ingatlant vennénk, milyen kikötések vannak 2017-ben a fészekrakó kölcsönnél?
  – Kb. 5m Ft tőkerésszel rendelkezünk és fizetünk 4 lakáskasszát, melyek 2019 elején járnak le. Mekkora hitelt érdemes felvennünk? Kb. 200e Ft törlesztőt elbírunk, de 5-7 évnél hosszabb futamidőt nem szeretnénk.
  – A hitel törlesztésbe beleépíthető a lakáskassza, annak lejártakor?
  Válaszát előre is köszönöm!
  András

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáshitelekről, amihez első körben online adatlapunkat kitöltse szükséges! A lakáskassza a felvett lakáscélú hitelbe előtörleszthető lejáratkor.

 • Attila szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretnék egy rövid tanácsot kérni. Fundamentától fogunk hitelt igényelni. Az ingatlan eladási ára 13M Ft, az értékbecslő 15.8M-ra értékelte fel. A fundamenta szerződéses összeg 10.5M Ft, ebből 8.9M Ft a hitel a többit már befizettük az évek alatt. A maradékot fizettük készpénzben foglalóként, illetve majd utalunk is. Párommal közösen vesszük fel a hitelt, élettársak vagyunk. A jövedelmünk összesen nettó 450e Ft. Van egy 400e Ft-os hitelkeretem, illetve egy 30e Ft-os áruhitelünk. Nekem a munkaviszonyom kb. 2 éves, fix, ismert nagy cégnél. Páromnak szeptember 1-én lesz 3 hónapos a munkaviszonya, ő is ismert nagy szolgáltató cégnél dolgozik. (egyébként előtte majdnem egy évig volt ehhez a céghez kiközvetítve kölcsönző által, de átvették saját állományba. Így lesz csak a 3 hónap.)
  Önök szerint esélyes a pozitív hitelbírálat?
  Sajnos nem foglaltuk bele az adásvételi szerződésbe, hogy a foglaló visszajár, ha a Fundamenta elutasít, így most idegeskedünk.
  A válaszukat előre is köszönjük.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Ahhoz, hogy tájékoztatást tudjunk adni a hitelbírálat várható eredményéről, előzetes hitelbírálatot szükséges végezni, melyhez bővebb információk és bizonyos dokumentumok szükségesek. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Gergő szerint:

  Üdv.
  Szeretnék érdeklődni a kölcsön felvétellel kapcsolatban. Kb. 4 milliót szeretnék felvenni. 20 éves vagyok, következő évben márciusban töltöm a 21-et. Lassan 5 hónapja dolgozok és én szeretnék használt lakást venni. Én vehetek-e fel kölcsönt, ezzel kapcsolatban szeretnék érdeklődni.
  Előre is köszönöm a válaszukat és a segítséget.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gergő!
   18 éves kor felett – megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén – vehető fel lakáshitel. Ami a jövedelmi oldalt illeti, már akár 3 hónapos, határozatlan időre szóló munkaviszonnyal is igényelhető a kölcsön. A fedezettséget tekintve a vásárolandó lakás területi elhelyezkedése, értéke, valamint az igazolt nettó jövedelem összege határozza meg, hogy mekkora összegű kölcsön vehető fel. Törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-a adható hitelként, minimum 20% önerőre tehát szükség van. A gyakorlatban az előzőek függvényében az elvárt saját erő mértéke nagyobb is lehet. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják!

 • Anita szerint:

  Jelzáloghitelt szeretnék felvenni egy családi házra és lakást szeretnék vásárolni.
  Kihez forduljak a részletekért?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról. Irodáinkban mind a hitelekről nyújtott tájékoztatás, mind a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Józsi szerint:

  Üdvözlöm!
  7 000e Ft-ot szeretnék felvenni üdülővásárlás céljából, 15 év futamidőre. Lakáshitelt csak piaci kamattal (gondolom támogatott nem lehet) vehetek fel? Amennyiben lehet lakáshitelt felvenni nyaralóra, akkor a lakástakarék lejárta után csökkenthető a hitel összege?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel, Józsi

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Józsi!
   Piaci kamatozású lakáshitel felvehető üdülővásárlásra. Tehát lakáscélú hitelt venne ugyan fel, de mivel a hitelcél ez esetben nem lakás, hanem üdülő, ennek előtörlesztésére sajnos nem vehető igénybe a lakástakarék.
   Amennyiben érdeklik az üdülővásárlás esetén elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciók, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják Önt tájékoztatni!

 • Judit szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kértem visszahívást az egyik hitelükkel kapcsolatban – mivel Tahitótfaluban lakom, ezért Szentendrét jelöltem be preferált körzetként, de utána láttam, hogy nincs Szentendrén irodájuk (csak a III. kerületben, ami nekem megfelelő lenne).
  Adjak le új érdeklődést azt a területet megjelölve, vagy várhatom így is jelentkezésüket?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   Amennyiben Kollégáink még nem vették fel Önnel a kapcsolatot, kérjük, küldje el érdeklődését újra! Köszönjük szépen!

 • Judit szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Egyedülálló anya vagyok egy gyerekkel. Jövő nyáron jár le a 4 éves fundamenta szerződésem és 8.000.000 forint értékben szeretnék használt házat venni. Szeretném igénybe venni a csokot is. A jövedelmem 160.000 forint.
  Érdeklődni szeretnék, hogy ezekkel a feltételekkel van-e értelme belevágnom.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Judit

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   20% saját erővel elvileg már van lehetőség lakásvásárlási hitel felvételére. A CSOK önerőként vehető figyelembe. Azonban csak az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudjuk megmondani, hogy 8 millió forint értékű lakás vásárlásához adott esetben minimum mennyi önerőre van szükség. Ehhez további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  14 millió forint értékben szeretnék ingatlan vásárolni. Önerőm 2 millió forint. Kérdésem, hogy lehet-e lakáshitelt és szabad felhasználású hitelt egyszerre felvenni a szükséges 12 millióhoz? Bankszámlára utalt jövedelmem: nettó: 200-250 ezer Ft közt változik. 40 éves vagyok, egyedül szeretném a hitelt felvenni. Más hitelem nincs. Az ingatlan Székesfehérvártól 15 km-re található. 1+ 2 szobás tégla építésű családi ház, tehermentes. 90 m2. Gázon kívül teljes közművel.
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdv.
  Zsolt

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Lakásvásárlásnál szabad felhasználású hitel felvételére nincs lehetőség, mert ilyen típusú kölcsön fedezeteként csak olyan ingatlan fogadható el, ami már tulajdonban van. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Anita szerint:

  Jó napot!
  Férjemmel lakáshitelt + CSOK-ot vennénk fel, de kiderült én pozitív Bar listán vagyok már 4 éve és jövőre jár le.
  Milyen lehetőségeink vannak?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   A pozitív tartalmú BAR lista nem jelent akadályt hitelfelvételénél. Ha a passzív BAR listára gondol, akkor ezzel a státusszal jelenleg egy bankpartnerünknél oldható meg a finanszírozás akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. Személye szabott, díjmentes tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Attila szerint:

  A pároméval együtt 240 ezer Ft az átlagkeresetünk évek óta. 10 millió Ft hitelt szeretnénk felvenni.
  Lehetséges-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Ha nincsen semmilyen törlesztési kötelezettségük (hitelkeret, hitelkártya, stb. sem), akkor megfelelő ingatlanfedezettség esetén adott jövedelemmel felvehető lehet 10 millió forint összegű lakáshitel. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást további információk ismeretében tudunk adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • János szerint:

  Külterületi ingatlan. Kivett, lakóház, udvar gazdasági épület 3014 m2, szántó 10,09 Ak 3059 m2. Vételár 10 000 000 Ft, ebből önrész 6 000 000 Ft, hiteligény 4 000 000 Ft.
  58 évesek vagyunk mindketten, 1 fő szakmunkás minimálbér, 1 fő évente rendszeresen 6 havi határozott idejű foglalkoztatás minimálbéren.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   A banki finanszírozáshoz szükséges, hogy a szántó művelés alól kivett terület legyen, nem lehet aranykorona értéke.

 • Dániel szerint:

  Jó napot.
  Az iránt érdeklődnék, hogy én külföldön dolgozom, de otthon szeretnék hitelt felvenni használt lakásra. Egy 9 milliós vételárnál mekkora önerő kell 15 éves visszafizetésnél?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dániel!
   Az elvárt önerő mértéke több tényezőtől is függ, például a vásárolandó lakás területi elhelyezkedésétől, az igénylő jövedelmi helyzetétől, stb. Pontos tájékoztatást ez ügyben tehát a további részletek ismeretében tudunk adni Önnek. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Mónika szerint:

  Jó napot kívánok!
  2 gyermekünk van a férjemmel. Van saját házunk, de még felújítás alatt van és szeretnénk bővíteni még egy szobával is, amit nem kezdtünk el.
  Lehetséges így megkapni a szocpolt új szoba bővítésre?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mónika!
   A bővítésre vonatkozó CSOK feltételekről IDE kattintva tájékozódhat. Amennyiben az előírások teljesülnek, jogosultak lehetnek CSOK-ra a szobával történő bővítéshez.

 • Ádám szerint:

  Szeretném a segítségüket kérni a következő probléma megoldásában:
  Szeretnénk testvéremmel elrendezni az örökségből szerzett családi ház sorsát, melynek értéke mindkét hagyatéki tárgyalás során 20Mft lett. Két testvérem közül az egyikük úgy döntött, hogy megtartja a házat és kivásárol bennünket. Jelenleg 33% tulajdoni hányadunk van 6,666M Ft értékben.
  A házért cserébe testvérem egy egri lakását tudna felajánlani mely ~14,3 millió Ft-ot ér. Így a különbözetre, mely ~ 8 millió forint szeretnék hitelt felvenni, hogy ne kelljen a megtakarításaimhoz nyúlnom.
  Az lenne a kérdésem, hogy mely bank tud számomra a fenti konstrukció végrehajtásához hitelt biztosítani?
  Keresetem bőven fedezne egy ilyen összegű hiteltörlesztést (955.000,- Bruttó + egyéb juttatások)
  Üdvözlettel,
  Ádám

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ádám!
   A lakáscseréhez szükséges hitelösszeg elérhető a hitelintézeteknél a leírtak alapján. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat, s ezt követően a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet iroda Szakértői felveszik Önnel a kapcsolatot, majd tájékoztatják az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Viola szerint:

  Viola vagyok. Érdeklődni szeretnék, mik a feltételek a lakáshitellel kapcsolatban!
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viola!
   Lakáshitel felvételének 3 alapvető feltétele a következő: legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony a jelenlegi munkahelyen és a hiteltörlesztésnek megfelelő összegű munkabér igazolása, megfelelő ingatlanfedezettség, valamint az igénylők adatai nem szerepelhetnek a KHR-ben negatív tartalommal. További részletes tájékoztatás honlapunkon olvasható.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak adni, melyhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

 • Pamela szerint:

  Üdvözlőm!
  Kérdésem a következő lenne! Házat szeretnénk vásárolni a férjemmel és az lenne a kérdésem, hogy az MKB Banknál van-e lehetőség olyan hitelt igényelni, aminél azt a házat terhelnénk le amit megvásárolni szeretnénk?
  Válaszát előre is köszönőm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Pamela!
   Minden pénzintézetnél – így az MKB Banknál is – elfogadható fedezetként a célingatlan. Arról, hogy adott jövedelemmel mekkora összegű lakáshitel felvételére jogosultak, Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmente tájékoztatást. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Róbert szerint:

  Köszönöm a választ. Már csak egy kérdésem lenne, hogy a próbaidő is újra indult ahogy a cégváltás volt. Így is fel lehet venni a hitelt?
  Üdvözlettel.
  Róbert

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Próbaidős munkaviszonnyal sajnos nem igényelhető kölcsön. A hitelfelvétellel mindenképpen meg kell várni a próbaidő lejáratát.

 • Róbert szerint:

  Érdeklődni szeretnék, hogy 5 hónapja dolgozok a cégnél, de most a cég váltott másik cég nevet és lakáshitelt szeretnék felvenni.
  Mit tudok ilyen esetben tenni?
  Üdvözlettel.
  Róbert

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Ha csak névváltás történt és munkaviszonya jogfolytonos, akkor ez nem jelent problémát lakáshitel igénylésénél.
   Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről, ha kitölti online adatlapunkat!

 • Ferenc szerint:

  Kérdésem: Vehetek-e fel 25 évre hitelt? Most 44 éves vagyok. Kezes nélkülit.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A bankok szabályzata alapján jelzáloghitel felvétele esetén az igénylő életkora a kölcsön lejáratakor általában maximum 70 év lehet, így életkora alapján lehetséges a 25 éves futamidőre történő hitelfelvétel.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Olivér szerint:

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődnék, hogy jelenleg bárlistás vagyok, idén októberben jár le az adósságom. Érdeklődnék, hogy utána passzív bárosként mikor kaphatnék lakáshitelt és melyik banknál? Házat szeretnénk venni és érdeklődnék, ha passzív bárosként kapok hitelt, ahhoz milyen papírok kellenek?
  Válaszát várom.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Olivér!
   Egy bankpartnerünknél oldható meg jelenleg lakáshitel felvétele passzív BAR lista esetén, de ehhez legalább 6 havi passzív státusz szükséges. A legkorábban tehát kb. egy év múlva lenne lehetősége hiteligénylésre. Ekkor kellene majd jelentkeznie online adatlapunk kitöltésével. Egy évre előre ugyanis nem tudjuk megmondani, pontosan milyen kondíciók mellett lesz elérhető ez a kölcsön.

 • Zoltán szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Használt ház vásárlása előtt állunk párommal és lakáshitelből szeretnénk ezt finanszírozni. Szeretnénk a megvásárolandó ingatlan vételárának 80%-át lakáshitelből fedezni. Pénzintézeti szempontból ez esetben az ingatlan piaci értéke a mérvadó, ami eltérhet (alacsonyabb is lehet), mint a tényleges vételár.
  Kérdés, hogy lehet a hitelfelvételt illetőleg az adásvételi szerződés megkötése előtt meghatározni az ingatlan piaci értékét, mely alapján következtetni lehet(ne) mekkora összegű lakáshitelhez nyújtana fedezetet az ingatlan?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Lakáshitel felvétele előtt van lehetőség előzetes értékbecslésre, ami alapján még az adásvételi szerződés megkötése előtt meghatározható a maximálisan felvehető hitelösszeg. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával, ahol Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre!

 • Krisztián szerint:

  Tisztelt címzett!
  A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan hitelintézet, amelyiknél felvehető hitel jelzáloggal terhelt ingatlan vásárlására is? Ez azt jelentené a gyakorlatban, hogy a jelzálog törlése a gyakorlatban csak a folyósítás után történne meg. Értelemszerűen ebben az esetben a folyósítás a jelzálog kedvezményezettje, majd a tulajdonos részére történne.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztián!
   Minden banknál megoldható jelzáloghitellel terhelt ingatlan vásárlása. Ez a gyakorlatban az Ön által leírt módon történik: elsőként a zálogjogosult részére történik a fennálló tartozás elutalása, majd a törlés széljegyen való megjelenése után a fennmaradó összeget kapja meg az eladó.
   A konkrét lehetőségek megismeréséhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Andrea szerint:

  Tisztelt Ügyintéző!
  Érdeklődni szeretnék, hogy milyen megoldást vehetnék igénybe ahhoz, hogy a jelenlegi 3,3 millió szabad felhasználású hitelemet ki tudjam fizetni. Saját lakásomon van 3,3 millió hitel, melyet 12,5 millióért eladtam, első körben kaptam 2,5 millió Ft-ot (1,25 millió foglalót és 1,25 millió előleget), melyet a megvásárolni kívánt házra tovább fizettem. Az előszerződés szerint május 31-ig történik az eladott lakásom szerződéskötése, eddig vállaltam, hogy tehermentesítem a lakást. Saját erőből lenne 1,3 millióm, de még szükségem lenne 2 millió Ft-ra, hogy sikerüljön kifizetnem a hitelt.
  Milyen lehetőséget tudna ajánlani a részemre? A hitelre csak addig lenne szükségem, ameddig a vételárat meg nem kapnám, mert abból egyből visszafizetném. Szóval nekem csak maximum 3 hónapra lenne szükségem az összegre.
  Várom jelzését.
  Köszönettel:
  Andrea

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   Ebben az esetben legfeljebb személyi kölcsönt tudna felvenni, mely igénylét ITT jelezheti.
   Ha lenne rá lehetősége, célszerűbb lenne a végleges adásvételi szerződést úgy megkötni, hogy az ingatlan tehermentesítése a vevő által átadott következő vételárrészből történjen. A gyakorlatban ez az eljárás jellemző.

 • Csilla szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Olyan kérdéssel fordulok magukhoz, hogy van-e lehetőség használt lakás vásárlásra két ingatlan (megvásárolandó lakás, szülői családi ház) bevonására? Önerőnk nincs, albérletben lakunk, van személyi hitelünk is, ha van rá mód, azt is kifizetni.
  Köszönöm.
  Üdv.
  Csilla

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csilla!
   A lakásvásárlási hitel nem vonható össze a személyi hitel kiváltásával. A lakáskölcsön teljes összegét a hitelintézetek az eladó adásvételi szerződésben megadott bankszámlájára utalják.
   Két, megfelelő értékű ingatlanfedezet bevonásával megvalósulhat a teljes vételár hitelből történő finanszírozása, ha az igazolt jövedelmek is elegendőek. Erről Szakértőink előzetes hitelbírálat alapján személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak adni. Ehhez kérjük, első körben töltse ki online adatlapunkat!

 • Veronika szerint:

  Tisztelt Ügyintéző!
  A következő lenne a kérdésem:
  Jelzáloghitelt vennék fel lakásvásárláshoz a Hitelnet közreműködésével. A 30% önerővel rendelkezem, ami a hitelfelvételhez szükséges előzetes Hitelnet egyeztetés szerint! Szerződéskötés a napokban történik!
  Mi van abban az esetben, ha nem kapom meg a hitelt és kifizetem a foglalót, amit a szerződésben rögzítünk?
  Lehetséges a szerződéskötés az előtt, hogy felbecsülnék ingatlant?
  Mi a helyes sorrend ezeknél az ügyleteknél?
  Várom szíves válaszát!
  Üdvözlettel.
  Veronika

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Veronika!
   Az adásvételi szerződés megkötése előtt Szakértőink el tudják végezni az előzetes hitelbírálatot, valamint előzetes értékbecslésre is van lehetőség.

 • Lívia szerint:

  Használt lakás vásárláshoz szeretnénk 3 millió forintos kölcsönt felvenni! Nekem 180 napot meghaladó biztosítási jogviszonyom van, a férjem csak április 1-től lesz bejelentve! Az én összes bevételem 202 ezer Ft és van egy havi 36 ezer Ft-os személyi kölcsönöm, amit rendesen fizetek.
  Kaphatok-e így hitelt valamelyik banknál? Vagy mikortól igényeljem a hitelt, hogy biztosan megkapjam?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Lívia!
   3 millió forint összegű lakásvásárlási hitel elvileg az Ön jövedelmével, a meglévő kölcsöntörlesztés mellett is igényelhető, de férje igazolt jövedelmével valószínűleg kedvezőbb kondíciókkal vehetnének fel kölcsönt. 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszonyból származó jövedelem már figyelembe vehető hitelfelvételnél.
   Személyre szabott konkrét tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Sándor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Pilisi zártkerti ingatlant vásárolnék, kb. 8 millió Ft értékben. Rendelkezem 3,5 millió készpénzzel, bejelentett munkahellyel, 150.000 körüli nettó fizetéssel. Nem szerepelek bar listán.
  Milyen lehetőségeim vannak hitel, lízing ügyileg?
  Köszönöm.
  Sándor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek!

 • Balázs szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Folyamatban van egy lakáshitel igénylés, és a bank a következő felvetéssel állt elő:
  Tetőtér beépítés történik, illetve a lenti rész felújítjuk, ehhez kértem volna hitelt. A banktól azt a választ kaptam, hogy ehhez ketté kell szedni a hitelt: lenne egy felújítási hitel és lenne egy bővítési hitel. A kérdésem, hogy ez mennyire esik egybe a gyakorlattal? Én ilyenről még nem hallottam előtte.
  Előre is köszönöm a válaszukat.
  Üdv.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs!
   Előfordulhat, hogy hitelcél alapján két külön kölcsönszerződést köt a bank.

 • Péter szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Hitel előtörlesztésnél hogyan számolnak a bankok, mekkora hányada csökkenti az előtörlesztésnek a tőketartozást és mekkora az egyéb költségeket? Nem tudom, hogy az adott összegű hitelt minél hosszabb futamidővel vegyem-e fel minél kisebb törlesztőrészlettel, a maradék pénzemet meg lakástakarékba fektessem és azt törlesszem be 4 év után, vagy pedig a lehető legnagyobb törlesztő részletet vállaljam, minél kisebb futamidővel?
  Köszönettel: Péter

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Az előtörlesztett összeg a tőketartozást csökkenti. Ezen felül végtörlesztési díjat számolhatnak fel a pénzintézetek. Ennek díját az aktuális banki hirdetmények tartalmazzák. Vannak azonban díjmentes végtörlesztési lehetőségek is. A konkrét ügylet ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt, hogy melyik variációval járhat jobban. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Péter szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Mi történik abban az esetben, ha valaki megfelelő jövedelemmel felvesz 10 millió Ft lakáshitelt 10 évre magasabb törlesztővel, hogy a kamatperiódus is 10 év legyen, azonban a hitel folyósítását követően elveszti az állását, felmond, vagy sokkal kevesebb jövedelem áll rendelkezésére, vagy egyáltalán nincs jövedelme, azonban a hitelt pontosan törleszti minden hónapban. Ilyen esetben, ha a hitelfelvételt követően nem áll rendelkezésre a jövedelem igazoláson szereplő jövedelem, de a hitel rendesen van fizetve, akkor mi az eljárása a bankoknak ilyen esetben?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Amennyiben a hiteltörlesztés a hitelfelvételt követően is szerződésszerűen történik, akkor nincsen következménye annak, hogy nem áll rendelkezésre a jövedelemigazoláson szereplő összeg. Kivétel lehet ez alól az az eset, amikor az adós vállalja egy bizonyos összegű rendszeres jövedelem adott számlára való érkezését, amiért kamatkedvezmény jár. Ha ez nem teljesül, akkor a kamatkedvezményt elveszítheti az adós és ezáltal emelkedhet a havi törlesztő részlet összege.

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Két kérdésem lenne:
  1. A párommal augusztusban tervezünk összeházasodni, viszont a lakást valószínűleg előtte szeretnénk megvenni. Ez jelent valami bonyodalmat?
  2. Az én nettó alapjövedelmem 345 ezer forint, határozatlan idejű szerződéssel egy multinál. Viszont a párom határozott idejű szerződéssel rendelkezik (már kb. 3 éve) egy non-profit szervezetnél és EKHO-s adózású. Az így kapott nettója 295 ezer forint, egyébként 245 ezer lenne. Mekkora családi jövedelem után kaphatunk így hitelt?
  Köszönettel
  Szőke Zsolt

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   1. A lakáshitel felvétele házasságkötésük előtt is megoldható, ha vállalt gyermekek utáni támogatást nem kívánnak igénybe venni.
   2. Határozott idejű munkaszerződés – banktól függően – különböző feltételekkel fogadható el. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat vagy vegyék fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önöknek.

 • Zsolti szerint:

  Üdvözlöm!
  4 hónapos munkaviszonnyal szeretnék jelzáloghitelt felvenni, 3 milliót. Készpénzben kapom a fizetésem, ami 107.000 Ft, de van 1 szemelyi kölcsönöm, ami havi 13.500 Ft.
  Megkaphatom így a jelzáloghitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolti!
   Ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni, előzetes hitelbírálatot kell végeznünk. Ehhez további információra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat, hogy Szakértőink fel tudják venni Önnel a kapcsolatot.

 • Éva szerint:

  Jó napot kívánok!
  A férjemmel szeretnénk használt lakást vásárolni kb. 7 millió Ft értékben. A férjem külföldön dolgozott, külföldi cégnél 9 hónapot, viszont ez a cég megszűnt 2016. decemberben. 2017 januárban újra munkába állt a férjem egy másik külföldi cégnél.Összesen 25 nap megszakítás van a két munkahely között.
  A kérdésem az lenne, hogy így folyamatosnak számít a munkaviszonya és tudunk lakáshitelt igényelni? Még egy kérdésem lenne, decemberben kézbe kapta a fizetését a férjem, nem bankszámlára, ez gond lehet esetleg a hitelfelvételnél? Igazolni tudja a bérpapírral, hogy kapott abban a hónapban is fizetést.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Mivel a két munkaviszony létesítése között nem telt el 30 napnál hosszabb idő, ezért a munkaviszony folyamatosnak tekinthető. A hitelfelvételnél azonban feltétel, hogy a jelenlegi munkahelyen legalább a 3 hónapos munkaviszony meglegyen, s hiteligényléskor nem lehet az igénylő próbaidőn.

 • András szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Barátnőmmel használt lakás vásárlásában gondolkodunk, ehhez közösen vennénk fel lakáshitelt. CSOK-ot nem vennénk igénybe. Az önerőnk 4,5M Ft, a közös keresetünk nettó 350 000 Ft.
  A kérdésem, hogy meddig nyújtózkodhatunk, mekkora összegű hitelt vehetünk fel nagyjából (tudom, hogy a pontos összeg rengeteg mindentől függ, nagyságrendileg vagyok kíváncsi)?
  Előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Megfelelő ingatlan- és jövedelemfedezettség esetén a vásárolandó lakás forgalmi értékének maximum 80%-a vehető fel, így a leírtak alapján akár 20-22 millió forint értékű ingatlan vásárlásához is elegendő lehet a 4,5 millió forint önerő. Személyre szabott, pontos tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat!

 • Anna szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Csak egy kérdésem lenne még. Ha a 3 hónap próbaidő után meghosszabbítják a szerződést, akkor sem számít bele a bank által elvárt időbe ez a három hónap?
  Köszönettel!
  Anna

 • Anna szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Lakáshitelt szeretnénk felvenni az élettársammal. Nekem több mint egy éves teljes munkaidős munkaviszonyom van nettó 100.000 Ft-os fizetés felett. Ő viszont 6 órás részmunkaidőben dolgozik minimálbérért.
  A kérdésem az lenne, hogy az ő rész munkaidejével is elég a 3 hónap munkaviszony, amihez kötik a pénzintézetek a hitelt?
  Köszönettel.
  Anna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   A 3 hónapos (nem próbaidős) részmunkaidős munkaviszonyból származó jövedelem is figyelembe vehető az Ön jövedelme mellett.
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Sándor szerint:

  Üdv!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne, a párommal csak élettársi kapcsolatban vagyunk, az is elég a csokhoz vagy össze kell hivatalosan házasodni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   Ha meglévő gyermek vagy legalább 12. terhességi hetet betöltött magzat után igényelnék a támogatást, akkor nem feltétel a házasság, ha vállalt gyermek után, akkor házastársi kapcsolat szükséges.

 • Alexander szerint:

  Üdvözlet.
  Egy évvel ezelőtt elutasították a kérelmemet, mert nem volt önerő. Külföldön dolgozom vállalkozóként. Most annyi a változás, hogy mérgemben összeraktam öt milliót. 12-13 milliót szeretnék lakásvásárlásra. Egy helyre már be van adva a kérelem, de meg nincs válasz: A “benks” a Lajos utcában nézegeti a papírjaimat.
  Üdv.

 • Miklós szerint:

  Tisztelt szakértő!
  Kaphatok lakásvásárlási hitelt abban az esetben, ha van a nevemen 2 végrehajtással terhelt, de végelszámolás alatt lévő már nem működő vállalkozás? Ettől függetlenül két bejelentett munkabérrel rendelkezünk.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Miklós!
   Ha a végrehajtásból fakadóan Önnek van NAV adótartozása, esetleg negatív információval szerepel a KHR-ben, vagy tiltják a fizetését, akkor ez kizárhatja a hitelfelvétel lehetőségét. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapukat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabottan tudják Önt tájékoztatni.

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt hitelnet!
  A nagyszüleim lakásfelújításra vettek fel egy nagyobb összeget az AXA Banktól 7 évvel ezelőtt 20 éves futamidőre. Én a szerződés szerint nem kezes, hanem adóstárs vagyok. Ha jól értem, ha elhaláloznak, akkor nekem kell tovább fizetnem a hitelt? Egy bankár ismerősöm szerint így aktív KHR-es vagyok. Szeretnék lakást vásárolni (kisebb tőkém is van), de szerinte nem kaphatok lakáshitelt emiatt.
  Igaz ez?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Adóstársként Ön is ugyanúgy felel a hitel visszafizetéséért, mint a nagyszülei. Ha a hitel törlesztése problémamentes és nem áll fenn 90 napon túl a minimálbér összegét meghaladó tartozás, akkor az Ön adatai nem szerepelnek negatív tartalommal a KHR-ben. Maga az adóstársi szerep nem zárja ki lakáshitel felvételét, de hitelképességét befolyásolhatja.
   Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • R.-né szerint:

  Nagy értékű ingatlanvásárlási hitel, illetve lízing lehetőség?
  Várom mihamarabbi válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Szakértőink készséggel adnak Önnek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást az elérhető legkedvezőbb ingatlanvásárlási és lízing lehetőségekről, ám ehhez további információkra van szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Richard szerint:

  Üdvözlöm!
  A tegnap feltett kérdésem módosítani szeretném:
  Ma kiderült, hogy az ingatlan,amit meg szeretnék vásárolni, üdülő épületként van nyilván tartva!
  Ebben az esetben lehet -e felvenni szabad felhasználású jelzáloghitelt az ingatlanra, ( 3 millió Ft), amennyiben az ingatlan értéke 7 millió és azt saját erőből meg tudom vásárolni?
  Várom szíves válaszát!
  Üdvözlettel
  Richárd

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Richárd!
   Szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként a bankok üdülőként nyilvántartott ingatlant is elfogadnak. 7 millió forint értékű üdülőre 3 millió forint összegű kölcsön megfelelő jövedelemfedezettség esetén felvehető. A jövedelemvizsgálatot Szakértőink a további részletek ismeretében készséggel elvégzik. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Balázs szerint:

  Üdv.
  Szeretnék segítséget kérni. 3 meglévő gyermekemre szeretnénk igényelni a csok-ot, ami 2.200.000 Ft. A kiszemelt ingatlan 13 millió forintba kerül. Fizetésem 200-230 ezer Ft/hó. Feleségem anyaságin van.
  Hogyan kaphatnánk meg a hitelt a házra, ha összesen a csokkal együtt 2.900.000 Ft-unk van?
  Köszönöm előre is.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs!
   Az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudják Szakértőink megmondani, hogy mekkora összegű lakáshitel felvételére lehetnek jogosultak. Ehhez további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Richárd szerint:

  Tisztel Hölgyem/Uram!
  A következő kérdésem lenne:
  Ingatlant vásárolnék saját erőből, értéke 7 millió Ft. Utána szeretnék felvenni 3 millió Ft szabad felhasználású jelzáloghitelt. Elég hülyén hangzik, de az eladó nem tudja kivárni, amíg hozzájutok a lakáshitelhez, illetve kétséges, hogy megkapom-e a lakáshitelt! Augusztus óta dolgozom egy munkahelyen, sajnos ebből 2 hónap táppénz volt. A fizetésem számlára érkezik, havonta 120-18o ezer Ft.
  Mekkora a valószínűsége, hogy megkapom a szabad felhasználású jelzáloghitelt a házra?
  Tudom, magasabb a törlesztő részlet!
  Várom szíves válaszát!
  Üdvözlettel.
  Richárd

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Richárd!
   Havi 120-180 ezer forint számlára érkező jövedelem esetén megoldható lehet a szabad felhasználású hitel felvétele. Kérdésére pontos választ az előzetes hitelbírálat elvégzése után tudunk adni, amihez további információkra lenne szükség. Javasoljuk online adatlapunk kitöltését!

 • Zsolt szerint:

  Üdvözlöm.
  Lakáslízing után szeretnék érdeklődni. Ha én ezzel a megoldással szeretnék házat venni, akkor ennek mi lenne a menete, illetve helyileg mindegy hogy hol van az ingatlan? Helyileg Zircen lenne az ingatlan.
  Esetleg önerővel kell-e rendelkezni?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel.
  Zsolt

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Lakáslízing esetén – ugyanúgy mint lakáshitelnél – törvényi előírás alapján az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a finanszírozható. Önerő tehát szükséges. Az elvárt önerő mértéke – az ingatlan területi elhelyezkedésén túl – a lízingbevevő jövedelmi helyzetének ismeretében határozható meg pontosan.
   Lakáslízing esetén a lízingbeadó, vagyis a bank a tulajdonjogát a futamidő végéig, illetve az esetleges előtörlesztésig fenntartja. A lízingbevevő, vagyis Ön a futamidő alatt gyakorlatilag tulajdonosként viselkedik, ugyanazokkal a jogokkal és kötelezettségekkel rendelkezik mintha lakáshitellel finanszíroztatná lakását.
   Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat!

 • Ildiko0250 szerint:

  Üdvözlöm!
  Lakást szeretnék vásárolni, már kinéztem a lakást is, megvan a szükséges önerőm is. Úgy tudom, hogy az önerőt a lakástulajdonosnak kell fizetni, erről készül egy adásvételi szerződés, amit be kell mutatni a banknak.
  Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor, ha odaadom az önerőt a tulajdonosnak, de valamiért mégsem kapom meg a hitelt? Mi ennek pontosan a menete?
  Előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:
  Ildikó

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ildikó!
   Az adásvételi szerződés megkötése előtt feltétlenül előzetes hitelbírálatot javaslunk, melyet Szakértőink díjmentesen elvégeznek. Irodáink elérhetőségét ITT találja. Ezt követően köthető meg az adásvételi szerződés és adható át a foglaló. Minderről bővebben IDE kattintva tájékozódhat.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket