Lakáshitel kalkulátor

Miért a Hitelnet?

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 12 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban közel 20 bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes hiteltanácsadással és hitelügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Lakáshiteleiket pénzügyi partnereink lakástakarék pénztári megtakarítással kombinálva is kínálják, így lakáshitel kalkulátorunk megadja Önnek az LTP megtakarítással kombinált lakáscélú jelzáloghitelek havi törlesztő részletét is. Lakástakarék pénztárral kombinált lakáshitel esetén a törlesztő részlet akár 15-20 százalékkal is csökkenthető a megtakarítási idő alatt.

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni kalkulátorunkkal és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Legfrissebb bejegyzések lakáshitel témában:

Számoljon hitelkalkulátorunkkal!

Tekintse meg a tanácsadóink által összegyűjtött legjobb banki ajánlatokat!

Megnézem
Hozzászólások
 • Etel szerint:

  T.
  A kérdésem egyszerű: miért nem lehet felvenni lakásvásárlásra egyetlen bankban sem hitelt, holott a lakás árának a fele megtakaríásban rendelkezésre áll? Az indok minden esetben a jövedelem, mivel csak 75.000 Ft. Pedig a törlesztő részletet tudnám fizetni. Jó lenne, ha a bankok nem csak a több százezret keresőket céloznák meg. Velük is becsődölhet ugyanúgy mint a kiskeresetűekkel.
  T. Etel

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Etel!
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, s a megvásárolni kívánt lakás részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek annak, hogy lehetséges-e a hitellel történő finanszírozás. Személyre szabott hitelajánlatunk díjmentes!

 • Zsófi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A napokban hallottam, hogy 2014. március 1-től van lehetőség használt lakás vásárlásához igénybe venni a szocpolt. Kérdésem a következő: van-e az értékhatáron (vidék, ha jól tudom 8 millió) kívüli egyéb megkötés a lakás/ház nagyságát illetően? Megbontható-e a vételár telek + házra? Hogyan igényelhető, ha a kedvező kamatozású hitellel kombinálva igényelnénk? (32 évesek vagyunk a férjemmel, 2 gyerekünk van, Balaton parton, 1800 fős településen szeretnénk lakóingatlant vásárolni).
  Válaszukat és segítségüket köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsófi!
   Használt lakás vásárlásához a szocpol 2014. március 1-től sem vehető igénybe. Ezzel kapcsolatban csupán technikai módosítás történt, mely azokat a támogatott személyeket érinti, akik korábban vették igénybe a fiatalok otthonteremtési támogatását használt lakás vásárlásához és most újabb gyermekük születik.
   A kedvező kamatozású lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot! Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Réka szerint:

  Üdvözlöm,
  én is külföldön élek és a férjemmel szeretnénk otthon lakást vásárolni. Ő külföldi állampolgár, határozatlan idejű munkaszerződéssel, nekem pedig 3 éves, határozott idejű szerződésem van.
  Érdeklődnék, hogy a viszonylag tehát hosszú határozott idejű szerződésemet egyáltalán nem veszik figyelembe egy esetleges hitelfelvételnél? Ha ez így van, akkor a férjem vehet fel Magyarországon hitelt?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Réka

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   A lakáshitelben mindkettejüknek szerepelniük kell, mert a házastárs bevonása kötelező, nélküle nem vehető fel jelzáloghitel. Mindkettejük jövedelme figyelembe vehető lakásvásárlási hitel igénylésénél. Az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő lakásvásárlási hitelek megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Az igénylés további feltételeiről előzetesen honlapunkon tájékozódhat.

 • Zoltán szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Testvéremtől készülök megvásárolni lakását. Olvastam, hogy ha hozzátartozótól vásárolok lakást, akkor a kamattámogatott hitel nem vehető igénybe. Van még valami egyéb negatív vonzata is a családon belüli adás-vételnek?
  Üdv.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Kamattámogatott hitelre valóban nem lehet jogosult testvértől történő lakásvásárlás esetén, egyéb korlátozás nincsen.
   Jelenleg azonban a piaci kamatozású konstrukciók kedvezőbbek, alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a támogatott kölcsönök. Javasoljuk, hogy online Hitelkalkulátorunk segítségével nézzen utána az aktuális törlesztő részleteknek, s kérje személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat!

 • Orsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Tudom, hogy a törvényi szabályozásokat nem Önök hozzák, de egyszerűen nem értem, miért van megszabva, hogy a vételár bizonyos százalékának készpénzben meg kell lennie, miért nem lehet ezt a szerződő felekre bízni, hogy mibe akarnak/tudnak belemenni? (költői kérdés). Vegyük az én esetemet: viszonylag jó keresettel rendelkezem (cca. nettó 270 ezer), biztos munkahellyel, ellenben nincs készpénzem, mert az albérletre fizetem évek óta, amit akár a saját lakás törlesztőjére is fizethetnék. Viszont kifutok az időből, 54 évesen. :-( Gondolom erre még mindig nincs megoldás.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Orsi!
   Törvényi előírás alapján a lakás teljes értékét nem hitelezhetik meg a bankok, ezért kell önerővel rendelkezni. A készpénzen kívül a plusz ingatlanfedezet jelenthet önerőt. Ennek bevonásával akár a lakás teljes vételára is felvehető hitelként.

 • Anita szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A párommal szeretnénk saját otthont (lakást vagy házat) vásárolni. A problémánk az, hogy én jelenleg gyesen vagyok, a páromnak meg még törlesztjük az adósságát. Eddig egy bank sem állt velünk szóba. Viszont most lenne “önerőnk”, ha a bank elfogadja. Anyukámnak vannak földjei (szántó, legelő, gyümölcsös, stb.). A bank ezt elfogadja fedezetként? Ha igen, melyik bank? Mekkora hitelre számíthatunk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   Termőföld abban az esetben fogadható el fedezetként pénzügyi partnereink egyikénél, ha hitelbiztosítéki értéke eléri legalább a 4 millió forintot. Ez hozzávetőlegesen 6 millió forintos forgalmi értéket jelent. Amennyiben az édesanyja tulajdonában lévő termőföldek értéke külön-külön eléri ezt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s a további részletek ismeretében Tanácsadóink tájékoztatni tudják Önöket az esetleges lehetőségekről. További feltétel, hogy párja adóssága problémamentesen legyen törlesztve. Ha esetleg ez egy korábbi hitelmulasztásból adódó tartozás és párja adatai negatív tartalommal szerepelnek a BAR listán, az kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

 • Ágnes szerint:

  Kormánytisztviselő vagyok, minimálbéren! Használt házat szeretnék vásárolni. Párom 4 órában van bejelentve egy kft-nél. Kb. 3 millió Ft-ra lenne szükségünk.
  Milyen hitellehetőségeink vannak? Sürgős lenne!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ágnes!
   Minimálbéres igazolt jövedelemmel már igényelhető lakáshitel. Ahhoz, hogy konkrét hitelajánlatot tudjunk Önöknek készíteni, további információkra lenne szükség a házvásárlással kapcsolatban. Ezeket az adatokat online űrlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatban fogják Önöket tájékoztatni az elérhető konstrukciókról!

 • Zsuzsi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én csak azt szeretném kérdezni – ha jól olvasom – hogy a hitelfelvétel esetén kell önerő, plusz fel kell ajánlani a megvásárolandó ingatlant is? Én nem szeretném egyik családtagom ingatlanját sem felajánlani….:(
  Erre kérnék választ!
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsi!
   Mivel a megvásárolni kívánt lakást teljes értéke nem vehető fel hitelként, ezért valóban szükség van készpénzre is, amiből a vételár egy részét finanszírozni kell. A fennmaradó összegre – az adott ingatlan bevonásával – lakásvásárlási hitel vehető fel. Ha rendelkezik a szükséges készpénzzel, akkor a vásárolandó ingatlanon kívül nem kell egyik családtag ingatlanát sem bevonni a hitelügyletbe.

 • Ildi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogyha valaki hitelátvállalással akar megvenni egy házat (5 millió Ft értékben), ahhoz is kell-e fedezetet avagy Önerőt letenni? Jelenleg mi is albérletben élünk, de nagy célkitűzésem, hogy egyszer lehessen saját házam. Szüleim ingatlanára már nem lehet jelzálogot rátenni, mert már a testvérem révén be van terhelve. Nettó átlagbérem kb. 85.000 Ft környékén mozog!
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel: Ildikó

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ildi!
   Hitelátvállalással történő vásárlás esetén már a vásárolandó lakás meg van terhelve, plusz fedezetre tehát elvileg nincs szükség. A hitelátvállalás lehetőségéről azonban az illetékes pénzintézet tud Önnek pontos tájékoztatást adni.

   • Kocsisné toth anita szerint:

    Jó napot!
    Engem az érdekelne, hogy van 3 gyerekem, a legidősebb 7 éves lesz! Mi is szeretnénk saját lakást. 8 éve albérletben lakunk. Én anyaságin vagyok, a férjemnek csak maszek munkája van!
    Hogyan bírnánk a szocpolt felvenni és saját lakásunk legyen?
    Előre is köszönöm a választ!

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Anita!
     A leírtak alapján nem tudják igazolni OEP által a szocpoligényléshez szükséges biztosítási jogviszonyt, ezért sajnos nem lehetnek jogosultak a támogatásra.

 • Józsi szerint:

  Üdv!
  Mi a különbség a lakáscélú és a szabad felhasználású hitel kamata, törlesztése között? A futamidő alatt változik-e a hitel és mennyit?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Józsi!
   A lakáscélú hitelek némileg alacsonyabb kamatláb mellett érhetők el, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelek, így alacsonyabb a törlesztő részletük is. Az, hogy pontosan mennyi a törlesztőrészletbeli különbség, függ a hitelösszegtől, ezért javasoljuk, hogy használja online Hitelkalkulátorunkat a havi törlesztés megismeréséhez.
   Változó kamatozású hitelkonstrukciókról van szó mindkét esetben, tehát a törlesztő részlet adott kamatperióduson belül nem, de a teljes futamidő alatt változhat. A változás mértékét előre nem tudjuk megjósolni, mert azt a gazdasági események befolyásolhatják.

 • zsanett szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Arra lennék kíváncsi, hogy mi használt, de újépítésű házat szeretnénk megvenni 2 millió Ft-ért. Párom havi 160 ezret kap, én gyesen vagyok! Albérletben élünk jelenleg. Mennyi önerőnek kell meglenni hozzá?
  Válaszát köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsanett!
   2 millió forint értékű ingatlan bankpartnereinknél nem hitelezhető. Csak akkor tudunk segíteni a hitelfelvételben, ha olyan – akár más személy tulajdonában lévő – lakóingatlant tudnának bevonni a hitelügyletbe, melynek értéke eléri legalább a 4-5 millió forintot. Ha van ilyen lehetőség, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Gabor szerint:

  Üdvözlöm,
  Egyedülállóként lakásvásárlásban gondolkodom. A vásárolandó ingatlan ára 4 millió Ft. 50% önrésszel rendelkezem, így 2 millió Ft hitel/10 éves periódussal számolok. Az egyéb lakásvásárlással járó költségekre marad 400 ezer Ft-om. A keresetem nem sok, átlag nettó 100 ezer.
  Egyedülállóként kaphatok-ee hitelt?
  Nagyjából (tól -ig), mekkora összeggel számoljak, mint járulékos költség? (ügyvédi díj, illeték…stb).
  B verzió, fektessem be az önrészem és várjak még egy – másfél évet, annak a reményében, hogy még lejjebb mennek a lakás árak, illetve addig is gyarapodik a pénzem és kevesebb hitelt kell felvennem.
  Köszönöm a tanácsát,
  Gábor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   A leírtak alapján elvileg egyedülállóként is elérhető lehet a szükséges 2 millió forint összegű hitel, pontos választ azonban csak előzetes hitelbírálat után tudunk adni.
   Az adásvételi szerződés díjáról a szerződést készítő ügyvéd tud pontos tájékoztatást adni. Jellemzően a vételár 1%-a körüli tétellel lehet számolni (40.000 Ft). Az illeték mértéke – kedvezmény nélkül – a lakás értékének 4%-a (160.000 Ft).
   Ami a banki költségeket illeti, jelenleg is több bankpartnerünk hirdet díjelengedési akciót, melynek keretében az értékbecslés, a közjegyzői díj, a folyósítási jutalék és a földhivatali költségek jelentős része megspórolható. Az aktuális kedvezményeket lakáshitel kalkulátorunk segítségével tekintheti meg.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s Tanácsadóink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Ezek ismeretében mérlegelheti, hogy most vásárol vagy esetleg növeli megtakarítását.

 • Angéla szerint:

  Üdvözlöm!

  Azt szeretném kérdezni, hogy kaphatok-e hitelt autóhitel kiváltására, ha a férjem meghalt és ki szeretném fizetni az autónkat egyben? Kb. 3.000.000 forintra lenne szükségem.
  Köszönöm válaszát.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Angéla!
   Hitelkiváltáshoz bankpartnereinknél ingatlanfedezet szükséges. Ha rendelkezik ingatlannal és igazolható jövedelemmel, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, s Szakértőink tájékoztatni fogják az esetleges hitelkiváltási lehetőségekről!

 • orsós klaudia szerint:

  Jó napot!
  Nekem az lenne a kérdésem, hogy párom 60.000 Ft-ot keres, én gyesen vagyok, összesen kb. 100.000 Ft-ot kapunk. Tudnánk-e felvenni egy hosszabb futamidős hitelt használt lakás vásárlása céljából?
  Mondjuk 2.000.000.- Ft körüli összeget?
  Köszönettel: Klaudia

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Klaudia!
   Minimálbér alatti kereset nem fogadható el hitelfelvétel során, így a főadós nettó 60.000 Ft munkabére nem elegendő a lakáshitel felvételéhez. A gyest önálló jövedelemként nem tudják figyelembe venni a bankok, ezért ha párjának nincs meg legalább a minimálbéres jövedelme, akkor a gyes sem vehető figyelembe.
   Lakásvásárlási hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges. A bankok olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, melynek értéke eléri legalább a 4,5-5 millió forintot. Ennék kisebb értékű ingatlanra lakáshitel nem vehető fel.

 • GicaGica szerint:

  Szeretnénk felvenni 14 milliót, megtakarításunk nincs. Gyermeket várjuk minden órában! Anyagi tehetségünk csak havi 40 ezrével engedné meg legalábbis a hitel felvételét követően vagy öt évig a visszafizetést. Van-e erre mód? Sajnos ha nem, akkor több gyermeket sem tudunk vállalni, mert szűkös albérletben nem lehet gyermeket nevelni. A szülők nem tudnak támogatni, mert devizájuk van, örülnek, ha azt tudják visszafelé fizetni. Mindketten dolgozunk, magyarok vagyunk, csak az a baj, hogy hiába tanultunk, éhbért adnak Szabolcsban!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves GicaGica!
   Megtakarítás nélkül sajnos nem lehet felvenni 14 millió forintot lakásvásárlásra, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Erre csak megfelelő értékű plusz fedezet bevonása és megfelelő jövedelemfedezettség esetén van lehetőség.
   Mint ahogy arról online lakáshitel kalkulátorunk segítségével is meggyőződhet, 14 millió forint havi törlesztő részlete még 30 éves futamidő esetén is jóval több lenne 40 ezer forintnál.

 • Szabó Kálmán szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Több banknál is jártam, használt ingatlanra történő hitelfelvétel ügyében. Mindenütt elutasítanak, mert szerintük alacsony a jövedelmem. Ingatlan bérbeadásából stabilan évek óta rendelkezem jövedelemmel, de az a bank szerint nem számít. Van olyan bank, ahol ezt elfogadják? (Öt év alatt 3 munkahelyem szűnt meg, az ingatlan viszont folyamatosan kis van adva, nem értem a bankok kockázatfelmérését.)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs!
   Ingatlan bérbeadásból származó jövedelmet bankpartnereink csak kiegészítő jövedelemként fogadnak el, önállóan nem. Ennek elfogadásához az szükséges, hogy munkaviszonyból származó, legalább a minimálbér összegét elérő jövedelmet is igazolni tudjon.

 • Kiss Andrea szerint:

  Tisztelt Szakértô!
  400 ezer forintra lenne szükségem. A bankom elutasít, mivel rehab. járadékos vagyok. 4 órában dolgozok mellette, összes jövedelmem 84 ezer Ft. Kapok még gyermektartást, családi pótlékot. De számlán csak a járadékot veszik figyelembe. Mivel nem éri el a minimálbért, elutasítanak. Van házam is kb. 6-7 millió Ft-ot ér. Van lehetőségem hitelre?
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   A leírt jövedelmek alapján sajnos irodánk nem tud Önnek megfelelő személyi hitelt ajánlani.

 • Nikolett szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Párommal bérleti jog vásárlásán gondolkozunk. Találtunk egyet 4 Millió forintért, önerőnk egyelőre nincs. A kettőnk havi fizetése 200-220 ezer Ft között mozog minimum/átlagban. A magasabb fizetés átlagban 130 ezer Ft körül van.
  A kérdésünk az lenne, hogy bérleti jogra is adnak-e hitelt, fel lehet-e venni a vételár összegét vagy ehhez is kell önerő? Ha kell, a 4 Millióhoz mennyi szükséges? Másik ingatlan, amit beszámíthatnánk önerőnek, nincs, tehát csak készpénzről beszélhetünk.
  Köszönjük előre is a segítséget.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   Bérleti jog vásárlásához egyik pénzintézetnél sem igényelhető lakossági jelzáloghitel. Erre a célra szabad felhasználású jelzáloghitelt lehetne felvenni, de ehhez mindenképpen ingatlanfedezetre lenne szükség.

 • Mária szerint:

  10 milliós használt lakás vásárláshoz (50 éves vagyok, munkaviszony alkalmazotti, 200e Ft nettó jövedelem) melyik lenne a számomra kedvezőbb hitel?
  1. OTP hitel (3 M Ft támogatott hitel, öt évig fix kamatozású, futamidő 10 év kb. 6,8 % ? + OTP 2014. júniusi akció a hiteligényléshez kapcsoló összes költség elengedése)
  vagy
  2. Fundamenta (szerződött összeg 3.220e Ft idő 4 év – de ebből még csak 1 év járt le, 3 M Ft 10 évre, azonnali áthidaló hitellel ami kb. 7% ? + kb. 160-200e Ft a hitelügyintézéshez kapcsolódó költségek).
  Másik kérdésem:
  Megérné-e a következő konstrukció:
  OTP hitel 5 évig, addig lejár a Fundamenta és alacsonyabb kamatozású hitelt kaphatnék 3 % ? Kiváltanám az OTP-t a Fundamentával.
  Köszönettel: Mária

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Központi hiteltanácsadásra sajnos nincs lehetőség. Ahhoz, hogy Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudjanak adni Önnek fentiekkel kapcsolatban, online ajánlatkérő adatlapunkat kellene kitöltenie vagy személyesen felkeresni a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát.

 • József szerint:

  Adósságrendező hitel érdekelne, többfajta kiváltandó hitelem lenne, és ezek közül az egyik lakáshitel.
  A kérdésem az lenne, hogy a kalkulátor által felkínált két hitel közül a kedvezőbb igénybe vehető-e, mivel a kiváltandó hitelek között van lakáshitel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   A kalkulátor által kiadott, lakáshitel kiváltására kínált kölcsön csak arra az adott célra használható fel. Létezik azonban olyan kedvező adósságrendező konstrukció, mellyel lakás- és egyéb hitel is kedvező feltételekkel váltható ki. Ennek megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Zsóka szerint:

  Külterületen levő, 55 nm2-es lakható épületre (2 szobás) is lehet igényelni lakáshitelt ?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsóka!
   Van olyan pénzügyi partnerünk, melynél a külterületi lakóingatlan hitelezése is megoldható. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését, s Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek az elérhető konstrukciókról!

 • Tomi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Hitelkalkulátorukkal végeztem egy előzetes számítást. 13,5 milliós hitelösszegnél nekem 70.416 Ft-os törlesztést kalkulált a gép, viszont a legtöbb Bank honlapján egy ugyanilyen kondíció magasan 100.000 Ft fölött van. Ezek az ajánlatok csak Önökön keresztül elérhetőek?
  Második kérdésem pedig az volna, hogy van mód kideríteni, hogy körülbelül mekkora összeget finanszírozna a bank használt ingatlan vásárlása esetén?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tomi!
   A Hitelkalkulátor által megjelenített konstrukciók bankpartnereinknél érhetők el. A választott hitel teljes körű ügyintézése díjmentesen bonyolítható irodáinkon keresztül.
   Előzetes hitelbírálat elvégzése után Szakértőink tájékoztatni tudják Önt arról, hogy használt lakás vásárlásához mekkora összegű hitelt kaphat. Személyre szóló hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Sándor szerint:

  Lakásvásárlásra vettem fel az OTP-től kölcsönt, és a megállapított törlesztő részleten felül még jelzálog tipp hitel címen is vonnak tőlem 4.400 forintot. Szeretném tudni, hogy ezt mért vonják. Első lakásvásárló vagyok és a törlesztő részletet a kamattal együtt fizetem. A 4.400 Ft 15 év alatt majdnem 800 ezer forint, amit a törlesztő részleten felül még fizetni kell tipp hitel címen. A szerződéskötéskor ezt nem említették.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   Amennyiben a kölcsönszerződésében nem talál választ kérdésére, akkor a meglévő hiteltörlesztésével kapcsolatban az érintett OTP bankfiók tud Önnek pontos tájékoztatást adni. Javasoljuk a hitelnyújtó személyes megkeresését!

 • Eszter szerint:

  Miyen biztosítást számítanak be lakásvásárlási hitelnél? Hány forint havonta 11.000.000 Ft-nál?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Eszter!
   A biztosítások lakásvásárlási hitelnél önerőként nem vehetők figyelembe.
   A lakáshitelek mellé hitelfedezeti biztosítás köthető halál, baleseti rokkantság, munkanélküliség, keresőképtelenség kockázatára. Erről további információ Szakértőinknél kérhető.
   11M Ft összegű lakásvásárlási hitel törlesztő részletét online lakáshitel kalkulátorunk segítségével ismerheti meg. A legjobb hitelkonstrukciókról online adatlapunk kitöltésével kérhet személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot!

 • Tamás szerint:

  Kedves Hitelnet ügyintézők,
  Külföldön élek párommal, és haza szeretnénk költözni. Lakásvásárláshoz hitelre van szükségünk. 20 millióért vásárolnánk, és a felét szeretnénk összegyűjteni addig önerőre. Itt kint van bejelentett állásunk. A törlesztést lehetőleg 10 évre vennénk fel.
  Meg lehet oldani?
  Tisztelettel köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   A leírtak alapján megoldható a hazai lakásvásárlás. A hitelfelvételhez jövedelemigazolás is szükséges, így a lakáskölcsönt vagy még a kinti munkaviszony fennállása alatt vagy itthoni munkaviszony létesítését után legalább 3 hónappal igényelhetik majd. Szakértőink díjmentes hitelajánlatából tájékozódhatnak az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő konstrukciókról. Személyre szóló hitelajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérhetik.

  • Kolos Schumy szerint:

   Én Floridában élek és dolgozok, már 5 éve ugyanannál a cégnél. Budapesten szüleim szomszéd telkét szeretném megvenni. 30 millió HUF. 25% önerőm megvan. Melyik bank fog nekem bejelentett, leadózott USA fizetésre hitelt adni? 700.000 Ft nettó átszámolva. Tudok deviza alapú hitelt kapni?

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Kolos!
    Deviza alapú lakáshitel felvételére sajnos nincs lehetőség. A lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Áron szerint:

  Tisztelt Hitelnet.hu Szakértő!
  Kérdésem a következő lenne: Számoltam itt a hitelneten egy hitelkalkulációt: egy 5,5 milliós, 25 éves futamidővel. Kijött, hogy 1-300 hónapig 31.356 Ft lenne a törlesztő. Ez azt jelenti, hogy fix a törlesztő részlet, vagy azt hogy ennyi lenne a kezdő havi törlesztő részlet?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Áron!
   A jelenlegi kamatláb mellett lenne ennyi a havi törlesztő részlet. Ez az összeg adott kamatperióduson belül biztosan fix, utána a kamatláb változásának megfelelően módosulhat. A kamatperiódus szabadon választható, vannak 3 hónapos illetve akár 5-10 éves kamatperiódusú hitelkonstrukciók is.

 • Gábor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretném megvásárolni édesanyám házát. A ház értéke 20-24 millió Ft. 8 millió Ft hitelre lenne szükségem. Sajnos önerővel nem rendelkezem és egyedülálló vagyok. 9 éve közalkalmazott vagyok, havi keresetem nettó 87.000 Ft. Van esélyem?
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   A 20-24 millió forint értékű lakás elbír 8 millió forint összegű terhelést, ezért akár önerő nélkül is megvalósulhat a finanszírozás. Azt, hogy nettó 87.000 Ft-os jövedelem elegendő-e a hitelfelvételhez, vagy szükséges fizetőképességet javító adóstárs bevonása, csak előzetes hitelbírálat után tudjuk Önnek megmondani. Az ehhez szükséges adatokat kérjük, küldje el online nyomtatványunkon!

 • Sz. Nikolett szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Egyedülálló 1 gyermekes anyukaként jelenleg albérletben lakunk (panel) és szeretnék kertes házba költözni az 1 éves kisfiammal. Még gyesen vagyok, megtakarításom nincs. Egy 6.000.000 Ft értékű ház felkeltette az érdeklődésemet. Kb. 2.000.000 forintra lenne szükségem előlegnek, mik az esélyeim?
  A választ előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   A gyes hitelfelvételnél nem tartozik az elfogadható jövedelmek közé, ezért arra semmilyen kölcsönt nem tud felvenni. Továbbá lakásvásárláskor a teljes vételár nem vehető fel hitelként, tehát megtakarítás hiányában – megfelelő jövedelemigazolás esetén is – csak plusz ingatlanfedezet bevonásával valósulhatna meg a házvásárlás.

 • Endre szerint:

  Az lenne a kérdésem, hogy egy 8 M Ft-os ingatlanra melyből 4 M Ft megvan, kapok-e 4 M Ft hitelt 160 000 Ft-os nettó fizetésre egyedülállóként. 29 éves vagyok, 5 éve dolgozom egy cégnél, nincs hitelem, nem vagyok Bar listás. 12 évre gondoltam a futamidőt, 40-45 000 Ft-os törlesztővel.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Endre!
   8M Ft-os ingatlanra 160 ezer Ft-os fizetéssel egyedülállóként is kaphat 4M Ft-ot adott munkaviszonnyal a kívánt futamidőre. Az aktuális törlesztő részleteknek online lakáshitel kalkulátorunk segítségével nézhet utána, de online adatlapunk kitöltése után Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot is!

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Szakértők!
  Az lenne a kérdésem, hogy 7,8M Ft-os ingatlanra 150 ezer forintos fizetéssel, feleségem gyesen van, ami 100 ezer Ft körül van és van még 2 évig havi 21 ezer Ft-os törlesztőm. Érdemes megpróbálni hitelt felvenni vagy felejtős? Önerő természetesen nincs (talán másik ingatlan).
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Mivel nem rendelkeznek önerővel, ezért plusz ingatlanfedezet bevonása nélkül biztos, hogy nem tudnak felvenni 78M Ft-ot egy ilyen értékű ingatlanra. Az, hogy plusz fedezettel, megoldható-e a finanszírozás, függ a plusz ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől, valamint meg kell vizsgálni a jövedelemfedezettséget. Mindezt Szakértőink a további részletek ismeretében, online ajánlatkérő űrlapunk kitöltése után tudják megtenni.

 • Anita szerint:

  Jó napot!
  Befektetési céllal szeretnék ingatlant vásárolni, de önerőm nincsen. Tehát a teljes vételárat hitelből kellene megoldanom. Alacsonyabb értékű, nem saját tulajdonú másik ingatlant tudnék bevonni, ha ez megoldható.
  Működhet ez így is?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anita!
   A teljes vételár finanszírozásához mindenképpen szükség lenne plusz ingatlanra. Az, hogy alacsonyabb értékű ingatlan elegendő lenne-e fedezetnek, függ az ingatlanfedezetek területi elhelyezkedésétől és a pontos értéküktől, valamint az Ön jövedelmi helyzetétől. A szükséges információkat kérjük, adja meg online adatlapunk kitöltésével és Tanácsadóink tájékoztatni fogják a hitellehetőségekről!

 • Novák Zoltán szerint:

  Érdeklődöm, mit takar a földhivatali költség?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Földhivatali költségnek számít a jelzálogbejegyzés illetéke, ami 12.600 Ft, valamint a tulajdoni lap (6.250 Ft) és a térképmásolat (3.000 Ft) ára. A TAKARNET rendszerből lekért tulajdoni lapnak és térképmásolatnak alacsonyabb a díja.

 • K. Istvánné szerint:

  Felmondott devizahiteles lakást szeretnénk megvásárolni. A hitel a Raiffeisen banknál volt. Be kellett küldeni egy szándéknyilatkozatot, ami után a bank értékbecslést csinált és most telefonáltak, hogy el lehet kezdeni az intézést, de nem tudjuk hol kell kezdeni, ezért szeretnék önöktől segítséget kérni.
  Tisztelettel: K.-né

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat, és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitellehetőségekről és az ügyintézés menetéről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyletet díjmentesen bonyolítjuk le!

 • Irén szerint:

  Kérdésem: én használt lakást vennék jelzálogra. Lehet így vásárolni lakást? Tehermentes, az ára hatmillió forint, plusz szocpol kettő gyermekre.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Irén!
   Használt lakás vásárlásához igényelhető lakáscélú jelzáloghitelt, ha rendelkezik a vételár kifizetéséhez szükséges önerővel. Szocpolt használt lakás esetén jelenleg nem lehet igénybe venni, tehát a támogatás önerőként nem használható fel. Információk szerint jövő év közepétől kerülhet ismét bevezetésre a félszocpol, de erről most még nincsenek konkrét hírek.

 • K. András szerint:

  Jelenleg a szüleim lakáshitelében adóstársként szerepelek. De én is a saját családommal lakáshitelt szeretnék fölvenni egy általunk választott lakásra.
  Kérdésem az lenne, hogy akadály-e a hitel felvételében az, hogy adóstárs vagyok egy másik hitelben?
  Köszönöm válaszukat!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Az adóstársi szerep nem zárja ki lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során figyelembe veszik a bankok, hogy az adott kölcsönben adóstársként már részt vesz. További pontos tájékoztatást a meglévő hitel és a felvenni kívánt kölcsön részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

 • cserpak gabriella szerint:

  A hitel nem lakásvásárlásra kéne, hanem hitelkiváltás céljából.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   A hitelkiváltás céljára nyújtott hitelekről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szóló, díjmentes adósságrendező hitelajánlatunkat online űrlapunk kitöltésével kérheti.

 • Richárd szerint:

  Tisztelt Ügyintéző!
  Érdeklődni szeretnék, hogy fel szeretnék venni használt lakás vásárlásra 3 millió Forintot 40 évre. Nettó 60 ezer Forint havi jövedelemmel rendelkezem. Ez lehetséges-e?! Szeretnék kérni részletes információt ez ügyben.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Richárd

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Richárd!
   Nettó 60 ezer forintos jövedelemmel lakáshitel felvételére nincs lehetőség. Az igénylő fizetésének legalább a mindenkori minimálbér összegét el kell érnie. Ha ez teljesülne, akkor online ajánlatkérő adatlapunk kitöltése után Szakértőink részletes tájékoztatást tudnak adni.

 • Zsuzsa szerint:

  Mi is szeretnénk házat venni és 3 millióra lenne szükségünk. A szocpolt nem tudjuk igénybe venni, mert a férjem 45 éves. Most várom a 3. babát és jelenleg a gyesből és a családi pótlékból élünk. Mi a lehetőség számunkra?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   A gyes és a családi pótlék nem fogadható el önálló jövedelemként hitelfelvétel során, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitellehetőséget ajánlani.

 • erzsi szerint:

  Jó napot kívánok!
  Én érdeklődnék, hogy hogyan lehet igénybe venni a szocpolt, mert mi is szeretnénk már egy házat. Van egy gyerekünk, ő beteg, a párom bárlistás, én magas családi pótlékot kapok. Tőkénk sajnos nincs. Szeretném megtudni, hogy lehet-e hitelt igénybe venni. Sajnos nem dolgozik, nincs munkalehetőség.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   BAR lista esetén, igazolt jövedelem és önerő hiányában sajnos nincs lehetőség lakásvásárlási hitel igénybevételére. A szocpolnak ugyancsak feltétele a legalább 180 napos folyamatos biztosítási jogviszony.

 • Betti szerint:

  Üdv!
  Családi házat szeretnénk vásárolni. 77.400 Ft rendszeres jövedelemmel rendelkezzem, Párom 140.000 Ft. Én sajnos Bár listán vagyok, 200.000 Ft a tartozásom, amit törlesztek. Ilyen feltétellel felvehető-e lakáshitel? Önerővel rendelkezünk. 4.000.000 Ft összegre gondoltunk.
  Válaszát köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Betti!
   Amennyiben BAR státusza aktív, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

 • Czene Lajosné szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Ha kb. 6 millói Ft-ba kerül a lakás és szocpolt is igényelnének rá (800.000), akkor mennyi önerőre lenne szükség a lakáshitelhez?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Mivel a lakás forgalmi értékének legfeljebb 80%-a vehető fel hitelként, vagyis 6 milliós lakásra maximum 4,8 millió forint, ezért a 800.000 Ft szocpol mellett legalább 400.000 Ft önerőre lenne szükség július 1. után vásárolt használt lakás esetén. A maximálisan felvehető hitelösszeg azonban függ az igénylő jövedelmi helyzetétől és az ingatlan területi elhelyezkedésétől is, tehát a 400.000 Ft a minimum önerő, az előzőektől függően nagyobb összegű saját erőre is szükség lehet. A pontos tájékoztatáshoz további információkra lenne szükség. Ezeket online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével küldheti el. Ezután Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni Önnek.

 • Tímea szerint:

  Üdvözlöm!
  Részletes tájékoztatást szeretnék kapni használt lakás vásárlásával kapcsolatban.
  Több kérdésem is lenne:
  1. Használt lakás esetén 2015 júliusától felvehető CSOK beszámolható-e önerőnek?
  2. Egy 4 M-os hitel esetén, ha lakástakarék szerződést is kötök kb. mekkora törlesztőrészlettel lehet kalkulálni?
  3. Ha megvan a megvásárolni kívánt ingatlan, mennyi idő alatt intézhető el az adás-vétellel kapcsolatosan minden elintéznivaló?
  4. Egy 5.250.000,- eladási árú ingatlan esetén milyen és mekkora indulási költséggel kell számolni (például energetikai tanúsítvány, takarnet, közjegyzői díj stb.)?
  Segítségét nagyon szépen köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tímea!
   1. Meglévő gyermekek után igényelt CSOK önerőként vehető figyelembe.
   2. A havonta fizetendő összeg függ attól, hogy mekkora összegű havi megtakarítást vállal hozzá, illetve milyen hosszú futamidőt választ. A részletekről Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önt tájékoztatni előzőek ismeretében.
   3. A megkötött adásvételi szerződés és a hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció megléte esetén a hitelügyintézés körülbelül 1 hónapot vesz igénybe.
   4. A járulékos költségek pénzintézetenként eltérő összeget tesznek ki, mivel a bankok folyamatosa hirdetnek különböző díjkedvezményeket. Az aktuális díjelengedési akciókról szintén Szakértőink tudnak pontos felvilágosítást adni. Ehhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Heni szerint:

  hello!
  Lakáshitelt szeretnék én közmunkán 52630ft kapok a párom tanfolyamra jár, ő 45000ft kap és mit ajánlanának mert használt lakást szeretnénk várom válaszát.

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Heni!
   Lakáshitel igénylés esetén sajnos sem a közmunka, sem a munkanélküli segély nem fogadható el jövedelemként.

 • Gábor szerint:

  T Szakértő! Szeretnék használt lakáshoz jutni, ám önerőm és ingatlanfedezetem nincs. Közalkalmazott vagyok, havi átlagjövedelmem nettó110ezer ft. Párom aktív BAR listás, így ő kiesik mint adóstárs. Van esetleg valami lehetőség? Lakáshitel, vagy lízing?

  • Hitelnet szerint:

   Kedves Gábor!

   Sajnos önerő vagy kiegészítő fedezet nélkül jelenleg nem megoldható a lakásvásárlás. Az aktív BAR-os adóstárs is kizáró okot jelent. A júliusban bevezetésre kerülő, meglévő gyermek utáni CSOK (szocpol) bizonyos esetekben képezheti a saját erő részét.

 • Lídia szerint:

  Kettő gyermek esetén használt lakás vásárlásához önerő kell-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Lídia!
   Az önerő kérdése számos tényezőtől függ. Például a vásárolandó lakás értékétől, területi elhelyezkedésétől, a lakás energetikai minősítésétől, hasznos alapterületétől, az Ön jövedelmi helyzetétől, stb. Kérdésére pontos választ tehát mindezek ismeretében tudnak adni Szakértőink.

 • Judit szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy használt lakást szeretnék venni, de valószínű bár listán vagyok. Több mint két éve bejelentett állandó munkaviszonyom van, határozatlan ideig.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   Amennyiben BAR listás, sajnos nem lehetséges a hitelfelvétel. A BAR lista kérdésének a számlavezető banknál tud utánanézni.

 • Margó szerint:

  5,3 millió hitel szükséges még egy használt lakás vásárlására, lakás értéke kb. 8-9 millió, a többit fizetjük készpénzben. Három családtag jövedelme kb. nettó 320 ezer, de van egy családtagnak két hitele, amely havonta kb. 55-60 ezer forint összesen. Van-e esély a hitel felvételére?
  Köszönöm válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Margó!
   Ahhoz, hogy konkrét tájékoztatást tudjuk nyújtani Önöknek az elérhető lakáshitelekről, a részletek bővebb ismerete szükséges. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatot fognak készíteni!

 • Csere-Dési Viktória szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Egy belvárosi műemléképület lakásában élünk, amely jelenleg az önkormányzat tulajdonában áll. Hosszú idő óta folyik az “átírási” herce-hurca; úgy tűnik, hogy a következő hónapokban végre a tulajdonunkba kerülhet a lakás. Ehhez, tehát a jelenlegi lakáshoz szeretnénk felvenni a CSOK-ot. 2 pici gyerekünk van, én 37, de a férjem 41 éves. A férjem kora kizáró ok lehet? Illetve a fentiek alapján bármi kizáró ok lehetséges? A táblázat szerint a CSOK jelen esetünkben összesen 1 millió forint. Jól értelmezem, hogy ennél több nem lehet? A lakás megvásárlását 25 év kamatmentes részletfizetéssel tudjuk csak megoldani (az önkormányzat felé), és nyilván a CSOK-ot (is) erre használnánk fel.
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktória!
   A férje életkora nem kizáró ok, mivel nem vállalt, hanem meglévő gyermekek után vennék igénybe a kedvezményt. Amennyiben az egyéb feltételeknek is megfelelnek – melyekről ITT olvashat – véleményünk szerint jogosultak lehetnek a CSOK-ra. A támogatás összege 65,01-80 m2 közötti hasznos alapterület esetén, két gyermek után 1.000.000 Ft.

 • Sándor szerint:

  Tisztelt hölgyem,uram!
  Azután érdeklődnék, hogy vennék fel szabad felhasználású hitelt és vásárolnánk házat és mivel még fiatalok vagyunk, párommal majd házasodunk és vállalni szeretnénk 2 gyereket maximum! Ha megigényelnénk a csok-ot, ebből a támogatásból kilehetne-e vásárolni a hitelt? Vagy mit tudna nekünk ajánlani ebben az ügyben?
  Kérem mihamarabbi válaszát!
  Előre is köszönjük!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Sándor!
   Szabad felhasználású hitel csökkentésére a CSOK-ot nem lehet igénybe venni. Lakásvásárlás esetén a CSOK a vételár kifizetéséhez vehető igénybe. Ha még nincsen gyermekük, a CSOK-ra csak akkor lehetnek jogosultak, ha összeházasodnak a lakásvásárlás előtt és ily módon vállalnak legfeljebb 2 gyermeket.

 • Csilla szerint:

  28 éves, 2 kisgyermekes, gyesen lévő anyuka 2 millió önerővel kaphat-e lakásvásárláshoz szocpolt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csilla!
   A támogatás igénybevételének feltétele legalább 180 napos társadalombiztosítási jogviszony igazolás. Ezt azonban gyes esetén az OEP nem tudja kiállítani. Házastársak, élettársak igénylése esetén ennek igazolása elég az egyik fél részéről.

 • János szerint:

  Üdvözlöm!!
  Szeretnék egy olyat kérdezni, hogy mekkora hitelt tudok felvenni minimálbérrel?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   A felvenni kívánt és az esetlegesen már meglévő hitelek havi törlesztő részlete nem haladhatja meg a minimálbér felét, vagyis jelenleg 34.000 Ft-ot. Az, hogy mekkora összegű hitelnek a törlesztése fér bele ebbe az összegbe, függ a futamidő hosszától. A lehetséges futamidőt pedig befolyásolja az Ön életkora. Kérdésére tehát pontos választ az ügylet részleteinek ismeretében tudnak adni Szakértőink. Ezeket online adatlapunk kitöltésével küldheti el.

 • Katalin szerint:

  Az érdekelne, hogy nekünk már van lakásunk, de szeretnénk venni másik lakást. Jelzálogba tennénk a mostanit és megvennénk az újat, de a páromnak megszűnt a munkahelye.
  Mi lehetne a megoldás?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Lakásvásárlási hitel felvételéhez legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. Bejelentett munkaviszony hiányában nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Zoli szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  A CSOK igénybevételéhez az egyik feltétel, hogy a házaspár egyik fele sem rendelkezhet 50%-nál nagyobb lakástulajdonnal? De vannak “kivételt képző lakástulajdonok” Mely esetek lehetnek kivételek?
  – Ha a párommal maximum 50% a lakástulajdonunk, az kivétel lehet?
  Eladnánk a lakást és nagyobbat vennénk.
  50% összesen a párom és az én tulajdonom, 50% összesen a 2 gyereké, de a 2 gyerek tulajdonán a haszonélvezetünk van. Ebben az esetben kivételt képező a lakástulajdonunk? Vagy a haszonélvezet miatt már nem?
  Válaszukat előre is köszönöm.
  Üdvözlettel,
  Zoli

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoli!
   A kivételt jelentő lakástulajdonokról IDE kattintva tájékozódhat. Az a lakás, melyet vásárlás útján szereztek, nem tartozhat a kivételek közé. Ha azonban Önök a meglévő lakásukat eladják és helyette másikat vásárolna,k akkor jogosultak lehetnek CSOK-ra, ha a CSOK kérelem benyújtásakor az eladásra szánt lakásuk már nincs a tulajdonukban.

 • Andrea szerint:

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődni szeretnék. A párommal szabad felhasználású hitelt szeretnénk felvenni. Kell hozzá valamennyi alaptőke? Ha igen, akkor ez az alaptőke megy el a plusz költségekre?
  Mennyi plusz költséggel jár egy lakóház vásárlása? Mikor kell az értékbecslőt kihívni? A lakóház 2,5 millió Ft és mi 3 millió szabad felhasználású hitelt szeretnénk igénybe venni. Kettőnk havi rendszeres jövedelme összesen 250-300.000 Ft.
  Várom mielőbbi válaszát.
  Üdvözlettel.
  Andrea

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   2,5 millió forint értékű lakóházat egyik bank sem fogad el fedezetként, ezért nem lehetséges a hitelfelvétel. 3 millió forint összegű szabad felhasználású jelzáloghitelt akkor tudnak felvenni, ha van lehetőségük – akár más személy tulajdonában lévő – legalább 5-6 millió forint értékű ingatlanfedezet bevonására. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető kondíciókról, költségekről.

 • Ivett szerint:

  Üdvözlöm!
  Jelenleg közmunkában dolgozunk a párommal nyolc órában, mind a kettőnknek többször lett hosszabbítva a szerződése. Nekem ez lesz a negyedik évem. Érdeklődnék, hogy 2-2.500 000 Ft összegű hitelt tudnánk-e igényelni használt lakás vásárlásra?
  Tájékoztatásukat előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Ivett

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ivett!
   A hitelfelvétel lehetősége függ attól, hogy pontosan milyen munkaszerződéssel rendelkeznek (mióta áll fenn a munkaviszony, hányszor lett hosszabbítva, mikor jár le, stb.), továbbá meghatározó az igazolt nettó jövedelem összege, valamint a vásárolni kívánt használt lakás értéke. Ha a lakás értéke 2-2,5 millió Ft, akkor arra nem vehető fel lakáshitel az alacsony érték miatt. A szükséges információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg. Ezt követően Szakértőink ismertetni fogják az esetleges lehetőségeket.

 • Tom szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Most fizettem ki a tartozásaimat, jelenleg passzív BAR listás vagyok, nettó 600 ezer forintot keresek évek óta. Van 2 gyermekünk, így CSOK-kal kombinált lakáshitelt szeretnénk felvenni kb. 10 millió értékben, természetesen önerő illetve, ha szükséges, pótfedezet van.
  Van esély így passzív Bar-osként hitelhez jutni? Semmi hitelünk nincs.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tom!
   Passzív BAR listásként akkor van lehetőség hitelfelvételre, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll.

 • Szabó CSaba szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  3 kisgyermekes házaspár vagyunk, már rendelkezünk egy kis értékű (2 milliós) saját tulajdonú ingatlannal. Ezt szeretnénk lecserélni, de eladása (vidéki volta miatt) nehézkes. Jövedelmem 200.000 Ft, határozatlan idejű szerződés, 2 év bedolgozott munkaviszony, feleségem jelenleg gyesen (75.000 Ft). Önerőnk sajnos nincs más. Van-e lehetőség a CSOK igénybevételére, illetve milyen hitel lenne számunkra megfelelő egy kb 10 milliós lakás vásárlás esetén?
  Válaszukat köszönöm.
  Tisztelettel: Csaba

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Ha vásárlás útján szerezték a házat és nem tudják értékesíteni a másik lakás megvásárlása előtt, akkor sajnos kizárja a CSOK-ra való jogosultságot. Arról, hogy az egyéb módon szerzett lakástulajdon mely esetben nem jelent kizáró okot CSOK igénylésénél, IDE kattintva tájékozódhat.
   10 millió lakás vásárlásához azonban a 3 gyermek után esetlegesen igénybe vehető CSOK nem jelent elegendő önerőt. Ahhoz, hogy finanszírozható legyen a vételár banki hitelből, szükség lenne a meglévő lakás eladásából származó bevételre is. Ha ez megoldható, akkor az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott, díjmentes tájékoztatást online adatlapunk kitöltése után.

 • Péter szerint:

  Jelenleg lakásvásárlás előtt állunk. Tudomásom szerint, ha hitelt szeretnék felvenni, akkor mindenképp bele kell vonni a feleségemet is adóstársként, ő viszont jelenleg munkanélküli. Az én nettó jövedelmem (350e) bőven megfelelne a bank követelményeinek, de nem tudom, hogy ilyen esetben hogyan kaphatok hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Péter!
   Amennyiben az Ön munkaviszonya legalább 3 hónapja fennáll és nincs próbaidőn, akkor megfelel a hiteligénylés alapfeltételének, ezért nem jelent problémát, ha adóstársként bevont felesége jelenleg munkanélküli. A legkedvezőbb hitellehetőségekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Borbála szerint:

  Hitelt szeretnék igényelni használt lakás vásárlására. 5 millió Ft. Adóstárs vagyok. Fundamenta lakáskassza megtakarításom van 1,5 millió Ft. Havi jövedelmem 120-150 ezer Ft.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Borbála!
   Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • István szerint:

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődni szeretnék. Jelenleg több mint 7 hónapot dolgoztam és most írtam alá egy egy éves szerződést és szeretnék használt lakást vásárolni, mivel jelenleg feleségemmel és újszülött fiammal albérletbe élünk. Feleségem nem dolgozik, de családi pótlékot és gyest kap. Az én fizetésem nettó 51 ezer forint.
  Milyen lehetőségem akadna, hogy megteremtsük az első saját házunkat?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves István!
   Minimálbér alatti keresettel sajnos nincs lehetőség egyik banknál sem lakáshitel felvételére. Továbbá lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mert a vásárolandó lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként.

 • Judit szerint:

  Tisztelt Hitelszakértő!
  22.900.000,- Ft értékű házat szeretnénk venni. Nettó igazolható jövedelmem 140.000,- Ft + 48.000,- családi pótlék + 25.000,- gyermeknevelési támogatás. Illetve 120.000,- Ft gyerektartás. Párom nettó jövedelme, ami igazolható, szintén 140.000,- Ft.
  Önerőnk 7 millió forint készpénz.
  Kérdésem, hogy a hiányzó 16 millió forintot van-e esélyünk megkapni.
  Köszönöm válaszukat előre is.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   A leírtak alapján van esély arra, hogy a 22.900.000 Ft értékű ház vásárlásához 16 millió forint összegű piaci kamatozású lakáshitelt vegyenek fel. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Erika szerint:

  Én az ügyben szeretném kérni a tanácsukat, segítségüket, hogy szeretnénk felvenni 1 500 000 Ft-ot! Bementünk egy bankba, ahol 8-10 éves futamidőre tudnánk a párommal felvenni ezt az összeget havi 20-25 ezer Ft-os törlesztőrészletre! A páromnak 79 900 Ft a nettó jövedelme, én jelenleg nem dolgozom! A kérdésem az lenne, hol érné meg leginkább felvenni ezt az összeget, hogy ne a dupláját fizessük vissza? Ez a bank, ahol jártunk számolgattunk és az 1 500 000 Ft helyett 3 000 000 Ft-ot fizetnénk vissza!
  Köszönöm szépen a válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erika!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

 • Éva szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Családi házat szeretnék vásárolni (tégla építésű) 6 millió Ft. 48 éves vagyok, válófélben. Megegyezés hiányában jutottam erre a elhatározásra. Jelenlegi bérem N 74.670 Ft. Szerződésem határozatlan idejű. Kaphatok-e kölcsönt maximum 15 évre és mennyit? Ingatlanfedezetnek a jelenlegi közös tulajdonú ház felét, illetve az édesapám után örökölt fél házat (vályog építésű) tudom felajánlani. Ha lehet minél kevesebb készpénzes önerőt szeretnék bevonni. Adóstársnak gyermekem jelentkezne, aki önálló keresettel rendelkezik.
  Melyek a legkedvezőbb feltételek, és melyik bank kínálja ezeket?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Fedezetként fél ingatlan nem fogadható el. Az említett ingatlanok csak akkor vonhatók be fedezetként a jelzáloghitelbe, ha azok valamennyi tulajdonosa hozzájárul a jelzálogbejegyzéshez és részt vesz a hitelügyletben. Amennyiben ez nem oldható meg, úgy nagyobb összegű készpénzes önerő szükséges.
   Ahhoz, hogy tájékoztatni tudjuk Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Zoltán szerint:

  Üdvözlöm!
  A kérdésem az lenne, hogy lakásvásárlás esetén kaphatok-e hitelt az alábbi feltételek fennállásával (tehát egyáltalán teljesítem-e a hitelfelvételhez szükséges feltételeket):
  – Magyarországon 2015. február 1. napja óta állok köztisztviselői jogviszonyban (előtte Finnországban dolgoztam 1,5 évet);
  – Rendelkezem kb. 7-8 millió Ft önrésszel;
  – Bruttó fizetésem 475.000 Ft;
  – Egyelőre próbaidőmet töltöm, amely augusztus 30-án jár le.
  Köszönettel:
  Zoltán

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Hitelfelvételre a próbaidő lejárata után lesz lehetősége.

 • Krisztina szerint:

  Használt lakást szeretnék vásárolni. Ez hogyan működik?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Lakáshitel fedezete lehet maga a megvásárolni kívánt ingatlan, ha annak forgalmi értéke eléri legalább a 3,5 millió Ft-ot. Az ingatlan értékének – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum a 80%-a vehető fel hitelként, illetve plusz fedezet bevonásával akár a teljes vételár felvehető. Az igényelt és az esetlegesen már meglévő hitel havi törlesztő részletének bele kell férnie az igénylő nettó jövedelmének 50%-ába. A lakásvásárlási hitelt a bankok az eladó adásvételi szerződésben megjelölt bankszámlájára utalják a vételár utolsó részeként.
   Személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatunk megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Krisztina szerint:

  Jó napot!
  Azt szeretném kérdezni, hogy ha van szerződésem, de tgyáson vagyok itthon, előtte táppénzen voltam, akkor kaphatnék hitelt? Használt lakást szeretnénk venni, vályog. Két gyermekem van, szeretnénk igénybe venni a csok-ot is. 3.500.000 Ft-ra lenne szükségünk. Ha nekem nem lehet, akkor a párom kaphat hitelt úgy, hogy minimálbérrel van bejelentve, de van a nevén jelzáloghitel? Adóstárssal működhetne?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   T-gyásra nem vehető fel lakáshitel, de párja önállóan elfogadható jövedelme mellett a T-gyás kiegészítő jövedelemként figyelembe vehető. Azt, hogy párja meglévő jelzáloghitele mellett adóstárs nélkül hitelképesek-e, Szakértőink előzetes hitelbírálat után tudják megmondani. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Judit szerint:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék!
  Ingatlan fedezetű hitelt szeretnék felvenni idén, használt ház vásárlásra!
  Sajnos időközben a férjem keresőképtelen lett (eltört a keze, így kijelentette őt a munkaadója). Úgy olvastam az oldalukon,hogy házastárs esetében mindenképp be kell vonni adóstársnak Őt, igaz a fele ház az Övé is lesz majd. Az én fizetésem nettó 140.000.-, ez esetben mennyi a valószínűsége,hogy szükség lesz a keresetére? És ha szükség lesz rá,akkor min. 3 hónapja kell hogy keresőképes legyen?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   A kérdés az, hogy az Ön igazolt nettó jövedelme elegendő-e a felvenni kívánt lakáshitel törlesztésére. Ez attól függ, milyen értékű lakást vásárolnak és hol, mennyi hitelt szeretnének felvenni, mennyi lenne annak a havi törlesztő részlete és van-e valamilyen meglévő hiteltörlesztésük. Ezeket az információkat online adatlapunk kitöltésével adhatja meg, majd ezek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy férje részéről is szükség lesz-e jövedelemre. Ha igen, akkor a legalább 3 hónapos munkaviszony alapfeltétel lesz.

 • Mária szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Létezik olyan hitelintézet, amelyik elfogadja az adóstárs vagy kezes esetén a német nyelvű (Ausztriában kiállított) jövedelemigazolást?
  Köszönettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Német nyelvű jövedelemigazolást több bankpartnerünk is elfogad. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink tájékoztatni fogják.

 • József szerint:

  3 éve közmunka programba veszek részt és szeretnék érdeklődni, hogy lakás vársárásra tudok-e felvenni hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   A hitelképesség függ az igazolt nettó jövedelmének összegétől és munkaszerződésének típusától. Ezeket az adatokat kérjük adja meg online ajánlatkérő nyomtatványunkon és Szakértőink tájékoztatni fogják.

 • yoda szerint:

  Üdv!
  Kérdésünk az lenne, a család jövedelme 205.000 Ft, de ebből az igazolt 125.000 Ft. Ilyen esetben van-e esély hitelfelvételre? Családi házat szeretnénk vásárolni.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Yoda!
   A hitelképesség függ attól, hogy milyen értékű házat szeretnének vásárolni és mennyi hitelre lenne szükség, mennyi önerővel rendelkeznek. Ezeket az információkat online ajánlatkérő adatlapunk kitöltésével adhatja meg, s a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják.

 • Zsuzsa szerint:

  Üdvözlöm!
  Tervezzük használt családi ház vásárlását. Élettársam külföldön dolgozik, ott is van bejelentve. Az én jövedelmem nettó 65 000 Ft, az övé kb. 300 000 Ft. Van 1,5 millió forint megtakarításunk. Van-e esélyünk banki hitelt felvenni, ha találunk maximum 10 millió forintért házat. Illetve igényelhetjük-e hozzá a CSOK-ot, ha csak nekem van 180 napnál több tb-nél igazolható munkaviszonyom (páromat ki kellett jelenteni a külföldi munka miatt), van két 10 éves gyerekünk, 40 és 45 évesek vagyunk. Egyikünknek sincs ingatlantulajdona.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsuzsa!
   CSOK igényléshez elegendő, ha legalább az egyikük részéről megvan a szükséges TB jogviszony igazolás, a leírtak alapján tehát úgy véljük, hogy jogosultak lehetnek CSOK-ra.
   A bankok a külföldi munkaviszonyból származó jövedelmet is elfogadják hitelfelvétel során. A legkedvezőbb lakásvásárlási hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • K.András szerint:

  Helló!
  Érdeklődnék, hogy milyen kilátásaim vannak a jövőre nézve lakáshitel terén.
  Lakásvásárlást tervezek a nem túl távoli jövőben (még 2015-ben, ha ez lehetséges). Munkahelyen 2015. augusztus 1-től lesz határozatlan idejű teljes állásban. Keresetem 400.000 Ft bruttó környékén és még vásáslás előtt tervben van a nősülés is. Jelenleg 25 éves vagyok.
  Ezek alapján mikor vehetnék fel lakáshitelt, illetve mekkora lehet maximum a havi törlesztőrészletem?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Augusztus 1-től már igényelhet lakáshitelt, mivel a folyamatos munkaviszonya meglesz. A felvenni kívánt hitel havi törlesztő részlete nettó 400.000 Ft alatti jövedelem esetén a jövedelemnek maximum 50%-a, 400.000 Ft vagy azt meghaladó jövedelem esetén a kereset 60%-a lehet.
   Használt lakás vásárlásához július 1-től CSOK (családok otthonteremtési kedvezménye) is igényelhető lesz. Ezt a támogatást akkor is igénybe lehet venni, ha még nincsen gyermek, de vállalnak. Legfeljebb 2 gyermek vállalható, akiknek 8 éven belül kell megszületniük. A használt lakás vásárláshoz igényelhető CSOK feltételeiről és összegéről IDE kattintva tájékozódhat.
   A lakásvásárláshoz önerő is szükséges, mivel a lakás teljes értéke nem vehető fel hitelként. Az igényeknek és lehetőségeknek megfelelő lakáshitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Gábor szerint:

  Jó napot!
  Vettem fel lakáshitelt 2008-ban (lakásvásárlásra) 5,5 millió forintot 20 évre. Ezt a hitelt a testvérem fizeti és ő is lakik az ingatlanban. Most szeretnék venni egy másik ingatlant szintén hitelre.
  Lehetséges-e ez?
  Havi keresetem 170-180 ezer forint nettó. A meglévő hitel törlesztője havi 55 ezer forint (árfolyamrögzítéssel). (Amit a testvérem fizet is rendesen.)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   A meglévő lakáshitel nem zárja ki újabb lakáshitel felvételét, de a hitelbírálat során mindenképpen figyelembe kell venni. Havi 170-180 ezer forintos kereset esetén a meglévő 55 ezer forintos hiteltörlesztés mellett van lehetőség a jövedelem további terhelésére. Személyre szabott tájékoztatást Szakértőink a további részletek ismeretében készséggel adnak Önnek, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Anett szerint:

  Milyen hitelt kaphatunk abban az esetben, ha van már egy gyermekünk, de nem vagyunk még házasok? Milyen feltételekkel kell szolgálnunk, hogy hitelhez juthassunk? Mennyi lenne az a bizonyos hitelösszeg, amit kaphatunk? Igényelhetünk-e hitelt, ha csak az egyikünk dolgozik a másikunk pedig a kicsivel van otthon?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anett!
   Élettársak is igényelhetnek piaci kamatozású és államilag támogatott lakáshitelt egyaránt. A hitelfelvételhez megfelelő jövedelemfedezettség, minimum 3 hónapos, folyamatos, nem próbaidős munkaviszony szükséges. A maximálisan felvehető hitelösszeg függ az ingatlanfedezet értékétől, területi elhelyezkedésétől és az igénylők jövedelmi helyzetétől, tehát az elérhető összegről ezek ismeretében tudnak Szakértőink pontos tájékoztatást adni. Lakáshitel egy jövedelemmel is igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Hajnalka szerint:

  Jó napot!
  Érdeklődni szeretnék, hogy vőlegényemmel ketten tudnánk-e lakáshitelt vagy hasonlóhoz folyamodni? Párom 8 órás műszakba van bejelentve szakmunkás minimálbérre, én pedig 6 órában nettó 60.000 Ft-ra. Most egy olyan albérletben lakunk, ahol 60.000 Ft + rezsi a díj, fizetjük is rendesen, de inkább olyanra szeretnénk a pénzünket kiadni, ami a miénk is lesz, nem csak a “levegőbe” megy el a pénzünk.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető lakáshitelekről!

 • Gyula szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  A kérdésem az lenne, hogy van egy viszonylag alacsony értékű házrészem, amit eladásra szántunk, másik ingatlan vétele miatt. Találtunk is egy megfelelőt, áron alul hirdeti az úr. A mi ingatlanokat beszámítaná a vételárba, 1.300.000 Ft értékben. Az övét 3.200.000 Ft-ért adná, tehát 1.900.000 Ft-ot kellene ráfizetnünk. Voltunk bent a bankomnál ez előtt még, ahol azt mondták az adott településen, ebben az árkategóriában 2.300.000 Ft-ot tudnának maximum adni jelzálog alapú kölcsön formájában, a maradék 900.000 Ft önerő kell legyen. A fizetésem 180-190 ezer Ft nettó, végleges szerződésem van a munkahelyemen, más hitelem nincs. Lehetséges, hogy az ingatlan házrészünk beszámítása így elegendő akkor?
  Válaszát előre is köszönöm, szép napot.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gyula!
   A leírtak alapján a beszámított házrész elegendő önerőnek.

 • adrienn szerint:

  Tisztelt szakértő!
  Érdeklődni szeretnék, hogy három gyermekem van, jelenleg itthon vagyok főállású anyaságin, amíg a pici nem lesz nyolc éves. Most vagyok 30 éves, a párom 33. Szeretnénk 2 év múlva vásárolni saját önerőnkből egy családi házat, de sajnos a párom nincsen bejelentve a munkahelyén, így ebben az esetben a szocpol bármely formáját majd fel tudjuk használni akár a ház megvásárlásához, illetve ha nem, akkor a felújításához? Vagy mivel főállású anyaságin leszek még kb. 5 évig, ezért végképp lemondhatok a szocpolról, mert addigra elmúlok 35 éves én is és a párom is? Esetleg zárkert vásárlása esetén kérhető?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Adrienn!
   A szocpoljogosultsághoz legalább az egyiküknek rendelkeznie kell minimum 180 napos folyamatos társadalombiztosítási jogviszonnyal. Ennek megléte nélkül sajnos nem lehetnek jogosultak a kedvezményre.
   Lakásfelújításhoz, illetve zártkert vásárlásához szocpol nem vehető igénybe. Felső életkorhatár nincsen, ha meglévő gyermekek után igénylik a támogatást, ezért 35 éves kor felett is jogosultak lehetnek rá.

 • Judit szerint:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy milyen lehetőségeim lehetnek lakáscélú hitel felvételére, ha a férjemmel természetesen 50-50%-ban leszünk tulajdonosok, de neki sajnos nincs bejelentett munkahelye!
  Azt tudom, hogy mivel a férjem, így kötelező őt is bevonni, de mi a teendő, ha hivatalosan csak nekem van bejelentett munkahelyem és a fizetésem átlagosan 140.000 Ft!
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   Ahhoz, hogy pontos tájékoztatást tudjanak adni Önnek Szakértőink, az ügylet további részleteit – például lakás vételára, területi elhelyezkedése, önerő összege, életkoruk, munkaviszony létesítésének dátuma, egyéb meglévő hiteltörlesztés, stb. – is ismerni kellene. Kérjük, töltse ki online adatlapukat és Szakértőink személyre szóló, díjmentes tanácsadást nyújtanak!

 • tímea szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Párommal használt házat szeretnénk vásárolni kb. 5 millió Ft értékben. Nekem személyi kölcsöntörlesztést von a bank havi 23 ezer Ft-ot. Kettőnk keresete 130.000 havonta.
  Kérdésünk az lenne, milyen lehetőségeink vannak, ha önerővel még nem rendelkezünk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tímea!
   Ha nem rendelkeznek önerővel, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával lenne esetleg lehetőség lakásvásárlási hitel felvételélre. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat és Tanácsadóink tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

 • Szandra szerint:

  Jó napot!
  Én egy 3 gyerekes anyuka vagyok. Sajnos régebbi tartozás miatt BAR listára kerültem. Szeretnék saját lakáshoz jutni, mivel albérletben lakunk évek óta, ami kidobott pénz.
  Kérdésem az lenne, hogy BAR listával, szocpollal és egy plusz fedezeti külterületi ingatlannal lenne-e esélyem felvenni lakáshitelt? Bejelentett munkahelyem van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szandra!
   BAR lista esetén nincs lehetőség egyik bankpartnerünknél sem hitelfelvételre, ezért a leírtak alapján sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • István szerint:

  38 éves vagyok, 2 gyermek édesapja, feleségem munkanélküli. 5.800.000 Ft-ért van egy ház, amit szeretnék megvenni az új szocpol rendszerrel 1 100 000 + 600 000 önerővel. Havi 200 000 nettó a keresetem. Tartozásunk nincs.
  Kaphatok-e hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves István!
   A maximálisan felvehető hitelösszegről Szakértőink a további részletek ismeretében tudják Önt tájékoztatni. Kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Ferenc szerint:

  Üdvözlöm!
  Használt lakásvásárláshoz szeretnénk felvenni 3 millió forint hitelt élettársammal, két gyermekünk van. Szocpollal együtt szeretnénk, ez volna az önerőnk. Nettó 75.000 Ft fizetésem van, páromnak van 21.000 forintos jövedelme és a gyerekek után családi és gyes. Volna lehetőség rá? Nincs semmiféle más tartozásunk.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és az ügy további részleteinek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önöket arról, hogy adott ingatlan vásárlásához felvehető-e a szükséges összeg.

 • viki szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy van 3 gyermekem, nincs a nevünkön se ingatlan, semmi. Kinéztünk egy házat, 2.600.000 Ft, már a 30%-át odaadtuk közjegyző előtt. Melyik bank lenne az, amelyiknél meg lehet igényelni a CSOK-ot vagy mi a további lépés?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viki!
   Egyelőre még nincs információnk arról, hogy mely hitelintézeteknél lesz igényelhető a CSOK július 1. után. A jogosultság feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat.

 • Árpi szerint:

  Hogyan lehet Önöknek személyesen kérdést feltenni?

 • Márta szerint:

  Új munkahelyen nemrég kezdéssel is adnak lakáshitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Márta!
   Lakáshitel felvételéhez a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónapos, nem próbaidős munkaviszony igazolása szükséges.

 • Hajnalka szerint:

  Havi részlet fizetésre vettem házat, ami 2016 márciusban lesz az enyém teljesen. Milyen hitelt vehetnék fel, hogy közben tudjam csinálgatni a házat? Munkahelyem van, havi 61.000 Ft a keresetem és van egy 5 éves kisfiam.
  Várom válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Hajnalka!
   Lakáshitel felvételére csak akkor lenne lehetősége, ha a lakás a földhivatalban már az Ön nevén szerepelne. Továbbá a hitelfelvételhez – akár jelzáloghitelről, akár fedezet nélküli személyi kölcsönről van szó – legalább nettó 70.000 Ft-os jövedelem igazolása szükséges.

 • Erika szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kaposváron szeretnék lakásvásárlási hitelt felvenni. Kaposváron nincs irodájuk, hogyan tudnak itt szolgáltatni?
  Üdvözlet: Erika

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erika!
   Mivel Kaposváron nincs irodánk, ezért a pécsi vagy nagykanizsai Hitelnet irodában tudunk Önnek segíteni.

 • Natália szerint:

  Csobajon lakunk, (irányítószám 3927). Élettársam bejelentett munkaviszonnyal rendelkezik. Szeretném megkérdezni, hogy ha szintén Csobajon lenne az ingatlan, amit szeretnénk megvásárolni, akkor kaphatunk-e hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Natália!
   A hitelfelvétel lehetősége attól függ, hogy milyen értékű ingatlant szeretnének megvásárolni, mennyi önerővel és igazolt jövedelemmel rendelkeznek. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a szükséges információk ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni az esetleges hitellehetőségekről.

 • Judit szerint:

  Üdvözlöm!
  Érdeklődni szeretnék, hogy mikor igényelhetek jelzáloghitelt abban az esetben, ha a jelenlegi lakásomat eladtam, kb. augusztus vége-szeptember elején fizet ki a vevő. Ezen a lakáson is van jelzálog (forint) hitel! Meg kell várnom, hogy az eladott lakásomról levegyék a jelzálogot? Vagy amint visszafizettem minden tartozásomat a eladott lakás árából, akkor akár azonnal igényelhetek új hitelt, persze másik banknál, az új ház megvásárlására?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   Valamennyi tartozás visszafizetésének igazolása után már igényelhető újabb kölcsön. Ha elküldi online ajánlatkérését, Szakértőink készséggel tájékoztatják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakáshitelekről!

 • Mária szerint:

  Férjem 41 éves idén. Mindketten dolgozunk. Én BAR-os vagyok. Szeretnénk házat venni. Van 2 gyermekünk. Örökölt 1/2 rész és van egy kis ház is a nevén, de lakhatatlan.
  Mit tegyünk? Segítsen.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Az örökölt 1/2 lakástulajdon, illetve a bontási engedéllyel rendelkező ház, valamint a BAR lista nem jelent akadályt gyermekek utáni támogatás igénylésénél, lakáshitel azonban BAR lista esetén sajnos nem vehető fel.

 • Mária szerint:

  Hova forduljak ilyen esetben? Melyik banknál kaphatok a férjemmel hitelt, ha én BAR-os vagyok, de a férjem betöltötte a 40. évet, én 29 vagyok és van 2 gyermekünk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   BAR lista esetén sajnos egyik pénzügyi partnerünknél sem lehetséges a hitelfelvétel.

 • Ákos szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy lakáshitelnél a bankok figyelembe veszik a másodlagos jövedelmet? Feleségemmel vennénk fel a hitelt, az én jövedelmem nettó 180.000 Ft, a feleségem gyedet kap, ez 85.000 Ft, ez munkabérként jön a számlára, ezen kívül kap még 50.000 Ft gyest és 48.000 Ft családi pótlékot. A bankok mindent figyelembe vesznek, vagy csak az adózott jövedelmet?
  Köszönöm!
  Üdv.: Ákos

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ákos!
   A gyedet és a gyest másodlagos jövedelemként figyelembe veszik a bankok, a családi pótlékot nem minden pénzintézet fogadja el.

 • Mária szerint:

  Akkor a szocpolt igénybe tudjuk venni hiába 41 éves a férjem. Én meg 29. És ha csak a férjem igényelne kölcsönt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Meglévő gyermekek után igényelt szocpol esetén nincsen felső életkorhatár az igénylőkre vonatkozóan, tehát akkor is jogosultak lehetnek rá, ha a férje 41 éves.
   Hitel azonban a házastárs bevonása nélkül nem vehető fel.

 • Judit szerint:

  Üdvözlöm!
  Az lenne a kérdésem, hogy miután aláírtuk a végleges adásvételi szerződést ügyvéd jelenlétében (Én vagyok az ELADÓ), és a vevőim hitelből fognak kifizetni, akkor amíg meg nem kapják a hitelt, és ki nem fizetnek, nem kell elhagynom a házat, igaz? Mert pl. a közüzemi szolgáltatóknál is 15 napon belül be kell jelenteni a változást, akkor lehet hogy a számlák már az Ő nevükre jön majd de én lakok még a lakásba,mivel a bank 30-60 napon belül fizet ki?
  Előre is köszönöm válaszát!

 • Mária szerint:

  Érdekelne, hogy a két gyermekem szocpolja mellé felhasználhatom-e a fundamentánkat, 8 évre szóló. 2017. 04. hóban jár le a nyolc év. Hol tudom önökkel felvenni a kapcsolatot? Én Szabolcsi vagyok.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   A Fundamenta felhasználásáról a Fundamenta Lakáskassza szakértője tudja Önt tájékoztatni.
   A nyíregyházi Hitelnet iroda elérhetőségét ITT találja.

 • Bene Gábor szerint:

  Szeretnék hitelt felvenni lakásvásárlásra! A hitel összege 5 millió forint lenne. Önerőm nincs, viszont egy második ingatlant be tudnék vonni a hitelügyletbe, melynek értéke kb. 4 millió forint! A havi nettó jövedelmem 110 ezer forint.
  ilyen feltételek mellett kaphatok kedvező hitelbírálatot?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   Az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez szükséges további információkat kérjük adja meg online adatlapunk kitöltésével!

 • Györkis Viktor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Párommal szeretnénk használt házat vásárolni. Ami gondot okoz sok banknál az, hogy a ház 5 millió Ft alatt van, nincs gáz és vályog a fal. A ház 4,3 millió Ft-ra lett felbecsülve. Ehhez szeretnénk jelzáloghitelt felvenni, de nem tudom melyik lenne az a bank, amelyik ad hitelt számunkra. Havi jövedelem 250e Ft-ot meghaladja, nincs semmilyen tartozásunk.
  Válaszát előre is köszönöm!
  Üdv: Viktor

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktor!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink utána néznek az esetleges finanszírozási lehetőségeknek.

 • Szabolcs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Párommal jövőre tervezünk használt lakást vásárolni és felújítani! Az ingatlan értéke 7 millió forint, de felújításra, átalakításra is költeni kellene kb. 3 millió forintot!
  Lehetőség van-e egyben felvenni a hitelt vásárlásra, illetve a felújításra, vagy mindenképpen külön kellene kezelni a két dolgot? Milyen lehetőségeink vannak?
  Kb. 2 millió forint megtakarítással rendelkezünk, bejelentett munkahellyel! Összesen cirka 300 ezer forint nettó havi átlag keresetet tudunk felmutatni!
  A vásárlás illetékének megfizetése is érdekelne, ugyanis én 2016 májusában betöltöm a 35. életévemet! Ha a pár egyik tagja eléri a 35. életévét, akkor már nem jár az illetékfizetési kedvezmény?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Köszönettel: Sz.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   A lakásvásárlási és lakásfelújítási hitel két külön hitelszerződést jelentene. De kérdés az, hogy az adott ingatlan a lakásvásárlásra felvett hitel után elbír-e még további terhelést. Egy ingatlan ugyanis – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum értékének 80%-áig terhelhető. Vagyis 7 millió forint értékű ingatlanra összesen maximum 4,8 millió forint hitel vehető fel. Magasabb összegű hitelfelvételhez plusz ingatlanfedezet bevonására lenne szükség. Személyre szóló, díjmentes lakáshitel ajánlatunkat online adatlapunk kitöltésével kérheti.
   Információink szerint a 35. életévét betöltött személy már nem veheti igénybe az illetékkedvezményt.

 • Szabolcs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Rendben! Köszönöm az infót!
  Ebből kiindulva valószínűleg úgy fogjuk csinálni, hogy első hitelből megvásároljuk a lakást! Ahhoz anyagi fedezetként meg lenne a megtakarítás és a jövedelem! A második hitelt pedig ráterheljük a megvásárolt lakásra!
  Így működhet?
  Köszönettel: Sz.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Ez így nem fog működni, mivel már a lakásvásárlási hitelt is ráterhelik a vásárolandó ingatlanra, s ezt követően az már a leírtak alapján valószínűleg maximálisan terhelt lesz. Ezért írtuk, hogy plusz ingatlanfedezetre lenne szükség a további terheléshez.

 • Csilla szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Használt lakás vásárlására készülünk és találtunk is egy számunkra megfelelő ingatlant. Az értékesíteni kívánó személy nem tulajdonos, hanem a testvére! A tulajdonos sajnos egészségügyileg olyan állapotba került, hogy teljes körű gondozásra szorul és felépülés nem is remélhető.
  Kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben mire kell nagyon odafigyelni? Hogyan értékesítheti így teljes joggal számunkra az ingatlant az eladni kívánó testvér? Nem szeretnénk, ha a későbbiekben probléma lenne abból, hogy semmi sem az eladó nevén van!
  Segítségét előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Csilla

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csilla!
   Irodánk hitelügyintézéssel, hiteltanácsadással foglalkozik, így ebben a kérdésben nem vagyunk illetékese. Javasoljuk, hogy jogi szakértő (ügyvéd) segítségét kérje az ügyben.

 • Szabolcs szerint:

  Tehát akkor úgy tudnám megvenni az ingatlant, hogy a 4,8 milliós hitelösszeget megkapom a banktól, a maradék 2,2 milliót pedig önerőből kell biztosítanom!? A felújításra milyen lehetőségeim lennének, ha nem akarok, vagy nem tudok ingatlanfedezetet biztosítani, és a már megvásárolt ingatlan is maximálisan terhelt lesz a vásárlás miatt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Az, hogy az ingatlan forgalmi értékének 80%-át ténylegesen is megkapja-e vagy sem, az a hitelbírálat, jövedelemvizsgálat eredményétől függ. A vonatkozó jogszabály maximum 80%-os finanszírozást tesz lehetővé (tehát 7M Ft-os ingatlanérték esetén maximum 4,8M Ft hitelt), de ez nem automatikus. A tényleges adható hitelösszeg ennél kisebb is lehet. Erről Szakértőink csak előzetes hitelbírálat után tudnak közelebbi tájékoztatást adni.
   Ha az ingatlan maximálisan terhelt és újabb ingatlanfedezet bevonása nem oldható meg, akkor sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Szabolcs szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Olyan komplett hitel felvételére, amely egy használt lakás megvásárlását és annak felújítását, átalakítását is magába foglalná egyáltalán nincs lehetőség sehol? Kb. 11 milliós hitelösszegről lenne szó! Ha nincs, mit javasolnának?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Szabolcs

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szabolcs!
   Ha az adott ingatlan értéke nem bírja el a terhelést – jelen esetben egy 7 milliós ingatlan sajnos nem bír el 11 millió forintot – és nem oldható meg a plusz ingatlan bevonása sem, akkor sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő hitelajánlatot adni.

 • Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet.hu!
  Férjemmel mindketten nyugdíjasok vagyunk. Saját tulajdonú tehermentes ingatlannal rendelkezünk. Lakásfelújítás céljára szeretnénk felvenni 2 millió forintot. Tudnának nekünk ajánlani valami lehetőséget kb. 20 ezer forintos havi törlesztéssel?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • Magdolna szerint:

  Számlára megy a fizetésünk, OTP, összesen 120 ezer havonta. Szeretnék egy használt lakást venni. 800 ezer Ft lenne a lakás. Szeretnénk kölcsönhöz jutni. Van-e rá lehetőségünk?
  Várom válaszukat.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Magdolna!
   800.000 Ft értékű lakóingatlant – alacsony értéke miatt – a bankok sajnos nem fogadnak el lakáshitel fedezeteként. Ekkora összegű személyi kölcsön felvételére adott jövedelemmel sajnos nincs lehetőség.

 • Viktória szerint:

  Párom nevén van egy lakás, ezt szeretnénk eladni. Hitellel terhelt, ami csak 2029-ben jár le. Kertes házat szeretnénk venni. 1 gyerekünk van. Hogyan tudnánk eladni? A bank (AXA) a cserébe nem egyezik bele. Másik kérdés: minimálbért kap a párom, én gyesen vagyok. Kapna-e új hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktória!
   A lakás eladásakor az azt terhelő hitelt vissza kellene fizetni az eladási árból. Arról, hogy van-e lehetőség újabb hitel felvételére minimálbér és gyes esetén, illetve mekkora összeghez juthatnak hozzák, Szakértőink előzetes hitelbírálat után, a további részletek ismeretében tudják megmondani. Javasoljuk, hogy küldje el online ajánlatkérését!

 • Éva szerint:

  Üdvözlöm!
  Közfoglalkoztatottként nettó 62 ezer Ft és építési telek fedezettel kaphatnék-e hitelt? A fent leírt kérdésemre szeretnék választ, segítséget kapni. Az ingatlan mellett egy gyermek után járó CS O K kedvezménnyel családi házat szeretnék vásárolni a jelzáloghitelből.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Mivel igazolt jövedelme nem éri el a mindenkori 8 órás minimálbér nettó összegét (68.775 Ft), ezért sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Szilvia szerint:

  Tisztelt Cím!
  Kb. 10 millió Ft értékű használt ingatlan vásárlásához keresek hitel lehetőséget. Ingatlanfedezettel nem rendelkezem. Határozatlan idejű munkaviszonnyal (jelenlegi cégnél több mint 3 éve), nettó 141.500 Ft fizetés utalással igen.
  KHR-rendszerben nem szerepelek. Életkorom: 39 év. A hitelt egyedülállóként venném igénybe, nem vonnék be adóstársat.
  Milyen lehetőségem lenne hitel felvételére? Mennyi önerőt kellene biztosítanom (készpénz).
  Köszönettel,

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvia!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes lakáshitel ajánlatot készíthessen Önnek!

 • R. Györgyné szerint:

  Találtunk egy 4.990.000 Ft értékű és egy 4.000.000 Ft értékű házat. Ehhez érdeklődnék, hogy mennyi önerő lenne szükséges?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a szükséges adatok ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják arról, hogy mennyi önerő szükséges a lakásvásárláshoz és milyen finanszírozási lehetőségek vannak!

 • Zsanett szerint:

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy a párommal lakást szeretnénk venni Gyálon ingatlanfedezettel, de sajnos a fedezeten van 700ezer Ft hitel. Lehetne-e úgy fedezet?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsanett!
   Attól függ, hogy az ingatlan milyen értékű, hol található helyileg, mekkora hitelt szeretnének felvenni, stb.
   Ahhoz, hogy Szakértőink pontos választ tudjanak adni kérdésére, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

 • Alíz szerint:

  1 lányunk van (13 éves), nekem fix munkahelyem van már 3 és fél éve. A fizetésem 132.000 Ft bruttó + a családi pótlék, ami 12.700 Ft. A férjemnek nincs állandó munkahelye sajnos, de fizetjük a TB-jét. Alkalmi munkákból van neki kb. maximum 70.000 Ft. A lakás amit kinéztünk 3.500.000 Ft lenne, 56 négyzetméter. 41 évesek vagyunk, albérletben élünk és szeretnénk már egy saját lakást.
  Az a kérdésem,hogy kaphatok-e szocpolt, hitelt és egyáltalán el tudnám-e ilyen feltételekkel indítani a hitelt?
  Jelzálogot nem tudunk biztosítani és tőkénk sincs.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Alíz!
   Plusz ingatlanfedezet (lehet akár szülői ingatlan is) vagy készpénz hiányában a teljes vételár hitelből és szocpolból történő finanszírozására a leírtak alapján sajnos nincs lehetőség.

 • Kata szerint:

  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz:
  Kiszemelt ingatlan vételára: 5,9M Ft.
  Foglaló, önerő összesen: 1,9M Ft.
  4M Ft hitelt szeretnék felvenni minimálbérrel, 28 évesen, első lakásra.
  Az OTP állami támogatott hitelen gondolkozom.
  Ön szerint van esélyem 4M Ft hitelre?
  Előre is köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kata!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink az előzetes hitelbírálat elvégzése után tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

 • Éva szerint:

  Üdv!
  10.000.000 Ft hitelre lenne szükségünk használt lakás vásárláshoz. Lehet, hogy pár hónapon belül az összes hitelt egy összegben vissza tudjuk fizetni.
  Melyik a legolcsóbb és legjobb konstrukció?
  Várom a mielőbbi válaszukat.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Személyre szabott hitelajánlathoz további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink ismertetni fogják az igényeik és lehetőségeik alapján elérhető legkedvezőbb lakásvásárlási hitelkonstrukciókat!

 • Máté szerint:

  Élettársammal és 3 éves lányunkkal szeretnénk venni egy kis lakást Pesten. 3 millió Ft önerőnk van, hitelre lesz szükségünk úgy 2-2,5 millióra. Nekem sajnos nem igazolható a jövedelmem, párom pedig diákhitel miatt BAR-os. Édesapám dolgozik, van annyi jövedelme, hogy a hitelt felvegye (helyettünk).
  Megoldható-e ilyen formában a hitelfelvétel úgy, hogy mellette a CSOK-ot is igénybe tudjuk venni? A banknál kell-e az, hogy apukám is tulajdonos legyen az ingatlanban?
  Segítségüket köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Máté!
   BAR listásként párja nem szerepelhet hitelügyletben, s mivel a házastárs bevonása kötelező, ezért Ön sem. A megoldás az lehet, hogy édesapja másik ingatlanfedezetre fel tudná venni Önöknek a lakásvásárláshoz szükséges összeget szabad felhasználású jelzáloghitellel. Majd Önök a CSOK-ot a vásárolandó ingatlanra már úgy igénylik, hogy rendelkezésükre áll a lakásvásárláshoz szükséges – CSOK-on felüli – összeg.
   CSOK igénylés esetén a BAR listát nem vizsgálják a hitelintézetek. Ha párja rendelkezik legalább 180 napos folyamatos TB jogviszonnyal és megfelelnek az egyéb – honlapunkon is olvasható CSOK – feltételeknek, akkor jogosultak lehetnek a támogatásra. A vásárolandó ingatlannak Ön és párja lenne a tulajdonosa.

 • József szerint:

  T. Hitelnet!
  Feleségemmel szeretnénk családi házat vásárolni. 2 gyermekünk van, így a CSOK-ot is igénybe vennénk, viszont ő még gyesen van. Nekem fix bejelentett munkám van, viszont minimálbérrel.
  Így hitelképesek lehetünk, tehát így is terhelhető a jövedelmünk 50%-a?
  Tartozásunk semmi nincs, illetve most egyenlítjük ki svájci autóhitelünket és utána vágnánk bele.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Minimálbérrel is hitelképesek lehetnek, de hogy mekkora összeget tudnak ebben az esetben felvenni, függ az ingatlan értékétől és területi elhelyezkedésétől is. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak adni.

 • Fiatal pár szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretnénk egy hazai banknál hitelt felvenni lakásvásárlásra + csok + önerő lenne, és kérnénk egy előzetes értékbecslést a házra, mielőtt benyújtanánk a kérelmet és kifizetnénk jó sok pénzt a különböző igazolásokra és ügyvédre. Az ingatlaniroda hiteltanácsadója azt mondta, hogy az előzetes becslésnél is be kell nyújtani az igazolásokat (nav, tb, orvosi igazolás a csokhoz, hogy a párom betöltötte a 24. hetet a terhességgel), és a hitelkérelmet, kivéve az adásvételi szerződést, mintha hitelt igényelnénk, majd ha kedvező az értékbecslés, és megkérjük a hitelt, akkor ismét benyújtani a kérelmet és igazolásokat + adásvételi. Ez tényleg így van? Mi szükség van egy előzetes értékbecsléshez a hitelkérelemre, meg igazolásokra, hiszen ha az értékbecslő lehúzza az árat, akkor nem tudjuk megvenni az házat se így, se úgy.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Fiatal pár!
   Előzetes értékbecsléshez nincs szükség a teljes hitelkérelmi dokumentáció benyújtására. Személyes okmányok, tulajdoni lap és egy előzetes értékbecsléshez szükséges dokumentum kitöltése szükséges. Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre az ügyben.

 • Oláh Tímea szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Családi házat szeretnénk vásárolni. Az ingatlan ára 13 M. Fundamentánál van megtakarításunk, megérdeklődtem, onnan kapnánk áthidaló hitelt összesen 8M Ft-ot, viszont szükségünk lenne még 5M Ft-ra. Ön szerint van esélyünk ennyi lakáshitelre? Párom nettó jövedelme 250 ezer, én jelenleg gyeden vagyok 115 ezer nettóval. Más hitelünk, tartozásunk nincs.
  Segítségét köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tímea!
   Ha a Fundamentától vesznek fel lakáshitelt, akkor emellett már sajnos nincs lehetőség további banki hitel felvételére adott ingatlanra.

 • Imre Viktória szerint:

  Üdvözlet!
  Párommal és kislányunkkal szeretnénk venni egy lakást! Hitelre lenne szükségünk. Szocpolt felvennénk. Nekem van életbiztosításom, azt kivenném, az lenne 1 millió kb. plusz a szocpol önerőnek? Párom 90 ezret keres, én fél év múlva már csak gyest kapok.
  Mennyi hitelt tudnánk felvenni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Viktória!
   Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérjük adja meg az előzetes egyeztetéshez szükséges információkat és ezt követően Szakértőink készséggel tájékoztatják az elérhető hitelösszegről!

 • Krisztina szerint:

  Tisztelt Cím
  Én csak afelől érdeklődnék, mivel én Somogy megyében lakom és itt a környékben még nincs partner aki ezzel foglalkozna, és ebben a kérdésben hogyan juthatnék dűlőre? Szeretnék hitelt fel venni, de így hogy?
  Válaszukat nagyon meg köszönném, ha segítenének!
  Tisztelettel: Kriszta

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Küldje el online ajánlatkérését a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodába, ahol Szakértőink személyre szabott, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek. Arról, hogy országszerte hol található Hitelnet iroda, IDE kattintva tájékozódhat.

 • Hajagos Árpád szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Kb. 7 millió Ft hitelt kívánunk felvenni (13,5 m Ft-os használt lakásvásárlásra). Több kalkulátorral megnézve 60-70 ezer Ft lenne a törlesztőrészlet. 80%-20%-ban lenne a tulajdoni hányad (Én-Párom).
  Az én igazolható jövedelmem: 79.910 Ft. Párom GYED-e: 108.000 Ft. Családi adókedvezmény: 10.000 Ft. Családi pótlék: 12.200 Ft. Egyéb kiadás (pl. más hitel): nincs.
  Ezen számok tükrében felvehetjük-e a hitelt (az új jövedelemarányos törlesztést figyelembe véve)?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Árpád!
   A leírt jövedelmek és törlesztő részlet alapján megfelelnek a JTM feltételeinek, de érdemes lenne elvégezni az előzetes hitelbírálatot, melyet Szakértőink online adatlapunk kitöltése után készséggel elvégeznek!

 • Barb szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Önerővel kapcsolatos kérdésem volna. Amennyiben végeznének kalkulációt a részünkre, a kalkuláció során van lehetőség arra is, hogy megnézzük, mekkora önerő szükséges az adott banknál akkor is, hogy adott esetben nincs kiválasztva még a konkrét ingatlan? Vagy a kérdést másképp fogalmazva, meg lehet azt nézni, hogy adott önerő/jövedelem mellett melyik bank az, amelyik a legnagyobb hitelösszeget tudná nyújtani a számunkra?
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Barbi!
   Előzetes jövedelemvizsgálat elvégzésére is van lehetőség, így a konkrét ingatlan nélkül is meghatározható, hogy milyen mértékű hitelfelvétel jogosultak jövedelmük alapján.

 • N.Adrienn szerint:

  Tisztelt Címzett!
  Érdeklődni szeretnék, hogy olyan ingatlanra, amire közös tulajdon megszüntetése miatt árverést tűztek ki, igényelhető-e kamattámogatott lakáshitel? Árverés esetében pótfedezet bevonására szükség van, vagy bankonként ez eltérő? Kb. 70% önerővel rendelkezem, 2M Ft összegű hitelt szeretnék felvenni.
  Válaszát előre is köszönöm,
  Adrienn

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Adrienn!
   Nem minden bank nyújt hitelt árverés alatt lévő ingatlanra. Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önnek!

 • Vitai Gabriella szerint:

  Jó napot!
  Egyedülállóként, 150.000 Ft-os havi jövedelemmel és egy lakástakarék-pénztári szerződéssel rendelkezem. Diákhitelemet törlesztem, viszont muszáj lenne lakáshitelt felvennem. Önerőm tulajdonképpen nincs, de bevonható ingatlan lenne. Milyen lehetőségeim vannak?
  Köszönettel:
  Gabriella

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gabriella!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják Önt az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hitelkonstrukciókról!

 • Krisztina szerint:

  Jó napot kívánok!
  Egyedülállóként szeretnék használt lakást vásárolni. Jelenleg 23 hetes kismama vagyok táppénzen. Van egy 14 éves gyermekem is. Szeretném igénybe venni a csok-ot is.
  Van-e lehetőségem lakáshitelhez jutni?
  Köszönettel: Krisztina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztina!
   Van olyan bankpartnerünk, amelynél táppénz esetén is megoldható a hitelfelvétel, 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás benyújtása mellett. Ha legalább 180 napja fennáll a munkaviszonya, akkor a CSOK igényléshez szükséges TB jogviszony igazolás is kiadható.
   Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink a további részletek ismeretében tájékoztatni fogják az elérhető lakáshitelekről!

 • Edina szerint:

  Kedves Hitelnet!
  Van egy házam, amit 4.200.000 Ft-ért szeretnék eladni. Van már vevő rá. Kérdésem az lenne, hogy ha 6.000.000 Ft-ra értékeli az értékbecslő, akkor mennyi hitelt ad rá az OTP? A vevőim szeretnének nagyobb összeget írni az adásvételi szerződésre és mivel nincs önerőjük úgy kéne írni az adásvételi szerződést, mintha már ideadták volna nekem a foglalót.
  Lehet egyáltalán ilyet csinálni?
  A választ előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   A bank értékbecslője az aktuális ingatlanértékek alapján állapítja meg az ingatlan értékét. Amennyiben az ingatlan értékbecslő által megállapított tényleges értéke kevesebb, mint az adásvételi szerződésben szereplő vételár, akkor a bank a kisebb, valóságnak megfelelő értéket fogja figyelembe venni.

 • Gabi szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e adóstárs abban az esetben, ha 08.31.-én megszűnt a munkaviszonyom és 09.01.-én nyugdíjas lettem (nők 40 éves munkaviszonya), viszont 09.02.-án már újra munkába álltam ugyanannál a cégnél. Tehát 1 napra megszakadt a munkaviszonyom, de ugyanott folytatódik tovább. Ezt így a bankok elfogadják folyamatos munkaviszonynak? Plusz a nyugdíjam is folyamatban van, tehát kettő jövedelmem lesz, de jelenleg kb. 2-3 napon belül indítható már hitel (adóstársként)?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Kérdező!
   A leírtak alapján úgy véljük, hogy mind a nyugdíjból, mint a munkaviszonyból származó jövedelme elfogadható. A hitel akkor indítható, ha a szükséges igazolások – például nyugdíjról szóló határozat – már rendelkezésre áll.

 • Róbert szerint:

  Segítségüket kérném, mert lakást szeretnék vásárolni.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

 • L. Ati szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Én KHR listán szerepelek aktív státuszban! Kérdésem az lenne, vehet-e fel lakáshitelt a feleségem az én teljes kizárásommal (vagyonközösségi megállapodással) a megvásárolandó lakást illetően?
  Köszönöm válasszuk!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ati!
   Házasságon belüli különvagyon szerződés esetén elvileg megoldható, hogy felesége az Ön bevonása nélkül lakásvásárlás során lakáshitelhez jusson.

 • Mária szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Kinéztünk egy használt lakást 2,5 M forintért. 94 négyzetméteres, tehát 1,3M forint CSOK-ot kapnánk, mivel 2 gyerek van. Szerettem volna a fennmaradó 1,2M forintot hitelként felvenni, de sajnos nem lehet, mivel csak 6 órás munkaviszonyom van és nettó 67.000 Ft körüli a fizetésem. Férjem pedig közmunkás. Így milyen megoldást tudna ajánlani? Van valami lehetőségünk?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Bankpartnereink 2,5 millió forint értékű ingatlant – viszonylag alacsony értéke miatt – nem fogadnak el fedezetként, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani. Adott jövedelmekkel 1,2 millió forint összegű, ingatlanfedezet nélküli személyi hitel felvételére nincs lehetőség.

 • János szerint:

  Üdvözletem.
  A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni egy 6 millió forintos házra. Van 1 millió önerőnk és egy gyermekünk után szeretnénk felvenni a szocpolt. A párom minimálbéren van, én gyeden.
  Ilyen viszonyok mellett kaphatunk hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   A hitelképességet befolyásolja a jövedelmi helyzet, illetve a vásárolandó lakóingatlan területi elhelyezkedése. Kérjük, válaszoljon online ajánlatkérő adatlapunk néhány kérdésére, ami alapján Szakértőink személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tudják Önöket tájékoztatni az elérhető lakáshitelekről!

 • Nemes Balázs Milán szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődnék, hogy juthatnánk párommal lakáshitelhez, ha önerőnk nincs és jelzálogot a vásárolandó lakáson kívül egyikünk szülői házára se tudunk rakatni. Viszont van 3 év folyamatos munkaviszonyom, páromnak viszont 1 éves.
  És erre milyen megoldást tudna nekünk ajánlani?
  Előre is köszönjük!
  Tisztelettel: Balázs és Eszter

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Balázs és Eszter!
   A vásárolandó lakás forgalmi értékének 80%-át nem haladhatja meg a hitelösszeg, így plusz fedezet vagy megtakarítás nélkül sajnos nem lehetséges a lakásvásárlás.

 • Vivien szerint:

  Jó napot,
  érdeklődnék, hogy 3 millió Ft-ot szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Nekem nettó 110, páromnak nettó 128 a fizuja. Nekem 6 hónapos határozatlan, neki határozott a munkaviszonya.
  Milyen kamattal, feltétellel kaphatnánk hitelt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Vivien!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szóló, díjmentes lakásvásárlási hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • József szerint:

  Tisztelt Hitelnet.
  Szeretnék tájékoztatást kérni, hogy külföldön élő (nem EU-s ország) magyar állampolgár hogyan tud Magyarországon lakáshitelt igényelni, illetve CSOK igénylést benyújtani? Egy ismerősöm ajánlotta az Önök szolgáltatásait figyelmembe, mert a bank ahol dolgozik az Önök partnere is egyben.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkat online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével igényelheti.
   CSOK igénylésnél azonban feltétel, hogy az igénylőknek legalább 180 napos magyarországi TB jogviszonyt kell igazolniuk. Ennek hiányában CSOK-ra sajnos nem lehetnek jogosultak.

 • Orsos Ferenc szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Van két gyermekünk. Használt lakást vásárolnánk, melynek vételára 3-4 millió között van. Önerőnk nincs. Ha a csok önerőnek számít, a fennmaradt összeget a banktól milyen feltételekkel vehetnénk igénybe? A lakás komfortos, 60-80 nm között van.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A vételár fennmaradó része megfelelő jövedelemfedezettség esetén finanszírozható hitelből. Az előzetes hitelbírálathoz kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Mária szerint:

  4.700.000 Ft-ért szeretne a férjem lakást vásárolni. 3.500.000 Ft körüli hitelre lenne szüksége. Köztünk teljes házastársi szerződés van, amit közjegyző bejegyzett. Ezért én nem is szeretnék egyáltalán részt venni a hitelben. Férjem 2015. április óta külföldön dolgozik. OTP és forintos számlára érkezik nettó 102.000 Ft fizetés.
  Kaphat így hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Mária!
   Házassági vagyonjogi szerződéssel elvileg megoldható, hogy a férje Ön nélkül vegyen fel hitelt. Hitelképességének megállapításához azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • apuka szerint:

  Tisztel hitelnet,
  Augusztus végén adtuk be a bankhoz a hitelkérvényt, CSOKkal együtt. Egy hónap után elutasítotték a CSOKot, mondván késve adtunk be egy igazolást, szerencsére bizonyítani tudtuk, hogy nem volt igaz, ügyintézői hiba történt (elkeverte az igazolásunkat), szóval tovább ment a folyamat. Később azt az információt kaptuk, hogy a CSOK rendben lesz, de továbbra is minden héten más és más papírt kértek be, újra előfordult, hogy már leadott papírt kértek újra be, mint kiderült, megint csak “elkeveredett” egy csatolmány. November 1. volt a szerződésben meghatározott utalási határidőnk, ezen már túl vagyunk, az eladó nem ideges, mert neki november végéig kell a pénz, ráér. Mi viszont a banktól semmilyen választ nem kapunk, az ügyintéző csak az “elbírálás alatt van” szöveggel jön folyamatosan, azt mondja nem tud semmit, sürgeti az ügyet, de “cikinek” érzi, hogy zaklatja a központot folyamatosan. Mi természetesen idegesek vagyunk, hiszen a foglalót elveszíthetjük.
  Hallottak-e már ilyenről, miért csinálja ezt a bank? Nem érdeke a hitelkötés? Mit lehet ilyenkor csinálni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Apuka!
   A hosszú átfutási idő oka az lehet, hogy sok a feldolgozásra váró kérelem. Nem tud mást tenni, mint a hitelintézetnél folyamatosan érdeklődni, hivatkozással a már lejárt fizetési határidőre.

 • Zsolt szerint:

  Tisztelt Hitelnet munkatárs!
  Lakáshiteleket nézegettem és általában 6-8% körül mozognak. Ezek államilag támogatott hitelek? És ezt hányszor lehet igénybe venni? Ez darabszámhoz vagy hitelösszeghez van kötve? Ha az állam nem támogatná akkor például egy 8%os kamat mennyi lenne körülbelül?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zsolt!
   Jelenleg az államilag támogatott és piaci kamatozású lakáshitelek is igényelhetők már 6% alatti kamattal is. A kamat mértékét befolyásolja az ügyfélminősítés eredménye. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkhoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Tamás szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy használt lakást vásárolnék 3.000.000 Ft és van 1 gyermekem és szeretnek még 1 gyereket vállalni, vagyis 2 gyerekre kapnék használt lakásvásárlásra 1.300.000-at és tudnék-e ehhez hitelt igényelni, ami 1.700.000 Ft összeg lenne?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamás!
   Kérdésére Szakértőink az adott ügylet részleteinek ismeretében tudnak pontos tájékoztatást adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Krisztián szerint:

  Üdvözlöm!
  BÁR listára kerültem visszafizetett devizahitel után. A maradék pénzből és egy barátom segítségével sikerült vennem egy pirinyó házat vidéken. A gyermekemmel lakunk itt. Jövőre szeretném bővíteni illetve korszerűsíteni a házat és a kölcsönt 2 millió forintot is visszaadni. Ön mit tanácsolna?
  Segítségét megköszönve,
  Üdvözlettel:
  Krisztián

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Krisztián!
   Hitelfelvételre akkor nyílik lehetősége valamennyi pénzintézetnél, ha adatait törlik a BAR listáról, illetve egyik bankpartnerünknél már 6 havi passzív státusz esetén is igényelhető kölcsön. A személyre szabott, díjmentes hitelajánlathoz bővebb információkra – például a ház értéke, területi elhelyezkedése, az Ön jövedelmi helyzete, stb. – lenne szükség, ezért kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • vass anna szerint:

  T. HITELNET!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy lakásunk, aminek hárman vagyunk a tulajdonosai, én 1/2 részben, a két fiam pedig 1/4 -1/4 részben öröklés miatt. A nagyobbik most lakást vásárolna és jelzálogot tennénk erre a házra.
  Az lenne a kérdésem a kérdésem, hogy kisebbik fiam vehet-e fel majd lakáshitelt, mivel 1/4 részben ő is tulajdonos. Befolyásolja-e az ő hitelkérelmét ez a helyzet.
  Válaszát köszönöm.
  Anna

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anna!
   Ha kisebbik fia csak mint az ingatlanfedezet tulajdonosa fog részt venni a hitelügyletben és nem mint jövedelmével bevont adóstárs, akkor ez nem fogja befolyásolni az esetleges későbbi hitelfelvételét.

 • Erzsébet szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem a következő: van-e időkorlát egy kedvező kamatozású lakáshitel elintézésére az ügyintézőnek? Helyzetünk a következő: júniusban kezdte el a tanácsadó az ügyintézést, és még a mai napig sem adta be a kérelmet (2015-11.20.) a pénzintézethez. A szükséges dokumentumok megvannak, minden készen áll, már több hete, a földhivatalt is lerendeztük, de már a türelmünk nagyon fogytán van, a fizetési határidő december 2.
  Mit lehetne tenni?
  Várom szíves válaszukat!
  Köszönettel: Erzsébet

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erzsébet!
   Ha a hitelkérelem benyújtásához szükséges valamennyi dokumentum rendelkezésre áll, akkor mielőbb be kell nyújtani a bankhoz, mert le fognak járni a papírok. Például a munkáltatói igazolás, tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, de vannak olyan dokumentumok is, melyek 15 napig érvényesek.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket