fbpx

Lakáshitel kiváltás kalkulátor

Csökkentse havi törlesztő részleteit

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: ellenőrizhető: ide kattintva . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: Adatkezelési tájékoztató A Hitelnet Kft elérhetősége Ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt., Dunak Takarék, Magnet Bank A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Cofidis , Provident.

A Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai hitelkalkulátorok

Professzionális szakmai hitelkalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel számos banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Lakáshitel kiváltás

Nincs megelégedve meglévő lakáscélú jelzáloghitelével? Sokallja a törlesztőrészletet? Alacsonyabb havi törlesztést szeretne fizetni? Keresse országszerte a Hitelnet irodáit és Partnereit, ahol Kollégáink segítenek Önnek megtalálni a legkedvezőbb hitelkonstrukciót, mellyel kiválthatja jelenlegi – kevésbé kedvező – lakáshitelét.

Ha Önnek olyan korábbi lakáshitele van, ami a mai hitelpiaci viszonyok között már nem nevezhető kedvezőnek egy esetleges kamatemelés,  következtében, akkor felmerülhet a lakáshitel kiváltásának gondolata. A megfelelő hitelkiváltó konstrukció megtalálásában és a hitelkiváltás teljes körű lebonyolításában segítenek Önnek Szakértőink!

Lakáshitel pénzügyi partnereinknél szintén kiváltható. Ez azért előnyös, mert a lakáscélú kölcsönöket alacsonyabb kamatláb mellett nyújtják a bankok, mint az egyéb hitelek (szabad felhasználású jelzáloghitel, áruhitel, személyi kölcsön, stb.) kiváltására igényelhető adósságrendező jelzáloghiteleket.

Azok számára tehát különösen fontos a hitelkiváltás lehetőségeinek megismerése, akik többféle és nagy összegű fogyasztási hitellel rendelkeznek, továbbá ezek törlesztése egyre nagyobb terhet jelent. Érdemes ezért a fogyasztási hitelek helyett (személyi kölcsön, autóhitel, áruhitel, hitelkártya tartozás, stb.) egy alacsonyabb kamatozású, hosszabb futamidejű – és így megfizethetőbb – új hitelt felvenni.

A forintosítás során a devizahitelek forint hitelre történő cseréje megtörtént, azonban akkor BUBOR-hoz kötött változó kamatozású hitellel történt meg a hitelkiváltás. Most a gyors ütemben emelkedő hitelkamatok időszakában a változó kamatozásű hitelek nagyon megdrágulnak, érdemes ezeket minél előbb fix kamatozásúra cserélni!

Milyen hitelek válthatók ki ?

Segítségünkkel az alábbi célra felvett kölcsön váltható ki:

 • Új vagy használt lakásvásárlásra
 • Telekvásárlásra
 • Építkezésre
 • Lakásbővítésre
 • Felújításra, korszerűsítésre

Ha tehát Önnek olyan lakáshitele van, amelyet fenti célok valamelyikére vett fel, akkor érdemes utánajárni annak, hogy van-e a bankpiacon jelenleg olyan konstrukció, mellyel kedvezőbbre tudná váltani.

Mikor váltható ki egy lakáshitel?

Hitelkiváltás esetén mindenképpen tudni kell, hogy kedvező, illetve kedvezőbb kondíciót akkor tudunk elérni, ha a kiváltani kívánt lakáshitel problémamentesen van fizetve. Ezt ellenőrzik is a bankok a hitelkiváltás során. Egy felmondott vagy rosszul és késve fizetett hitelt nem vált ki egyik hazai pénzintézet sem, hiszen az ilyen jellegű állománytól minden bank inkább szabadulni próbál. Amennyiben havi törlesztő részleteit csökkenteni szeretné, célszerű akkor lépnie, amikor az utolsó 3 havi törlesztés problémamentes és nincs 5-10 napnál hosszabb elmaradás.

Meglévő lakáshitel kiváltása előtt célszerű utánajárni annak, hogy valóban jobban járunk-e a hitelkiváltással.

Lakáscélú kölcsön kiváltására piaci kamatozású lakáshitel vehető fel. Ebben az esetben úgynevezett referenciakamat alapú hiteltermékről beszélhetünk. Kamatának mértékét az aktuális piaci viszonyoknak megfelelően változó, különböző futamidejű BUBOR értéke és a bank által megállapított kamatfelár mértéke határozza meg.

Lakáshitel kiváltására állami kamattámogatású lakáshitel nem igényelhető akkor sem, ha az adós eredeti lakáshitele államilag támogatott. Államilag támogatott lakáshitel kiváltásával a kamattámogatás elveszik.

Mint ahogy ezt már a fentiekben említettük, lakáshitelek kiváltásának alapfeltétele a problémamentes hitelmúlt. A lakáshitel eddigi szerződésszerű törlesztését igazolni kell. Ez általában a törlesztési bankszámla kivonatok bemutatásával történik, illetve a fennálló tartozás összegéről kiadott hivatalos banki igazolás is tartalmazza az esetlegesen fennálló hátralékot, ami a hitelkiváltó kölcsönkérelem visszautasítását vonja maga után.

Mire ügyeljünk a kiváltás során?

Fontos tudni, hogy hitelünk kiváltását akkor kezdjük el, amikor még nincs elmaradás a havi részletekben. Egy nem pontosan fizetett jelzáloghitelt ugyanis a pénzintézetek egyáltalán nem váltanak ki.

Egy hitelkiváltás során a legfontosabb kérdés, hogy megéri-e. A számításnál azonban ne csak a havi részleteket figyeljük, hanem a hitelkiváltás járulékos költségeit is. Például az előtörlesztés költségét, értékbecslés díját, folyósítási jutalékot, földhivatali díjakat, közjegyzői díjat. Nézzük meg, hogy a havi törlesztő részlet csökkenés mekkora egyéb költség árán érhető el és döntésünket ez alapján hozzuk meg. Ebben segítenek Önnek Hitelszakértőink, akik naprakészek a pénzintézetek aktuális díjelengedési akciót illetően is! Könnyen utána tudnak nézni annak, hogy a rendelkezésre álló hitelkiváltó konstrukciók közül melynél a legalacsonyabbak a járulékos költségek.

Olyan hitelt biztosan lehet találni, amelynek a havi részlete kedvezőbb, mint a jelenlegi hitelünk, azonban nagyon fontos figyelnünk a hitel futamidejére. Amennyiben jelentős futamidő hosszabbítással oldható csak meg a havi részlet csökkentése, akkor ezt csak akkor vállaljuk, ha a jelenlegi törlesztésünknél már fizetési nehézségek várhatóak, hiszen a futamidővel nő a megfizetendő kamat teher és a “végtelenbe” nyúló hitellel a beláthatatlan jövőbe vész a hiteltől történő megszabadulás.

Fizetési nehézség esetén gyorsan kell lépnünk, ne várjunk a csodára, mert könnyen végzetessé válhatnak a kezdetben még kezelhetőnek tűnő gondok. Fontos, hogy időben lépjünk, hiszen kedvező hitelkiváltás csak késedelem nélkül vagy minimális késedelem esetén érhető el. Adósságrendező hitelek, fizetési gondok esetén érdemes a meglévő bankot időben bevonni a helyzet rendezésébe és külső, független hitelszakértő segítségét is minél előbb igénybe kell vennünk – 90 napos késedelem esetén már a végrehajtás veszélye nagyon megnehezítheti a helyzet rendezését

Lakáscélú jelzáloghitelek kiváltásakor minden esetben szükség van a korábbi hitelt folyósító pénzintézettel kötött kölcsönszerződés bemutatására, ugyanis ezzel igazolható, hogy valóban lakáshitelt kívánunk kiváltani.

Lényeges tisztában lenni azzal is, hogy nem minden pénzintézetnél oldható meg, hogy lakáscélú jelzáloghitelét szintén lakáshitellel váltsa ki, ezért célszerű honlapunkon keresztül személyre szóló ajánlatot kérni. Így biztos lehet abban, hogy hitelezéséi Tanácsadóink megtalálják az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő – legkedvezőbb – hitelkonstrukciót.

Milyen devizanemben és futamidőre váltható ki a lakáshitel?

A lakáshitelek jelenleg forint alapú  fix és változó kamatozású hitelkonstrukcióra válthatók ki. A devizahitelek felvételét nagyon megszigorították, a forint is folyamatosan gyengül, tehát ilyen időszakban nem ajánlott és nem is igazán kivitelezhető a devizahitelek igénybevétele. Így aztán jelenleg a hitelkiváltás is csak forint hitel igénybevételével oldható meg.

A maximális futamidő bankonként eltérő lehet, 20 évtől egészen 35 évig, ügyelve arra, hogy az igénylő életkora a kölcsön lejáratakor ne legyen több 70 évnél. Hosszabb futamidő választása esetén okvetlenül figyeljen oda a hitel időtartama alatt megfizetendő teljes tartozás összegére (tőketörlesztés és kamat együttesen).

Mekkora összegű végtörlesztési díjat kell fizetnem, ha kiváltom a lakáshitelemet?

A hitelkiváltáshoz hivatalos banki igazolást kell kérnie a fennálló tartozás összegéről. Ez a hitelfolyósító által kiadott igazolás tartalmazza a végtörlesztés díját is. Ez bankonként eltérő összeg. Általában a fennálló tőketartozás 0,5-2%, melynek van minimum és maximum összege. A végtörlesztési díjak aktuális mértékét az adott bank Hirdetménye tartalmazza. Vannak olyan esetek is, amikor a futamidő lejárata előtti visszafizetés nem jár plusz költséggel.

Okvetlenül figyeljünk oda a meglévő hiteleink feltételeire, hiszen sok esetben a költségek, a kamatok meghatározása, a hitel elő- és végtörlesztésének szabályozása nagyon kedvezőtlen helyzetbe hozhat bennünket, nézessük át meglévő szerződésünket független hitelszakértővel. Ez időnként akkor is érdemes megtennünk, ha hitelkiváltásra nem kerül sor, csak nagyobb odafigyelést igényel a meglévő szerződésünk.

Milyen dokumentumok kellenek kiváltás esetén?

A hitelkérelem bankba történő beadásakor az alábbi dokumentumok nyújtandók be a kiváltandó lakáshitellel kapcsolatban:

 • A kiváltandó hitelt folyósító pénzintézet írásos igazolása a fennálló tartozásról.
 • A kiváltásra kerülő lakáshitel utolsó 3-6 havi törlesztő részletének megfizetését igazoló bankszámla kivonat.
 • A kiváltandó lakáshitel jelzálog- és kölcsönszerződése.

A lakáshitel kiváltását a pénzintézetek egymás között intézik a fent említett hivatalos banki igazolás alapján. Az új hitelintézet az igazolásban megnevezett összeget átutalja a megadott számlaszámra, majd a betörlesztést követően az eredeti lakáshitelt folyósító bank kiadja a jelzálogjogának törlésére vonatkozó kérelmet, mellyel az illetékes földhivatalnál lehet kérni a végleges törlést.

Meglévő lakáshitelét szeretné kiváltás nélkül visszafizetni?

Korábban megkötött lakáshitel szerződését szeretné módosíttatni? Fedezetcsere vagy adóscsere lehetősége érdekelné? Csökkentené vagy növelné a futamidőt? Részleges vagy teljes előtörlesztést eszközölne? Olvassa el a szerződésmódosítással kapcsolatos bejegyzéseinket!

Valóban jó ötlet  -lehetőség szerint –a lakáshitelünk előtörlesztése. Azonban vannak olyan szerződések, amelyeknél erre érdemes nagyon odafigyelni, mivel az előtörlesztési költségek magasak lehetnek – főleg a futamidő kezdeti időszakában.

Miért kérhető szerződésmódosítás?

A jelzáloghitelek futamideje általában igencsak hosszú, így az életünk során bekövetkező változások szükségessé tehetik a hitelszerződés módosítását. Érdemes megvizsgálnunk, hogy szerződésmódosítási igény esetén érdemesebb-e egy hitelkiváltásban gondolkozni vagy megfizetni a szerződés módosításával járó költségeket és folytatni a meglévő hitel törlesztését. Ezt is csak egy alternatív termék ismeretében, szakértő segítségével tudjuk eldönteni.

Lássuk, hogy milyen szerződésmódosítási lehetőségek merülhetnek fel:

 • Teljes vagy részleges előtörlesztés (végtörlesztés)
 • Futamidő hosszabbítása vagy rövidítése
 • Fedezetcsere
 • Adóstárs kilépése a hitelszerződésből
 • A fizetendő törlesztőrészlet összegének átmeneti csökkentése
 • Lakáskasszával kombinált lakáshitel esetén a lakáskassza szerződés idő előtti megszüntetése
 • Életbiztosítással kombinált lakáshitel esetén az életbiztosítás megszüntetése

A lakáshiteles által történő szerződésmódosításhoz írásos kérelem szükséges. A pénzintézeteknek általában van erre a célra rendszeresített űrlapjuk, amelyet kitöltés után az érintett bankfiókba kell benyújtani.

A lakáshitel szerződések módosításáért a pénzintézetek szerződésmódosítási díjat számolnak fel. Ezek mértékéről az egyes hitelintézetek aktuális Hirdetménye tájékoztatja az érdeklődő ügyfeleket.

A legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlat online!

Ha Önnek is van lakáshitele és szeretné megtudni, hogy van-e jelenleg annál kedvezőbb lakáscélú hitelkonstrukció, akkor használja kalkulátorunkat, vagy töltse ki online ajánlatkérő űrlapunkat, s az adott ügylet részleteinek ismeretében Szakértőink utánanéznek a lehetőségeknek! Személyre szóló lakáshitel ajánlatunk díjmentes!

Lakáshitel kiváltásával kapcsolatos további kérdéseit online Hitelszakértőinknek teheti fel!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

53 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Budapesti 2 kerületi ingatlanhoz 50M Ft lakáscélú hitelre van sürgősen szükségem hitelkiváltáshoz. Volt férjem vette fel, de most át tudom vállalni és szeretném kiváltani.

Tisztelt Hitelnet! 2 évvel ezelőtt vettem fel szabad felhasználású hitelt 8 millió forint értékben. Ingatlanfedezetként a szűleim budapesti új építésű családi háza szolgált, amelynek akkori értéke 60 millió forint volt, tehát az ő családi házukra tették rá a jelzálogot. Mivel így egyeztünk meg szűleimmel és azóta nekem is van saját tulajdonú 1/1-es családi házam, amelynek jelenlegi értéke 45 millió forint, így ezt a jelzálogot szeretném most átvinni a saját ingatlanomra. Fedezetcserével szeretném átvinni az én házamra a 8 millió forintos (most 2 év után lehet, hogy csak 7.5 millió forintos) jelzálogot. Utánaolvastam az ehhez szükséges teendőknek és így, mivel egy másik családi házra teszik rá a jelzálogot, így mindenképpen szerződésmódosítasra van szükség. Ehhez a fedezetcseréhez kell-e pl. munkáltatói igazolás, ezt sehol se találtam, mert jelenleg CSED-en vagyok, de nem látnám logikusnak ezt, mert itt csak a jelzálogot viszik át az egyik ingatlanról a masikra. Jelenlegi hitelem összege viszonylag csekély a házam mostani értékéhez képest. Tehát a saját tulajdonú házam értéke 45 millió, a szabad felhasználású kölcsönöm most b. 7.5 millió forint. A ház saját tulajdonomban van, 1/1-es, vagyis csak én vagyok egy személyben a ház tulajdonosa, a házam nincs terhelve semmilyen kölcsönnel, tehát a házam per-teher és igénymentes és a fenti kölcsönön kívül nem rendelkezem más kölcsönnel illetve nincs semmilyen köz- vagy magántartozásom. A kérdésem a fentiek alapján az lenne, hogy fedezetcsere lehetséges-e, ha CSED-en vagyok (mivel ez már meglévő kölcsön, nem új kölcsön, csak a jelzálogot viszik át egy másik ingatlanra.)? A szabad felhasználasú kölcsönömet az MKB banknál vettem fel. Köszönöm előre is a válaszát. Csilla

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha már egyszer vettem fel államilag támogatott hitelt, attól még kaphatok ismét egyet, ha az előzőt végtörlesztettem? Ugyanis amikor azt felvettem, még nem volt csok, de az államilag támogatott hitel már létezett. Most a csok-ot szeretnénk igénybe venni egy új ingatlan megvásárlásához és a hozzá kapcsolódó hitel egy részét is.

Azt szeretném kérdezni, hogy ha van egy meglévő államilag támogatott hitelem, amit 4 éve fizetek, de időközben végtörleszteni szeretném, akkor ez most lehetséges, vagy van esetleg benne valami buktató? Létezhet valami visszatartás?

Ezt hogyan lehetne?

Tisztelt Hitnet!
Az ingatlanomat szabad felhasználású ingatlanhitel terheli. A szerződésben szereplő összeg 13.900.000 Ft. 2017. 05. hónapban kötöttük 15 éves futamidőre, 3 hónapos kamatperiódussal. A részlet 99.000 – 101.000 Ft körül alakul, melyeket mindig pontosan fizettem, fizetem!
Jelenleg passzív Khr listán szerepelek egy veszteséggel zárt Intrumos (providentes) kölcsön miatt. Annak okán, hogy a kölcsön elévülés miatt nem volt már behejtható (60 ezer) követelés 200 ezer volt.
Kérdés az, hogy a fentiek alapján átváltható-e a hitelem egy végig fix konstrukcióra, amelynek a törlesztő részlete is kedvezőnek mondható? Jövedelmem havi 300-350 ezer forint körül alakul.
Előre is köszönöm a választ.
Zsolt

Üdvözlöm,
a várható jegybanki alapkamat emelés miatt szeretnék jelzáloghitel kiváltásra ajánlatokat összehasonlítani vagy meglévő hitelemet 5-10 éves kamatperiódusúra változtatni a legjobb kondíciókkal.
Van-e olyan aktuális kedvezmény pénzintézeteknél, ahol a hitelkiváltással járó előtörlesztés és folyósítási és egyéb “technikai” költségeket a hitelt kiváltó bank átvállalja, vagy részben elengedi? Tudnak-e közreműködni az információ összerendezésében és a legjobb ajánlat kiválasztásában?
Debreceni állandó lakcímmel, Köszönettel,
Tamás

Tisztelt Hitelnet!
Olyan kérdésem lenne, hogy a párom szülei 12 éve vettek fel 8M Ft deviza alapú lakáshitelt. Jelenleg ott tartanak, hogy még mindig van 8 év hátra a hitel fizetésből, és még 8,4M Ft tőketartozásuk. Egy kicsit sokallom, hogy a 8M Ft-ra összességében közel 20M Ft visszafizetést vár a bank.
Ön/Önök szerint mit lehetne kezdeni, hogy ez az egész megszűnjön? Sajnos emiatt egyre rosszabb anyagi helyzetben vannak.
Válaszukat előre is köszönöm.

Tisztelt Szakértők!
Szeretnék előzetesen érdeklődni jelenlegi lakáshitelem kiváltását illetően.
Fennálló tőketartozás: 11 800 000 Ft
Ingatlan becsült értéke: 18 000 000 Ft
Havi nettó jövedelmem: 210 000 Ft
A havi törlesztő részlet csökkentése a cél, akár hosszabb futamidővel.
Amennyiben további adatokra van szükségük, jelezzék és küldöm.
Előre is köszönöm!

T. Cím!
13 éve vettünk fel 8.8 milliót 25 évre lakáshitelként. Havi 53.000 a részlet. Kb 5 M tartozás van még hátra.
Mennyire jönne ki a hitelkiváltás havonta és milyen pluszköltség jelentkezik még a havi díjon felül? Kell-e pluszt fizetni a jelenlegi banknak a kiváltásnál? Van-e egyszeri pluszköltség?
Mennyi a mindösszesen fizetendő? Egyáltalán, hogyan éri meg a banknak kevesebbet kapni, mint eredetileg? Hogyan éri meg az új hitelfolyósítónak?
Kollégájuk egy ismerősömtől olyan adatokat kért hasonló ügy előkészítésében, hogy milyen nyelvet beszél, mi a végzettsége, stb, ez miért kell Önöknek?
Köszönettel.
Pál

Kedves Judit!
Szabad felhasználású jelzáloghitel sajnos nem váltható ki lakáscélú hitellel akkor sem, ha a kölcsönt bizonyíthatóan lakásvásárlásra fordította.

TisztelT Szakértő!
A politika a 2016-os évben tönkretette a munkahelyemet, végelszámolás alá került (Simicska birodalom), ahol 12 éve dolgoztam és amely szép fizetésemre akkor 2006-ban igényeltem a lakáslízinget. Bár dolgozom, fele annyi pénzért, viszont emiatt bajban vagyok az igen magas törlesztőrészlet fizetéssel. Késedelmes elmaradásaim már sajnos keletkeztek, tömöm a lyukakat, viszont meg akarok ettől szabadulni, más banknál igényelhető jobb konstrukciójú „hitel”, ez esetben lízing kiváltással.
Jól gondolom, hogy most a keletkezett néhány késedelmem miatt ezen jobb, ha MOST nem gondolkodom, mert így nem fognak velem szóba állni? Próbáljak meg valahogy 6 hónapon keresztül időben fizetni (feltéve ha sikerül) és csak utána indítsam el a kérelmemet?
Milyen már módon tudnék esetleg ettől megszabadulni. Végtörlesztés kizárt, mivel nincs pénzem rá.
Köszönettel:
Szilvia

Tisztelt címzett!
Meglévő OTP lakáshitelemet szeretném kedvezőbbre váltani. Az 5.000.000 Ft hitelt svájci frankban vettem fel 2008-ban. Jelenleg havi 59.000 forintot törlesztek. Ez az összeg májusig lesz ennyi. Az árfolyamrögzítés után havi 78.000 Ft-ot kellene törlesztenem 2033-ig.
Nagyon hálás lennék, ha javasolnának valami kedvező megoldást, mert nekem egyelőre semmi ötletem sincs azon kívül, hogy eladom az ingatlant.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel,
Eszter

Üdvözlöm!
Egy meglévő banknál lévő lakásvásárlási hitel kiváltásban gondolkodom, 45 milliót lenne szükséges „kifizetnem”, és ismét 20-25 éves futamidőre szerződnék.
Milyen feltételekkel lehet ezt megtenni? Milyen jövedelem szükséges hozzá? Saját cégem van, ügyvezetője vagyok.
Mennyi idő a kiváltás kb?
Köszönöm.
K

Tiszteletem!
A tömör és lényeges kérdésem az lenne, mennyi esélyem van arra a lakásra felvenni új hitelt, amiben jelenleg lakom két kiskorú gyermekemmel a régi hitel kiváltása céljából? Jelen hitel adósa a volt férjem, én csak kezes vagyok. Tulajdonunk 1/2-1/2 arányú. Nettó összes bevételem 180.000 Ft.

Tisztelt ügyintézők!
Pár hónapja vettem fel 3 millió Forintot lakás-átépítésre jelzálogra 8 év hosszú lejáratra. Saját házam lett ezzel megterhelve. Ezenkívül van meg ugyanannál a banknál szabad felhasználású 1,5 millió személyi kölcsönöm is. Összesen havi 110 000 Ft-ot fizetek. Havi jövedelmem: 500 000 Ft!
Van-e arra mód, hogy ezt a 4,5 millió Ft-ot kiváltsam úgy, hogy csak egy hitelem legyen például 5 évre úgy, hogy a jelzáloghitelem is rendezve legyen, tehát ki legyen fizetve és ezáltal csak egy törlesztendő hitelem legyen öt éven keresztül. Rendszeres és biztos magas havi jövedelemmel rendelkezem. Elmaradásom sosem volt és nem is lesz!
Tisztelettel várom válaszukat: Géza

Tisztelt Szakértő!
Érdeklődni szeretnék, hogy meglévő lakáshitel kiváltásához, előtörlesztéséhez igénybe lehet-e venni a CSOK-ot 2 meglévő gyermek után, ha még eddig semmilyen szocpol támogatásban nem részesültünk. Igazából még nem a miénk a ház, hanem a banké. Sajnos amikor vásároltuk az ingatlant, akkor még nem igényeltünk semmit a leendő gyerekek után, utólag meg nem tudom, hogy lehetséges-e.
Előre is köszönöm, Üdvözlettel: Judit

8.000.000 Ft hitelem van, 2016.01.01-vel 12 év lenne még hátra a mostani bankomnál. A törlesztőrészletem 93.000 Ft havonta, ami sok. Közalkalmazottak vagyunk a férjemmel, a házunkat 2007-ben építettük, 2008-ban került átadásra.
A kérdésem az lenne, hogy hogyan fogjak hozzá, hogy a részletem kevesebb legyen és melyik bankhoz forduljak. Esetleg futamidőt is hosszabbítanék, a hitelem forint alapú.
Köszönöm előre is a válaszát.

Miért olyan nagy és egyáltalán mire kérnek a bankok kezelési költséget havonta, amikor ezzel semmi dolguk sincs és évente egyszer küldenek, ha küldenek értesítőt a hitel állásáról?
Köszönettel a válaszért.
Kornél

A házam jelenlegi piaci értéke alacsonyabb mint a hitelem összege. Hogyan vagy hol tudnám kedvezőbb feltételekkel a hitelem átváltani?

Tisztelt Cím!
2008-ban az OTP-től 6M Ft hitelt vettünk fel svájci frank alapon 20 évre, egy használt lakás megvásárlására. Férjemmel 50-50% -ban van benne tulajdoni hányadunk. A forintosítást követően jelenleg közel 8M Ft hitel van még hátra. Minden hónapban rendszeresen törlesztjük.
Kérdésem, hogy lenne-e lehetőség fenti hitelünket kiváltani egy megtakarítással kombinált hitelre Önöknél úgy, hogy a férjemnek (egyéb okok miatt) ne legyen benne tulajdoni hányada.
Egy gyermekünk van, ő utána még nem igényeltünk szocpolt, esetleg azt igénybe tudnánk-e még venni?
Mihamarabbi válaszukban bízva, maradok tisztelettel: Petra

Tisztelt Hölgyem/Uram!

2009. végén vettem fel devizahitelt megközelítőleg 6.000.000 Ft. értékben, amelynek a futamideje 2043-ig tart. A forintosítást követően a fennálló tartozás kb. 7.000.000 Ft. Ezzel egyidejűleg a törlesztőrészlet az eddigi 55.000 Ft-ról 48.000 Ft-ra csökkent. Volt ugyanakkor egy időszak, amikor fizetési könnyítés alapján havi 20.000 Ft-os törlesztő részletet fizettem és a fennmaradó különbözet egy ún. áthidaló hitel konstrukcióba került, amely jelenleg kb. 1.000.000 Ft. értékű és havi 11.000 Ft. a törlesztő részlete.
Szeretném megkérdezni, hogy látnak-e lehetőséget arra, hogy az elszámolási törvény alapján ezt hitelt ki lehessen váltani, és egy kedvezőbb, maximum 10 éves futamidejű ajánlatot találni.
Előre is köszönöm a válaszukat, üdvözlettel: Róbert

Tisztelt Szakértő!
Érdekelne, hogy van-e 2003-as köztisztviselői hitel kiváltására ajánlatuk.
Kb. 19M Ft hitel van még 14 éves futamidő van még hátra a 25 évből. 10 év türelmi idő lejárt és most a havi törlesztő rész jelentősen megnőtt 177ezer Ft.
Köszönöm, üdvözlettel, Áron

Devizahitelünket forinthitel segítségével "végtörlesztettük" – később ezt a forint hitelt is kiváltottuk Fundamenta hitellel, ami ugye úgy működik, hogy áthidaló kölcsönt, adtak aminek a kamatát fizetjük + fizetjük a Fundamenta lakáskasszába a pénzt, amivel majd kb. 4 év után kiváltható az áthidaló kölcsön.
Az áthidaló kölcsön kamata akkor 10% volt. (2 év telt el a 4-ből)
Kérdésem, hogy ez az áthidaló kölcsön kiváltható-e lakáshitellel? Azt számolom, hogy most a lakáshitel törlesztőrészlete kb. annyi mint az árhidaló kölcsön kamata (mint írtam ebben nincs tőketörlesztés) Abban látom az előnyét a cserének, hogy amennyiben megszorulnánk (munkahely elvesztése), nem lenne gond a fundamentás rész szüneteltetése. Másrészt meg azon lennék, hogy minél előbb (legalább részben) előtörlesszük a hitelt nem megvárva a kamatok esetleges emelkedését.
Köszönettel: L

Tisztelt Cím!
Volt férjemmel közös CHF lakáshitelünk van, 1/2-ed-1/2ed tulajdon az ingatlanban. Szeretnék a hitelből kiszállni, volt férjem vállalná a törlesztést. Amennyiben a bank nem enged ki, mert neki kevés a jövedelme, arra gondoltam, hogy ő egyedül felvehetne egy hitelkiváltó hitelt (amennyiben ott tudja igazolni vállalkozói jövedelmét), amivel kiváltaná a jelenlegi hitelünket, de a hitelkiváltóban én már nem lennék benne. Kivitelezhető-e ez? Mint zálogtulajdonos sem szeretnék benne lenni, tehát a félingatlan is rászállna, de ez milyen módon lehetséges, ha egyáltalán lehetséges?
Köszönöm.

2006-ban vettünk fel ingatlanra devizahitelt, melyet 2012-ben átváltottunk forintra. Családi pótlékra jogosultak vagyunk, a bank nem állított ki igazolást 2013 évre. Rendesen törlesztettünk, jó adósnak számítunk. A bank a kérelmemre válaszolva elutasított. Ez így rendben van?

Szeretnék érdeklődni arról, hogy 2010-ben felvett lakáshitelünket érdemes lenne-e kedvezőbb kamatozású hitelre átváltani? A hitel forint alapú, THM 9,35 %. Jelenleg még 2,3 millió Ft körüli a tartozás, 11 év múlva telik le, és a havi törlesztés 27 ezer Ft.
Köszönettel: Éva

53
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x