Lakáshitel kalkulátor

Mennyi lakáshitelt kaphatok? Számolj egyedi kedvezményeinkkel!

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki ajánlatot.

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Mielőtt belevágnánk egy lakáshitel igénylésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Ezeket foglaltuk most össze az alábbiakban külön-külön pontokban A Hitelnet lakáshitel kalkulátor segítségével könnyen és egyszerűen tudja összehasonlítani banki partnereink legkedvezőbb ajánlatait.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célra igényelhető lakáshitel, miben segít a lakáshitel kalkulátor?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Építkezésre, lakóház építésre
 • Meglévő ingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Ingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza, kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek, a Hitelnet lakáshitel kalkulátor segít!

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség, a lakáshitel kalkulátor megmutatja, mekkora hitelt igényelhet

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Mindig szükség van 20 % saját erőre?

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Kalkulátorunk a támogatott lakáshitelekkel is mutatja

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek.

MEnnyi idő alatt juthat hitelhez?

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1.3K hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Szép napot!
Érinti-e a meglévő csok-ot egy esetleges válás, ha a hozzá tartozó hitel továbbra is fizetve van?

Tisztelt hitelnet,
Az iránt érdeklődöm, hogy Magyarországon melyik bank nyújt Ciprusi jövedelem mellett, szabad felhasználású jelzáloghitelt?
A fizetésem EUR-ban van, de nekem otthoni Forint hitelre van szükségem, amit a lakásom fedezeteként szeretnék fel venni.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Ádám

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök díjazása, hogy működik egy lakáshitel segítségnyújtásnál?
Tisztelettel.
Hajnalka

A címben szereplő tanya külterületen van. A hozzátartozó föld vegyes művelésű ágban van. Szőlő és szántónak bejegyzett. A vételár 3 500 000 Ft. Ehhez szeretnék lakásvásárlási hitelt.

Milyen igazolást kell beszerezni, és honnan, egy kb. 25 évvel ezelőtt engedély nélkül beépített teőtérről, hogy CSOK hitelt kaphassunk az ingatlan megvásárolásához.
Köszönöm szíves válaszukat: Ildikó

Érdeklődni szeretnék, hogy 1 gyermekre, illetve hány hónap munkaviszonynak kell lennie, hogy igénybe lehessen venni a hitelt?

Tisztelt Szakértő,
Azt szeretnem megkérdezni, hogy kivitelezői szerződés eseten a leszerződött kivitelezési részkifizetéseket a kivitelező cég vagy az építtető számára utalják?
Köszönöm.

Lakáshitelt vennék föl. Időpontot szeretnék kérni.

Érdekelne, hogy ha egy külföldi banktól kaptam hitelt, de nem tudok utalni, mert utalási díjat kérnek, hogy megkapjam az utaláshoz szükséges kódot, az ügy normális dolog vagy csak csalás?

Tisztelt Szakértő!
Lányomék házvásárláshoz szeretnének hitelt felvenni. A nevén van egy negyed ingatlan.
Ez befolyásolja a hitelfelvételt?

6 hónapja dolgozok a közmunkán és a közmunkára fel lehet venni használt lakásra? 2 gyermekem van.
Ha lehetséges lenne, akkor mit hogy kellene intéznem?
Köszönöm.

68 éves vagyok. Adóstárs nélkül kaphatok-e lakáshitelt? 5 évre szeretném, 3 milliót. 330.000.- a jövedelmem.

Angliában élek 9 éve és szeretném megtudni, hogy mik a feltelek (lehetséges-e) otthon lakást vásárolni és hitelt felvenni itteni munkaviszonnyal.
Szívesen felhívom Önöket én, ha tudunk egy időpontot egyeztetni.
Előre is köszönöm szépen.
Ivett

2 gyermekem van.
Az lenne a kérdésem, hogy a páromnak 6 hónapos munkaviszonya van a közmunkán. Fel tudnánk-e venni használt lakáshitelt?

Jó napot!
A párommal most állunk házvásárlás előtt. Lakáshitel lesz, önerőnk van 2 millió forint. A ház vételára 8 millió forint. Már meg volt az értékbecslés előzetes bírálat. Viszont pont a finisben jelezte a bank, hogy 20% önerő helyett 30%-ot kérnek.
A kérdésem az lenne, hogy ha most akarnánk bankot váltani, az első bank értékbecslését átvihetnénk a másik bankhoz vagy mindenképpen újra kell csináltatni?
Köszönöm.
Üdv. N.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az elmúlt napokban megtekintettem egy ingatlant Albertirsán és már majdnem elhatároztam magam a vásárlás mellett, amikor is váratlan információkat kaptam az esetleges hitelfelvétellel kapcsolatban.
Én személy szerint úgy tudtam, hogy a bankok max. az ingatlan értékének a 80 %-ig képesek hitelt nyújtani, tehát min 20% önerővel kell rendelkezni.
Azonban most azt az információt kaptam, hogy területileg szabályozva van, hogy a bankok milyen mértékig tudnak hitelt nyújtani az adott területen.
Ennek értelmében elvileg Albertirsa 2.kategóriába tartozik vagyis ezen a területen a hitelfelvételhez a bankok csak 70 %-ig tudnak hitelt nyújtani és 30 % önerővel kell min rendelkezni pozitív hitelelbíráláshoz.
Kérem segítsenek, a fenti információk helyesek? Megfelelnek a valóságnak, tényleg így van?
Válaszukat, visszajelzésüket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Norbert

Lakásvásárlás előtt szeretnék érdeklődni a különböző bankok által kínált hitellel kapcsolatban.

Találtunk egy házat, amit 20 millió forintért árulnak. CSOK hitelt szeretnénk igénybe venni, 2 leendő gyermekre. Utólag derült ki, hogy jelzálog van a házon, ami végrehajtói irodához került, a tartozás 6 millió Ft.
Lehet erre CSOK hitelt felvenni, vagy elutasítanak?
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelt szeretnek felvenni gyesre meg a családi pótlékra.

15M Ft-os lakásra szeretnék lakáshitelt felvenni. Külföldön dolgozom.
Lehetséges ennek ellenére?
Üdv.

Jó napot!
Kérdésem lenne, hogy ingatlant szeretnénk venni, ami 13 millió forint. Nincs önérő, csak a csok lenne, ami 3 gyermekre 2.200.000, ha jól tudom.
Milyen bankhoz menjünk, hogy megkapjuk a hitelt a csok mellé önerő nélkül?

Üdvözlöm!
Van lehetőség olyan ingatlanra lakáshitelt kapni, amiben le lett szerelve a villanyóra, vagy mindenképp meg kell várni, amíg visszakötik?
Válaszát előre is köszönöm.

Jó napot kívánok!
Azt szeretném kérdezni, hogy működik ez. Szeretnék lakáshitelt felvenni.

15M F lenne a családi ház vételára, viszont a babavárót a személyi kölcsön után vennénk fel, beleférnénk a JTM-be. Cetelem 51 934 Ft, ingyen előtörleszthető, bankváltás nélkül, 2.512.840 Ft a visszafizetendő, 512.840 a hitel teljes díja + 3M Ft önerő.
A kérdésem az lenne, hogy milyen hátrányok érhetnek, a magasabb visszafizetendő összegnél, gondolva arra, hogy esetleg nem kapjuk meg a 10M Ft-ot, egyáltalán előfordulhat-e ez a személyi kölcsön miatt? Az eladók 20M Ft-ért hirdetnék az ingatlant, a nyomott ár ennek köszönhető, mivel állítólag CSOK/lakáshitelre nem alkalmas.
Köszönettel, Antal

Jó napot!
Szeretnék lakáshitelt felvenni. 2 gyerekem van, 3 éves és 2 éves. Használt lakásra igényelném, ha lehetséges lenne. Gyesen vagyok és a TB igazolványom fizetve van.
Mit lehetne csinálnom?
Köszönöm.

Egyedülállók mennyit kapnak? Mi kell hozzá?

Mikor várható a CSOK kifizetése jelenleg?
Július 26-i beadási időpontnál?

Kedves Tanácsadó,
2020 decemberétől vagyok egyéni vállalkozó, és most szeptembertől kezdem meg a mesterképzést. Eddig nettó 300.000 Ft-ot kerestem, de ez most le fog csökkenni 150.000re (a képzés miatt). Lakáshitelt szeretnék felvenni jövőre, egy 20-30 millió közötti lakásra, 6 millió Ft önerővel. Kérdésem: fel tudok-e venni lakáshitelt így, illetve beleszámít-e ebbe az, ha van diákhitelem (szabad felhasználású)? Köszönöm szépen előre is!

Jó napot.
Kérdésem a következő.
Párom édesapja el szeretné ajándékozni páromnak az ingatlant, amiben most lakik.
Milyen költségekkel kell számolnunk?
Előre is köszönöm válaszukat.

Lakásfedezetre szeretnék kölcsönt felvenni. Én december óta nem dolgozom, de a párom igen, de sajnos csak egy hónapja van bejelentve. Lakásfedezetre szeretnék kölcsönt felvenni.

1.3K
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x