Lakáshitel kalkulátor

Mennyi lakáshitelt kaphatok? Számolj egyedi kedvezményeinkkel!

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki ajánlatot.

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Mielőtt belevágnánk egy lakáshitel igénylésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Ezeket foglaltuk most össze az alábbiakban külön-külön pontokban A Hitelnet lakáshitel kalkulátor segítségével könnyen és egyszerűen tudja összehasonlítani banki partnereink legkedvezőbb ajánlatait.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célra igényelhető lakáshitel, miben segít a lakáshitel kalkulátor?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Építkezésre, lakóház építésre
 • Meglévő ingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Ingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza, kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek, a Hitelnet lakáshitel kalkulátor segít!

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség, a lakáshitel kalkulátor megmutatja, mekkora hitelt igényelhet

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Mindig szükség van 20 % saját erőre?

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Kalkulátorunk a támogatott lakáshitelekkel is mutatja

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek.

MEnnyi idő alatt juthat hitelhez?

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1.3K hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Helló.
Azt szeretném megkérdezni, hogy kertes házat szeretnék vásárolni a Férjemmel és külföldön dolgozunk. Lakáshitelt felvenni tudunk Magyarországon és külföldön fizetnék vissza lehet ilyet?

Egyedülálló anyaként szeretném igényelni a csok hitelt, továbbá érdeklődni szeretnék, hogy gyes, illetve gyedre lehet-e igényelni a csok hitelt?

Tisztelt Hitelnet!
Kérdésem, hogy az államilag támogatott lakásfelújításnál a vállalkozói szerződés 1. számú mellékletét, (ahol részletezni kell a felújítás anyag illetve munkaköltségét) az igénylőnek vagy a kivitelezőnek kell kitölteni?
Köszönettel:
László

Szeretnék hitelt felvenni házfelújításra, ötszázezret. Anyagvásárlásra kell.

Üdvözlöm ! Cs László vagyok.Szeretnek érdeklődni hitellel kapcsolatban.

Szép napot!
Nekem van a volt páromtól 3 gyermek, illetve a mostani páromtól 2. Én egyedülállóként voltam az államkincstárnál (július végéig), de párom ugyanazon a lakcímen van már több mint 4 éve! Be szeretnénk nyújtani a csok + lakáshitelt!
Itt az lenne a kérdés, ő jogosult-e az 5 gyermek után vagy csak a saját gyermekére (2), illetve megkapjuk-e így a csokot? Mert ugye olvastam az államkincstár bírálja el. (Bírósági papírom van a 3 gyermekről, hogy én vagyok a gyámja.)

Csok hitellel kapcsolatban szeretnék érdeklődni önöktől, lehet igénybe venni egyedülállóként?

Kedves Hitelnet!
Ajándékozással kapnám meg testvéremtől a jelenlegi ingatlan másik résztulajdonát illetékmentesség miatt, viszont hitelt vennék fel rá.
Van lehetőség ajándékozási szerződéssel vásárlási ingatlan alapú hitel felvételére ilyen módon, ajándékozási szerződéssel?

2021 márciusban fizettem ki végrehajtói letiltásomat, ami a válásom miatt keletkezett. Passzív BAR listás vagyok.
Melyik banknál vehetek így hitelt használt családi ház vásárlásához?

Szeretnék Magyarországon házat venni. A kérdés: hitelt kaphatok, ha Csehországban dolgozom.
Köszönöm.

Osztatlan közös ingatlanon egy házrész tehermentes 20.000.000 értékű. A másik házrészt szeretném megvenni 10.000.000 az értéke.
Kaphatok-e rá ennyi kölcsönt?

Jó napot,
Romániában élek, Nyírábrányban szeretnék lakást vásárolni.
Lehetséges lenne?

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy használt házra szeretnék falusi csokot felvenni.
Mik a feltételei?
Köszönöm válaszukat.

Mikor lehet felvenni a jelzálogot egy ingatlanra? Mennyi ideje kell, hogy a nevemen legyen, ha jelzálogot szeretnék felvenni?
Köszönöm.

Használt ingatlant szeretnék vásárolni, de az alku tárgyát képező ingatlanon jelenleg jelzáloghitel van. A tulajdonos a vételárból szeretné kiegyenlíteni és tehermentessé tenni. Az ingatlant Fundamenta hitellel, 2 gyermek után járó CSOK-kal és készpénzzel szeretném megvásárolni.
Kérdésem:
Megkapom-e a hitelt és a csokot ebben az esetben, vagy más megoldás van erre az adásvételre?

Hogy tudok hitelt felvenni, ha Németországban dolgozok?

NAV jövedelem igazolása szükséges? Vagy elég csak a 3 hónapos munkáltató igazolás?

Üdvözlöm!
Kérdésem az lenne, hogy augusztusban lesz meg a 3 évem a cégnél, viszont most volt 1,5 hónap kihagyásom (egyéb okok), de ugyanoda mentem vissza dolgozni.
Így is minimum 3 hónapot kell várnom hogy jelzáloghitelhez jussak?
Köszönöm válaszát előre is!

Jó napot kívánok!
Érdeklődnék, hogy párom külföldön dolgozik, egy munkahelyen van 9 hónapja és szeretnénk kölcsönt felvenni, milyen feltételek szükségesek? Illetve, ha lakást szeretnénk vásárolni úgy, hogy pl. nincs önerőnk, mennyi esély van? Egy 6 hónapos kisfiunk van, akivel én mint az anyukája otthon vagyok.
Válaszukat köszönöm.

Férjemmel együtt határozott idejű szerződésünk van, mindig hosszabbítják. Már régóta ugyanazon a helyen dolgozunk, a férjem 19 éve, én 13 éve. Ez egy intézet, ahol bent is laktunk, de 4 éve kiköltöztünk. Szeretnénk venni egy lakható nyaralót, mert most albérletben lakunk az összjövedelmünk 304 ezer Ft a nyugdíjakkal és a fizetésekkel együtt.
Kérem segítsenek nekünk. 45 és 47 évesek vagyunk.
Köszönettel.
Mónika és István

Üdv
Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatosan, hogy aktív BAR listás vagyok, de a férjem nem, ő megfelel minden feltételnek!
Milyen lehetőségeink vannak?
Köszönettel.

69 éves elmúltam, 90000 a nyugdíjam.
Milyen lehetőségem lenne egy használt lakásvásárlásra?

Felerészben vagyok tulajdonosa egy lakásnak. Meg szeretném venni, de csak hitelből tehetném. 66 éves vagyok, 340 e a nyugdíjam.

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Zártkerti területen szeretnénk lakóházat építeni. (A telek paraméterei és a helyi építési szabályzat ezt lehetővé teszi.)
Szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben a papírokon lakóház szerepel, felvehető-e lakáshitel a kérdéses ingatlanra. Ha igen, melyik banknál és milyen feltételekkel?
Mi számít ilyenkor önrésznek és mekkora önrésszel kell rendelkezni?
Köszönettel.
László

Tisztelt Ügyintéző!
2020-ban vásároltunk egy ingatlant a párommal. A háznak 50-50%-ban vagyunk tulajdonosai. Az ingatlant 8 millió forintért vettük. Ebből 5 120 000 Ft hitelt vettünk fel, amit a tavalyi évben nem fizettünk a moratórium miatt.
A kérdésem az lenne, hogyan tudom kivásárolni a párom tulajdonrészét?

Szép napot kívánok.
Érdeklődöm, hogy ápolásin vagyok kettő beteg fiúval. Szeretnék lakást vásárolni.
Lehet-e önöknél hitelt felvenni? Véglegesítve vagyok velük.

Kb. 10 millió Ft hitelre lenne szükségem egy 30 millió forintos új lakás megvásárlásához. Fedezet az új lakás. 70 éves özvegy nyugdíjas asszony vagyok.
Köszönöm a válaszukat, tisztelettel; Edit

Én külföldön élő magyar állampolgár vagyok, a férjem nem magyar állampolgár. Lakást szeretnénk vásárolni Magyarországon. Milyen feltételei vannak ennek? Nem tervezünk hazaköltözni, tehát a magyar lakcím a párom részéről nem megoldható. Azt tudom, hogy adóstársként neki is szerepelnie kell az ügyletben.
Kérdésem, hogy ilyen feltételek mellett ez megoldható-e, vagy adott esetben ő kihagyható-e, ha ezzel könnyebb az ügyintézés.
Előre is köszönöm.

Érdeklődni szeretnék, hogy 12 millió forintot szeretnének felvenni a lányomék 20 éves futamidőre! A lányom most otthon van szülésin a 9 hónapos babával! Az összjövedelmük kb. 330 ezer forint a férjével! Kell-e önerő a lakásvásárláshoz, pénzük sajnos ehhez az önerőhöz nincs semmi!
Van-e esély a hitelre!?

Kedves Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy kb. 180 000 Ft nettó bérrel, adóstárs és a megvásárolt ingatlanon kívül egyéb fedezet nélkül kaphatok-e lakáshitelt? Mondjuk, 20 milliós ingatlan, 6 millió önrésszel.
Köszönettel.

1.3K
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x