Lakáshitel kalkulátor

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet?

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A C&I Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

A lakáshitel az ügyfelek által leggyakrabban igényelt hiteltípus. Mielőtt belevágnánk az ügyintézésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Lakáshitel kalkulátor segítségével ezeket foglaltuk most össze külön-külön pontokban!

Milyen célokra igényelhető a lakáshitel?

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít a megtalálni az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.
Lakáscélú hitelek a hazai pénzintézetek kínálatában az alábbi hitelcélokra elérhetők:

 • Használ lakás vásárlás
 • Új lakás vásárlás
 • Építkezés
 • Lakásfelújítás
 • Lakás korszerűsítés
 • Meglévő lakáscélú hitelek kiváltása

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza. Lakáshitel kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitel kalkulátor a támogatott lakáshitelekkel is számol

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. A lakáshitel fedezeteként elfogadható ingatlanokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.

Lakáshitelek átfutási ideje

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni lakáshitel kalkulátor segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakáshitel kalkulátorral kapcsolatos gyakori kérdések

 • Végrehajtási joggal terhelt házra igényelhető lakásvásárlási hitel?

  Végrehajtási joggal terhelt ingatlan finanszírozása speciális helyzet. Meghatározott feltételekkel lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel felvételére ez esetben is. Személyre szabott tájékoztatást a konkrét ügylet ismeretében tudunk adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Mit jelent a lakáshitel kalkulátorban a Hitelnet kedvezmény?

  Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen dokumentumok szükségesek a lakáshitel igényléshez?

  A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan működik a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

  Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Hitelnet szakértőjével?

  Amennyiben a kalkulátor által megjelenített konstrukciók között valamelyik elnyerte tetszését, akkor kattintson az “Érdekel, visszahívást kérek” gombra, adja meg elérhetőségét és szakértőnk a lehető legrövidebb időn belül visszahívja. Amennyiben általánosan szeretné szakérőnk visszahívását kérni, kattintson ide.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mekkora jövedelmet kell igazolni a lakáshitel igényléshez?

  A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szabályok alapján a hitelező bankoknak korlátozva van az igazolt jövedelemnek törlesztő részletere fordítható összege. a JTM szabályokról ide kattintva olvashat bővebben. Szakértőink megvizsgálják az elfogadható jövedelmek nagyságát és ezek alapján számolják ki, hogy az egyes bankoknál mekkora hitelösszegre lenne jogosult.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  1.2K hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Üdvözlöm!
  Érdeklődnék, hogy jelenleg okoz-e gondot lakáshitel felvétele autóiparban dolgozó személynek? Globális autógyártó regionális központjában, irodai munka, jövedelem nem probléma.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdv,
  Gergely

  Kedves Gergely!
  Bankfüggő, hogy autóiparban dolgozó személy jövedelme elfogadható-e. Bankpartnereink között azonban több olyan pénzintézet is van, amely ebben a szektorban dolgozó munkavállaló jövedelmét is elfogadja. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Köszönöm gyors válaszát!
  Még annyit hadd kérdezzek meg, hogy tapasztalataik szerint azon pénzintézeteknél, ahol elfogadják, a hitel feltételeit (pl. kamat) negatívan befolyásolja-e az autóipari munkahely ténye?
  Köszönöm!
  Üdv,
  Gergely

  Kedves Gergely!
  A hitelfeltételeket – pl. kamat – nem befolyásolja negatívan az autóipari munkahely ténye. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Jó napot!
  Olyan kérdésem lenne, apósomtól vennénk meg a házát.
  Ilyenkor milyen hitelek lehetségesek?
  Csokot azt, ha jól tudom, nem tudjuk felvenni.
  Önerőnk nincs.

  Kedves Noémi!
  Közeli hozzátartozótól történő házvásárláshoz piaci kamatozású lakáshitel igényelhető. CSOK nem vehető igénybe. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Hölgyem, Uram!
  8 millió önerőnk van, ami babaváró hitelből származik. Ehhez kellene még 8 millió. A fizetésem 131 000.- nettó.
  Hogyan lehetne felvenni a kívánt összeget, illetve melyik banknál lenne ez megoldható?

  Kedves Béla!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Szakértő!
  Rendelkezem havi nettó 300 ezer Ft jövedelemmel. Önerő 4 millió Ft. Mekkora hitelt kapnék egy átlagos használt lakásra, ha annak értéke 25M Ft? Térség: Dunakeszi vagy Vác.

  Kedves Béla!
  Törvényi előírás alapján maximum 20M Ft lenne felvehető a 25M Ft forgalmi értékű ingatlanra. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Tisztelt Cím!
  Jóváhagyott és kiutalt (2 napja) lakáshitel mellett tervezek munkahely váltást. A törlesztést a jövő hónapban kezdem meg.
  Érdeklődni szeretnék, a kiutalást követően hány hónappal válthatok munkahelyet és milyen bejelentési kötelezettségeim lesznek a munkahely váltás kapcsán.
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Kedves Sámuel!
  A jövőbeni munkahely váltás nem befolyásolja a már folyósított lakáshitelt. Konkrét tájékoztatásért kérjük, keresse az érintett bankfiókot.

  Párommal ingatlant vásárolnánk. (nem vagyunk házasok és bejegyzett élettársi kapcsolatunk sincs). Az ingatlanra a hitelt csak ő igényelné. A legjobban úgy szeretnénk, ha 50-50% része lenne mindenkinek. Ez az adásvételi szerződés kötésénél megoldható?

  Kedves Xy!
  Amennyiben mindketten tulajdonosai lesznek az ingatlannak, úgy a lakáshitelben is mindkettejüknek szerepelni szükséges.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű lakáshitel ügyintézést is!

  Tisztelt Uram, Hölgyem!

  Kérdésem lenne! Az édesanyámmal közösen használjuk a bankszámlát!
  Hitelvelvételnél ez jelent problémát?
  Adózott nagyobb összeg érkezik a számlára!

  Kedves Tímea!
  A közösen használt bankszámla önmagában nem jelent problémát hitelfelvétel során. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Lakáshitel után szeretnék érdeklődni.
  18 éves fiamnak szeretnénk egy 10 millió Ft értékű lakást venni. Ő lenne a hitelfelvevő. Havi 130 ezer Ft nettó bérrel.
  Kaphat-e hitelt ekkora fizetéssel, (egyéb hitele nincs.) Mennyi munkaviszonyt szükséges igazolni?
  Milyen feltételek vannak?
  Móni

  Kedves Móni!
  Legalább 3 hónapos, határozatlan idejű munkaviszony szükséges lakáshitel felvételéhez. Ahhoz, hogy pontos tájékoztatást tudjuk adni az adott esetben felvehető hitel összegéről, bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Szeretnénk vásárolni ingatlant lakáscélra, de tanya besorolású.
  Így is van rá lehetőség hitelezni? (80 m2 ház, 4.000 m2 a föld)

  Kedves Zsolt!
  Ha a tanyán lakóház is található, akkor működhet a finanszírozás. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Tisztelt Cím!
  A bankomban nemrég azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel az általam kinézett ingatlannak egy bank a tulajdonosa, sem a CSOK-ra, sem az államilag támogatott jelzáloghitelre nem vagyok jogosult!
  Nem államilag támogatott jelzálog hitelt vehetek igénybe?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves László!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

  Üdvözlöm!
  Vagy egy ingatlan, amelynek én vagyok a tulajdonosa és kettő fő holtig tartó haszonélvező. Eladhatom a tulajdonjogot?
  Vagy jelzáloghitelt tudok rá fel venni úgy, hogy bár listán vagyok? A haszonélvezők kellenek a hitelhez?
  Válaszát köszönöm!

  Kedves Zoltán!
  A haszonélvezők hozzájárulása nélkül az ingatlant nem lehet eladni. Jelzáloghitelt is csak akkor lehetne felvenni rá, ha a haszonélvezők is részt vennének a hitelügyletben. A negatív tartalmú KHR információ azonban kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

  Tisztelt Hitelnet!
  Röviden a kérdés. Adott egy ingatlan. Feleségem és a testvére tulajdonosok 50%-50%. Édesapjuk haszonélvező, de csak a lakás 50%-ra. Apukájuk otthonban van. Nem tud eljárni az ügyeiben. El szeretné adni a feleségem a testvérének a saját tulajdon részét. Hitelt egy teljesen másik ingatlanra vennének fel, mivel erre nem lehet, mert az apukájuk nem tud eljárni az ügyeiben. De állítólag így egy bank sem megy bele.
  Kérem a segítségüket, hogy milyen megoldások lehetségesek.
  Köszönöm!

  Kedves Péter!
  Itt a probléma az lehet, hogy az adásvételi szerződést a haszonélvezőnek is alá kell írni. Az ő aláírása nélkül nem finanszírozható az ügylet még pótfedezettel sem.

  Kedves Szakértő!
  Van egy 6 éves, tehermentes sorházunk, melynek piaci értéke 38-40 millió forint közé tehető. Mivel számunkra kezd kicsi lenni, szeretnénk egy másik, családi házat, viszont felmerült bennünk a kérdés, megérné-e felvenni 30 milliós hitelt a meglévő lakásra, és kiadni azt, míg a hitel összegéből + önerőből vennénk egy kevésbé korszerű házat? Ahogy néztem a piacon lévő hiteleket, 30 millióra 40-48 millió forintot is visszafizethetünk, és nem hinném, hogy lakásunk értéke annyival nőne. Ugyanakkor az albérlet összege nagyban fedezné a hitelt.
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Üdvözlettel: Mariann

  Kedves Mariann!
  Ezt a lehetőséget Önöknek kell mérlegelni. A döntés megkönnyítéséhez szükséges kalkulációt Szakértőink készséggel elkészítik Önöknek. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tiszteletem,
  CSOK/Falusi CSOK+kamattámogatott hitel+felújítási támogatás
  Abban kérem a segítségüket, hogy a fentiek együttesen is igényelhetőek-e?
  Illetve a tanácsukat remélem, hogy eligazodhassunk és kalkulálhassunk, ütemezhessünk.
  (elvileg minden feltételnek megfelelünk) Használt ingatlan vásárlás előtt állunk, Szobon találtuk meg a házunkat, amit korszerűsítenénk, bővítenénk, illetve a vátelár megfizetéséhez szeretnénk a kamattámogatott hitellel is élni. Merre induljunk, Bízom benne, hogy tudnak segíteni!

  Tisztelt Cím!

  Jelenleg feleségemmel éppen telek vásárlás előtt állunk. Első saját ingatlanunkat tervezzük felépíteni.
  Az általunk válaszolt település Kosd (2612), itt vásárolunk terveink szerint belterületi telket közművesített övezetben.
  Tervezetten könnyűszerkezetes házat húznánk fel rajta, lehetőleg 2 éven belül. Az ingatlan tényleges méretét 100 – 120nm-re tervezzük, ez az adat terasz nélkül értendő.
  A telek értékén felül 25-30M HUF kivitelezési költséggel számolunk.
  Feleségemmel pillanatnyilag mindketten CIB ügyfelek vagyunk, ide érkezik a fizetésünk is.

  Finanszírozási lehetőséget, bonyolítót keresünk, de előzetesen több kérdésünk is lenne.

  Lehet-e tudni, hogy finanszíroznak-e bankok Kosdon házépítést, és vajon hány % önerővel kell rendelkeznünk?
  Amennyiben önerőből megvásároljuk a telket, úgy az bevonható-e majd a házépítésre felvett hitelbe fedezetként? (5M – 14M HUF közötti telkekből válogatunk)
  Finanszírozható-e könnyűszerkezetes ház építés? Ha igen van-e valami egyedi dolog könnyűszerkezetes finanszírozása esetében?
  A hitelfolyósítás milyen ütemben történik? Kivitelezővel tervezzük végeztetni az építkezést.
  Szerződést követően milyen időtávon belül kell befejezni az építkezést?
  CSOK-ot szeretnénk igényelni. 2 gyermekünk van, nem tervezünk további gyermeket vállalni.

  Tudjuk-e igényelni az új ingatlan építése esetén elérhető CSOK-ot könnyűszerkezetes ház esetén?
  Amennyiben jelenleg igényelnénk ezt a hitelt, úgy milyen kamattal, THM-el kalkulálhatnánk?

  Segítségét köszönöm!

  Üdvözlettel,
  Attila

  Tisztelt Hitelnet!
  Házat szeretnénk vásárolni, és találtunk egy kiváló állapotban lévő ingatlant amelyet egy követeléskezelő ügyvéden keresztül lehetne megvásárolni. Az ingatlan 20 millió forintba kerül, melyet készpénzben kell fizetni 3 részletben, először le kell tenni 10%-ot majd 2-3 hónap múlva 50%-ot majd a birtokba vétel előtt pedig a fennmaradó összeget. Az ingatlan nem a hivatalos árverési rendszerben jelenik meg, a címeket egy titoktartás szerződés kitöltése után kaptuk meg. Nekünk lenne készpénzben 10 millió forintunk azonban a további 10 milliót hitel formájában szeretnénk felvenni. Milyen lehetőségeink vannak egy ilyen ingatlannál a babaváró hitelen kívül?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Laura!
  Követeléskezelőnél lévő ingatlan finanszírozása speciális eset. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Van egy tehermentes lakásom, de szeretném nagyobbra cserélni. Egy időben eladni és találni megfelelőt szinte kizárt. Nem kapnék ekkora hitelt, hogy előbb vásároljak és utóbb eladjam. Régebben volt áthidaló hitel, most nem igazán láttam ilyet.
  Milyen megoldás lenne a problémámra? A nagyobb lakás kb. 4-5 millióval drágább lenne a mostaninál.
  Köszönöm a választ előre is.

  Kedves Gábor!
  Áthidaló lakáshitel felvételére jelenleg is van lehetőség. Személyre szabott tájékoztatáshoz azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Külföldi munkavállalásból származó jövedelmem van (5 éve egyéni vállalkozó vagyok Hollandiában)
  Van-e lehetőségem Magyarországon második ingatlant (nyaralót) vásárolnom, lakáshitel vagy szemelyi kölcsön felhasználásával?

  Kedves Sándor!
  Nyaraló vásárlásához jelzálog alapú hitel felvételét javasoljuk. Külföldről származó jövedelem – különösen saját vállalkozásból származó jövedelem – azonban a hazai bankok számára különösen kockázatos jelen helyzetben. Azt tudjuk javasolni, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismertében Szakértőink utánanéznek az esetleges finanszírozási lehetőségeknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  A következő kérdéssel fordulnék Önökhöz:
  Katarban élek 12 éve és ugyanannak a cégnek dolgozom. Egy házzal rendelkezem Magyarországon. Dél-Afrikában tervezek házat vásárolni és hitelt szeretnék felvenni.
  Ezekkel a körülményekkel esélyes-e az otthoni hitel felvétele?
  Köszönöm válaszukat előre is.

  Kedves Edina!
  Külföldi, nem EU-s és EGT állambeli jövedelmet a legtöbb pénzintézet nem fogad el. Azt javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink utána néznek a hitellehetőségeknek.

  Kik igényelhetik és hogyan kell igényelni mi kell ahhoz, hogy igényelhessem?

  Kedves Regina!
  Szakértőink készséggel készítenek Önnek személyre szabott tájékoztatást az elérhető lakáshitelekről, ehhez azonban bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Van egy ház, melyben a következőek a tulajdoni viszonyok: Páromnak 25%, a testvérnek 25%, édesanyjuknak 50%-os (emelett özvegyi joga) tulajdonrésze van. Az édesanyától az 50% ajándékozás útján kerülne páromra, a maradékot a babaváró hitelből kívánjuk megszerezni.
  A kérdésem az lenne, hogy miután 100%-ban a párom (vagy közös) tulajdonba kerülne az ingatlan, tudjuk-e igényelni még hozzá a CSOK-ot a ház felújítására? A tetőteret kívánjuk beépíteni, de bővítésre, nem új lakrész kialakítására.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Rozália!
  Megoldható, hogy a babaváró hitelből megvásárolják az ingatlan további tulajdoni hányadát is. A babaváró hitel jogosultsági feltételeit IDE kattintva tekinthetik meg. Ezt követően – miután már az Édesanya özvegyi joga sem szerepel az ingatlanon – igényelhető tetőtér-beépítésre a CSOK. Ennek feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű babaváró hitel és CSOK ügyintézést is!

  Kedves Hitelnet!
  Tehát ha jól értem, addig, ameddig az Édesanya haszonélvezeti joga fennáll (özvegyi jog esetén élete végéig), addig nem igényelhetjük a bővítésre a CSOK-ot?
  Ez esetekben milyen típusú hitelt tudunk igénybe venni?

  Kedves Rozália!
  Az özvegyi jog, haszonélvezeti jog sajnos kizárja a CSOK jogosultságot. Ez esetben piaci kamatozású lakáshitel felvételére van lehetőség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

  4630 nm mezőgazdasági művelés alá vett területből 400 nm-t kivettek a művelés alól, amire építettek egy faházat, egy gazdasági épületet, egy fészert.
  Megvásárlásához milyen típusú hitelt vehetek fel?

  Kedves Miklós!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Kedves Hitelnet!
  Kérdésemre adott válaszuk után tudom kitölteni az adatlapjuk első rublikáját. Kérem tegyék meg, hogy válaszolnak rá. Előre is köszönöm.
  Tisztelettel:
  Miklós

  Kedves Miklós!
  Az, hogy lakáscélú jelzáloghitel felvehető-e a vásárláshoz, függ az ingatlan tulajdoni lap szerinti megnevezésétől. Amennyiben a megnevezés alapján lakáscélú hitel nem vehető fel, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelből finanszírozható lehet a vételár meghatározott feltételek teljesülése vagy plusz ingatlanfedezet bevonása esetén.

  Üdvözlöm,
  örökség kivásárlása miatt kellene megszüntetni a lakóházon lévő kiemelést (per A hrsz.)
  Mi a teendő, illetve lakáshitel felvételénél ez gond lehet-e?
  Köszönöm.
  Anna

  Kedves Anna!
  A kiemelés megszüntetésének kérdésében irodánk nem illetékes. Ingatlanügyekkel foglalkozó ügyvéd megkeresését javasoljuk.
  A lakáshitel felvételével kapcsolatban Szakértőink készséggel adnak személyre szabott tájékoztatást, ám ehhez bővebb információkra lenne szükség. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Üdv!
  Az lenne a kérdésem, hogy van 3 meglévő gyermekünk. Használt lakást szeretnénk venni. Csok+hitel. Én aktív KHR listán vagyok, de a férjem nem. Van munkaviszonyunk mindkettőnknek több éve folyamatos.
  Lehet-e, hogy csak a férjem veszi fel a hitelt?

  Kedves Viktória!
  Sajnos nem lehetséges, hogy férje Ön nélkül igényelje a CSOK-ot és CSOK hitelt.

  Üdvözlöm!
  Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy ha szeretnénk felvenni egy lakáshitelt, amihez x % önerő kell. Ennek az önerőnek a bankszámlánkon kell lennie, vagy azt is elfogadják, hogy már kifizetjük az eladónak, természetesen szerződéssel, ügyvéddel.

  Kedves Géza!
  Amennyiben CSOK-ot vagy támogatott lakáshitelt szeretnének igényelni, akkor a vételár maximum 10%-a fizethető ki készpénzben. Ha piaci lakáshitelt vennének fel, akkor ennél nagyobb mértékű önerő is kifizethető készpénzben. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm,
  Szeretnénk májusban babaváró hitelt igényelni, amelynek teljes (10m) összegét önerőként használnánk fel. A lakáshitelt 90 napon túl, augusztus végén igényelnénk.
  Ebben az esetben hogyan történik a hitel kezelése? Átutalásra kerül a számlánkra a babváró (májusban), amit mi majd a kivitelezőnek utalunk? Ugyanazon banknál kell igényelni mindkét hitelt? Kell előszerződés vagy egyéb okirat?
  köszönöm a választ.
  Tamás

  Kedves Tamás!
  A babaváró hitelt az Önök bankszámlájára folyósítja a hitelintézet. Amennyiben a pénzt a továbbiakban építéshez/vásárláshoz szeretnének felhasználni, akkor a saját számlájukról tudják az összeget utalni a kivitelezőnek/eladónak. A kétfajta hitelt nem kötelező ugyanazon banknál igényelni. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm.
  A kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e egyáltalán és mekkora összegben hitelt lakásvásárlás céljából, ha nincs önerőm és a munkáltatóm német kihelyezésű cég.

  Kedves Tamás!
  Lakáshitel felvételéhez – MNB előírás alapján – minimum 20% önerő szükséges. A vételár 100%-a csak abban az esetben lehet finanszírozható banki hitelből, ha a megvásárolni kívánt ingatlanon kívül van lehetőség további, megfelelő értékű ingatlanfedezet bevonására.
  A német munkáltató önmagában nem kizáró ok, de meghatározó, hogy milyen ágazatban dolgozik.
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Jó napot!
  Lakást szeretnék vásárolni Zalaegerszegen. Vállalkozó vagyok, de nem cégre szeretném vásárolni.

  Kedves Lajos!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Üdvözlet,
  Egyelőre csak tájékozódás szintjén érdeklődöm, építkezés keretein belül igényelném a lízinget, önerővel rendelkezem, de nem tudom, hogy milyen kondíciókkal, feltételekkel kezdhetek bele egy ilyen projektbe, egyáltalán belekezdhetek-e. Szeretnék tájékoztatást kapni, kezdőlépéstől számítva egészen az átvételig.
  Köszönettel.
  Márk

  Kedves Márk!
  Az építkezés finanszírozásához építési hitel felvételét javasoljuk. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Hitelnet!
  Egyedülálló anyaként, egyetem előtt álló gyermekemnek szeretnék egy kis lakást vásárolni. A havi átlag keresetem 190-200.000 Ft. Rendelkezem egy kevés önerővel is.
  Milyen lehetőségeim vannak?
  Kérem mielőbbi kedves válaszát.
  Köszönöm!

  Kedves Éva!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  1.2K
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x