Lakáshitel kalkulátor

Mennyi lakáshitelt kaphatok? Számolj egyedi kedvezményeinkkel!

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miben segít a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki ajánlatot.

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Mielőtt belevágnánk egy lakáshitel igénylésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Ezeket foglaltuk most össze az alábbiakban külön-külön pontokban A Hitelnet lakáshitel kalkulátor segítségével könnyen és egyszerűen tudja összehasonlítani banki partnereink legkedvezőbb ajánlatait.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célra igényelhető lakáshitel, miben segít a lakáshitel kalkulátor?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Építkezésre, lakóház építésre
 • Meglévő ingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Ingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza, kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek, a Hitelnet lakáshitel kalkulátor segít!

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség, a lakáshitel kalkulátor megmutatja, mekkora hitelt igényelhet

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Mindig szükség van 20 % saját erőre?

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Kalkulátorunk a támogatott lakáshitelekkel is mutatja

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek.

MEnnyi idő alatt juthat hitelhez?

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1.2K hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy jelenleg okoz-e gondot lakáshitel felvétele autóiparban dolgozó személynek? Globális autógyártó regionális központjában, irodai munka, jövedelem nem probléma.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdv,
Gergely

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, apósomtól vennénk meg a házát.
Ilyenkor milyen hitelek lehetségesek?
Csokot azt, ha jól tudom, nem tudjuk felvenni.
Önerőnk nincs.

Tisztelt Hölgyem, Uram!
8 millió önerőnk van, ami babaváró hitelből származik. Ehhez kellene még 8 millió. A fizetésem 131 000.- nettó.
Hogyan lehetne felvenni a kívánt összeget, illetve melyik banknál lenne ez megoldható?

Tisztelt Szakértő!
Rendelkezem havi nettó 300 ezer Ft jövedelemmel. Önerő 4 millió Ft. Mekkora hitelt kapnék egy átlagos használt lakásra, ha annak értéke 25M Ft? Térség: Dunakeszi vagy Vác.

Tisztelt Cím!
Jóváhagyott és kiutalt (2 napja) lakáshitel mellett tervezek munkahely váltást. A törlesztést a jövő hónapban kezdem meg.
Érdeklődni szeretnék, a kiutalást követően hány hónappal válthatok munkahelyet és milyen bejelentési kötelezettségeim lesznek a munkahely váltás kapcsán.
Válaszukat előre is köszönöm.

Párommal ingatlant vásárolnánk. (nem vagyunk házasok és bejegyzett élettársi kapcsolatunk sincs). Az ingatlanra a hitelt csak ő igényelné. A legjobban úgy szeretnénk, ha 50-50% része lenne mindenkinek. Ez az adásvételi szerződés kötésénél megoldható?

Tisztelt Uram, Hölgyem!

Kérdésem lenne! Az édesanyámmal közösen használjuk a bankszámlát!
Hitelvelvételnél ez jelent problémát?
Adózott nagyobb összeg érkezik a számlára!

Lakáshitel után szeretnék érdeklődni.
18 éves fiamnak szeretnénk egy 10 millió Ft értékű lakást venni. Ő lenne a hitelfelvevő. Havi 130 ezer Ft nettó bérrel.
Kaphat-e hitelt ekkora fizetéssel, (egyéb hitele nincs.) Mennyi munkaviszonyt szükséges igazolni?
Milyen feltételek vannak?
Móni

Szeretnénk vásárolni ingatlant lakáscélra, de tanya besorolású.
Így is van rá lehetőség hitelezni? (80 m2 ház, 4.000 m2 a föld)

Tisztelt Cím!
A bankomban nemrég azt a tájékoztatást kaptam, hogy mivel az általam kinézett ingatlannak egy bank a tulajdonosa, sem a CSOK-ra, sem az államilag támogatott jelzáloghitelre nem vagyok jogosult!
Nem államilag támogatott jelzálog hitelt vehetek igénybe?
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Vagy egy ingatlan, amelynek én vagyok a tulajdonosa és kettő fő holtig tartó haszonélvező. Eladhatom a tulajdonjogot?
Vagy jelzáloghitelt tudok rá fel venni úgy, hogy bár listán vagyok? A haszonélvezők kellenek a hitelhez?
Válaszát köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Röviden a kérdés. Adott egy ingatlan. Feleségem és a testvére tulajdonosok 50%-50%. Édesapjuk haszonélvező, de csak a lakás 50%-ra. Apukájuk otthonban van. Nem tud eljárni az ügyeiben. El szeretné adni a feleségem a testvérének a saját tulajdon részét. Hitelt egy teljesen másik ingatlanra vennének fel, mivel erre nem lehet, mert az apukájuk nem tud eljárni az ügyeiben. De állítólag így egy bank sem megy bele.
Kérem a segítségüket, hogy milyen megoldások lehetségesek.
Köszönöm!

Kedves Szakértő!
Van egy 6 éves, tehermentes sorházunk, melynek piaci értéke 38-40 millió forint közé tehető. Mivel számunkra kezd kicsi lenni, szeretnénk egy másik, családi házat, viszont felmerült bennünk a kérdés, megérné-e felvenni 30 milliós hitelt a meglévő lakásra, és kiadni azt, míg a hitel összegéből + önerőből vennénk egy kevésbé korszerű házat? Ahogy néztem a piacon lévő hiteleket, 30 millióra 40-48 millió forintot is visszafizethetünk, és nem hinném, hogy lakásunk értéke annyival nőne. Ugyanakkor az albérlet összege nagyban fedezné a hitelt.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Mariann

Tiszteletem,
CSOK/Falusi CSOK+kamattámogatott hitel+felújítási támogatás
Abban kérem a segítségüket, hogy a fentiek együttesen is igényelhetőek-e?
Illetve a tanácsukat remélem, hogy eligazodhassunk és kalkulálhassunk, ütemezhessünk.
(elvileg minden feltételnek megfelelünk) Használt ingatlan vásárlás előtt állunk, Szobon találtuk meg a házunkat, amit korszerűsítenénk, bővítenénk, illetve a vátelár megfizetéséhez szeretnénk a kamattámogatott hitellel is élni. Merre induljunk, Bízom benne, hogy tudnak segíteni!

Tisztelt Cím!

Jelenleg feleségemmel éppen telek vásárlás előtt állunk. Első saját ingatlanunkat tervezzük felépíteni.
Az általunk válaszolt település Kosd (2612), itt vásárolunk terveink szerint belterületi telket közművesített övezetben.
Tervezetten könnyűszerkezetes házat húznánk fel rajta, lehetőleg 2 éven belül. Az ingatlan tényleges méretét 100 – 120nm-re tervezzük, ez az adat terasz nélkül értendő.
A telek értékén felül 25-30M HUF kivitelezési költséggel számolunk.
Feleségemmel pillanatnyilag mindketten CIB ügyfelek vagyunk, ide érkezik a fizetésünk is.

Finanszírozási lehetőséget, bonyolítót keresünk, de előzetesen több kérdésünk is lenne.

Lehet-e tudni, hogy finanszíroznak-e bankok Kosdon házépítést, és vajon hány % önerővel kell rendelkeznünk?
Amennyiben önerőből megvásároljuk a telket, úgy az bevonható-e majd a házépítésre felvett hitelbe fedezetként? (5M – 14M HUF közötti telkekből válogatunk)
Finanszírozható-e könnyűszerkezetes ház építés? Ha igen van-e valami egyedi dolog könnyűszerkezetes finanszírozása esetében?
A hitelfolyósítás milyen ütemben történik? Kivitelezővel tervezzük végeztetni az építkezést.
Szerződést követően milyen időtávon belül kell befejezni az építkezést?
CSOK-ot szeretnénk igényelni. 2 gyermekünk van, nem tervezünk további gyermeket vállalni.

Tudjuk-e igényelni az új ingatlan építése esetén elérhető CSOK-ot könnyűszerkezetes ház esetén?
Amennyiben jelenleg igényelnénk ezt a hitelt, úgy milyen kamattal, THM-el kalkulálhatnánk?

Segítségét köszönöm!

Üdvözlettel,
Attila

Tisztelt Hitelnet!
Házat szeretnénk vásárolni, és találtunk egy kiváló állapotban lévő ingatlant amelyet egy követeléskezelő ügyvéden keresztül lehetne megvásárolni. Az ingatlan 20 millió forintba kerül, melyet készpénzben kell fizetni 3 részletben, először le kell tenni 10%-ot majd 2-3 hónap múlva 50%-ot majd a birtokba vétel előtt pedig a fennmaradó összeget. Az ingatlan nem a hivatalos árverési rendszerben jelenik meg, a címeket egy titoktartás szerződés kitöltése után kaptuk meg. Nekünk lenne készpénzben 10 millió forintunk azonban a további 10 milliót hitel formájában szeretnénk felvenni. Milyen lehetőségeink vannak egy ilyen ingatlannál a babaváró hitelen kívül?
Válaszukat előre is köszönöm!

Van egy tehermentes lakásom, de szeretném nagyobbra cserélni. Egy időben eladni és találni megfelelőt szinte kizárt. Nem kapnék ekkora hitelt, hogy előbb vásároljak és utóbb eladjam. Régebben volt áthidaló hitel, most nem igazán láttam ilyet.
Milyen megoldás lenne a problémámra? A nagyobb lakás kb. 4-5 millióval drágább lenne a mostaninál.
Köszönöm a választ előre is.

Külföldi munkavállalásból származó jövedelmem van (5 éve egyéni vállalkozó vagyok Hollandiában)
Van-e lehetőségem Magyarországon második ingatlant (nyaralót) vásárolnom, lakáshitel vagy szemelyi kölcsön felhasználásával?

A következő kérdéssel fordulnék Önökhöz:
Katarban élek 12 éve és ugyanannak a cégnek dolgozom. Egy házzal rendelkezem Magyarországon. Dél-Afrikában tervezek házat vásárolni és hitelt szeretnék felvenni.
Ezekkel a körülményekkel esélyes-e az otthoni hitel felvétele?
Köszönöm válaszukat előre is.

Kik igényelhetik és hogyan kell igényelni mi kell ahhoz, hogy igényelhessem?

Van egy ház, melyben a következőek a tulajdoni viszonyok: Páromnak 25%, a testvérnek 25%, édesanyjuknak 50%-os (emelett özvegyi joga) tulajdonrésze van. Az édesanyától az 50% ajándékozás útján kerülne páromra, a maradékot a babaváró hitelből kívánjuk megszerezni.
A kérdésem az lenne, hogy miután 100%-ban a párom (vagy közös) tulajdonba kerülne az ingatlan, tudjuk-e igényelni még hozzá a CSOK-ot a ház felújítására? A tetőteret kívánjuk beépíteni, de bővítésre, nem új lakrész kialakítására.
Válaszukat előre is köszönöm!

4630 nm mezőgazdasági művelés alá vett területből 400 nm-t kivettek a művelés alól, amire építettek egy faházat, egy gazdasági épületet, egy fészert.
Megvásárlásához milyen típusú hitelt vehetek fel?

Üdvözlöm,
örökség kivásárlása miatt kellene megszüntetni a lakóházon lévő kiemelést (per A hrsz.)
Mi a teendő, illetve lakáshitel felvételénél ez gond lehet-e?
Köszönöm.
Anna

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy van 3 meglévő gyermekünk. Használt lakást szeretnénk venni. Csok+hitel. Én aktív KHR listán vagyok, de a férjem nem. Van munkaviszonyunk mindkettőnknek több éve folyamatos.
Lehet-e, hogy csak a férjem veszi fel a hitelt?

Üdvözlöm!
Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy ha szeretnénk felvenni egy lakáshitelt, amihez x % önerő kell. Ennek az önerőnek a bankszámlánkon kell lennie, vagy azt is elfogadják, hogy már kifizetjük az eladónak, természetesen szerződéssel, ügyvéddel.

Üdvözlöm,
Szeretnénk májusban babaváró hitelt igényelni, amelynek teljes (10m) összegét önerőként használnánk fel. A lakáshitelt 90 napon túl, augusztus végén igényelnénk.
Ebben az esetben hogyan történik a hitel kezelése? Átutalásra kerül a számlánkra a babváró (májusban), amit mi majd a kivitelezőnek utalunk? Ugyanazon banknál kell igényelni mindkét hitelt? Kell előszerződés vagy egyéb okirat?
köszönöm a választ.
Tamás

Üdvözlöm.
A kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e egyáltalán és mekkora összegben hitelt lakásvásárlás céljából, ha nincs önerőm és a munkáltatóm német kihelyezésű cég.

Jó napot!
Lakást szeretnék vásárolni Zalaegerszegen. Vállalkozó vagyok, de nem cégre szeretném vásárolni.

Üdvözlet,
Egyelőre csak tájékozódás szintjén érdeklődöm, építkezés keretein belül igényelném a lízinget, önerővel rendelkezem, de nem tudom, hogy milyen kondíciókkal, feltételekkel kezdhetek bele egy ilyen projektbe, egyáltalán belekezdhetek-e. Szeretnék tájékoztatást kapni, kezdőlépéstől számítva egészen az átvételig.
Köszönettel.
Márk

Tisztelt Hitelnet!
Egyedülálló anyaként, egyetem előtt álló gyermekemnek szeretnék egy kis lakást vásárolni. A havi átlag keresetem 190-200.000 Ft. Rendelkezem egy kevés önerővel is.
Milyen lehetőségeim vannak?
Kérem mielőbbi kedves válaszát.
Köszönöm!

1.2K
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x