Lakáshitel kalkulátor 2021

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A lakáshitel az ügyfelek által leggyakrabban igényelt hiteltípus. Mielőtt belevágnánk az ügyintézésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Lakáshitel kalkulátor segítségével ezeket foglaltuk most össze külön-külön pontokban!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célokra igényelhető a lakáshitel? A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít a megtalálni az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.

Lakáscélú hitelek a hazai pénzintézetek kínálatában az alábbi hitelcélokra elérhetők:

 • Használ lakás vásárlás
 • Új lakás vásárlás
 • Építkezés
 • Lakásfelújítás
 • Lakás korszerűsítés
 • Meglévő lakáscélú hitelek kiváltása

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza. Lakáshitel kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitel kalkulátor a támogatott lakáshitelekkel is számol

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. A lakáshitel fedezeteként elfogadható ingatlanokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.

Lakáshitelek átfutási ideje

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni lakáshitel kalkulátor segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakáshitel kalkulátorral kapcsolatos gyakori kérdések

 • Mit jelent a lakáshitel kalkulátorban a Hitelnet kedvezmény?

  Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen dokumentumok szükségesek a lakáshitel igényléshez?

  A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan működik a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

  Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Hitelnet szakértőjével?

  Amennyiben a kalkulátor által megjelenített konstrukciók között valamelyik elnyerte tetszését, akkor kattintson az “Érdekel, visszahívást kérek” gombra, adja meg elérhetőségét és szakértőnk a lehető legrövidebb időn belül visszahívja. Amennyiben általánosan szeretné szakérőnk visszahívását kérni, kattintson ide.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mekkora jövedelmet kell igazolni a lakáshitel igényléshez?

  A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szabályok alapján a hitelező bankoknak korlátozva van az igazolt jövedelemnek törlesztő részletere fordítható összege. a JTM szabályokról ide kattintva olvashat bővebben. Szakértőink megvizsgálják az elfogadható jövedelmek nagyságát és ezek alapján számolják ki, hogy az egyes bankoknál mekkora hitelösszegre lenne jogosult.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  1.1K hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Tisztelt Szakértő!

  Egyik banknál láttam olyat, hogy hitelnet kedvezmény, ami igen jelentős. Ezt ki kaphatja meg?

  Köszönöm válaszát

  Tisztelt Szakértő!

  Egyik banknál láttam olyat, hogy hitelnet kedvezmény, ami igen jelentős. Ezt ki kaphatja meg?

  Köszönöm válaszát

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Szeretnénk családi házat vásárolni, de nincs önerőnk, ezért azt tanácsolták, hogy vegyünk fel személyi kölcsönt, ami majd az önerő lesz egy lakáshitelhez. Érdeklődnék, hogy ez megoldható-e, ha esetleg egy zártkerti ingatlanon akad meg a szemünk?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Tisztelt Hölgyem/Uram!

  Szeretnénk családi házat vásárolni, de nincs önerőnk, ezért azt tanácsolták, hogy vegyünk fel személyi kölcsönt, ami majd az önerő lesz egy lakáshitelhez. Érdeklődnék, hogy ez megoldható-e, ha esetleg egy zártkerti ingatlanon akad meg a szemünk?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Tisztelt Hitelnet! Végtörlesztéssel kifizettem a teljes lakáskölcsönömet 2021. január 6-án előtörlesztési díjjal együtt, amit a Bank lekönyvelt január 8-án, tehát lekönyvelték a teljes tőketartozást, a kamatot és az előtörlesztési díjat is. A Bank tájékoztatott, hogy a teljes végtörlesztés lekönyvelése után 5 munkanapon belül törlik a lakáshitelemet a KHR rendszerből. Bementem január 8-án reggel az internetbankba és látom, hogy bár levonták tőlem a tőkén és az előtörlesztési díjon kívül a 10.000 Ft kamatot is, de az vmi miatt nem látszódik, vagyis úgy jelenik meg a netbankban, hogy a teljes hiteltartozás összege: 0 Ft, de a következő törlesztőrészlet összegére betették nekem a… Továbbiak »

  Tisztelt Hitelnet! Végtörlesztéssel kifizettem a teljes lakáskölcsönömet 2021. január 6-án előtörlesztési díjjal együtt, amit a Bank lekönyvelt január 8-án, tehát lekönyvelték a teljes tőketartozást, a kamatot és az előtörlesztési díjat is. A Bank tájékoztatott, hogy a teljes végtörlesztés lekönyvelése után 5 munkanapon belül törlik a lakáshitelemet a KHR rendszerből. Bementem január 8-án reggel az internetbankba és látom, hogy bár levonták tőlem a tőkén és az előtörlesztési díjon kívül a 10.000 Ft kamatot is, de az vmi miatt nem látszódik, vagyis úgy jelenik meg a netbankban, hogy a teljes hiteltartozás összege: 0 Ft, de a következő törlesztőrészlet összegére betették nekem a… Továbbiak »

  Tisztelt Címzett,

  egyedülállóként szeretnék felvenni lakáshitelt, 18 millió ft-ra lenne szükségem.
  12 éves fiammal élünk.
  jövedelmem: 201.000 Ft, + 13700 Ft családi pótlék.
  Gyermektartás díja:50.000 Ft-ezt nem tudom, hogy jövedelemnek számít e?!
  Arra lennék kíváncsi,hogy a fizetésem alapján mennyi a maximálisan felvehető hitel amire jogosult vagyok?

  köszönöm a válaszát:
  Katalin

  Tisztelt Címzett,

  egyedülállóként szeretnék felvenni lakáshitelt, 18 millió ft-ra lenne szükségem.
  12 éves fiammal élünk.
  jövedelmem: 201.000 Ft, + 13700 Ft családi pótlék.
  Gyermektartás díja:50.000 Ft-ezt nem tudom, hogy jövedelemnek számít e?!
  Arra lennék kíváncsi,hogy a fizetésem alapján mennyi a maximálisan felvehető hitel amire jogosult vagyok?

  köszönöm a válaszát:
  Katalin

  Szeretnék autót lízingelni, egy zárt körű lízingre gondoltam. Azonban sehol nem találtam információt, hogy milyen nettó jövedelem szükséges a lízinghez. Én minimálbérre vagyok bejelentve és aggódok, hogy ebben az esetben nem fogom tudni ezt a fajta szolgáltatást igénybe venni. Természetesen a 20 vagy nagyobb % önerőt ki tudnám fizetni. Tudna nekem ezzel kapcsolatban segíteni?

  Szeretnék autót lízingelni, egy zárt körű lízingre gondoltam. Azonban sehol nem találtam információt, hogy milyen nettó jövedelem szükséges a lízinghez. Én minimálbérre vagyok bejelentve és aggódok, hogy ebben az esetben nem fogom tudni ezt a fajta szolgáltatást igénybe venni. Természetesen a 20 vagy nagyobb % önerőt ki tudnám fizetni. Tudna nekem ezzel kapcsolatban segíteni?

  Jó napot kívánok!
  A falusi csokot szeretném elindítani. Egy kérdésem volna, hogy össze kell házasodni?

  Jó napot kívánok!
  A falusi csokot szeretném elindítani. Egy kérdésem volna, hogy össze kell házasodni?

  Kedves Mihály!
  Amennyiben már meglévő gyermekek után, illetve legalább 12. várandóssági hetet betöltött magzat után történik a falusi CSOK igénylése, akkor nem feltétele a házasság. A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

  Szép napot!
  Kérdésem lenne, hogy csak lakás vagy jelzáloghitelből szeretnék vásárolni vidéken családi házat. Vályog az épület. Maximum 3 millió forintra lenne szükségem. Nekem és feleségemnek össz jövedelmünk 220 ezer Ft. Határozatlan idejű munkaszerződésem van.

  Szép napot!
  Kérdésem lenne, hogy csak lakás vagy jelzáloghitelből szeretnék vásárolni vidéken családi házat. Vályog az épület. Maximum 3 millió forintra lenne szükségem. Nekem és feleségemnek össz jövedelmünk 220 ezer Ft. Határozatlan idejű munkaszerződésem van.

  Kedves Roland!
  Értékbecslővel lenne célszerű egyeztetni a vályogház miatt. Pontos tájékoztatáshoz tehát bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Üdvözlöm.
  Szeretném megkérdezni. Angliában dolgozom egyéni vállalkozóként. Vehetek fel hitelt lakásvásárlásra Magyarországon? Állandó magyarországi lakcímmel.
  Köszönöm a választ.

  Üdvözlöm.
  Szeretném megkérdezni. Angliában dolgozom egyéni vállalkozóként. Vehetek fel hitelt lakásvásárlásra Magyarországon? Állandó magyarországi lakcímmel.
  Köszönöm a választ.

  Kedves Judit!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  A kérdésem az lenne, hogy feleségemmel használt lakást vásároltunk. Az adásvételi szerződés 2021. január 1.-je előtt lett meg. Gyermekünk 2019. október 28.-án született. Tehát házasok vagyunk és gyermekünk is született, de az adásvételi szerződés 2021. január 1.-je előtt keletkezett. Ebben az esetben is jár az illetékmentesség?
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

  A kérdésem az lenne, hogy feleségemmel használt lakást vásároltunk. Az adásvételi szerződés 2021. január 1.-je előtt lett meg. Gyermekünk 2019. október 28.-án született. Tehát házasok vagyunk és gyermekünk is született, de az adásvételi szerződés 2021. január 1.-je előtt keletkezett. Ebben az esetben is jár az illetékmentesség?
  Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat.

  Kedves Tibor!
  2021. január 1. előtt megkötött adásvételi szerződések esetén az illetékmentesség sajnos nem érvényesíthető.

  És abban az esetben, ha a vásárláskor CSOK támogatást használunk fel?

  Kedves Tibor!
  Az illetékmentesség csak akkor érvényesíthető, ha az adásvételi szerződés 2021. január elsején vagy azt követően köttetett, valamint a finanszírozáshoz CSOK-ot is igénybe vesznek. Ha az adásvételi szerződés 2021. előtti, hiába kapcsolódik CSOK igénylés az ügylethez, az illetékmentességre nem lehetnek jogosultak.

  Egyedülálló, egyedülélő vagyok. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezem. Helyzetem megoldására jelenlegi 2 szobás lakásom 1 szobásra cserélése kínálkozik lehetőségként. Az eladási és vételár különbözete fedezhetné megélhetésemet a továbbiakban. (Végleges nyugdíjazásom 21 hónap múlva esedékes.) Önerővel nem rendelkezem. Adóstárs/adóstársak bevonásával és természetesen ingatlanfedezettel kaphatok-e olyan összegű áthidaló hitelt amiből meg tudom venni a kisebb lakást és fedezni tudom az esetleg felmerülő költségeket (költözés, illetékek, stb.) is?

  Egyedülálló, egyedülélő vagyok. Munkaviszonnyal, jövedelemmel nem rendelkezem. Helyzetem megoldására jelenlegi 2 szobás lakásom 1 szobásra cserélése kínálkozik lehetőségként. Az eladási és vételár különbözete fedezhetné megélhetésemet a továbbiakban. (Végleges nyugdíjazásom 21 hónap múlva esedékes.) Önerővel nem rendelkezem. Adóstárs/adóstársak bevonásával és természetesen ingatlanfedezettel kaphatok-e olyan összegű áthidaló hitelt amiből meg tudom venni a kisebb lakást és fedezni tudom az esetleg felmerülő költségeket (költözés, illetékek, stb.) is?

  Kedves Éva!
  Hivatalos jövedelemigazolás nélkül nincs lehetőség hitelfelvételre. Megoldás az lehetne, ha be tudna vonni az ügyletbe megfelelő jövedelemmel rendelkező személyt. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Árverezett ingatlant szeretnénk megvásárolni. Szeretnénk igénybe venni a CSOK-ot, valamint kb. 6.000.000 Ft-ot. Nincs semmilyen tartozásunk, hitelünk. Jövedelmünk 400.000 Ft.
  Megkaphatjuk-e a hitelt, illetve Csok-ot?

  Kedves Jutka!
  Van olyan bankpartnerünk, ahol lehetőségük lehet árverezett ingatlan megvásárlására.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést!

  Jó estét!
  Magyarországra szeretnénk költözni hamarosan, férjem német állampolgár, én magyar – német állampolgár vagyok, mindketten 55 évesek vagyunk. Először szeretnénk egy házat bérelni Magyarországon, de férjem továbbra is megtartja német állását. Hivatalosan bejelentkezünk majd itthon.
  Milyen kondíciókkal kérhetnénk hitelt egy ingatlan vásárlásához?
  Előre is köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel.
  Katalin

  Tisztelt Ügyintéző! Használt házat szeretnénk vásárolni Pest megyében (agglomeráció) közösen a párommal, viszont nem vagyunk házasok. A kérdésem az lenne, hogy az ingatlant meg lehet-e vásárolni úgy, hogy az összegét felezzük és mind a ketten felveszünk külön-külön hitelt? Az ingatlant a tulajdoni lapon is 50-50%ba szeretnénk bejegyeztetni. Az önrész a rendelkezésünkre áll, azzal nem lenne probléma. Egy rövid példa: Az ingatlan értéke 10Ft. 5 Ft-ot fizetne a párom és 5 Ft-ot fizetnék én. Viszont nem áll rendelkezésünkre mind az 5 Ft., ezért egy részére hitelt szeretnénk felvenni külön-külön. Megoldható -e, hogy az ingatlan így vásároljuk meg? Adnak -e a bankok… Továbbiak »

  Kedves Anna!
  A fentiek szerinti, külön-külön lakáshitel felvételére nincs lehetőség.
  Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm!
  Párommal használt panellakást szeretnék vásárolni Győrben. 6 millió önrésszel rendelkezünk. Nekem nincs se ingatlan, se ingatlan rész a nevemen, páromnak ingatlanrész igen.
  Az lenne a kérdésem, milyen jellegű hitelt lenne érdemes felvennünk a lakásvásárláshoz, mivel még nem vagyunk házasok. CSOK-ot nem szeretnénk igényelni, mert bizonytalan, lehet-e családunk. Milyen kedvezményeket vehetnénk igénybe? Első lakásvásárláshoz az önkormányzattól igényelhetünk-e kamatmentes kölcsönt, és ez itt Győrbe mennyi lehet?
  Köszönöm a válaszukat.

  Kedves Péter!
  Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető hitellehetőségekről. Ehhez bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi ügyintézést is!
  Az önkormányzati kamatmentes kölcsönnel kapcsolatban az érintett önkormányzat lakásirodája tud Önöknek pontos tájékoztatást adni.

  Aktív bárral 2006 óta folyamatos munkaviszonnyal rendelkezem határozatlan szerződéssel önkormányzati dolgozó vagyok. 1.500.000 Ft-ra lenne szükségem házvásárlásra.

  Kedves Andrea!
  Aktív KHR esetén bankpartnereinknél nem lehetséges a hitelfelvétel, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót javasolni.

  Van 2 gyermekem. Van tb jogviszonyom. Munkahelyem még nem volt! Gyesen vagyok.
  Azt szeretném kérdezni, hogy így van-e rá esély, hogy igénybe tudjak venni valamilyen lakásvásárlási hitelt?

  Kedves Renáta!
  A GYES-re hitel önmagában nem adható, mivel a GYES a másodlagos jövedelmek közé tartozik. A leendő adósnak elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia. Amennyiben lehetősége van elsődleges jövedelemmel rendelkező adós bevonásra, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést

  Egyedül gondolkozom lakásvásárláson. Nem jön ki számomra matek. Ha 30 millió forintért veszek lakást, aminek kb. 8 millió az önereje, 20 évre kb. 120.000 Ft-ért kapnék hitelt és meglenne a lakás. (A teljes kamat kb. 9 millió.) Viszont most jön a csavar, feltehetőleg azt 3-4-5 év múlva családi kertes házra szeretném cserélni, így a lakást értékesíteni. Számomra ez így nem érhető, hiszen alap matematikai számítások alapján, ha árában adom el 4 év múlva, akkor buktam 4 millió forintot? Tehát mindenképpen csak akkor jövök ki ebből pozitívan, ha drágábban tudom eladni, mint vettem?

  Kedves Dániel!
  Ebben az esetben Ön a pénzt 3-4-5 év használja, aminek díja van. Emellett megfizeti az illetéke, valamint, ha a vásárláshoz képest 5 éven belül adja el, akkor adófizetési kötelezettsége is keletkezik. Összetett dolog tehát kérdése. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm!
  Használt lakást szeretnék vásárolni egy kisvárosban max. 20 millió forintig. Egyedülálló 42 éves nő vagyok. Külföldön dolgozom évek óta, de szezonmunkát végzek. Jövedelmem havi 1550 euró. Nincs semmilyen adósságom, sem hitelem. 2 gyermekem van, már nem kiskorúak.
  Milyen lehetőségem lenne a lakásvásárlásra vagy lakáslízingre.
  Válaszát előre is köszönöm.

  Kedves Tímea!
  Amennyiben az említett szezonmunka csak néhány hónapig tart, és utána pár hónapig nincs igazolt jövedelme, úgy bankpartnereinknél nem lesz hitelképes. Ha lehetősége van állandó jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonására, akkor kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Tisztelt tanácsadó!
  Budapesten szeretnék egy nagyon kicsi lakást vásárolni. Az ingatlan 3 évvel ezelőtt esett át egy nagyobb felújításon.
  Lakás 12 nm nagyságú, tulajdoni lapon is lakásként szerepel. Valóságban 12 nm + 4nm galéria (1,6 magas). Helység szerint 9 nm szoba, 1,5 nm konyha, 2 nm fürdő + WC
  Lakásban víz és áram be van vezetve, gáz nem szükséges, de ha kéne áthozható másik lakásból, fűtés elektromos padlófűtés, fürdőben WC mellett a mosógép is elfér a praktikus kialakitás miatt.
  Milyen komfort fokozatú a lakás?
  Milyen hitelt kaphatok a lakás megvásárlásához?
  Köszönettel.
  Zoltán

  Kedves Zoltán!
  Az ingatlan alapterületére vonatkozóan piaci hitelek esetén, nincs minimum négyzetméter elvárás a fedezetre vonatkozóan. A jelzáloghitelt nyújtó bank vizsgálja, hogy hosszútávon értékállónak véli az ingatlant, megfelelő fedezetet biztosít-e a hitelhez. Minden esetben az értékbecslés eredménye alapján lehet hitelt kihelyezni az adott fedezetre. Így célszerű lenne az adásvételi szerződés előtt előzetes értékbecslést kérni.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Üdvözlöm!
  A kérdésem a következő lenne. Egy háztartásban élek édesanyámmal, aki most 79 éves nyugdíjas, a nyugdíja 124 ezer forint, én 45 éves vagyok rokkant nyugdíjas, nyugdíjam most 67 ezer Ft.
  Édesanyám nem Bar listás, én most kerültem passzív listára. 10 millió forintig szeretnénk használt lakáshitelt kapni, ahol a célingatlan értéke nem haladja túl a nyújtott összeget, és fedezet lenne.
  Létezik-e erre valamilyen megoldás? Ingatlanfedezetünk nincs.
  Köszönöm, várom válaszukat!

  Kedves Zsigmond!
  A leírtak alapján sajnos nem tudunk Önöknek megfelelő lakáshitelt ajánlani.

  1.1K
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x