Lakáshitel kalkulátor 2021

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A lakáshitel az ügyfelek által leggyakrabban igényelt hiteltípus. Mielőtt belevágnánk az ügyintézésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Lakáshitel kalkulátor segítségével ezeket foglaltuk most össze külön-külön pontokban!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célokra igényelhető a lakáshitel? A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít a megtalálni az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.

Lakáscélú hitelek a hazai pénzintézetek kínálatában az alábbi hitelcélokra elérhetők:

 • Használ lakás vásárlás
 • Új lakás vásárlás
 • Építkezés
 • Lakásfelújítás
 • Lakás korszerűsítés
 • Meglévő lakáscélú hitelek kiváltása

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza. Lakáshitel kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitel kalkulátor a támogatott lakáshitelekkel is számol

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. A lakáshitel fedezeteként elfogadható ingatlanokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.

Lakáshitelek átfutási ideje

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni lakáshitel kalkulátor segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakáshitel kalkulátorral kapcsolatos gyakori kérdések

 • Mit jelent a lakáshitel kalkulátorban a Hitelnet kedvezmény?

  Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen dokumentumok szükségesek a lakáshitel igényléshez?

  A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan működik a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

  Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Hitelnet szakértőjével?

  Amennyiben a kalkulátor által megjelenített konstrukciók között valamelyik elnyerte tetszését, akkor kattintson az “Érdekel, visszahívást kérek” gombra, adja meg elérhetőségét és szakértőnk a lehető legrövidebb időn belül visszahívja. Amennyiben általánosan szeretné szakérőnk visszahívását kérni, kattintson ide.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mekkora jövedelmet kell igazolni a lakáshitel igényléshez?

  A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szabályok alapján a hitelező bankoknak korlátozva van az igazolt jövedelemnek törlesztő részletere fordítható összege. a JTM szabályokról ide kattintva olvashat bővebben. Szakértőink megvizsgálják az elfogadható jövedelmek nagyságát és ezek alapján számolják ki, hogy az egyes bankoknál mekkora hitelösszegre lenne jogosult.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  1K hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Tisztelt Címzett!
  Milyen feltételeknek kell teljesülnie ahhoz, hogy lakáshitelt tudjak felvenni? A Fundamenta szóba jöhet, ahol esetleg a hitelhez hozzájuthatok? Milyen igazolások kellenek? Elfogadnak-e jövedelem igazolást nem EU-s országból is? Mennyi önrésszel kell rendelkezni (hány%) a hitel felvételéhez?
  Köszönettel és üdvözlettel:
  Hajnalka

  Tisztelt Hitelszakértők!
  10. kerületben 31 m2-es lakás két tulajdonossal és haszonélvezővel.
  Haszonélvező elhunyt, 25 éves egyedülálló vagyok (230.000,-nettó/havi jövedelem, egyik tulajdonos) szeretném az ingatlan másik felét a tulajdonostól megvenni. Hitelért vagy állami támogatásért folyamodnék kb. 8 M forintra lenne szükségem kifizetni a másik tulajdonost. Havonta 80-100 ezer forintot tudnék törleszteni minél kevesebb futamidővel.
  Kérem szíves szakértők útmutatását a hitel vagy támogatás melyik formája kedvezőbb számomra, hogyan/merre induljak el, lehetőleg a legjobb megoldás választásához.
  Előre is köszönöm válaszukat, útmutatásukat.
  Üdvözlettel: Adél

  Tisztelt Szakértő!
  Kérdésem az lenne, hogy amennyiben lakáshitelt igénylek a következő 3-6 hónapban és azt meg is kapom, de a közeljövőben pl. 6 hónappal a felvétel és lakásvásárlás után munkahelyet váltok, illetve ezáltal jövedelem megemelkedik, milyen problémák merülnek fel? Mi történik ilyen helyzetben? Jelenleg is határozatlan idejű munkaviszonyom van, de ha később másik munkahelyem lenne ez hogyan befolyásolja a felvett hitelemet?
  Köszönöm előre is a választ.
  Üdv.
  Alex

  Kedves Alex!
  A hitelfelvételt követő munkahely váltás hátrányosan nem befolyásolja a már meglévő kölcsönszerződést.
  Amennyiben olyan hitelkonstrukciót vett igénybe, ahol a bank által adható kamatkedvezmény mértékét befolyásolja az igénylő adott bankhoz érkező havi jövedelme, akkor a magasabb jövedelem érkeztetése – hitelintézettől függően – nagyobb kamatkedvezményt jelenthet Önnek.

  Igényelhető-e a hitel, ha a én külföldről, Ausztriából kapom a gyest még 1 évig. 3 éves folyamatos munkaviszonyom is megvan és a tb-is. Párom is kint dolgozik még és ingázik, csak ő szezonmunkán van és 90 napos itthoni tb viszonya most télen meglenne.
  Van-e lehetőségünk valamire? Ha igen, mi kellene hozzá? Állandó lakcímünk is van itthon. Munkaviszonyból jöttem el gyesre is. Köszönöm válaszát!

  Kedves Eta!
  Abban az esetben, ha férje 3 éves TB jogviszonyában nincs több megszakítás, mint 30 nap, és 90 napja már rendelkezik itthon TB jogviszonnyal, akkor jogosultak lehetnek a Babaváró hitelre.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

  Tisztelt Szakértő!
  Párommal közösen lakásvásárláson gondolkodunk. Jelenleg nem állunk sem házas, sem élettársi kapcsolatban. Én rendelkezem nem lakáscélú megtakarítással, míg a páromnak lakástakarék típusú megtakarítása van. Mindkettőt szeretnénk majd önerőként felhasználni a vásárlás során.
  Kérdéseim:
  – Van lehetőségünk 50-50%-os tulajdoni hányaddal lakást vásárolni?
  – Tudunk közösen lakáshitelt felvenni (adós / adóstárs viszonnyal)?
  – Párom lakástakarékát fel tudjuk használni mint önerő a közös hitelfelvételkor (amennyiben a közös hitelfelvétel lehetséges)?
  Előre is köszönöm,
  Balázs

  Kedves Balázs!
  Mind a három kérdésre igen a válasz. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Adott egy ház, amit jelzálogra akarok megvásárolni. Lehetséges, hogy a vásárlás után többlakásos társasházzá alakítsam? A bank gördíthet elé akadályt, vagy egy szerződésmódosítással meg lehet oldani, és a három lakást beterhelni a jelzáloggal, vagy egyáltalán van valamilyen megoldás erre?
  Válaszukat előre is köszönöm!

  Kedves Ápri!
  Mindenképpen a bank hozzájárulása szükséges, hogy a kölcsönfelvétel után társasházzá alakítsák.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb informácók ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Kedvea Hitelnet.
  Lakáshitelt szeretnék felvenni, műkörmös egyéni vállalkozó vagyok 2016 óta. Ha jövő hónapban szeretném igényelni, akkor a tavalyi lezárt évem papírjait kell kérnem a könyvelőmtől. Milyen dokumentumok szükségesek hozzá? Csokot is igénybe veheti egyéni vállalkozó? A férjem külföldön dolgozik. Mennyi a maximális hitelösszeg, ami igénybe vehető egyéni vállalkozóként családi ház vásárlásánál.
  Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

  Kedves Diána!
  CSOK-ot egyéni vállakozók is igényelhetnek. A leírtak alapján jogosult lehet támogatásra, a TB jogviszonyra vonatkozó feltételnek megfelel. CSOK mellé igányelhető kamattámogatott hitel is. A további részletekről IDE kattintva tájékozódhat.
  Javasoljuk, hogy tölte ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn beblül felveszi Önnel a kapcsolatot és készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést!

  Üdv.
  Telefonszámon hol érem el önöket? Nem találok telefonszámot.

  Kedves Csaba!
  Kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot!

  Hitelt szeretnék gyes, családi pótlékra felvenni.

  Kedves Asszonyom!
  A GYES és családi pótlék a másodlagos jövedelmek kategóriájába tartozik, tehát hitel családi pótlékra és GYES-re önmagában nem adható. A leendő adósnak elsődleges – munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, esetleg nyugdíjból származó – jövedelmet is kell igazolnia. Amennyiben lehetősége van adós bevonásra, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Tisztelt Hitelnet!
  Ingatlan vásárláson gondolkozunk feleségemmel, melyhez segítségüket szeretnénk kérni.
  Már van egy gyermekünk, mindkettőnknek stabil munkaviszonya van, viszont önerővel nem rendelkezünk.
  Jelenleg Szombathelyen, albérletben lakunk, és a városba is szeretnénk maradni.
  Emiatt szeretnénk érdeklődni, hogy tudnak-e tanácsot adni személyesen vagy e-mailben.
  Válaszukat előre is köszönjük.

  Kedves Barnabás!
  A jelzáloghitelek nyújtását szabályozó törvény kimondja, hogy a fedezetül bevont ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 80%-áig adható hitel.
  A CSOK önerőnek számít hiteligénylés esetén, azonban egy gyermek után használt ingatlan vásárlás esetén ennek összege 600.000 Ft.
  Ha terveznek még gyermeket, a Babaváró hitel szintén önerőnek számíthat lakásvásárlásnál, melnyek összege legfeljebb 10.000.000 Ft.
  Amennyiben nem terveznek több gyermeket, önerő hiányában egy kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával és megfelelő jövedelmezettség mellett lehetőségük lehet hitelfelvételre.
  Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Kollégánk rövid időn belül felveszi Önökkel a kapcsolatot a személyre szabott tájékoztatáshoz. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Üdv.
  Érdeklődnék. Telefonszámot szeretnék kérni, hogy felhívjam önöket.
  Köszönettel.

  Kedves Csaba!
  Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és Kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Érdekelne, mik a lehetőségeink. 2 gyermekünk van, albérletben lakunk vidéken. Önerő sajnos nincs, még nem vettünk igénybe csok vagy hasonló terméket.
  Megköszönném, ha valaki átbeszélné velem a lehetőségeinket.

  Kedves Csilla! Használt ingatlan vásárláshoz Falusi CSOK igényelhető meglévő gyermekük után, ennek feltétele, hogy az ingatlan Falusi CSOK által preferált településen legyen. 2 gyermek után a támogatás összege 2.600.000 Ft, melynek 50% fordítható a vételár megfizetésére, a fennmaradó összeg az ingatlan korszerűsítésére vagy bővítésére kell hogy fordítsák. A Falusi CSOK feltétele, hogy az igénylők legalább egyike rendelkezzen 1 éves TB jogviszonnyal. A Falusi CSOK jogosultsági feltételeiről bővebben IDE kattintva olvashat. Amennyiben az ingatlan nem preferált településen van, úgy normál CSOK igényelhető meglévő gyermekük után. Ennek összege 1.430.000 Ft. CSOK korszerűsítésre nem igényelhető. A jogosultság feltétele, hogy az igénylők legalább egyike… Továbbiak »

  T Hitelnet!
  Édesanyámtól örököltem egy fél házat. A másik felét a testvérem örökölte Az ő részét a fiam megvásárolná..Fiam jövedelme 300 000/hó Mennyi önrészre lenne szükség 15 000 000 hitel esetén. Lehetek e én 70 éves nyugdíjasként (250 000 / hó) adóstárs?

  Kedves Ditke!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, hogy töltse ki ajánlatkérő adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  El szeretnénk adni az ingatlanunkat!
  Március 16-án írtuk az adásvételi szerződést és a vevőink bankja azóta húzza az időt a kifizetéssel kapcsolatban!
  Amennyiben nem történik meg az utalás abban az esetben mit lehet tenni? Már kaptunk előleget, illetve a hitelt nyújtó bank kiegyenlítette az ingatlanunkon lévő hitelt! Amennyiben nem történik meg az utalás, abban az esetben kötelezhetnek, hogy visszafizessünk mindent, amit eddig kaptunk? Kártérítést követelhetünk?
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Tisztelettel: György

  Kedves György!
  Javasoljuk, hogy kérdésével az érintett bankfiókhoz forduljon.

  Eladnám édesapámtól 2014-ben ajándékba kapott családi házamat, de a testvérem kéri a köteles részt, amit én hajlandó vagyok kifizetni, de ő nem pénzben kéri, hanem tulajdon jogot. A földhivatal a tulajdoni lapra rátette, hogy per alatt van az ingatlan. Kérdésem, hogy akik szeretnék megvásárolni, kaphatnánk-e hitelt, vagy ez kizáró ok?
  Az ingatlan nem került be hagyaték alá.
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Kedves Mónika!
  Lakáshitel fedezeteként permentes ingatlan fogadható el.

  Saját lakás fedezet hitel

  Kedves Imre!
  Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek! Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  10 millió ft. lakáshitelt szeretnék felvenni,önerőnek számit az 57nm-es lakásom ami eladásra vár?

  Kedves Eszter!
  A pontos válaszhoz bővebb információra lenne szükségünk! Kérjük töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek!

  Tisztelt Hitelnet!
  A Fehérvár u. 79. irodájuk telefonszámát szeretném tudni, személyesen szeretnék tanácsot, segítséget, előtte időpontot kérni.
  Üdvözlettel, István

  Kedves István!
  Az említett iroda elérhetőségét IDE kattintva találja. Itt tud visszahívást kérni időpont egyeztetéshez is.

  Tisztelt Hitelnet!
  Olyan kérdésem lenne, hogy tudnak-e segíteni abban, hogy megtudjam mennyire vagyunk hitelképesek?
  Használt házat szeretnénk venni Újpest kb. 30 km-es körzetében. Van egy kiskorú gyermekünk, akire még nem vettük igénybe a csokot, valamint kb. olyan 4,5 millió Ft készpénzünk van. Sajnos ez kb. csak olyan 20% önerőnek számít, ezért lennénk kíváncsiak, hogy ilyen feltételekkel kaphatunk-e hitelt?
  Köszönöm szépen.

  Kedves László!
  Megfelelő jövedelemfedezettség esetén működhet a lakásvásárlás 20% önerővel. Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást. Ehhez, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is!

  Ingatlanlízing.

  Kedves Attila!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

  Hitelt szeretnék felvenni. Unokámnak lakást vennék. 8 millióért árulják a lakást, teljesen felújított, nekem nagyon tetszik. 8 millióra van szükségem. Nyugdíjas vagyok, 177.000 Ft a nyugdíj.

  Kedves Rozália!
  Mivel a teljes vételár nem vehető fel a vásárolandó ingatlanra, ezért plusz ingatlanfedezet bevonása mindenképpen szükséges. A hitelképességet befolyásolja az Ön életkora is. Ha lenne lehetőség plusz ingatlan bevonására, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az elérhető lakáshiteleket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  A férjemmel egy 20 millió forintos ingatlant szeretnénk megvásárolni. Az én jövedelmem havi nettó 242.000.- Ft, de a férjem csak 4 órára van bejelentve. Az ingatlan vásárlásához rendelkezünk 8 millió Ft önerővel. Eltartott gyermekünk nincs.
  Ilyen feltételekkel kaphatunk valamilyen lakáscélú, 12 millió Ft összegű, 15 éves futamidejű jelzáloghitelt?

  Kedves Andrea!
  Kérjük, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Egyedülállóként szeretnék lakástvásárolni, Budapest belvárosában. 20 millió forint önerővel rendelkezem. 12 millió forintra lenne még szükségem, melyet jelzálogfedezetű ingatlanhitel felvételével szeretnék megvalósítani. A havi nettó jövedelmem 230 ezer forint. Határozatlani idejű a munkaszerződésem, mely azonban 6 órás. (2021 januárjaban lesz 8 órás)
  A kérdésem az, hogy a 6 órás munkaviszony kizárja-e, hogy lakáshitelt vehessek fel?

  Kedves Hajnalka,
  6 órás munkaviszonnyal is lehetséges a hitelfelfelvétel. Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást adnak Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  46 éves vagyok. Két gyermekem van.
  Milyen lehetőségem van lakásvásárlásra? Nincs megtakarított pénzem. 250.000 Ft bruttó fizetésem van + a családi pótlék (29.000) és a gyerektartás, ami 50.000 Ft. Szocpolt igényelném.
  Szüleim házára vennék fel jelzálogot.
  Üdvözlettel: Zsuzsa

  Kedves Zsuzsa!
  A használt lakásvásárlás esetén elérhető CSOK feltételeket IDE kattintva ismerheti meg. Ehhez kapcsolódóan kedvező kamatú támogatott lakáshitel is igényelhető. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést is.

  Tisztelt Szakértő!
  Lakást vásárolnék, de már nyugdíjas vagyok. Érdeklődöm, van-e korhatárhoz kötve a lejárat vagy ez megoldható, ha lízing örököst jelölök meg?
  Új lakás vásárlása esetén is működik-e a lízing?
  Jól értelmezem-e a szabályt, ha zárt végű lízinget választok, a vagyonszerzési illeték a történet végén esedékes?
  Használt lakás vásárlása esetén milyen mértékű illetéket/illetékeket kell fizetnem? (4%+2%?)
  Előre is köszönöm válaszát.
  Üdvözlettel: Ida

  Kedves Ida!
  Bankpartnereinknél jelenleg csak honvédségi lakáslízing igénylésére van lehetőség, így Önnek megfelelő lízingajánlatot nem tudunk készíteni. Szakértőink azonban készséggel tájékoztatják Önt az elérhető lakáshitelekről. Személyre szabott, díjmentes lakáshitel tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!
  Használt lakás vásárlása esetén az illeték 4%.

  Üdvözlet!

  Fiatal egyedül álló vagyok, szeretnék lakást/házat vásárolni.
  Jelenleg fix jövedelmem havi átlag 240e forint, illetve 1 millió forint megtakarítással rendelkezem.
  Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e számomra valamiféle vétel és ha igen, akkor milyen árban?
  Előre is köszönöm!

  Kedves Vendel!
  1 millió forint önerővel csupán néhány millió forint értékű ingatlant tudna vásárolni. Ha esetleg lenne lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására – más tulajdonában lévő ingatlan is elfogadható – növelhető lenne a lakáshitel összege.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Szakértő!
  Szeretném megkérdezni, hogy 6 órás minimálbéres munkaviszonyra tudok-e lakáshitelt vagy valamilyen hitelt igényelni esetleg adóstárs bevonásával?
  Válaszát előre is köszönöm .

  Kedves Gyula!
  Csak adóstárs bevonásával oldható meg a lakáshitel felvétele. Ha van erre lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Kedves Szakértő!
  40 éves egyedülálló anya vagyok, szeretnék lakáshitelt felvenni. Egy használt panellakást szeretnék, ami most kb 20 millió forintba kerül.
  3 millió önerőm van, milyen feltétellel tudnék lakáshitelt felvenni?
  A rokonomnál lakom, akivel eltartási szerződést kötöttünk, emellett is felvehetek hitelt?Van állásom, évek óta egy cégnél dolgozok, határozatlan idejű szerződésem van.
  Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel:
  Andrea

  Kedves Andrea!
  Az eltartási szerződés nem zárja ki a hitelfelvétel lehetőségét. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további információk ismeretében Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni Önt a hitellehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  1996-ban vásároltam egy vendéglátó egységet a cégem nevére. A cég udvarán lévő kisebb épületet felújítottam és lakóházat csináltam belőle, ebben lakom most is.
  Az épület is a bt. nevén van, ezt szeretném kivásárolni. Hogyan tehetem meg? A területet nem lehet kétfelé osztani a két épület egymáshoz való távolsága miatt.

  Kedves Krisztina!
  A leírtaknak megfelelő ajánlatot sajnos nem tudunk adni.

  Használt lakás vásárláshoz szeretnénk hitelt felvenni. 20% önerővel rendelkezünk, a kalkulációk szerint a havi jövedelmünk kb. 20%-át tenné ki a havi törlesztőrészlet.
  Ezen felül felvettük a babaváró hitelt, de ezt nem szeretnénk önerőként felhasználni.
  Ilyen feltételekkel kaphatunk lakáshitelt?

  Kedves Katalin!
  A leírtak alapján 20% önerővel működhet a hitelfelvétel. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  1K
  0
  Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x