Lakáshitel kalkulátor 2021

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet?

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

19 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

A lakáshitel az ügyfelek által leggyakrabban igényelt hiteltípus. Mielőtt belevágnánk az ügyintézésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Lakáshitel kalkulátor segítségével ezeket foglaltuk most össze külön-külön pontokban!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célokra igényelhető a lakáshitel? A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít a megtalálni az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.

Lakáscélú hitelek a hazai pénzintézetek kínálatában az alábbi hitelcélokra elérhetők:

 • Használ lakás vásárlás
 • Új lakás vásárlás
 • Építkezés
 • Lakásfelújítás
 • Lakás korszerűsítés
 • Meglévő lakáscélú hitelek kiváltása

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza. Lakáshitel kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitel kalkulátor a támogatott lakáshitelekkel is számol

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. A lakáshitel fedezeteként elfogadható ingatlanokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.

Lakáshitelek átfutási ideje

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni lakáshitel kalkulátor segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakáshitel kalkulátorral kapcsolatos gyakori kérdések

 • Mit jelent a lakáshitel kalkulátorban a Hitelnet kedvezmény?

  Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen dokumentumok szükségesek a lakáshitel igényléshez?

  A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan működik a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

  Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Hitelnet szakértőjével?

  Amennyiben a kalkulátor által megjelenített konstrukciók között valamelyik elnyerte tetszését, akkor kattintson az “Érdekel, visszahívást kérek” gombra, adja meg elérhetőségét és szakértőnk a lehető legrövidebb időn belül visszahívja. Amennyiben általánosan szeretné szakérőnk visszahívását kérni, kattintson ide.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mekkora jövedelmet kell igazolni a lakáshitel igényléshez?

  A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szabályok alapján a hitelező bankoknak korlátozva van az igazolt jövedelemnek törlesztő részletere fordítható összege. a JTM szabályokról ide kattintva olvashat bővebben. Szakértőink megvizsgálják az elfogadható jövedelmek nagyságát és ezek alapján számolják ki, hogy az egyes bankoknál mekkora hitelösszegre lenne jogosult.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  1K hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Tisztelt Szakértők!
  Férjemmel lakáshitelt szeretnénk felvenni, de ő kétszer 4 órára van bejelentve a munkahelyén két különböző céghez, illetve én passzív gyeden vagyok itthon a kisfiammal!
  Van lehetőség arra, hogy bármilyen lakáshitelt kapjunk így?

  Kedves Dzsenifer!
  Elvileg működhet lakásvásárlási hitel felvétele a leírtak alapján. A hitelképességet azonban befolyásolja háztartásuk együttes igazolt jövedelmének összege, esetlegesen meglévő hiteltörlesztéseik összege, stb. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

  Tisztelt Hitelnet!
  Kérdésem az lenne, hogy több mint 2 éve folyamatosan rendelkezem 8 órás bejelentett állásból származó jövedelemmel, de a cégeket folyton változtatják, hiába dolgozom én fizikailag egy adott helyen. Egy nap kihagyás sem volt a bejelentésben. Így lakáshitelt igényelhetek-e?
  Köszönöm válaszát,
  Brigitta

  Kedves Brigitta!
  A leírtak nem jelentenek problémát lakáshitel igénylésénél. Megfelelő dokumentumokkal alátámasztva működhet a hitelfelvétel. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  A meglévő félig felujitott családi ház befejezéséhez a külső szigetelésre és fütés korszerüsitéshez szeretnék hitelt igényelni. Jelenleg nincs hitelem, tulajdonos én vagyok, 57 éves, dolgozó egyedülálló. 100 éves kisházról van szó, teljes tetőcsere, vizszintes vizszigetelés aljzatszigetelés megtörtént. burkolólapok, fürdőszoba mosdó wc kád már megvásárlásra került. Szeretném befejezni a felujítást

  Kedves Asszonyom,
  Kérejük töltse ki online adatlapunkat IDE kattintva, és kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önnek. Vállaljuk a teljes körű, díjmentes hitelügyintézést!

  Egy jelzálog hitel minden esetben követi az inflációt?
  A fedezet egy a hitel összegénél magasabb értékű ingatlan lenne (ingatlan például 14 millió Forintot ér, hitel összege 9 millió)
  A futamidő például 10 év.
  Abban az esetben, ha a Forint árfolyama jelentősen megváltozik (például az EUR/HUF középárfolyama 1200 Ft lesz), ez hogyan fogja befolyásolni a törlesztőrészleteket?
  Köszönöm!

  Érdeklődni szeretnék hogy passzív Bar lista esetén kaphatok-e esetleg lakáshitelt,illetve mik a feltételek!

  Kedves László,
  Amennyiben tartozását saját erőből rendezte – nem közös megegyezéssel a bankkal- akkor van olyan bankpartnerünk, ahol lehetősége lehet lakáshitel igénylésre.
  Amennyiben nem megállapodás történt, javasoljuk töltse ki online adatlapunkat és kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önnek. Díjmnetesen vállaljuk a hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm,

  Érdeklődni szeretnek, amennyiben élnék a moratórium lehetőségével, van lehetőségem azt követően hitelt felvenni, akar az idén? ( mennyivel előtte kellene jeleznem a törlesztés visszaállítását?)
  Akar számolhatunk 3-6 hónap ismételt fizetéssel is?

  Előre is köszönöm szépen a választ!
  Üdvözlettel,
  Adrienn

  Hitelt szeretnék családi gyesre ..lehetséges?3gyermekem van

  Üdvözlöm!

  Olyan kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy szeretnénk vásárolni egy kulcsrakész könnyűszerkezetes házat, amit készen helyeznének el a telken és erre az épületre illetve a telekre lehet-e felvenni lakáshitelt.
  Havi bevételünk nettó 400e felett megvan és olyan 10-15 évre terveznénk hitelt felvenni. A ház telekkel együtt 14-15 millió forintból kijönne.
  Jelenleg a használati engedélyezési folyamatnál tartunk az önkormányzattal, de pozitívan állnak az ötletünkhöz, csak az anyagi vonzattal állunk hadilábon.

  Ebben tudna tanácsot adni, merre induljunk el?

  Köszönettel,
  Dani

  Kedves Dániel,
  Finanszírozható az ilyen jellegű vásárlási ügylet, amennyiben a további igénylési feltételek is teljesülnek. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott tájékoztatást fognak készíteni Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Jónapot kívánok, Magyar anyanyelvű szlovák állampolgár vagyok és immár nyolcadik éve Hollandiában élünk, de a jövőben szeretnénk közelebb költözni a családunkhoz. Jelenleg Pest megyében és Debrecen környékén keresünk legalább 4 szobás új építésü családi-, iker- vagy sorházat. Jelenlegi lakásunkat (hollandiában) addig nem szeretnénk eladni, amíg át nem költöztünk a már teljesen kész házba, amire olyan 50-60 millió Ft lakáshitelre lenne szükségünk. A jelenlegi lakásunk értéke minden bizonnyal fedezni tudná a már említett 50-60 millió Ft-ot, valamint a jelenlegi hollandiai munka szerződésemmel szeretném igazolni a havi fix jövedelmemet. Megtudná Nekem írni, hogy milyen feltételek mellett kaphatnánk ideiglenes hitelt? Amint átköltöznénk Magyarországra… Továbbiak »

  Kedves Norbert
  A külföldi jövedelmet a jelenlegi helyzetre tekintettel a magyar bankok nem, vagy szigorú korlátozások mellett fogadják el. Bővebb tájékoztatáshoz kérjük, közvetlenül irodáinkat keresse, melyek elérhetőségét IDE kattintva találja.

  Érdeklődni szeretnék gyermekem megvásárolhatja a tulajdonomba levő lakást lízingre?
  Hitelt és vételár különbözetet elajándékozhatom-e vagy készpénzbe kell kifizetni-e?
  Köszönöm.

  Kedves Klára!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információk szükségesek. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot.

  Üdvözlöm,
  Külföldön dolgozok, magyar viszonylathoz képest meglehetősen jó a keresetem.
  Családi házról lenne szó, mely árverés alá került.
  Én személy szerint nem vagyok érintett, viszont a keresztanyam illetve nagymamam az adósok.
  Kérdésem az lenne, hogy én személy szerint tudok e licitálni? Illetve, ha nem, akkor mi a menete annak, hogy a licit végére a hitel összege elérhető legyen számomra? Milyen hitelben kell gondolkozzak? Szabad felhasználású + személyi kölcsön? Jelzáloghitel? Mikor kell a hitelt intézni? Az árverés után van még 60 nap a fizetésre.

  Köszönöm előre is.

  Kedves Viktória,
  Lakásvásárlási hitel jelentheti a megoldást Ön számára, bár a fent említett hitelcél alapján szükséges lenne egyedileg egyeztetni a bankkal. Azonban a jelenlegi helyzet kialakulása miatt jelenleg a külföldi jövedelem nem elfogadott a bankok számára.

  Kedves Szakértő!
  A férjemmel 2018-ban házasodtunk, majd 2019-ben módosítottuk a bankszámláinkat úgy, hogy “közös legyen a kassza”. Mivel már nem lehet közös bankszámlát nyitni, így az enyémet bezártuk és társultam a férjem számlájához, aminek így ő a fő tulajdonosa.
  Idén szeretnénk házat venni, a vételár önerő részét babaváró hitelből, a többit pedig banki hitelből szeretnénk finanszírozni.
  A kérdésem a következő: kinek a nevén fog szerepelni a hitel? Kinek a nevére lesz írva a ház? Meg lehet oldani, hogy közös legyen a hitel és a ház is közös tulajdon legyen?
  Köszönöm a segítséget!
  Üdvözlettel,
  Zsófi

  Kedves Zsófia!
  Házastársak babaváró hitelt és lakáshitel egyaránt együttesen tudnak igényelni. A hitelben adós-adóstársként szerepelnek, de mindkét fél ugyanúgy felel a kölcsön visszafizetésért. Természetesen megoldható, hogy az ingatlannak is mindketten tulajdonosai legyenek, sőt amennyiben CSOK-ot is szeretnének felvenni, feltétel, hogy mindketten rendelkezzenek – bármilyen arányban – tulajdonrésszel az ingatlanban.
  A babaváró hitel igénylési feltételeiről IDE kattintva tájékozódhatnak. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket a babaváró hitelekről és az igényeiknek és lehetőségeiknek leginkább megfelelő lakáshitelekről. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Három gyermekes család vagyunk, kinéztünk egy új építésű lakást, melyre indítanánk a 10+15 milliós CSOK, illetve kiegészítő piaci hitel igénylését.
  Érdeklődöm, hogy ha van diákhitelem (rendesen fizetve, nincs hátralék), akkor ez befolyásolja-e a hitel bírálatot?
  Köszönettel:
  Andrea

  Kedves Andrea,
  A bankok a diákhitel törlesztő részletét figyelembe veszik az igénylés során, de ez nem lehet kizáró ok a CSOK és a hitel igénylésnél.
  Szakértőink készséggel készítenek Önöknek személyre szabott, díjmentes tájékoztatást! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű támogatás- és hitelügyintézést is!

  Államilag támogatott jelzáloghitelt vettem fel csok-kal kombinálva az Erste Bank-tól 2019.10. hónapban új ház építésére. Jelenleg a ház készültségi szintje olyan, hogy szemlét kérhetnénk és elkezdhetnénk az eddig összegyűjtött számlák leadását. Azonban számlák között van elektronikus számla is, amiket a bank a 16/2016 -os kormányrendeletre hivatkozva nem fogad be. Elmondása szerint csak papír alapú számla fogatható el.
  Kérdésem az, hogy a bank kiköthet-e ilyen szabályt, elvárást? Van-e erre valamilyen állásfoglalás esetleg a pénzügyminisztérium által?

  Kedves László!
  Az elektronikusan kiállított számlát nyomtassa ki a számlakibocsátó, bélyegezze le és írja alá. Így információink szerint megfelelő lesz.

  Mennyire vállal kockázatot az aki a mostani gazdasági helyzetre való tekintettel lakást hitelt vesz fel használt lakás vásárlása céljából.

  Jó napot kívánok!
  A fiam Budapesten szeretne venni egy lakást, 400 ezer Ft.a nettó jövedelme. Kb. 6-7 millió forintja van önerőre. Az lenne a kérdésem, hogy kb. milyen értékű lakás jöhet számításba ( bár, tudom, hogy ez több tényezőtől függ).Lehetséges-e, hogy ez az önerő elég egy 30 milliós lakáshoz? Melyik bank ad 80 % hitelt? Tulajdonképpen ennek a tudatában keresne lakást. Semmilyen hitele nincs.
  Válaszukat előre is köszönöm.

  Kedves Eszter,
  Természetesen van lehetőség hitelfelvételre a fent említett jövedelem és Önerő alapján!
  A legkedvezőbb lakáshitel ajánlatokat online Hitelkalkulátorunk segítségével tekintheti meg. Adatai megadásával kollégáink a lehető legrövidebb időn belül visszahívják és díjmentesen vállalják a teljes körű hitelügyintézést!

  Üdvözlöm uj lakást vásárolnék 4 millio önerövel,egy 35-40 millos lakást.Kaphatok e ennyi hitel egyedülálloként 1 gyermekkel?

  Kedves Kriszti,
  A törvényi előírások értelmében az adásvételi szerződésben feltüntetett vételár (forgalmi érték) legfeljebb 80%-a igényelhető lakáshitelként.
  Egyedülállóként egy gyermek után igénybevehető a CSOK támogatás is melynek egyéb feltételeiről IDE kattintva olvashat.
  Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK és hitelügyintézést!

  Érdeklődni szeretnék, hogy lakás vásárláshoz mennyi a minimális önerő. KB 20 millió Ft-os kislakás vásárlására gondoltam. 30 éves a lányom. Minimális önerőt tudnánk összeszedni. Kb 2 000 000 Ft-ot. Megoldható e valahogy. Most albérletre fizet 80 ezer Ft-ot. Ezt tudná havonta törleszteni.

  A/ 34300000 Ft vételárú használt lakást szeretnék megvásárolni Budapesten. Hitelösszeg 24.000.000 vagy legrosszabb esetben csak 20.0000.000 Ft lenne. 1960. decemberében születtem. A leghosszabb futamidőre szeretném felvenni a hitelt, nem 10 évre, hanem 15 évre. 230e Ft a nyugdíjam és 540e a vállalkozásból származó, igazolt havi jövedelmem. Milyen feltételekkel juthatnék viszonylag gyorsan hitelhez?
  B/ Van két tehermentes, kb. 30-30 M Ft értékű ingatlanom. Fenti hitelösszeget (24M/20M), 15 éves futamidőre kaphatok-e? Ez a variáció is érdekelne…
  Köszönettel: Erika
  Szívesen kérnék egyedi ajánlatot!

  Tisztelt Hitelnet,
  egy helyrajzi számon lévő lakás és üzlet esetében lehet-e lakásvásárlási kedvezményes hitelt felvenni a lakásra, ha az üzlet már saját tulajdonban van, de a teljes ingatlan lenne az ingatlanfedezet? Egy bank elütötte a kérelmet azzal, hogy üzlet nem lehet ingatlanfedezet.
  Igaz-e ez?

  Kedves Endre,
  Támogatott hitel fedezete kizárólag olyan ingatlan lehet, amely lakásként vagy lakóházként van nyilvántartva.
  Ezt a CSOK rendelet mondja ki: ,,lakás: a lakhatás feltételeinek a vonatkozó jogszabályi követelmények szerint megfelelő, az ingatlan-nyilvántartásban lakóház vagy lakás megnevezéssel nyilvántartott ingatlan a hozzá tartozó földrészlettel.” Ennek alapján, amennyiben a teljes ingatlan lenne a fedezet, támogatott hitel nem igényelhető.

  Imre vagyok. Szeretném kérdezni, hogy BAR listásoknak is lehet hitelt felvenni.

  Kedves Imre!
  Az aktív BAR státusz kizáró okot jelent. Passzív státusz esetén – amennyiben legalább 6 hónapja fennáll a passzív KHR státusz, vagy ha a korábbi mulasztást saját maga rendezte az ügyfél – akkor meghatározott feltételek mellett működhet a hitelfelvétel. Ez utóbbi esetben kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetleges hitellehetőségeket.

  Tisztelt Cím!
  Még külföldön dolgozom, közben lakástakarékom van, (egy kicsit korai a kérdés?) 2022-ben jár le, lakást vennék Orosházán és az ügyintézés a szabadság miatt elég rövid, 1 évbe 3 hétre aug.-ba megyek haza, vagy 1-3 nap még megoldható. Személyes találkozó hogy, hol lehetséges? Esetleg az akkor aktuális banki hitelek részletes összehasonlításának a megtekintése itt a Hitelnet oldalon megtekinthető-e, vagy kollégájukkal itt számítógépen személyesen?
  Válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: Ibolya

  Kedves Ibolya!
  Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást tudnak küldeni az Ön által megadott e-mail címre, amelyből tájékozódhat az aktuális hitelkonstrukciókról. Több online csatornán is lehetséges a tájékoztatás. A kölcsönszerződés aláírásához és közjegyzői okiratba foglalásához személyes jelenlét szükséges.

  Vályog házra ami beton alapon van kapok hitelt? Az ingatlan 16 millió és 10 millió hitelt szeretnék felveni

  Kedves Márton,
  Használt lakás vásárlásra igényelhető CSOK esetében a vályogház csak abban az esetben felel meg az előírásoknak, ha van vízszigetelés, valamint a ház körül járda és csapadékvíz elvezetés.
  Vályog és vegyes falazatú ingatlanok mind egyedi esetek! Több tényezőtől függ, hogy az adott pénzintézetnél elfogadható-e a vályogház fedezetként.
  Ebben az esetben az tudjuk javasolni, hogy kérjen az érintett hitelintézettől egy előzetes értékbecslést. Irodáinkban kollégáink teljes körű ügyintézéssel állnak a rendelkezésére.

  Tisztelt Hitelnet!
  Az lenne a kérdésem, hogy melyik banknál lehet olyan használt lakás megvásárlására hitelt felvenni, ami a tulajdoni lap szerint raktár besorolású, de összkomfortos lakásként működik Budapesten?
  Köszönettel,
  József

  Kedves József!
  Raktár megnevezéssel nyilvántartott ingatlant egyik hitelintézet sem fogad el fedezként. Megoldás az ingatlan lakássá történő átminősítése lehet.

  Üdvözlöm!
  Lakásvásárlás miatt 10 millió babaváró hitel igénylése folyamatban van. Viszont még 12 millió jelzáloghitelt is szeretnénk felvenni. 400.000 Ft banki jövedelem van a férjemmel kettőnknek, amihez én havonta 150.000 Ft jutattást kapok. A babaváró igénylésénél azt a választ kaptuk, hogy a juttatás nem felel meg, és nem számítják bele a keresethez. A 400.000 nettó jövedelem elég lehet a jelzáloghitel felvételéhez?
  Válaszukat köszönöm!
  Üdvözlettel: Tünde

  Kedves Tünde!
  Kérdés, hogy pontosan milyen jogcímen kapja Ön a juttatást.
  Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, hogy a 400.000 Ft-os nettó jövedelem elegendő-e a két hitel felvételéhez, további információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőiknk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak készíteni Önöknek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Ha BÁR-os vagyok, akkor is kaphatok lakáshitelt?

  Kedves Asszonyom!
  Aktív BAR lista esetén lakáshitel nem igényelhető.
  Ha passzív státuszban szerepel a BAR listán és tartoását saját maga rendezte, vagy megegyezéssel zárult a hitelfelvétel és azóta legalább 6 hónap eltelt, akkor lehetőség nyílhat lakáshitel felvételére.
  További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Tisztelt Hitelnet!
  Érdeklődnék, hogy amennyiben a 2018. évben vettem már igénybe “lakáscélú hitelek állami támogatással konstrukcióval” kamattámogatott hitelt, akkor az otthonteremtési kamattámogatott hitel “CSOK hitel” felvételének a lehetőségét kizárja-e? A 341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet az otthonteremtési kamattámogatásról 2. § (2) bekezdése “Az otthonteremtési kamattámogatás a támogatott személy által egy alkalommal vehető igénybe.” erre vonatkozik-e?
  Válaszukat köszönöm.
  Tibor

  Kedves Tibor!
  A 341/2011. (XII. 29.) kormányrendelet szerinti támogatott hitel igénybevétele nem zárja ki a 16/2010. (II.10.) rendelet szerinti CSOK hitel igénybevételét.
  További, személyre szabott díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  Üdvözlöm!
  A férjemmel Németországban dolgozunk, neki határozatlan idejű munkaszerződése van. Magyarországon szeretnénk házat vásárolni, ami 12 millió forint. Van 2 Ltp-k, ami 1 év múlva jár le. Az 2.5 m forint és van 3 m önerőnk. 7 m Ft jelzáloghitelre lenne szükségünk.
  Azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint működhet-e így a hitelfelvétel? Illetve, hogy a hitel feltétele-e a magyarországi tb jogviszony megléte?

  Kedves Alexandra!
  A leírtak alapján működhet lakáshitel felvétele, ha rendelkeznek állandó magyarországi lakcímmel. A hitelfelvételnek nem feltétele a magyar TB jogviszony. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm.
  Használt házat szeretnénk venni Dabas városában, 15 millió forintba kerül az ingatlan. 2 gyermek után járó 1.43 millió forint támogatást szeretnénk igénybe venni ,illetve a fundamentanal még le nem járt szerződésünkből származó 1.5 millió forint, illetve 500 ezer forint foglalót teszünk le a következő hónapban.
  Erre szeretnénk felvenni a július 1.-jén induló támogatott hitelt felvenni 10 millió forint értékben. Ha jól számolom, 11.570.000 forint marad, ebből 10 millió a hitel és a maradék 1.570.000 forint lesz piaci kamatozású hitel. A ház vert falazatú, mennyire befolyasolja a csok hitel megállapításánál?
  Jól gondolkodunk? Vagy valami nem úgy van, ahogy mi gondoljuk?

  Kedves Dávid!
  Használt ház vásárlásához az 1,43M Ft CSOK mellé igényelhető lesz 2 gyermek után a maximum 10M Ft összegű támogatott lakáshitel és megfelelő jövedelemfedezettség esetén piaci kamatozású lakáshitel is.
  Vert falazatú ház finanszírozása speciális eset. Előzetes egyeztetést javaslunk az ügyben. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyükhöz legközelebbi Hitelnet irodával. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK- és hitelügyintézést is!

  Az lene a kérdésem, hogy ami július 1-én jön a falusi csok használt lakásvásárlására és erre járó támogatás és mivel nekem van 3 gyermekem és a párommal néztünk egy lakást, de a lakás ára 10 millió Ft és csak 5 millió forintot kapunk lakásvásárlásra és 5 millió Ft-ot ház korszerűsítésére, a kérdés, hogy nekem ez a ház sikerüljön és megvehetem a lakást 10 millióért vagy vennem kell fel még plusz 5 milliót korszerűsítésre?
  Előre is köszönöm a válaszukat.

  Kedves Károly!
  A korszerűsítésre járó maximum 5 millió forintot nem szükséges felvennie, de a 10 milliós lakás vételárának kiegyenlítéséhez legfeljebb 5 millió forintot tud igénybe venni a falusi CSOK keretében.

  1K
  0
  Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x