Lakáshitel kalkulátor

Mennyi lakáshitelt kaphatok? Számolj egyedi kedvezményeinkkel!

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miben segít a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki kalkulátorok eredményei egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be szinte az összes banki ajánlatot.

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

20 év alatt többszázezer lakáshitel kalkuláció

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Lakáshitel kalkulátorunk megmutatja az elérhető banki kedvezményeinket!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz lakáshitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Lakáshitel specialista szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Valamennyi szolgáltatásunk díjmentes

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Mielőtt lakás vagy ház vásárlás előtt belevágnánk egy lakáshitel igénylésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Ezeket foglaltuk most össze az alábbiakban külön-külön pontokban A Hitelnet lakáshitel kalkulátor segítségével könnyen és egyszerűen tudja összehasonlítani banki partnereink legkedvezőbb ajánlatait.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen célra igényelhető lakáshitel, miben segít a lakáshitel kalkulátor?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők - legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár új lakás vásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Építkezésre, lakóház építésre
 • Meglévő ingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Ingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A lakáshitel igénylés megkezdéséhez szükséges dokumentumok

Bár a lakáshitel igényléshez szükséges feltételek bankonként nagyon eltérőek lehetnek, mégis vannak olyan minimális kritériumok, amik feltétlen kellenek ahhoz, hogy egyáltalán megkezdődjön az igénylés, ezeket a feltételeket dokumentumokkal kell igazolni a bank felé. Az életkort személyes okiratokkal, a lakcímet lakcímkártyával, közüzemi számlával és vezetékes telefonnal, a jövedelemet pedig jövedelemigazolással és bankszámla kivonattal lehet igazolni.

A lakáshitel igénylése során később az alábbi dokumentumokra is szükség lehet:

 • Személyazonosító igazolvány vagy érvényes úti okmány
 • Adóigazolvány
 • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Vállalkozói igazolvány (vállalkozók esetében)
 • Munkáltatói igazolás (banki formanyomtatvány)
 • NYUFIG igazolás (adott évről szóló), valamint a befogadás dátumát megelőző utolsó 2 havi nyugdíjszelvény (nyugdíjasok esetében)
 • NAV jövedelemigazolás (vállalkozó esetében)
 • NAV jövedelemigazolás (alkalmazottak esetében):
  • ha az ügyfél készpénzben kapja jövedelmét
  • ha a munkáltató egyéni vállalkozó
  • ha az ügyfél tulajdonos abban a cégben, amely a munkáltatói igazolást kiállította
  • ha a munkáltatói igazolás kiállítója az ügyfél hozzátartozója vagy maga az ügyfél
 • NAV nemleges igazolás köztartozásról (saját vállalkozásból származó jövedelem esetén)
 • Más banknál vezetett számla esetén a befogadás dátumát megelőző utolsó 3 havi, eredeti vagy hitelesített számlakivonat
 • A hitel fedezetként szolgáló ingatlan(ok) 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapja(i)
 • Kitöltött hitelkérelmi adatlap

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza, kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség.

A bankok meghatározzák a minimálisan elvárt jövedelem nagyságát, ez általában a minimálbér szokott lenni, vagy az ezt meghaladó összeg.
A jövedelem fedezettségbe nemcsak az olyan elsődleges jövedelemforrások számítanak bele, mint például a nettó munkabér, hanem a másodlagos jövedelmforrások is, tehát az egyéb juttatásokkal is számolhatunk. A bankok azonban elvárják, hogy az elsődleges jövedelemből összejöjjön a minimálisan elvárt összeg.

Elsődleges jövedelemformák közül a legelfogadottabb a rendszeres nettó munkabér, vállalkozó esetében a vállalkozói jövedelem, nyugdíjasként pedig a nyugdíj összege.
Ha a vállalkozó KATA-s, akkor az éves kiszámlázott összeg 60 százaléka szerepel a NAV által kiállított jövedelemigazoláson.

A lakáshitel felvételekor a kismama jövedelmét különböző módon fogadják el a bankok. Ha a pénzintézmény a várandós nő aktuális nettó jövedelmét veszi alapul, akkor a munkaadónak nyilatkozatot kell tennie arról, hogy az anyukát mikortól várja vissza, és az adósnak vállalnia kell, hogy a megadott időpontban munkába fog állni. Van olyan bank, ahol a kismama aktuális nettó jövedelmét csak csökkentett mértékben (például 70 százalékos arányban) veszi számításba, de találkozhatunk olyannal is, ahol csak a GYES összegét veszik figyelembe.

Vannak olyan péniztézmények, ahol az elsődleges jövedelem mellé beszámíthatunk más forrásokat is, másodlagos jövedelmet. Ezek bevételként összeadódnak, így nagyobb hitelösszeggel lehet számolni. Ilyen bevételi forrás lehet például a cafateria, vagy a lakáskiadásból befolyó bérleti díj.

A magasabb hitelösszeg elérésében segítség lehet az is, hogy általában a bankok az ingatlanban majd lakó összes keresőt bevonja adóstársként. Ebben az esetben a jövedelmek összeadódnak, így magasabb lesz a hitelösszeg, de hátrány, hogy a visszafizetésért így mindenki vagyoni felelősséggel tartozik.

A bankok két szempontot vesznek figyelembe a törlesztőrészlet megállapításánál: a jövedelem nagyságát és azt, hogy milyen biztonságos hitelt szeretnénk felvenni. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be.

Elvárás szokott lenni, hogy a munkavállaló ne legyen próbaidő alatt, a vállalkozónak pedig ne legyen adótartozása, és a cége ne legyen felszámolás alatt

JTM limitek, a Hitelnet lakáshitel kalkulátor segít!

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
600 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
600 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

600.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

600.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség, a lakáshitel kalkulátor megmutatja, mekkora hitelt igényelhet lakás vásárláskor

A jövedelem mellett a hitel fedezeteként felajánlott ingatlan értékének becslésétől függ leginkább az, hogy mekkora hitelt kapunk. Fontos tudni, hogy a bank nem akkora kölcsönt ad, mint amekkora a felajánlott ingatlan forgalmi értéke. Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió Forintot lehet hitelként felvenni. . Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján - a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

A hitel fedezeteként csak olyan ingatlan szolgálhat, ami Magyarországon van, per-, teher- és igénymentes, önállóan forgalomképes, a műszaki állapota végleges, valamint a tulajdonviszonyai rendezettek, és lakhatásra alkalmas.

Mindig szükség van 20 % saját erőre?

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitelt vagy babaváró hitelt érdemes választani?

Fiatal pároknak az egyik legkedvezőbb konstrukció a babaváró hitel, azonban nem minden esetben érdemes a lakáshitellel szemben ezt választani.
A babaváró hitel előnye, hogy ingatlanfedezet nélkül, akár 10 millió forint összegű kamatmentes szabad felhasználású hitelt kaphatunk, de ennek feltétele, hogy 5 éven belül legalább egy gyereknek meg kell születnie. Hátránya viszont, hogyha nem születik meg az első gyermek 5 éven belül, akkor nemcsak az addig kapott kamattámogatást kell egy összegben visszafizetni, hanem a 6. évtől megszűnik a kamattámogatás is, így a hitelt piaci kamaton kell továbbfizetni.
A babaváró hitelt tehát csak akkor érdemes választani a lakáshitellel szemben, ha biztosak vagyunk abban, hogy 5 éven belül legalább egy gyermek meg fog születni.

Kalkulátorunk a támogatott lakáshitelekkel is mutatja

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. Fontos tudni, hogy fedezethez banktól függetlenül szükséges a lakásbiztosítás.

Mikor változhat a lakáshitel törlesztőrészlete?

A havi törlesztő a futamidő végéig többször módosulhat, emelkedhet és csökkenhet is. Az, hogy hányszor változik, attól függ, hogy a lakáshitel milyen hosszú kamatperiódusra lett kiválasztva. Az új lakáshitelek általában 5 vagy 10 éves kamatperiódusúak, de vannak futamidő végéig rögzített kamatú kölcsönök is.
Ha forintosított deviza hitel mellett döntöttünk, érdemes odafigyelni a változó kamatozású hitelre, mert ebben az esetben nagy esély van a kamatemelkedésre.

Mennyi idő alatt juthat hitelhez?

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Gyakori kérdések és válaszok lakáshitelekkel kapcsolatban

Lakáshitel

Tisztelt Hitelszakértő! Szeretnék információt kérni az alábbi ügyben: Feleségemmel első gyermekünket várjuk, a terhesség 91.-ik napot betöltötte. Mindketten büntetlen előéletű magyar állampolgárok vagyunk. Feleségem több mint 4 éve ugyanannál a cégnél dolgozik 8 órában, idén múlt 31 éves. Én jelenleg próbaidős alkalmazott vagyok egy cégnél, januárban már határozatlan idejű munkaszerződésem lesz. Előtte 30 napot meghaladóan nem volt munkahelye, így biztosításom sem. Elmúltam 40 éves. Nettó bérünk összevonva - a majdani gyeddel számítva is - meghaladja a 700 ezer Ft-ot. Jelenleg 100%-ban tulajdonosa vagyok egy pesti lakásnak, amin van egy 16 millió Ft-os szabad felhasználású jelzáloghitel, havi 110 ezer Ft törlesztő részlettel. Hátralévő futamidő, még 19 év. Van 3 lakástakarékpénztári megtakarításunk, ami rövidesen lejár és körülbelül 4 millió Ft gyűlt rajta össze. A babaváró hitelt szeretnénk felvenni, felvételkor rögtön kérnénk a 3 éves halasztást. Falusi CSOK-al szeretnénk venni egy használt házat, 50-50%-os tulajdonrésszel a jelenlegi terhesség mellett vállalva a plusz két..... További részletek »
Hitelnet    

Végrehajtási joggal terhelt ingatlan finanszírozása speciális helyzet. Meghatározott feltételekkel lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel felvételére ez esetben is. Személyre szabott tájékoztatást a konkrét ügylet ismeretében tudunk adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

Hitelnet    

Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

 

Hitelnet    

A hazai pénzintézetek jellemzően nem nyújtanak hitelt annak az igénylőnek, aki BAR listás, de bizonyos feltételek esetén megoldható lehet a hiteligénylés

 

Hitelnet    

Ha megegyezéssel rendezi tartozását, úgy 5 évig marad passzív státusszal a KHR-ben. Bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet legalább 6 havi passzív KHR státusszal piaci kamatozású lakáshitel felvételre. A passzív KHR státusz nem kizáró ok CSOK igénylésnél.

 

Hitelnet    

A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

 

Hitelnet    
A bankok a hitelbírálat során nem tesznek különbséget az alapján, hogy az adós, adóstárs önhibáján kívül – például egy jóhiszemű kezességvállalás miatt – vagy egyéb okból került KHR listára. Így a legtöbb hitelintézetnél a negatív tartalmú KHR kizárja lakáshitel felvételének lehetőségét. Bankpartnereink egyikénél van lehetőség lakáshitel igénylésére akkor, ha KHR státuszunk passzív, s a tartozás a hitelkérelem benyújtásától számított legalább 6 hónapja rendezett. Ugyancsak elfogadható pénzügyi partnereink egyikénél, ha az adós korábbi mulasztását a hitelfelvételi szándéktól számított 1 éve belül maradéktalanul visszafizette és ezt a KHR jelentés is alátámasztja. A témában bővebb információ IDE kattintva érhető el.  
Hitelnet    
Jó napot kívánok! A kérdésem az, hogy van egy ingatlan Gödön, amit szeretnek megvenni, de van rajta végrehajtás, ami miatt csak egy bank állt velünk szóba. Viszont most azt az információt küldte, hogy mégsem ad hitelt. Az ingatlan 28 millió forint, az önerő 25%-át már át is utaltam az ügyvédemnek letéti számlára. Az ingatlanon 19 millió forint végrehajtás van és minden más bank azt mondja, hogy nem ad hitelt az ingatlanra, mert a végrehajtást csak önerőből lehet kifizetni, nem hitelből. Teljesen hitelképes vagyok és 2 gyereket nevelek egyedül. Igaz már nagykorúak, de igényelném a CSOK-ot is. Ha tudna olyan bankot vagy kiutat mondani, amit mi meg tudunk tenni, azt megköszönném. Addig köszönöm szépen és nagyon várom a választ. Tisztelettel. Károly Válaszunk: Kedves Károly! Végrehajtással terhelt ingatlan banki finanszírozása speciális eset. Ez a legtöbb pénzintézetnél valóban nem oldható meg. Van néhány bankpartnerünk azonban, melyek végrehajtással terhelt ingatlan finanszírozását is vállalja. Akár..... További részletek »
Hitelnet    

Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

 

Hitelnet    

A felvehető lakáshitel mértéke jelenleg jogszabályi korlátozás alatt áll, melynek értelmében az igényelhető lakáshitel összege nem lehet több, mint a megvásárolni kívánt (vagy egyéb fedezetként bevont) ingatlanok forgalmi értékének 80 %-a.

Továbbá a várható havi törlesztő részlete is az igénylők összevont nettó jövedelméhez képest is korlátozott arányban megengedett. (lásd JTM szabályok)

Hitelnet    
Segítségüket szeretném kérni. Voltam tegnap bent a Bankomnál az MKB bank-ban, mivel jövő hónapban párommal közösen családi házat szeretnénk vásárolni Hatvan városban. Jelezték, hogy csak a megvásárlási ár 70%-át tudják hitelként biztosítani. A családi házat jóval az ingatlan piaci ár alatt vennénk meg, de a bank erre annyit mondott, mindegy mennyit ér valósan a családi ház, az értékbecslőjük csak annyira fogja felértékelni, amennyiért venni szeretnénk. Olvastam több cikket arról, hogy ha az ingatlan értéke értékbecslés alapján magasabb jóval a vásárolandó ártól, akkor ilyen esetekben a Bank tudja biztosítani akár a 100% megvásárlási árat is. De az MKB bank ügyfélszolgálatos dolgozója a Gyöngyösi irodában csak azt mondta folyamatosan, hogy ők csak akkora összegre értékelik fel az ingatlant, amennyiért mi akarjuk venni. Kettőnk össz jövedelme több mint 400 000 forint, ezt is jeleztük. Kérem segítsenek, tájékoztassanak ez ügyben, hogy ez így működik minden banknál, vagy csak itt az MKB Bank állítja ezt..... További részletek »
Hitelnet    
Tisztelt Hitelnet! 2009-ben vásárolt ingatlanunkon még 4 évig hitel van. Szocpolt igényeltünk két gyerekre, majd 2015-ben a 3. Gyermekünkre is. Kinőttük a lakást. Találtunk egy megfelelő, 2007-ben épült családi házat. Mindössze 6 millió forint hitelre lenne szükségünk, de a szocpol átvitele menetében és az egész banki lebonyolításában tudnak-e nekünk segíteni? Milyen ügyintéző díjjal dolgoznak? 2009-ben államilag támogatott hitelt kaptunk. Most van-e erre lehetőség? Az ingatlanok Szeghalmon vannak, ott élünk. Köszönettel. Válaszunk: Kedves Kérdező! A szocpol átvihető újabb ingatlanra, de ennek vannak speciális feltételei, például az, hogy az eladott lakás helyett nagyobb hasznos alapterületű lakást vásároljanak. Az is fontos, hogy a vásárolandó lakás vételára magasabb legyen az eladott ingatlan áránál. Ez esetben a korábban kapott támogatást egy kincstári letéti számlára kell befizetni, amit majd a kincstár a vásárlás során visszautal. Megoldás lehet még a támogatás önkéntes visszafizetése is. Amennyiben visszafizetik a korábban kapott támogatásokat, akkor új igénylés során ismét kérhetnek vissza..... További részletek »
Hitelnet    

A támogatott lakásfelújítási hitel 2021.02.011-től igényelhető a hazai pénzintézeteknél. A támogatott lakásfelújítási hitel jelzáloghitel, tehát mindenéppen ingatlanfedezet szükséges hozzá. A banknak kötelezően vizsgálnia kell az ingatlan értékéhez képest kiadható hitel összegét és az igénylők rendelkezésére álló jövedelem nagyságát. További előírást a JTM szabályokról ide kattintva talál. A Hitelnet szakértői egyedileg megvizsgálják a feltételeknek történő megfelelést és természetesen a teljes körű ügyintézést is vállalják.

 

Hitelnet    

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!
Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
1.3K hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy külföldi állampolgár (Ciprus, Canada) igényelhet-e lakáscélú jelzáloghitelt használt budapesti lakás vásárlására. Van már Magyarországon hitelmentes ingatlanja. Fizetését az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériumától kapja Cipruson. Magyar fényképes igazolvánnyal nem rendelkezik. Bankszámlája az OTP Banknál van.
Válaszukat előre is köszönöm!

Jó napot kívánok!
40 éves egyedülálló nő vagyok, nincs gyermekem. Az lenne a kérdésem, hogy bejelentett teljes munkaidős munkával tudnék-e 15 milliónyi hitelt felvenni? Nincs semmilyen hitelem jelen pillanatban.

Unokahúgomék örököltek az apjuktól egy házat, aminek a fele a második feleségé. Őt akarják kivásárolni, de ehhez hitelt kell felvenniük. Van-e valamilyen kedvezményes hitel ilyen esetre közalkalmazott orvosok részére?

Tisztelt Hitelügyintéző!
Használt lakást szeretnénk vásárolni. Az ingatlan értéke 31 millió forint. 52 m2-es. Debreceni lakás. Szeretnénk igényelni 10 millió forint babavárót, 10 millió forint csok hitelt és 9 millió lakáshitelt. A havi nettó keresetem kb. 400.000 Ft. A feleségem gyest kap, ami családi pótlékkal 39.000 Ft kb.
Érdeklődnék, hogy ezekkel a feltételekkel igényelhetnénk-e a hiteleket.
Válaszát előre is köszönöm.
Köszönettel: Richárd

Üdvözlöm!
Lakáshitelt szeretnék igényelni. Megfelelő munkaviszonnyal rendelkezem. Önerőm is van, de fedezetként nem tudok lakást bevonni.
Kaphatok esetleg így lakáshitelt? Vagy milyen lehetőségek vannak még?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Hitelnet!
Lakáshitelt szeretnék felvenni. Van önerőm és állandó jövedelmem is.
Tudnának segíteni?

Balatoni nyaralóra szeretnék hitelt felvenni. Munkám nincs jelenleg, de már járok interjúkra.
Tudtok segíteni?

Üdvözlöm!
A kérdésem röviden annyi lenne, hogy van-e bármilyen információjuk arról, hogy a zöld hitel mikor lesz újra elérhető?
Sajnos már egyik banknál sem lehet igényelni valamilyen okból.
Előre is köszönöm a válaszukat!

Tisztelt Szakértő,
Érdeklődni szeretnék, hogy Önök mit tudnak az NHP Zöld otthon hitel kibővített keretösszegének köszönhető folytatásával kapcsolatosan. Nekem egy befogadott hitelkérelmem új ház építésére az UNICREDIT Bank-nál, de a szerződéskötés még nem történt meg annak ellenére, hogy az értékbecslésen is túl vagyunk.
Mit gondolnak, ki kell még várjak vagy érdemes az egy, a bank által felajánlott most kedvezőbbnek számító ~5% THM lakáshitel ajánlatot elfogadni?
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv.
Érdeklődni szeretnék, hogy milyen esélyem volna lakáshitelhez jutni? Passzív státuszként fent vagyok a KHR-ben.
Csokot is igénybe szeretnénk venni. 5 gyermek van. Önerőt sajnos most nem tudunk beszámolni.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy önök hitelbírálattal foglalkoznak vagy ezt csak a banknál lehet kérni?
Köszönöm válaszát.

Tisztelt Szakértő!

Fix kamatozásra történő váltással kapcsolatban kérném tanácsát.
A Raiffeisen Banknál van Hitelkiváltási célú, változó kamatozású (3 havi) kölcsönünk, mely futamidejének vége 2030. december. A Banktól fix kamatra váltásra 5 éves időtartamra kaptunk ajánlatot.
– Egyik kérdésem, hogy ha átváltunk fix kamatra, 5 év után mi van a maradék 4 évvel?
– Másik kérdés pedig, hogy a kamatstop ideje alatt lehet-e, kell-e ezt megtenni, vagy majd a kamatstop után lehet ez csak esedékes?
A kamatstop ideje alatt jóval alacsonyabb a törlesztő részletünk, mint a tájékoztatóban lévő esetleges 5 éves kamatrögzítés esetén.
Ön szerint adjuk be igényünket a fix kamatra történő átváltásra vagy várjunk?
Én 67 éves vagyok, feleségem 62. Van-e valamilyen, bármilyen lehetőségünk, ami számunkra a legkedvezőbb lehet.
Tanácstalanok vagyunk ez ügyben, ezért kérném az Ön segítő véleményét.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy új ingatlan vételre felvett zöldhitel intézésekor lehet-e bevonni plusz ingatlanfedezetet? Lehet-e egy második, már saját tulajdonban lévő ingatlant önerőnek számítani?
Nagyon köszönöm!
V.

Üdv.
A férjemmel szeretnék igénybe venni a falusi csokot lakásvásárlásra. 6 éve dolgozik közmunkán, viszont tavaly márciusban másodállásban őstermelőit váltott ki. Ha ez nem másodállásban lenne neki, hanem főállásban az őstermelői, akkor lenne esélyünk a falusi csokra? 2 meglévő gyermekünk van és 1-et még szeretnénk vállalni. Házasok vagyunk.
Köszönöm szépen válaszukat.

Üdvözlöm!
Építkezésen gondolkozunk. Lenne egy nagy telek 2 házzal. Az egyiket lebontanánk és építenénk helyette csokkal és hitellel egy újat, míg a másikat kiadnánk és besegítene a törlesztőbe.
A kérdésem az, hogy ilyen esetben meg kell-e osztani a telket, mert a csokosat nem lehet kiadni (azt nem is szeretnénk), de egy hrsz-en szerepelnek, vagy ez így nem lenne probléma.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm.
Hitelt szeretnénk felvenni használt házra és a lehetőségek érdekelnének. Szeretném felvenni a kapcsolatot önökkel.

Tisztelt Hitelnet!
Hogyan ellenőrzik a bankok azt, hogy felmondás alatt vagyok-e a lakáshitel igénylésekor? Kaptam egy sokkal nagyobb összegű fizetéssel járó állásajánlatot. Pár napot hagytak arra, hogy visszajelezzek, ha pedig visszamondom, akkor ez a lehetőség elúszik, azonban ebből a pénzből a hitelt is jobban tudnám törleszteni. Mindenképp kizáró ok, ha azt elfogadom és a jelenleginél beadom a felmondásom?
Válaszukat köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram,
Remélem, kellemesen telnek az ünnepek.
Egy kissé komplikált helyzet megoldásához szeretnék tanácsot kérni:
egy spanyol ingatlant szeretnénk megvásárolni, amihez elég magas hitelre lenne szükségem (40 millió forint).
Szerencsére a keresetem is aránylag magas, viszont külföldről jön.
Milyen lehetőségeim vannak?
Üdvözlettel,
Miklós

Jó reggelt kívánok!
Korábban már írtam Önöknek, időpontot szeretnék kérni hitelügyben. Otthon szeretnénk lakást/házat venni, és szeretnénk valakivel a lehetőségekről egyeztetni. Nekem folyamatos bejelentett külföldi munkaviszonyom van, férjemnek pedig saját vállalkozása. Van továbbá önerőnk is, amit bele tudnánk fizetni a hitelbe, tehát nem üres kézzel kérnénk a hitelt.
Kérem értesítsenek, mikor és milyen iratokat bemutatva tudnánk megjelenni az irodájukban.
Előre is köszönöm,
Üdvözlettel
Hanna

Sikátor községben szeretnénk vásárolni ingatlant. Egy szerves egységet képez 3 külön helyrajzi számú belterületi 30% beépíthetőségű telek. A 2 lakrészes, 1 közműves bekötéssel rendelkező lakóház közel fele-fele részben 2 külön telken helyezkedik el. Az ingatlanegyüttest 29 millióért vásároljuk meg 14 millió önerőnk van. A beépítetlen telek ára 3 millió Ft. A Budapest Banknál Sikátor tiltott.
Van-e reális esély 15 millió hitelre?

Tisztelt HITELNET!
Előzmény 2008-ban én és feleségem építkezni kezdtünk. Az építkezéshez igénybe vettük az Erste Bankon keresztül az új lakásépítéshez nyújtott megelőlegező kölcsön elnevezésű konstrukciót (Szocpol). Ekkor már volt egy megszületett gyermekünk ő utána 900.000 Ft kaptunk és vállaltunk még egy gyermeket aki után 1.500.000 Ft-ot kaptunk.
Az új lakásépítéshez nyújtott megelőlegező kölcsönt az Erste Bank-tól 2008-ban vettem föl. A hitel két részből állt 1. svájci frank alapú hitel 2.szocpol 1 meglévő és egy születendő gyermek után 900.000 + 1.500.000 Ft.
A hitelt természetesen mindig időben törlesztettem, 2015-ben bankot váltottam (jelzálog alapú lett a hitel) és 2015. november 15-én már az első törlesztő részletet a Cib Banknak fizettem.
Az Erste Banknak 2016.01.16-án leadtam a”BEJELENTÉS VÁLLALT GYERMEK MEGSZÜLETÉSÉRŐL” nevezetű formanyomtatványt, melyben bejelentem 2. gyermekem megszületését és és anyakönyvi kivonat számát és a dokumentumot benyújtottam, melyet az Erste Bank részéről ellenőriztek és átvettek hivatalos formában. Azért csak ekkor, mert gyermekem sajnos szívbetegen született és már születése napján életmentő műtétet kellet végrehajtani rajta. És utána egy 1 hónapig kórházban voltunk, illetve folyamatos kontrollra jártunk.
Engem, illetve minket az Erste Bank soha semmilyen formában nem keresett meg, hogy tartozásom lenne feléjük a 2. gyermekem megszületését illetően. Ezért amikor 2016.01.11-én leadtuk a BEJELENTÉS VÁLLALT GYERMEK MEGSZÜLETÉSÉRŐL elnevezésű papírt, melyet az ügyintéző szóban is megerősített, hogy minden rendben van. Azt hittük, hogy az új lakásépítéshez nyújtott megelőlegező kölcsönt letudva, minden rendben vele, és az Erste Bank semmilyen formában nem keresett engem (2021.11.25-ig). A hideg zuhany most ért, mert személyi kölcsönt szeretnék felvenni a mostani bankomtól (CIB Bank), aki lekérte a KHR-ből (Központi Hitelinformációs rendszer) az adataimat és ott egy friss bejegyzést talált a fennálló szerződések között 2021. 10 havi tőketartozás 1.500.000 Ft és ennek az összegnek szerintük a havi törlesztője 5554 Ft.
Engem az ő általuk gondolt tartozásról semmilyen módon hosszú évek alatt nem tájékoztattak, illetve a KHR bejegyzés tényéről sem! 2021.11.24-én bementünk személyesen a feleségemmel az ügy tisztázására, ahol azt mondták, hogy ezt a bejegyzést náluk a rendszerben egy élő szerződésként látják, bár azt az ügyintéző sem értette, hogy nem tájékoztattak minket semmiről. Hiszen minden lakcím adatom, illetve telefonszámom megvan a rendszerükben jól, ezt le is egyeztettük, illetve látta a gyermekem születéséről a csatolt dokumentumot is.
Azóta a bank megkeresett telefonon, hogy élő szerződésről van szó és a 2. vállalt gyerek után kapott 1,5 millió Ft (aki 2015-ben megszületett) késedelmes születése miatt átalakították kölcsönné és csak MÁK, illetve a lakástámogatási osztályhoz tudok méltányossági alapon kérvényt benyújtani, hogy tekintsenek el a támogatás és a kamatai visszafizetésétől.
Kérdés mit és hogyan kell tennem, hogy méltányossági alapon egy fillért se kelljen fizetnem.
Köszönettel:
László

Szeretnék érdeklődni, hogy aki családi és gyesen van, annak van-e esélye rá, hogy igénybe veheti-e? Plusz a párja heti fizetést kap 50-et.

Bocsánat lehet nem ide tartozik, az egyik válaszukban olvastam, hogy tudnak segíteni eszközkezelős lakásvásárlásban.
Válaszukat előre is köszönöm.

Üdv.
Sima CSOK-ot + Hitelt szeretünk volna felvenni az OTP-től és nem hagyták az miatt benyújtani a hitelkérelmünket, mert a férjemnek jelenlegi szerződésén az van írva, hogy 3 hónap próbaidő, de már ott dolgozik 2020.06.03-tól, azaz 6 hónapja a próbaidő letelt augusztusban és nem értem ez miért gond, miért kell várnunk más szerződésre?

Üdvözlöm!
Nógrád megyében vásároltam egy ingatlant 9 millió Ft-ért, kaphatok rá lakáshitelt? Jelenleg Gyeden vagyok, van egy cégem, ahol újra munkába állok, így milyen feltételeknek kell megfelelnem?
Köszönöm.

Üdv!
10+10 CSOK önkéntes visszafizetés után igényelhető-e újra a 10 millió támogatás mellé a kamattámogatott 15 milliós hitel, vagy a kamattámogatás csak egyszer vehető igénybe?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
CSOK+ZOP+ÁFA-visszatérítés
„Építésnél, a bank által elfogadott teljes költségvetés 70%-ról kell meghatározott (esetükben 27%) áfatartalmú számlát bemutatni”.
A kérdés az, hogy mit értünk teljes költségvetésen abban az esetben, ha egy általunk megkezdett (esetükben félkész) építkezés hátralevő munkálatainak a finanszírozásáról van szó.
1. Teljes költségvetés = a ház felépítésének teljes költségvetése (alaptól a hatósági bizonyítványig).
Vagy
2. Teljes költségvetés = a még hátralevő munkálatok összes bekerülési költsége, a hatósági bizonyítvány megszerzéséig.
A hátralevő munkalatok egy bank által lennének finanszírozva. A forrásösszetétel a következőképpen nézne ki: önerő + CSOK + ZOP + ÁFA-visszatérítés (az önerő pénzeszköz lenne, nem a már beépített anyagok+munka).
Válaszát előre is köszönöm!
Szilvia

Szép napot!
Érinti-e a meglévő csok-ot egy esetleges válás, ha a hozzá tartozó hitel továbbra is fizetve van?

Tisztelt hitelnet,
Az iránt érdeklődöm, hogy Magyarországon melyik bank nyújt Ciprusi jövedelem mellett, szabad felhasználású jelzáloghitelt?
A fizetésem EUR-ban van, de nekem otthoni Forint hitelre van szükségem, amit a lakásom fedezeteként szeretnék fel venni.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Ádám

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök díjazása, hogy működik egy lakáshitel segítségnyújtásnál?
Tisztelettel.
Hajnalka