Lakáshitel kalkulátor

Velünk akár több százezer forintot is megtakaríthatsz. Kérd egyedi ajánlatunkat

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet?

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Professzionális lakáshitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító lakáshitel kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Biztonságos, kiszámítható lakáshitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A C&I Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

A lakáshitel az ügyfelek által leggyakrabban igényelt hiteltípus. Mielőtt belevágnánk az ügyintézésbe, nem árt tudni, hogy jelenleg milyen feltételekkel igényelhető, kik és mely célokra vehetik igénybe, mekkora összeg és milyen futamidőre vehető fel, illetve szükséges-e saját erő a finanszírozáshoz. Lakáshitel kalkulátor segítségével ezeket foglaltuk most össze külön-külön pontokban!

Milyen célokra igényelhető a lakáshitel?

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít a megtalálni az elérhető legkedvezőbb banki lakáshitel ajánlatokat.
Lakáscélú hitelek a hazai pénzintézetek kínálatában az alábbi hitelcélokra elérhetők:

 • Használ lakás vásárlás
 • Új lakás vásárlás
 • Építkezés
 • Lakásfelújítás
 • Lakás korszerűsítés
 • Meglévő lakáscélú hitelek kiváltása

Hitelképesség,KHR

Alapvető kritérium minden pénzintézetnél, hogy a hitelfelvevő adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a KHR-ben (korábban BAR lista).

Ez alól a szabály alól kivételt két eset jelenthet, de ez is csupán egy-egy bankpartnerünknél:

 • Az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú – a pozitív hitelbírálat ez esetben sem automatikus. Meghatározó az, hogy milyen típusú és összegű hitel esetében történt mulasztás és ez mennyi idő után került rendezésre
 • Az adós 1 éven belül, maradéktalanul, saját maga visszafizette korábbi mulasztását.

Személyi feltételek

Lakáshitel igénylésénél az adós életkorának a 18. életévet el kell érnie, a kölcsön lejáratakor pedig nem lehet idősebb – pénzintézettől függően – 70-75 évnél. A futamidő ennek megfelelően kerül meghatározásra. Maximum 20-30 évre lehetséges a lakáshiteleket felvenni. Nem feltétlenül érdemes a leghosszabb futamidő mellett dönteni. Sok esetben csupán néhány ezer forintos eltérés van a 25 és 30 éves futamidőre számolt törlesztő részlet között, ugyanakkor az 5 évvel hosszabb futamidő alatt lényegesen többet fizetünk vissza. Lakáshitel kalkulátor már számol az igénylők életkorával.

Jövedelemfedezettség

A hitelfelvételhez elengedhetetlen a megfelelő jövedelemfedezettség. 2015. január 1. óta a pénzintézetek a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató (JTM) alapján végzik a jövedelemvizsgálatot. A JTM az ügyfelek rendszeres jövedelmének meghatározott arányában maximalizálja az új hitelfelvételkor vállalható törlesztési terheket, ezáltal mérsékli az ügyfelek eladósodását. A számítás során az új hitel terhei mellett figyelembe kell venni a hiteligénylő(k) minden fennálló hiteléhez kapcsolódó törlesztési terhét, pl. hitelkeret összegét, hitelkártya tartozást, stb. Ugyanakkor rendelkezésre álló jövedelemként csak az igazolt, legális nettó jövedelem (munkabér, vállalkozói jogviszonyból származó jövedelem, nyugdíj, családi pótlék, stb.) számítható be. A háztartás igazolt jövedelme összevontan kerül figyelembevételre.

JTM limitek

A 2019. július 1. óta érvényes JTM szabályok alapján az 5 évnél hosszabb futamidejű, forint alapú jelzáloghiteleknél – a kölcsön kamatperiódusának hosszától függően – az alábbi JTM mutatókat alkalmazzák a hitelintézetek:

Jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM szabályok)
Havi nettó jövedelem Fogyasztási hitelek Jelzáloghitelek
Kamat periódus
5 évnél rövidebb 5-10 év között Legalább 10 éves
500 ezer Ft alatt 50% 25% 35% 50%
500 ezer Ft vagy feletti 60% 30% 40% 60%

Mutatunk néhány példát arra, hogy fentieket a gyakorlatban miként kell figyelembe venni:

500.000 Ft igazolt nettó jövedelem alatt

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 35%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 50%-át.

500.000 Ft-ot elérő igazolt nettó jövedelem esetén

 • 5 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 40%-át.
 • 10 éves kamatperiódusú hitel esetén: az igénylő összes havi törlesztő részlete (a már meglévő és felvenni kívánt kölcsön) nem haladhatja meg jövedelmének 60%-át.

Fontos!
A Hitelnet lakáshitel kalkulátor már számol a törvényi JTM limitekkel.

Ingatlanfedezettség

Az ingatlanfedezettség vizsgálatánál kiindulópont ugyanazon rendelet, mint amely a JTM szabályait tartalmazza. A HFM mutató az ingatlanfedezet arányában korlátozza a felvehető hitel nagyságát. A HFM (Hitelfedezet Mutató) lényege, hogy forinthiteleknél a kitettség nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének 80%-át. Ezen előírás minden pénzintézetre vonatkozik, de ezen belül az egyes bankok saját belső finanszírozási arányokat alakítottak ki. Ennek eredményeként a ténylegesen nyújtható hitelösszeg – az ingatlan területi elhelyezkedésétől, ügyfélminősítéstől függően – sok esetben 80%-ánál kisebb arányú is lehet.

Ez azt jelenti, hogy egy 20 millió forint értékű lakás vásárlásához megyeszékhelyen – megfelelő jövedelemfedezettség esetén – maximum 16 millió forint összegű hitel vehető fel. Ugyanakkor egy kisebb településen lévő, ugyancsak 20 millió forint értékű ingatlan esetében előfordulhat, hogy – belső banki szabályozás alapján – a megengedett finanszírozási arány csupán 60-70%, így a felvehető hitel összege 12-14 millió forint lehet csupán.

Nem lehet tehát általánosságban kijelenteni, hogy 20% önerő minden esetben elegendő egy-egy lakásvásárláshoz. Minden hitelügyletnél vizsgálni kell az adott ingatlant, annak állapotát, területi elhelyezkedését. Ezt a célt szolgálja a banki értékbecslés. Erre előzetesen – például egy lakásvásárlás esetén már az adásvételi szerződés megkötése előtt – is van lehetőség. A maximális hitelösszeg meghatározásánál az értékbecslő által megállapított forgalmi, illetve hitelbiztosítéki értéken túl meghatározó a jövedelemfedezettség is.

Önerő nélkül esetlegesen akkor van lehetőség lakáshitel felvételére, ha az ügylethez kapcsolódik vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás – CSOK, falusi CSOK – ami önerőként vehető figyelembe, illetve van lehetőség plusz ingatlanfedezet bevonására.

Lakáshitel kalkulátor a támogatott lakáshitelekkel is számol

Támogatott lakáshitelek esetén jogszabályi előírás szintén korlátozza a maximálisan felvehető hitel összegét.

Többgyermekes családok otthonteremtési támogatása (CSOK hitel, falusi CSOK hitel) esetén:

 • 2 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 10.000.000 Ft
 • legalább 3 gyermek után igényelt CSOK esetén: maximum 15.000.000 Ft

A 341/2011. (XII. 29.) Kormányrendelet szerinti Otthonteremtési kamattámogatott hitel esetében:

 • új lakás építésére, vásárlására maximum 15.000.000 Ft,
 • használt lakásvásárlásra, bővítésre, korszerűsítésre legfeljebb 10.000.000 Ft

A fiatalok, valamint a többgyermekes családok államilag támogatott kölcsöne esetén:

 • új lakás építésére, vásárlására Budapesten és megyei jogú városokban maximum 12.500.000  Ft, egyéb településen legfeljebb 10.000.000 Ft,
 • lakáskorszerűsítéshez – településtípustól függetlenül – maximum 5.000.000 Ft

Fedezetként minden bank maximum 3 ingatlant fogad el egy hitelügyletben. Az ingatlanok minimális értékére vonatkozó előírás pénzintézetenként eltérő. Szerkezeti megkötés is lehetséges: vályogház nem fogadható el fedezetként minden banknál, továbbá könnyűszerkezetes ingatlant sem finanszíroz minden pénzintézet, ha nincs rá ÉME/ÉMI engedély. A hitelcél szerinti ingatlan elfogadható fedezetként, de más ingatlan is bevonható.

Általában az alábbi ingatlantípusok fogadhatók el fedezetként: lakás, családi ház, sorház, ikerház, hétvégi ház, üdülő, építési telek. A lakáshitel fedezeteként elfogadható ingatlanokkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás IDE kattintva olvasható.

Lakáshitelek átfutási ideje

A lakáshitelek maximális bírálati idejét – amennyiben állami támogatás is kapcsolódik hozzá – kormányrendelet rögzíti. A hitelfelvételhez szükséges valamennyi dokumentum befogadásától számítva 30 napon belül kell elbírálni egy lakásvásárlási hitelt. Építési jellegű lakáshitelek bírálati ideje 60 nap. Minősített fogyasztóbarát lakáshitelt a pénzintézeteknek az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanapon belül kell elbírálni. Amennyiben hiánypótlás szükséges, akkor a bírálati idő meghosszabbodhat.

A legjobb lakáshitelek a Hitelnet szakértőivel

 • Bankfüggetlenek vagyunk – szinte valamennyi hazai pénzintézettel kiemelt partnerként működünk együtt, ami soronkívüliséget és akár jelentős kedvezményeket is jelent.
 • Díjmentesek vagyunk – A teljes körű hiteltanácsadás és hitelügyintézés nálunk valóban díjmentes.
 • Több mint 18 éves szakmai tapasztalat, hitelszakértőink rendelkeznek az előírt MNB képesítéssel.

Irodáinkban szinte valamennyi hazai bank és pénzintézet legkedvezőbb lakáshitel lehetőségei érhetők el teljes körű díjmentes ügyintézéssel. Szakképzett hitelszakértőink a törvényi előírásoknak megfelelően több pénzintézet legkedvezőbb ajánlatait ismertetik a személyes tárgyalások során. Részletesen bemutatják az elérhető legkedvezőbb kondíciók havi törlesztő részleteit, éves kamat és kezelési költségét, akciós lehetőségeket, járulékos költségeit, hiteldíj mutatóját és a futamidő alatt visszafizetendő összes kamat tartalmat. A legkedvezőbb ajánlatokat online is megtekinthetik a hitelnet.hu segítségével is.

Milyen célra igényelhető lakáshitel?

Elsőként azt kell tudni, hogy míg a piaci kamatozású forint alapú lakáshitelek bármely lakáscél megvalósítása esetén igényelhetők – legyen szó akár lakóház építéséről, lakásbővítésről, felújításról, vagy korszerűsítésről, akár lakásvásárlásról – addig az államilag támogatott forinthitelek csak új ház építése vagy vásárlása, használt lakás vásárlására valamint meglévő lakóingatlan korszerűsítési munkálataink elvégzésére igényelhetők.

 • Lakóingatlan (társasházi lakás, családi ház, ikerház, sorház, stb.) és építési telek vásárlása
 • Lakóingatlan építése
 • Lakóingatlan bővítése, tetőtér-beépítés, emeletráépítés
 • Lakóingatlan korszerűsítése illetve felújítása
 • Korábban lakáscéllal felvett jelzálog alapú kölcsön kiváltása
 • Áthidaló hitel lakáscsere esetén

Fenti hitelcélok alapján számos pénzügyi partnerünk lakáshitelei közül választhatja ki az Ön számára megfelelő hitelkonstrukciót. A hiteltermék kiválasztásánál értelemszerűen fontos szerepet játszik az adott konstrukció havi törlesztő részletének nagysága.

A pontos és végleges lakáshitel konstrukció számos tényezőtől függ:

 • Hiteligénylő nettó jövedelme
 • Ingatlan forgalmi értéke és elhelyezkedése
 • Igénylő negatív KHR státusza (passzív, aktív)
 • Rendelkezésre álló saját erő és az ingatlan vételárának aránya
 • Hiteligénylő életkora, iskolai végzettsége
 • Eltartott gyermek száma

Fedezeteként a pénzintézetek elfogadják a hitelcélt képező ingatlant, ha annak értéke eléri a bank által minimálisan előírt értéket. További ingatlanfedezet bevonására is van lehetőség, ha a hitelcél szerinti ingatlant leendő tulajdonosa nem szeretné megterhelni, vagy ha a vásárolandó ingatlan önmagában nem nyújt kellő fedezetet a felvenni kívánt hitelösszegre. Egy lakáshitel ügyletbe maximum 3 ingatlan vonható be. Típusát tekintve az alábbi ingatlanok fogadható el lakáshitel fedezeteként: lakóingatlan, hétvégi ház, üdülő, nyaraló, építési telek.

Plusz ingatlanfedezet bevonása esetén az ingatlannak nem kell a hitelfelvevő tulajdonában lenni. Hozzátartozói megkötés nélkül bárki ingatlana bevonható, aki hozzájárul ahhoz, hogy a lakáshitel visszafizetését biztosító jelzálogjogot bejegyezzék az ingatlanára és hajlandó részt venni a hitelügyletben. Az ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra.

Kérdései lennének?

Forduljon bizalommal a Hitelnet országszerte elérhető irodáihoz még mielőtt megtalálta volna a megvásárolni kívánt lakást és díjmentesen, kötelezettségek nélkül tájékoztatjuk a lehetőségeiről! Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével személyre szóló, díjmentes hitelajánlatot kérhet!

A Hitelnet.hu lakáshitel kalkulátor segít az összehasonlításban:

Pénzügyi szakembereink naprakész információval rendelkeznek az aktuális lakáshitelekről, így első kézből ismerheti meg a hitellehetőségeket! Vannak olyan lakáscélok, melyek piaci kamatozású és állami kamattámogatású konstrukcióval egyaránt megvalósíthatók. Ilyen hitelcél az új és használt lakás vásárlása mellett a lakáskorszerűsítés és az új ház építése. Ezek finanszírozásakor nemcsak azt kell megnézni, hogy melyik terméket nyújtják a bankok a legkedvezőbb kamatláb mellett, hanem azt is, hogy az igénylő az elvárt követelményeknek megfelel-e. Az államilag támogatott lakáshitelnek ugyanis jogszabály által előírt feltételei is vannak.

Számoljon feni lakáshitel kalkulátor segítségével és kérje személyre szabott ajánlatunkat%

Az elérhető legalacsonyabb havi törlesztő részleteket megtekintheti oldalunkon is vagy használhatja univerzális hitelkalkulátorunkat. Adja meg a felvenni kívánt összeget és a tervezett futamidőt. Ezután a Kalkuláció gombra kattintva online Hitelszámolónk megjeleníti a bankpiacon elérhető legkedvezőbb konstrukciókat. A törlesztő részletek mellett megjelent THM értékek 5 millió forintos hitelösszeg és 20 éves futamidő esetén kerültek kiszámításra.

Forduljon hitelszakértőnkhöz akár személyesen is!

Kattintson ide és tekintse meg hitelszakértőink elérhetőségét országszerte és tegye fel kérdését személyesen vagy telefonon.

Kérdését online szeretné feltenni névtelenül? Hitelszakértőnk 24 órán belül válaszolnak kérdéseire!

Lakáshitel kalkulátorral kapcsolatos gyakori kérdések

 • Végrehajtási joggal terhelt házra igényelhető lakásvásárlási hitel?

  Végrehajtási joggal terhelt ingatlan finanszírozása speciális helyzet. Meghatározott feltételekkel lehetőség nyílhat lakásvásárlási hitel felvételére ez esetben is. Személyre szabott tájékoztatást a konkrét ügylet ismeretében tudunk adni. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban

 • Mit jelent a lakáshitel kalkulátorban a Hitelnet kedvezmény?

  Amennyiben a felvenni kívánt lakáshitelt a Hitelnet szakértői intézik, akkor ennyivel kedvezőbben juthat hozzá egy lakáshitel ajánlathoz, minta közvetlenül a bankhoz fordulna. A kedvezmény annak köszönhető, hogy a Hitelnet stratégiai partneri kapcsolatban áll a nagyobb hazai bankokkal, akik számos kedvezményt biztosítanak a Hitelnet ügyfeleinek.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Milyen dokumentumok szükségesek a lakáshitel igényléshez?

  A lakáshitel igénylés összetett folyamat, a hitelkérelem összeállításában, a bank felé történő benyújtásában egészen a folyósításig végig segítenek a Hitelnet szakértői. Az egyes konstrukció részletes ismertetésén kívül segítünk kitölteni a kérelmei nyomtatványokat is. Természetesen szolgáltatásunk az ügyfelek részére teljesen díjmentes.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan működik a Hitelnet lakáshitel kalkulátor?

  Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Hogyan tudom felvenni a kapcsolatot Hitelnet szakértőjével?

  Amennyiben a kalkulátor által megjelenített konstrukciók között valamelyik elnyerte tetszését, akkor kattintson az “Érdekel, visszahívást kérek” gombra, adja meg elérhetőségét és szakértőnk a lehető legrövidebb időn belül visszahívja. Amennyiben általánosan szeretné szakérőnk visszahívását kérni, kattintson ide.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Mekkora jövedelmet kell igazolni a lakáshitel igényléshez?

  A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató szabályok alapján a hitelező bankoknak korlátozva van az igazolt jövedelemnek törlesztő részletere fordítható összege. a JTM szabályokról ide kattintva olvashat bővebben. Szakértőink megvizsgálják az elfogadható jövedelmek nagyságát és ezek alapján számolják ki, hogy az egyes bankoknál mekkora hitelösszegre lenne jogosult.

  Tegye fel további kérdését ezzel a témával kapcsolatban 

 • Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
  Visszajelzés
  1.2K hozzászólás
  Inline Feedbacks
  Minden hozzászólás megtekintése

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődnék, hogy használt házra szeretnék falusi csokot felvenni.
  Mik a feltételei?
  Köszönöm válaszukat.

  Kedves László!
  A falusi CSOK jogosultsági feltételeiről IDE kattintva tájékozódhat. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK ügyintézést is!

  Mikor lehet felvenni a jelzálogot egy ingatlanra? Mennyi ideje kell, hogy a nevemen legyen, ha jelzálogot szeretnék felvenni?
  Köszönöm.

  Kedves Mihály!
  Amennyiben felújítási jellegű vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretne felvenni, akkor az a lényeg, hogy határozattal be legyen jegyezve már tulajdonosként, egyéb időkorlát nincsen. Ha az adott ingatlan vásárlásához szeretne hitelt felvenni, akkor nem lehet még Ön a tulajdonos, tulajdonjog bejegyzési kérelmének széljegyen kell csak szerepelnie. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Használt ingatlant szeretnék vásárolni, de az alku tárgyát képező ingatlanon jelenleg jelzáloghitel van. A tulajdonos a vételárból szeretné kiegyenlíteni és tehermentessé tenni. Az ingatlant Fundamenta hitellel, 2 gyermek után járó CSOK-kal és készpénzzel szeretném megvásárolni.
  Kérdésem:
  Megkapom-e a hitelt és a csokot ebben az esetben, vagy más megoldás van erre az adásvételre?

  Kedves Ilona!
  Jelzáloggal terhelt lakás vételára is finanszírozható CSOK-kal. A Fundamenta hitel felvételében nem, de a CSOK ügyintézésben készséggel állunk rendelkezésükre. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű CSOK ügyintézést is!

  Hogy tudok hitelt felvenni, ha Németországban dolgozok?

  Kedves Róbert!
  Németországi munkaviszonyból származó jövedelem is elfogadható lakáshitel felvételénél. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  NAV jövedelem igazolása szükséges? Vagy elég csak a 3 hónapos munkáltató igazolás?

  Kedves Klaudia!
  Készpénzbe kapott jövedelem esetén lehet szükség NAV jövedelemigazolásra a munkáltatói igazolás mellett. Bankszámlára érkező alkalmazotti jövedelem esetén elegendő az utolsó 3 havi bankszámla kivonat benyújtása, NAV jövedelemigazolás nem szükséges. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdvözlöm!
  Kérdésem az lenne, hogy augusztusban lesz meg a 3 évem a cégnél, viszont most volt 1,5 hónap kihagyásom (egyéb okok), de ugyanoda mentem vissza dolgozni.
  Így is minimum 3 hónapot kell várnom hogy jelzáloghitelhez jussak?
  Köszönöm válaszát előre is!

  Kedves Zoltán!
  A kihagyás miatt így is meg kell várni a 3 hónapot. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű jelzáloghitel ügyintézést is!

  Jó napot kívánok!
  Érdeklődnék, hogy párom külföldön dolgozik, egy munkahelyen van 9 hónapja és szeretnénk kölcsönt felvenni, milyen feltételek szükségesek? Illetve, ha lakást szeretnénk vásárolni úgy, hogy pl. nincs önerőnk, mennyi esély van? Egy 6 hónapos kisfiunk van, akivel én mint az anyukája otthon vagyok.
  Válaszukat köszönöm.

  Kedves Réka!
  Attól függően, hogy milyen ágazatban és pontosan hol dolgozik férje, külföldi jövedelemmel is van lehetőség hitelfelvételre. Erről bővebb információt IDE kattintva olvashat. Lakásvásárlás esetén az ingatlan forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel, de ez a finanszírozási arány településtől, hitelintézettől függően kevesebb is lehet. Lakásvásárláshoz tehát kb. 20-30% önerő szükséges, ebbe a CSOK összege is beleszámít.
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

  Férjemmel együtt határozott idejű szerződésünk van, mindig hosszabbítják. Már régóta ugyanazon a helyen dolgozunk, a férjem 19 éve, én 13 éve. Ez egy intézet, ahol bent is laktunk, de 4 éve kiköltöztünk. Szeretnénk venni egy lakható nyaralót, mert most albérletben lakunk az összjövedelmünk 304 ezer Ft a nyugdíjakkal és a fizetésekkel együtt.
  Kérem segítsenek nekünk. 45 és 47 évesek vagyunk.
  Köszönettel.
  Mónika és István

  Kedves Mónika és István!
  Szakértőink készséggel tájékoztatják Önöket az elérhető legkedvezőbb lakáshitelekről. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Üdv
  Érdeklődni szeretnék azzal kapcsolatosan, hogy aktív BAR listás vagyok, de a férjem nem, ő megfelel minden feltételnek!
  Milyen lehetőségeink vannak?
  Köszönettel.

  Kedves Nikoletta!
  Lakáshitelt házastársak együttesen vehetnek fel, de az Ön aktív KHR státusza sajnos kizárja a hitelfelvétel lehetőségét.

  69 éves elmúltam, 90000 a nyugdíjam.
  Milyen lehetőségem lenne egy használt lakásvásárlásra?

  Kedves Asszonyom!
  Fiatalabb korú adóstárs bevonásával lenne lehetősége lakásvásárlási hitel felvételére. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Felerészben vagyok tulajdonosa egy lakásnak. Meg szeretném venni, de csak hitelből tehetném. 66 éves vagyok, 340 e a nyugdíjam.

  Kedves Dezső!
  75 éves koráig tartó futamidővel megoldható lehet lakáshitel felvétele, amennyiben a jövedelemvizsgálat feltételei is teljesülnek. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség az ingatlanról és a felvenni kívánt hitel összegéről is. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  Zártkerti területen szeretnénk lakóházat építeni. (A telek paraméterei és a helyi építési szabályzat ezt lehetővé teszi.)
  Szeretnék érdeklődni, hogy amennyiben a papírokon lakóház szerepel, felvehető-e lakáshitel a kérdéses ingatlanra. Ha igen, melyik banknál és milyen feltételekkel?
  Mi számít ilyenkor önrésznek és mekkora önrésszel kell rendelkezni?
  Köszönettel.
  László

  Kedves László!
  Amennyiben az építési engedély/egyszerű bejelentés lakóház építésére szól és az elkészült ingatlan is lakóházként fog feltüntetésre kerülni az ingatlan-nyilvántartásban, úgy nincs akadálya a lakáshitelből történő finanszírozásnak akkor sem, ha zártkerti területen van az építkezés.
  A lakóház bekerülési költségéről költségvetést kell benyújtani. Az ingatlan várható jövőbeni értéke alapján határozható meg a maximálisan adható hitelösszeg, majd ebből kiindulva a szükséges önerő összege. Az önerőnek készültségi fogban kell megmutatkoznia. További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Tisztelt Ügyintéző!
  2020-ban vásároltunk egy ingatlant a párommal. A háznak 50-50%-ban vagyunk tulajdonosai. Az ingatlant 8 millió forintért vettük. Ebből 5 120 000 Ft hitelt vettünk fel, amit a tavalyi évben nem fizettünk a moratórium miatt.
  A kérdésem az lenne, hogyan tudom kivásárolni a párom tulajdonrészét?

  Kedves Krisztina!
  Megoldható lehet a tulajdonrész kivásárlás, ám személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

  Szép napot kívánok.
  Érdeklődöm, hogy ápolásin vagyok kettő beteg fiúval. Szeretnék lakást vásárolni.
  Lehet-e önöknél hitelt felvenni? Véglegesítve vagyok velük.

  Kedves Andrea!
  Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelgyintézést is!

  Kb. 10 millió Ft hitelre lenne szükségem egy 30 millió forintos új lakás megvásárlásához. Fedezet az új lakás. 70 éves özvegy nyugdíjas asszony vagyok.
  Köszönöm a válaszukat, tisztelettel; Edit

  Kedves Edit!
  Fiatalabb korú adóstárs bevonásával lenne lehetőség lakáshitel felvételére. Amennyiben ez megoldható, kérjük, töltsék ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Én külföldön élő magyar állampolgár vagyok, a férjem nem magyar állampolgár. Lakást szeretnénk vásárolni Magyarországon. Milyen feltételei vannak ennek? Nem tervezünk hazaköltözni, tehát a magyar lakcím a párom részéről nem megoldható. Azt tudom, hogy adóstársként neki is szerepelnie kell az ügyletben.
  Kérdésem, hogy ilyen feltételek mellett ez megoldható-e, vagy adott esetben ő kihagyható-e, ha ezzel könnyebb az ügyintézés.
  Előre is köszönöm.

  Kedves Bogi!
  Ha párja nem tud/szeretne magyarországi lakcímet létesíteni, akkor célszerűbb lenne, ha csak Ön szerezne tulajdonrészt az ingatlanban és a hitelügyletben is csak Ön szerepelne. Ez úgynevezett vagyonjogi megállapodással megoldható. További, személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  Érdeklődni szeretnék, hogy 12 millió forintot szeretnének felvenni a lányomék 20 éves futamidőre! A lányom most otthon van szülésin a 9 hónapos babával! Az összjövedelmük kb. 330 ezer forint a férjével! Kell-e önerő a lakásvásárláshoz, pénzük sajnos ehhez az önerőhöz nincs semmi!
  Van-e esély a hitelre!?

  Kedves Erzsébet!
  A vásárolandó ingatlan forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel hitelként. 20% önerő tehát szükséges a finanszírozáshoz. A CSOK összege is figyelembe vehető önerőként, de a 20%-nak ezzel együtt meg kell lenni. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor esetleg további ingatlanfedezet bevonása jelenthet megoldást. Ha erre van lehetőség, kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

  Kedves Hitelnet!
  Érdeklődni szeretnék, hogy kb. 180 000 Ft nettó bérrel, adóstárs és a megvásárolt ingatlanon kívül egyéb fedezet nélkül kaphatok-e lakáshitelt? Mondjuk, 20 milliós ingatlan, 6 millió önrésszel.
  Köszönettel.

  Kedves Hanna!
  Attól függően, hogy az ingatlan területileg hol helyezkedik el és van-e Önnek bármilyen meglévő hiteltörlesztése, hitelkerete, hitelkártyája, stb. működhet a finanszírozás 6M Ft önerővel. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

  1.2K
  0
  Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x