Lakásfelújítási hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Támogatott lakáshitel otthonfelújításhoz 2021. február elsejétől

A lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódóan államilag támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételére is lehetőség nyílik. A kölcsön azoknak jelenthet segítséget, akiknek nem áll rendelkezésre az otthonfelújításhoz szükséges önerő. Az otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet kihirdetésre került a Magyar Közlönyben.

Ki lehet rá jogosult?

Az lehet rá jogosult, aki a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásra vonatkozó feltételeknek is megfelel.  Ilyen feltétel például, hogy az igénylő legalább egy, 25 év alatti gyermekkel él a felújítandó lakóingatlanban, rendelkezik legalább egy éves TB jogviszonnyal, nincs a NAV felé fennálló tartozása, stb. A jogosultsági feltételekről további részletes tájékoztató IDE kattintva olvasható.

A kamattámogatott otthonfelújítási hitel jellemzői

 • Jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá.
 • Összege: maximum 6 millió forint.
 • Futamidő: maximum 10 év.
 • A kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére biztosítja.
 • A kölcsön kamata: 3%.

Az otthonfelújítási hitel előtörlsztése

A lakásfelújítási támogatásból történő betörlesztés díjmentes. A  jóváírást követő 10 napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett újraszámolja a támogatott személy havi törlesztőrészleteit.

Számlabenyújtási kötelezettség

A támogatott személy az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül a számlák vagy azok másolata bemutatásával igazolja a hitelintézet felé.

Kamattámogatás megszűnése

Ha a támogatott személy

 • részére az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptól,
 • a fenti számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti, akkor az erre vonatkozó határidő lejártát követő naptól,
 • részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön kölcsönszerződésben megállapított összegének 25%-át,

akkor a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik. Az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 60 napon belül egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

Egyéb lakásfelújítási hitelek

Lakásfelújításra szeretne hitelt felvenni? Lakásfelújítási hitel kalkulátorunkkal most kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket! Mielőtt kalkulálna, tájékozódjon arról, hogy felújításra illetve korszerűsítésre milyen típusú hitel igényelhető!

Lakásfelújításról akkor beszélünk, amikor nem komfortfokozat növelő, hanem kisebb munkálatok kerülnek elvégzésre. Ilyen például a festés, járólapozás, csempézés, tapétázás, parkettázás, lakáson belüli átalakítás, stb.

A felújítási hitel legfontosabb jellemzői:

 • A felújításra igényelhető hitelek jelenleg minden pénzintézetnél ingatlan fedezete mellett, forint alapon érhetők el.
 • Lakásfelújításra államilag támogatott lakáshitel nem igénylehető. Amennyiben a munkálatok beleférnek a korszerűsítés fogalmába, akkor állami kamattámogatású korszerűsítési hitel vehető fel. Erről bővebben a Korszerűsítési hitel címszó alatt olvashat.
 • A lakásfelújítási hitelek a szabad felhasználású hitelekhez viszonyítva alacsonyabb kamatszinten kerülnek beárazásra valamennyi pénzintézetnél.
 • A felújítási munkálatokról költségvetés összeállítása szükséges, amelyben tételesen fel kell tüntetnünk, hogy milyen munkálatokat szeretnénk az adott ingatlanon elvégezni, valamint meg kell adni az egyes munkálatok várható anyagköltségét és munkadíját is. A bankok többsége rendelkezik a felújítási költségvetés elkészítéséhez szükséges saját formanyomtatvánnyal.

A felújítási hitelek költségvetési adatlapja az alábbi tételeket tartalmazza:

  • Munkálatok megnevezése
  • Munkálatok leírása, főbb mennyiségek megadása
  • Anyagdíj
  • Munkadíj
  • Összköltség

</ul

Mindezen kívül a költségvetési adatlapon természetesen fel kell tüntetni a felújítani kívánt ingatlan pontos címét, helyrajzi számát, valamint a hiteligénylő nevét és lakcímét.

Milyen munkálatokra igényelhető felújítási hitel?

   • Festés, mázolás
   • Járólapozás, csempézés, burkolatok cseréje
   • Villanyszerelés
   • Radiátorcsere
   • Lakás belső átalakítása, stb.

A lakásfelújító kölcsönnel nemcsak lakóingatlan, hanem üdülő felújítási munkálatai is finanszírozhatók. E tevékenységek lehetnek építési vagy szakhatósági engedélyhez, illetve azokhoz nem kötött munkálatok. Amennyiben engedélyhez kötött munkálatokat kíván finanszírozni, akkor a hitelkérelemhez az engedélyt is mellékelni kell.

Mekkora összegű hitel vehető fel felújításra?

Míg lakáskorszerűsítés esetén a felvehető hitel összegének megállapításakor a pénzintézetek az ingatlan várható jövőbeni értékéből indulnak ki, addig lakásfelújítás esetén a jelenlegi érték a kiindulási alap, vagyis ebben az esetben nem tudunk a jövőbeli értékkel tervezni. Ez azt jelenti, hogy az érték megállításnál nem lehet figyelembe venni azt, hogy mennyit fog érni az ingatlan akkor, ha a felújítási munkálatokat befejezzük.

A felvehető lakásfelújítási hitel maximális összege jogszabályi előírásnak megfelelően nem lehet több, mint a felújítani kívánt ingatlan jelenlegi forgalmi értékének 80 %-a, A maximális hitelösszeg megállapításánál azonban meghatározó az ingatlan értéke, területi elhelyezkedése és az adós jövedelmi helyzete is.

Szükséges-e önerő?

A felújítási munkálatokról benyújtott, bank által elfogadott költségvetésnek akár a teljes összege felvehető. Lakásfelújítási hitelhez tehát nem szükséges önerő, ha a kívánt összeget az ingatlan értéke és a lakásfelújító jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

Hogyan kell igazolni a felhasználást?

Az elvégzett munkálatok igazolására a pénzintézeteknek különböző előírásaik vannak. A bankok egy része műszaki szakértő segítségével ellenőrzi helyszíni szemle során a hitelcél megvalósulását. Van azonban olyan bankpartnerünk is, amely a munkálatok befejezése után csupán egy nyilatkozattal kéri igazolni, hogy a felújítási munkálatok befejeződtek. Számlabenyújtási kötelezettség is előfordulhat, partner pénzintézeteink egyike a munkálatok 50 százalékáról számla benyújtását írja elő.

Támogatott korszerűsítési hitelek esetében a munkálatok 70 %-át kell számlákkal igazolni.

Ismerje meg Ön is a várható törlesztő részletet!

Ha kíváncsi arra, hogy a jelenlegi kamatok alapján támogatott vagy piaci kamatozású korszerűsítési kölcsönnel jár jobban, vagy szeretné tudni, hogy a piaci kamatozású felújítási hitelt mekkora havi törlesztés mellett igényelheti, akkor számoljon online hitelkalkulátorunkkal!

Jóllehet a lakáshitelek akár 30 éves futamidőre is kalkulálhatók, ne feledje, hogy a legtöbb banknál az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. évet. Érdemes több futamidőre is kalkulálni, végül azt a megoldást választani, mellyel a kalkulált törlesztő részlet biztonsággal vállalható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
110 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Budapesten a VIII. kerületben a József utcában van egy régi típusú lakásunk. Annak a fűtési rendszerét szeretnénk korszerűsíteni. Jelenleg konvektoros gázfűtés van. Amennyiben a költségek engedik, akkor az ablakokat is szeretnénk műanyagosra cserélni.

Kedves Hitelnet!
Szeretném a házamat beszigeteltetni, esetleg a tetőt lecserélni. Ehhez hitelt szeretnék igényelni. Érdeklődni szeretnék, hogy a hitel kifizetése hogyan szokott történni? Előre elutalják az igényelt összeget és utólag igazolom a számlákkal a munkát? Ha esetleg utólag folyósítanak, akkor az építés anyagot milyen forrásból szokás megvásárolni? A munkadíjat azt még megértem, hogy a munka elvégzése után fizetem ki, de az anyag megvásárlását nem tudom, hogyan működik.
Válaszukat előre is köszönöm!

A havi keresetem amit kézbe kapok 130.000-140.000. Ebből van egy 27.000 Ft-os lakásvásárlási hitelem. Mellé pedig egy 13.000 Ft-os lakástakarékom hitel.
A kérdésem pedig, hogy tudok-e még hitelt felvenni, amit felújításra fordítanék? És ha igen, akkor körülbelül mennyi lenne a max havi törlesztő még amit engedhetnek?

Üdv.
Én kiemelt ápolási díjat kapok, 52.000 Ft, másfél éve és kérdezem, hogy én kapok valami hitelt önöktől? 500.000 Ft-ra lenne szükségem lakásfelújításra.

Vidéki házat szeretnénk felújítani, ehhez kellene a kölcsön.

4 millió Ft lakáshitelt szeretnék felvenni felújításra. 4 éve van munkahelyem. Havonta 100.000 Ft. Az OTP-nél van személyi kölcsönöm, amiből már csak 250ezer Ft van. Soha nem volt el maradásom.
Kérdésem az lenne, hogy kaphatok-e és kell-e mellé adóstárs?

Családi házunk teteje cserére szorul, illetve szeretnénk a hőszigetelést is megoldani. 62 évesek vagyunk férjemmel, mindketten dolgozunk, havi nettó jövedelmünk 350 000 Ft. 5 millió Ft-ra lenne szükségünk.
Milyen feltételekkel kaphatunk hitelt?

Üdv.
Ki akartam tölteni az online űrlapukat, de a Bács-kiskun megye nem szerepel. Így akkor nem kaphatok tájékoztatást?
Köszönöm.
Nikolett

Szeretnék felvenni lakásfelújítás céljából hitelt. 36 éves nő vagyok. A lakás amiben lakom, nagymama, papa tulajdonában van, viszont ők 80 éven felüliek. Rendszeres jövedelemmel rendelkezem, nettó 107.000 forint. 1.000.000 forintra lenne szükségem a belső felújításra.
Hogyan lehetne megoldani a hitelfelvételt?

Kedves Hitelnet!
Az ingatlan, amiben élek, az édesapám és a nagynéném nevén van, nekem nincs tulajdonrészem benne.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen formában vehetnék fel hitelt felújításra? Például jelzáloghitel esetén rendelkeznem kéne tulajdonrésszel? Vagy mondjuk elegendő lenne haszonélvezeti jog bejegyzése?
Illetve jelzálogfedezet nélküli hitel esetén milyen lehetőségeim vannak?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Házvásárlási folyamatba kezdtünk és ezzel párhuzamosan szeretnénk felújítani, illetve korszerűsíteni az ingatlant. A kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi hitellehetőségek közül (piaci illetve kamattámogatott) van-e olyan konstrukció, melynél nem feltétel a folyósításhoz, hogy tulajdonjogunk legyen a fedezetbe vont ingatlanban, hanem elég, hogy aláírásra került az adásvételi szerződés. December közepén fizetjük ki az utolsó részletet és addig az időpontig szeretnénk felújítani és korszerűsíteni a házat, amelyre finanszírozási lehetőségeket keresünk a párommal.
Köszönettel,
Zsolt

Jelenleg két hónapja táppénzen vagyok, de folyamatos munkaviszonnyal rendelkezem.
A kérdésem az lenne, hogy így kaphatok-e valamilyen hitelt?

Nyugdíjasok vagyunk, párom 64 én 60. Állandó beázással küzdünk, tetőcserére vagy felújításra lenne szükség, de ezt nem tudjuk a nyugdíjból kivitelezni.
Van-e olyan program, melynek keretében tudnánk kérvényezni? Esetleg vissza nem térítendő, mint a napelemes program volt?

Üdv!
Éva vagyok, 2010 óta van egy családi házunk Szabolcsban, hitelre vettük. Kettős állampolgár vagyok. 16 éve dolgozom szakápolóként Romániában, ott kapom a fizetésem, ami 180 000 Ft-nak megfelelő lej. Fűtéskorszerűsítésre szeretnék kölcsönt.
Kérdésem: kaphatok-e és mi szükséges hozzá, ha lehet?
Köszönettel.
Éva

Tisztelt Cím!
A kérdésem az lenne, hogy 69 éves édesanyám, aki nagyon jó egészségnek örvend, kaphat-e kicsiny hazánkban valamelyik banktól hitelt lakásfelújítás céljából? Az eddig megkeresett bankok sajnos elutasították. Az OTP, a Cofidis.
Válaszukat tisztelettel várom: Melinda

,

Nemrég vásároltunk egy családi házat. Az élettársammal közös néven van az ingatlan, de mivel felújításra szorul, szeretnénk hitelt igényelni. Mindkettőnknek van jövedelme, nekem még nyugdíjam is. Szeretnék választ kérni, hogyan és milyen módon igényelhetnénk hitelt és milyen típusú hitelt.
Várom válaszukat.
Köszönöm.

Nincs elég pénzünk a tetőcseréhez, de 50%-t tudnánk fizetni. Férjemnek és nekem is van nyugdíjam. Férjem 66 éves, én 65 vagyok.
Milyen kölcsönt kaphatnánk, mert a tetőt a szakember szerint mindenképpen ki kell cserélni.
Köszönöm válaszát.

Házfelújításra szeretnénk hitelt felvenni. Viszont a munkálatokat már elkezdtük (falrombolás, új fal felhúzása, burkolatok leverése), de 800.000 Ft-nyi anyagot beépítettünk (szigetelés). Ez hogy befolyásolja az értékbecslést? Illetve a már elköltött és beépített anyagárat is megkapom a hitelbe épülve?

Én egy 4 gyermekes gyesen lévő anyuka vagyok. Meg szeretném kérdezni, hogy kaphatok-e lakásfelújításra hitelt és ha igen, milyen összeget és kell hozzá adóstárs? Jelzáloghitel szóba jöhet a felújítandó lakásra.

Tisztelt Cím!
Jelenleg 4 órás bejelentett munkával rendelkezem és nyugdíjas Édesanyámmal élek! Mivel cserépkályhával fűtünk (szén és fa), szeretnénk gázra váltani. Kéménybélelés stb. 1.000.000.
Van erre valamilyen megoldás?
Előre is köszönjük!
Üdv: Noémi

Tisztelt Cím!
Férjemmel egy fele-fele tulajdon megosztású, hitellel terhelt, közös lakásban élünk 4 éve, mindketten 40 évesek vagyunk, rendszeres havi jövedelemmel rendelkezünk. Szeretnénk nyílászárókat cserélni vagy felújítani, valamint fürdőszoba felújítást, esetleg radiátorok cseréjét végezni. Véleményem szerint 1-1,5 millió forintra lenne szükségünk. Van esélyünk kamattámogatású hitelt felvenni?
Válaszát köszönöm!
Üdvözlettel:
Szilvia

41 éves vagyok, szeretnék egy vegyes építésű tanyát megvenni és korszerűsíteni. A kérdésem az lenne, hogy vegyes építésű, külterületi tanyára is felvehető a hitel, ha elegendő a jövedelmem vagy csak tégla építésű, belterületi ingatlan jöhet szóba? Tanyafejlesztési pályázat nem megoldható, mert nem kívánok gazdálkodni, a terület is “csak” 4000 m2.

Szeretnénk felújításra 900.000 Ft Fundamentával kombinált hitelt felvenni 4 évre. Nem szeretnénk jelzálogot a házra. Én 85.000, élettársam 105.000 Ft-ot keres.
Hány százalékot kell számlával igazolni?
Az állami kamattámogatást is szeretnénk igénybe venni, így lenne 900.000 Ft összesen.
Voltunk egy hitelintézetnél és nem értem miért kell mind a kettőnknek külön-külön hitelkérelmet kitölteni?
Nekem teljesen úgy jön le, mintha mind a ketten szeretnénk felvenni kölcsönt külön-külön!
A másik amit nem értek, hogy az 5 oldalas hitelkérelmet nekem kell kitölteni, mert nem egyszerű, sőt…
Előre is köszönöm a választ.

Tisztelt Hitelnet!
Nemrég vásároltam egy 2007-ben épült 40 m2 területű lakást. A lakás jó állapotban van, viszont szeretnék lakáskasszát felvenni, abban az esetben ha 5 év múlva fel kellene újítani.
Kérdésem az lenne, hogy konyhabútor vásárlása is igényelhető a megtakarításból vagy kizárólag munkálatok?
Köszönöm.

Szeretnék meglévő, erősen felújítandó – korszerűsítendő családi házam munkálataihoz 3 millió forint kamattámogatásos (20 év) hitelt felvenni 8 év futamidőre. 67 éves, nyugdíjas vagyok (191610/hó. Ha van olyan pénzintézet, ahol a visszafizetés felső határideje 75 éves kor, kérem értesítésüket. Adóstársat, kezest nem tudok vinni.
A hitel visszafizetésének biztosítása érdekében a jelzálog bejegyzésen kívül lakás illetve hitelfedezeti biztosítás megkötését vállalom.
Válaszukat köszönöm.
Gizella

Nem értem én az egészet. 35 évesen szültem első gyermekem, 37 évesen a másodikat. Akkor is kiestem a szocpol korhatárból, most 46 évesen is.
Kérdés: miért csak 40 éves korig jár? Azén 13 és11 éves gyermekem nem gyerek?
Erre is van valami megoldásuk?

Ha lakásfelújításra, korszerűsítésre 1.500.000.- Ft hitelt kérek 1 évig fix törlesztő részlettel, a szerződés megkötésének feltétele, hogy kezes is legyen?
Az 1 év letelte után a hitel fennmaradó részét egy összegben visszafizetem! Jelzálog kikötést elfogadok. 140.000.- Ft a nyugdíjam. 75 éves vagyok.
Köszönöm !

Szeretnék gázkazán és elektromos padlófűtést csináltatni a lakásomban és erre szeretnék a meglévő saját tőkéhez pénzt felvenni. 62 éves nyugdíjas vagyok, nyugdíjam havi 215 ezer forint. Felvehetek kölcsönt 20 évre?
Üdvözlettel: Judit

Szép napot!
Két gyerekes családapa vagyok. A lakás amiben élünk, egy vegyes építésű lakás és a fűtést szeretném korszerűsíteni illetve kádat és egy wc-t szeretnék beépíteni. Az ablakokat is cserélni fogom. Ezek ismeretében szeretném a segítségüket kérni. Mi legyen a menete? Pár rövid szó is nagy segítség lenne.
Előre is köszönöm!

Lakásfelújítást szeretnénk államilag finanszírozott támogatásból. Jelenleg munkanélküli vagyok és négy kiskorú gyermekem van, házasságban élek. Lehetőségem nyílik arra, hogy kihasználjuk az államilag finanszírozott állami támogatást. Ha igen, kérem hívjanak azonnal az alábbi megadott telefonszámon.

110
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x