Lakásfelújítási hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

20 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Támogatott lakáshitel otthonfelújításhoz 2021. február elsejétől

A lakásfelújítási támogatáshoz kapcsolódóan államilag támogatott otthonfelújítási hitel igénybevételére is lehetőség nyílik. A kölcsön azoknak jelenthet segítséget, akiknek nem áll rendelkezésre az otthonfelújításhoz szükséges önerő. Az otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet kihirdetésre került a Magyar Közlönyben.

Ki lehet rá jogosult?

Az lehet rá jogosult, aki a maximum 3 millió forintos lakásfelújítási támogatásra vonatkozó feltételeknek is megfelel.  Ilyen feltétel például, hogy az igénylő legalább egy, 25 év alatti gyermekkel él a felújítandó lakóingatlanban, rendelkezik legalább egy éves TB jogviszonnyal, nincs a NAV felé fennálló tartozása, stb. A jogosultsági feltételekről további részletes tájékoztató IDE kattintva olvasható.

A kamattámogatott otthonfelújítási hitel jellemzői

 • Jelzálog alapú kölcsön, tehát ingatlanfedezet szükséges hozzá.
 • Összege: maximum 6 millió forint.
 • Futamidő: maximum 10 év.
 • A kamattámogatást az állam a kölcsön teljes futamidejére biztosítja.
 • A kölcsön kamata: 3%.

Az otthonfelújítási hitel előtörlsztése

A lakásfelújítási támogatásból történő betörlesztés díjmentes. A  jóváírást követő 10 napon belül a hitelintézet változatlan futamidő mellett újraszámolja a támogatott személy havi törlesztőrészleteit.

Számlabenyújtási kötelezettség

A támogatott személy az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák kifizetését a kölcsön folyósításától számított egy éven belül a számlák vagy azok másolata bemutatásával igazolja a hitelintézet felé.

Kamattámogatás megszűnése

Ha a támogatott személy

 • részére az otthonfelújítási kölcsön felhasználásával megvalósított építési tevékenységekkel kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül a Kincstár nem állít ki úgynevezett támogatói okiratot, akkor az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150. naptól,
 • a fenti számlabemutatási kötelezettségét nem teljesíti, akkor az erre vonatkozó határidő lejártát követő naptól,
 • részére megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön kölcsönszerződésben megállapított összegének 25%-át,

akkor a támogatói okirat kézhezvételét követő naptól a kölcsöntartozás hátralévő összegére vonatkozóan a kamattámogatás megszűnik. Az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 60 napon belül egy összegben a hitelintézet útján vissza kell fizetni a Kincstárnak. Kivéve, ha az otthonfelújítási támogatás igénylése előtt a magzat elhalására vagy halvaszületésre került sor, vagy a gyermek elhalálozott.

Egyéb lakásfelújítási hitelek

Lakásfelújításra szeretne hitelt felvenni? Lakásfelújítási hitel kalkulátorunkkal most kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket! Mielőtt kalkulálna, tájékozódjon arról, hogy felújításra illetve korszerűsítésre milyen típusú hitel igényelhető!

Lakásfelújításról akkor beszélünk, amikor nem komfortfokozat növelő, hanem kisebb munkálatok kerülnek elvégzésre. Ilyen például a festés, járólapozás, csempézés, tapétázás, parkettázás, lakáson belüli átalakítás, stb.

A felújítási hitel legfontosabb jellemzői:

 • A felújításra igényelhető hitelek jelenleg minden pénzintézetnél ingatlan fedezete mellett, forint alapon érhetők el.
 • Lakásfelújításra államilag támogatott lakáshitel nem igénylehető. Amennyiben a munkálatok beleférnek a korszerűsítés fogalmába, akkor állami kamattámogatású korszerűsítési hitel vehető fel. Erről bővebben a Korszerűsítési hitel címszó alatt olvashat.
 • A lakásfelújítási hitelek a szabad felhasználású hitelekhez viszonyítva alacsonyabb kamatszinten kerülnek beárazásra valamennyi pénzintézetnél.
 • A felújítási munkálatokról költségvetés összeállítása szükséges, amelyben tételesen fel kell tüntetnünk, hogy milyen munkálatokat szeretnénk az adott ingatlanon elvégezni, valamint meg kell adni az egyes munkálatok várható anyagköltségét és munkadíját is. A bankok többsége rendelkezik a felújítási költségvetés elkészítéséhez szükséges saját formanyomtatvánnyal.

A felújítási hitelek költségvetési adatlapja az alábbi tételeket tartalmazza:

  • Munkálatok megnevezése
  • Munkálatok leírása, főbb mennyiségek megadása
  • Anyagdíj
  • Munkadíj
  • Összköltség

</ul

Mindezen kívül a költségvetési adatlapon természetesen fel kell tüntetni a felújítani kívánt ingatlan pontos címét, helyrajzi számát, valamint a hiteligénylő nevét és lakcímét.

Milyen munkálatokra igényelhető felújítási hitel?

   • Festés, mázolás
   • Járólapozás, csempézés, burkolatok cseréje
   • Villanyszerelés
   • Radiátorcsere
   • Lakás belső átalakítása, stb.

A lakásfelújító kölcsönnel nemcsak lakóingatlan, hanem üdülő felújítási munkálatai is finanszírozhatók. E tevékenységek lehetnek építési vagy szakhatósági engedélyhez, illetve azokhoz nem kötött munkálatok. Amennyiben engedélyhez kötött munkálatokat kíván finanszírozni, akkor a hitelkérelemhez az engedélyt is mellékelni kell.

Mekkora összegű hitel vehető fel felújításra?

Míg lakáskorszerűsítés esetén a felvehető hitel összegének megállapításakor a pénzintézetek az ingatlan várható jövőbeni értékéből indulnak ki, addig lakásfelújítás esetén a jelenlegi érték a kiindulási alap, vagyis ebben az esetben nem tudunk a jövőbeli értékkel tervezni. Ez azt jelenti, hogy az érték megállításnál nem lehet figyelembe venni azt, hogy mennyit fog érni az ingatlan akkor, ha a felújítási munkálatokat befejezzük.

A felvehető lakásfelújítási hitel maximális összege jogszabályi előírásnak megfelelően nem lehet több, mint a felújítani kívánt ingatlan jelenlegi forgalmi értékének 80 %-a, A maximális hitelösszeg megállapításánál azonban meghatározó az ingatlan értéke, területi elhelyezkedése és az adós jövedelmi helyzete is.

Szükséges-e önerő?

A felújítási munkálatokról benyújtott, bank által elfogadott költségvetésnek akár a teljes összege felvehető. Lakásfelújítási hitelhez tehát nem szükséges önerő, ha a kívánt összeget az ingatlan értéke és a lakásfelújító jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

Hogyan kell igazolni a felhasználást?

Az elvégzett munkálatok igazolására a pénzintézeteknek különböző előírásaik vannak. A bankok egy része műszaki szakértő segítségével ellenőrzi helyszíni szemle során a hitelcél megvalósulását. Van azonban olyan bankpartnerünk is, amely a munkálatok befejezése után csupán egy nyilatkozattal kéri igazolni, hogy a felújítási munkálatok befejeződtek. Számlabenyújtási kötelezettség is előfordulhat, partner pénzintézeteink egyike a munkálatok 50 százalékáról számla benyújtását írja elő.

Támogatott korszerűsítési hitelek esetében a munkálatok 70 %-át kell számlákkal igazolni.

Ismerje meg Ön is a várható törlesztő részletet!

Ha kíváncsi arra, hogy a jelenlegi kamatok alapján támogatott vagy piaci kamatozású korszerűsítési kölcsönnel jár jobban, vagy szeretné tudni, hogy a piaci kamatozású felújítási hitelt mekkora havi törlesztés mellett igényelheti, akkor számoljon online hitelkalkulátorunkkal!

Jóllehet a lakáshitelek akár 30 éves futamidőre is kalkulálhatók, ne feledje, hogy a legtöbb banknál az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. évet. Érdemes több futamidőre is kalkulálni, végül azt a megoldást választani, mellyel a kalkulált törlesztő részlet biztonsággal vállalható.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
110 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Én a feleségemmel együtt szeretnénk beadni az igényt. 3 kiskorú vér szerinti gyermekünk van. Jól értem, hogy az igénylésben elegendő egy gyermek feltüntetése.
Üdv: Zsolt

Tisztelt Hitelnet!
A következő tiszteletteljes kérdésem lenne:
2020. 12. 28. napon kaptam érvényes lakhatási hatósági igazolást, tehát megillet a felújítási hitel. Ebben az évben kisebb-nagyobb munkálatokat végeznénk el, természetesen félre teszem a számlákat.
Jövőre, 2022-ben folytatnánk a munkákat, mondjuk július közepéig. De 2021. 12. 28 nappal lejár az, hogy 1 évnél nem régebbi lakhatási engedély. Akkor gondolom bejön, az egy éve MÁR lakóhellyel rendelkező státusz, de így nem vész el a kezdeti munkák után járó kedvezmény?
Tisztelettel: Zsolt

Érdeklődnék az otthonfelújítási támogatás feltételeiről. Én ápolásin vagyok anyukámmal, a férjemnek állandó munkaviszonya van. Van egy tíz éves fiúnk. Szakmunkás bért kap, ami a leggyengébb hónapban 150.000 Ft. Én örököltem a házat, de anyukámnak haszonélvezeti joga van rajta. Szeretnénk a központi fűtést gázfűtésre átalakítani. Sajnos a pénzünk elfogyott, mert már elkezdtük a ház felújítását, mert komfort nélküli ház volt. Tetőt cseréltünk, fürdőszobát és a központit megcsináltuk. Viszont a fürdőszobát is át kell alakítanunk anyukám miatt.
Az érdekelne, milyen támogatást igényelhetünk vagy milyen hitelt vehetnénk fel? De van személyi hitelünk az OTP Banknál, amiből személygépkocsit vettünk.

Érdeklődnék az otthonfelújítási támogatás feltételeiről. Én ápolásin vagyok anyukámmal, a férjemnek állandó munkaviszonya van. Van egy tíz éves fiúnk. Szakmunkás bért kap, ami a leggyengébb hónapban 150.000 Ft. Én örököltem a házat, de anyukámnak haszonélvezeti joga van rajta. Szeretnénk a központi fűtést gázfűtésre átalakítani. Sajnos a pénzünk elfogyott, mert már elkezdtük a ház felújítását, mert komfort nélküli ház volt. Tetőt cseréltünk, fürdőszobát és a központit megcsináltuk. Viszont a fürdőszobát is át kell alakítanunk anyukám miatt.
Az érdekelne, milyen támogatást igényelhetünk vagy milyen hitelt vehetnénk fel? De van személyi hitelünk az OTP Banknál, amiből személygépkocsit vettünk.

Nekem tető felújításra kellene 1.500.000 Ft. Hogyan juthatnék hozzá? 63 éves vagyok.

Nekem tető felújításra kellene 1.500.000 Ft. Hogyan juthatnék hozzá? 63 éves vagyok.

Üdvözlöm,
2020-ban vettem fel hitelt. Mint kiderült, semmilyen visszatérítést nem kaphatok a lakásfelújításra, mert csak 2021-es számlák fogadhatóak el. Még mindig nincs kész a házam, de mindent megvettem és így 2020-as számláim vannak. Szükség lenne még lakberendezéshez vásárolnom több dolgot, háztartási gépeket és bútorokat. Ha ezeket akár készpénzből, akár áruhitelből vásárolom, úgy is kérhetek állami visszatérítést? Ennek a visszatérítésnek mekkora az összege, pl. veszek egy hűtőt, van egy számlám, pl. 100 000 Ft a hűtő, akkor visszakaphatom az árát vagy annak egy részét?
Nem teljesen világos sok minden a témában.
Segítségüket köszönöm.

Üdvözlöm,
2020-ban vettem fel hitelt. Mint kiderült, semmilyen visszatérítést nem kaphatok a lakásfelújításra, mert csak 2021-es számlák fogadhatóak el. Még mindig nincs kész a házam, de mindent megvettem és így 2020-as számláim vannak. Szükség lenne még lakberendezéshez vásárolnom több dolgot, háztartási gépeket és bútorokat. Ha ezeket akár készpénzből, akár áruhitelből vásárolom, úgy is kérhetek állami visszatérítést? Ennek a visszatérítésnek mekkora az összege, pl. veszek egy hűtőt, van egy számlám, pl. 100 000 Ft a hűtő, akkor visszakaphatom az árát vagy annak egy részét?
Nem teljesen világos sok minden a témában.
Segítségüket köszönöm.

2020-ban vettem fel hitelt lakásfelújításra, szigetelésre, tetőcserére. Mindenről van számlám. Ez egy munkáltatói hitel.
Semmilyen lehetőségem nincs Támogatás visszaterítésére? Erről lemaradtam úgy tűnik, de van esetleg valamilyen korábbi támogatásról szóló rendelet, amit az államtól vissza tudnék igényelni és amit így be lehetne törleszteni a hitelbe?

Tisztelt Hitelnet!

Lakásfelújításra szeretnénk 6 millió forint összegű hitelt igénybe venni a feleségemmel és kíváncsiak lennénk, hogy kaphatunk-e hitelt?

Feleségem határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik egy hazai nagy multinál. Önálló havi nettó jövedelme családi pótlékkal együtt 370 ezer Ft.
Az én havi adózott nettó jövedelmem ingatlanok bérbeadásából (1 éves szerződések) származik. (Adószám nélküli magánszemélyként adózom az SZJA törvény szerint.) Ez 500 ezer Ft.
Több nagy értékű ingatlannal rendelkezünk Budapesten és vidéki városokban. Minden ingatlanunk tehermentes. Hitelünk, folyószámla hitelkeretünk nincs.
Csak én rendelkezem hitelkártyával, melynek kerete 980 000 Ft, de az esetleg felhasznált összeget határidőre visszafizetem, tartozásom a kártyához kapcsolódóan nincs, nem is volt.
A leírtakon kívül jelentősebb megtakarításokkal is rendelkezünk értékpapírokban.
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Szabolcs

Szeretnék kölcsönt felvenni 160.000 Ft-ot.

A gondom, hogy a gk-ra még mindig fizetik a 2,5 milliós hitelt 13 éve már 42 ezer/hó. Le tudnám-e vetetni a Khr-ről a nevemet? 67 évesen nekem is szükségem lenne a házam további felujításához hitelre saját jogon, aminél beleférne havi max 20 ezres törlesztés, amit még 5 évre talán adna valamelyik bank, ha ez az összeg nem szerepel rajta. Adóstársat nem kívánnék bevonni.
Válaszukat megköszönöm.
Ilona

Lakásfelújításra szeretnék hitelt, ha lenne rá mód csok igénybevételével.

Jó napot!
Olvastam egy cikkben kamatmentes hitelről tetőfelújításra. Ez létező lehetőség? Ha igen, hol és milyen formában, milyen feltételekkel lehet igénybe venni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ilona

Ezt fel is tudnám venni?

T. Közvetítő!
Kérem, szíveskedjen megírni, hogy lakásfelújítási hitelnél milyen értékhatárig nem szükséges szemle (illetve számla bemutatása) – természetesen kedvező (4% alatti) Thm szinten?
Üdvözlettel:
Ákos

Édesanyáméktól kaptam egy házat, amely felújításra szorul. 3 gyermekem van, és most váltam el. Eddig még nem volt munkahelyem, mivel a szakközépiskola elvégzése után gyesen voltam első gyermekemmel. 27 éves vagyok. Édesanyám kezességet vállalna.
Hogyan tudnék hitelt felvenni?

56 éves vagyok, nyugdíjas kb. 2 éve. 143 ezret kapok.
Kérem segítsen!

Jó napo!
Érdeklődnék, igényelhetek-e lakásfelújítási támogatást lakásomra, ha én 44 éves vagyok, rokkant nyugdíjas, nincs gyerekem, lakásomat jelzálog terheli, amit rendesen fizetek, bár egyéb hitelekkel eladósodtam, de amenyire bírom fizetem őket. Lakásom 1929-ben épült és felújításra szorul, külső, belső.

Jó napot!
Érdeklődnék. 44 éves vagyok, súlyos mozgáskorlátozott. 2007-ben vásároltam jelzálogra egy családi házat, amit rendesen fizetek, de a lakás felújítását önerőből nem bírom befejezni. Belső külső újra burkolását.
Ebben kérnék segitségét. Fordulhatok-e valahova?

Jelzáloghitel 75 éves korig. Lakásfelújításhoz 4 millió HUF összegű hitelt keresek 6 éves futamidőre. 1950-ben születtem. Nyugdíj és aktív munkaviszonyból származó együttes jövedelmem valamivel több, mint nettó 1 millió HUF.

Szép napot!
Én gyeden vagyok, a férjem közmunkán van, de sajnos bárlistán is van.
Kaphatunk-e valamilyen hitelt lakásfelújításra?

Tisztelt Hitelnet Kft!
Jelenlegi lakásomban egy helyiségben található a konyha és a fürdőszoba. E miatt a lakás komfort nélküli besorolásba esik és felújítási hitelhez nem terhelhető. A kérdésem az lenne, hogy ha egy gipszkarton fallal leválasztjuk a két teret egymástól (azaz lényegében elfelezzük a helyiséget), az elegendő-e a komfortossági szinthez. E mellett szükséges-e a társasházi alapító okiratot módosítani? Abban ugyanis nincs megemlítve a fürdőszoba csupán a konyha.
Válaszukat nagyon köszönöm!

Tisztelt Hitelnet.hu!
1 millió forint lakásfelújítási hitelre lenne szükségem ingatlanfedezet nélkül, amelyet 5 év alatt szeretnék visszafizetni. Többéves alkalmazotti munkaviszonyom van. A havi bruttó munkabérem 138.000 forint, amelyből nettó 91.770 forintot utal a munkáltató az OTP Banknál vezetett számlámra. (minimálbér) Tudomásom szerint nem szerepelek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR, régi nevén BAR) negatív információval.
Keresem a számomra legkedvezőbb megoldást, ebben szeretném az Önök szakértő segítségét kérni.

Lehetőségem van-e felújítási, korszerűsítési hitelre? Az ingatlant 8.000.000 Ft-ra értékelték fel. Most van rá folyamatban a lakáshitel, ami 5.500.000 F0. Úgy tudom, hitellel az ingatlan forgalmi értékének 80%-a terhelhető, 6.400.000 Ft-ig. Tehát 900.000 Ft-ot tudnék így csak igénybe venni. De úgy látom, a bankoknak van egy minimum felvehető összeg.
Kérdésem, hogy akkor sehol se tudom ezt a rajta hitelt felvenni, mert kedvezőbb lenne, mint egy személyi kölcsön.

Van saját lakásom. Házastársammal 3 saját gyermeket nevelünk. Újítani szeretnénk a lakást.
Mik a lehetőségek? Mekkora hitelösszeget vehetnék igénybe? 39 éves vagyok.

Budapesten a VIII. kerületben a József utcában van egy régi típusú lakásunk. Annak a fűtési rendszerét szeretnénk korszerűsíteni. Jelenleg konvektoros gázfűtés van. Amennyiben a költségek engedik, akkor az ablakokat is szeretnénk műanyagosra cserélni.

Kedves Hitelnet!
Szeretném a házamat beszigeteltetni, esetleg a tetőt lecserélni. Ehhez hitelt szeretnék igényelni. Érdeklődni szeretnék, hogy a hitel kifizetése hogyan szokott történni? Előre elutalják az igényelt összeget és utólag igazolom a számlákkal a munkát? Ha esetleg utólag folyósítanak, akkor az építés anyagot milyen forrásból szokás megvásárolni? A munkadíjat azt még megértem, hogy a munka elvégzése után fizetem ki, de az anyag megvásárlását nem tudom, hogyan működik.
Válaszukat előre is köszönöm!

A havi keresetem amit kézbe kapok 130.000-140.000. Ebből van egy 27.000 Ft-os lakásvásárlási hitelem. Mellé pedig egy 13.000 Ft-os lakástakarékom hitel.
A kérdésem pedig, hogy tudok-e még hitelt felvenni, amit felújításra fordítanék? És ha igen, akkor körülbelül mennyi lenne a max havi törlesztő még amit engedhetnek?

Üdv.
Én kiemelt ápolási díjat kapok, 52.000 Ft, másfél éve és kérdezem, hogy én kapok valami hitelt önöktől? 500.000 Ft-ra lenne szükségem lakásfelújításra.

110
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x