Lakásfelújítási hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott lakásfelújítási hitel ajánlatunkat.

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hó
Kérjük válasszon kamatperiódust!

Miért a Hitelnet.hu?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki lakásfelújítási hitel ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Biztonságos, kiszámítható lakásfelújítási hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Lakásfelújításra szeretne hitelt felvenni? Lakásfelújítási hitel kalkulátorunkkal most kiszámolhatja az aktuális törlesztő részleteket! Mielőtt kalkulálna, tájékozódjon arról, hogy felújításra illetve korszerűsítésre milyen típusú hitel igényelhető!

Lakásfelújításról akkor beszélünk, amikor nem komfortfokozat növelő, hanem kisebb munkálatok kerülnek elvégzésre. Ilyen például a festés, járólapozás, csempézés, tapétázás, parkettázás, lakáson belüli átalakítás, stb.

A felújítási hitel legfontosabb jellemzői:

 • A felújításra igényelhető hitelek jelenleg minden pénzintézetnél ingatlan fedezete mellett, forint alapon érhetők el.
 • Lakásfelújításra államilag támogatott lakáshitel nem igénylehető. Amennyiben a munkálatok beleférnek a korszerűsítés fogalmába, akkor állami kamattámogatású korszerűsítési hitel vehető fel. Erről bővebben a Korszerűsítési hitel címszó alatt olvashat.
 • A lakásfelújítási hitelek a szabad felhasználású hitelekhez viszonyítva alacsonyabb kamatszinten kerülnek beárazásra valamennyi pénzintézetnél.
 • A felújítási munkálatokról költségvetés összeállítása szükséges, amelyben tételesen fel kell tüntetnünk, hogy milyen munkálatokat szeretnénk az adott ingatlanon elvégezni, valamint meg kell adni az egyes munkálatok várható anyagköltségét és munkadíját is. A bankok többsége rendelkezik a felújítási költségvetés elkészítéséhez szükséges saját formanyomtatvánnyal.

A felújítási hitelek költségvetési adatlapja az alábbi tételeket tartalmazza:

 • Munkálatok megnevezése
 • Munkálatok leírása, főbb mennyiségek megadása
 • Anyagdíj
 • Munkadíj
 • Összköltség
 • Mindezen kívül a költségvetési adatlapon természetesen fel kell tüntetni a felújítani kívánt ingatlan pontos címét, helyrajzi számát, valamint a hiteligénylő nevét és lakcímét.

  Milyen munkálatokra igényelhető felújítási hitel?

  • Festés, mázolás
  • Járólapozás, csempézés, burkolatok cseréje
  • Villanyszerelés
  • Radiátorcsere
  • Lakás belső átalakítása, stb.

  A lakásfelújító kölcsönnel nemcsak lakóingatlan, hanem üdülő felújítási munkálatai is finanszírozhatók. E tevékenységek lehetnek építési vagy szakhatósági engedélyhez, illetve azokhoz nem kötött munkálatok. Amennyiben engedélyhez kötött munkálatokat kíván finanszírozni, akkor a hitelkérelemhez az engedélyt is mellékelni kell.

  Mekkora összegű hitel vehető fel felújításra?

  Míg lakáskorszerűsítés esetén a felvehető hitel összegének megállapításakor a pénzintézetek az ingatlan várható jövőbeni értékéből indulnak ki, addig lakásfelújítás esetén a jelenlegi érték a kiindulási alap, vagyis ebben az esetben nem tudunk a jövőbeli értékkel tervezni. Ez azt jelenti, hogy az érték megállításnál nem lehet figyelembe venni azt, hogy mennyit fog érni az ingatlan akkor, ha a felújítási munkálatokat befejezzük.

  A felvehető lakásfelújítási hitel maximális összege jogszabályi előírásnak megfelelően nem lehet több, mint a felújítani kívánt ingatlan jelenlegi forgalmi értékének 80 %-a, A maximális hitelösszeg megállapításánál azonban meghatározó az ingatlan értéke, területi elhelyezkedése és az adós jövedelmi helyzete is.

  Szükséges-e önerő?

  A felújítási munkálatokról benyújtott, bank által elfogadott költségvetésnek akár a teljes összege felvehető. Lakásfelújítási hitelhez tehát nem szükséges önerő, ha a kívánt összeget az ingatlan értéke és a lakásfelújító jövedelmi helyzete is lehetővé teszi.

  Hogyan kell igazolni a felhasználást?

  Az elvégzett munkálatok igazolására a pénzintézeteknek különböző előírásaik vannak. A bankok egy része műszaki szakértő segítségével ellenőrzi helyszíni szemle során a hitelcél megvalósulását. Van azonban olyan bankpartnerünk is, amely a munkálatok befejezése után csupán egy nyilatkozattal kéri igazolni, hogy a felújítási munkálatok befejeződtek. Számlabenyújtási kötelezettség is előfordulhat, partner pénzintézeteink egyike a munkálatok 50 százalékáról számla benyújtását írja elő.

  Támogatott korszerűsítési hitelek esetében a munkálatok 70 %-át kell számlákkal igazolni.

  Ismerje meg Ön is a várható törlesztő részletet!

  Ha kíváncsi arra, hogy a jelenlegi kamatok alapján támogatott vagy piaci kamatozású korszerűsítési kölcsönnel jár jobban, vagy szeretné tudni, hogy a piaci kamatozású felújítási hitelt mekkora havi törlesztés mellett igényelheti, akkor számoljon online hitelkalkulátorunkkal!

  Jóllehet a lakáshitelek akár 30 éves futamidőre is kalkulálhatók, ne feledje, hogy a legtöbb banknál az adós életkora a hitel lejáratakor nem haladhatja meg a 70. évet. Érdemes több futamidőre is kalkulálni, végül azt a megoldást választani, mellyel a kalkulált törlesztő részlet biztonsággal vállalható.

Táppénzre megoldható jelzáloghitel felvétele?

Tisztelt Hitelnet! Édesapám meghalt és van utána egy örökölt részem. A családban voltak olyan problémák, ami miatt nem szeretném tartani velük a kapcsolatot. Nekem van egy saját ingatlanom, de a pénzre is nagy szükségem lenne, mert felújításra szorul a saját ingatlanom. Ebben kérném a segítségüket. Hogyan tudnék az örökölt részemre kölcsönt felvenni vagy zálogosítani? A családommal is prób...

Tovább

Felújítási hitelre igényelhető a tartozáscsökkentő támogatás?

Tisztelt Hitelnet! Párommal második közös gyermekünket várjuk, aki ha minden rendben megy, akkor január közepén fog megszületni. Közös ingatlannal rendelkezünk, aminek ketten együtt 100% tulajdonosai vagyunk. Az első gyermek után nem vettünk igénybe semmilyen hitelcsökkentést, CSOK-ot, babaváró hitelt, semmit. Jelenleg nem vagyunk házasok, de augusztus közepén összeházasodunk. Mivel jelenleg...

Tovább

CSOK-kal történő lakásvásárlás esetén hogyan kaphatunk felújításra is kölcsönt?

Tisztelt Szakértő! Eladtunk egy lakást 13,5 millió Ft-ért, és vennék egy másikat 14,25 millió-ért. (64 m2 használt panellakás) A kapott pénzből végtörlesztettünk 4,9 milliót a bank felé, ami jelzálogalapú kölcsön volt, illetve 990 ezret a fundamenta felé, de az nem jelzálogos kölcsön volt (azt anno felújításra vettük fel). A most vásárolni kívánt lakásra megigényeltünk 7 millió Ft banki jelz...

Tovább

Lakásfelújítási hitel felvételéhez szükséges ingatlanfedezet?

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben, ha én lakásfelújítás céljából szeretnék hitelt felvenni, akkor minden esetben csak úgy kaphatok, ha jelzáloggal terhelik be az ingatlant? Az összeg kb. 2.500.000 Ft lenne, a jövedelmem 150.000 Ft havonta. Ha mindenképp szükséges a jelzálog terhelés, akkor a hitelt is csak akkor kaphatnám meg, ha a lakás az én nevemen van? ...

Tovább

Igényelhető lakásfelújitásra hitel kezes nélkül?

Jó napot! Én lakásfelújításra, korszerűsítésre szeretnék kölcsönt felvenni. Jelenleg dolgozom én is és a férjem is! Nekem 1 év 3 hónapos szerződésem van! A férjemnek állandó munkahelye van és ő már 8 hónapja dolgozik. Olyan kérdésem lenne, hogy a kölcsönhöz kell-e kezes? Ha nem, legyenek szívesek felhívni. Tájékoztatásukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Kitti. Kedves Kitti! A la...

Tovább

Igényelhetek lakásfelújítási hitelt, ha a családi ház a szülők nevén van?

Üdvözlöm. Igényelhetek-e szocpolt lakásfelújításra, ha nekem és élettársamnak is van 1-1 gyermekünk, de egyikőjük sem közös, hanem előző kapcsolatainkból valók. A lakás, ahol lakunk, nincs egyikünk nevén sem. Kétszintes családi ház, 2 külön bejárattal, a szülők nevén. Valamint olyan kérdésem lenne, hogy van-e valamilyen hitellehetőség akár 1.500.000 Ft körüli összegre? Nekem 90.000 forint a ...

Tovább

Holland munkaviszonnyal igényelhetünk lakásfelújítási hitelt?

Üdvözlöm Önöket! Veronika vagyok, Hollandiában élek és dolgozom. Azért kerestem meg Önöket, mivel Magyarországon van egy ingatlanom, amit szeretnék felújítani (most lett kész a tervrajz). Eddig azt gondoltam, hogy önerőből újítjuk fel, de az rengeteg idő lenne és én nem szeretnénk várni. Hollandiában bejelentett munkám van 4,5 órában, a fizetésem bruttó 1191 euró. Az élettársam lenne a társam a...

Tovább

Családi ház felújítására kaphatunk lakáshitelt, ha a ház már terhelt?

Tisztelt Hitelnet! A kérdésem az lenne, hogy kaphatnék-e felújításra vagy korszerűsítésre hitelt?! Ugyanis a tetőt le kellene cserélni teljes egészében a házunkon, illetve központi fűtést vagy sugárzó fűtést szeretnénk a házunkba. Viszont jelzálog van a házon (2009-ben vettem, 1/1-es tulajdonos vagyok). Esetleg a párom vehetne fel hitelt? De a házra akkor sem adnának neki sem. Teljesen esélytel...

Tovább

Korszerűsítési, felújítási hitelcél esetén milyen típusú kölcsönt kaphatunk?

Kedves Hitelnet.hu! Egy kis segítséget szeretnék kérni hitel ügyben, hogy rendeződjenek a fejemben a dolgok. Szüleimnél lakunk a családommal. Szeretnénk teljes körűen felújítani az ingatlant, ami egy 120 nm2-es sorházi lakás. Lenne szigetelés, külső-belső nyílászáró csere, festés, burkolás, tető felújítás, fürdőszoba felújítás, szobák felújítása, új bútorok cseréje, stb. Talán még Napkollekto...

Tovább

Mekkora összegű és futamidejű hitelt kaphatok felújításra?

Tisztelt Hitelnet! Augusztusban leszek 60 éves és felújításra, korszerűsítésre szeretnék felvenni szabadon felhasználható hitelt a gyermekeimmel közös tulajdonban levő vidéken lévő ingatlanra, adóstárs bevonásával. Véglegesített rokkantnyugdíjas lévén 102.185 Ft jövedelemmel rendelkezem, az adóstárs (a fiam) minimálbérrel. A nyugdíjam folyószámlára érkezik. Ha igen, akkor mennyi a legmagasa...

Tovább

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Ilona szerint:

2020-07-27 - 10:37

A gondom, hogy a gk-ra még mindig fizetik a 2,5 milliós hitelt 13 éve már 42 ezer/hó. Le tudnám-e vetetni a Khr-ről a nevemet? 67 évesen nekem is szükségem lenne a házam további felujításához hitelre saját jogon, aminél beleférne havi max 20 ezres törlesztés, amit még 5 évre talán adna valamelyik bank, ha ez az összeg nem szerepel rajta. Adóstársat nem kívánnék bevonni.
Válaszukat megköszönöm.
Ilona

Hitelnet.hu szerint:

2020-07-29 - 10:26

Kedves Ilona!
A meglévő autóhitelből történő kilépés a bank hozzájárulásával lehetséges. Erre általában akkor van lehetőség, ha adott ügyletbe az adós tud bevonni másik adóstársat. A részletekről az érintett bankfiók tud Önöknek pontos tájékoztatást adni. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önnek.

László szerint:

2020-06-06 - 10:31

Lakásfelújításra szeretnék hitelt, ha lenne rá mód csok igénybevételével.

Hitelnet.hu szerint:

2020-06-08 - 11:26

Kedves László!
Vissza nem térítendő támogatás lakásfelújításhoz csak a falusi CSOK keretén belül igényelhető, vagyis ha a felújítandó ingatlan preferált településen található. A településlista IDE kattintva érhető el. A falusi CSOK keretében elérhető korszerűsítési hitelekről Szakértőink készséggel adnak személyre szabott tájékoztatást.
Ha az ingatlan nem preferált településen található, akkor támogatás nem, de lakásfelújítási hitel szintén igénybe vehető.
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű falusi CSOK és hitelügyintézést is!

Ilona szerint:

2020-05-18 - 06:50

Jó napot!
Olvastam egy cikkben kamatmentes hitelről tetőfelújításra. Ez létező lehetőség? Ha igen, hol és milyen formában, milyen feltételekkel lehet igénybe venni?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ilona

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-18 - 13:36

Kedves Ilona!
A fent megjelölt hitelek közvetítésével irodánk nem foglalkozik. Javasoljuk, hogy a támogatás ügyében a hitelintézeteknél érdeklődjön.

Veronika szerint:

2020-04-23 - 13:59

Ezt fel is tudnám venni?

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-23 - 16:48

Kedves Veronika!
Személyre szóló tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink felveszik Önnel a kapcsolatot. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Ákos szerint:

2019-04-26 - 10:30

T. Közvetítő!
Kérem, szíveskedjen megírni, hogy lakásfelújítási hitelnél milyen értékhatárig nem szükséges szemle (illetve számla bemutatása) – természetesen kedvező (4% alatti) Thm szinten?
Üdvözlettel:
Ákos

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-26 - 10:38

Kedves Ákos!
Személyre szaott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Ezt követően Szakértőink ismertetni fogják az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő lakásfelújítási hiteleket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA