fbpx

Hitelkiváltás kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott hitelkiváltó jelzáloghitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: ellenőrizhető: ide kattintva . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: Adatkezelési tájékoztató A Hitelnet Kft elérhetősége Ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., UniCredit Bank Hungary Zrt., Dunak Takarék, Magnet Bank A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Cofidis , Provident.

A Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Hitelkiváltás a Hitelnet szakértői segítségével!

Bank hitelkiváltó kalkulátorok

Bank hitelkiváltó kalkulátorok

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki hitelkiváltó jelzáloghitel ajánlatot.

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

20 év alatt több ezer elégedett ügyfél

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több száz hitelkiváltó hitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb kiváltó ajánlat, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb kiváltó ajánlat, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Hitelkiváltásban szakértőnk visszahív telefonon

Hitelkiváltásban szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható hitelkiváltó hitelkiváltó jelzáloghitelek

Biztonságos, kiszámítható hitelkiváltó hitelkiváltó jelzáloghitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Ön rendelkezik korábban felvett jelzáloghitellel, ám sokallja a havonta fizetendő törlesztő részlet összegét? Ebben az esetben élhet a pénzintézetek által kínált hitelkiváltási lehetőséggel. Korábban felvett jelzáloghiteleit szeretné kiváltani? Csökkenteni szeretné hitelének havi törlesztő részleteit? Az elérhető legkedvezőbb lehetőségeket szeretné megtalálni a piacon?

Hitelkiváltás kalkulátor

Mikor érdemes kiváltani jelzáloghitelünket?

A jelzáloghitelek futamidő lejárata előtti visszafizetésére minden pénzintézetnél van lehetőség. A végtörlesztés tehát nemcsak saját tőkéből, hanem hitelkiváltó kölcsönből is történhet. A jelzáloghitelek kiváltásának azonban vannak feltételei.

Korábban felvett deviza alapú hiteleket egy gyenge forint árfolyamnál nem célszerű forint alapú hitelre váltani, mivel ilyenkor visszavonhatatlanul realizálja az árfolyamveszteséget. A viszonylag magas (a devizahitelekhez képest jelentősen magasabb) kamatszint miatt a havi törlesztő részletek nem lesznek alacsonyabbak és egy későbbi forint erősödés esetén sem fog csökkenni a havi részletünk.

A hitelkiváltás előnyei:

Az hitelkiváltás előnyei három formában jelenhet meg:

 • A törlesztőrészlet csökken, a kiváltani kívánt hitelből fennmaradó futamidő mellett.
 • A kiváltandó hitel futamideje csökken, ugyanakkora törlesztőrészlet vállalása esetén.
 • A felvett kölcsön összege emelhető, azonos futamidő és törlesztőrészlet mellett

A hitelkiváltás legfontosabb feltételei:

A pénzügyi válság és a banki szigorítások következtében jelentősen megváltoztak a hiteligénylés feltételei az egyes kereskedelmi bankoknál. Szinte minden esetben csökkent az ingatlan forgalmi értékéhez képest felvehető hitel összege, nőtt a bankok által elvárt jövedelem mértéke és a feltételek területén is jelentős változás volt tapasztalható.

Elsőként arra kell felhívni a figyelmet, hogy a bankok csak problémamentesen törlesztett jelzáloghitelt váltanak ki. Ha az adósnak elmaradása, lejárt tartozása van, akkor a hitelkiváltásra irányuló kölcsönkérelmet a pénzintézetek mindegyike visszautasítja. Felmondott hitel és végrehajtási joggal terhelt ingatlan esetében szintén nincs lehetőség az adósság banki hitelből történő rendezésére.

Az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni azokat a tudnivalókat, amikkel hitelkiváltás esetén mindenképpen tisztában kell lennie:

A hitelkiváltás alapfeltételei

Hitelkiváltáshoz, a kölcsön igénylőjének számos alapvető feltételnek eleget kell tennie. Többek között igazolnia kell, hogy:

 • Magyarországi állandó lakcímmel, valamint külföldi állampolgárok esetén magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkezik
 • életévét betöltötte
 • Adatai nem szerepelnek negatív tartalommal a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adóslistáján
 • Legalább 3 hónapja állandó jövedelemmel rendelkezik
 • Nem áll próbaidő vagy felmondás alatt
 • Az igazolható havi nettó jövedelme magasabb mint a hitelnél meghatározott minimum

Jelzáloghitel kiváltása kedvezőbbre

Mivel jelzálogalapú kölcsön esetében a hitelkiváltást jelzáloghitel formájában érdemes intézni, ezért a hitelkiváltás során a fenti alapfeltételeknek való megfelelésen túl, az ingatlanfedezettel kapcsolatos dokumentumok benyújtása is szükséges lesz, melyek a következők:

 • Tulajdoni lap
 • Értékbecslési szakvélemény
 • Közjegyzői okirat
 • Törlesztési igazolás, melyet a rendezni kívánt hitelt folyósító banktól lehet kikérni
 • Előtörlesztési kérelem benyújtása

Felmondott hitel kiváltható?

Felmondott hitel nem váltható ki. Jelzáloghitel kiváltása esetén minden esetben igazolni kell a probléma mentes hitelmúltat. Egy olyan osztrák bankpartnerünk van jelenleg, ahol osztrák hitel igénylése esetén nem kell az utolsó 3-6 havi bankszámla kivonattal igazolni a probléma mentes hitelmúltat.

Jelenleg a magas finanszírozású, azaz a forgalmi érték 80-90%-ig felvehető lehetőségek teljesen eltűntek a hazai bankok kínálatából.

Számos olyan kondíció létezik, ahol hitelkiváltás esetén a meglévő hiteleknél kedvezőbb kondíciót lehet elérni. Ezek a pénzintézetek a speciális kondíciókat azoknak az ügyfeleknek vezették be, ahol folyószámla kivonattal igazolható a több hónapos ( 6 – 12) problémamentes hitelmúlt.

A lakáshitelek hitelkiváltás esetén is lakáscélú hitelkamattal válthatók ki a legtöbb pénzintézetnél. Ez általában 1-1,5 %-al alacsonyabb kamatot jelent.

Hitelkiváltás aktív vagy passzív KHR (BAR) listásoknak?

A bankok többsége nem nyújt hitelt bar listásoknak és nincs ez másképp a hitelkiváltó hitel esetében sem.

Amennyiben olyan hitel miatt szerepel a KHR listán, amely jelenleg is hátralékkal rendelkezik, akkor az Ön KHR státusza aktív. Ha a meglévő hitelét sikerül lezárni, státuszát passzív KHR státusz váltja fel. Passzív bar listásként a hitelmulasztás lezárását követő egy évig tartják nyilván az ügyfeleket, majd törlésre kerülnek az ügyféladatok a Központi Hitelinformációs Rendszerből. Innentől kezdve van lehetősége hitelkiváltás igénybevételére.

További részleteket a Hitelkiváltás bárlistásoknak? című cikkünkben olvashat.

A hitelkiváltás leggyakoribb formái

Lakáshitel kiváltása

Hitelkiváltással az alábbi célra felvett lakáskölcsön váltható ki:

 • Új vagy használt lakásvásárlásra
 • Telekvásárlásra
 • Építkezésre
 • Lakásbővítésre
 • Felújításra, korszerűsítésre

Ha tehát Önnek olyan lakáshitele van, amelyet fenti célok valamelyikének megvalósítására vett fel, akkor mindenképp érdemes utánajárni annak, hogy található-e kedvezőbb konstrukció a piacon. Lakáshitel kiváltásával kapcsolatban a teljes körű tájékozódás, valamint a legkedvezőbb konstrukciók megtalálása érdekében, használja Lakáshitel kiváltása kalkulátorunkat.

Több hitel összevonása

Általánosságban elmondható, hogy több, kisebb összegű kölcsönt szinte mindig érdemes összevonni, ha az adós rendelkezik ingatlannal, mely fedezetként bevonható a kölcsönügyletbe.

A megfelelő hitelkiváltó kölcsön felvételével nagymértékben csökkenthető a havi törlesztési kötelezettség és a kölcsön összege, ezáltal akár több millió forint is megtakarítható.

Hitelkiváltás menete:

 • Keresse elő a kiváltani kívánt kölcsönnel kapcsolatos információkat, gyűjtse be a szükséges papírokat, szerződést, bankszámlakivonatokat, egyenlegközlőket.
 • Számolja ki a fenti hitelkiváltás kalkulátorunkkal, mekkora havi törlesztőrészlet csökkenésre számíthat
 • Adja meg elérhetőségét, és hitelkiváltásban jártas szakértőink visszahívják telefonon, hogy az előszűrést el tudjuk végezni.
 • Innentől már minden a mi dolgunk, csak a szerződés aláírása miatt kell majd a hitelt nyújtó bankba befáradni.

Az előszűrés során felmerülő kérdések 

A lehető legelőnyösebb konstrukció megtalálása érdekében és a hitelkiváltás gördülékeny intézésében, az előszűrés alkalmával számos felmerülő kérdést kell megválaszolnia az igénylőnek, többek között:

A kiváltandó hitellel kapcsolatos kérdések:

 • Mekkora összegű és milyen típusú jelzáloghitelt vett fel?
 • Milyen futamidőre vette fel a kölcsönt és mennyi idő telt el a hitelfelvétel óta?
 • Mennyi meglévő hitelének a havi törlesztő részlete?
 • Mekkora a fennálló tartozás nagysága?
 • A hiteltörlesztés problémamentes volt-e, vagyis a törlesztő részleteket a szerződésben meghatározott feltételek szerinte fizette-e?

A fedezetül szolgáló ingatlannal kapcsolatos kérdések:

 • A fedezetként bevont ingatlan típusa?
 • Hol található helyileg az ingatlan?
 • Mekkora az ingatlan értéke, illetve mekkora összegre értékelte a jelenlegi kölcsönt folyósító pénzintézet?
 • Kinek a tulajdonában van az ingatlan?
 • Milyen terhelések, illetve jelzálogbejegyzések találhatók az ingatlanon?

A háztartás jövedelmi viszonyaival kapcsolatos kérdések:

 • Mekkora az igazolható jövedelem nagysága a háztartáson belül külön-külön?
 • Mióta van meg a jelenlegi munkaviszony?
 • Milyen típusú munkaszerződéssel rendelkezik?
 • Ki a munkáltató?
 • Folyószámlára vagy készpénzben kapja a jövedelmét?

Fontos ismételten kiemelni, hogy hitelkiváltás esetén is alapvető feltétel, hogy a leendő hitelfelvevő a már meglévő jelzáloghitelét a futamidő során mindvégig szerződésszerűen teljesítse. Rendszeresen előforduló késedelmes hiteltörlesztés, valamint hátralékkal rendelkező jelzálogkölcsön a kölcsönkérelem visszautasítását vonhatja maga után.

Jelzáloghitelek kiváltása esetén fontos meghatározni, hogy szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelt kívánunk kiváltani. Ugyanis amennyiben Ön lakáscélra felvett jelzálogkölcsönt vált ki, akkor bankpartnereinknél lehetőség van arra, hogy az lakáshitellel kerüljön kiváltásra. Ez azért fontos szempont, mert a lakáscélú kölcsönök kamata alacsonyabb a szabad felhasználású hitelek kamatánál. Ilyen esetben igazolni kell azonban, hogy valóban lakáscélú hitel kiváltásáról van szó, ami a lakáscélú kölcsönszerződés benyújtásával igazolható.

A jelzáloghitelek kiváltásának folyamata:

Elsőként annak célszerű utánajárni, hogy mekkora összegű a fennálló tartozás, tehát visszafizetés esetén mekkora összeget kell az adott pénzintézetnek utalni, majd az aktuális törlesztő részletekről érdemes tájékozódni. Ezt legegyszerűbben a fenti Hitelkiváltás kalkulátorunk segítségével teheti meg.

Jelenleg forintban van lehetőség hitelfelvételre, azonban egyik esetben sem lehet túllépni a jogszabályban rögzített finanszírozási arányokat.

Ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott hitelek esetén a pozitív hitelbírálat egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy a meglévő hitelt Ön szerződésszerűen teljesítette a futamidő elejétől a kiváltásig, illetve nem esett 90 napot meghaladó késedelembe, valamint nem rendelkezik a hitelkiváltás időpontjában hátralékkal.

Jelzáloghitelek kiváltása esetén a hitelek között különbséget teszünk aszerint, hogy szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitel kiváltásáról van-e szó. A legtöbb pénzintézetnél ugyan a meglévő jelzáloghitelek szabad felhasználású hitelkonstrukcióval válthatók ki, azonban néhány pénzügyi partnerünk lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben lakáscélú kölcsönnel rendelkezünk, akkor azt szintén lakáshitellel válthassuk ki. Ez azért kedvező, mert lakáshitelek kamata kedvezőbb a szabad felhasználású konstrukciók kamatánál.

Hogyan történik a jelzáloghitel kiváltása

Jelzáloghitel kiváltásakor a kölcsönszerződés megkötését követően a folyósító pénzintézet elutalja az adott banknak, az általa kiadott hivatalos igazoláson szereplő fennálló tartozás összegét, majd ezt követően állítja ki a korábbi hitelt nyújtó pénzintézet a jelzáloghitel törlési papírját, ami alapján az illetékes földhivatalnál törlésre kerül a korábban bejegyzett kölcsön.

Jelzáloghitelek esetleges kiváltása előtt az iránt érdemes elsőként érdeklődni a kölcsönt folyósító banknál, hogy amennyiben Ön szeretné visszafizetni fennálló tartozását, akkor mekkora összegre számíthat. A havonta esedékes törlesztések ugyanis a kamatot és tőkét egyaránt csökkentik, de arról a pénzintézet tud csak pontos tájékoztatást adni, hogy mekkora összeget tesz ki pontosan a fennálló tőketartozás.

A fennálló tartozás összegének ismeretében Ön is könnyen tájékozódhat az aktuális havi törlesztő részletek nagyságáról a honlapunkon található jelzáloghitel kalkulátor segítségével, mellyel forint, euró és svájci frank alapú hitelkonstrukciók törlesztése egyaránt kiszámolható.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a vonatkozó jogszabály által meghatározott finanszírozási hányadot egyik devizanem esetén sem szabad túllépni.

Hitelkiváltás esetén fenti finanszírozási korlátokat abban az esetben nem kell figyelembe venni, ha a felvenni kívánt hitelösszeg nem haladja meg a kiváltásra fordítandó összeget.

Jelzálog alapú kölcsön kiváltásakor a hitelszerződés megkötése utána a folyósító bank nem közvetlenül a hitelfelvevőnek, hanem a korábbi hitelezőnek utalja el a fennálló tartozásnak megfelelő összeget. Majd az átutalás és hitelkiváltás után kerül sor a korábbi hitel törlési papírjának kiadásra, ami alapján, az illetékes földhivatal törli a korábbi jelzáloghitelt.

A hitelkiváltás költségei

Hitelkiváltás esetén minden olyan költséget meg kell fizetnie, amiket a kiváltandó hitelnél is, a bank által már egyszer megfizetett. Ilyen például:

 • Értékbecslés – kb.: 30 000 forint
 • Közjegyzői okiratba foglalás díja – a hitelösszeg 0,5-1%-a
 • Folyósítási díj, jutalék – a hitelösszeg 1-2%-a
 • Földhivatali díjak – kb.: 30 000 ft

Bankpartnereink azonban az év folyamán többször hirdetnek díjkedvezményt, így egy-egy díjelengedési akció során a fenti díjtételek jelentős része megspórolható.

A legjobb ajánlatok

Prémium hitelek a legkedvezőbb kamatokkal és részletekkel! Az elmúlt hónapokban problémamentesen és időben fizetett hiteleit egyes pénzintézetek rendkívül kedvező feltételekkel tudják kiváltani. A hitelkiváltás során a bank kockázatát jelentősen csökkenti, hogy a meglévő hiteleit Ön pontosan fizette, ami arra enged következtetni, hogy az új kölcsönét, aminek havi törlesztő részlete még alacsonyabb lesz, szintén pontosan fogja majd fizetni a jövőben. Természetesen a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat Ön akkor tudja elérni, ha a kiváltani kívánt hitelénél nem volt több napos fizetési késedelem sem.

Fizetési nehézségei vannak? Hitelkiváltás lehet a megoldás?

Amennyiben jelenlegi hitelének törlesztése problémát jelent Önnek, akkor a hitelkiváltás előtt - első körben - mindenképpen konzultáljon a hitelt folyósító bankjával. Próbálja meg futamidejét növelni vagy kérjen átmenetileg türelmi időszakot, ami alatt csak kamatot és kezelési költséget kell fizetnie.

Amennyiben a korábbi hitelt folyósító banknál nincs lehetőség fenti engedményekre, akkor nagyon fontos, hogy még időben lépjen, hiszen egy rosszul vagy egyáltalán nem fizetett hitelt másik pénzintézet már egyáltalán nem vált ki.

Vonja össze meglévő hiteleit és csökkentse jelentősen havi kiadásait! Több hitelt fizet egyszerre több különböző bank részére és egyik sem a legkedvezőbb kamatozású? Kérje Szakértőink ajánlatát, akik számszerűsíteni fogják Önnek, hogy mennyivel fog kevesebbet fizetni, amennyiben meglévő kölcsöneit összevonja egyetlen jelzálog alapú hitelre. Meglévő személyi kölcsöneinek havi részletét nem tudja jelentősen csökkenteni, ha azt másik személyi kölcsönnel váltja ki. Nagymértékű törlesztő részlet csökkenést csak akkor tud elérni, ha fedezetlen hitelét ingatlanfedezettel biztosított hitelre cseréli.

Számoljon oldalunkon és kérjen személyre szabott ajánlatot:

Honlapunk lehetőséget kínál személyre szóló adósságrendező hitelajánlat kérésére is. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni ajánlatkérő űrlapunkat. A Hitelnet szakértői 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot illetve elkészítik az Ön számára ideális ajánlatot. A legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlatok mintegy 20 Bankpartnereink legkedvezőbb hitelkonstrukciói közül kerülnek ki az Ön igényeihez szabottan. A Hitelnet kollégái által elkészített ajánlat minden esetben díjmentes és nem jár semmiféle kötelezettséggel. Az ajánlatok kérhetők egy meghatározott összegre és futamidőre vonatkozóan vagy kérheti egy adott devizanemű konstrukció összehasonlítását különböző hitelösszeg és futamidő esetén is.

Irodáink személyre szóló ajánlata nem csupán a legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök aktuális törlesztő részletét, azok kamatait és esetleges kezelési költségeit, valamint Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) tartalmazzák, hanem megtudhatja azok járulékos költségeit is. Hitelkiváltás mérlegelésénél ugyanis nem elhanyagolható tényező a felmerülő költségek tétele.

Az adósságrendező hitelkérelem benyújtását megelőzően Szakértőink felmérik az Ön hitelképességét és elvégzik az ügylet előzetes hitelbírálatát. Mindez az Ön érdekében történik, hiszen ez által elkerülhető, hogy a hitelkérelem beadását követően illetve esetleges értékbecslési költség kiegyenlítése után kerüljön visszautasításra hiteligénylése.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

182 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Érdeklődnék, van-e lehetőség bárlistásoknak hitel ügyintézésben?

Jó napot!
Szeretném megkérdezni, hogy ha BAR listás vagyok, nem számíthatok hitelre, hogy kiváltsam?

Tisztelt iroda!
Szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e bárlistásnak a hitelfelvétel. Van egy kisebb Provident hitelünk is, amiatt még nem szerepelünk a bárlistán, viszont férjem régebbi tartozása miatt felkerült a listára. Lehetséges lenne egy kölcsön, amiből mindent ki tudnánk fizetni?

Tisztelt Hiteliroda,
van két hitelem ezt a két hitelt szeretném kifizetni és egy hitelt fizetni.
Tudnak ebben segíteni?

Tisztelt Hiteliroda,
van két hitelem ezt a két hitelt szeretném kifizetni és egy hitelt fizetni.
Tudnak ebben segíteni?

Felmondott, végrehajtás alá került, majd közben banki megállapodás értelmében a mai napig rendszeresen törlesztett hitelt szeretnék kiváltani.
Van-e bármely lehetőség BAR listásként, egyedi elbírálást követően hitelhez jutnom, hiszen a kialakult helyzet egy korábbi élethelyzet maradványa, viszont jelenlegi körülményeim lehetővé teszik a rendszeres törlesztést, természetesen a kényszerű megállapodástól eltérő vállalható és tisztességes feltételek mellett.
Köszönöm!

Felmondott, végrehajtás alá került, majd közben banki megállapodás értelmében a mai napig rendszeresen törlesztett hitelt szeretnék kiváltani.
Van-e bármely lehetőség BAR listásként, egyedi elbírálást követően hitelhez jutnom, hiszen a kialakult helyzet egy korábbi élethelyzet maradványa, viszont jelenlegi körülményeim lehetővé teszik a rendszeres törlesztést, természetesen a kényszerű megállapodástól eltérő vállalható és tisztességes feltételek mellett.
Köszönöm!

Tisztelt Hitelnet!
Szeretnék kb. 1 200 000 forint hitelt felvenni. A lakhelyem árverés alatt áll ( nem az én hibámból). A tulajdonosnak van még 3 tartozása, amit a béréből vonnak le már évek óta. Megbíztam egy faktoring céget a tartozások csökkentése miatt. Ez a hitel arra kellene, hogy a kisebb tartozás ki legyen fizetve a bank felé. Munkaviszonyom folyamatos, de most váltok munkahelyet, ahol magasabb a jövedelem. Szándékomban áll az összes hitelt visszafizetni, ami van a házon, csak ne legyen elárverezve! Nem akarok az utcára kerülni semmiképpen!
Várom válaszát köszönettel!
Andrea

Tisztelt címzett!
Érdeklődni szeretnék, hogy a jelenlegi jelzálog kölcsönömet hitelkiváltással, másik bankhoz át tudnám-e vinni kedvezőbb kamatot biztosító lakáshitel formájában? Tehát a hitelkiváltással együtt a hitel fajtája is változna.
Köszönettel:
Károly

Tisztelt Cím!
Az alábbi probléma lépett fel. Jelenlegi munkahelyemen 5 éve dolgozom, határozatlan szerződés, havi átlag nettó jövedelem 170.000 + éves 366.000 cafetéria.
Párommal ketten élünk lakás saját az Ő átlag keresete 210.000, havi kiadásunk a háztartásra 55.000 (rezsi). Minden hitelem OTP-s. Jelenleg van egy fennálló 320.000-es folyószámla hitel, 900.000 személyi kölcsön és 700.000 hitelkártya adósság.
Elmaradás nincs, viszont a magas kamat és megemelkedett törlesztés miatt soha nem fogok a nullára jutni. Több banknál is voltam 2.000.000 Ft-os hitelkiváltás ügyében, viszont minden banknál a rendszer visszautasított, amit az ott dolgozók sem érettek.
Kedves OTP-hez befáradva és ezeket elsorolva lehetőségeket kértem. Amire egyetlen egyet ajánlottak: hitelkártya zárolása havi törlesztéssel, amire a a teljes visszafizetendő összeg 1.450.000 Ft, személyi kölcsön törlesztése most 23.000 + ennek a törlesztése lenne 25.000, amire összesen már elég brutális ilyen kis összegre.
Tanácsát és válaszát köszönöm.

Tisztelt Szakértő!
Szeretnénk kiváltani 2db jelzálog (szabfelh.) és 1 db személyi kölcsönünket, és szükségünk volna szabadon felhasználható pénzösszegre is. Az igényelni kívánt kölcsön 25,5 millió forint. Tőketartozások kb. 23m. Fedezetként bevonható ingatlan értéke kb. 35-40m (Pest megye).
Keressük azt a bankot, ahol a legkedvezőbb a részlet 20 évre. 45 évesek vagyunk, kettőnk havi jövedelme 410 e Ft. Eltartott nincs. Sajnos a keresőkbe vegyes hitelek kiváltására nem találtunk kalkulátort. Az itt lévő törlesztési ajánlatokhoz képest 15-20 ezer forinttal többet mondanak a bankfiókban.
Segítségüket előőre is köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kérdésem az lenne, hogy van egy OTP Faktoring Zrt.-nek átadott hitelem. A faktor céggel kötöttem egy új megállapodást, melyet 4 éve rendszeresen törlesztek bankszámláról utalva.
Van rá mód, hogy a negatív KHR listáról lekerüljek? Illetve, hogy más baktól kiváltás céljára hitelhez jussát így? Mert 2029-ig szól a megállapodás, és 2 millió Ft a tőketartozás.
Válaszukat előre is köszönöm,
Orsolya

Üdv!
Az oldalukon azt láttam, hogy az Oberbank nem foglalkozik hitelkiváltással. Ez valóban így van? Az Oberbank nem váltja ki más bankok lakáscélú jelzáloghitelét? Máshol nem találtam erről érdemleges információt, ezért fordultam Önökhöz.
Segítségüket előre is köszönöm!
Üdv: Imre

Szeretném kiváltani a hitelemet. Van-e rá lehetőségem? Deviza formában állapították meg az OTP-nél, de forintban fizettem. Sajnos már sok idő eltelt, hogy nem tudom fizetni.

Tisztelt cím.
Sajnos nem adott semmi lehetőséget a bank, sem a havi törlesztő részlet csökkenését, sem futamidő hosszabbítást nem engedett. Végrehajtásra kerül sor most már biztos.
Mit tehetek, hova forduljak? Fizetnék, csak múlt hónapban elhunyt nevelő anyukám. Rám hagyta házát. Így azt is biztos elárverezik.
Köszönöm segítségüket.
Adósságrendező hitelről van szó. Nagyon kellemetlen számomra, fizetnék csak kevesebb törlesztő részletet, de nem engedik.

Szeretnék 1.6 millió forint hitelt átvezetni OTP faktoringtól. Nettó 200 ezer a fizetésem.

Tisztelt Hitelnet!
Két hónapja vettem egy házat, amit a bank alacsony összeggel értékelt fel, így személyi kölcsönt is fel kellett vennem a vásárláshoz. Jelenleg felújítás alatt van az épület. A tulajdoni lapra a szocpol miatt a magyar állam illetve a hitelt nyújtó bank is be van jegyezve.
A kérdésem az lenne, hogy a ház felújítása után – amennyiben az új értékbecslés engedi – lehet-e jelzálog alapú hitelkiváltást indítani a személyi kölcsön kiváltására az alacsonyabb kamat reményében? Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Tímea

Tudnának segíteni felmondott jelzálog esetén?
Köszönöm.

Egy éve vettünk fel az OTP-től 7.500.000 Ft szabad felhasználású jelzáloghitelt 3 havi kamatperiódussal 20 éves futamidőre. A terv egy rövidtávú, magas hozamú befektetés volt, de mire folyósították a hitelt, nem tudtunk élni a lehetőséggel. Találtunk más, valamivel hosszabb távú befektetési lehetőséget. A felvett hitelből van még kb. 2 millió Ft-unk. Így kb 5.5 millió Ft-ot szeretnénk felvenni 10, 15 vagy 20 évig fix kamattal. 15-20 éves futamidőben gondolkodunk. Férjem 63 éves, én 49 éves vagyok.
Az OTP-n kívül melyik bank jöhet számításba?
Gyors válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Olyan bankot keresek, ahol legalább 75 éves korig adnak hitelt.vSzeretnénk kiváltani és összevonni a hiteleinket, de mivel mindjárt 70 éves leszek nem tudom, ezt hol tehetem meg.
Kérem válaszukat.
Köszönöm szépen.

Jó napot!
Kérdésem a következő. Édesanyámnak van egy jelzáloghitele a lakáson, ő sajnos meghalt és még intéződnek a papírok. Úgy néz ki, a nevemre lesz írva a fennmaradó hitel, továbbra is törlesztem. De nekem van más banknál is hitelem és szeretném kiváltani mindkettőt, hogy kevesebb törlesztőm legyen.
Van-e rá lehetőség, hogy hitelt kapjak, ha a lakás a nevemen lesz és melyik pénzintézet az, amelyik segítene ebben. Havi jövedelmem 135-140 ezer forint, kiadásaim 90 ezer forint.

Ki szeretném váltani meglévő hitelem. Sürgősen szükségem lenne most pénzre, de csak akkor tudok hozzájutni, ha a meglévőt rendezni tudom. Lehet átutalással is rendezni.

Jelenleg fizetek 70 ezer Ft devizahitelt, ezenkívül 58 ezer Ft provident, havi 10 ezer Ft-ot kezesként, amit a húgom férjével vett fel, ezen kívül örököltem apukám nevén felvett kölcsönt 1998-ban. Szeretném a kis adósságokat egyben lerendezni. A devizahitel az OTP Faktoringnál van, amit 2037-ig kell még fizetnem.
Mit lehetne tenni, hogy kiváltsam, kifizessem a kis összegeket és fizetném tovább a devizahitelt?
Erre szeretnék megoldást.
Köszönettel:
Sz-né

Azt szeretnem megtudni, hogy vehetek-e fel úgy hitelt, hogy kiváltom a hiteltartozásomat?
Köszönöm.

T. Cím!
Jelzáloghitelünk van, melynek jelenleg fennálló összege 3.120 e Ft, havi törlesztő részlet 44.790.-Ft, hátralévő év 8 év. Szeretném, ha segítenének a legjobb ajánlattal, szeretném a jelzáloghitelt egy másik /jobb lehetőségre cserélni/.
Tisztelettel: M-né

T. Hitelnet,
Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy lakáshitel és személyi kölcsön együttes kiváltására milyen lehetőségeket látnak.
Köszönettel:
Ferenc

Jó estét!
Az adósságrendező hitel után érdeklődnek, hogy hogyan és ki igényelheti?
Aktív baros vagyok.

Jó napot!
Ma voltam OTP-ben, adósságrendező hitelt igényeltem, komlói OTP-nél, de még választ nem kaptam.
Előre is köszönöm.

Jelzálog alapú forintos hitelem van családi házamon, 2/3 rész enyém, 1/3 Édesanyámé. Édesanyám adóstárs, és jelzálogba adta lakását is. 13 év van hátra a visszafizetésig. Szeretném másik banknál felvenni a jelzáloghitelt kedvezőbb kamatozással 10.000.000 Ft összegben. Ház becsült ára 40.000.000 Ft. Soha nem volt elmaradásom a fizetéssel, állandó munkaviszonyom van külföldön kb. 650.000 Ft.
Kérdésem: ki tudom-e venni a jelzálogból Édesanyám lakását ezzel a cserével? Adhatok-e Édesanyámnak és fiamnak haszonélvezeti jogot?

Üdvözlöm.
Szeretném meglévő kettő db, azaz van lakáscélú felújítási hitelem és személyi kölcsön ingatlanfedezetre hitelt kiváltani egy hitelre. Feleségemmel adós és adóstársak vagyunk. A hitel most körülbelül 9.000.000 Ft, havi törlesztője 84.000 Ft. Ezt szeretném lejjebb faragni. A feleségemmel most válok és átvállalom a hitelt. Még 10 év van hátra a végéig.
Remélem tud segíteni.

182
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x