Adósságrendező hitel, hitelkiváltás kalkulátor: Hitelnet.hu
 • 15 éves tapasztalat, több ezer sikeres ügyintézés
 • Egyedi kedvezmények, melyekkel akár több tízezer forintot takaríthat meg
 • Szinte mindenre kiterjedő összehasonlító elemezések szakértőink segítségével

Adósságrendező hitel, hitelkiváltás feltételei

Csökkentse hiteleinek havi törlesztő részleteit a Hitelnet.hu segítségével! Deviza vagy forint alapú hitelt vett fel? Mi megmutatjuk, mennyivel kellene havonta kevesebbet fizetnie.

Számoljon kalkulátorunkkal és megmutatjuk, mennyivel kellene kevesebbet fizetnie minden hónapban.

Tudnivalók hitelkiváltás, adósságrendezés esetén

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, hogy adósságrendező hitel esetén mik azok a legfontosabb tényezők, amikkel mindenképpen tisztában kell lennie:

Hitelkiváltás esetén több feltételnek kell egyidejűleg megfelelni, mely feltételek a hitel fedezetéül felajánlott ingatlanra, a hiteligénylők nettó jövedelemére és munkaviszonyuk időtartamára, meglévő és egyúttal kiváltandó hiteltörlesztésük szerződésszerű teljesítésére, valamint egyéb személyi feltételekre vonatkoznak.

Az ingatlanfedezettel szemben támasztott követelmények:

A fedezetül bevont ingatlan hitelbiztosítéki értékének legalább a 3 millió, bizonyos konstrukciókban minimum a 4,5 millió forintot el kell érnie, de van olyan bankpartnerünk is, amely által kedvező kamattal kínált adósságrendező hitel igénylésének feltétele a legalább 6 millió forint forgalmi értékű ingatlanfedezet. További fontos feltétel, hogy az ingatlan nem állhat végrehajtási eljárás alatt.

A hiteligénylők jövedelmével szemben támasztott feltételek

A hiteligénylő és háztartása jövedelmének el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét, de ez nem minden esetben elegendő a pozitív hitelbírálathoz. Az elvárt jövedelem nagysága függ a felvenni kívánt hitelösszegtől és a háztartás létszámától, ezen belül pedig az eltartott gyermekek számától is. Minden hitelkonstrukciónál elvárás, hogy a hiteligénylő jelenlegi munkaviszonya legalább 3 hónapja meg legyen az adott munkahelyen, de néhány pénzintézet azt is vizsgálja, hogy az ügyfél összességében rendelkezik-e legalább egy éves folyamatos munkaviszonnyal. A munkavállaló nem állhat felmondás alatt, s a munkáltatóval szemben sem lehet felszámolási, végelszámolási, vagy csődeljárás.

A kiváltandó hitelekkel kapcsolatos előírás

Hitelkiváltás esetén az igénylés alapfeltételein túl egy plusz követelménynek is meg kell felelni. Ez a problémamentes hitelmúlt igazolása. A bankok ugyanis csak olyan kölcsönt váltanak ki, melyet az adós szerződésszerűen törlesztett, és amelynek egyenlege nem mutat elmaradást.

Hitelkiváltás esetén hivatalos igazolást kell benyújtani a fennálló tartozás összegéről, mely igazolásnak tartalmaznia kell azt is, hogy az ügyfél rendelkezik-e lejárt tartozással. Amennyiben van hátraléka, akkor a hitelkiváltás feltétele, hogy a hátralék kiegyenlítésre kerüljön. Felmondott hitel kiváltására azonban nincs lehetőség.

A szerződésszerű hiteltörlesztést az utolsó 3-6 havi törlesztési bankszámla kivonat bemutatásával lehet igazolni, továbbá a korábbi hitelnyújtótól is kérhető olyan nyilatkozat, mely a problémamentességet igazolja. Hátralékos, nem szerződésszerűen törlesztett kölcsön, felmondott hitel kiváltását a bankok elutasítják.

Személyi feltételek

A banki hitelügyintézés minden esetben a hiteligénylők adatainak KHR rendszerben való lekérdezésével indul. Amennyiben a hitelt felvenni szándékozó ügyfél adatai szerepelnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben, vagy közismertebb nevén a BAR listán, akkor a pénzintézetek többsége kizárja őt a hitelezhetők köréből. Pénzügyi partnereink egyikénél van azonban lehetőség hitelkiváltásra abban az esetben, ha az ügyfél KHR státusza legalább 6 hónapja passzív. A passzív státusz azt jelenti, hogy a hátralékos tartozás már kiegyenlítésre került.

További feltételek:

 • Legalább a mindenkori minimálbér összegét elérő igazolt jövedelem.
 • Minimum 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszony a jelenlegi munkahelyen. Vállalkozói jogviszony esetén legalább 1 éve fennálló egyéni vagy társas vállalkozás.
 • A hitelkiváltó ügylet biztosítékaként ingatlant kell bevonni. Ez elsősorban lakóingatlan lehet, de emellett több pénzintézet elfogadja fedezetként a hétvégi házat, nyaralót is.
 • A fedezeti ingatlan értékének el kell érnie legalább az 5-6 millió forintot.
 • A hitelkiváltást kérő személy adatai nem szerepelhetnek a Központi Hitelinformációs Rendszerben (BAR lista) negatív tartalommal. Aktív, passzív BAR lista egyaránt kizáró ok.

Milyen hitelek válthatók ki?

A hitelkiváltó kölcsönök az alábbi hiteltípusok kiváltására vehetők igénybe: szabad felhasználású vagy lakáscélú jelzáloghitelek, gyorskölcsönök, áruhitelek, autóhitelek, hitelkártya tartozások, ingatlanfedezet nélküli személyi hitelek, stb.

Mekkora hitelt kaphatok a kiváltás során?

A felvehető adósságrendező jelzáloghitel összege általában nem lehet nagyobb, mint a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi értékének 60-70-80 %-a. A maximálisan adható hitelkiváltó kölcsön összegét az ingatlanfedezet értéke és az igénylők jövedelme, hitelezhetőségi limitje alapján határozzák meg a bankok. A forgalmi érték 90-100 %-ig igényelhető hitelkondíciók a banki szigorítások következtében teljesen eltűntek a hazai bankok kínálatából.

A jövedelemvizsgálat során a hitelezhetőségi limitet a pénzintézeteknek 2010. június 10-től kezdve kötelező megállapítaniuk. Ezt általában a leendő adós igazolt jövedelme alapján teszik. A hitelezhetőségi limit azt az összeget jelenti, melyet az adós havonta a meglévő és a felvenni kívánt kölcsöneinek törlesztésére fordíthat.

Milyen devizanemben igényelhető hitelkiváltó kölcsön?

A pénzügyi válság óta már szigorú szabályok rögzítik a pénzintézetek által nyújtható jelzáloghitelek devizanemét. Továbbra is megengedett a deviza alapú hitel kiváltásra, ám ezek többsége ma már nem található meg a bankpiacon. Svájci frank és japán jen alapon egyik pénzügyi partnerünk sem kínál adósságrendező jelzáloghitelt. A kölcsön jelenleg forint és euró alapon érhető el.

Milyen hosszú futamidőre vehető fel a hitelkiváltó kölcsön?

A hitelkiváltó jelzáloghitelek futamideje általában 20-25 év, de van olyan bankpartnerünk ahol 35 évre is kérhető az adósságrendező hitel abban az esetben, ha az adós, az adóstárs vagy az ügyletbe bevont kezes közül legalább az egyik személy életkora nem haladja meg a 75. életévet a hitel lejáratakor.

A hitelkiváltás menete

A hitelkiváltó hitelek folyósításakor a bank nem az ügyfél bankszámlájára utalja a kölcsönt, hanem a korábbi hitelt folyósító bank által megadott számlaszámra érkezik a fennálló tartozás összege, mely alapján kiadásra kerül a kiváltott jelzáloghitel törlési kérelme. Ha a hitelkiváltáson felül szabad felhasználású rész is megilleti az ügyfelet, akkor annak folyósítása a törlési kérelem földhivatalba való beadása után történik a hiteligénylő bankszámlájára.

Számoljon oldalunkon és kérjen személyre szabott ajánlatot:

Honlapunk lehetőséget kínál személyre szóló adósságrendező hitelajánlat kérésére is. Ehhez nem kell mást tennie, mint kitölteni ajánlatkérő űrlapunkat. A Hitelnet pénzügyi Tanácsadói 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot illetve elkészítik az Ön számára ideális ajánlatot. A legkedvezőbb hitelkiváltó ajánlatok mintegy 20 Bankpartnerünk legkedvezőbb hitelkonstrukciói közül kerülnek ki az Ön igényeihez szabottan. A Hitelnet kollégái által elkészített ajánlat minden esetben díjmentes és nem jár semmiféle kötelezettséggel. Az ajánlatok kérhetők egy meghatározott összegre és futamidőre vonatkozóan vagy kérheti egy adott devizanemű konstrukció összehasonlítását különböző hitelösszeg és futamidő esetén is.

Irodáink személyre szóló ajánlata nem csupán a legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönök aktuális törlesztő részletét, azok kamatait és esetleges kezelési költségeit, valamint Teljes Hiteldíj Mutatóját (THM) tartalmazzák, hanem megtudhatja azok járulékos költségeit is. Hitelkiváltás mérlegelésénél ugyanis nem elhanyagolható tényező a felmerülő költségek tétele.

Az adósságrendező hitelkérelem benyújtását megelőzően a Hitelnet Tanácsadó felmérik az Ön hitelképességét és elvégzik az ügylet előzetes hitelbírálatát. Mindez az Ön érdekében történik, hiszen ez által elkerülhető, hogy a hitelkérelem beadását követően illetve esetleges értékbecslési költség kiegyenlítése után kerüljön visszautasításra hiteligénylése.

A legjobb ajánlatok

Prémium hitelek a legkedvezőbb kamatokkal és részletekkel! Az elmúlt hónapokban problémamentesen és időben fizetett hiteleit egyes pénzintézetek rendkívül kedvező feltételekkel tudják kiváltani. A hitelkiváltás során a bank kockázatát jelentősen csökkenti, hogy a meglévő hiteleit Ön pontosan fizette, ami arra enged következtetni, hogy az új kölcsönét, aminek havi törlesztő részlete még alacsonyabb lesz, szintén pontosan fogja majd fizetni a jövőben. Természetesen a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat Ön akkor tudja elérni, ha a kiváltani kívánt hitelénél nem volt több napos fizetési késedelem sem.

Fizetési nehézségei vannak?

Lakástakarék kalkulátor

Akár évi 72 ezer Forint állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás

Részletek

Amennyiben jelenlegi hitelének törlesztése problémát jelent Önnek, akkor a hitelkiváltás előtt – első körben – mindenképpen konzultáljon a hitelt folyósító bankjával. Próbálja meg futamidejét növelni vagy kérjen átmenetileg türelmi időszakot, ami alatt csak kamatot és kezelési költséget kell fizetnie.

Amennyiben a korábbi hitelt folyósító banknál nincs lehetőség fenti engedményekre, akkor nagyon fontos, hogy még időben lépjen, hiszen egy rosszul vagy egyáltalán nem fizetett hitelt másik pénzintézet már egyáltalán nem vált ki.

Vonja össze meglévő hiteleit és csökkentse jelentősen havi kiadásait! Több hitelt fizet egyszerre több különböző bank részére és egyik sem a legkedvezőbb kamatozású? Kérje Szakértőink ajánlatát, akik számszerűsíteni fogják Önnek, hogy mennyivel fog kevesebbet fizetni, amennyiben meglévő kölcsöneit összevonja egyetlen jelzálog alapú hitelre. Meglévő személyi kölcsöneinek havi részletét nem tudja jelentősen csökkenteni, ha azt másik személyi kölcsönnel váltja ki. Nagymértékű törlesztő részlet csökkenést csak akkor tud elérni, ha fedezetlen hitelét ingatlanfedezettel biztosított hitelre cseréli.

Legfrissebb bejegyzések hitelkiváltás, adósságrendezés témában:

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

Hozzászólások
 • Terézia szerint:

  Olyan bankot keresek, ahol legalább 75 éves korig adnak hitelt.vSzeretnénk kiváltani és összevonni a hiteleinket, de mivel mindjárt 70 éves leszek nem tudom, ezt hol tehetem meg.
  Kérem válaszukat.
  Köszönöm szépen.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Terézia!
   Van olyan hitelintézet, ahol 75 év a hitelfelvétel felső korhatára. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a bővebb információk birtokában Szakértőink ismertetni fogják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókat! Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Gy-né szerint:

  Ki szeretném váltani meglévő hitelem. Sürgősen szükségem lenne most pénzre, de csak akkor tudok hozzájutni, ha a meglévőt rendezni tudom. Lehet átutalással is rendezni.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   A megadott adatok alapján nem tudunk pontos tájékoztatást adni. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez elsőként kérjük, töltse ki online adatlapunkat.

 • Sz-né szerint:

  Jelenleg fizetek 70 ezer Ft devizahitelt, ezenkívül 58 ezer Ft provident, havi 10 ezer Ft-ot kezesként, amit a húgom férjével vett fel, ezen kívül örököltem apukám nevén felvett kölcsönt 1998-ban. Szeretném a kis adósságokat egyben lerendezni. A devizahitel az OTP Faktoringnál van, amit 2037-ig kell még fizetnem.
  Mit lehetne tenni, hogy kiváltsam, kifizessem a kis összegeket és fizetném tovább a devizahitelt?
  Erre szeretnék megoldást.
  Köszönettel:
  Sz-né

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Adósságrendező hitel felvételére megfelelő jövedelem- és ingatlanfedezettség esetén lenne lehetőség akkor, ha adatai negatív információval nem szerepelnek a KHR rendszerben. Ha ez a feltétel teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetleges hitellehetőségeket.

 • Tibor szerint:

  Azt szeretnem megtudni, hogy vehetek-e fel úgy hitelt, hogy kiváltom a hiteltartozásomat?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tibor!
   Adósságrendező hitel felvételével kiválható a fennálló hiteltartozás, amennyiben annak törlesztése szerződésszerű. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

 • Ferenc szerint:

  T. Hitelnet,
  Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy lakáshitel és személyi kölcsön együttes kiváltására milyen lehetőségeket látnak.
  Köszönettel:
  Ferenc

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   Ahhoz, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjunk adni az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő, legkedvezőbb hitelkiváltó kölcsönökről, bővebb információkra lenne szükség (ingatlanfedezettség, jövedelmi helyzet, kiváltandó kölcsönök összege, stb). Ezért kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják a lehetőségekről. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés díjmentes!

 • Jolán szerint:

  Jó estét!
  Az adósságrendező hitel után érdeklődnek, hogy hogyan és ki igényelheti?
  Aktív baros vagyok.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Jolán!
   Aktív BAR lista esetén bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség adósságrendező hitek igénylésére.

 • Lajos szerint:

  Jó napot!
  Ma voltam OTP-ben, adósságrendező hitelt igényeltem, komlói OTP-nél, de még választ nem kaptam.
  Előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Lajos!
   A hitelbírálat eredményéről az érintett bankfiók tud Önnek tájékoztatást adni.

 • Marika szerint:

  Hitelkiváltást keresek, 4,7 millió Ft-ra lenne szükségem.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Marika!
   Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! A további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják az elérhető hitelkiváltó konstrukciókról!

  • János szerint:

   Nyugdíjas vagyok! Szeretnék hitelt felvenni, mindenhol vissza utasítanak…miért megy ez ilyen nehezen?

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves János!
    Kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Az esetleges hitellehetőségekről Szakértőink a további részletek ismeretében tudnak személyre szabott tájékoztatást adni.

 • Anikó szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Szeretnék kiváltani 2 db hitelt. Az egyik az én nevemen van, viszont a másik a volt sógornőmén.
  Van lehetőség arra, hogy hitelkiváltással az új hitel csak az én nevemen legyen?
  Előre is köszönöm a választ.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   Hitelkiváltó kölcsön esetén a bankok általában előírják, hogy a kiváltandó hitel adósának az újabb ügyletben is szerepelnie kell. Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylésével – amennyiben megfelelő a jövedelem- és ingatlanfedezettség – elvileg megoldható hogy a kölcsön csak az Ön nevén legyen. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Gábor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  3 éve elváltam, most rendeznénk a vagyonmegosztást. Olyan megállapodást kötnénk, amiben (ha kiváltom az exemet a hitelből), az exem lemondana a tulajdonrészéről. Azonban a családi házon 2 (OTP) jelzáloghitel van. A kettő összege 7.200.000 Ft. Örököltem pénzt, így ezt az összeget csökkenthetném, de tudnom kell megoldható-e, hogy a maradék összeget kiválthatom. Sajnos a minimálbérre vagyok bejelentve. “Természetesen” KRH listás vagyok, de pozitív értelemben.
  Érdeklődnék, mekkora az az összeg, amit kiválthatok.
  Maradok tisztelettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gábor!
   Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást fognak Önnek készíteni az elérhető hitelkonstrukciókról.

 • Pál szerint:

  Tisztelt Hitelnet
  Előnytelen kamatozású hitelemet és egy folyószámlahitelt szeretnék kiváltani, szükség esetén számla átmozgatással is (bérátutalás). A hitel törlesztője 46.431 Ft/hó/8 év, a folyószámla hitel 200.000 Ft, havi jövedelmem 145.000 Ft. Nincs késedelmem, negatív KHR bejegyzésem. 6. éve dolgozom a jelenlegi munkahelyen, határozatlan idejű munkaszerződéssel. Ingatlanfedezettel nem tudom kiváltani. Alapvetően a törlesztőt szeretném csökkenteni és a folyószámla hitel költségeit kiejteni annak megszüntetése után. A szükséges kiváltó összeg kb. 2.400.000 Ft lenne és 7 éves futamidőt szeretnék.
  (ha kell még: van egy 16.910 Ft-os havi törlesztőjű jelzáloghitelem).

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Pál!
   Ingatlanfedezet bevonása nélkül sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező konstrukciót ajánlani.

 • József szerint:

  Szeretném kiváltani meglévő hiteleimet: autóhitel és személyi kölcsön. 3 000 000 Ft-ra lenne szükségem. Szeretnék egy olyan bankot találni, ahol ez lehetséges. Nyugdíjas vagyok.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Kedvező hitelkiváltó kölcsön igényléséhez ingatlanfedezet szükséges. Ha ez megoldató, kérjük töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a legkedvezőbb konstrukciókat!

 • Sz.-né szerint:

  Személygépkocsim fedezeteként 2008-ban hitelt vettem fel 1.476.000 Ft-ot,CHF 8712, lejárat 2018. 2016.januárban kaptam elszámolást, tartozásom még CHF 3555.-, forintból eredő korrekció plusz 1.196.331, majd amikor átváltásra került a CHF forintra az új adatok hátralévő tartozás 1.953.854 Ft – befizetve már 2.031.087 Ft – új lejárati határidő 2029.03.01., új törlesztő részlet 26.500 Ft, korábban 21.230 Ft volt.
  Úgy érzem ebből a csapdából az életben nem jutok ki és már a kocsim fedezete sem lesz elég, hiszen Skoda Fábia kombi 2006-os évjáratú, remélem nem vizsgálják felül.
  Köszönettel.
  Sz.-né

 • Anikó szerint:

  Szeretném a meglévő hiteleimet kiváltani, ami kettő személyi hitel, egy folyószámla hitel. Havi 120-130 ezer a jövedelmem.
  Maguk szerint kaphatnék 3-4 millió forintos hitelt?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Anikó!
   A hitelkiváltásra ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

  • Veronika szerint:

   Szeretnénk kiváltani a hiteleinket. Páromnak van bejelentett munkahelye 7 éve lesz jövőre! 2 kiskorú gyerekünk van, én gyesen vagyok itthon!
   Van egy kocsihitelünk, amit 10 évre vettünk fel és 8 éve lesz, hogy fizetjük és most még ráraktak 6 évet. Van személyi kölcsönünk, meg van cetelemnél is hitelünk! Tudjuk fizetni minden hónapban rendesen, de ki akarjuk váltani egy nagyobbat felvenni és egyet fizetni!

   • Hitelnet.hu szerint:

    Kedves Veronika!
    Kedvező adósságrendező hitel felvételéhez ingatlanfedezet bevonása szükséges. Ha ez megoldható, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készítenek Önöknek az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban a teljes körű hitelügyintézés is díjmentes!

 • Marika szerint:

  Kérem a segítségüket. OTP faktornak nem tudunk 60 000 forintot fizetni havonta, nincs annyi pénzem.

 • Katalin szerint:

  Szeretnék érdeklődni. Jelzáloghitelt akarunk felvenni. Beadtuk a hiteligénylést, meg.volt az értékbecslés, amit mondanom sem kell jóval áron alul becsülték. Arra szeretnék válasz kapni, hogy a kamat egy jelzáloghitelnél nem alacsonyabb? Mert nekünk úgy volt leírva, hogy 2,4 millióra 90 hónap alatt 50.000 Ft részlet mellett a dupláját kellene vissza fizetni.
  Kérem a segítségüket, amit előre is köszönők, mert még nem értünk a végére.
  Tisztelettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Katalin!
   Nem ismerve az ügylet részleteit – az adott hitelkonstrukció típusát, az Önök jövedelmi helyzetét – sajnos nem tudunk tájékoztatást adni az Önök által elérhető legkedvezőbb kondíciókról.
   A jóváhagyott hiteltermék részleteiről az érintett bankfiókban kérhetnek részletes tájékoztatást.

 • Margó szerint:

  Szeretném kiváltani a hiteleimet kedvezőbbre, mert most van kettő személyi hitelem, ami 45.000 forint és még van mellette provídentem, ami heti 10.000 ezer forint. A bérem 105.000 és határozatlan a munkaviszonyom.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Margó!
   A leírtak alapján kedvező hitelkiváltási lehetőséget csak ingatlanfedezet bevonásával tudunk ajánlani. Amennyiben megoldható az ingatlanfedezet, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Róbert szerint:

  KHR listás vagyok. Szeretnék hitelkiváltásra 800.000 Ft személyi kölcsönt felvenni. Tartozásom 430.000 Ft. Nyugdíjam 112.000 Ft.
  Van-e lehetőségem?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   A KHR lista miatt bankpartnereinknél sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre.

 • Veronika szerint:

  Tisztelt hitelnet.
  Provident hitelemet szeretném kiváltani. Nettó jövedelmem 85 ezer forint. Határozatlan idejű szerződésben dolgozom 2014. szeptembertől. Mivel egész magas a törlesztésem, nehezen tudom fizetni, ezért kérném a hitelkiváltást. Ingatlannal nem rendelkezem.
  Köszönöm mielőbbi válaszát.
  Üdv.
  Veronika

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Veronika!
   Nettó 85 ezer forintos jövedelem esetén kedvező hitelkiváltó kölcsönt ingatlanfedezet nélkül sajnos nem tudunk ajánlani.

 • Barbara szerint:

  Üdvözlöm!
  Provident hitelt szeretnék kiváltani, negatív khr-ben nem szerepelek. Nettó munkabérem: 95.000-124.000 Ft. Azért írtam a két számot ,mert teljesítményben dolgozom és a legkevesebb fizetésem 95.000 Ft, a legtöbb 124.000. Plusz ehhez kapok családi pótlékot, gyest, tartós betegségi támogatást, összesen: 51.550 Ft-ot. Határozatlan időre van munkaszerződésem.
  Üdvozlettel: B.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Barbara!
   Kedvező hitelkiváltási lehetőség ingatlanfedezet bevonásával érhető el. Amennyiben erre van lehetősége, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink személyre szabottan fogják tájékoztatni az elérhető hitelkonstrukciókról. Amennyiben nem tud ingatlanfedezetet bevonni, személyi hitel igényét IDE kattintva jelezheti.

 • László szerint:

  Jó napot.
  Van egy jelzálog és egy autólízing hitelem. A kettő kb. 5 millió forint, két banknál. Elmaradásom nincs. A csok bevonásával jogosult lehetek a hitelkiváltásra? Kb. 7 éves futamidőre?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   A CSOK hitelkiváltásra nem használható fel. A hitelkiváltás jelzálog alapú adósságrendező hitel felvételével történhet. Személyre szóló, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • József szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Két tartozásomat szeretném jelzálog alapú hitellel kiváltani. Az igazolható minimálbérem kevésnek bizonyul.
  Kérdésem az lenne, hogy 83 éves édesanyám lehet-e adóstársam?
  Köszönöm válaszát!
  József

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves József!
   Édesanyját fizetőképességet javító adóstársként életkora miatt sajnos nem fogadják el a bankok.

 • József szerint:

  Üdvözlöm!Adósságrendező hitel érdekelne nem jelzálogalapú!Hitelkártyáimat és személyi kölcsönömet szeretném “egyesíteni” illetve ha sikerül megszüntetni tehát nem szeretnék több felé sokat fizetni hanem egy helyre kevesebbet.Ugyanis van jelzáloghitelem is azzal jelenleg nincs gondom ezt többfelé fizetést szeretném megszüntetni,nem beszélve a havi törlesztőrészletek csökkenéséről.Ilyen hiteleket is közvetítenek?Szerencsére nincs elmaradásom,nem vagyok “BAR” listás,fix jövedelmem van.
  Köszönöm a választ

  • Hitelnet szerint:

   Kedves József!
   Fedezet nélküli adósságrendező hitelekkel tanácsadóink nem foglalkoznak. Tekintse meg pénzügyi partnereink online személyi kölcsön ajánlatait, melyek száma napról napra növekszik, hamarosan szinte valamennyi lehetőség elérhető lesz oldalunkon.

 • László szerint:

  Tisztelt Cím!
  Olyan kérdésünk lenne, hogy van egy lakás melyet megvennénk CSOK-ra valamint hitelre (minden kritériumnak megfelelünk a 10 millióhoz Mi is Feleségemmel és a lakás is amit vennénk).
  Következő lenne a kérdésünk.
  Az eladó ragaszkodik az egyik Bankhoz, csak úgy tudjuk megvenni, ha az által a Bank által intézzük a hitelezési folyamatot (így fogadott el 10%-kal kevesebb önerőt, foglalónak/előlegnek tehát amennyink van). Nos nem a legjobb konstrukciójú Bankról van szó, szívünk szerint máshol vennénk fel, de csak így megoldható ennyi önerővel. Kérdésünk annyi lenne, hogy ha megkapjuk ott a hitelt (akár az államilag támogatottat), akkor van olyanra lehetőség, hogy kiváltsuk később egy számunkra jobb konstrukciójú jelzálog alapú lakáshitellel? Ha van, akkor mennyi idő után lehet kiváltani? Azt gondolom, hogy ha államilag támogatott hitelt veszünk fel, akkor a kiváltott hitellel elveszítjük a támogatást, az addigi kamattámogatást, ilyenkor amit odáig kaptunk, utólag vissza kell ilyen esetben fizetni?
  Válaszukat előre is Köszönjük.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   Ha találnak jobb konstrukciójú lakáshitelt, van lehetőség a támogatott hitel kiváltására anélkül, hogy az addig kapott kamattámogatást vissza kellene fizeti. A hitelkiváltás azonban csak piaci kamatozású lakáshitellel oldható meg, támogatott hitellel ne.
   Az elérhető legkedvezőbb lakáshitel megismeréséhez kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink személye szóló, díjmentes hitelajánlatot készítenek Önöknek!

 • Renáta szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Meg szeretném kérdezni, hogy mi a menete a hitelkiváltásnak. Amikor átutalják a kiváltandó bank számlaszámára a kiváltott összeget, akkor a kiváltott banknak vissza kell jelezni, hogy megkapták és hogy törlésre kerül. Ezt személyi kölcsön függvényében kérdezem.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Renáta!
   A hitelkiváltást követően az érintett bank kiad egy igazolást a személyi kölcsön megszűnéséről.

   • Renáta szerint:

    Tisztelt Hitelnet!
    Az előző kérdésemhez még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy neked ad ki igazolást a megszűnésről a bank vagy annak a banknak, aki kiváltja a hitelt?

    • Hitelnet.hu szerint:

     Kedves Renáta!
     A korábbi hitel megszűnéséről az adósnak állít ki igazolást a bank.

 • Zoltán szerint:

  Jó napot!
  Arról szeretnék érdeklődni, hogy én hitelkiváltó kölcsönt szeretnék felvenni. De bár listán vagyok és még a hitelemből van 100 000 Ft hátralék. Tudok-e önöknél hitelhez folyamodni? A célom az, hogy a bár listáról kikerüljek.
  Előre is köszönöm a válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   A BAR lista kizárja a hitelfelvétel lehetőségét, ezért sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkiváltó konstrukciót ajánlani.

 • szita jános szerint:

  Tisztelt szakértő!
  Nekem van 9,5M-os hitelem és ezt szeretném kiváltani más banknál, mert a saját bankom elutasította, de nem tudom, hogy miért!
  Van-e erre lehetőség?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves János!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják a hitelkiváltási lehetőségekről!

 • Nikolett szerint:

  Tisztelt Szakértő.
  Elvileg passzív bárlistás vagyok és szeretnék hitelt felvenni, hogy a hitelemet rendezzem.
  Lehetséges-e valamilyen módon?
  El lehet Önöket érni valami telefonszámon?
  Előre is köszönöm válaszukat.
  Tisztelettel.
  Nikolett

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nikolett!
   Passzív BAR listásként bankpartnereink egyikénél van lehetőség hitelfelvételre, de csak akkor, ha a passzív státusz legalább 6 hónapja fennáll. A hitelfelvételhez ingatlanfedezet szükséges. Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodával. Irodáink elérhetőségét ITT találja.

 • Nesztlinger szerint:

  Azzal a gonddal fordulok önökhöz, fizetem a kölcsönöm, össze szeretném hozni egy helyre. Így felkerültem a bárlistára, de fizetve van minden. Szeretnénk segítséget kérni.
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nesztlinger!
   Negatív tartalmú BAR lista esetén nincs lehetőség adósságrendező hitel igénybevételére bankpartnereinknél, így sajnos nem tudunk Önnek megfelelő hitelkonstrukciót ajánlani.

 • Ibolya szerint:

  Érdeklődni szeretnék. Volt egy hitelkártyánk, amit használtunk. Egyre magasabb lett a törlesztése. Kivaltottuk adósságrendező hitellel. Sajnos sok probléma összejött és újból kellett használnunk a hitelkártyát.
  Kérdésem az lenne, hogy igénybe tudjuk-e venni újból az adósságrendező hitelt, mert meg szeretnénk szüntetni a hitelkártyát. Ha ki tudnánk váltani, kevesebb lenne a törlesztésünk.
  Segítségüket köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ibolya!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni tudják arról, hogy milyen feltételek mellett van lehetőség az adósságrendezésre!

 • Németh Ferenc szerint:

  Jelzáloggal terhelt ingatlant szeretnék venni részletre. Kérhető a szocpol ebben az esetben?
  Szerződés szerint mire kifizetjük a vételárat, addigra a ház tehermentes lesz. De előleget kér az eladó. Ezt szeretném fizetni a szocpolból.
  Üdv.
  Ferenc

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ferenc!
   A szocpolt a vételár utolsó részeként folyósítják a hitelintézetek, így az előleg kifizetésére a támogatás sajnos nem vehető igénybe.

 • Loretta szerint:

  Elváltam, egyedül is kiválthatom a hitelemet? 12 millió Ft. Adóstársam nincs. Jól keresek.
  Köszönöm válaszát!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Loretta!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatják a hitelkiváltási lehetőségekről és azok feltételeiről!

 • András szerint:

  Tisztelt Tanácsadó!
  Meglévő forintosított hitelemet kedvezőbbre szeretném cserélni hitelkiváltással.
  1. Mi történik, ha felmondom régi bankomnál a szerződést 60 napon belül, és az új választott bank az előzetes ajánlatukkal ellentétben a minősítési eljárás során elutasítja a hitelkérelmet? Köteles-e a régi bank "visszafogadni"? Melyik jogszabály rendelkezik erről?
  2. Előfordulhat-e, hogy az új bank még a szerződéskötés napján is egyoldalúan változtathat a hitelezés feltételein? Meddig köti a bankot az ajánlata, van-e ajánlati kötöttség?
  Üdvözlettel:
  András

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   1. Ha felmondja a hitelszerződését, de a másik hitelnyújtó elutasítja hitelkérelmét, akkor információink szerint az elszámoló levélben leírtak alapján mehet tovább a hitel.
   2. A szerződéskötés napján a bank már nem változtathat egyoldalúan a feltételeken, hiszen a szerződéskötés előtt 7 nappal az adósnak meg kell ismernie a szerződésben foglaltakat. Az ajánlat nem köti a bankokat.

 • Tibor szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Az elszámolás és forintosítás után a gyűjtőszámlámon maradt 67 ezer forint a 10,5 millió tőketartozás mellett. Szeretném kiváltani a hitelemet egy másik banknál felvett hitellel, de a hitelügyintézők tanácstalanok ezzel a fennmaradó összeggel kapcsolatban. Csak akkor tudom kiváltani a hitelt, ha előbb kilépek az árfolyamgátból? Félek, hogy kicsúszok a 60 napos felmondási határidőből. Már csak 3 hetem van.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tibor!
   Véleményünk szerint a gyűjtőszámlán maradt összeg is kiváltható az újabb kölcsönnel.

 • Ildikó szerint:

  Ingatlanfedezet nélküli hitelt szeretnék felvenni, 3.000.000 Ft-ot Melyik bank adna? Amúgy ez hitelkiváltás lenne! Havi munkabérem 150.000 Ft.
  Válaszukat köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Ildikó!
   3 millió Ft összegű hitel felvételéhez bankpartnereinknél ingatlanfedezet szükséges. Ha ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Edit szerint:

  Szeretném kedvezőbbre váltani forintosítás utáni jelzálog hitelemet, 3 vagy 12 havi BUBOR referenciakamathoz kötött, illetve 3 vagy 5 éves kamatperiódusú változó kamathoz kötött kamatozással. A kérdésem, hogy milyen hatással van a havi törlesztő részletre, ha a BUBOR a következő kamatperiódusban emelkedik?
  Mennyivel kell többet fizetni?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edit!
   A választott kamatperiódus lejárata után magasabb törlesztő részletet kell fizetnie, ha a referenciakamat mértéke emelkedik. Az, hogy mennyivel kell többet fizetni, függ a kamatemelkedés mértékétől, a hitelösszegtől, futamidőtől, stb. Pontos tájékoztatást irodáinkban telefonon, személyesen vagy online ajánlatkérést követően kaphat.

 • Bandi szerint:

  Az autóhitel elszámolása közel 3,5 millió Ft összeget hozott ki. Milyen módon lehetne ezt a hitelt egy másik hitellel esetleg kiváltani, illetve CHF-ben is kiválthatom-e?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Bandi!
   Hitelkiváltásra ingatlanfedezet bevonásával lenne lehetőség. A hitelkiváltó kölcsönök forint alapon érhetők el. Amennyiben szeretné megismerni a hitelkiváltó jelzáloghiteleket, kérjük, küldje el online ajánlatkérését!

 • Erika szerint:

  Édesapám 71 éves, jelzáloghitelt és kisebb hiteleket vett fel. Teljesen eladósodott. Létezik olyan hitel, ami kedvezőbb számukra? Vagy hitelkiváltás kedvezőbb kamatozással? Mivel nyugdíjasokról van szó, létezik olyan, hogy teljesen 100%-ig levonják a nyugdíját, sőt még nem is elég. 3 milliót vett fel. Közel 8 éve fizeti. A devizahiteles megsegítő program sem lett kedvező hatással, mert csak havi 1000 forinttal lett kevesebb a törlesztése. A házban még rajtuk kívül lányuk és családja él 2 kiskorú gyermekkel. A fiataloknak nincs munkahelyük, és a szüleim tartják el őket is. Mit tehetnénk? Sajnos az eladósodás miatt és a magas törlesztés miatt nem tudják már fizetni a házat. Félő, hogy utcára kerülnek.
  Kérem válaszoljon.
  Tisztelettel.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Erika!
   Hitelkiváltásra pontosan törlesztett, elmaradás nélküli hitelek esetén van lehetőség. Amennyiben ez teljesül, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják az esetleges hitelkiváltó konstrukciókat!

 • Attila szerint:

  Tisztelt Címzett!
  "Annak idején" rajtam kívül álló okok miatt /azután az én hibámból is/ felhalmozódtak a hitelek. Megharagudtam a világra, bankra is… Majd aktív BAR-osként találtam magam a listán. Szeretném kirendezni a hiteleket. KB. 2,5 millió forintot szeretnék felvenni. Sajnos mindenhol falakba ütközöm, pedig a magyarországi éhbérekhez képest jól keresek. Ingatlanom nincs, csak kezes állna mellém. Hihetetlen, hogy ha valaki elbukik, ez a vezetés nem hagyja helyre állni. Megoldást szeretnék! Végre!
  Kérném tanácsát! Elegem van, hogy senki nem tudott idáig segítséget / tanácsot nyújtani.
  Köszönettel: Attila

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Attila!
   Jelenleg minden pénzintézetnél feltétel, hogy a hiteligénylők adatai negatív tartalommal nem szerepelhetnek a BAR listán. Emiatt sajnos nem tudunk Önnek megfelelő adósságrendező hitelkonstrukciót ajánlani még kezes bevonásával sem.

 • Farók Jánosné szerint:

  3.000.000 Ft kiváltó hitelt kaphatnék-e 5 évre? 128.000 Ft a nyugdíjam, 68 éves, ingatlan haszonélvezője vagyok.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Ennyi információ alapján sajnos nem tudjuk megmondani, hogy lehetséges-e az adósságrendező hitel felvétele. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják!

 • Adrienn szerint:

  Ha van egy adósságom egy banknál és már rendelkezem jövedelemmel, vehetek-e fel adósságrendező hitelt, hogy azt kirendezzem, mert az új hitelt már tudnám törleszteni, de már szerepelek lehetséges a KHR listán.
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Adrienn!
   Először a KHR lista kérdésének kellene utánanéznie a számlavezető banknál. Ha ugyanis adatai negatív tartalommal szerepelnek a KHR listán, akkor bankpartnereinknél sajnos nincs lehetősége adósságrendező hitel felvételére.

 • Éva szerint:

  Üdvözlöm,
  Hitelkiváltásra vennék fel szabad felhasználású kölcsönt 5 évre. A kiszámíthatóság miatt nem szeretném, ha a kamat, vagy a törlesztőrészlet emelkedne a futamidő alatt.
  Melyik konstrukciót ajánlja?
  Üdvözlettel,
  Éva

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Éva!
   Szinte az összes bank kínál olyan hitelkiváltó konstrukciót, ahol a kamat és így a törlesztő részlet 5 éves futamidőre fixálható. Ahhoz, hogy Szakértőink megtalálják az Ön igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelőt, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • milák csabáné szerint:

  Van nekem FHB hitelem svájci frankban számolva, de problémák merültek a fizetésben. Lassan elveszítem a lakásom, de én ezt nem akarom. Nem lehetne ezt egy hitelkiváltással megoldani?
  Kérem, hogy tudnának-e ez ügyben segíteni?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Hitelkiváltás esetén pénzügyi partnereinknél feltétel a kiváltandó kölcsön problémamentes törlesztése. Elmaradással rendelkező hitelt sajnos nem váltanak ki.

 • Hajdú Csaba szerint:

  Tisztelt Cím!
  Van egy lakáshitelem, amely 2012. januárban kezdődött 5.000.000 HUF értékű, 15 éves, havi 65.000 HUF fix forint alapú és még 12 évig tart.
  Ezt szeretném kiváltani mindenképpen egy rövidebb idejű, például 10 éves és mindenképpen FIX Forint alapú hitelre, amely ennél a havi törlesztő részletnél alacsonyabb lehet. Erre szeretnék ajánlatot kérni Önöktől!
  Tisztelettel megköszönve a segítséget: Csaba

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   Személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunk megismeréséhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat! Ahhoz, hogy megtaláljuk az Ön számára legkedvezőbb hitelkiváltó konstrukciót, bővebb információkra lenne szükség.

 • Csaba szerint:

  Üdvözlet!
  KHR listán vagyok, de hiteleimet szeretném rendezni egy összegben egy hitelkiváltó kölcsönnel. Van-e erre lehetőség ingatlanfedezet nélkül? Nettó bérem 150.000.- Ft.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Csaba!
   KHR lista esetén sajnos nincs lehetőség hitelfelvételre egyik banknál sem.

 • Zoltán szerint:

  Üdvözlöm.
  Van Erste deviza jelzáloghitelem és egy Merkantil devizahitel autóra.
  Szeretném kiváltani mindkettőt egy nagyobb összegű hitelkiváltó hitellel.
  Jelenlegi hiteleim havi törlesztő részleteinek összege 140.000 Ft.
  Hitelkalkulátoruk adatai alapján, ha felvennék önöktől 7 millió Ft-ot 10 év futamidőre forint alapon, nem okozna gondot a havi 70-80 ezer Ft-os havi törlesztő, hisz logikus, hogy mégsem 140 ezer.
  Kérdésem az lenne, hogy önöknél van-e lehetőségem ilyen hitel igénybevételére? Nagy segítség lenne.
  Köszönettel.
  Zoltán

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Zoltán!
   Kedvező hitelkiváltó kölcsön felvételéhez ingatlanfedezet bevonása szükséges. Amennyiben ez megoldható, kérjük, küldje el online ajánlatkérését és Szakértőink ismerteti fogják a legkedvezőbb hitelkonstrukciókat!

 • K.-né szerint:

  A KHR listán negatív információ nem szerepel, viszont egyösszegű tartozás igen. Ezt szeretném egy hitellel kifizetni kezes és fedezet nélkül. Nettó jövedelem: 70.000 Ft munkabérből.
  Mik a lehetőségeim?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Asszonyom!
   Szerződésszerűen törlesztett hitelek kiváltására kedvező konstrukciót csak ingatlanfedezet bevonásával tudunk ajánlani.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket