fbpx

Építési hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre építési hitel ajánlatunkat.

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Építési hitel igénylésben segít a Hitelnet!

Banki építési hitel kalkulátorok egy helyen

Banki építési hitel kalkulátorok egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki építési hitel ajánlatot.

20 év alatt több ezer építési hitek szerződésben segítettünk

20 év alatt több ezer építési hitek szerződésben segítettünk

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer építési hitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb építési hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb építési hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz építési hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Építési hitel szakértőnk visszahív telefonon

Építési hitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb építési hitek ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Díjmentes építési hitel ügyintézés

Díjmentes építési hitel ügyintézés

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, építési hitel ügyintézésünk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható építési hitelek

Biztonságos, kiszámítható építési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

Tekintse meg Magyarország vezető pénzintézeteinek legkedvezőbb építési hitelei a Hitelnet.hu segítségével. Építkezni szeretne? Építési hitel igénylésén gondolkodik? Forint alapú államilag támogatott hitelt szeretne felvenni? Esetleg szocpol támogatást is igényelne, de nincs tisztában a lehetőségekről és szeretne szakértőhöz fordulni?

Építési hitel

Tekintse meg a jelenleg elérhető legjobb hitel lehetőségeket a legalacsonyabb törlesztő részletekkel hitelkalkulátorunkban. Hitelszakértőnk ismertetik a részleteket és számszerűsítik a különbségeket az egyes banki lehetőségek között.

Milyen hitelt válasszak?

Építési hitel állami kamattámogatással és piaci kamattal igényelhető jelenleg. A kettő közötti alapvető különbség az, hogy támogatott építési hitelnél az állam kamattámogatás formájában hozzájárul a havi törlesztő részlet megfizetéséhez, míg piaci kamatozás esetén az érvényes piaci kamatláb alapján kerül megfizetésre a havi törlesztés.

A kamattámogatás jogosultságtól függően 5 vagy 20 évig jár. A támogatott időszak lejárata után az aktuális piaci kamatláb lesz a meghatározó, aminek alapján havonta meg kell fizetni a törlesztő részletet. A kamattámogatás mértékéről és feltételeiről bővebben a Támogatott építési hitel kategória alatt olvashat.

Azt elöljáróban érdemes megemlíteni, hogy az államilag támogatott építési hiteleknek szigorúbb feltételei, követelményei vannak, mint a piaci kamatozású építési hitelkonstrukcióknak. A támogatott hitelek személyi feltételeit, illetve például a számlabemutatási kötelezettséget jogszabály rögzíti.

A piaci kamatozású és támogatott építési hitelek között a devizanemet illetően nincs különbség. Valamennyi építési hitelkonstrukció kizárólag forint alapon érhető el minden pénzintézetnél.

Fontos tudni!

Az építési hitel a lakáshitel egyik fajtája, a felvett összeget lakás és családi ház építésére is fordíthatjuk. Maximális futamideje 35 év. A bankok minden esetben vizsgálják a lakásépítő életkorát, ugyanis építési hitel 18 éves kortól igényelhető, s a kölcsön lejáratakor az adós nem lehet 70 évnél idősebb. Ez alól csak néhány bankpartnerünk tesz kivételt, mely az építési hitel felvételét az igénylő 72 illetve 75 éves koráig is lehetővé teszi.

A felvehető építési hitel összegének meghatározása a lakásépítő jövedelmi helyzetétől és az építeni kívánt lakóingatlan várható jövőbeni értékétől függ, de nem lehet figyelmen kívül hagyni az építési hitelek jogszabályban rögzített finanszírozási arányát sem.

Ha az adós jövedelmi helyzete is lehetővé teszi, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával természetesen növelhető a hitelösszeg. Egy építési hitelügyletbe legfeljebb 3 ingatlan vonható be. A plusz ingatlannak nem kell az adós nevén lenni, de tulajdonosának szintén részt kell vennie a hitelügyletben és hozzájárulni a hitelnyújtó jelzálogjogának adott ingatlanra történő bejegyzéséhez.

Az építési hitelek sajátossága, hogy nem egy összegben, hanem szakaszosan történik a hitelfolyósítás. Törlesztési kötelezettség mindig csak a kifolyósított hitelösszegnek megfelelően merül fel.

Milyen lakásra lehet költeni az építési hitelt?

A bankoknak az épített lakásra és a megvásárolt telekre is elvárásai vannak, egyrészt az építési telek se lehet alacsony értékű, valamint az épített lakásnak is komfortosnak kell lennie, tehát rendelkeznie kell például fürdőszobával, wc-vel, konyhával, valamint fűtéssel és vízellátással is. A bankok jellemzően megadnak egy minimális összeget  az ingatlan forgalmi értékének (körülbelül 6 millió forint), amit az építkezés befejeztével el kell érnünk.

Építési hitelek esetén szakaszos folyósítás

Az építési hitel folyósítása – csakúgy, mint a lakásvásárlási kölcsönöké – a saját erő felhasználását követően történhet. Építkezés esetén ez azt jelenti, hogy nem a készpénz, mint saját erő felmutatása szükséges, hanem beépítésre kell kerülnie a rendelkezésre álló építőanyagnak, vagyis meghatározott készültségi fokot kell elérni.

De honnan lehet tudni, hogy mekkora készültséget kell elérni a hitel első részletének folyósításáig? Az építési hitelek mellékletekét költségvetést kell benyújtani az építés munkálatairól, majd a költségvetés összegét le kell fedni a saját erővel és a hitellel. Ez alapján megállapítható, hogy az adott összegű saját erő hány százalékot jelent készültségi fokban, s az milyen konkrét munkálatokat foglal magába.

Példaként, ha a költségvetés 17 millió forintról szól, s Ön 8 millió forint készpénzzel rendelkezik, akkor ez az összeg 47 százalékos készültségi foknak felel meg, vagyis önerőből 47 százaléknak megfelelő munkálatokat kell elvégezni, ami azt jelenti, hogy meg kell lennie a födémszerkezetnek, a tetőfedésnek, illetve bent kell lenni a válaszfalaknak. Ha a költségvetés összegéhez képest a saját erő összege ennél alacsonyabb vagy magasabb, akkor értelemszerűen ennél kevesebb vagy több munkálat elvégzése szükséges. Minden kifolyósított hitel után műszaki szakértő ellenőrzi az elvégzett munkálatokat.

Építési hitel esetén a saját erő és a hitel összegének nem csupán a költségvetést kell lefednie, hanem az önerő-hitel arányát úgy érdemes meghatározni, hogy a hitel elegendő legyen az építkezés finanszírozására. Amennyiben ugyanis a használatbavételi engedély megszerzése előtt elfogy a felhasználható hitelösszeg, akkor utána már nagyon nehéz finanszírozni az ingatlan építési munkálatait. Ilyen esetben pótköltségvetést kell benyújtani, amit nem biztos, hogy elfogad az adott bank. Ha engedélyezi is a pénzintézet a pótköltségvetés alapján történő kiegészítő hitel felvételét, akkor is plusz időt és kiadást fog jelenteni ez az Ön számára.

Amennyiben építkezésre szeretnénk hitelt igényelni, akkor az alábbi lehetőségek közül választhatunk jelenleg:

Államilag támogatott, forint alapú hitelek:

 • A futamidő első 20 évében az állam a hitel kamatéra támogatást nyújt. Az állam elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását támogatja. Ez alapján kerültek kialakításra az életkorral kapcsolatos elvárások is:
 • Az adós akkor jogosult államilag támogatott építési hitel igénylésre, ha:
 • 35 év alatti és legfeljebb egy gyermeket nevel,
  Legalább 2 gyermeket nevel, de nem idősebb az igénylők (szülők) közül senki sem 45 évnél.
 • Támogatott hitel esetén a költségvetés 70 %-át számlákkal kell minden esetben igazolni.
 • A kamattámogatással igényelhető hitel célja olyan lakóingatlan építése lehet (az átalakítás nem minősül támogatott hitelcélnak), melynek ÁFÁ-t is tartalmazó építési költségvetése telekár nélkül nem magasabb, mint:
  • Megyei jogú városokban és Budapesten a 25 millió forint,
  • Egyéb településeken a 20 millió forint.
 • Az igényelhető támogatott hitel összege építkezéshez:
  • Budapesten illetve megyei jogú városokban 12,5 millió forint
  • Más településeken 10 millió forint

A kamattámogatott hitel további feltételeiről honlapunkon bővebben is olvashat.

Piaci kamatozású, támogatás nélküli építési hitel forint alapon

 • Amennyiben az igénylő nem felel meg a törvényi előírásoknak és nem jogosult támogatott hitel igénylésére, akkor jelenleg csak forint alapú, nem támogatott hitel felvételére van lehetősége. Árfolyamkockázattal ebben az esetben nem kell számolni, hiszen a hitel forint alapú. A piaci kamatozású hiteleknél nem kell a költségvetés 70 % - t számlákkal igazolni.
 • Az igényelhető hitel felső összege nem lehet magasabb, mint a várható jövőbeli érték 80 %-a, de csak abban az esetben, ha az igénylők rendelkeznek a bank által elvárt megfelelő mértékű és összegű jövedelemmel.
 • Építkezésre igényelhető hiteligénylés során a bank minden esetben az adható hitel összegét az ingatlan várható jövőbeli értéke alapján határozza meg. Ennek megállapítása a bankkal szerződésben álló műszaki szakértők feladata.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Az egyébként szokásos dokumentumokon felül ebben az esetben a bank az alábbi dokumentumok benyújtását is előírja:

 • Építési engedély (jogerőre emelkedett)
 • Műszaki tervdokumentáció
 • Költségvetés, melyet a kivitelező készített el

Milyen támogatások és hitelek igényelhetőek az építkezésre?

Az építkezést akár szabad felhasználású hitelből vagy lakáscélú támogatásból is finanszírozható, így akár a családi otthonteremtési kedvezményből (CSOK-ból), személyi kölcsönből, valamint babaváró hitelből is építkezhetünk.

Amennyiben jelzálog alapú hitelt választunk, az építési telek alapján fogják meghatározni a hitelként adható összeget, személyi kölcsön esetén pedig számolni kell azzal, hogy ingatlanfedezet nélkül magasabb lesz a kamat.

CSOK támogatáshoz egy gyermek esetén 600 ezer forint, két gyermek esetén 2,6 millió forint, három gyermek esetén 10 millió forint vehető fel. A legtöbb bank önerőként számolja a kapott összeget akkor, ha már meglévő gyermekre igényeltük a támogatást.

A babaváró hitel akkor érdemes választani, ha gyermekeket tervezünk, ráadásul a harmadik gyermek megszületése után a kölcsön teljes tartozását elengedik. Babaváró hitel esetén a kölcsön összege 75%-os támogatást jelent, így fedezi az építkezéshez szükséges önerőt is.

Hasonlítsa össze az építési hiteleket, számolja ki kalkulátorunk segítségével

Az építési hitelek akár 30-35 éves futamidőre is felvehetők, ha az igénylő életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. évet. A különböző futamidőre igényelt építési hitelek törlesztő részletét online kalkulátorunk segítségével könnyen összehasonlíthatja, majd ez alapján dönthet az Önnek megfelelő időtávról.

Online Hitelszámolónk abban is segít, hogy a kamattámogatott és támogatás nélkül nyújtott konstrukciókat a törlesztő részlet alapján összevesse. Kalkulátorunkból az is kiderül, hogy támogatott építési hitel esetén az 5 éves kamattámogatott időszak lejárata után várhatóan mekkora összegű havi törlesztéssel számolhat.

Az építési hitelek összehasonlításában Szakértőink is készséggel állnak rendelkezésére. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból nemcsak az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékekről és azok aktuális kamatának mértékéről tájékozódhat, hanem megismerheti az igénylése során felmerülő járulékos költségeket is, ami ugyancsak fontos szerepet játszik az optimális építési hitel kiválasztásában.

Ha az építési hitelek összehasonlítását illetően újabb kérdés jutott eszébe, amire nem kapott választ a korábban feltett és megválaszolt kérdésekből sem, akkor kérdezze Ön is online Hitelszakértőinket!

Ha az építési hitel kalkulátor által számolt törlesztés elnyeri tetszését, akkor az igénylés feltételeiről érdeklődjön a irodáiban és Partnereinél! Tájékoztatás telefonon és személyesen egyaránt kérhető. Az építési hitelek összetettsége miatt talán érdemesebb személyesen felkeresni az Ön lakóhelyéhez legközelebb található irodát. Tanácsadóink az építési hitelügylet elindítása előtt előzetes hitelbírálatot is végeznek!

Építési hitelkérelmet akkor lehet elindítani, ha a kölcsönigénylő rendelkezik az ehhez szükséges dokumentumokkal, melyek a következők: az illetékes építési hatóság által kiadott építési engedély, az építési engedély jogerőre emelkedése, tervdokumentáció és műszaki leírás.

Egyénre szabott építési hitelajánlatunkat online is kérheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

85 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!

Melyik bank nem kéri az ÉMI engedélyt könnyűszerkezetes házépítéshez?
Ahol elutasítottak: Erste, Budapest Bank, OTP, K&H

Köszönöm

Tisztelt Hitelnet!
Építkezés kezdetén vagyunk, generálkivitelező végzi, az e-naplót megnyitottuk. 1 gyerekre akarunk felvenni CSOK-ot, az 5%-os ÁFA visszaigénylés miatt elsősorban, de lehet, hogy építési hitelt is igénybe kell vennünk (lakás eladás/hitel). A CSOK igénylését mikor kell elkezdenem, illetve, ha hitelt is akarunk majd felvenni, azt lehet-e később felvenni. A CSOK-ot hamarosan igényelnénk ha kell, de a hitelt még nem tudjuk, hogy fel kell-e vennünk. Mivel 1 gyereket vállalunk, így piaci hitel lenne a hitel, ha jól tudom. Lehet-e ha a CSOK-ot az építkezés elkezdését követően 4-5 hónappal igénylem meg, ez az 5%-os visszaigénylését befolyásolja-e, illetve, ha hamarabb kell igényelnem a CSOK-ot, akkor, ha a hitelt később veszem fel, az Nekem mennyivel rosszabb…
Úgy tudom, hogy CSOK+hitel (építkezési, piaci) igénylése egyszerre célszerű, de, hogy alakul, ha nem egy időben lenne, illetve a CSOK-ot mikor kell igényelnem?
Köszönettel!

Kedves Hitelnet!
Úgy hallottam, hogy építési hitel elbírálásakor a bankok komolyabban figyelembe veszik, hogy az ingatlan milyen/mekkora településen van.
Pl. 20 millió építési hitelt egy 50 milliós házra Budapest környékén engedélyeznek. De ugyanezt egy Fejér megyei kis településen már nem, mert a ház építés után sem fog ott ennyit érni.
Ez igaz? Tényleg van ilyen szempont?
Köszönöm!

Telekvásárláshoz és lakóház építéshez milyen hitel, milyen futamidővel és kamattal?
Családalapítás előtt, de egyedül vagyok.
Kérem szíves szakértői segítségüket.

Jó napot.
Szeretnék házépítésre hitelt felvenni. Kezdő tőkével nem rendelkezem. Külföldi munkaviszonyom van 8 éve. A jövedelmem meghaladja a 700e Ft-ot. A feleségem szintén kinti jövedelemmel rendelkezik. 1 gyermekünk van és 1 úton van. Haza szeretnénk költözni. A telek megvan már.
Van esélyem hitelt felvenni Magyarországon vagy tudna valami más alternatívát javasolni?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
Az önök „Építési Hitel” kalkulátora, új ház építése esetén listázza a BudaPest bankot is.
Ebben a Bankban ilyen konstrukció építkezésre nem érhető el, csak ingatlan jelzáloghitel, azonban önök mégis listázzák mint ajánlat építési hitelekre. Kérdésem az lenne, a többi ajánlat esetén a többi bank valóban ad Építési hitelt, vagy a kalkulátoruk nem veszi figyelembe a bankok kínálatait?
További kérdés/tájékoztatás hasznos lenne, hogy egyes bankok Építési hitelek esetén.

Tisztelt Hitelnet,
Az önök „Építési Hitel” kalkulátora, új ház építése esetén listázza a BudaPest bankot is.
Ebben a Bankban ilyen konstrukció építkezésre nem érhető el, csak ingatlan jelzáloghitel, azonban önök mégis listázzák mint ajánlat építési hitelekre. Kérdésem az lenne, a többi ajánlat esetén a többi bank valóban ad Építési hitelt, vagy a kalkulátoruk nem veszi figyelembe a bankok kínálatait?
További kérdés/tájékoztatás hasznos lenne, hogy egyes bankok Építési hitelek esetén.

Azt az információt kaptam, hogy a könnyűszerkezetes építkezésnél a hitel folyósítása csak a 85% készültségi fok felett kezdődik. Igaz ez? Ha nem, akkor hány %-tól kezdődik a folyósítás.
Köszönettel.
Imre

Azt az információt kaptam, hogy a könnyűszerkezetes építkezésnél a hitel folyósítása csak a 85% készültségi fok felett kezdődik. Igaz ez? Ha nem, akkor hány %-tól kezdődik a folyósítás.
Köszönettel.
Imre

Kedves Hölgyem/Uram!

Építési hitel (CSOK, piaci is) felvételéhez milyen munkaviszonyra vonatkozó követelmények jellemzőek? Konkrét eset: munkahelyváltáson gondolkozom, ez esetben a korábbi munkaviszony és az új munkaviszony között nem lenne szünet, de az új munkahelyen próbaidő várható. Az új munkaviszony hányadik hónapjában várható leghamarabb sikeres hitelbírálat? (feltéve, hogy minden más feltételnek megfelelek)

Köszönettel,
Balázs

Kedves Hölgyem/Uram!

Építési hitel (CSOK, piaci is) felvételéhez milyen munkaviszonyra vonatkozó követelmények jellemzőek? Konkrét eset: munkahelyváltáson gondolkozom, ez esetben a korábbi munkaviszony és az új munkaviszony között nem lenne szünet, de az új munkahelyen próbaidő várható. Az új munkaviszony hányadik hónapjában várható leghamarabb sikeres hitelbírálat? (feltéve, hogy minden más feltételnek megfelelek)

Köszönettel,
Balázs

Tisztelt Hitelnet,
Lakóhelyemen és körzetében sajnos elkeserítő állapotú és/vagy árú házakat találok csak, ezért azon gondolkodom, hogy SIP panelos vagy konténerház lenne a jó megoldás számomra, egyrészt a kedvező árfekvés, másrészt a hagyományoshoz képest rövidebb építkezési idő miatt.
Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy jó eséllyel ezeket egy bank sem fogja megfinanszírozni, de mégis érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen megoldást lehetne találni erre.
Köszönöm előre is!
József

Tisztelt Hitelnet,
Lakóhelyemen és körzetében sajnos elkeserítő állapotú és/vagy árú házakat találok csak, ezért azon gondolkodom, hogy SIP panelos vagy konténerház lenne a jó megoldás számomra, egyrészt a kedvező árfekvés, másrészt a hagyományoshoz képest rövidebb építkezési idő miatt.
Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy jó eséllyel ezeket egy bank sem fogja megfinanszírozni, de mégis érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen megoldást lehetne találni erre.
Köszönöm előre is!
József

Tisztelt Hitelnet!
Amerikai nyugdíjas vagyok, de állandó lakcímem van Magyarországon, nagyrészt itt is élek. Érdeklődöm, hogy milyen módon juthatnék ház építési kölcsönhöz?
A nyugdíjam amerikai bankszámlára érkezik. De mint tudjuk, biztosabb jövedelem mint egy magyar munkavállaló bére, akinek bármikor megszűnhet a munkahelye.
Nem magas összegről, max. 7-8 millió HUF-ról lenne szó.
Tudnak segíteni esetleg ebben a kérdésben?
Üdvözlettel:
Richárd

Tisztelt Hitelnet!
Meglévő családi házunkat áruljuk és új telken építkezésbe kezdenénk. Hogy el tudjuk kezdeni az építkezés előtti feladatokat /szolgáltatói bekötések: áram, víz / építési terv megrendelése, kifizetése, a meglévő házunk értékének terhére ún. áthidaló kölcsönre lenne szükségünk. Milyen megoldással tudnának segíteni?
Én nyugdíjas vagyok, lányom pedig egyéni vállalkozó. Kettőnk jövedelme kb. 370 ezer Ft/hó.
A házunkat nem régen áruljuk, folyamatos az érdeklődés, esélyünk van az áthidaló kölcsön két éves időtartamra alatt visszafizetni a kölcsönt.
Várom válaszukat, üdvözlettel, Ágnes

Tisztelt Hitelnet!

A segítségüket szeretném kérni, mert a jelenleg osztatlan közös telkünk hátsó részét, ahol hitelből építkezni szeretnék, a másik tulajdonos szeretné keresztben leválasztani! Így kapnék egy külön helyrajzi-számú telket ami kizárólagosan az enyém lenne, viszont nem rendelkezne közvetlen közút-kapcsolattal, és gondolom a banki hitelminősítéshez ez szükséges lesz.
Megoldás lehet-e, hogy a jelenleg is közös útként használt 94*2,5 méteres területet a telek szélén szintén leválasztanánk és abban tulajdont szerezve már lenne közút-kapcsolatom? Az így kapott két új helyrajzi-számú ingatlant egyaránt terhelhetné a bank.
(sajnos a nyeles telket a helyi építési rendelet nem engedi 94 méter hosszan)

Válaszukat, tanácsukat előre is nagyon szépen köszönöm!

Üdvözlettel: Attila

Építés alatt álló házunkra szeretnénk államilag támogatott hitelt felvenni milyen feltételeknek kell megfelelni?

Építkezéshez szeretnénk hitelt felvenni, kb. 15 millió forintra lenne szükségünk, de a férjem passzív KHR listás. 2018-ban fizette vissza az egyik tartozását engedménnyel, így 5 év a passzív státusza, a másik tartozását 2 héttel ezelőtt egyenlítette ki,így ott 1 év a passzív státusza.
Férjem nettó jövedelme jelenleg 380.000 Ft, az enyém nettó 305.000 Ft, ehhez jön még a családi pótlék és a GYED. Az én munkáltatóm viszont családtag.
Van bármiyen lehetőség, hogy hitelhez jussunk és belevághassunk az építkezésbe minél előbb?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlöm!
Érdeklôdni szeretnék, hogy külföldi munkaviszonnyal – mindketten dolgozunk, egyikünk egyéni vállalkozó – tudunk-e Magyarországon hitelt felvenni házépítésre? A telek külterületen van. Nincs nevünkön ingatlan és nem is szeretnénk szülői házat beterhelni. Van 4 gyermekünk, viszont CSOK-ot csak később szeretnénk igényelni, mikor a ház már kb. 50%-os készültségi fokon áll.
Van-e olyan lakáshitel, ami számunkra igényelhető?
Köszönöm a választ!
Üdvözlettel.
Júlia

Tarsashazban befejezes elott allo lakashoz van szuksegem a hitelre. A teljes koltseg 36mFt, meg 8mFt van hatra, ebbol 5 mFt-ot fizetnek epitesi hitelbol.
a hitelnet.hu lapon kitoltott ajanlatkerest nem tudtam elkuldeni, mert nem volt lehetoseg az adattkezelesi tajekoztato elfogadasara. Nem lehetett pipat tenni a negyzetbe.
"Amennyiben nem fogadja el az adatkezelési tájékoztatót nem áll módunkban hitelajánlatot adni!"
Amit keresesek 5mFt 10 evre, fix kamatttal 125ezer netto jovedelem mellett. KH bank volt a legkedvezobb.

Szép dolog, hogy az állam a 35 év alattiakat támogatja. (kamattámogatás építési célra) De milyen alapon rekeszti ki az ugyanilyen támogatásból a 35 év felettieket? Pl. egy nyugdíjas, ha építkezne, akkor le van …..? Nem káros megkülönböztetés ez a nyugdíjasok hátrányára?

Párommal Szlovákiában élünk, frissen diplomázott pedagógusok vagyunk.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy ha szeretnénk hitelt felvenni építkezés céljából Magyarországon. Az lehetséges-e számunkra (mind2en szlovák állampolgárok vagyunk)?

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Az után szeretnék érdeklődni, hogy van-e lehetőség házvásárlásra és egy félkész ház befejezésére olyan bankot találni, ahol ez megoldható. A félkész ház megvásárlásához szükség lenne még 6 millió forintra /a vételára 42 millió/ és a befejezéséhez pedig kb. 10 millióra. A hitel felvételéhez minden szükséges feltétel rendelkezésre áll. /Megfelelő jövedelem, megbízható adós, építkezés befejezéséhez szükséges dokumentációk./
Köszönettel várom a válaszukat.

Tisztelt Hitelnet!
Az alábbi kérdés megválaszolásában kérném segítségüket:
Adott egy részben meglévő új építésű családi ház, melyet szeretnénk megvásárolni. Jelenleg alapozás, főfalak, födém van készen. Amennyiben megvásároljuk és építési hitelt szeretnénk felvenni rá a bank pl. az első 30% készültségi fokot az első részlet folyósításakor honnan számolja?
A jelenlegi állapot a nulla készültség hitel esetén vagy a vételárban már kifizetett pl. 20 %-os készültséghez csak 10% önerőt kell még előre megfinanszíroznunk az első folyósításig?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdv.
Kinga

Szeretnék megvásárolni Esztergomban egy 0-ás helyrajzi számmal kezdődő építési területet, ami 796 m2. A telek egy lakóparkban helyezkedik el, mindkét oldalról, illetve a szomszédos telkeken már épültek családi házak. A terület közműves.
Érdeklődni szeretnék, hogy ebben az esetben, ha a házépítéshez hitelt szeretnék igényelni ugyanolyan elbírálásban részesülök, mint egy belterületi építési telek esetében?
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Zsuzsanna

Jó napot kívánok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha van telkünk és kb. 2 millió önerőnk, de van egy személyi kölcsönöm, akkor mennyi esélyünk van a csok mellett hitelt kapni? Olyat lehet, hogy a 2 fizetését nézik, mert úgy tudom, hogy a hitelek törlesztési összege nem haladhatja meg a fizetés 50%-át, de ilyenkor a kettőnk fizetését számítják alapul?
Válaszukat előre is köszönöm!

Jó napot!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy bár listás vagyok, pedig fizetem a hitelt! Építkezni szeretnénk és hogy valamennyi hitelt szeretnék fölvenni.
Van rá lehetőségem vagy nincs rá mód?
Köszönöm.

Üdvözlöm!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 8 milliós építkezési hitelhez kell-e kezes? (150 000 Ft-ra vagyok bejelentve)

TIsztelt Hölgyem/Uram!
Párommal közös otthon megépítését tervezzük, rendelkezünk építési telekkel. Nagyon tetszenek nekünk a konténerből készült otthonok, ami ugye nem a megszokott építkezések közé tartozik, de mégis építkezés. Ön szerint van-e lehetőségünk lakáshitelt felvenni ilyen esetben? Vagy csak a szabad felhasználású hitelre van esélyünk, aminek ugye több lenne a kamata?
Illetve, kell-e önerő abban az esetben, ha egy kb. 6 millió forint összegű építési telket, ami édesanyám nevén van fel tudunk ajánlani fedezetként? Vagy ebben az esetben csak 6 milliónyi hitelt kapnánk?
A hitelfelvételnél kiirt többi feltételnek megfelelünk. Van munkánk, stb, stb.
Gyerekünk nincs még, de tervezzük. Tudom, lehetőség lehet az előre felvett CSOK is, de valamiért én ettől tartok picit.
Köszönettel!
Dóra

Kedves Szakértő!
Építési hitelt szeretnénk felvenni! Az a kérdésem, hogy melyik az a bank, ahol az első részlet utalásához szükséges 25-30%-os készültségi szint összegébe beszámítják a telekárát is, nem csak a felépítmény értékét?
A másik kérdésem, hogy melyik bank fogadja el a gyed és családi pótlék összegét 100%-ban a hitelfelvételhez szükséges (másodlagos) jövedelemnek?
Köszönettel: Emese