Építési hitel családi ház építésre, kalkulátor: Hitelnet.hu
 • 15 éves tapasztalat, több ezer sikeres ügyintézés
 • Egyedi kedvezmények, melyekkel akár több tízezer forintot takaríthat meg
 • Szinte mindenre kiterjedő összehasonlító elemezések szakértőink segítségével

Építési hitel feltételek, információk, kalkulátor

Tekintse meg Magyarország vezető pénzintézeteinek legkedvezőbb építési hitelei a Hitelnet.hu segítségével. Építkezni szeretne? Építési hitel igénylésén gondolkodik? Forint alapú államilag támogatott hitelt szeretne felvenni? Esetleg szocpol támogatást is igényelne, de nincs tisztában a lehetőségekről és szeretne szakértőhöz fordulni?

Tekintse meg a jelenleg elérhető legjobb hitel lehetőségeket a legalacsonyabb törlesztő részletekkel hitelkalkulátorunkban. Hitelszakértőnk ismertetik a részleteket és számszerűsítik a különbségeket az egyes banki lehetőségek között.

Lakástakarék akció és kalkulátor

30 % állami támogatás, akár díjmentes számlanyitás és most Erzsébet utalványt adunk ajándékba

Részletek

Építési hitel

Milyen hitel válasszak?

Építési hitel állami kamattámogatással és piaci kamattal igényelhető jelenleg. A kettő közötti alapvető különbség az, hogy támogatott építési hitelnél az állam kamattámogatás formájában hozzájárul a havi törlesztő részlet megfizetéséhez, míg piaci kamatozás esetén az érvényes piaci kamatláb alapján kerül megfizetésre a havi törlesztés.

A kamattámogatás jogosultságtól függően 5 vagy 20 évig jár. A támogatott időszak lejárata után az aktuális piaci kamatláb lesz a meghatározó, aminek alapján havonta meg kell fizetni a törlesztő részletet. A kamattámogatás mértékéről és feltételeiről bővebben a Támogatott építési hitel kategória alatt olvashat.

Azt elöljáróban érdemes megemlíteni, hogy az államilag támogatott építési hiteleknek szigorúbb feltételei, követelményei vannak, mint a piaci kamatozású építési hitelkonstrukcióknak. A támogatott hitelek személyi feltételeit, illetve például a számlabemutatási kötelezettséget jogszabály rögzíti.

A piaci kamatozású és támogatott építési hitelek között a devizanemet illetően nincs különbség. Valamennyi építési hitelkonstrukció kizárólag forint alapon érhető el minden pénzintézetnél.

Fontos tudni!

Az építési hitelek maximális futamideje 35 év. A bankok minden esetben vizsgálják a lakásépítő életkorát, ugyanis építési hitel 18 éves kortól igényelhető, s a kölcsön lejáratakor az adós nem lehet 70 évnél idősebb. Ez alól csak néhány bankpartnerünk tesz kivételt, mely az építési hitel felvételét az igénylő 72 illetve 75 éves koráig is lehetővé teszi.

A felvehető építési hitel összegének meghatározása a lakásépítő jövedelmi helyzetétől és az építeni kívánt lakóingatlan várható jövőbeni értékétől függ, de nem lehet figyelmen kívül hagyni az építési hitelek jogszabályban rögzített finanszírozási arányát sem.

Ha az adós jövedelmi helyzete is lehetővé teszi, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával természetesen növelhető a hitelösszeg. Egy építési hitelügyletbe legfeljebb 3 ingatlan vonható be. A plusz ingatlannak nem kell az adós nevén lenni, de tulajdonosának szintén részt kell vennie a hitelügyletben és hozzájárulni a hitelnyújtó jelzálogjogának adott ingatlanra történő bejegyzéséhez.

Az építési hitelek sajátossága, hogy nem egy összegben, hanem szakaszosan történik a hitelfolyósítás. Törlesztési kötelezettség mindig csak a kifolyósított hitelösszegnek megfelelően merül fel.

Szakaszos folyósítás

Az építési hitel folyósítása – csakúgy, mint a lakásvásárlási kölcsönöké – a saját erő felhasználását követően történhet. Építkezés esetén ez azt jelenti, hogy nem a készpénz, mint saját erő felmutatása szükséges, hanem beépítésre kell kerülnie a rendelkezésre álló építőanyagnak, vagyis meghatározott készültségi fokot kell elérni.

De honnan lehet tudni, hogy mekkora készültséget kell elérni a hitel első részletének folyósításáig? Az építési hitelek mellékletekét költségvetést kell benyújtani az építés munkálatairól, majd a költségvetés összegét le kell fedni a saját erővel és a hitellel. Ez alapján megállapítható, hogy az adott összegű saját erő hány százalékot jelent készültségi fokban, s az milyen konkrét munkálatokat foglal magába.

Példaként, ha a költségvetés 17 millió forintról szól, s Ön 8 millió forint készpénzzel rendelkezik, akkor ez az összeg 47 százalékos készültségi foknak felel meg, vagyis önerőből 47 százaléknak megfelelő munkálatokat kell elvégezni, ami azt jelenti, hogy meg kell lennie a födémszerkezetnek, a tetőfedésnek, illetve bent kell lenni a válaszfalaknak. Ha a költségvetés összegéhez képest a saját erő összege ennél alacsonyabb vagy magasabb, akkor értelemszerűen ennél kevesebb vagy több munkálat elvégzése szükséges. Minden kifolyósított hitel után műszaki szakértő ellenőrzi az elvégzett munkálatokat.

Építési hitel esetén a saját erő és a hitel összegének nem csupán a költségvetést kell lefednie, hanem az önerő-hitel arányát úgy érdemes meghatározni, hogy a hitel elegendő legyen az építkezés finanszírozására. Amennyiben ugyanis a használatba vételi engedély megszerzése előtt elfogy a felhasználható hitelösszeg, akkor utána már nagyon nehéz finanszírozni az ingatlan építési munkálatait. Ilyen esetben pótköltségvetést kell benyújtani, amit nem biztos, hogy elfogad az adott bank. Ha engedélyezi is a pénzintézet a pótköltségvetés alapján történő kiegészítő hitel felvételét, akkor is plusz időt és kiadást fog jelenteni ez az Ön számára.

Amennyiben építkezésre szeretnénk hitelt igényelni, akkor az alábbi lehetőségek közül választhatunk jelenleg:

Államilag támogatott, forint alapú hitel:

 • A futamidő első 20 évében az állam a hitel kamatéra támogatást nyújt. Az állam elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását támogatja. Ez alapján kerültek kialakításra az életkorral kapcsolatos elvárások is:
 • Az adós akkor jogosult államilag támogatott építési hitel igénylésre, ha:
 • 35 év alatti és legfeljebb egy gyermeket nevel,
  Legalább 2 gyermeket nevel, de nem idősebb az igénylők (szülők) közül senki sem 45 évnél.
 • Támogatott hitel esetén a költségvetés 70 %-át számlákkal kell minden esetben igazolni.
 • A kamattámogatással igényelhető hitel célja olyan lakóingatlan építése lehet (az átalakítás nem minősül támogatott hitelcélnak), melynek ÁFÁ-t is tartalmazó építési költségvetése telekár nélkül nem magasabb, mint:
  • Megyei jogú városokban és Budapesten a 25 millió forint,
  • Egyéb településeken a 20 millió forint.
 • Az igényelhető támogatott hitel összege építkezéshez:
  • Budapesten illetve megyei jogú városokban 12,5 millió forint
  • Más településeken 10 millió forint

A kamattámogatott hitel további feltételeiről honlapunkon bővebben is olvashat.

Piaci kamatozású, támogatás nélküli építési hitel forint alapon

 • Amennyiben az igénylő nem felel meg a törvényi előírásoknak és nem jogosult támogatott hitel igénylésére, akkor jelenleg csak forint alapú, nem támogatott hitel felvételére van lehetősége. Árfolyamkockázattal ebben az esetben nem kell számolni, hiszen a hitel forint alapú. A piaci kamatozású hiteleknél nem kell a költségvetés 70 % – t számlákkal igazolni.
 • Az igényelhető hitel felső összege nem lehet magasabb, mint a várható jövőbeli érték 80 %-a, de csak abban az esetben, ha az igénylők rendelkeznek a bank által elvárt megfelelő mértékű és összegű jövedelemmel.
 • Építkezésre igényelhető hiteligénylés során a bank minden esetben az adható hitel összegét az ingatlan várható jövőbeli értéke alapján határozza meg. Ennek megállapítása a bankkal szerződésben álló műszaki szakértők feladata.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Az egyébként szokásos dokumentumokon felül ebben az esetben a bank az alábbi dokumentumok benyújtását is előírja:

 • Építési engedély (jogerőre emelkedett)
 • Műszaki tervdokumentáció
 • Költségvetés, melyet a kivitelező készített el

Hasonlítsa össze, számolja ki kalkulátorunk segítségével

Az építési hitelek akár 30-35 éves futamidőre is felvehetők, ha az igénylő életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. évet. A különböző futamidőre igényelt építési hitelek törlesztő részletét online kalkulátorunk segítségével könnyen összehasonlíthatja, majd ez alapján dönthet az Önnek megfelelő időtávról.

Online Hitelszámolónk abban is segít, hogy a kamattámogatott és támogatás nélkül nyújtott konstrukciókat a törlesztő részlet alapján összevesse. Kalkulátorunkból az is kiderül, hogy támogatott építési hitel esetén az 5 éves kamattámogatott időszak lejárata után várhatóan mekkora összegű havi törlesztéssel számolhat.

Az építési hitelek összehasonlításában Szakértőink is készséggel állnak rendelkezésére. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból nemcsak az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékekről és azok aktuális kamatának mértékéről tájékozódhat, hanem megismerheti az igénylése során felmerülő járulékos költségeket is, ami ugyancsak fontos szerepet játszik az optimális építési hitel kiválasztásában.

Ha az építési hitelek összehasonlítását illetően újabb kérdés jutott eszébe, amire nem kapott választ a korábban feltett és megválaszolt kérdésekből sem, akkor kérdezze Ön is online Hitelszakértőinket!

Ha az építési hitel kalkulátor által számolt törlesztés elnyeri tetszését, akkor az igénylés feltételeiről érdeklődjön a irodáiban és Partnereinél! Tájékoztatás telefonon és személyesen egyaránt kérhető. Az építési hitelek összetettsége miatt talán érdemesebb személyesen felkeresni az Ön lakóhelyéhez legközelebb található irodát. Tanácsadóink az építési hitelügylet elindítása előtt előzetes hitelbírálatot is végeznek!

Építési hitelkérelmet akkor lehet elindítani, ha a kölcsönigénylő rendelkezik az ehhez szükséges dokumentumokkal, melyek a következők: az illetékes építési hatóság által kiadott építési engedély, az építési engedély jogerőre emelkedése, tervdokumentáció és műszaki leírás.

Egyénre szabott építési hitelajánlatunkat online is kérheti!

Legfrissebb bejegyzések szocpol témában:

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket

Hozzászólások
 • Róbert szerint:

  Jó napot!
  Arról szeretnék érdeklődni, hogy bár listás vagyok, pedig fizetem a hitelt! Építkezni szeretnénk és hogy valamennyi hitelt szeretnék fölvenni.
  Van rá lehetőségem vagy nincs rá mód?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Róbert!
   Amennyiben aktív státuszban szerepel a BAR listán, sajnos nincs lehetősége építési hitel felvételére bankpartnereinknél.
   Lakáshitel felvételére legalább 6 havi passzív BAR státusz esetén nyílhat lehetőség. Minderről bővebben ITT olvasat.

 • Niki szerint:

  Üdvözlöm!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy 8 milliós építkezési hitelhez kell-e kezes? (150 000 Ft-ra vagyok bejelentve)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Niki!
   A megadott információ kevés ahhoz, hogy kérdésére pontos választ tudjunk adni. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Dóra szerint:

  TIsztelt Hölgyem/Uram!
  Párommal közös otthon megépítését tervezzük, rendelkezünk építési telekkel. Nagyon tetszenek nekünk a konténerből készült otthonok, ami ugye nem a megszokott építkezések közé tartozik, de mégis építkezés. Ön szerint van-e lehetőségünk lakáshitelt felvenni ilyen esetben? Vagy csak a szabad felhasználású hitelre van esélyünk, aminek ugye több lenne a kamata?
  Illetve, kell-e önerő abban az esetben, ha egy kb. 6 millió forint összegű építési telket, ami édesanyám nevén van fel tudunk ajánlani fedezetként? Vagy ebben az esetben csak 6 milliónyi hitelt kapnánk?
  A hitelfelvételnél kiirt többi feltételnek megfelelünk. Van munkánk, stb, stb.
  Gyerekünk nincs még, de tervezzük. Tudom, lehetőség lehet az előre felvett CSOK is, de valamiért én ettől tartok picit.
  Köszönettel!
  Dóra

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Dóra!
   Konténerház finanszírozásához lakáshitel, CSOK nem vehető fel.
   Jelzáloghitel fedezeteként beépítetlen terület megnevezésű építési telek fogadható el, amire adott esetben szabad felhasználású jelzáloghitel igényelhető. A maximálisan felvehető hitelösszeg törvényi előírás alapján nem lehet több a telek forgalmi értékének 80%-ánál, de ez a finanszírozási arány kisebb is lehet az ingatlan területi elhelyezkedésétől és az Önök jövedelmi helyzetétől függően. Az elérhető hitelösszegről pontos tájékoztatást előzetes hitelbírálatot követően tudnak adni Szakértőink. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

 • Emese szerint:

  Kedves Szakértő!
  Építési hitelt szeretnénk felvenni! Az a kérdésem, hogy melyik az a bank, ahol az első részlet utalásához szükséges 25-30%-os készültségi szint összegébe beszámítják a telekárát is, nem csak a felépítmény értékét?
  A másik kérdésem, hogy melyik bank fogadja el a gyed és családi pótlék összegét 100%-ban a hitelfelvételhez szükséges (másodlagos) jövedelemnek?
  Köszönettel: Emese

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Emese!
   Több hitelintézet is elfogadja másodlagos jövedelemként a gyed és családi pótlék összegét a főadós önállóan elfogadható jövedelme mellett. Az építési hitelek folyósítási ütemével kapcsolatban konkrét tájékoztatást az adott ügylet részleteinek ismeretében Szakértőink tudnak adni. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a lakóhelyélhez legközelebbi Hitelnet irodát!

 • Judit szerint:

  CSOK építkezésre:
  A kérdésem a következő: Van-e olyan bank, amelynek van megoldása az osztatlan közös tulajdonú telken épülő szóló házra vonatkozó CSOK 10+10 millió hitel felvételére?
  Megoldások lehetnek:
  – társasházasítás (ikerház esetén) albetétesítés
  – “kiemelés” – használatba vételt követően a felépítmény alatti telekterületet “kiemelik” egy albetétté
  Kérdés, hogy mi szükséges ahhoz, hogy szóló házra befogadják az osztatlan közös tulajdonon a hiteligényt?
  pl. a tulajdonostárs hozzájárulása? Kiegészítő ingatlan, amíg a kiemelés meg nem történik? stb.
  Köszönöm a választ: Judit

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Judit!
   Osztatlan közös tulajdonon különálló lakóház építése CSOK igénybevételével épület kiemeléssel lehetséges. Ennek módjáról bővebben ITT olvashat.

 • Bálint szerint:

  Tisztelt Htelnet!
  Az Önök segítségét vettem igénybe építési hitelhez! A múlt évben kezdődött a hiteligénylés, már az első lehívás is megtörtént, nemsokára eljutok a második lehíváshoz is! Ezzel kapcsolatban lenne az alábbi kérdésem: A hitel kiválasztása egy akció keretén belül történt, amely szerint Extreme Digital utalványt kapok, ha a hitel lebonyolítása sikeres volt.
  Kérdésem, hogy mikor számíthatok a fenti ajándékra?
  Válaszukat előre is köszönöm!
  Bálint

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Bálint!
   Tudomásunk szerint irodánknál ilyen akció nem volt. Javasoljuk, hogy az ügyben személyesen a hiteltanácsadóhoz forduljon.

 • Ferenc szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Balaton trv. hatálya alá eső külterületen, melynek jelenlegi besorolása szőlő, gyümölcsös (korábban zártkert) tervezünk lakóházat építeni. Milyen lehetőségünk van az építkezéshez hitelt felvenni (CSOK-kal vagy anélkül)? A felépült házban életvitelszerűen fogunk élni. Jelenleg az építési hatóság sem ad egyértelmű állásfoglalást, hogy építhetünk-e lakóházat (vagy csak gazdasági épületet). A Bank mi alapján dönti el, hogy finanszírozza-e építkezésünket?
  Válaszukat előre is köszönettel:
  Feri

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Feri!
   CSOK igénylés feltétele, hogy az építendő ingatlan elkészültét követően lakóházként kerüljön feltüntetésre az ingatlan-nyilvántartásban. Gazdasági épületként nyilvántartott ingatlant a bankok sajnos hitelfedezetként sem fogadnak el.

 • Réka szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Mi is építkezni szeretnénk, de az önerőnk elmenne a telekvásárlásra. Kb. 18 millió forintból szeretnénk házat építeni. Egy gyermekünk már van és vállalnánk előre még kettőt, így jogosultak lennénk a 10+10 csokra. Kérdésem a következő lenne, hogy így önerő nélkül is megkaphatjuk a hitelt? (mivel ugye az önerő elmegy a telekvásárlásra)
  Válaszukat előre is köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Réka!
   Azt, hogy mekkora összegű hitel felvételére jogosultak, előzetes hitelbírálat után – a további, például jövedelmi helyzetre vonatkozó információk megismerése után – tudják megmondani Szakértőink. Ehhez online adatlapunk kitöltése szükséges. Amennyiben 18 milliós forint lesz a bekerülési költség, akkor maximum 10+8 milliós támogatásra lehetnek jogosultak.

 • Bodnár László szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Azt szeretném megtudni, hogy létezik-e olyan hitel, amit telekvásárlásra és azonnali építkezésre adnak. Szeretnénk kb. 10 millióért telket venni és arra kb. 17 millióért házat építeni.
  Pároméval együtt 300 ezer Ft a nettó fizetésünk. Fiatalok vagyunk, fedezetünk nincs, önerő – ha kell – lesz.
  Köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves László!
   A telek megvásárolásához másik ingatlant kellene bevonni, mert egyrészt egy 10 millió forint értékű telekre nem vehető fel 10 millió forint összegű hitel, másrészt, ha a telek már terhelt lesz, akkor előfordulhat, hogy nem tudnak felvenni építési hitelt vagy csak lényegesen kisebb összegűt.

 • Gina szerint:

  Tiszteletem!
  A kérdésem az lenne, a szüleim nevén van a ház és mi (párom és a fiaim) lakunk benne. Kaphatok felújításra támogatást, vagy ahhoz a nevemre kell íratni az ingatlant?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Gina!
   Lakásfelújításra sajnos nem jár szocpol. A támogatást tehát akkor sem tudnák igénybe venni felújításra, ha az Ön nevén lenne az ingatlan.

 • V. Emese szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Házépítésre szeretnénk 5 millió építési hitelt felvenni 10 évre! Minden esetben szükségünk lesz ingatlan fedezetre (pl.: szülői ház)? Az épülő ház nem tekinthető fedezetnek?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Emese!
   Amennyiben az épülő ház – várható jövőbeni értéke alapján – elbírja a felvenni kívánt hitelösszeget, akkor nincs szükség plusz ingatlanfedezet bevonására, az épülő ház is elég.

 • Szilvi szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  Érdeklődöm, hogy a következő helyzetben milyen mód van hitelfelvételre:
  Házunkat nem érdemes felújítani, de mellé tudnánk építeni a telek méreteiből adódóan. Megoldható-e a szocpol felvétel az új házra, ha a régit nem bontjuk le, csak ha felépül az új, valamint a kezdéshez a régi házra kellene felvenni egy szabad felhasználású jelzáloghitelt, majd a befejezéshez még amennyi szükséges a megkezdett házra. A teljes hitelösszeget utána át lehet-e vezetni az új házra? (2 gyermekünk van)

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Szilvi!
   A régi házra szóló bontási engedéllyel véleményünk szerint jogosultak lehetnek szocpolra új lakás építése esetén. A bontási engedéllyel rendelkező házra azonban egyik bank sem fog jelzáloghitelt nyújtani.
   Célszerű lenne kitölteni online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink pontos tájékoztatást tudnak nyújtani a lehetőségekről!

 • Tamara szerint:

  Azt szeretném megtudni, hogy milyen kedvezményeket lehet igénybe vennem építkezéshez? 50 éves vagyok. Ez lesz az első saját házam, de a szüleimtől megörököltem a ház felét. Szeretnék építkezni, megvan hozzá a pénzem, csak 2 millió hitelre van szükségem. Milyen lehetőségeim vannak?

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Tamara!
   Az igényeinek és lehetőségeinek leginkább megfelelő építési hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti és elküldi online ajánlatkérő nyomtatványunkat.

 • Edina szerint:

  Tisztelt Hölgyem/Uram!
  A kérdésem az lenne, hogy ha van építési telkem, akkor arra kapok-e hitelt építkezésre?
  Köszönettel:
  Edina

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Edina!
   Ha megfelel a hiteligénylés valamennyi feltételének, akkor építési telekre természetesen vehető fel építési hitel. Az elérhető legkedvezőbb építési hitelekről Szakértőink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

 • Andrea szerint:

  Tisztelt Szakértő!
  A következő helyzettel kapcsolatosan lenne kérdésem: belterületi építési telek vásárlására szeretnénk hitelt felvenni, de építkezni csak később szeretnénk. A telket szüleim segítségével vennénk. Az lenne a kérdésem, hogy párom felvehet-e majd építési hitelt erre a telekre, ha van még rajta nem az ő nevén lévő hitel, illetve egyáltalán felvehet-e rá hitelt, ha nem az ő nevén van a telek?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Tisztelettel:
  Andrea

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Andrea!
   A pénzintézetek jellemzően nem mennek bele abba, hogy jelzálogjogukat egy másik hitelintézet mögé jegyezzék be, ezért a terhelt telek miatt építési hitelkérelemmel legfeljebb a hitelnyújtó bankhoz fordulhatnak majd. A telekre bejegyzett hitelösszeg azonban mindenképpen csökkenti az építkezésre maximálisan adható hitelösszeget.

 • Nagy Nóra szerint:

  Tisztelt Hitelnet!
  Jogosultak lennénk kamattámogatott hitelre is, de ha a kalkulátort nézem minél hosszabb idejű kamattámogatást választok, annál több a törlesztőrészlet illetve a visszafizetendő pénz. Célunk lenne, hogy hiába 20 évre vesszük fel a hitelt (12M), azt minél hamarabb visszafizessük. Ebben a 2db Lakáskassza is segítségünkre lenne, melyekből az egyik 1 év múlva (1,3 M), a másik 3 év múlva (1,8M) lejár. Önök szerint melyik hitelkonstrukció lenne a legmegfelelőbb?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves Nóra!
   Kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat, hogy Szakértőink az adott ügylet valamennyi részletének ismeretében személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban tájékoztathassák Önöket az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról!

 • András szerint:

  Jó napot kívánok!
  A kérdésem a következő: építkezésnél a telek nem számít bele az önerőbe? Mármint az a telek, amire a ház épül, mert az is pénzbe kerül.
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   A maximálisan adható építési hitel meghatározásakor a bankok az ingatlan várható jövőbeni értékét veszik alapul, amibe beleszámít a telek értéke is. Ilyen formában tehát önerőként vehető figyelembe az a telek, amire építkeznek.

 • András szerint:

  Tiszteletem!
  Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék felvenni 8 millió építési hitelt 15 év futamidőre. A kezdő részlet valamint a THM mennyire fog változni az évek alatt?
  Köszönöm.

  • Hitelnet.hu szerint:

   Kedves András!
   Bankpartnereinknél akár 15 évig fix törlesztő részlettel is igényelhető lakásépítési hitel. Ebben az esetben a törlesztő részlet 15 éven keresztül változatlan. Emellett vannak rövidebb időre rögzített kamattal, illetve referencia kamattal igényelhető kölcsönök. Ezek esetében kamatperiódusonként változhat a törlesztő részlet, de hogy pontosan mennyivel, azt előre nem lehet megjósolni. Szakértőink készséggel tájékoztatják Önt az elérhető építési hitelekről személyre szóló, díjmentes hitelajánlatban, ha elküldi online ajánlatkérését!

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA

A hozzászólás elküldésével Ön elfogadja felhasználási feltételeinket