Építési hitel kalkulátor

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre építési hitel ajánlatunkat.

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


Építési hitel igénylésben segít a Hitelnet!

Banki építési hitel kalkulátorok egy helyen

Banki építési hitel kalkulátorok egy helyen

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki építési hitel ajánlatot.

20 év alatt több ezer építési hitek szerződésben segítettünk

20 év alatt több ezer építési hitek szerződésben segítettünk

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer építési hitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb építési hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb építési hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz építési hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Építési hitel szakértőnk visszahív telefonon

Építési hitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb építési hitek ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Díjmentes építési hitel ügyintézés

Díjmentes építési hitel ügyintézés

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, építési hitel ügyintézésünk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Biztonságos, kiszámítható építési hitelek

Biztonságos, kiszámítható építési hitelek

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Tekintse meg Magyarország vezető pénzintézeteinek legkedvezőbb építési hitelei a Hitelnet.hu segítségével. Építkezni szeretne? Építési hitel igénylésén gondolkodik? Forint alapú államilag támogatott hitelt szeretne felvenni? Esetleg szocpol támogatást is igényelne, de nincs tisztában a lehetőségekről és szeretne szakértőhöz fordulni?

Építési hitel

Tekintse meg a jelenleg elérhető legjobb hitel lehetőségeket a legalacsonyabb törlesztő részletekkel hitelkalkulátorunkban. Hitelszakértőnk ismertetik a részleteket és számszerűsítik a különbségeket az egyes banki lehetőségek között.

Milyen hitelt válasszak?

Építési hitel állami kamattámogatással és piaci kamattal igényelhető jelenleg. A kettő közötti alapvető különbség az, hogy támogatott építési hitelnél az állam kamattámogatás formájában hozzájárul a havi törlesztő részlet megfizetéséhez, míg piaci kamatozás esetén az érvényes piaci kamatláb alapján kerül megfizetésre a havi törlesztés.

A kamattámogatás jogosultságtól függően 5 vagy 20 évig jár. A támogatott időszak lejárata után az aktuális piaci kamatláb lesz a meghatározó, aminek alapján havonta meg kell fizetni a törlesztő részletet. A kamattámogatás mértékéről és feltételeiről bővebben a Támogatott építési hitel kategória alatt olvashat.

Azt elöljáróban érdemes megemlíteni, hogy az államilag támogatott építési hiteleknek szigorúbb feltételei, követelményei vannak, mint a piaci kamatozású építési hitelkonstrukcióknak. A támogatott hitelek személyi feltételeit, illetve például a számlabemutatási kötelezettséget jogszabály rögzíti.

A piaci kamatozású és támogatott építési hitelek között a devizanemet illetően nincs különbség. Valamennyi építési hitelkonstrukció kizárólag forint alapon érhető el minden pénzintézetnél.

Fontos tudni!

Az építési hitelek maximális futamideje 35 év. A bankok minden esetben vizsgálják a lakásépítő életkorát, ugyanis építési hitel 18 éves kortól igényelhető, s a kölcsön lejáratakor az adós nem lehet 70 évnél idősebb. Ez alól csak néhány bankpartnerünk tesz kivételt, mely az építési hitel felvételét az igénylő 72 illetve 75 éves koráig is lehetővé teszi.

A felvehető építési hitel összegének meghatározása a lakásépítő jövedelmi helyzetétől és az építeni kívánt lakóingatlan várható jövőbeni értékétől függ, de nem lehet figyelmen kívül hagyni az építési hitelek jogszabályban rögzített finanszírozási arányát sem.

Ha az adós jövedelmi helyzete is lehetővé teszi, akkor kiegészítő ingatlanfedezet bevonásával természetesen növelhető a hitelösszeg. Egy építési hitelügyletbe legfeljebb 3 ingatlan vonható be. A plusz ingatlannak nem kell az adós nevén lenni, de tulajdonosának szintén részt kell vennie a hitelügyletben és hozzájárulni a hitelnyújtó jelzálogjogának adott ingatlanra történő bejegyzéséhez.

Az építési hitelek sajátossága, hogy nem egy összegben, hanem szakaszosan történik a hitelfolyósítás. Törlesztési kötelezettség mindig csak a kifolyósított hitelösszegnek megfelelően merül fel.

Építési hitelek esetén szakaszos folyósítás

Az építési hitel folyósítása – csakúgy, mint a lakásvásárlási kölcsönöké – a saját erő felhasználását követően történhet. Építkezés esetén ez azt jelenti, hogy nem a készpénz, mint saját erő felmutatása szükséges, hanem beépítésre kell kerülnie a rendelkezésre álló építőanyagnak, vagyis meghatározott készültségi fokot kell elérni.

De honnan lehet tudni, hogy mekkora készültséget kell elérni a hitel első részletének folyósításáig? Az építési hitelek mellékletekét költségvetést kell benyújtani az építés munkálatairól, majd a költségvetés összegét le kell fedni a saját erővel és a hitellel. Ez alapján megállapítható, hogy az adott összegű saját erő hány százalékot jelent készültségi fokban, s az milyen konkrét munkálatokat foglal magába.

Példaként, ha a költségvetés 17 millió forintról szól, s Ön 8 millió forint készpénzzel rendelkezik, akkor ez az összeg 47 százalékos készültségi foknak felel meg, vagyis önerőből 47 százaléknak megfelelő munkálatokat kell elvégezni, ami azt jelenti, hogy meg kell lennie a födémszerkezetnek, a tetőfedésnek, illetve bent kell lenni a válaszfalaknak. Ha a költségvetés összegéhez képest a saját erő összege ennél alacsonyabb vagy magasabb, akkor értelemszerűen ennél kevesebb vagy több munkálat elvégzése szükséges. Minden kifolyósított hitel után műszaki szakértő ellenőrzi az elvégzett munkálatokat.

Építési hitel esetén a saját erő és a hitel összegének nem csupán a költségvetést kell lefednie, hanem az önerő-hitel arányát úgy érdemes meghatározni, hogy a hitel elegendő legyen az építkezés finanszírozására. Amennyiben ugyanis a használatba vételi engedély megszerzése előtt elfogy a felhasználható hitelösszeg, akkor utána már nagyon nehéz finanszírozni az ingatlan építési munkálatait. Ilyen esetben pótköltségvetést kell benyújtani, amit nem biztos, hogy elfogad az adott bank. Ha engedélyezi is a pénzintézet a pótköltségvetés alapján történő kiegészítő hitel felvételét, akkor is plusz időt és kiadást fog jelenteni ez az Ön számára.

Amennyiben építkezésre szeretnénk hitelt igényelni, akkor az alábbi lehetőségek közül választhatunk jelenleg:

Államilag támogatott, forint alapú hitelek:

 • A futamidő első 20 évében az állam a hitel kamatéra támogatást nyújt. Az állam elsősorban a fiatalok lakáshoz jutását támogatja. Ez alapján kerültek kialakításra az életkorral kapcsolatos elvárások is:
 • Az adós akkor jogosult államilag támogatott építési hitel igénylésre, ha:
 • 35 év alatti és legfeljebb egy gyermeket nevel,
  Legalább 2 gyermeket nevel, de nem idősebb az igénylők (szülők) közül senki sem 45 évnél.
 • Támogatott hitel esetén a költségvetés 70 %-át számlákkal kell minden esetben igazolni.
 • A kamattámogatással igényelhető hitel célja olyan lakóingatlan építése lehet (az átalakítás nem minősül támogatott hitelcélnak), melynek ÁFÁ-t is tartalmazó építési költségvetése telekár nélkül nem magasabb, mint:
  • Megyei jogú városokban és Budapesten a 25 millió forint,
  • Egyéb településeken a 20 millió forint.
 • Az igényelhető támogatott hitel összege építkezéshez:
  • Budapesten illetve megyei jogú városokban 12,5 millió forint
  • Más településeken 10 millió forint

A kamattámogatott hitel további feltételeiről honlapunkon bővebben is olvashat.

Piaci kamatozású, támogatás nélküli építési hitel forint alapon

 • Amennyiben az igénylő nem felel meg a törvényi előírásoknak és nem jogosult támogatott hitel igénylésére, akkor jelenleg csak forint alapú, nem támogatott hitel felvételére van lehetősége. Árfolyamkockázattal ebben az esetben nem kell számolni, hiszen a hitel forint alapú. A piaci kamatozású hiteleknél nem kell a költségvetés 70 % – t számlákkal igazolni.
 • Az igényelhető hitel felső összege nem lehet magasabb, mint a várható jövőbeli érték 80 %-a, de csak abban az esetben, ha az igénylők rendelkeznek a bank által elvárt megfelelő mértékű és összegű jövedelemmel.
 • Építkezésre igényelhető hiteligénylés során a bank minden esetben az adható hitel összegét az ingatlan várható jövőbeli értéke alapján határozza meg. Ennek megállapítása a bankkal szerződésben álló műszaki szakértők feladata.

Milyen dokumentumokra van szükség?

Az egyébként szokásos dokumentumokon felül ebben az esetben a bank az alábbi dokumentumok benyújtását is előírja:

 • Építési engedély (jogerőre emelkedett)
 • Műszaki tervdokumentáció
 • Költségvetés, melyet a kivitelező készített el

Hasonlítsa össze az építési hiteleket, számolja ki kalkulátorunk segítségével

Az építési hitelek akár 30-35 éves futamidőre is felvehetők, ha az igénylő életkora a kölcsön lejáratakor nem haladja meg a 70. évet. A különböző futamidőre igényelt építési hitelek törlesztő részletét online kalkulátorunk segítségével könnyen összehasonlíthatja, majd ez alapján dönthet az Önnek megfelelő időtávról.

Online Hitelszámolónk abban is segít, hogy a kamattámogatott és támogatás nélkül nyújtott konstrukciókat a törlesztő részlet alapján összevesse. Kalkulátorunkból az is kiderül, hogy támogatott építési hitel esetén az 5 éves kamattámogatott időszak lejárata után várhatóan mekkora összegű havi törlesztéssel számolhat.

Az építési hitelek összehasonlításában Szakértőink is készséggel állnak rendelkezésére. Személyre szóló, díjmentes hitelajánlatunkból nemcsak az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő termékekről és azok aktuális kamatának mértékéről tájékozódhat, hanem megismerheti az igénylése során felmerülő járulékos költségeket is, ami ugyancsak fontos szerepet játszik az optimális építési hitel kiválasztásában.

Ha az építési hitelek összehasonlítását illetően újabb kérdés jutott eszébe, amire nem kapott választ a korábban feltett és megválaszolt kérdésekből sem, akkor kérdezze Ön is online Hitelszakértőinket!

Ha az építési hitel kalkulátor által számolt törlesztés elnyeri tetszését, akkor az igénylés feltételeiről érdeklődjön a irodáiban és Partnereinél! Tájékoztatás telefonon és személyesen egyaránt kérhető. Az építési hitelek összetettsége miatt talán érdemesebb személyesen felkeresni az Ön lakóhelyéhez legközelebb található irodát. Tanácsadóink az építési hitelügylet elindítása előtt előzetes hitelbírálatot is végeznek!

Építési hitelkérelmet akkor lehet elindítani, ha a kölcsönigénylő rendelkezik az ehhez szükséges dokumentumokkal, melyek a következők: az illetékes építési hatóság által kiadott építési engedély, az építési engedély jogerőre emelkedése, tervdokumentáció és műszaki leírás.

Egyénre szabott építési hitelajánlatunkat online is kérheti!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
83 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Építkezés kezdetén vagyunk, generálkivitelező végzi, az e-naplót megnyitottuk. 1 gyerekre akarunk felvenni CSOK-ot, az 5%-os ÁFA visszaigénylés miatt elsősorban, de lehet, hogy építési hitelt is igénybe kell vennünk (lakás eladás/hitel). A CSOK igénylését mikor kell elkezdenem, illetve, ha hitelt is akarunk majd felvenni, azt lehet-e később felvenni. A CSOK-ot hamarosan igényelnénk ha kell, de a hitelt még nem tudjuk, hogy fel kell-e vennünk. Mivel 1 gyereket vállalunk, így piaci hitel lenne a hitel, ha jól tudom. Lehet-e ha a CSOK-ot az építkezés elkezdését követően 4-5 hónappal igénylem meg, ez az 5%-os visszaigénylését befolyásolja-e, illetve, ha hamarabb kell igényelnem a CSOK-ot, akkor, ha a hitelt később veszem fel, az Nekem mennyivel rosszabb…
Úgy tudom, hogy CSOK+hitel (építkezési, piaci) igénylése egyszerre célszerű, de, hogy alakul, ha nem egy időben lenne, illetve a CSOK-ot mikor kell igényelnem?
Köszönettel!

Kedves Hitelnet!
Úgy hallottam, hogy építési hitel elbírálásakor a bankok komolyabban figyelembe veszik, hogy az ingatlan milyen/mekkora településen van.
Pl. 20 millió építési hitelt egy 50 milliós házra Budapest környékén engedélyeznek. De ugyanezt egy Fejér megyei kis településen már nem, mert a ház építés után sem fog ott ennyit érni.
Ez igaz? Tényleg van ilyen szempont?
Köszönöm!

Telekvásárláshoz és lakóház építéshez milyen hitel, milyen futamidővel és kamattal?
Családalapítás előtt, de egyedül vagyok.
Kérem szíves szakértői segítségüket.

Jó napot.
Szeretnék házépítésre hitelt felvenni. Kezdő tőkével nem rendelkezem. Külföldi munkaviszonyom van 8 éve. A jövedelmem meghaladja a 700e Ft-ot. A feleségem szintén kinti jövedelemmel rendelkezik. 1 gyermekünk van és 1 úton van. Haza szeretnénk költözni. A telek megvan már.
Van esélyem hitelt felvenni Magyarországon vagy tudna valami más alternatívát javasolni?
Válaszát köszönöm.

Tisztelt Hitelnet,
Az önök “Építési Hitel” kalkulátora, új ház építése esetén listázza a BudaPest bankot is.
Ebben a Bankban ilyen konstrukció építkezésre nem érhető el, csak ingatlan jelzáloghitel, azonban önök mégis listázzák mint ajánlat építési hitelekre. Kérdésem az lenne, a többi ajánlat esetén a többi bank valóban ad Építési hitelt, vagy a kalkulátoruk nem veszi figyelembe a bankok kínálatait?
További kérdés/tájékoztatás hasznos lenne, hogy egyes bankok Építési hitelek esetén.

Tisztelt Hitelnet,
Az önök “Építési Hitel” kalkulátora, új ház építése esetén listázza a BudaPest bankot is.
Ebben a Bankban ilyen konstrukció építkezésre nem érhető el, csak ingatlan jelzáloghitel, azonban önök mégis listázzák mint ajánlat építési hitelekre. Kérdésem az lenne, a többi ajánlat esetén a többi bank valóban ad Építési hitelt, vagy a kalkulátoruk nem veszi figyelembe a bankok kínálatait?
További kérdés/tájékoztatás hasznos lenne, hogy egyes bankok Építési hitelek esetén.

Azt az információt kaptam, hogy a könnyűszerkezetes építkezésnél a hitel folyósítása csak a 85% készültségi fok felett kezdődik. Igaz ez? Ha nem, akkor hány %-tól kezdődik a folyósítás.
Köszönettel.
Imre

Azt az információt kaptam, hogy a könnyűszerkezetes építkezésnél a hitel folyósítása csak a 85% készültségi fok felett kezdődik. Igaz ez? Ha nem, akkor hány %-tól kezdődik a folyósítás.
Köszönettel.
Imre

Kedves Hölgyem/Uram!

Építési hitel (CSOK, piaci is) felvételéhez milyen munkaviszonyra vonatkozó követelmények jellemzőek? Konkrét eset: munkahelyváltáson gondolkozom, ez esetben a korábbi munkaviszony és az új munkaviszony között nem lenne szünet, de az új munkahelyen próbaidő várható. Az új munkaviszony hányadik hónapjában várható leghamarabb sikeres hitelbírálat? (feltéve, hogy minden más feltételnek megfelelek)

Köszönettel,
Balázs

Kedves Hölgyem/Uram!

Építési hitel (CSOK, piaci is) felvételéhez milyen munkaviszonyra vonatkozó követelmények jellemzőek? Konkrét eset: munkahelyváltáson gondolkozom, ez esetben a korábbi munkaviszony és az új munkaviszony között nem lenne szünet, de az új munkahelyen próbaidő várható. Az új munkaviszony hányadik hónapjában várható leghamarabb sikeres hitelbírálat? (feltéve, hogy minden más feltételnek megfelelek)

Köszönettel,
Balázs

Tisztelt Hitelnet,
Lakóhelyemen és körzetében sajnos elkeserítő állapotú és/vagy árú házakat találok csak, ezért azon gondolkodom, hogy SIP panelos vagy konténerház lenne a jó megoldás számomra, egyrészt a kedvező árfekvés, másrészt a hagyományoshoz képest rövidebb építkezési idő miatt.
Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy jó eséllyel ezeket egy bank sem fogja megfinanszírozni, de mégis érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen megoldást lehetne találni erre.
Köszönöm előre is!
József

Tisztelt Hitelnet,
Lakóhelyemen és körzetében sajnos elkeserítő állapotú és/vagy árú házakat találok csak, ezért azon gondolkodom, hogy SIP panelos vagy konténerház lenne a jó megoldás számomra, egyrészt a kedvező árfekvés, másrészt a hagyományoshoz képest rövidebb építkezési idő miatt.
Nagyjából tisztában vagyok vele, hogy jó eséllyel ezeket egy bank sem fogja megfinanszírozni, de mégis érdekelne, hogy a gyakorlatban milyen megoldást lehetne találni erre.
Köszönöm előre is!
József

Tisztelt Hitelnet!
Amerikai nyugdíjas vagyok, de állandó lakcímem van Magyarországon, nagyrészt itt is élek. Érdeklődöm, hogy milyen módon juthatnék ház építési kölcsönhöz?
A nyugdíjam amerikai bankszámlára érkezik. De mint tudjuk, biztosabb jövedelem mint egy magyar munkavállaló bére, akinek bármikor megszűnhet a munkahelye.
Nem magas összegről, max. 7-8 millió HUF-ról lenne szó.
Tudnak segíteni esetleg ebben a kérdésben?
Üdvözlettel:
Richárd

83
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x