Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel szabad felhasználásra ingatlanfedezet nélkül

Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!
év

Miért a Hitelnet?

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Professzionális szakmai összehasonlító rendszerek

Banki előminősítő és összehasonlító kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

17 éves szakmai tapasztalat a hitelezésben

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Szakértőnk visszahív telefonon

Szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentesek vagyunk

Valóban díjmentesek vagyunk

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Babavaró hitel állami támogatással

Babavaró hitel állami támogatással

Államilag támogatott akár kamatmentes, szabadon felhasználható hitel ingatlanfedezet nélkül. Fordítsa arra, amire csak akarja.

Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

2019. július elsejétől igényelhető a szabadon felhasználható, ingatlanfedezet nélküli babaváró hitel. Az igénylés feltételeiről bővebben ide kattintva olvashat, az alábbiakban röviden összefoglaljuk a Babaváró hitel igénylésének feltételeit.

Babaváró hitel feltételei

 • Az elérhető hitelösszeg maximum 10 millió Forint
 • A futamidő akár 20 év
 • A havi törlesztő részlete nem lehet magasabb 50 ezer Forintnál
 • Csak házaspárok igényelhetik, ahol a feleség életkora 18-40 év között van
 • Az egyik félnek rendelkeznie kell legalább 3 év folyamatos TB jogviszonnyal.

Amennyiben az igényléstől számított 5 éven belül gyermek születik, akkor a Babaváró hitel kamatmentes, amennyiben az igényléstől számítva 3 gyermek születik, akkor a fennálló tartozás teljes mértékben elengedésre kerül. Abban az esetben, ha az első 5 évben nem születik gyermek, akkor a kamattámogatást egy összegeben vissza kell fizetni.

A hitel felhasználását nem kell igazolni a folyóstó bank részére, azonban egy esetleges lakásvásárlásnál az önerőre legfeljebb a hitel 75 5-a költhető.

Babaváró hitel kalkulátorunk segítéségével könnyen és egyszerűen ki tudja számolni, hogyan alakulna a felvenni kívánt hitel törlesztő részélete a futamidő alatt a születendő gyermekek számától és születési idejétől függően.

A rendelet teljes szövege

A 2019.03.12-én, a Magyar Közlönyben megjelent rendelet teljes szövegét Ide kattintva tekintheti meg

Meddig lehet igényelni a Babaváró hitelt?
A rendelet értelmében az igénylést legkésőbb 2022.12.31-ig lehet benyújtani a bankok felé.

Mi történik akkor, ha megszületik a gyermek?

 • A hitel törlesztését az első gyermek születésekor az állam 3 évre felfüggeszti
 • Amennyiben a második gyermek is megszületik, akkor a törlesztés újabb 3 évre felfüggesztésre kerül, sőt ebben az esetben a tartozás 30%-át is elengedik
 • A harmadik gyermek megszületésekor a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül

Hogyan történik a Babaváró hitel igénylése?

A Babaváró hitel igénylése az ezzel foglalkozó bankoknál benyújtható, természetesen a Hitelnet hitelszakértői is teljes körű és díjmentes ügyintézéssel állnak az érdeklődők rendelkezésére. Kollégáinknál sorban állás nélkül megtörténhet az előminősítés, több különböző bank elvárásait is ismertetjük és természetesen a nyomtatványok kitöltését is megoldjuk az igénylők helyett. A benyújtást követően a banknak 10 napja van elbírálni a kérelmet.

Melyik bankoknál elérhető a Babaváró hitel?

Kalkulátorunk megmutatja, hogy melyek azok a bankok, ahol a hitel igényelhető és természetesen ezekkel a pénzintézetekkel hitelszakértőink is folyamatosan kapcsolatban állnak.
A babaváró hitel igénylésével kapcsolatban további információkat ide kattintva tekinthet meg. Kérdése lenne a témában? Tegye fel kérdéseit szakérőnknek.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
903 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet!
Nálunk az a helyzet, hogy jelenlegi jövedelmünk meg van terhelve, 2 személyi kölcsönünk idén decemberben lejár. Addig nem kaphatnák új hitelt. Viszont jelenleg kismama vagyok, szeptemberre várjuk a babát.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor figyelembe veszik, hogy lejárnak a hitelek?
Üdvözlettel, Vera

Kedves Vera!
A legtöbb bank kalkulál a meglévő hiteltörlesztéssel mindaddig, amíg az fennáll. Van olyan bank is, amely a 3 hónapon belül lejáró hiteltörlesztést már nem veszi figyelembe. Azt, hogy a babaváró kölcsön esetében milyen belső szabályokat támasztanak az egyes bankok, egyelőre még nem tudjuk.

Tisztelt Hitelnet!
Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy a feleségem jelenleg 21 éves. 2016-ban érettségizett le, utána elment 1 évet dolgozott, majd jött az első gyerek 2018-ban. Jelenleg GYED-en van és várjuk a második gyereket.
A kérdés az lenne, hogy így, hogy nincs 3 év munkaviszonya, igényelheti-e a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását?
Válaszukat köszönöm.

Kedves Kovcsri!
A házastársak együttes igénylés esetén lehetnek jogosultak a babaváró hitelre, s legalább az egyiküknek rendelkezni kell a 3 éves munkaviszonnyal. Mivel feleségének a leírtak alapján ez nincs meg, akkor igényelhető a hitel, ha Ön rendelkezik ezzel.

A július 1-től igényelhető 10 milliós támogatás esetében van-e arra lehetőség, hogy ennek csak egy része kerüljön felvételre?
Amennyiben igen, és a felvételt követő 5 éven belül ez az összeg visszafizetésre is kerül teljes egészében, de nem születik gyermek, akkor valamilyen kamat visszafizetési kötelezettségem van-e?

Kedves Érdeklődő!
A babaváró hitel 10 millió forintnál alacsonyabb összegben is igénybe vehető.
Fenti esetben az addig igénybe vett kamattámogatást az arra való jogosultság megszűnését követő 120 napon belül egy összegben, a hitelintézet útján vissza kell fizetni a kincstárnak.

Hol és hogyan lehet majd igényelni?

Kedves Andrea!
A babaváró hitelkérelmet a bankokhoz lehet benyújtani 2019. július elsejétől.

Tisztelt Hitelnet!
A fiatal házasok támogatását a házasságból mind két fél igényli vagy csak az egyik fél ( pl.: csak a nő) ?

Kedves Tímea!
A babaváró hitelre a házaspárok kizárólag együttes igényléssel lehetnek jogosultak.

A fiatal házasok gyermekvállalását támogatható hitellel kapcsolatban lenne kérdésem. Ha nekem már van egy 5 éves gyermekem és most fog május végén születni a 2. gyermekem, első házasság, akkor jól gondolom, hogy én nem tudom ezt a lehetőséget kihasználni? (nem tervezünk több gyermeket)
Köszönöm a választ.

Kedves Marietta!
Fenti esetben a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását Ön sajnos valóban nem tudja kihasználni. CSOK igénylésre azonban jogosult lehet egy jövőben lakáscél esetén. A CSOK feltételekről honlapunkon részletes leírás olvasható.

A 3 éves munkaviszonyba a külföldi munkaviszony is beleszámít?

Kedves Kérdező!
A vonatkozó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, így pontos információink még nincsenek a munkaviszonnyal szemben támasztott további feltételekről. Ha lesz, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Tisztelt Hitelnet,
A fiatal házasok gyermekvállalását támogatható hitellel kapcsolatban lenne kérdésem. Jelenleg 7. éve dolgozom egy telekommunikációs cégnél, azonban az elmúlt időben cégváltás történt. A munkaviszonyom folyamatosan van, hiszen az egyik cég megszűnt és átvett a másik, tehát folyamatosan van munkaviszonyom, de nem egy cégnél. Ez a 3 évnek így megfelelő lesz? Illetve rendelkezem 3 éves egyetemi jogviszonnyal is, ezt hogyan kell igazolni, illetve ez 2007-2010 közötti időszakra vonatkozik. Ez is megfelelő?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Nikoletta

Kedves Nikoletta!
A folyamatosság lesz a lényeg a jogosultsághoz szükséges jogviszonyban, így a jelenlegi munkaviszonya megfelelő. A 2007-2010 közötti egyetemi jogviszony nem lesz mérvadó a jogosultság szempontjából.

Kedves Címzett!
Érdeklődnék az alábbi felől, hogy a legalább hároméves munkaviszony pontosan hogyan érthető? Egyhuzamban (megszakítás nélkül) 3 év vagy összesen legalább 3 év?
Köszönöm.

Kedves Zsófi!
A folyamatos 3 éves munkaviszonyban valószínűleg lehet majd megszakítás, de hogy pontosan mennyi, arról csak a vonatkozó kormányrendelet kihirdetése után lesz információnk.

Kedves hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy azok is jogosultak lehetnek, akik a csokot 2016 év vegen igénybe vették? Vagy ez kizáró tényező?

Kedves Kinga!
Mivel a vonatkozó kormányrendelet még nem került kihirdetésre, ezért a pontos jogosultsági feltételek még nem ismertek. Ha kihirdetésre kerül, honlapunkon is be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy a pár mindkét tagja nem szerepelhet KHR listán? Nálunk a párom passzív státuszban van, de én nem szerepelek kHR listán.
Köszönöm a választ.

Kedves Dániel!
Információink szerint az igénylők egyike sem szerepelhet a KHR listán.

Jô napot kívànok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a páromnak (36 éves) van egy 13 éves fia. Nem házasságban született. Az idén szeretnénk összeházasodni és szeretném megkérdezni, hogy így is jogosultak lennénk-e a fiatal házasok támogatására, hogy van egy gyermek.
Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Karolina!
A leírtak alapján igényelhető lesz a babaváró hitel, ha a további jogosultsági feltételeknek is megfelelnek.

Kedves Hitelnet!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egyik helyen hitelnek, a másik helyen kölcsönnek van nevezve ez a támogatási forma.
Ha véletlenül 5 éven belül nem jön össze a tervezett gyerkőc, akkor milyen kamatozásúvá válik a fizetendő “kölcsön/hitel”?
A hitelek viszonylag jó THM-mel vehetőek fel, míg a személyi kölcsönök rendkívül magas THM mellett kaphatóak meg.
Ezért szerintem nagyon fontos, hogy ha véletlenül piacú kamatozásúvá válik a dolog, az mit is jelent.
Nagyon szépen köszönöm a segítségüket.

Kedves Kinga!
A kamattámogatás megszűnését követően a támogatott személyek által fizetendő ügyleti kamat mértéke nem lehet magasabb, mint az ÁKK Zrt. által havi rendszerességgel közzétett, a közzétételt megelőző naptári hónapban tartott 5 éves névleges futamidejű államkötvény aukciókon kialakult – a betéti kamat és az értékpapírok hozama számításáról és közzétételéről szóló kormányrendeletnek megfelelően számított – átlaghozamok adott aukciókon elfogadott mennyiségekkel súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 5 százalékponttal növelt értéke. Ezen jelen kamatkörnyezetben mintegy 8%-os mértékű kamatot jelent.

Kedves Hitelnet!
A fiatal házasok gyermekvállalását támogatásával kapcsolatban lenne kérdésem. Eddig mindenhol csak annyi információt találtam a feltételekről, hogy legalább 3 év munkaviszony vagy egyetemi tanulmány szükséges hozza (“feltétele a legalább hároméves munka-, vagy felsőoktatási jogviszony”). Sajnos számomra nem egyértelmű, hogy az a három év munkaviszony az összesen legalább három évet jelent vagy folyamatos három évig tartó munkaviszonyt igényel a támogatás igénybevétele.
Ha esetleg erről van információjuk, az nagyon érdekelne.
Előre is köszönettel,
Kitti

Kedves Kitti!
Jóllehet a támogatás pontos részletei még nem ismertek, de a jelenleg elérhető valamennyi támogatás esetén feltétel, hogy az előírt jogviszony a kérelem benyújtásakor is fennálljon és folyamatos legyen.

Kedves Szakértő!
Az új kamatmentes hitelről szeretnék érdeklődni, amely igénybevételéhez 3 év munkaviszony vagy 3 év felsőoktatási jogviszony szükséges. Az lenne a kérdésem, hogy a jogviszonynak a hitel felvételekor is élnie kell? A 3 évet hogy számolják? Az én esetemben ez azért fontos szempont, mert 3.5 év alatt szereztem meg az első diplomám, rá fél évvel később pedig elkezdtem egy másoddiplomás képzést, amit jelenleg is csinálok (ez azonban csak 1.5 éves).
Előre is köszönöm válaszukat!
Üdvözlettel,
Szilvia

Kedves Szilvia!
Jóllehet a pontos részletek még nem ismertek, a jogosultsághoz valószínűleg az igénylés benyújtásakor is fenn kell állnia a munkaviszonynak, illetve a felsőoktatási jogviszonynak, s a 3 évnek folyamatosnak kell lennie.

Érdeklődni szeretnék, abban az esetben is jogosultak lennénk-e a 10 millió forint kamatmentes hitelre, ha a hitel igénylése előtt már várandós lennék, ezután a párommal összeházasodnánk, majd úgy igényelnénk a hitelt? Tehát az nem kizáró ok, ha már várandósan igényeljük, valamint a gyermek lenne előbb, majd a házasság?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Petra!
A jelenleg ismert információk szerint feltétel a házastársi kapcsolat fennállása lesz, valamint az, hogy a gyermek 2019. július 1. után szülessen.

Jó napot!
Párommal idén házassagot tervezünk. A kis baba már a pocakban van, szeretnénk igényelni a támogatást.
Kérdésem az lenne, hogy a párom elég régóta szerepel a KHR-listán, jelenlreg sincsen fizetve, hiszen nagyon fiatal volt amikor felvette csaladi okokból.
Ez befolyasolja a hitelkérelmet?

Kedves Eszter!
A fiatal házasok által igényelhető kamatmentes hitel feltételei még nem kerültek kihirdetésre, ezért kérdésével kapcsolatban egyelőre nem tudunk pontos tájékoztatást adni.

Kedves Szakértő!
Tisztában vagyok vele, hogy a támogatásra vonatkozó részletes feltételek még nem ismertek, de talán az én kérdésemre a válasz triviális.
4 gyermeket nevelünk, mind a négy nálunk van elhelyezve. Az én előző házasságomból van a két nagy, a másodikból a másik kettő. Feleségemnek ez az első házassága, 39 éves. Nem szeretnénk több gyermeket.
Ebben az esetben milyen hitelre lehet számítani, amennyiben ingatlanvásárlásra fordítanánk?
Előre is köszönöm!

Kedves B!
A fiatal házasok gyermekvállalási támogatása ez esetben nem lesz elérhető. Használt lakásvásárlás esetén – várhatóan júliustól – a kedvezményes, 3% kamatú lakáshitel felvételére nyílhat lehetőségük, amennyiben jogosultak a 4 gyermek után elérhető 2.750.000 Ft összegű CSOK-ra is. A használt lakás vásárlására vonatkozó CSOK feltételeket IDE kattintva ismerhetik meg. A támogatott lakáshitelről további információk IDE kattintva olvashatók.
Amennyiben olyan 5000 fő alatti településen vásárolnának használt lakást, ahol a népességcsökkenés a 2003. január elsejei adatokhoz képest nagyobb volt, mint az országos átlag, akkor – várhatóan szintén július elsejétől – 10.000.000 Ft öszsegű CSOK felvételére nyílhat lehetőségük a falusi CSOK keretében.

Kedves Hitelnet.hu!
Nem teljesen világos az új 10 millió forintos hitel lehetősége a fiatal házasok részére. Legalább 3 év munkaviszony – ennek egy helyen kell lennie? Vagy ha közben munkahelyváltás történt, de hivatalosan nincs “hézag” a munkaviszonyban, tehát a házastárs mindvégig foglalkoztatva volt, csak nem egy cégnél, akkor az rendben van? Illetve a házaspár férfi és női tagjának is meg kell lennie a 3 év munkaviszonynak vagy elég az egyikőjüknek?
Köszönöm!

Kedves Elizabeth!
A támogatásra vonatkozó részletes feltételek még nem ismertek. Ha azonban a többi támogatási formából indulunk ki, nem szükséges az egyazon munkahelyen eltöltött idő, a folyamatosság a lényeg. CSOK esetében a rendelkezés 30 nap megszakítást engedélyez összességében az elvárt jogviszonyban. A tervezet szerint a házaspár női tagjának kell teljesíteni a munkaviszonyra vonatkozó elvárást. Ha lesz bővebb információink minderről, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Ha már van 2 gyermekem és a 3 gyermekem júliusban fog születni, akkor is igényelhetem a hitelt? Én 28 éves leszek júniusban, a párom 26. Nem vagyunk még összeházasodva, de ő a gyerekeim édesapukája és 4 éve van munkaviszonyom.
Előre is köszönöm a választ.

Kedves Klaudia!
A fiatal házasok gyermekvállalási támogatása esetén csak azok a gyermekek kerülnek figyelembevételre a tervezet szerint, akik 2019. július 1. után születnek.

Tisztelt Hitelnet.hu! A párommal mostanában tervezzük az összeházasodást. A házunkra ráfér a bővítés és a korszerűsítés, mert tervben van, legkésőbb jövőre a baba projekt. Halottam erről a fiatal házasoknak szóló kedvezményes hitelről. Nekünk nagyjából 6 millióra lenne szükségünk. Milyen buktatókra lehet számítani? Jelenleg van egy jelzálog a házon, havi 31.100 Ft-tal törlesztjük. Most ő jelenleg 2 órára van bejelentve, de több mint 3 éve folyamatos a munkaviszonya. Nekem ez a 3. évem, igaz 4 órában, de márciustól már 8 órába leszek bejelentve. Van rá bármi esély, hogy házasság után igénybe tudjuk venni ezt a kedvezményes hitellehetőséget? Előre is köszönöm! Üdvözlettel:… Továbbiak »

Kedves Szabolcs!
A támogatásra vonatkozó részletes szabályok még nem kerültek kihirdetésre. Az eddig ismert feltételekről fenti bejegyzésünkből tájékozódhat. Ha lesz további információnk, honlapunkon be fogunk számolni róla. Addig is kérjük, kövesse új bejegyzéseinket!

Szép Napot!
Érdeklődni szeretnék, hogy ha a feleségnek megvan a folyamatos 3 éves munkaviszonya, de mondjuk RÉSZMUNKAIDŐS ként van foglalkoztatva, akkor is igényelni tudja-e a kamatmentes kölcsönt?
Vagy ebben az esetben inkább a férj igényelje, mert mondjuk ő is rendelkezik 3 éves munkaviszonnyal és teljes munkaidőben foglalkoztatják.

Kedves Érdeklődő!
A házaspár kizárólag együttes igénylés esetén lehet jogosult a támogatásra. A munkaviszonyra vonatkozó előírás részmunkaidő esetén is teljesített, ha legalább 3 éve fennáll.

Tisztelt Hitelnet!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy nekem egy hónapos megszakításom volt az új és a régi munkahelyem közt. A férjemnek és nekem is az első házasságun,k 40 év alatt vagyok, viszont így akkor a három éves munkaviszonyom nincs meg. Most májusban lesz egy éve, hogy az új munkahelyemen vagyok. A férjemnek viszont jövő áprilissal lesz meg a három éves munkaviszonya.
Az lenne a kérdésem, hogy a követelményeknél a férfiak munkaviszonyát is figyelembe veszik, vagy csak a nőkét?
Előre is köszönöm válaszát.

Kedves Dorina!
A két munkaviszony között legfeljebb 30 nap megszakítás lehetséges. A 3 éves munkaviszony elvárás a férj részéről is teljesíthető.

Tisztelt Hitelnet!
Érdeklődni szeretnék, hogy szlovák állampolgárként is igénybe tudnám venni? 15 éve élek Magyarországon, 6 éve vállalkozóként dolgozom, 4 éve kötöttem házasságot – férjem magyar állampolgár. Plusz még olyan kérdésem lenne, hogy a nevemen soha nem volt hitel, viszont a férjem BAR listán van. Úgy igényelhetjük vajon?
Előre is köszönöm a válaszait.
Szép napot 🙂

Kedves Beatrix!
Az alábbi személyek lehetnek jogosultak a kedvezményre:
– magyar állampolgár vagy olyan személy, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni,
– a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személy, aki a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja, vagy
– a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben foglaltak alapján hontalan jogállásúnak ismerték el.
A BAR lista sajnos kizárja a jogosultságot.

Üdvözlöm!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg 1 éves munkaviszonnyal rendelkezem, tehát akkor csak 2 év múlva tudnám igénybe venni a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását, melynek összege 10.000.000 forint?
Ezek szerint 2019. július. 1.-vel nem is tudnánk igénybe venni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Anita

Kedves Anita!
Amennyiben férje rendelkezik az előírt legalább 3 éves folyamatos jogviszonnyal, úgy jogosultak lehetnek az igénybevételre.

Azok a 40 alatti nők is felvehetik a hitelt, akik első házasságukban élnek, van már 2 gyermekük és vállalnak 1 harmadikat?

Kedves Zsuzsanna!
A feleség életkora nem haladhatja meg a 41. életévet a hitekérelem benyújtásakor. Ha minden további feltétel teljesül, akkor első házasság, már meglévő 2 gyermek esetén is igényelhető a kölcsön. A kamatmentesség szempontjából azonban csak a 2019. jőlius 1. után született gyermek lesz figyelembe vehető.

Tisztelt hitelnet!
Az szeretném megérdeklődni, hogy mindkettő félnek kell a 3 éves bejelentett munkaviszony?

Kedves Anett!
A 3 éves jogviszonyt elegendő a házaspár egyikének teljesíteni.

Tisztelt Hitelnet!
A cikkben le van írva, hogy a férj is jogosult lehet rá. Ez azt jelenti, hogy ha a nőnek nincs meg a (legalább) 3 éves munkaviszonya, de a férfinak igen, akkor is igényelhető?
Köszönöm előre is!
Üdv:
András

Kedves András!
Igen, legalább az egyik félnek kell teljesítenie a legalább 3 éves folyamatos jogviszonyt.

Tisztelt Hitelnet!
Az lenne a kérdésem, hogy május végén születik az első gyermekünk és ugye július 1-től igényelhető a 10 milliós támogatás. Párom gyesen lesz, olyankor is igénybe veheti a támogatást? Illetve a két gyermek után elengedik a 30%-át, ebbe beleszámít a most születendő gyermek is vagy csak a már felvett hitel alatt születendő?
Köszönöm.

Kedves Robi!
A fiatal házasok gyermekvállalási támogatására vonatkozó kormnányrendelet még nem került kihirdetésre, így az igénylés pontos feltételei nem ismertek. A jelenleg ismert információk szerint a támogatás során a 2019. július 1. után született gyermekek kerülhetnek figyelembevételre.

A párom április 10-én lesz 40 éves.
Júliusban felvehető így a kölcsön?

Kedves LT!
A fiatal házasok gyermekvállalási támogatása esetén feltétel, hogy a feleség a kérelem benyújtásakor nem lehet 40 évnél idősebb. Ha felesége április 10-én betölti a 40. életévét, akkor sajnos nem lehet jogosult erre a támogatásra.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Iratkozz fel hírlevelünkre!
903
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x