fbpx

Babaváró hitel kalkulátor

Akár kamatmentes hitel szabad felhasználásra ingatlanfedezet nélkül

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Kérjük töltse ki ezt a mezőt!

A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Babaváró hitel ügyintézésben segít a Hitelnet!

Babaváró hitel kalkulátor

Babaváró hitel kalkulátor

Banki előminősítő és összehasonlító babaváró kalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

Több száz babaváró hitel ügyintézés

Több száz babaváró hitel ügyintézés

A C&I Hitelnet országos szakértő hálózata 2001 óta több ezer lakáshitel igénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Akár kedvezőbb babaváró hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Akár kedvezőbb babaváró hitel ajánlatunk van, mint a bankfiókban!

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Babaváró hitel szakértőnk visszahív telefonon

Babaváró hitel szakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra. A teljes körű ügyintézés a mi dolgunk!

Valóban díjmentes babaváró hitel ügyintézés

Valóban díjmentes babaváró hitel ügyintézés

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Babavaró hitel állami támogatással

Babavaró hitel állami támogatással

Államilag támogatott akár kamatmentes, szabadon felhasználható hitel ingatlanfedezet nélkül. Fordítsa arra, amire csak akarja.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Babaváró támogatás címmel megjelentek a 10 millió forintos kamatmentes szabad felhasználású hitel részletei a Magyar Közlönyben! A kérelem jóváhagyása normál banki hitelbírálatot követően lehetséges. A havi törlesztő részlet mellett pedig néhány ezer forintos állami kezességvállalási díj is felszámításra kerül. Lássuk a részleteket!

Babaváró hitel

A babaváró hitel részletszabályai

A babaváró támogatás részleteit a 44/2019. (III. 12.) Kormányrendelet szabályozza, amely a Magyar Közlönyben került kihirdetésre.

10 millió forint, kamattámogatással

A 10 millió forintos, kamatmentes szabad felhasználású konstrukció tulajdonképpen mindaddig egy kölcsön, amíg az igénylő házaspárnak nem születik 2019. július elsejét követően 3 gyermeke.

Általános rendelkezések

 • A kölcsönszerződés 2019. július 1-jétől 2024. december 31-éig köthető meg.
 • Gyermek: az igénylők, illetve a támogatott személyek vér szerinti és velük közös háztartásban élő gyermeke, ideértve a magzatot a várandósság betöltött 12. hetétől, valamint az igénylők által közösen örökbefogadott gyermek
  Az igénylővel közös háztartásban élő gyermeknek azt kell tekinteni, akinek bejelentett magyarországi lakóhelye vagy tartózkodási helye az igénylőével megegyezik.

A babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Kormányrendelet értelmében, amennyiben a babaváró hitel kérelmet a várandósság idején (betöltött 12. hét után) nyújtják be, azonnal kérni lehet a törlesztés szüneteltetését is. Az eredeti rendelkezések alapján ezt csak a kölcsönszerződés megkötésével egy időben kérhették volna a támogatott személyek.

Babaváró hitelt igényelhet:

 • magyar állampolgár vagy olyan személy, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni,
 • a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó személy, aki a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorolja, vagy
 • a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvényben foglaltak alapján hontalan jogállásúnak ismerték el vagy bevándorolt, vagy letelepedett jogállással rendelkezik.

Babaváró hitel feltételei

 • A feleség betöltötte a 18. életévét, de még nem töltötte be a 41. életévét
 • Az igénylő házaspár rendelkezik magyarországi lakcímmel
 • A házastársak legalább egyike minimum 3 éve, folyamatosan:
  o magyarországi TB jogviszonnyal rendelkezik, vagy
  o felsőoktatási intézményben nappali képzés keretében hallgatói jogviszonyban állt, ideértve a magyar házasfél külföldi felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytatott olyan tanulmányait is, vagy
  o kereső tevékenysége alapján valamely más állam vagy nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott, vagy
  o diplomás GYED-ben részesült

A fenti időszakok összeadhatók. Folyamatosnak kell tekinteni az időszakot, ha abban legfeljebb 30 nap megszakítás van, illetve felsőoktatási intézménynél fennálló hallgatói jogviszony megszűnését követően a következő, babaváró támogatásra jogosító jogviszony megkezdéséig hat hónapnál hosszabb megszakítás nincs, amelynek időtartama a 3 éves jogosultsági időszakba nem számít bele. A kölcsönkérelem benyújtását megelőző 180 napos időtartamnak - külföldről hazatérők esetében a 90 napos időtartamnak - a Tbj. 6. § (1) bekezdés a), b) vagy d)–i) pontja szerinti jogviszonyban töltött időnek kell minősülnie. A közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött időszakból egy év vehető figyelembe.

 • A házaspár nem büntetett.
 • A házastársaknak nincs az állami adóhatóságnál 5.000 Ft-ot meghaladó nyilvántartott köztartozása
 • A negatív KHR információ nem minden esetben kizáró ok!
 • Nem áll fenn olyan tény vagy körülmény, amellyel a közös gyermekvállalás nyilvánvalóan lehetetlennek tekinthető,
 • A házaspár vállalja, hogy a kölcsönszerződés megkötését követően született vagy örökbefogadott gyerekeiket a nagykorúvá válásukig, de legfeljebb a kölcsönszerződés megszűnéséig a saját háztartásukban nevelik
 • Kölcsönszerződés csak olyan igénylőkkel köthető, akiket a hitelintézet az általános belső szabályai szerint az igényelt kölcsön felvételéhez hitelképesnek minősít.
 • Ugyanazon igénylővel kölcsönszerződés csak egy alkalommal köthető.

Házastárs halála esetén:

a túlélő feleség

 • az elhunyt házastársa halálát követő 300 napon belül, de legkésőbb a gyermeke megszületését megelőző napig a kölcsönkérelmet egyedülállóként is benyújthatja, illetve
 • a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést a várandóssága 12. hetét követő fennállása alatt vagy a gyermeke megszületését, illetve a magzat elhalását vagy halva születését követően egyedüli támogatott személyként is megkötheti,

a túlélő férj

 • a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést a gyermeke megszületése vagy az elhunyt feleségével közös magzat elhalása után egyedüli támogatott személyként is megkötheti,

ha a kormányhivatal korábban már az örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító határozat hozott, akkor a túlélő házastárs

 • a kölcsönkérelmet az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását megelőzően egyedülállóként is benyújthatja
 • a kölcsönkérelem korábban együttes igénylőkként történő benyújtását követően a kölcsönszerződést - akár a gyermek örökbefogadását engedélyező határozat véglegessé válását megelőzően, akár azt követően - egyedüli támogatott személyként is megkötheti, azzal, hogy ebben az esetben az e rendeletben szereplő igénylőkre, illetve támogatott személyekre vonatkozó rendelkezéseket az egyedülálló igénylőre, illetve támogatott személyre kell alkalmazni.

Amennyiben a túlélő házastárs esetében a TB jogviszonyra vonatkozó feltételek nem állnak fenn, a kölcsönkérelmet benyújthatja, ha e feltétel a volt házastárs tekintetében a halála napján vagy az azt megelőző 3 hónapos időszakon belül bármely időpontban teljesült.

A babaváró hitel kérelem elbírálása

 • A babaváró hitel kérelmet a hitelintézeteknél kell benyújtani.
 • A pénzintézet a kölcsönkérelmet a benyújtást követő 10 munkanapon belül bírálja el, a rendeletben foglalt igénybevételi feltételek és a hitelképesség meglétét a hitelintézet teljeskörűen köteles ellenőrizni.
 • A hitelintézet – a kamattámogatás megszűnése esetén - az ügyleti kamaton, továbbá a Tbj. szerinti biztosítási jogviszonyra vonatkozó adatok beszerzése esetén felmerülő indokolt költségein kívül, a kölcsönkérelem elbírálásáért és a kölcsön folyósításáért a támogatott személyek felé díjat, költséget vagy egyéb ellenszolgáltatást nem számíthat fel.
 • Ha a hitelintézet a kölcsönkérelmet a jogszabályi feltételek hiány miatt utasítja el, az igénylő - az erről szóló írásbeli tájékoztatás kézhezvételétől számított 15 napon belül - a járási hivatalhoz fordulhat.

A babaváró kölcsönszerződés - a kölcsön kamata

 • A babaváró hitel összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot.
 • A folyósítására a kölcsönszerződés megkötését követően egy összegben kerül sor.
 • A törlesztés csak forintban történhet.
 • A kölcsönszerződésben meghatározott ügyleti kamat mértéke a kamattámogatás időszaka alatt nem lehet magasabb, mint a közzétételt megelőző 3 hónapban tartott 5 éves állampapír-aukciókon kialakult átlaghozamok súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 1 százalékponttal növelt értéke
 • A kölcsön kamata a kamattámogatás időszaka alatt csak 5 évente változhat.
 • A hitel teljes futamideje legalább 5 év, de a 20 évet nem haladhatja meg, amelybe nem számít bele az első gyermek születését vagy örökbefogadását követően igénybe vett szüneteltetés időtartama
 • A törlesztő részlet havi összege a kamattámogatás időszaka alatt - a kezességvállalási díjjal együtt - nem lehet több 50 ezer forintnál.
 • A hitelintézet az előtörlesztésért a támogatott személyek terhére díjat és egyéb költséget nem számíthat fel.
 • A támogatott személyek nem teljesítése esetén a hitelintézet a kölcsön felmondását megelőzően a belső szabályai szerint felszólítja a támogatott személyeket a tartozás rendezésére, a kezesség beváltására az állam által vállalt kezesség előkészítésének és a kezesség beváltásának eljárási rendjéről szóló kormányrendelet rendelkezéseit kell alkalmazni.

A Babaváró hitel kamattámogatása és a törlesztés szüneteltetése

  • A támogatott személy a kamattámogatás időszakában ügyleti kamatot nem fizet, azt kamattámogatás formájában az állam nevében a kincstár folyósítja a hitelintézet részére annak elszámolása alapján.
  • A támogatott személyek a törlesztés szüneteltetésére jogosultak
   a) a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzatuk után, ha a várandósság a kölcsönszerződés megkötésének időpontjában vagy azt követően fennáll, és a magzat legkésőbb a kölcsön folyósításától számított 5 éves időszakon belül betölti a várandósság 12. hetét, vagy
   b) az e rendelet hatálybalépését követően született, a támogatott személyek által közösen örökbefogadott gyermek után, ha az örökbefogadást engedélyező határozat a kölcsönszerződés megkötését követően, de legkésőbb a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül válik véglegessé.
  • A támogatott személyek nem jogosultak a törlesztés szüneteltetésére, ha egyikük sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel.
  • A törlesztés szüneteltetésére a támogatott személyek a második gyermekre tekintettel is jogosultak.
  • Ha a kölcsönszerződést a várandósság ideje alatt, a várandósság betöltött 12. hetét követően kötik meg, a törlesztés szüneteltetése iránti kérelmet a kölcsönszerződés megkötésekor is be lehet nyújtani azzal, hogy a várandósgondozási könyvben tett utolsó bejegyzés dátuma vagy a 2. melléklet szerinti igazolás kiállításának időpontja legfeljebb 15 nappal előzheti meg a kölcsönkérelem benyújtásának időpontját.
  • Az előző bekezdésben nem említett esetben a törlesztés szüneteltetése iránti kérelem
   a) vér szerinti gyermek esetén a várandósság betöltött 12. hetét követően – ideértve a szülést követő időszakot is – legkésőbb a gyermek születését,
   b) örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követően,
   c) a magzat elhalása vagy halva születése esetén az erre vonatkozó igazolás keltét követő 180 napig nyújtható be.
  • A törlesztés szüneteltetésére való jogosultságot megalapozza, ha az előírt feltételek a kölcsönkérelem és a szüneteltetés iránti kérelem benyújtása közötti időszakban bármikor fennállnak.
  • Ikergyermekek esetén a 3 éves törlesztésszüneteltetés további 2 évvel meghosszabbodik, ha a 3 éves szüneteltetés letelte előtt legalább 60 nappal a támogatott személyek erre vonatkozó kérelmet nyújtanak be a hitelintézethez.
  • Ha a támogatott személyek egyike a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül, a házasságuk fennállása alatt meghal, az özvegy a halotti anyakönyvi kivonat 60 napon belül történő csatolása esetén a kamattámogatásra akkor is jogosult, ha nem teljesült az 5 éven belüli gyermekvállalás.
  • Ha a házastársa halálát követően a támogatott személy újabb házasságot köt, és az új házastársa megfelel az előírt feltételeknek és teljesülnek a gyermekvállalásra vonatkozó előírások, úgy a törlesztés szüneteltetése, illetve a gyermekvállalási támogatás is érvényesíthető.

  • Újabb házasságkötés esetén a támogatott személlyel házasságot kötő személy egy másik, babaváró kölcsön vonatkozásában maga is támogatott személynek minősül, akkor közös gyermekük után a törlesztés szüneteltetése, valamint a gyermekvállalási támogatás a támogatott személy és az új házastársa együttes döntésén alapuló választása szerint csak az egyik, mindkét jogosultság fennállása esetén ugyanazon kölcsön keretében érvényesíthető.
  • Ha a támogatott személyek 5 éven belül nem teljesítik a gyermekvállalásra vonatkozó feltételeket, vagy már egyik fél sem rendelkezik magyarországi lakcímmel, illetve a támogatással érintett kiskorú gyermeket egyik fél sem neveli már a saját háztartásában, akkor a kamattámogatás megszűnik, a már igénybe vett kamattámogatást a jogosultság megszűnését követő 120 napon belül egy összegben, a hitelintézeten keresztül kell visszafizetni a kincstárnak.
  • A járási hivatalnál méltányossági kérelem nyújtható be, pl. lombikbébi programban való részvétel vagy megváltozott munkaképességűvé válás esetén.
  • A kamattámogatás megszűnése után az ügyleti kamat nem lehet magasabb, mint a megelőző 3 hónapban tartott 5 éves állampapír-aukciókon kialakult átlaghozamok súlyozott számtani átlaga 130 százalékának 4 százalékponttal növelt értéke
  • Kamattal növelt összeget kell fizetniük azoknak is, akik elválnak, ha pedig nem született 5 éven belül gyerekük, nekik is vissza kell fizetniük a már igénybe vett kamattámogatást egy összegben.
  • A hitelfelvevők a babaváró hitel fennálló összege után a központi költségvetés javára - a hitelintézet útján a havonta fizetendő törlesztőrészlettel egyidejűleg - kezességvállalási díjat fizetnek. A kezességvállalási díj mértéke évente a kezességgel biztosított fennálló kötelezettség összegének 0,5%-a (a maximális 10 millió forint esetében az első évben ez havi 4000 ezer forint körül lehet). A törlesztés szüneteltetése alatt a kezességvállalási díj fizetése is szünetel.

A babaváró hitel előtörlesztése, végtörlesztése

A babaváró hitel előtörlesztése és végtörlesztése már egy gyermek születése esetén is díjmentes, azonban ha az előtörlesztés mértéke eléri a hitelösszeg több mint 50%-át, valamint 5 éven belül nem születik gyermek, abban az esetben egy összegben kell visszafizetni a kamattámogatást is, és ez akár milliókba is kerülhet. Ha a hitelfelvételtől számított 5 éven belül mégis teljesül a gyermekvállalás, a kamattámogatás visszajár

A babaváró hitel buktatói

A babaváró hitel futamideje alatt a kamattámogatás egyösszegű visszafizetése és a kamattámogatás megszűnése az alábbi esetekben merül fel:

 • a támogatott személyeknél a kölcsön folyósításától számított 60 hónapon belül nem született gyermeket
 • a támogatott személyek egyike sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel
 • a gyermekvállalási támogatással érintett kiskorú gyermeket a támogatott személyek egyike sem neveli saját háztartásában
 • a házasságukat a kölcsönszerződés futamideje alatt felbontják, vagy érvénytelennek nyilvánítják.

A kamattámogatás megszűnése esetén az Adósoknak a hátralévő futamidőben fizetniük kell a kölcsön támogatás nélküli kamatát. Kamatozóvá vált babaváró hitelnél az adósok a havi törlesztő részletben tőkét, kamatot és kezességvállalási díjat fizetnek.

A fenti első három esetben történő kamattámogatás megszűnésekor a támogatott személyeknek a kamattámogatás megszűnését követő 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetniük az addig kapott kamattámogatás összegét.

A fenti utolsó esetben a kamattámogatás visszafizetési kötelezettsége akkor áll fenn, ha a házasság felbontásának időpontjáig a gyermekvállalás nem teljesült.

Méltányosság és felmentés

A kamattámogatás visszafizetése alól felmentés kérhető ha:

 • az egyik fél elhalálozik
 • a támogatott személyek egyike a kölcsönszerződés megkötését követően megváltozott munkaképességűvé válik, és emiatt a gyermek megszületését nem vállalják
 • a házastársak részt vettek a megfelelő számú reprodukciós eljárásban – a kötelező egészségbiztosítás keretében vagy azon kívül
 • a támogatott személyek egyike igazoltan nem alkalmas reprodukciós eljárásra
 • a támogatott személyek számára a gyermekvállalás egészségügyi dokumentációval igazoltan ellenjavallt

Fontos tudni azonban, hogy a fenti esetek bármelyikének teljesülése, valamint a méltányossági kérelem csak a kamattámogatásra vonatkozik, a fennmaradó tartozást piaci kamatozású személyi kölcsönné válik és kamattal együtt kell tovább törleszteni.

Továbbá a támogatott személy a kamattámogatás visszafizetése alól, legfeljebb 24 havi részletfizetést kérhet, ha a támogatott személy igazolja, hogy számára a  kamattámogatás egyösszegű megfizetése családi, jövedelmi, vagyoni és szociális körülményeire is tekintettel aránytalanul súlyos terhet jelentene.

Babaváró hitelt igényelne?

Kérje szakértőnk egyedi, névre szóló ajánlatát online. Bemutatjuk egyedi kedvezményeinket.

Ajánlatot kérek

Gyermekvállalási támogatás

A támogatott személyek a meghatározott feltételeknek megfelelő

 • második gyermekük esetén a még fennálló, e rendelet szerinti kölcsöntartozás 30%-ának megfelelő összegű,
 • harmadik gyermekük esetén az e rendelet szerinti teljes fennmaradó kölcsöntartozásnak megfelelő összegű
  vissza nem térítendő gyermekvállalási támogatásra jogosultak.

A gyermekvállalási támogatás

 • a kölcsönszerződés megkötésének időpontjában vagy azt követően fennálló várandósság esetén, a támogatott személyeknek a várandósság legalább 12. hetét betöltött magzata után igényelhető, és
 • az e rendelet hatálybalépését követően született, a támogatott személyek által közösen örökbefogadott gyermek után igényelhető, ha az örökbefogadást engedélyező határozat a kölcsönszerződés megkötését követően válik véglegessé.

Ha a kölcsönszerződést ikerterhesség ideje alatt, a várandósság betöltött 12. hetét követően kötik meg, a gyermekvállalási támogatás iránti kérelmet a kölcsönszerződés megkötésekor is be lehet nyújtani azzal, hogy a várandósgondozási könyvben tett utolsó bejegyzés dátuma vagy a 2. melléklet szerinti igazolás kiállításának időpontja legfeljebb 15 nappal előzheti meg a kölcsönkérelem benyújtásának időpontját.

A gyermekvállalási kérelem fentieken túl
a) vér szerinti gyermek esetén a várandósság betöltött 12. hetét követően – ideértve a szülést követő időszakot is – legkésőbb a gyermek születését,
b) örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadást engedélyező határozat véglegessé válását követően,
c) a magzat elhalása vagy halva születése esetén az erre vonatkozó igazolás keltét követő 180 napig nyújtható be.

A gyermekvállalási támogatásra való jogosultságot megalapozza, ha az előírt feltételek a kölcsönkérelem és a szüneteltetés iránti kérelem benyújtása közötti időszakban bármikor fennállnak.

Ugyanazon gyermek után kizárólag egy alkalommal folyósítható gyermekvállalási támogatás.

A gyermekvállalási támogatás iránti kérelmet a hitelintézethez kell benyújtani, s a kedvezményt a fel nem mondott kölcsönszerződésből eredő tőketartozás és kamatainak csökkentésére kell felhasználni.

Gyakori kérdések babaváró hitellel kapcsolatban

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben fordulok Önökhöz: Babaváró hitel felvételéhez szükséges tb jogviszony igazolás kiállítása kapcsán a következő problémábaütköztem. 2020.04.09-én elveszítettem a munkámat, ezt követően 2021.08.23-án keletkezett újra bejelentett jogviszonyom. Magyarországon a vészhelyzet 2020.03.11-én lett kihirdetve a Magyar Közlöny szerint, és a mai napog is tart. Tehát a fenti két dátum beletartozik ebbe az időszakba. Az OTP az alábbiakat írja a honlapján: -legalább a házaspár egyik tagjának van 3 év folyamatos, maximum 30 napig megszakított társadalombiztosítási jogviszonya (TB). A veszélyhelyzet időtartama alatt vagy az azt követő 90 napig a TB 30 napos megszakítási korlátját nem kell figyelembe venni akkor sem, ha az a 30 napot meghaladja, -ha az igénylő a veszélyhelyzet ideje alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 90 napon belül újabbTB jogviszonyt létesít, akkor a veszélyhelyzet időtartamát TB jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni Ezen leírás alapján szerintem, és az OTP-s ügyintéző szerint is jogosult vagyok. Megigényeltem 2021. december végén..... További részletek »
Hitelnet    
Szeretnék érdeklődni, hogy ha a gyerkőc nem jön össze se 5 éven belül, se utána, és orvosilag ezt tudjuk igazolni, akkor is a kamatot vissza kell fizetni? Péter Válaszunk: Kedves Péter! Az igénylők számára a kamattámogatás megszűnése és visszafizetési kötelezettsége alól a kormányhivatal a hozzá benyújtott kérelem alapján hatósági eljárásban, méltányosságból felmentést engedélyezhet, ha a) a támogatott személyek egyike a kölcsönszerződés megkötését követően megváltozott munkaképességűvé vált, és emiatt a gyermek megszületését nem vállalták, b) az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások végzésére vonatkozó, valamint az ivarsejtekkel és embriókkal való rendelkezésre és azok fagyasztva tárolására vonatkozó részletes szabályokról szóló 30/1998. (VI. 24.) NM rendelet [a továbbiakban: 30/1998. (VI. 24.) NM rendelet] szerinti, az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseiről szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet 4. számú melléklet 13. főcsoportjában megjelölt egészségügyi szolgáltató igazolja, hogy a támogatott személyek ba) a kötelező egészségbiztosítás keretében finanszírozott számú, a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető meddőségkezelési eljárásokról szóló 49/1997...... További részletek »
Hitelnet    
Tisztelt Cím! Babaváró hitellel kapcsolatban szeretném szíves tájékoztatását kérni! Németországban élő házaspár vagyunk, szeretnénk hazatérni. A nejem már otthon van, dolgozik, így számára adott lesz az utolsó 90 napra vonatkozóan a magyar TB jogviszony. Előtte viszont Németországban nem dolgozott, hanem az én biztosításomon keresztül volt ő is biztosítva (úgynevezett családi biztosítás - Familienversicherung keretében). Ez itt egy bevett, teljesen általános, egyenértékű dolog. Természetesen egyebekben a megszakítás nélküli 3 évet mindketten tudjuk igazolni. Problémát jelent-e ez a Babaváró hitel igénylése szempontjából? A nejem egyébként már várandós az első gyermekünkkel. Nekem még egy ideig kint kell maradnom a megélhetésünk és a gyermek érkezésének zökkenőmentes biztosítása érdekében. Kaphatunk-e tehát Babaváró hitelt avagy sem? Egyébként van valami hivatalos elérhetőség a NEAK-nál (vagy OEP?), ahol az ember ilyen dolgokat megkérdezhet? Köszönöm szépen! Válaszunk: Kedves Kérdező! Babaváró hitel igénylésénél fontos, hogy a TB jogviszonyt igazoló félnek ne csak egészségbiztosítási jogviszonya legyen, hanem társadalombiztosítási jogviszonya. A társadalombiztosítási..... További részletek »
Hitelnet    

Nem jelent problémát, ha a babaváró hitel felvételét követően nem lesz közös lakcím. A babaváró hitelre vonatkozó kamattámogatás abban az esetben szűnik meg, ha a támogatott személyek egyike sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel.

Hitelnet    

Babaváró hitelnél nem kell előre vállalni a gyermeket úgy, mint megelőlegezett CSOK igénylésénél. Amennyiben a babaváró hitel felvételét követő 5 éven belül legalább 1 gyermek születik, akkor a babaváró hitel kamatmentes marad a teljes futamidőre. Ha születik 2. gyermekük, akkor a fennálló tartozás 30%-a elengedésre kerül. Amennyiben 3. gyermekük is lesz, akkor a teljes fennálló tőketartozást elengedik.

Hitelnet    
Az igénylő házaspárok közül legalább az egyik félnek igazolnia kell, hogy 3 éve folyamatosan: - a magyar társadalombiztosítási rendszerben biztosított (1997. évi LXXX. törvény 6. §-a alapján), vagy - felsőoktatási intézményben nappali képzés keretében hallgatói jogviszonyban állt, vagy - kereső tevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének vagy nemzetközi szerződéssel létrehozott nemzetközi szervezet társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozott (csak magyar állampolgár vagy olyan személy esetében fogadható el, akit a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak kell tekinteni) - diplomás GYED-ben részesült. A 3 éves időszak számítása során a fenti, egymást követő időszakok összeadódnak. A TB jogviszony folyamatosnak tekinthető akkor is, ha: - abban legfeljebb 30 nap megszakítás van, illetve - felsőoktatási intézménynél fennálló hallgatói jogviszony megszűnését követően a következő, babaváró támogatásra jogosító jogviszony megkezdéséig 6 hónapnál hosszabb megszakítás nincs. - a közfoglalkoztatási jogviszonyban töltött idő egy évet meghaladó része nem számítható be A kölcsönkérelem benyújtását megelőző 180 napos időtartamnak..... További részletek »
Hitelnet.hu    
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, volt egy folyószámla hitelem, amit nem jól fizettem. Részletfizetésben megállapodtunk. Ahogy megengedhettem magamnak, megegyezéssel kifizettem. (Itt 5 évig szerepelek a KHR-ben). Most 2021.11.22. kifizettem a fennálló tartozásom, hogy csak 1 évig szerepeljek a KHR-ben. De mint kiderült, nem jó összeget mondtak, amit utalnom kellett (telefonos beszélgetés volt, panaszt tettem ellenünk.....) A lényeg az, hogy 2021.11.30-án a bank kérvényezte a KHR módosítást (1 éves passzív státuszra). Most már a 7. munkanapnál vagyunk és még mindig nem módosult 1 éves passzív státuszra. Azért lenne fontos számomra, mert a párommal babaváró kölcsönt szeretnénk felvenni. Kérdések: A kifizetett tartozás napjától hány munkanap még 5 éves passzívból áttesz a rendszer 1 éves passzív státuszra? És 1 éves passzív státuszra kaphatunk-e a párommal (ő igényelné) babaváró hitelt? Köszönöm a válaszát előre is! Válaszunk: Kedves Kérdező! Bankpartnereink egyikénél van lehetőség passzív KHR-rel is babaváró hitelt igényelni. Ennek feltétele, hogy a KHR-ben rögzített adatok..... További részletek »
Hitelnet    

A babaváró hitel kizárólag házastársi kapcsolat esetén vehető igénybe. A közjegyző által bejegyzett élettársi kapcsolat nem helyettesíti a házasságkötést. A babaváró hitel tehát élettársi, bejegyzett élettársi kapcsolat esetén nem érhető el.

A házastársi kapcsolaton kívül további feltétel, hogy a babaváró hitel igénylésekor a feleség életkora nem haladhatja meg a 41. életévet. A férj életkorára vonatkozó felső korlát a legtöbb hitelintézetnél nem került meghatározásra. Az igénylők minimum életkorára vonatkozóan azonban - pénzintézettől függően - eltérő előírások vonatkoznak.

Hitelnet.hu    
Üdvözlöm! A lakáshitel igénylési lehetőségeinkről szeretnék érdeklődni. Feleségem orosz származású és orosz állampolgársággal rendelkezik, 2019 óta él Magyarországon. 2021 áprilisban házasodtunk össze magyar anyakönyvvezető előtt. 2019 óta magyarországi hallgatói jogviszonya volt, 2022 januárja óta bejelentett magyarországi munkahellyel rendelkezik, 2023 januárjában pedig megszerezte a magyar nemzeti letelepedési engedélyt is, amely mellé lakcímkártyát állítanak ki neki. Magyarul körülbelül A2-B1 szinten beszél. Én egész életemben rendelkeztem TB jogviszonnyal, teljes állásban pedig 2020 óta dolgozom. Feleségemmel közösen szeretnénk megvásárolni első ingatlanunkat, amelyhez szeretnénk babaváró kölcsönt, CSOK-ot és kereskedelmi hitelt is igénybe venni. Az ingatlan árfekvésétől függően 50-33% önerővel rendelkezünk. A kérdésem a következő; a fenti adatokat figyelembe véve lehetséges-e a hitelfelvétel magyarországi pénzintézetnél, illetve ha igen, mi lesz ennek az ügymenete? Különösképp gondolok itt a nyelvi kérdésre, illetve a tolmácsra vonatkozó előírásokra. Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm! Bence Válaszunk: Kedves Bence, amennyiben nem magyar állampolgár, és nem EGT tagállam polgára az ügyfél, akkor nem..... További részletek »
Hitelnet    
A kamattámogatás megszűnik, ha - a támogatott személyek a kölcsön folyósításától számított 5 éven belül nem teljesítik az első gyermeket - a támogatott személyek egyike sem rendelkezik már magyarországi lakcímmel - a gyermekvállalási támogatással érintett kiskorú gyermeket a támogatott személyek egyike sem neveli saját háztartásában - a házasságukat a kölcsönszerződés futamideje alatt felbontják, vagy érvénytelennek nyilvánítják. A kamattámogatás megszűnése esetén az Adósoknak a hátralévő futamidőben fizetniük kell a kölcsön támogatás nélküli kamatát. Kamatozóvá vált babaváró hitelnél az adósok a havi törlesztő részletben tőkét, kamatot és kezességvállalási díjat fizetnek. A fenti első három esetben történő kamattámogatás megszűnésekor a támogatott személyeknek a kamattámogatás megszűnését követő 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetniük az addig kapott kamattámogatás összegét. A fenti utolsó esetben a kamattámogatás visszafizetési kötelezettsége akkor áll fenn, ha a házasság felbontásának időpontjáig a gyermekvállalás nem teljesült.
Hitelnet    

Negatív tartalmú KHR esetén bankpartnereink egyikénél van lehetőség babaváró hitel felvételére. Ennek feltétele, hogy a korábbi mulasztás 1 éven belül az ügyfél által maradéktalanul rendezve lett. Ennek az információnak a KHR-ben is meg kell jelenni.

Hitelnet    

A támogatásokkal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén Szakértőink készséggel állnak rendelkezésükre online. Tegye fel kérdését most:

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

1.4K hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Hitelnet,
érdeklődni szeretnék, hogy jól értesültem-e az alábbiakról babaváró hitellel kapcsolatban.
Amennyiben egy magzat eléri a 12 hetes kort, azt jogszabály szerint már gyermeknek tekintik és 5 év után is marad a kamatmentesség? Illetve ha igen, akkor is marad, ha esetleg valamilyen komplikáció lép fel és vetétélés/halvaszületés történik?
Másik kérdésem pedig ezzel kapcsolatban, hogy amennyiben úgy igényeljük meg a hitelt, hogy feleségem már terhes és elérte a magzat a 12 hetes kort (pl. 14 hetes), akkor is a fentieket kell tekinteni érvényesnek? Automatikusan kamatmentes lesz 5 év után is a hitel?

Tisztelt Hitelnet!
Babaváró hitelen gondolkozunk, de jelenleg lombikprogramban vagyunk. Eddig 3 sikertelen inszemináció és egy sikertelen lombikon vagyunk túl. Az örökbefogadástól sem zárkózunk el, viszont tájékoztattak, hogy a jelenlegi várakozási idő 0-6 hónap közötti gyermekre kb. 5 és fél év.
Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben igazoljuk örökbefogadásra való alkalmasságot megállapító határozattal, hogy szeretnénk örökbefogadni, de rajtunk kívül álló okok miatt ilyen hosszú a várólista, akkor kitolják-e az 5 évet addig, amíg mi következünk a várólistán?

Tisztelt Szakértő!
Kérdésem a babaváró hitellel kapcsolatban lenne. Páromnak Providentes tartozása van. Amennyiben Ő saját maga rendezi a tartozását, van-e lehetőségünk a babaváró hitel felvételére? Ha igen, kell-e várni x hónapot vagy pedig a tartozás rendezése után azonnal fel lehet-e venni? Illetve melyik banknál érdemes próbálkozni?
Válaszát köszönöm!

Tisztelt szakértő!
Felvettük a babaváró hitelt 10M forintot, egy gyermekünk született. Szóba került a válás, így mindent összeszedve 9,4M forintot törlesztettem elő, tehát 600E forint tartozásom van. A válás közben éleződött, nem gondolom, hogy a válásig be tudom fizetni ezt a maradék összeget.
Kérdésem az lenne, hogy a válást követően ezt a 600E forintot kell letörlesztenem piaci kamatozásu hitelként?

Tisztelt Szakértő!
2020 februárban vettünk fel 10 millió forint babaváró hitelt 20 évre. Azóta 2 vetélésem volt, lehet hogy nem tudjuk teljesíteni a feltételeket. Folyamatosan éltünk a moratórium lehetőségével, ezért csak most, 2023 februárban kezdtük a 10 M Ft-os tőkét törleszteni. Mindenhol azt olvasom, hogy a felvételkori kamat a meghatározó, így a mi esetünkben 1,5 M Ft körüli összeg lenne ez.
Kérdésem az, hogy ez az összeg emelkedhet-e a miatt, hogy a moratóriumban voltunk és a tőketartozásunk csak 2023 februártól kezd csökkenni.
Tisztelettel várjuk válaszukat, amit előre is köszönünk.

Tisztelt Szakértők!
Hamarosan kezdenünk kell a babaváró hitel törlesztését, mert lejár a 3 év szüneteltetés. Több kérdésem is lenne, az egyik, hogy esetleg van-e lehetőség hamarabb elkezdeni a törlesztést? Lehetséges-e többször nagyobb összeggel előtörleszteni? Arra van-e lehetőség, hogy ne a bank vonja le a számlámról a havi törlesztőt, hanem én utaljam át, s ebben az esetben a havi beszedési díj se kerüljön levonásra?
Köszönöm a segítséget.

Üdvözlöm!
2022-ben vettük fel a babaváró hitelt, 10 millió Ft-ot, egy gyermekünk született. A hitelből 4 millió forintunk maradt. Szeretnék elválni, de nem tudom mennyire komplikált ebben az esetben. Ha veszek fel hitelt és kiváltom a babavárót, jobban járok? Vagy ha elválunk és piaci lesz a hitel az kedvezőbb?
Egyéb büntetésre lehet számítani?

Üdvözlöm!
A babaváró hitelt felvettük 2020-ban. Még abban az évben meg is született első gyermekünk. Viszont a szülésnél komplikációk adódtak, így sajnos kivették a méhemet. Nyilván így több gyermekünk nem lehet.
Kérdésem az, hogy ilyen esetben van-e valami lehetőség, hogy ne az egész 10 milliós hitelt fizessük vissza? Vagy örüljünk, hogy legalább kamatmentesek lettünk?Válaszát köszönöm.

Tisztelt hitelnet!
Olvastam itt a válaszok között, hogy a babaváró hitelnél válás és új házasságkötés során nincs lehetőség az új házastársat adóstársként bevonni, illetve a régit kiengedni a hitelből.
Érdeklődni szeretnék, hogy ezt a részt a kormányrendeletben hol találom? Esetleg tudnának rendelkezésre bocsátani ezzel kapcsolatban hiteles forrást?
Nem találtam erre semmilyen megkötést, hogy a hitel ilyen formában ne lenne módosítható és nem is túl életszerű.
Ha a kormányrendeletben, illetve a szerződésben sincs semmiféle megkötés erre vonatkozóan, akkor a bank megteheti, hogy a szerződésmódosítást, így az adóstárs kiengedést/cserét teljes mértékben megtiltja? (Tudtommal minden hitel esetében van lehetősége az adósoknak szerződésmódosításra.)
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Babaváróval kapcsolatban lenne kérdésem. Összeházasodtunk, majd született egy gyerekünk, ez után vettük fel a babavárót. Saját, tehermentes ingatlanunk van, a babaváróból 4,5-5 millió forintot költöttünk felújításra. El szeretnénk válni, mindenben megegyeztünk, csak a hitel ami összeköt.
Ha elválunk, megtehetem azt, hogy előtörlesztem azt az összeget, ami megmaradt, a többit pedig én egyedül törlesztem?
Ha szimplán elválunk, akkor számíthatunk büntetésre vagy csak annyi lenne, hogy magasabb lenne a törlesztő havonta?

Tisztelt Hitelnet!
Feleségemmel felvettük a babváró hitelt, illetve igénybe vettük a CSOK vissza nem térítendő támogatást + CSOK hitelt is új építésű lakásvásárlás céljából 2 gyerek vállalása mellett.
Sajnálatos módon első gyermekünkkel való terhesség alatt a 20. heti genetikai ultrahang súlyos fejlődési rendellenességet mutatott ki, így a terhesség megszüntetése mellett döntöttünk.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben milyen bejelentési kötelezettségünk van a bank felé, illetve hogy az elhalt magzatot figyelembe veszik bármilyen módon is.
Válaszukat előre is köszönöm.

Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, ha szüneteltetem a babaváró hitelt, de szernék felvenni személyi kölcsönt, akkor is számolnak a babaváró törlesztőrészletével?

Üdvözlettel!
Olyan kérdésem lenne, hogy gyodra kerültem a kisfiammal 3 meglévő gyerekkel. Felvettem az 5 plusz 5 csokot, de közben második gyerekkel is Gyodra kerültem.
Kérdésem, ha két gyermekkel vagyok Gyodon, a babavárót vagy szabad felhasználású hitel felvehetünk? Szeretnénk még egy babát.

Kedves Hitelnet Csapata!
Veszélyeztetett terhesség megállapítása miatt, ha a kismama megkapja a 9-es kódú táppénzt, van olyan bank, ahol igényelhető még így is a babaváró hitel?

Igényeltük a babaváró hitelt, és megszületett a teljesítéshez „szükséges” mindhárom gyermek. Ha szeretnénk még gyermeket, fel lehet venni másodjára a babaváró hitelt a következő gyermekekre?

Tisztelt Hitelnet Csapata!
A Babaváró hitelt 2019 augusztusában vettük fel a felségemmel. Idén a válás mellett döntöttünk, de a papírokat még nem adtuk be. Gyerekünk nem született. 2022 szeptemberében előtörlesztéssel visszafizettük a hitelből fennmaradt összeget, ~8.400.000 Ft-ot.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy ebben az esetben a büntetőkamatot a válás után kell majd visszafizetnünk? És ennek összege az interneten elérhető adatok alapján ugye 2 millió forint körüli összegre tehető majd, mivel ha jól tudom ezt az igénylés ideje befolyásolja és nem az aktuális referenciakamat?
A másik kérdésem pedig, hogy mivel a hitelösszeget már visszafizettük, a büntetőkamaton felül kell még számolnunk valami egyéb tétellel, amit vissza kell fizetnünk? Azt tudom, hogy elvileg a hitelösszeg átalakulna egy személyi kölcsönné, de itt már nincs összeg ami maradna. Gondoltam arra, hogy esetleg kiszámolják, hogy mennyit kamatozott volna a hitelösszeg magasabb kamatokkal és ezt kérhetik el.
Köszönettel.

hvg-babavaro-hitel-refkamat-2022.png

Tisztelt Hitelnet Csapata!
Babaváró hitelt 2020 márciusában vettük fel (3,55% ügyleti kamat mellett), azóta rendben törlesztjük a részleteket. A kérdésem az lenne, hogy amennyiben az 5. év lejárta előtt végtörlesztenénk (pl. vállalt gyermek nem érkezik meg), akkor a visszafizetendő kamattámogatás hogyan számítódik? A). 2020 márciusban érvényes ügyleti kamattal számolt kamattámogatást kell megfizetni, vagy B) valamely, a végtörlesztés napján érvényes MNB alapkamatból származtatott kamattámogatás alapján számolják ki a kamattámogatás mértékét?
Mivel a bankban erre nem tudtak válaszolni, hová lehet fordulni a pontosan visszafizetendő kamat mértékének meghatározása okán?
Köszönettel.
Zoltán

Kedves Hitelnet!
Babaváró hitel igénylés előtt állunk. Szeretnénk egy ingatlant vásárolni, viszont: a babaváróból az összes hitelünket szeretnénk rendezni, (3.500.000 Ft durván), ami marad, az viszont nem elég a vásárlásra és a felújításra is. Vehetek-e fel lakásvásárlási hitelt emellé? Egy kb. 5.000.000 Ft értékű ingatlanról van szó.

Fiamék K&H babaváró hitelt vettek fel 3 éve 10.000.000 Ft-ot. Született két gyermek, válnak. Van egy lakásuk, amit eladnának. Mennyit és hogyan lehet visszafizetni, illetve válás esetén mindkét fél köteles-e fizetni egy összegben? Hogyan lehet lezárni jogszerűen?

Két éve vettünk fel 10.000.000 Ft babaváró hitelt. Gyermekünk nem született. Most egy összegben szeretnénk visszafizetni. Az OTP tájékoztatott, hogy a tőketartozást nekik kell visszafizetnünk, a kamatokat a NAV-nak. Melyik kamat számításra számolhatunk a NAV-tól.
Azt a kamatot, amióta felvettük, azzal a kamat százalékkal? ( vagy mai kamatok?)
pl. akkor kb. 28.340 Ft/hó x 24 hó = 680.160,-Ft vagy ki kell fizetni a 60. hónapig (5 év) a kamatokat kb. 1.750.000 Ft.
Mostani kamat? Hány % ?
Válás esetén változik-e a kamat számítás? (büntetőkamat?)
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel.

Jó napot kívánok!
A babaváró kölcsönt már 2019-ben felvettük és 2020 januárjában meg is született a babánk. Őt be is jelentettük, de a 2. babánál sajnos túlléptük a határidőt. Ilyenkor van-e valamilyen lehetőségünk, hogy figyelembe vegyék a picit? (Határozatot kaptunk, amiben ezt írják, hogy túl léptünk a 60. napot.)

Jó napot!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy 2021.06.29-től 11.01-ig nem voltam bejelentve sehova, így elutasították az OEP igazolásomat, a páromnak szinten. Úgy tudom, 90 nap van, “türelmi” időre, ez nem számít bele a vészhelyzeti időszakba?

Üdvözletem!
Információt szeretnék kérni.
A házastársak mindkét tagjának szüksége-e, hogy letelt próbaidős munkaviszonnyal rendelkezzen?
Köszönöm!

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy párom sajnos szerepel a KHR listán, viszont én nem. Ha összeházasodnánk, akkor nála figyelembe vennék még így is a 3 év folyamatos TB-t vagy csak nálam néznék. Az OTP-ben neki azt mondták, hogy úgy tudnánk igényelni, ha az én nevemen futna, ő meg csak házastárs úgy szerepelne. Nekem sajnos nincs meg, mert 2021 szeptemberében kezdtem dolgozni, addig tanultam középfokon.
Választ előre is köszönöm.

Üdvözlöm,
2020.01-ben vettünk fel 10M Ft babaváró hitelt. Gyermek nem lesz. A 2025-ben lejáró első periódus után vissza szeretnénk fizetni a tartozást. A havi 42 ezer Ft-ot fizetjük aktuálisan. Mennyi lesz a büntető kamat, az változik, vagy a kötés idejében megállapított kamattal kell fizetni? Vagy érdemes inkább most visszafizetni a magas alapkamat miatt?
Köszönöm.

Üdvözlöm.
Érdeklődnék, hogy 3 éves tb jogviszonnyal rendelkező feleség és férje felvehetik-e a babaváró hitelt, ha nem tudták, hogy a férjnek tartozása volt kb. 20 éve. Most tudták meg, hogy egy régi Provident tartozás miatt KHR listára került a férj. Ez elévült? Sok mindent lehet olvasni erről. Vagy be kell fizetnie fentiek szerint maradéktalanul és várni egy évet a hitelfelvétellel? Van-e bármilyen mód erre?
Köszönöm előre is.

Üdvözlöm.
Érdeklődni szeretnék, ha a páromnak megvan a 3 év tb jogviszonya és ő kapja a gyest a munkahelyéről, én kapok havi nettó 200 ezer forint fizetést, egy háztartásban 3-an élünk a 2 éves kisfiúnkkal.
Ezzel a nettó fizetéssel megigényelhető a babaváró hitel? Mire számoljunk? Nem lenne kevés a jövedelem?
Válaszát várom előre is.
Köszönöm.

Szia.
A gyes elfogadható babaváróhoz? 2016-ban kezdtem közmunkán és 2 év után elmentem szülni munkahelyről. 2 évig kaptam gyedet, utána vírus helyzet végett elmentem sima gyesre 4 hónapot, utána vissza közmunka decemberig, utána álláskeresés és most jelenleg gyodban részesülök.
Esetleg jogosultak lehetünk a babaváróra?

OTP Banknál volt tartozásom. 2 hete minden részletem teljes mértékben visszafizettem. Passzív bár listás lettem így! TB jogviszony is megvan, meg minden ami hitelhez szükséges.
Kérdésem az lenne, hogy van esély a babaváró hitelhez?

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék. a férjemnek több éve van már magyar lakcíme, de nem magyar állampolgár.
Attól még megkaphatjuk a babaváró hitelt?
Vagy csak miután magyar állampolgár lesz?

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 51982 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!