fbpx

Hitelkalkulátor 2023

Spórolj velünk akár százezreket. Kérd személyre szabott ajánlatunkat.

100 Ezer forint üdülési utalvány ajándékba *

FtKérjük töltse ki ezt a mezőt!
évKérjük töltse ki ezt a mezőt!
Ft/hóKérjük töltse ki ezt a mezőt!

Kamatperiódusok i


A kalkuláció eredményei sem önmagában, sem részben nem képeznek ajánlatot vagy felhívást semmilyen pénzpiaci termék igénybevételére, és sem maga a kalkulátor, sem annak bármely digitális, nyomtatható tartalma nem tekinthető semmilyen szerződéskötésre vagy kötelezettségvállalásra történő ösztönzésként, célja kizárólag a figyelem felkeltése! A fenti ajánlatok nem minősülnek a Polgári Törvénykönyv szerinti kötelező érvényű ajánlattételnek. A jelzálog alapú hitelek esetén a kalkulátorban szereplő hitelek fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog (ideértve az önálló zálogjogot is).

A kalkulátor üzemeltetője a C&I Hitelnet Kft a pénzügyi intézmények megbízásából jár el, a 2013. évi CCXXXVII törvényben foglaltak szerint, mint többes független Közvetítő. Engedély szám: H-EN- I-145/2017 Felügyeleti regisztráció ellenőrizhető: https://intezmenykereso.mnb.hu/ . Azonosító: 12768118. A programban közölt tájékoztatás nem teljes körű. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. NAIH regisztráció: NAIH-71687/2013. Adatkezeléssel kapcsolatos további részletek: https://hitelnet.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ A C&I Hitelnet Kft elérhetősége ide kattintva tekinthető meg.

Az ajánlatokat az alábbi banki partnereink kondíciói alapján készítettük: MKB Bank., CIB Bank, ERSTE Bank Hungary Nyrt., TakarékBank Zrt., K&H Bank Zrt., OTP Bank Nyrt., Raiffeisen Bank, Magyarország Zrt., Sopronbank, UniCredit Bank Hungary Zrt., A kalkulátor nem tartalmazza a következő bankok termékeit: MKB Bank egyenlítő hitel, Gránit Bank, Magnet Bank, Cofidis , Provident.

A C&I Hitelnet Kft szerződött Pénzintézeti Partnerei által nyújtott szolgáltatások részletes feltételeiről, az aktuális kamatokról és költségekről, akciókról, valamint további információkról a Pénzintézetek Üzletszabályzatai, Általános szerződési feltételei, Hirdetményei, és kondíciós listái nyújtanak részletes tájékoztatást. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Pénzintézetek a kondíciók módosításának jogát fenntartják, ezért kérje független pénzpiaci Közvetítőjének segítségét. A teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló 83/2010. (III. 25.) Korm. rendelet alapján; A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke nem tükrözi a hitel kamat-, illetve árfolyamkockázatát. A kalkuláció készítésekor az ügyfél által választott számlatípus, valamint a fedezetül elfogadott ingatlan(ok) vagyonbiztosításának költsége nem ismert, így a számlavezetés díjat és a lakásbiztosítás díját a Bank a THM számítása során nem vette figyelembe.

Miben segít a Hitelnet hitelkalkulátor?

Szinte valamennyi banki ajánlat egy hitelkalkulátorban

Szinte valamennyi banki ajánlat egy hitelkalkulátorban

Banki előminősítő és összehasonlító hitelkalkulátoraink segítségével egy helyen mutatjuk be az összes banki ajánlatot.

20 éve alatt több tízezren használták hitelkalkulátorainkat

20 éve alatt több tízezren használták hitelkalkulátorainkat

A Hitelnet.hu hitelkalulátor 2001 óta több tízezer hiteligénylés során segített megtalálni a legkedvezőbb banki ajánlatot.

Mutatjuk egyedi kedvezményeinket

Mutatjuk egyedi kedvezményeinket

Segítségünkkel a legtöbb banki partnerünknél kedvezőbb feltételekkel juthatsz hitelhez, mintha közvetlenül a bankhoz fordulnál.

Hitelszakértőnk visszahív telefonon

Hitelszakértőnk visszahív telefonon

Hitelkalkulátorunk segítségével Hitelszakértőnk a megadott elérhetőségeken visszahív telefonon, hogy a legkedvezőbb ajánlatot tudja elkészíteni a számodra.

Hitelkalkulátorunk használata és valamennyi szolgáltatásunk díjmentes!

Hitelkalkulátorunk használata és valamennyi szolgáltatásunk díjmentes!

Azon túl, hogy rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg a számodra, szolgáltatásunk egy filléredbe sem kerül és mindent mi intézünk helyetted.

Hitel igénylés kockázatok nélkül!

Hitel igénylés kockázatok nélkül!

Kiemeljük az apró betűs részeket, elemezzük a várható hatásokat, segítségünkkel nem érhetnek kellemetlen meglepetések.


Miben segítenek a hitelnet.hu szakértői?

 • Hitelszakértőnk néhány órán belül felveszik veled a kapcsolatot és válaszolnak minden kérdésedre
 • A számodra leginkább megfelelő időpontra egyeztetett személyes találkozón bemutatjuk a banki ajánlatokat tartalmazó összehasonlító elemzéseinket.
 • Segítségünk és a teljes körű ügyintézés INGYENES, mindent mi intézünk helyetted!
 • Adataid elküldése semmilyen kötelezettséget nem jelent, sem előre sem utólag nem kell fizetned semmit

Partner pénzintézetek

A Hitelnet független hitelközvetítőként valamennyi hazai pénzintézet kiemelt stratégia partnere. A kiemelt együttműködésnek köszönhetően számos olyan kedvezményt tudunk biztosítani ügyfeleinknek, melyek közvetlenül a bankfiókban nem elérhetők.

A Hitelnet.hu hitelkalkulátor szakértőink által naponta frissített univerzális program, melynek segítségével gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatóak a hazai bankok ajánlatai. Számoljon a céljainak megfelelő hiteltípuson belül mindössze néhány kattintással.

Milyen hitelek érhetők el a Hitelnetnél?

A Hitelnet irodáiban az alábbi banki hiteltípusok igénylése estén állunk ügyfeleink rendelkezésére:

 • Lakáshitel, lakásvásárlási hitel
 • Építési hitelek
 • Lakás felújítási, korszerűsítési, bővítési hitel
 • Tulajdonrész kivásárlás
 • Telekvásárlás
 • Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel
 • Hitelkiváltás, adósságrendezés ingatlanfedezettel.
 • Személyi kölcsön

Lakáshitel, lakásvásárlási hitel

A lakáshitelt új és használt lakás vásárlásra, valamint építésére igényelnek leggyakrabban, de emellett a felújítás, korszerűsítés és telekvásárlás is finanszírozható belőle, sőt, akár meglévő lakáshitel is kiváltható vele. Mielőtt elkezdjük az ügyintézést, érdemes tájékozódni az igénylés feltételeiről és a hitelképességünkről. A lakáshitel három alapfeltétele a személyi feltételek, a jövedelmi feltételek és az ingatlanfedezetre vonatkozó feltételek, ezekről bővebben itt írunk.

Építési hitelek

Amennyiben építkezni szeretne, és építési hitelen gondolkodik, érdemes átgondolni, hogy állami támogatással vagy piaci kamattal igényli a hitelt: a támogatott építési hitelnél az állam kamattámogatás formájában hozzájárul a havi törlesztő részlet megfizetéséhez, míg piaci kamatozás esetén az érvényes piaci kamatláb alapján kerül megfizetésre a havi törlesztés, az építési hitelek maximális futamideje pedig 35 év. A különböző futamidőkre felvehető építési hitelek pontos törlesztőrészletét online kalkulátorunkkal könnyen összehasonlíthatja.

Lakásfelújítási, korszerűsítési, bővítési hitel

Lakásfelújításra, korszerűtésre és bővítésre is lehet hitelt felvenni, ilyenkor a felújítandó lakás lesz a fedezeti érték, a felújítási munkákat pedig általában számlákkal kell igazolni, de vannak olyan bankok is, akik a felújítás végén értékbecslőt küldenek ki az ingatlanhoz, hogy leellenőrizzék, hogy valóban elkészült-e a munka, amire hitel lett felvéve.

Tulajdonrész kivásárlás

Amennyiben tulajdontársát szeretné kivásárolni házastársi vagyonközösség megszüntetése vagy örökölt ingatlan esetén, piaci kamatozású lakásvásárlási hitelt tud választani, ugyanis az államilag támogatott lakáshitel ebben az esetben nem igényelhető. A hitel összege minimum 1 millió forint.

Telekvásárlás

A telekvásárlási hitel azoknak ideális, akik még nem szeretnének építkezni, tehát a telket csak befektetési céllal vásárolják meg, vagy az ház felépítését csak később fogják elkezdeni, mert a telekvásárlási hitel problémát jelenthet az építési hitel igénylésénél.

Szabad felhasználású hitel ingatlanfedezettel

A szabad felhasználású hitelt - ahogy a nevéből is látszik - bármire fel lehet használni, szabadon el lehet költeni, a bank ezért a hitelért ingatlanfedezetet kér. A hitel összege a jövedelmünktől és a fedezetként szolgáló ingatlan értékétől függ.

 Hitelkiváltás, adósságrendezés ingatlanfedezettel

Amennyiben több hitele van, esetleg változó kamatú hitellel rendelkezik, érdemes meggondolni a hitelkiváltás lehetőségét. Hitelkiváltás során a bank a lecserélendő hitelek törlesztőivel nem számol a JTM vizsgálatkor.

Személyi kölcsön

Személyi kölcsön igénylése esetén akár 2-5 napon belül is a számláján lehet a pénz, online is igényelhető, és nincs szükség ingatlanfedezetre sem. A kölcsön teljes összege szabadon felhasználható, a bank csak igazolt jövedelemet kér a hitel felvételéhez. A kamat a jövedelmtől és a felvett hitel összegétől függ.

Hitelkalkulátor

A Hitelnet.hu Hitelkalkulátor segítségével a használt lakásra felvehető legkedvezőbb hitelek törlesztő részleteit tekintheti meg.

Hitelek összehasonlítása hitelkalkulátor segítségével

Általános tény, hogy a különböző hitelek összehasonlítása során a THM (teljes hiteldíj mutató) az az eszköz, aminek a segítségével az egyes hitelkonstrukciókat össze tudjuk hasonlítani. A teljes hiteldíj mutató tartalmaz minden, a hitel felvételével kapcsolatos költséget, amit a futamidő alatt a felvett tőkén felül a bank részére vissza kell fizetnünk. Azonban néha a THM mutató is becsaphat, ha nem nézünk kellően utána vagy téves felvilágosítást kapunk.

Előtörlesztési díj

Ne csak azt nézzük a hitel felvételsorán, hogy mekkorák a kezdeti költségek, hanem kérdezzünk rá minden esetben arra is, hogy mennyibe fog nekünk kerülni a jövőben az, ha szabadulni szeretnénk hitelünktől, kedvezőbbre szeretnénk cserélni egy bizonyos időszak után hitelünket. A 2010. március 1-től életbe lépett kormányrendelet megszabja az egyes hiteltípusok előtörlesztése esetén fizetendő előtörlesztési díj maximumát, amit a pénzintézeteknek kötelező betartaniuk. Az előtörlesztés lehet részleges vagy teljes, és bár minden hitelügylet esetén van lehetőség előtörlesztésre, ennek díja pénzintézményenként változó.

Kamatperiódus

Lényeges, hogy milyen időtartamra garantálja a bank a meghirdetett kamatot. 2 hitel konstrukció összehasonlítása során 2 azonos kamatperiódusú hitelt vegyük figyelembe, hiszen rövidebb kamatperiódus esetén a bank forrásköltsége is alacsonyabb. Egyenesen következik ebből, hogy rövidebb kamatperiódus esetén a hitel kamata is alacsonyabb.

Hosszútávon állandó törlesztő részletet érhetünk el akkor, ha Ön 3, 5 esetleg 10, 15 vagy akár 20 éves kamatperiódusú forinthitelt választ, ugyanis ma már ez is lehetséges annak köszönhetően, hogy a pénzintézetek törekedtek olyan hiteltermékek kialakítására, melyek biztonságot és kiszámíthatóságot jelentenek az adósok számára.

Napjaink hitelfelvétele során ugyancsak fontos szerepet játszik a jövedelemvizsgálat, melyet a vonatkozó jogszabály kötelezően előír a pénzintézetek számára.  Ez alapján a bankoknak meg kell állapítaniuk az ügyfelek hitelezhetőségi limitjét, amit vagy a háztartás bevételei és kiadásai alapján határoznak meg, vagy az igazolt nettó jövedelem bizonyos százalékában állapítják meg. Forint alapú finanszírozás esetén azt kell számításba venni, hogy a felvenni kívánt hitel havi törlesztő részlete nem haladhatja meg a hitelezhetőségi limit keretében megállapított összeget. A Hitlenet.hu hitelkalkulátor számol a rendelkezésre álló jövedelmekkel a találatok megjelenítése során

Mennyi hitel kaphatok és mennyit kell fizetnem? Segít a Hitelnet.hu hitelkalkulátor!

A felvehető forint alapú jelzáloghitel összege nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) forgalmi értékének a 80%-át. A magas finanszírozású lakáshitel vagy egyéb hitel kondíciók csak és kizárólag erőteljes jövedelemvizsgálattal érhetők el.

Mire ügyeljünk az összehasonlítás során?

A gyakorlatban számos eszköz van, ami alapján a különböző konstrukciókat össze lehet hasonlítani. Az erre a célra leginkább használt és a hitel valamennyi költéségét ( beleértve a kamatot is) magába foglaló mutató a Teljes hiteldíj mutató.

Természetesen nem biztos, hogy mindenki számára a legalacsonyabb THM értékkel rendelkező ajánlat a legkedvezőbb. Vannak esetek, amikor az igénylő valamivel magasabb törlesztő részletet is bevállal az alacsonyabb induló költségekért cserébe. Vannak olyan speciális eset is, amikor az idő egy nagyon fontos tényező még akkor is, ha ezért magasabb THM értéket kapunk. A Hitelkalkulátor minden információt megmutat.

Mi az a hitelfedezeti biztosítás?

Ha amiatt aggódunk, hogy a futamidő alatt bármi történik majd velünk, ami miatt nem tudjuk kifizetni a havi törlesztőt, akkor hitelfedezeti biztosítást tudunk kötni. Ezt a biztosítás főleg hosszabb futamidejű és nagyobb összegű személyi kölcsön és lakáshitel esetén szokták igénybe venni, a hitelfizetőnek a hitelfedezeti biztosítást a futamidő végéig kell fizetnie.
A káreseményt a biztosítási feltételek határozzák meg. Ilyen káresemény lehet például a rokkantság, tartós betegség, munkanélküliség vagy a haláleset.

Mi megtaláljuk Önnek a legkedvezőbb hitelt:

Irodáinkban szinte valamennyi bank jelzáloghitelei és lakáshitelei és személyi kölcsönei elérhetőek, így teljes képet tudunk adni az elérhető hitel lehetőségekről. Az egyes ajánlatokat összehasonlítjuk és számszerűsítjük a különbséget az ajánlatok között. Egy első pillanatban kedvezőnek tűnő banki hitel ajánlat is akár sokszázezer forint felesleges kiadást jelenthet egy hosszabb futamidejű hitel esetén.

Az aktuális ajánlatokat tanácsadóink minden szempont szerint összehasonlítják a személyes megbeszélések alkalmával. A jogszabályi előírásoknak megfelelve legalább 3 ajánlatot adunk a legkedvezőbb lehetőségek közül. Természetesen a végső döntést minden esetben az ügyfél hozza meg.

Számos olyan partnerünk van, ahol ügyfeleink kedvezőbb feltételekkel tudnak hitelt igényelni, mintha közvetlenül az adott pénzintézethez fordulnának. Mivel szolgáltatásunk díjmentes, így rengeteg idő és pénzt is meg tudunk Önnek takarítani.

Kérjen személyre szabott ajánlatot:

A banki hitelek összehasonlítását Ön kérheti – a honlapunkon található ajánlatkérő nyomtatvány kitöltésével és elküldésével – személyre szóló ajánlat formájában. Az űrlap által feltett kérdések megválaszolása alapján Kollégáink megkeresik az Ön lehetőségeinek és igényeinek megfelelő hitelkonstrukciókat, s a kért hitelösszegre és futamidőre vonatkozóan ismertetik Önnel az adott hiteltermék havi törlesztő részletét, az aktuális hitelkamatokat és a teljes hiteldíj mutató (THM) mértékét, valamint a kölcsönfelvétel során felmerülő járulékos költségeket. Az elkészült ajánlatot Szakértőink az Ön által megadott e-mailcímre küldik el. A díjmentes ajánlatot Ön egy munkanapon belül megkapja!

Ezt követően a hitelfolyamat teljes lebonyolításában részt veszünk, beleértve a hitelkérelmi csomag összeállításától a folyósítási feltételek beszerzéséig.

Miután kipróbálta a hitelnet.hu hitelkalkulátor működését és Ön úgy véli, hogy a banki hitelek összehasonlításához egy személyes találkozó keretében megfelelőbb lehetőség nyílik, akkor keresse fel az Ön lakóhelyéhez legközelebb található Hitelnet irodát, s kérje Tanácsadóink személyes összehasonlító elemzését. A vázolt hitelcél alapján Kollégáink tájékoztatják Önt azokról a hitelkonstrukciókról, melyek adott esetben az Ön számára elérhetőek és kedvezőek.

A személyes tájékoztató alkalmával Kollégáink ismertetik Önnel a hitelügyintézés menetét, a szükséges dokumentumok listáját, valamint a hitelügylet várható átfutási idejét is. Továbbá egy-egy hitelkonstrukció összehasonlításra kerül az alapján is, hogy a havi törlesztő részlet nagyságában mekkora változást jelent egy esetleges kamatnövelés, illetve kamatcsökkentés.

Számos hazai pénzintézetnél alacsonyabb kamattal vagy kedvezőbb költségekkel vehető fel egy hitel, amennyiben a hiteligénylést a Hitelnet szakértői intézik. Az elérhető kedvezményeket megmutatjuk hitelkalkulátorunkban is. Nincs más dolga, csak számoljon hitelkalkulátorunk segítségével és kérje szakértőnk visszahívását.

Hitelnet    

Azon bankok ajánlatai találhatóak meg a hitelnet hitelkalkulátorban, melyekkel együttműködési megállapodást kötöttünk. Ezek névsorát az oldal alján található menüpontban tekintheti meg. Gyakorlatilag szinte minden hazai pénzintézet ajánlata elérhető a segítségünkkel.

 

Hitelnet    

A Hitelnet által biztosított kedvezményekre ügyfeleink jogosultak, amennyiben a hiteligénylés során igénybe veszik szakértőink segítségét. Kérje szakértőnk visszahívását, aki minden részletet ismertet és a folyamat során végig segíti a a teljes körű ügyintézést is.

Hitelnet    

Adja meg a felvenni kívánt hitelösszeget, válasszon hitelcélt, futamidőt és adja meg a háztartás rendelkezésre álló igazolható jövedelem nagyságát. A részletes keresőben meg tudja adni a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékét, a meglévő hiteleinek havi törlesztését stb. Lakáshitel kalkulátorunk mindezek figyelembe vételével mutatja meg az egy egyes bankoknál elérhető havi törlesztő részleteket.

 

Hitelnet    

Igen, a teljes körű hitelügyintézés Önnek egy fillérjébe sem kerül, sőt számos esetben több százezer forinttal kedvezőbben juthat hozzá az igényelni kívánt hitelhez. A Hitelnet.hu közel 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik. Pénzügyi szakértőink valóban díjmentes, teljes körű ügyintézéssel állnak ügyfeleink rendelkezésére legyen szó hitelről vagy CSOK támogatásról.

Hitelnet    

Hitelkalkulátorunk számol az ingatlan forgalmi értékéhez vagy a rendelkezésre álló jövedelemhez képest a felvehető hitel összegével. Nincs más dolga, csak adja meg a részletes hitelkalkulátornál a kért adatokat és kattintson a számítás gombra. Számos hazai pénzintézetnél alacsonyabb kamattal vagy kedvezőb költségekkel vehető fel egy hitel, amennyiben a hiteligénylést a Hitelnet.hu szakértői intézik. Az elérhető kedvezményeket megmutatjuk hitelkalkulátorunkban is. Egyedi ajánlatunkért kérje hitelszakértőnk visszahívását.

Hitelnet    
Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

116 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm.
MKB Banknál van lakáshitelünk. A bank saját rendszeréből már kiléptetett a moratóriumból, de a BISZ fele még nem jelezte. Babavárót akarjuk felvenni, de így nem tudjuk. 31-én mivel nem nyilatkoztunk, hogy kérnénk tovább, ezért gondoltuk kiléptetnek. Központ nem csinál semmit. Voltunk bent, úgy se történt semmi. Ilyenkor mit kell csinálni?

Szia.
Szeretnék kis kölcsönt felvenni vagy amit lehet, mert szegény alapon vagyok. Sajnos. Vannak dolgok, amire szeretnék igényelni.

Üdvözletem!
Olyanban szeretném a segítségüket, hogy van nekem egy személyi kölcsönöm és én ehhez szeretnék felvenni egy jelzáloghitelt. Ezt hogy tudnánk megcsinálni?

Üdvözlöm!
Szeretném megtudni, hogy ha egy banknál csak akkor kapok kedvezőbb kamatot, ha bevállalok havonta 250E Ft jóváírást. A havi törlesztőm 102.000,-Ft lenne, a jóváírást úgy értelmezzem, hogy a havi 250 000,- + 102 000,-Ft, vagy ha átutalok 250E-t, akkor a 102E levonódik belőle?
Köszönettel;
Ildikó

Van egy jelzáloggal terhelt ingatlan 1/1-ben a tulajdonomban, ahonnan elköltöztünk egy falusi csokra vásárolt lakásba feleségemmel és két gyermekemmel. A másik házban még édesanyám és két testvérem él, akikkel megállapodtunk, hogy fizetik tovább a lakáshitelt, mert én két lakást nem tudok fenntartani. Velük megromlott a kapcsolat, de én szeretnék attól a lakástól, illetve hiteltől megszabadulni.
Ez hogy lehetséges?

Üdvözlöm!
Azzal a problémával fordulok Önökhöz, hogy adott egy ingatlan. Volt párommal közös hitellel vásároltuk meg. Most szeretnénk eladni. Viszont a probléma az, hogy kiderült, hogy a volt páromnak ráterheltek egy nagyobb összeget. Azt szeretném kérdezni, hogy jogosan követeli-e, hogy ezt a tartozást is a vételárból fizessük ki és ami marad, azt osztjuk szét egymás közt? Vagy jogom van-e kérni, hogy ezt csak az ő részéből vonják le?
Köszönettel: Zsuzsanna

Üdvözlöm!
Olyan kérdésem lenne, hogy én és feleségem fel tudjuk-e venni a babaváró hitelt úgy, hogy apukám lenne a kezes (adótárs), mivel neki van 3 év tb jogviszonya. És jelenleg nekem sajnos nincs munkáltatói igazolásom. Amennyiben a babaváróra nem vagyunk így jogosultak, akkor esetleg valamit tudna ajánlani?

Jelenleg egy Martonvásári – megítélésünk szerint – kb. 75 milliós ingatlanban lakunk (396nől). Kisebbre szernénk költözni. Jelentős megtakarítással nem rendelkezünk.
KÉRDÉS: erre az ingatlanra fedezetként felvett összegből vennénk egy kisebbet, majd ezt eladnánk és a hitelt visszafizetnénk, vagy terhelésátvállalással eladnánk.
VAN-E LEHETSÉGES MÓD? Megtakarítás 13M Ft (lakáskasszával. Életkor: 65 illetve 75 év. Össznyugdíj: 295e Ft.

Üdvözlöm!
Felvehető jelzáloghitel 50% tulajdonú házra? 2 testvér között oszlik meg 50-50%-ban a tulajdon. Haszonélvezeti jog pedig a testvérek Édesapukáját illeti. Az egyik testvér szeretne jelzálogot felvenni a saját részére. (50%)
Van bank, amelyik ezt támogatja? Ha igen, akkor a másik tulajdonostól kell úgynevezett hozzájáruló nyilatkozat?
Ez a hozzájáruló nyilatkozat mit takar?
Egy esetleges nem fizetés esetén baja származhat annak, aki a hozzájárulást adta?
Tehát adóstársnak fog minősülni?
Köszönöm a választ előre is.

Üdvözlöm!
Felvehető jelzáloghitel 50% tulajdonú házra? 2 testvér között oszlik meg 50-50%-ban a tulajdon. Haszonélvezeti jog pedig a testvérek Édesapukáját illeti. Az egyik testvér szeretne jelzálogot felvenni a saját részére. (50%)
Van bank, amelyik ezt támogatja? Ha igen, akkor a másik tulajdonostól kell úgynevezett hozzájáruló nyilatkozat?
Ez a hozzájáruló nyilatkozat mit takar?
Egy esetleges nem fizetés esetén baja származhat annak, aki a hozzájárulást adta?
Tehát adóstársnak fog minősülni?
Köszönöm a választ előre is.

hitelre lenne szükségem de már van providentem hogy lehetséges e még fel venni providentet??

hitelre lenne szükségem de már van providentem hogy lehetséges e még fel venni providentet??

Szeretnèm megtudni, hogy kapok-e hitelt vagy nem.

Adóstárs vagyok egy lakásvásárlási hitelnél ami négy év múlva lejár! 61 éves nyugdíjas vagyok mellette megbízási szerződéssel dolgozom így havi jövedelmem 170000ft általában.Kaphatok e személyi kölcsönt?
Köszönöm válaszát!

Mobilházra vehető-e fel hitel? Ha igen, milyen és mennyi?

Tisztelt Hitelnet.hu!

Egy kérdésem lenne, mégpedig, hogy hitel előbírálat, és hitelbírálat után a bank jogilag felelősségre vonható-e, ha mégsem adja meg a hitelt. Körülbelül tíz hónapja történt meg ez velem. Minden papírt leadtam, a fedezet rendben volt, a keresetemmel sem volt baj, át is mentem a hitel előbírálaton, aztán mondták, hogy lehet szerződni. Meg is tettem, kifizettem a vételár kb. 3-4%-át, ebben az esetben 900.000 forintot. Ezek után a hitelbírálaton is átmentem, de mondták, hogy még van egy dolog, a kockázati elemzés, mivel a teljes hitelállományom 30 millió forint felett lenne (már volt egy másik hitelem is). Azt mondták, nem lesz baj, hát lett. A kockázatis „szakember” valamiért a fejébe vette, hogy én, idézem: „bajban vagyok”. Hogy mi alapján, azt nem tudom.. A jtm szabályok szerint is belefértem volna.
Szóval a kérdésem, hogy a bank felelősségre vonható-e ilyen esetekben, amikor megkárosítanak egy ügyfelet.

Üdv.,

Ádám

Üdvözlöm.
Lenne egy kérdésem, az lenne, hogy ha az adós nem tudja vagy nem akarja visszafizetni a jogosult banknak a hitelt, akkor elveszik tőle az ingatlant vagy bármilyen vagyonát a végrehajtó? Vagy csak a futamidő után kerül ilyenre sor vagy egyből?

Munkanélküli vagyok (nincs munkaviszonyom), és egy kisebb üzlet nyitásához elegendő hitelt szeretnék felvenni, aminek a törlesztőjét az üzlet beindítása után tudnék fizetni.

Az lenne a kérdésem, hogy van egy házunk, amit most eladunk, ennek árából kifizetünk egy hiteltartozást, ami miatt a párom felkerült a KHR listára. Szeretnénk másik házat venni, kb. 7 000 000 Ft hitelt kell felvennünk a meglévő 13 000 000 Ft mellé. (A tartozás nem ingatlan hitel volt)
A kérdés az, hogy a párom vehet-e fel hitelt, mert nekem csak 6 órés munkaviszonyom van, nettó 97 000 Ft + 26 600 családi pótlék.

Üdvözlöm!
Tanya megvásárlásra lehet hitelt felvenni?

Üdvözletem!
Mennyi idő az, ha a bankok központjában van az anyagunk, munkáltatói kereset kimutatás, értékbecslés, tehát komplett anyag.
Mikor lehet szerződni?

Üdvözlöm!
Érdeklődöm, hogy mekkora személyi kölcsön vehető fel minimálbérre, 4 éves megszakítatlan munkaviszonnyal? A bért nem terheli levonás.
Válaszát köszönöm.

Szeretnék visszahívást kérni.

Üdvözlöm!
Szeretnék érdeklődni, hogy hogyan juthatnánk lakáshitelhez? Jelenleg Budapesten vagyunk albérletben, és nincs önerőnk. Nem gondolnám, hogy gondot okozna havi 100.000 Ft törlesztő részlet, mivel jelenleg is havi 110.000 Ft-ot fizetünk albérletre + rezsi. Mivel magasak a lakásárak itt Budapesten, így Pest vonzáskörzetére gondoltunk.
Van 2 gyerek 4 és 7 évesek. Feleségemnek 6 órás munkaviszonya van (6 hónapja), nekem 8 órás, viszont én nemrég váltottam munkahelyet. Így jelenleg 2 hónapja vagyok a jelenlegi munkahelyemen (határozatlan szerződéssel).
Válaszát előre is köszönöm.

Jó estét!
Szeretném megkérdezni, hogy én mint egy fiatal, 19 éves srác milyen lehetőséget kaphatnék önöktől, ha vállakozás céljából szeretném igénybe venni az anyagi segítséget (kölcsönt).
További információért kérem lépjenek kapcsolatba velem az e-mail címemen!
Köszönöm

Mely bankok lakáshitelének futamideje lehet maximum 75 éves korig?

Jó estét kívánok!
Én szeretnék egy telefonszámot kérni, hogy hová tudok fordulni? Nekem kéne segitség. A végréhajtó eladta a házunkat most. Albérletben lakom. Volt munkahelyem, de sajnos a hitel nem ment le, állítólag még maradt fent tartozás, közüzemi számlák, így nem tudom fizetni az albérletem és nem tudok hová menni.
Kihez tudnék fordulni íljen esetben? Kérem szépen segítséget kérnék, mert már nem tudom mit tudjak kezdeni.
Köszönöm szépen az együttműködést.

Tisztelt szakértő!
Párom tavaly március óta dolgozik állandó munkahelyén. Egy a gond, hogy csak hosszabbítják a munkaszerződését. Kétszer 3 hónaposra, most pedig 6 hónaposra hosszabbították. A nettója 160ezer.Szeretett volna 2.000.000 Ft hitelt felvenni, hogy meg tudjunk venni egy házat, mert önerőnk sajnos nincs.
Mit tud tanácsolni, melyik bank adna ennyit, hogy meg tudjuk venni a házat?

Tisztelt Szakertő!
Szeretnék érdeklődni, hogy ha készpénzben kapom a fizetésem, a jövedelmem igazolása NAV igazolást igényel? 5 millió forintot szeretnénk felvenni a szomszédunk (osztatlan) telkének megvásárlására. A jelenlegi ingatlanunkon 1.5 millió Ft tartozás van, ami egy 15 éves hitel maradéka, tehát már leginkább a tőketartozást fizetjük 2022-ig. Az ingatlan összértéke a vásárlás után kb. 25 millió lesz.
Köszönöm válaszát.

Kérem hívjanak. 230.000 Ft nyugdíjjal rendelkezem, vegyék figyelembe.
Kösszönöm.