Hiteligénylés folyamata, feltételei

Ha Ön ingatlanfedezet bevonásával vagy a nélkül szeretné elindítani hitelkérelmét, akkor elsőként célszerű a bankpiac aktuális ajánlatainak utánanézni. Ezt a Hitelnet segítségével könnyen és gyorsan megteheti!

Napjainkban számos célunk csak hitel segítségével érhető el. Ha Ön szeretne saját otthont, meglévő lakóingatlanát bővítené vagy felújítaná, korábban felvett kölcsönét kedvezőbbre cserélné, vagy egyéb családi eseményt (esküvő, utazás, tanulmányok) finanszírozna, akkor mindezt hitel igényléssel érheti el.

A hitel igénylés általános feltételei megegyeznek, ám hitelcélnak megfelelően speciális követelményekkel is kell számolni. Alapfeltétel, hogy minden hitel igényléséhez szükség van jövedelemigazolásra. Az adós nettó keresetét jövedelemszerző tevékenységének megfelelően tudja igazolni. Alkalmazottak részére a munkáltató tölt ki munkáltatói igazolást. Egyéni és társas vállalkozók az adóhatósághoz fordulhatnak a szükséges dokumentumért. Nyugdíjasok esetén a nyugdíjszelvény vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámlakivonat, valamint a nyugdíjas igazolvány benyújtásával történik a hitel igénylése.

Hitelfelvételre ingatlanfedezet nélkül és ingatlan bevonásával egyaránt van lehetőség. Fedezet nélkül pénzügyi partnereinknél személyi kölcsön igényelhető. Ingatlan fedezete mellett lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitel, valamint hitelkiváltó kölcsön vehető fel.

Az, hogy melyik bank milyen hosszú munkaviszonyt ír elő hitelt igénylő ügyfelei számára, pénzintézetenként változik. Ha Ön legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik jelenlegi munkahelyén, akkor bankpartnereink jelzálog alapú konstrukciói között biztosan talál olyat, mely igénybe vehető. Fedezet nélküli személyi kölcsön felvételéhez minimum 6 hónapos munkaviszony szükséges.

Fedezet nélküli hiteligénylés

A hitel igénylésére az előírt banki feltételek teljesülése esetén kerülhet sor. A konkrét hitelcél ismeretében könnyen eldönthető, hogy melyik hiteltípus felel meg céljainak eléréséhez. Ha kisebb, szabadon elkölthető készpénzre van szüksége, akkor fedezet nélkül érdemes kölcsönt felvenni. Erre személyi hitel igénylésével van lehetőség.

Személyi kölcsön formájában viszonylag kisebb, általában 1 millió forint alatti hitelösszeg érhető el, mely szabadon felhasználható. A maximálisan nyújtható kölcsön összegét a bankok a hitelfelvevő rendszeres, igazolt jövedelme, valamint havi kiadásai alapján határozzák meg. A hitelbírálat szigorúbb, mint jelzáloghitelek esetén, mivel a kölcsön visszafizetésének biztosítékaként nem áll az ügylet mögött ingatlan. Emiatt a személyi kölcsönt a bankok magasabb kamatláb és rövidebb futamidő mellett nyújtják, mint a jelzáloghiteleket.

A személyi kölcsön elindításához lényegesen kevesebb dokumentum szükséges. Pozitív hitelbírálat esetén a személyi hitelek átfutási ideje jellemzően 4-5 munkanap.

Lakáshitel, jelzáloghitel igénylés

Ha konkrét lakástervei vannak, akkor a lakásvásárlási, építési és egyéb lakáscélú jelzáloghitelek állnak rendelkezésre. Amennyiben nem kívánja megnevezni a konkrét hitelcélt, ám nagyobb, 1 millió forint feletti összegre van szüksége, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelhet. Hitel igénylés adósságrendező céllal is benyújtható, ezzel meglévő kölcsöneit válthatja kedvezőbbre, s érhet el az eddiginél kedvezőbb hiteltörlesztést.

Ha Ön ingatlan fedezete mellett igényli a kölcsönt, akkor teljesíteni kell a fedezettel szemben támasztott banki követelményeket is. A bankok saját szabályzatunkban rögzítették, hogy milyen típusú és értékű ingatlant fogadnak el hitelfelvételhez.

Jelzáloghitelt akkor érdemes igényelni, ha hiteligényünk 1 millió forint feletti. A jelzáloghitel maximális összegét az igénylő jövedelmi helyzete mellett a fedezetül felajánlott ingatlan értéke határozza meg.

A különböző lakáscélokra és szabad felhasználásra nyújtott jelzáloghitelek forint alapon, az adósságrendező hiteltermékek forint és euró alapon igényelhetők. A hitelkérelmi dokumentáció alapját a 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás és az ingatlanfedezet tulajdoni lapja jelenti. Mivel a hitelkérelem elindítását értékbecslés, a hitelbírálatot és szerződéskötést közjegyzői okiratba foglalás és jelzálogbejegyzés követ, ezért hosszabb átfutási idővel kell számolni, mint fedezet nélküli hitelek esetében. A jelzáloghitelek ügyintézése jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

A Hitelnet.hu szerepe az igénylés során:

Hitel igénylés előtt természetesen alaposan utána kell nézni a pénzintézetek által kínált hitelfelvételi lehetőségeknek. Ebben szintén érdemes Tanácsadóink segítségét kérni, hiszen a konstrukciókat illetően mindig naprakészek. Van lehetőség arra, hogy Szakértőink személyre szóló hitelajánlatot készítsenek Önnek, illetve a honlapunkon elhelyezett Hitelszámológép is a hitel igénylés előtti tájékoztatást szolgálja.

A hitelfelvétel előtt a bankpiac legkedvezőbb konstrukcióit érdemes összehasonlítani online kalkulátorunk segítségével. A Hitelnet Szakértői díjmenetes elkészítik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hiteltermékeket tartalmazó díjmentes ajánlatot is. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges. A hitelügyintézést irodáink szintén díjmentesen lebonyolítják.

Amennyiben konkrét hiteligénylésről van szó, akkor Ön kérhet személye szóló ajánlatot is díjmentesen, s ez alapján hitelezési Tanácsadóink az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően állítják össze a kért ajánlatot. Ezzel lényegesen le lehet szűkíteni a bankpiacon rendelkezésre álló hitelkonstrukciók körét, ami nagyban megkönnyíti a választást.

A hiteligénylés elindítása előtt Tanácsadóink minden esetben elvégzik az adott kölcsönügylet előzetes bírálatát is, melyhez a személyes okmányokra, jövedelemigazolásra és – jelzáloghitel esetén – az ingatlanfedezettel kapcsolatos adatokra van szükség. Amennyiben az előminősítés pozitív eredménnyel zárul, akkor összeállítható a hitelkérelmi dokumentáció és elindítható a hiteligénylés.

A hiteligényléshez szükséges dokumentumokról szintén Hitelszakértőink tájékoztatják Önt. A pénzintézetek a hiteligénylést csak akkor fogadják be, ha a szükséges dokumentumok hiánytalanul rendelkezésre állnak, valamint egyik irat érvényessége sem járt le. Ebben az esetben nem csak a személyes okmányos érvényessége fontos, hanem a jövedelemigazolásnak, a tulajdoni lapnak és a térképmásolatnak is van érvényességi ideje. A munkáltatói igazolás és a tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, míg a térképmásolat érvényességi ideje 90 nap.

A kölcsönkérelmi nyomtatványok kitöltése szintén Kollégáink segítségével történik, majd ők bonyolítják le a teljes körű hitelügyintézést is, a hiteligénylés adott pénzintézethez való eljuttatásától, az aláírási időpontok egyeztetésén keresztül egészen a folyósításhoz szükséges jelzálogbejegyzés intézéséig, s ezzel Ön rengeteg időt takaríthat meg.

A fedezet nélküli személyi kölcsönök átfutási ideje a hiteligénylés elindításától számítva csupán néhány nap, míg jelzáloghitelek esetében – a hitel típusától függően – ez 3-4 hetet is igénybe vehet.

A hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő további kérdéseivel forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!

A hitelfelvétellel, a hiteligénylés folyamatával kapcsolatban a korábban feltett kérdésekre adott válaszokból is tájékozódhat, illetve saját kérdését is felteheti online Hitelszakértőinknek!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
57 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, hogy a páromnak akivel házasok vagyunk és ő jelenleg BAR listán van, viszont azt a jövő hónapban rendezzük teljesen és aztán szeretnénk igénybe venni a csokot és mellé a hitelt is csok + hitel. 3 gyerekre szeretnénk igényelni és a hitelt is mellé, ami maximum 15 millió azt hiszem.
El tudjuk majd intézni?

Kedves Evelin!
A CSOK jogosultságot nem zárja ki a BAR lista, de a CSOK-hoz kapcsolódóan elérhető kamattámogatott lakáshitel akkor sem lesz elérhető, ha párja rendezi korábbi mulasztását. Amennyiben a tartozás maradéktalanul visszafizetésre kerül és ezt a KHR információ is alá fogja támasztani, úgy lesz lehetőség bankpartnereink egyiknél hitelfelvételre, de csak piaci kamatozású lakáshitel formájában. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű ügyintézést is!

Jó napot!
Meghatalmazott által vehetek fel jelzáloghitelt házbővítés céljából? Külföldön vagyok, a jelenlegi helyzet miatt nem tudok hazautazni. Magyarországon van ingatlanom (amit bővíteni szeretnék) és folyószámlám is.
Köszönöm.

Kedves Saci!
Elvileg van lehetőség arra, hogy meghatalmazott írjon alá a hitelfelvevő helyett, de ehhez meghatározott tartalmú közjegyzői meghatalmazás szüksége, ami végett szintén Magyarországra kellene utazni. Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják milyen módon történhet a hitelfelvétel adott esetben.

Érdeklődnék, hogy amennyiben megkapjuk a lakáshitelt, abban az esetben a lakás ára, azaz a hitel összege kinek kerül folyósításra? Az eladó számlájára érkezik vagy a sajátunkéra, amit mi utalhatunk át a későbbiekben az eladónak? illetve a hitel összege az kérhető-e készpénzben, vagy csak folyósítással oldható meg?

Kedves Tibor!
A lakáshitelt minden bank az eladó adásvételi szerzősében megadott bankszámlájára utalja. A lakáshitelt tehát nem Önök vevők, hanem az eladó kapja meg utalással.
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Még azt szeretném megkérdezni, ha átveszem a hitelt, akkor igényelhetem részletfizetésben a fennmaradt őszeget, ha nem egészben szeretném kifizetni?

Kedves Dániel!
Ne haragudjon, de nem értjük pontosan mire vonatkozik kérdése.

Nekem van a lakás a nevemen, de a lányomnak van jövedelme.
Úgy is lehet jelzáloghitelt felvenni?

Kedves Melinda!
Megoldható a hitelfelvétel úgy, hogy lánya adósként szerepel a hitelügyletben, mint megfelelő jövedelmet igazoló személy, Ön pedig mint ingatlantulajdonos zálogkötelezettként kerül bevonásra. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot!
Azt szeretném kérdezni, ha a banknál tartozás van, akkor a kamatot is ki kell fizetni, ha egybe fizetem ki a tartozást?

Kedves Dániel!
Végtörlesztés esetén a fennálló tőketartozást kell megfizetni, illetve ha volt késedelmes törlesztés, akkor a késedelmi kamatot. Ezen túlmenően végtörlesztési díj merül fel, melynek díját a bank aktuális Hirdetménye tartalmazza. Az eredeti futamidő végig terjedő kamatot végtörlesztés esetén nem kell megfizetni.

Nincs feltüntetve életkor. Ez által fel vehetek személyi kölcsönt úgy hogy, nem töltöttem be a 25. életévemet?

Kedves Tamás!
Vannak olyan hitelintézetek, ahol 25 éves életkor alatt is vehető fel személyi kölcsön, meghatározó azonban a pontos életkor.
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretnék érdeklődni!
Házvásárlás előtt vagyunk, kinéztünk egy ingatlant és érdeklődni szeretnénk a folyamatról, hogy milyen teendőink vannak és mi-mit követ. K&H-nál vagyunk mindketten és ott is szeretnénk majd a hitelt felvenni.
Köszönöm válaszukat!

Szeretnék érdeklődni!
Házvásárlás előtt vagyunk, kinéztünk egy ingatlant és érdeklődni szeretnénk a folyamatról, hogy milyen teendőink vannak és mi-mit követ. K&H-nál vagyunk mindketten és ott is szeretnénk majd a hitelt felvenni.
Köszönöm válaszukat!

Kedves Viktória!
Szakértőink készséggel segítenek Önöknek a teljes körű hitelügyintézésben. Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Passzív báron vagyok. Lehet a babavárót igényelni?
Egy összegben fizettem ki a tartozást.

Kedves Henrietta!
Mivel egy összegben, maradéktalanul rendezte tartozását, úgy bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet a babaváró hitel felvételre, ha a jogosultsági feltételek is teljesülnek.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt a lehetőségekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű Babaváró hitel ügyintézést!

Érdeklődni szeretnék, hogy hitelkérelem esetén a jövedelmet milyen időtartamra visszamenőleg veszik alapul? Jelenleg 4 órában vagyok bejelentve a vírushelyzet miatt. Ezt megelőzően 8 órás voltam 2020. márciusig.
Köszönöm szépen.

Kedves Judit!
A legtöbb hitelintézet az utolsó 3 hónapot vizsgálja hitelképesség során.
A leírtak alapján, megoldás lehet, ha adóstársat vonna be a hitelügyletbe.
Amennyiben erre lehetősége van, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk készséggel tájékoztatja Önt az elérhető legkedvezőbb hitelkonstrukciókról. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Szeretnék érdeklődni. Aktív bar listás vagyok öröklés után. Szeretném rendezni a tartozást. 6 millió Ft-ra lenne szükségem.
Van rá lehetőségem?

Kedves Judit!
Aktív BAR státusszal sajnos egyik bankpartnerünknél sincs lehetőség hitelfelvételre.

Jó estét! hitelt szeretnék, a jövedelmem 170000ft és a munkaszerződésem 2021.05.31-ig szól. Mire van lehetőségem?

Kedves Ricshárd!
Hatorzott idejű munkaszerződéssel akkor igényelhet személyi kölcsönt, ha már legalább 12 hónapja fennáll a munkaviszony, és ezen időszak alatt legalább egyszer meghosszabbításra került, és még legalább 3 hónap van hátra annak lejáratáig. Ha ez az Ön esetében egyezik, kérjük töltse ki online adatlapunkat és Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek.

Üdvözlöm!
Egy 1956-ban épült lakóházat szeretnék eladni, de a térképen nem szerepel a hozzáépített kamra. Ez az épületrész két évvel későbbi.
Kaphat-e így jelzáloghitelt a vevő?

Kedves Éva!
Amennyiben a házhoz hozzáépített lakóhelyiség nem került feltüntetésre a térképmásolaton, azt nem fogják az értékbecslés során figyelembe venni. Azt, hogy így is megkaphatják-e a vevők a lakáshitelt, nem tudjuk ennyi információ alapján megmondani.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük tölste ki online adatlapunkat!

Jó napot kívánok! A párom paszív bár listás, 279000 Ft a jövevedelme. Tudna felvenni hitelt?

Kedves András!
Amennyiben párja maradéktalanul rendezte tartozását – nem közös megállapodással a bankkal – akkor bankpartnereink egyikénél lehetősége lehet a hitelfelvételtre, ha meglesz a legalább 6 havi passzív KHR státusz.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük töltse ki online adatlapunkat. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Üdvözlöm.
A társasházat szeretnénk felújítani, 54 albetétes, budapesti. Kb. 150 millió forintra lenne szükségünk.
Ebben tudnak segíteni?
Köszönöm.

Kedves Sándor!
Kérjük, töltse ki online adatlapunkat vagy keresse a legközelebbi Hitelnet irodát, ahol Szakértőink pontos tájékoztatást adnak Önöknek az elérhető legkedvezőbb társasházi hitellehetőségekről! Irodáink elérhetőségét ITT találja. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jó napot kívánok!
én személyi kölcsönt szeretnék felvenni! Jövedelmem: 150.000 Ft. Olyan 800-900 forintot.
Mivel jelenleg hatarozott szerződésel rendelkezem, ezért gondolom nem lenne sikeres az igénylés!
És ha kezesem lenne, akinek hatarozatlan idejű szerződése van, akkor sikeres lenne a pénzfelvétel?
Köszönöm válaszát!

Kedves ÉVa!
Határozott idejű munkaszerződéssel maximum olyan futamidőre tud felvenni hitelt, ameddig a munkaszerződése tart. Megfelelő jövedelemmel rendelkező adóstárs bevonásával magasabb összegű és hosszabb futamidejű személyi kölcsön lehet elérhető.
További, személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Hitelt szeretnénk igényelni, mert házat szeretnénk venni, viszont a páromnak van csak bejelentett munkahelye. Jelenleg a vírus miatt az én munkaköröm ideiglenesen leállt!
Kaphatnánk hitelt így is vagy sem? Kb. olyan 7 millió Ft-ot szeretnénk felvenni, ha lehet!

Kedves Petra!
Megfelelő jövedelemfedezettség esetén ez esetben is működhet a hitelfelvétel. Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat! Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Jelzaloghitelt szeretnék felvenni kb. 5 millió Ft ot. Az én jövedelmem kb. 330000 Ft körül mozog, viszont a felesegem május 1.-tol munkanélküli lett. A régi (nemsokára lejaro lakashitelunknel) O is kellett, mint adostars. De ebben az esetben mi a teendő? Kapnánk így is hitelt? Köszönöm válaszukat

Kedves Sanci,
Jelen pillanatban nem kizáró ok, ha feleségének nem lesz igazolt jövedelme. Kérjük, hogy töltse ki Online adatlapunkat, majd kollégánk rövid időn belül felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja Önöket a lehetőségekről. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

üdvözlöm, szeretném megkérdezni önöktől, hogy passzív bárlistásként 400 000 ft havi fizetéssel. kaphatok-e hitelt? ha igen, melyik bankban?

Kedves Anna,
Amennyiben tartozását saját erőből rendezte – nem közös megállapodással a bankkal – akkor van olyan bankpartnerünk, ahol lehetősége lehet a hitelfelvételre ,de csak ingatlanfedezet bevonásával vagy Babaváró hiteligénylésre.
Amennyiben nem megállapodás történt a bankkal, javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és Kollégánk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást ad Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést is!

Szeretnek 100 ezer Ft hitelt igényelni. 37.850 Ft a családi és a gyes egyben!

Kedves Boglárka!
Önmagában a gyes és a családi pótlék nem fogadható el hitelfelvételnél.

Akkor nem áll fenn az a veszély, ha most igényeljük a személyi kölcsönt, esetlegesen ez miatt mégsem kapnánk meg a ház hitelt végül?! Az elbírálás után akkor nem nézik már?
Köszönöm.

Kedves Dyna!
Jóváhagyott hitelkérelem esetén a bank nem végez újabb hitelbírálatot.

Jó estét!
Érdeklődni szeretnék, hogy párommal vettünk fel lakáshitelt, amit sikeresen el is bíráltak. Most fog következni a kölcsönszerződés aláírása és a közjegyző!
A kérdésem az lenne, hogy most a kölcsönszerződés aláírása és a közjegyző előtt vehetünk fel személyi kölcsönt?! Vagy mindenkepp meg kell várnunk, míg lezajlik a házvásárlás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Kedves Dyna!
Benyújtható már most is a személyi kölcsön igénylés. További, személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Én vagyok a ház tulajdonosa. A házam zártkertben van.
Kaphat-e a vevő jelzálogot?

Kedves Marika!
A bankok többsége zártkertként nyilvántartott ingatlant ugyan nem fogad el hitelfedezetként, de van olyan bank, amelynél megoldható lehet a finanszírozás, amennyiben tényelegesen lakóingatlanról van szó.
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

Kedves hitelnet.hu!
Az lenne a kérdésem, hogy megvan 3 hó munkaidő, lejárt a próbaidő, nettó 140.000 a fizu, határozatlan szerződésem van. Lehetne ingatlanfedezet nélkül hitelt kérnem? 1,5 millió kellene. Jelenleg a K&H Banknál vagyok.
Mennyi az esélye a hitelnek?

Kedves József!
Személyi kölcsön igényét kérjük ITT jelezze, majd a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt a lehetőségekről!

Mi szükséges a hitel igényléséhez és mennyi idő alatt kapjuk kézbe a pénzt?

Kedves Misi és Nóri!
Hiteligényléshez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra. Ezen túlmenően – adott céltól függően – megfelelő ingatlanfedezet is szükséges.
Személyi kölcsönhöz néhány napon belül hozzá lehet jutni. A jelzáloghitelek átfutási ideje kb. 4-6 hét.
Személyre szabott, konkrét tájékoztatást a további részletek ismeretében – például: hitelcél – tudnak Szakértőink adni. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

Mi történik akkor, ha lakásvásárlás előtt van mód munkahelyet váltani? Tehát még éppen nem kezdődött meg a hiteligénylés és munkahely változtatás történik. Nem lesz 3 hónapos egy helyen töltött munkaviszony, csak megosztva.
Ez elfogadható a hitelintézet részéről?

Kedves FE!
A legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszonynak a jelenlegi munkahelyen kell meglenni. Munkahely-váltás esetén a hiteligényléssel meg kell várni legalább a 3 hónapot és a próbaidő lejáratát. Két munkahelyen megosztva a 3 hónapos munkaviszony sajnos nem fogadható el egyik hitelintézetnél sem.

Tisztelt Hitelnet!
Mi történik amennyiben már van jövedelemigazolásom, meg is kezdődött a hiteligénylés, de közben megszűnik a munkahelyem?
Meghatalmazott személy is intézheti-e a lakáshitelem igénylését és a lakásvásárlással kapcsolatos ügyeket?
A hiteligénylés megkezdéséhez mik azok a dokumentumok, amiket mindenképp össze kell szednem vagy kitöltetnem és mik azok amiket később kérnek majd?
Ha jól olvastam, akkor amennyiben önökkel igényelném a hitelt úgy mondhatni, azon kívül hogy átolvasom és aláírom én is a szerződéseket, önök intézik az összes szükséges papír beadását és elintézését is?
Üdv. Balázs

Kedves Balázs! Amennyiben a hitelkérelem végleges jóváhagyása előtt szűnik meg a munkahelye, akkor sajnos nem lesz hitelképes, kérelmét a hitelintézetek elutasítják. Van lehetőség a meghatalmazott útján történő hitelfelvételre. A bankok ilyen esetben közjegyzői meghatalmazást fogadnak el, amely tartalmazza az adott hitel legfontosabb jellemezőit. Az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez elegendő a megfelelő jövedelemigazolás, utolsó 3-6 havi munkabért tartalmazó bankszám kivonat és a személyes okmányok. A hiteligényléshez hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció szükséges. Ezekről Szakértőink pontos tájékoztatást a konkrét ügylet ismeretében tudnak adni. Irodánk díjmentesen vállalja a teljes körű hitelügyintézést, ám a hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat Önnek kell beszerezni. Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, keresse a… Továbbiak »

Érdeklődni szeretnék, hogy egy használt lakáshitel 20%-os önerő befizetése mikor válik esedékessé? Azonnal a pozitív elbírálás után, vagy esetleg van egy bizonyos határidő ennek befizetésére? Azért is kérdezném, mert ha azonnal kell befizetni, akkor később indítanám el az igénylést, mivel kb. 6 hét múlva tudnám befizetni például a mai naptól számítva.
Köszönöm a választ előre is.
Tisztelettel.
József

Kedves József!
Lakásvásárlás esetén az eladó és a vevő között megállapodáson múlik, hogy mikor kerül kifizetésre az önerő. A hitelintézet részéről pedig akkor történik meg a hitel folyósítása, ha már az önerő kifizetésre került. Tehát lehetséges, hogy az önerő csak a pozitív elbírálást követően kerül megfizetésre.

57
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x