Hiteligénylés folyamata, feltételei - Hitelnet.hu

Hiteligénylés folyamata, feltételei

Ha Ön ingatlanfedezet bevonásával vagy a nélkül szeretné elindítani hitelkérelmét, akkor elsőként célszerű a bankpiac aktuális ajánlatainak utánanézni. Ezt a Hitelnet segítségével könnyen és gyorsan megteheti!

Napjainkban számos célunk csak hitel segítségével érhető el. Ha Ön szeretne saját otthont, meglévő lakóingatlanát bővítené vagy felújítaná, korábban felvett kölcsönét kedvezőbbre cserélné, vagy egyéb családi eseményt (esküvő, utazás, tanulmányok) finanszírozna, akkor mindezt hitel igényléssel érheti el.

A hitel igénylés általános feltételei megegyeznek, ám hitelcélnak megfelelően speciális követelményekkel is kell számolni. Alapfeltétel, hogy minden hitel igényléséhez szükség van jövedelemigazolásra. Az adós nettó keresetét jövedelemszerző tevékenységének megfelelően tudja igazolni. Alkalmazottak részére a munkáltató tölt ki munkáltatói igazolást. Egyéni és társas vállalkozók az adóhatósághoz fordulhatnak a szükséges dokumentumért. Nyugdíjasok esetén a nyugdíjszelvény vagy nyugdíjat tartalmazó bankszámlakivonat, valamint a nyugdíjas igazolvány benyújtásával történik a hitel igénylése.

Hitelfelvételre ingatlanfedezet nélkül és ingatlan bevonásával egyaránt van lehetőség. Fedezet nélkül pénzügyi partnereinknél személyi kölcsön igényelhető. Ingatlan fedezete mellett lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitel, valamint hitelkiváltó kölcsön vehető fel.

Az, hogy melyik bank milyen hosszú munkaviszonyt ír elő hitelt igénylő ügyfelei számára, pénzintézetenként változik. Ha Ön legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal rendelkezik jelenlegi munkahelyén, akkor bankpartnereink jelzálog alapú konstrukciói között biztosan talál olyat, mely igénybe vehető. Fedezet nélküli személyi kölcsön felvételéhez minimum 6 hónapos munkaviszony szükséges.

Fedezet nélküli

A hitel igénylésére az előírt banki feltételek teljesülése esetén kerülhet sor. A konkrét hitelcél ismeretében könnyen eldönthető, hogy melyik hiteltípus felel meg céljainak eléréséhez. Ha kisebb, szabadon elkölthető készpénzre van szüksége, akkor fedezet nélkül érdemes kölcsönt felvenni. Erre személyi hitel igénylésével van lehetőség.

Személyi kölcsön formájában viszonylag kisebb, általában 1 millió forint alatti hitelösszeg érhető el, mely szabadon felhasználható. A maximálisan nyújtható kölcsön összegét a bankok a hitelfelvevő rendszeres, igazolt jövedelme, valamint havi kiadásai alapján határozzák meg. A szigorúbb, mint jelzáloghitelek esetén, mivel a kölcsön visszafizetésének biztosítékaként nem áll az ügylet mögött ingatlan. Emiatt a személyi kölcsönt a bankok magasabb kamatláb és rövidebb futamidő mellett nyújtják, mint a jelzáloghiteleket.

A személyi kölcsön elindításához lényegesen kevesebb dokumentum szükséges. Pozitív hitelbírálat esetén a személyi átfutási ideje jellemzően 4-5 munkanap.

, jelzáloghitel igénylés

Ha konkrét lakástervei vannak, akkor a lakásvásárlási, építési és egyéb lakáscélú jelzáloghitelek állnak rendelkezésre. Amennyiben nem kívánja megnevezni a konkrét hitelcélt, ám nagyobb, 1 millió forint feletti összegre van szüksége, akkor szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelhet. Hitel igénylés adósságrendező céllal is benyújtható, ezzel meglévő kölcsöneit válthatja kedvezőbbre, s érhet el az eddiginél kedvezőbb hiteltörlesztést.

Ha Ön ingatlan fedezete mellett igényli a kölcsönt, akkor teljesíteni kell a fedezettel szemben támasztott banki követelményeket is. A bankok saját szabályzatunkban rögzítették, hogy milyen típusú és értékű ingatlant fogadnak el hitelfelvételhez.

Jelzáloghitelt akkor érdemes igényelni, ha hiteligényünk 1 millió forint feletti. A jelzáloghitel maximális összegét az igénylő jövedelmi helyzete mellett a fedezetül felajánlott ingatlan értéke határozza meg.

A különböző lakáscélokra és szabad felhasználásra nyújtott jelzáloghitelek forint alapon, az adósságrendező hiteltermékek forint és euró alapon igényelhetők. A hitelkérelmi dokumentáció alapját a 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolás és az ingatlanfedezet tulajdoni lapja jelenti. Mivel a elindítását értékbecslés, a hitelbírálatot és szerződéskötést közjegyzői okiratba foglalás és jelzálogbejegyzés követ, ezért hosszabb átfutási idővel kell számolni, mint fedezet nélküli hitelek esetében. A jelzáloghitelek ügyintézése jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

A Hitelnet.hu szerepe az igénylés során:

Hitel igénylés előtt természetesen alaposan utána kell nézni a pénzintézetek által kínált hitelfelvételi lehetőségeknek. Ebben szintén érdemes Tanácsadóink segítségét kérni, hiszen a konstrukciókat illetően mindig naprakészek. Van lehetőség arra, hogy Szakértőink személyre szóló hitelajánlatot készítsenek Önnek, illetve a honlapunkon elhelyezett Hitelszámológép is a hitel igénylés előtti tájékoztatást szolgálja.

p>A előtt a bankpiac legkedvezőbb konstrukcióit érdemes összehasonlítani online kalkulátorunk segítségével. A Hitelnet Szakértői díjmenetes elkészítik az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelő hiteltermékeket tartalmazó díjmentes ajánlatot is. Ehhez online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése szükséges. A hitelügyintézést irodáink szintén díjmentesen lebonyolítják.

Amennyiben konkrét hiteligénylésről van szó, akkor Ön kérhet személye szóló ajánlatot is díjmentesen, s ez alapján hitelezési Tanácsadóink az Ön igényeinek és lehetőségeinek megfelelően állítják össze a kért ajánlatot. Ezzel lényegesen le lehet szűkíteni a bankpiacon rendelkezésre álló hitelkonstrukciók körét, ami nagyban megkönnyíti a választást.

A hiteligénylés elindítása előtt Tanácsadóink minden esetben elvégzik az adott kölcsönügylet előzetes bírálatát is, melyhez a személyes okmányokra, jövedelemigazolásra és – jelzáloghitel esetén – az ingatlanfedezettel kapcsolatos adatokra van szükség. Amennyiben az előminősítés pozitív eredménnyel zárul, akkor összeállítható a hitelkérelmi dokumentáció és elindítható a hiteligénylés.

A hiteligényléshez szükséges dokumentumokról szintén Hitelszakértőink tájékoztatják Önt. A pénzintézetek a hiteligénylést csak akkor fogadják be, ha a szükséges dokumentumok hiánytalanul rendelkezésre állnak, valamint egyik irat érvényessége sem járt le. Ebben az esetben nem csak a személyes okmányos érvényessége fontos, hanem a jövedelemigazolásnak, a tulajdoni lapnak és a térképmásolatnak is van érvényességi ideje. A munkáltatói igazolás és a tulajdoni lap nem lehet 30 napnál régebbi, míg a térképmásolat érvényességi ideje 90 nap.

A kölcsönkérelmi nyomtatványok kitöltése szintén Kollégáink segítségével történik, majd ők bonyolítják le a teljes körű hitelügyintézést is, a hiteligénylés adott pénzintézethez való eljuttatásától, az aláírási időpontok egyeztetésén keresztül egészen a folyósításhoz szükséges jelzálogbejegyzés intézéséig, s ezzel Ön rengeteg időt takaríthat meg.

A fedezet nélküli személyi kölcsönök átfutási ideje a hiteligénylés elindításától számítva csupán néhány nap, míg jelzáloghitelek esetében – a hitel típusától függően – ez 3-4 hetet is igénybe vehet.

A hiteligényléssel kapcsolatban felmerülő további kérdéseivel forduljon bizalommal Hitelszakértőinkhez!

A hitelfelvétellel, a hiteligénylés folyamatával kapcsolatban a korábban feltett kérdésekre adott válaszokból is tájékozódhat, illetve saját kérdését is felteheti online Hitelszakértőinknek!

További bejegyzések hiteligényléssel kapcsolatban:

kalkulátor

Hitelkalkulátor

Számoljon hitelkalkulátorunkkal, tekintse meg egyedi kedvezményeinket

Tovább a Hitelkalkulátorhoz

Utolsó módosítás: 2015. december 04. péntek

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Boglárka szerint:

2019-05-30 - 12:31

Szeretnek 100 ezer Ft hitelt igényelni. 37.850 Ft a családi és a gyes egyben!

Hitelnet.hu szerint:

2019-05-30 - 12:57

Kedves Boglárka!
Önmagában a gyes és a családi pótlék nem fogadható el hitelfelvételnél.

Dyna szerint:

2019-04-05 - 10:54

Akkor nem áll fenn az a veszély, ha most igényeljük a személyi kölcsönt, esetlegesen ez miatt mégsem kapnánk meg a ház hitelt végül?! Az elbírálás után akkor nem nézik már?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 11:01

Kedves Dyna!
Jóváhagyott hitelkérelem esetén a bank nem végez újabb hitelbírálatot.

Dyna szerint:

2019-04-04 - 21:10

Jó estét!
Érdeklődni szeretnék, hogy párommal vettünk fel lakáshitelt, amit sikeresen el is bíráltak. Most fog következni a kölcsönszerződés aláírása és a közjegyző!
A kérdésem az lenne, hogy most a kölcsönszerződés aláírása és a közjegyző előtt vehetünk fel személyi kölcsönt?! Vagy mindenkepp meg kell várnunk, míg lezajlik a házvásárlás?
Válaszukat előre is köszönöm!

Hitelnet.hu szerint:

2019-04-05 - 09:21

Kedves Dyna!
Benyújtható már most is a személyi kölcsön igénylés. További, személyre szóló díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Marika szerint:

2017-07-21 - 20:51

Én vagyok a ház tulajdonosa. A házam zártkertben van.
Kaphat-e a vevő jelzálogot?

Hitelnet.hu szerint:

2017-07-22 - 06:23

Kedves Marika!
A bankok többsége zártkertként nyilvántartott ingatlant ugyan nem fogad el hitelfedezetként, de van olyan bank, amelynél megoldható lehet a finanszírozás, amennyiben tényelegesen lakóingatlanról van szó.
Javasoljuk, hogy töltsék ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink ismertetni fogják a hitellehetőségeket!

József szerint:

2017-05-18 - 22:11

Kedves hitelnet.hu!
Az lenne a kérdésem, hogy megvan 3 hó munkaidő, lejárt a próbaidő, nettó 140.000 a fizu, határozatlan szerződésem van. Lehetne ingatlanfedezet nélkül hitelt kérnem? 1,5 millió kellene. Jelenleg a K&H Banknál vagyok.
Mennyi az esélye a hitelnek?

Hitelnet.hu szerint:

2017-05-19 - 06:30

Kedves József!
Személyi kölcsön igényét kérjük ITT jelezze, majd a további részletek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt a lehetőségekről!

Misi és Nóri szerint:

2017-01-13 - 18:01

Mi szükséges a hitel igényléséhez és mennyi idő alatt kapjuk kézbe a pénzt?

Hitelnet.hu szerint:

2017-01-16 - 08:45

Kedves Misi és Nóri!
Hiteligényléshez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra. Ezen túlmenően – adott céltól függően – megfelelő ingatlanfedezet is szükséges.
Személyi kölcsönhöz néhány napon belül hozzá lehet jutni. A jelzáloghitelek átfutási ideje kb. 4-6 hét.
Személyre szabott, konkrét tájékoztatást a további részletek ismeretében – például: hitelcél – tudnak Szakértőink adni. Ehhez kérjük, töltsék ki online adatlapunkat!

FE szerint:

2016-10-19 - 13:55

Mi történik akkor, ha lakásvásárlás előtt van mód munkahelyet váltani? Tehát még éppen nem kezdődött meg a hiteligénylés és munkahely változtatás történik. Nem lesz 3 hónapos egy helyen töltött munkaviszony, csak megosztva.
Ez elfogadható a hitelintézet részéről?

Hitelnet.hu szerint:

2016-10-22 - 18:58

Kedves FE!
A legalább 3 hónapos folyamatos, nem próbaidős munkaviszonynak a jelenlegi munkahelyen kell meglenni. Munkahely-váltás esetén a hiteligényléssel meg kell várni legalább a 3 hónapot és a próbaidő lejáratát. Két munkahelyen megosztva a 3 hónapos munkaviszony sajnos nem fogadható el egyik hitelintézetnél sem.

Balázs szerint:

2016-09-01 - 11:15

Tisztelt Hitelnet!
Mi történik amennyiben már van jövedelemigazolásom, meg is kezdődött a hiteligénylés, de közben megszűnik a munkahelyem?
Meghatalmazott személy is intézheti-e a lakáshitelem igénylését és a lakásvásárlással kapcsolatos ügyeket?
A hiteligénylés megkezdéséhez mik azok a dokumentumok, amiket mindenképp össze kell szednem vagy kitöltetnem és mik azok amiket később kérnek majd?
Ha jól olvastam, akkor amennyiben önökkel igényelném a hitelt úgy mondhatni, azon kívül hogy átolvasom és aláírom én is a szerződéseket, önök intézik az összes szükséges papír beadását és elintézését is?
Üdv. Balázs

Hitelnet.hu szerint:

2016-09-01 - 11:28

Kedves Balázs!
Amennyiben a hitelkérelem végleges jóváhagyása előtt szűnik meg a munkahelye, akkor sajnos nem lesz hitelképes, kérelmét a hitelintézetek elutasítják.
Van lehetőség a meghatalmazott útján történő hitelfelvételre. A bankok ilyen esetben közjegyzői meghatalmazást fogadnak el, amely tartalmazza az adott hitel legfontosabb jellemezőit.
Az előzetes hitelbírálat elvégzéséhez elegendő a megfelelő jövedelemigazolás, utolsó 3-6 havi munkabért tartalmazó bankszám kivonat és a személyes okmányok. A hiteligényléshez hiánytalan hitelkérelmi dokumentáció szükséges. Ezekről Szakértőink pontos tájékoztatást a konkrét ügylet ismeretében tudnak adni. Irodánk díjmentesen vállalja a teljes körű hitelügyintézést, ám a hitelkérelem benyújtásához szükséges dokumentumokat Önnek kell beszerezni.
Személyre szabott tájékoztatáshoz kérjük, keresse a lakóhelyéhez legközelebbi Hitelnet irodát!

BUDAI JOZSEF szerint:

2015-06-26 - 09:49

Érdeklődni szeretnék, hogy egy használt lakáshitel 20%-os önerő befizetése mikor válik esedékessé? Azonnal a pozitív elbírálás után, vagy esetleg van egy bizonyos határidő ennek befizetésére? Azért is kérdezném, mert ha azonnal kell befizetni, akkor később indítanám el az igénylést, mivel kb. 6 hét múlva tudnám befizetni például a mai naptól számítva.
Köszönöm a választ előre is.
Tisztelettel.
József

Hitelnet.hu szerint:

2015-06-26 - 23:49

Kedves József!
Lakásvásárlás esetén az eladó és a vevő között megállapodáson múlik, hogy mikor kerül kifizetésre az önerő. A hitelintézet részéről pedig akkor történik meg a hitel folyósítása, ha már az önerő kifizetésre került. Tehát lehetséges, hogy az önerő csak a pozitív elbírálást követően kerül megfizetésre.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA