Hitelfelvétel: Ezt mindenképpen tudni érdemes

A közeljövőben válik esedékessé kölcsönkérelmének elindítása, s az elmúlt hónapokban végbement változások miatt most arról szeretne tájékozódni, hogy a hitelfelvételnek milyen feltételei vannak? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!
A hitelezés virágzása a pénzügyi és gazdasági válság hazánkba gyűrűzését követően véget ért. Az elmúlt időszakban valóban jelentős változások történtek a hitelfelvétel feltételeit illetően. Lássuk a legfontosabbakat!

Ha Önnek olyan célja van, melyet saját erőből nem tud megvalósítani, akkor megoldást a hitelfelvétel jelenthet. A lakossági hitelek ingatlanfedezet nélkül, illetve annak bevonásával, jelzálog alapon érhetők el.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélküli hitelfelvétel

Fedezet nélküli személyi kölcsön felvétele kisebb összegű, szabad felhasználású hiteligény esetén merül fel. Személyi hitel keretében jellemezően néhány százezer forint érhető el. Ezt a kölcsönt a bankok az adós igazolható jövedelme alapján nyújtják. Mivel a hitelügyletbe nem kerül ingatlan bevonásra és a kölcsön visszafizetésének biztosítéka csupán az adós jövedelme, ezért az ilyen hitelek bírálata általában szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké. A hitelfelvevőnek minimum féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a nettó keresetnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel adóstárs bevonása nélkül.

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

1 millió forintot meghaladó hiteligény esetén már érdemes ingatlant bevonni. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli személyi hiteleké és 1 millió forint felett a hitelfelvétel járulékos költségei sem tesznek ki jelentős tételt, különösen akkor, ha az ügyfél azt a bankok díjelengedési akciójának keretében igényli.

Jelzáloghitel már 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Fedezetként elsősorban lakóingatlan fogadható el, de hétvégi házra, üdülőre, építési- illetve üdülőtelekre szintén nyújtható ez a fajta kölcsön.

Jelzálog alapú hitel felvétele minden hitelcélra megoldás lehet. Hitelcél alapján megkülönböztetjük a lakáscélú, az adósságendező és a szabad felhasználású konstrukciókat, melyek jelenleg forint alapon érhetők el, kivéve az adósságrendezést. Hitelkiváltásra deviza alapú kölcsön is kérhető.

A hitelfelvételnél fontos, hogy a hitelügyletben részt vevő személyek adatai ne szerepeljenek negatív tartalommal a BAR listán. Ez ugyanis kizáró ok jelenleg minden banknál.

A hitelfelvételhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra, mely alkalmazottak esetében munkáltatói igazolást, vállalkozók esetében pedig NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást jelent. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára.

Fedezet nélküli hitel felvétele általában néhány napot, jelzáloghitel felvétele jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

Az aktuális törlesztő részletek megismerésében segítséget nyújt a honlapunkon található Hitelkalkulátor. Ha részletesebb, a hitelfelvétel kamat- és költségkondícióit is tartalmazó, személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
18 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Bárlistásoknak is jár a hitel? Ha igen, akkor hogyan lehet felvenni a hitelt?

Kedves Fruzsina!
Aktív KHR esetén nincs lehetőség hitelfelvétere. Passzív KHR esetén bizonyos feltételek mellett elérhető lehet néhány hitelkonstrukció. Amennyiben passzív KHR-ről lenne szó adott esetben, kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink ismertetni fogják a lehetőségeket.

4 órás bejelentett munkahellyel lehetséges hitelt felvenni? Több mint 4 hónapja be vagyok jelentve 4 órába.

Kedves Károly!
Legalább 100.000 Ft-os nettó jövedelem igazolása szükséges hitelfelvételhez, így sajnos nem tudunk Önnek segíteni.

Tisztelt Hitelnet!
Mint egyedülálló szeretnék felvenni lakásvásárlásra hitelt (személyi kölcsönre gondoltam). Passzív bárlistás vagyok még egy évig, most sikerült a tartozásomat kirendezni.
Tudna nekem segíteni?

Kedves Zsuzsanna!
Ha maradéktalanul rendezte tartozását, úgy 1 évig szerepel passzív státusszal a KHR rendszerben.
Passzív KHR státusszal nincs lehetősége személyi kölcsön felvételére, lakáscélú jelzáloghitel felvételére viszont van. Lakáshitelt kezdvezőbb kamattal tud igényelni, mint egy személyi kölcsönt.
Javasoljuk, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést!

Jó napot kívánok,
Érdeklődni szeretnék hogy igényelhetek e személyi hitelt abban az esetben ha két munkahellyel rendelkezem,egyik Magyarországi ,masik Romániai. Elfogadják e mindkét jövedelmem ?

Kedves Szabolcs!
Kérjük, hogy töltse ki online adatlapunkat és bővebb információk ismeretében Szakértőnk személyre szabott, díjmentes tájékoztatást készít Önnek. Díjmentesen vállaljuk a teljek körű hitelügyintézést!

Hitelfelvétel.

Kedves Krisztina!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

T. Hitelnet!
5.000.000.- Ft-ot szeretnék házvásárlás céljából felvenni. Egyedülálló vagyok és 50 éves. 10 évre szeretném felvenni és stabil munkahelyem van.
Szeretném kérdezni, hogy megkapom-e a hitelt?
Köszönöm.

Kedves Ibolya!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést.

Hitelt akarok felvenni.

Kedves Mónika!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

T. Hitelenet!
Szeretném a segítségüket kérni. A férjemnek 200ezer a nettó fizuja, én gyeten vagyok + családi pótlék, ami 81ezer. Ennyi jövedelemmel lehetséges 9 milliós házat venni Pest megyében? Jelenleg csak egy hitelkártyánk van, az havi 27ezer, rendszeresen fizetve van. Önerőnek 4 gyerek után járó CSOK-ot szeretnénk felhasználni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Kedves Captonne!
A konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, többek között a célingatlan területi elhelyezkedését, típusát, korát, stb. tekintve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink előzetes hitelbírálatot tudnak végezni, mely alapján megállapítható a maximálisan felvehető hitelösszeg, valamint a szükséges önerő összege. Irodáinkban nemcsak a teljes körű tájékoztatás, hanem a CSOK és hitelügyintézés is díjmentes!

Jelzáloggal terhelt lakásomat elcserélném, fedezetcserével.Passzív baron vagyok.
Van így is lehetőség?

Kedves Nyuszkó!
A jelzáloggal terhelt ingatlan fedezetcseréjével kapcsolatban a hitelnyújtó banknál érdeklődhet.

Kérdése van?

Kattintson ide és tegye fel

Szakértőink eddig 45129 kérdésre válaszoltak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

18
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x