Hitelfelvétel: Ezt mindenképpen tudni érdemes

A közeljövőben válik esedékessé kölcsönkérelmének elindítása, s az elmúlt hónapokban végbement változások miatt most arról szeretne tájékozódni, hogy a hitelfelvételnek milyen feltételei vannak? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!
A hitelezés virágzása a pénzügyi és gazdasági válság hazánkba gyűrűzését követően véget ért. Az elmúlt időszakban valóban jelentős változások történtek a hitelfelvétel feltételeit illetően. Lássuk a legfontosabbakat!

Ha Önnek olyan célja van, melyet saját erőből nem tud megvalósítani, akkor megoldást a hitelfelvétel jelenthet. A lakossági hitelek ingatlanfedezet nélkül, illetve annak bevonásával, jelzálog alapon érhetők el.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélküli hitelfelvétel

Fedezet nélküli személyi kölcsön felvétele kisebb összegű, szabad felhasználású hiteligény esetén merül fel. Személyi hitel keretében jellemezően néhány százezer forint érhető el. Ezt a kölcsönt a bankok az adós igazolható jövedelme alapján nyújtják. Mivel a hitelügyletbe nem kerül ingatlan bevonásra és a kölcsön visszafizetésének biztosítéka csupán az adós jövedelme, ezért az ilyen hitelek bírálata általában szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké. A hitelfelvevőnek minimum féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a nettó keresetnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel adóstárs bevonása nélkül.

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

1 millió forintot meghaladó hiteligény esetén már érdemes ingatlant bevonni. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli személyi hiteleké és 1 millió forint felett a hitelfelvétel járulékos költségei sem tesznek ki jelentős tételt, különösen akkor, ha az ügyfél azt a bankok díjelengedési akciójának keretében igényli.

Jelzáloghitel már 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Fedezetként elsősorban lakóingatlan fogadható el, de hétvégi házra, üdülőre, építési- illetve üdülőtelekre szintén nyújtható ez a fajta kölcsön.

Jelzálog alapú hitel felvétele minden hitelcélra megoldás lehet. Hitelcél alapján megkülönböztetjük a lakáscélú, az adósságendező és a szabad felhasználású konstrukciókat, melyek jelenleg forint alapon érhetők el, kivéve az adósságrendezést. Hitelkiváltásra deviza alapú kölcsön is kérhető.

A hitelfelvételnél fontos, hogy a hitelügyletben részt vevő személyek adatai ne szerepeljenek negatív tartalommal a BAR listán. Ez ugyanis kizáró ok jelenleg minden banknál.

A hitelfelvételhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra, mely alkalmazottak esetében munkáltatói igazolást, vállalkozók esetében pedig NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást jelent. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára.

Fedezet nélküli hitel felvétele általában néhány napot, jelzáloghitel felvétele jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

Az aktuális törlesztő részletek megismerésében segítséget nyújt a honlapunkon található Hitelkalkulátor. Ha részletesebb, a hitelfelvétel kamat- és költségkondícióit is tartalmazó, személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Utolsó módosítás: 2020. március 23. hétfő

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Krisztina szerint:

2020-05-22 - 21:15

Hitelfelvétel.

Hitelnet.hu szerint:

2020-05-26 - 09:52

Kedves Krisztina!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Ibolya szerint:

2020-04-22 - 15:54

T. Hitelnet!
5.000.000.- Ft-ot szeretnék házvásárlás céljából felvenni. Egyedülálló vagyok és 50 éves. 10 évre szeretném felvenni és stabil munkahelyem van.
Szeretném kérdezni, hogy megkapom-e a hitelt?
Köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2020-04-22 - 16:30

Kedves Ibolya!
Személyre szabott tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és Szakértőink tájékoztatni fogják az igényeinek és lehetőségeinek megfelelő lakáshitelekről. Irodáinkban díjmentesen vállaljuk a teljes körű hitelügyintézést.

Mónika szerint:

2019-09-03 - 10:18

Hitelt akarok felvenni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-03 - 14:10

Kedves Mónika!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Captonne szerint:

2017-08-19 - 19:54

T. Hitelenet!
Szeretném a segítségüket kérni. A férjemnek 200ezer a nettó fizuja, én gyeten vagyok + családi pótlék, ami 81ezer. Ennyi jövedelemmel lehetséges 9 milliós házat venni Pest megyében? Jelenleg csak egy hitelkártyánk van, az havi 27ezer, rendszeresen fizetve van. Önerőnek 4 gyerek után járó CSOK-ot szeretnénk felhasználni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-20 - 06:47

Kedves Captonne!
A konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, többek között a célingatlan területi elhelyezkedését, típusát, korát, stb. tekintve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink előzetes hitelbírálatot tudnak végezni, mely alapján megállapítható a maximálisan felvehető hitelösszeg, valamint a szükséges önerő összege. Irodáinkban nemcsak a teljes körű tájékoztatás, hanem a CSOK és hitelügyintézés is díjmentes!

Nyuszkó szerint:

2015-07-21 - 12:46

Jelzáloggal terhelt lakásomat elcserélném, fedezetcserével.Passzív baron vagyok.
Van így is lehetőség?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-22 - 13:35

Kedves Nyuszkó!
A jelzáloggal terhelt ingatlan fedezetcseréjével kapcsolatban a hitelnyújtó banknál érdeklődhet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA