fbpx

Hitelfelvétel: Ezt mindenképpen tudni érdemes

A közeljövőben válik esedékessé kölcsönkérelmének elindítása, s az elmúlt hónapokban végbement változások miatt most arról szeretne tájékozódni, hogy a hitelfelvételnek milyen feltételei vannak? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!
A hitelezés virágzása a pénzügyi és gazdasági válság hazánkba gyűrűzését követően véget ért. Az elmúlt időszakban valóban jelentős változások történtek a hitelfelvétel feltételeit illetően. Lássuk a legfontosabbakat!

Ha Önnek olyan célja van, melyet saját erőből nem tud megvalósítani, akkor megoldást a hitelfelvétel jelenthet. A lakossági hitelek ingatlanfedezet nélkül, illetve annak bevonásával, jelzálog alapon érhetők el.

kalkulátor

Lakáshitel kalkulátor

Tekintse meg az elérhető banki lakáshitel lehetőségeket a Hitelnet kedvezményeivel

Lakáshitelek összehasonlítása

Fedezet nélküli hitelfelvétel

Fedezet nélküli személyi kölcsön felvétele kisebb összegű, szabad felhasználású hiteligény esetén merül fel. Személyi hitel keretében jellemezően néhány százezer forint érhető el. Ezt a kölcsönt a bankok az adós igazolható jövedelme alapján nyújtják. Mivel a hitelügyletbe nem kerül ingatlan bevonásra és a kölcsön visszafizetésének biztosítéka csupán az adós jövedelme, ezért az ilyen hitelek bírálata általában szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké. A hitelfelvevőnek minimum féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a nettó keresetnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel adóstárs bevonása nélkül.

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

1 millió forintot meghaladó hiteligény esetén már érdemes ingatlant bevonni. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli személyi hiteleké és 1 millió forint felett a hitelfelvétel járulékos költségei sem tesznek ki jelentős tételt, különösen akkor, ha az ügyfél azt a bankok díjelengedési akciójának keretében igényli.

Jelzáloghitel már 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Fedezetként elsősorban lakóingatlan fogadható el, de hétvégi házra, üdülőre, építési- illetve üdülőtelekre szintén nyújtható ez a fajta kölcsön.

Jelzálog alapú hitel felvétele minden hitelcélra megoldás lehet. Hitelcél alapján megkülönböztetjük a lakáscélú, az adósságendező és a szabad felhasználású konstrukciókat, melyek jelenleg forint alapon érhetők el, kivéve az adósságrendezést. Hitelkiváltásra deviza alapú kölcsön is kérhető.

A hitelfelvételnél fontos, hogy a hitelügyletben részt vevő személyek adatai ne szerepeljenek negatív tartalommal a BAR listán. Ez ugyanis kizáró ok jelenleg minden banknál.

A hitelfelvételhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra, mely alkalmazottak esetében munkáltatói igazolást, vállalkozók esetében pedig NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást jelent. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára.

Fedezet nélküli hitel felvétele általában néhány napot, jelzáloghitel felvétele jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

Az aktuális törlesztő részletek megismerésében segítséget nyújt a honlapunkon található Hitelkalkulátor. Ha részletesebb, a hitelfelvétel kamat- és költségkondícióit is tartalmazó, személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

28 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

162.000 Ft a jövedelmem. Özvegy vagyok és nincs hiteligénylő társam. Most töltöttem be a 67. évemet. A hitel amit szeretnék igényelni 600 ezer forint, amit három évre szeretnék kérni.
Milyen lehetőségem van? Sajnos mozgáskorlátozott vagyok, így nem tudok utazni.
Kérem mielőbbi válaszukat!

Szia.
1 hónapja van bejelentett munkám és azt szeretném kérdezni, hogy így tudok felvenni hitelt? Szabad felhasználásra szeretném felvenni.

7.8 millió önerőhöz hiányzik 3 millió. Személyi kölcsönből szeretnénk. A lakáshitel és a személyi kölcsön törlesztője együtt a fizetés 50%-a lenne.Tényleg nem engedi a törvény?
Nem az a lényeg, hogy a fizetés felét használhatom bármilyen hiteltörlesztőre?

Azt szeretném megtudni, hogy amennyiben az Egyesült Királyságban élek és dolgozom, de Magyarországon szeretnék lakást vásárolni, akkor vehetek-e fel Magyarországon hitelt hozzá külföldi munkaviszony igazolásával.

Bárlistásoknak is jár a hitel? Ha igen, akkor hogyan lehet felvenni a hitelt?

4 órás bejelentett munkahellyel lehetséges hitelt felvenni? Több mint 4 hónapja be vagyok jelentve 4 órába.

Tisztelt Hitelnet!
Mint egyedülálló szeretnék felvenni lakásvásárlásra hitelt (személyi kölcsönre gondoltam). Passzív bárlistás vagyok még egy évig, most sikerült a tartozásomat kirendezni.
Tudna nekem segíteni?

Jó napot kívánok,
Érdeklődni szeretnék hogy igényelhetek e személyi hitelt abban az esetben ha két munkahellyel rendelkezem,egyik Magyarországi ,masik Romániai. Elfogadják e mindkét jövedelmem ?

Hitelfelvétel.

T. Hitelnet!
5.000.000.- Ft-ot szeretnék házvásárlás céljából felvenni. Egyedülálló vagyok és 50 éves. 10 évre szeretném felvenni és stabil munkahelyem van.
Szeretném kérdezni, hogy megkapom-e a hitelt?
Köszönöm.

Hitelt akarok felvenni.

T. Hitelenet!
Szeretném a segítségüket kérni. A férjemnek 200ezer a nettó fizuja, én gyeten vagyok + családi pótlék, ami 81ezer. Ennyi jövedelemmel lehetséges 9 milliós házat venni Pest megyében? Jelenleg csak egy hitelkártyánk van, az havi 27ezer, rendszeresen fizetve van. Önerőnek 4 gyerek után járó CSOK-ot szeretnénk felhasználni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Jelzáloggal terhelt lakásomat elcserélném, fedezetcserével.Passzív baron vagyok.
Van így is lehetőség?

28
0
Tedd fel kérdésed vagy szól hozzá a témához!x