Hitelfelvétel előtti fontos tudnivalók

A közeljövőben válik esedékessé kölcsönkérelmének elindítása, s az elmúlt hónapokban végbement változások miatt most arról szeretne tájékozódni, hogy a hitelfelvételnek milyen feltételei vannak? Kérjük, tekintse át összefoglalónkat!
A hitelezés virágzása a pénzügyi és gazdasági válság hazánkba gyűrűzését követően véget ért. Az elmúlt időszakban valóban jelentős változások történtek a hitelfelvétel feltételeit illetően. Lássuk a legfontosabbakat!

Ha Önnek olyan célja van, melyet saját erőből nem tud megvalósítani, akkor megoldást a hitelfelvétel jelenthet. A lakossági hitelek ingatlanfedezet nélkül, illetve annak bevonásával, jelzálog alapon érhetők el.

Fedezet nélküli hitelfelvétel

Fedezet nélküli személyi kölcsön felvétele kisebb összegű, szabad felhasználású hiteligény esetén merül fel. Személyi hitel keretében jellemezően néhány százezer forint érhető el. Ezt a kölcsönt a bankok az adós igazolható jövedelme alapján nyújtják. Mivel a hitelügyletbe nem kerül ingatlan bevonásra és a kölcsön visszafizetésének biztosítéka csupán az adós jövedelme, ezért az ilyen hitelek bírálata általában szigorúbb, mint a jelzáloghiteleké. A hitelfelvevőnek minimum féléves munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a nettó keresetnek körülbelül az 5-6-szorosa vehető fel adóstárs bevonása nélkül.

Hitelfelvétel ingatlanfedezettel

1 millió forintot meghaladó hiteligény esetén már érdemes ingatlant bevonni. A jelzálog alapon nyújtott kölcsönök kamata ugyanis lényegesen alacsonyabb, mint a fedezet nélküli személyi hiteleké és 1 millió forint felett a hitelfelvétel járulékos költségei sem tesznek ki jelentős tételt, különösen akkor, ha az ügyfél azt a bankok díjelengedési akciójának keretében igényli.

Jelzáloghitel már 3 hónapos munkaviszonnyal és minimálbéres jövedelemmel is igényelhető. Fedezetként elsősorban lakóingatlan fogadható el, de hétvégi házra, üdülőre, építési- illetve üdülőtelekre szintén nyújtható ez a fajta kölcsön.

Jelzálog alapú hitel felvétele minden hitelcélra megoldás lehet. Hitelcél alapján megkülönböztetjük a lakáscélú, az adósságendező és a szabad felhasználású konstrukciókat, melyek jelenleg forint alapon érhetők el, kivéve az adósságrendezést. Hitelkiváltásra deviza alapú kölcsön is kérhető.

A hitelfelvételnél fontos, hogy a hitelügyletben részt vevő személyek adatai ne szerepeljenek negatív tartalommal a BAR listán. Ez ugyanis kizáró ok jelenleg minden banknál.

A hitelfelvételhez minden esetben szükség van jövedelemigazolásra, mely alkalmazottak esetében munkáltatói igazolást, vállalkozók esetében pedig NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolást jelent. A kötelező jövedelemvizsgálatot jogszabály írja elő a pénzintézetek számára.

Fedezet nélküli hitel felvétele általában néhány napot, jelzáloghitel felvétele jellemzően 1 hónapot vesz igénybe.

Az aktuális törlesztő részletek megismerésében segítséget nyújt a honlapunkon található Hitelkalkulátor. Ha részletesebb, a hitelfelvétel kamat- és költségkondícióit is tartalmazó, személyre szabott hitelajánlatot szeretne kapni, akkor kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Utolsó bejegyzések a témában:

Utolsó módosítás: 2020. február 05. szerda

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA


Hozzászólások

Mónika szerint:

2019-09-03 - 10:18

Hitelt akarok felvenni.

Hitelnet.hu szerint:

2019-09-03 - 14:10

Kedves Mónika!
Személyre szabott, díjmentes tájékoztatáshoz kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Captonne szerint:

2017-08-19 - 19:54

T. Hitelenet!
Szeretném a segítségüket kérni. A férjemnek 200ezer a nettó fizuja, én gyeten vagyok + családi pótlék, ami 81ezer. Ennyi jövedelemmel lehetséges 9 milliós házat venni Pest megyében? Jelenleg csak egy hitelkártyánk van, az havi 27ezer, rendszeresen fizetve van. Önerőnek 4 gyerek után járó CSOK-ot szeretnénk felhasználni.
Válaszukat előre is köszönöm.

Hitelnet.hu szerint:

2017-08-20 - 06:47

Kedves Captonne!
A konkrét tájékoztatáshoz bővebb információkra lenne szükség, többek között a célingatlan területi elhelyezkedését, típusát, korát, stb. tekintve. Kérjük, töltse ki online adatlapunkat és a további részletek ismeretében Szakértőink előzetes hitelbírálatot tudnak végezni, mely alapján megállapítható a maximálisan felvehető hitelösszeg, valamint a szükséges önerő összege. Irodáinkban nemcsak a teljes körű tájékoztatás, hanem a CSOK és hitelügyintézés is díjmentes!

Nyuszkó szerint:

2015-07-21 - 12:46

Jelzáloggal terhelt lakásomat elcserélném, fedezetcserével.Passzív baron vagyok.
Van így is lehetőség?

Hitelnet.hu szerint:

2015-07-22 - 13:35

Kedves Nyuszkó!
A jelzáloggal terhelt ingatlan fedezetcseréjével kapcsolatban a hitelnyújtó banknál érdeklődhet.

Tegye fel kérdését, szóljon hozzá Ön is a fenti témához!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA AREA