Zártkerti ingatlanra vehetek fel lakáshitelt?

Tisztelt cím,
Sajnos egy olyan ingatlanba szerettem bele amelynek nincs családi ház besorolása, olvasván az önök eddigi véleményeit szembe tűnt egy mondat, “Zártkerti ingatlant a pénzintézetek ÁLTALÁBAN nem fogadnak el mint jelzáloghitel alapul szolgáló ingatlan.” Ez azt jelenti hogy azért megesik hogy elfogadják? Mit kell tenni ahhoz, hogy elfogadják, változott-e valamit a törvény és át lehet-e sorolni ezeket az ingatlanokat? Esetleg a fészekrakó programban szerepelhetnek-e ilyen ingatlanok? Ha minden kérdésre nemleges a válasz akkor lenne még egy kérdésem milyen hitelt lehet felvenni amivel álmaim háza mégiscsak az enyém lenne?
Előre is köszönöm szíves segítségüket.
Tisztelettel  Lilla

Kedves Lilla!

Napjainkban zártkerti ingatlant már nem fogadnak el a pénzintézetek fedezetként. Az ingatlanok elfogadhatóságát a földhivatali nyilvántartásban szereplő adatok alapján kell vizsgálni. Amennyiben a fedezetül felajánlott ingatlan egy családi ház – mint jelen esetben is – ám a földhivatalban nem így tartják nyílván, akkor fedezetként nem elfogadható. A fedezet tényleges, fizikai helyzetének és telekkönyvi státuszának tehát összhangban kell lennie. Megoldás az ingatlan átsorolása lehet.

A lakóház megnevezésű ingatlan finanszírozására igényelhető lakáshitelekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják, ha kitölti online ajánlatkérő nyomtatványunkat.Utolsó módosítás: 2021. január 05. kedd


Kérje ajánlatunkat!

Kérje a Hitelnet szakértőinek egyedi ajánlatát. Díjmentesen segítünk megtalálni az elérhető legkedvezőbb hitel lehetőségeket és a teljes körű ügyintézést is a mi dolgunk.

Ajánlatot kérek

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés
26 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Üdvözlöm!
Most szeretnénk venni egy telket építkezés céljából. Ki is néztünk egyet, de most derült ki, hogy zártkertnek van minősítve, így csak 3-10%a építhető be. Át lehetne minősíteni, hogy több százaléka legyen beépíthető? Ha igen, hol és kinek kell ezt intézni, eladó vagy vevő? Kb. 150 m2-es ház, garázs, ólak. A telek 800 m2-es.
Tisztelettel: Erika

Kedves Erika!
A területileg illetékes építési hatóság tud Önöknek tájékoztatást adni a zártkert átminősítési lehetőségéről. Ha működhet, akkor ezt a területileg illetékes földhivatalnál lehet intézni. Az ügyintézés véleményünk szerint az ingatlan aktuális tulajdonosának illetékessége.

Üdvözlöm!
Zártkerti ingatlant szeretnék eladni és több érdeklődő is kérdezte már, hogy kaphat-e hitelt? Azt tudom, hogy csak egy bank ad, de nem tudom melyik. Tudna segíteni,hogy hová küldjem őket érdeklődni? Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Marika!
Amennyiben az eladó zártkerti ingatlan lakóházként funkcionál, akkor az érdeklődőknek online adatlapunk kitöltését javasoljuk, s ezt követően a további részletek ismeretében Szakértőink személyre szabott tájékoztatást tudnak adni.

A kérdésem a következő:
5 millió forint értékben szeretnék zártkerti ingatlant vásárolni. 40 négyzetméter. Telekméret 730 négyzetméter. Az önerő ami rendelkezésemre áll 1.500.000. Kaphatok rá hitelt?

Kedves Mariann!
Amennyiben a megvásárolni kívánt ingatlan lakóházként funkcionál, akkor esetleg lehetőség nyílhat a vételár banki finanszírozására. Ez esetben kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat. Ha nem lakóházként működő ingatlan vásárlásáról van szó, akkor sajnos egyik bankpartnerünknél sem oldható meg a hitelfelvétel.

Zártkerti területen, kert művelési ágból kivett, építési területté minősített telken épült ingatlan szerkezetkész. Három szintes, szintenként 60 m2. A befejezéshez építési hitelre lenne szükség.
Ezen feltételekkel kapható-e hitel, és melyik banknál?

Kedves Katalin!
Bővebb információk ismeretében Szakértőink pontos felvilágosítást tudnak adni Önnek arról, hogy van-e lehetőség a szóban forgó ingatlan építésének finanszírozására. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő adatlapunkat!

Jó napot!
Kérdésem a következő: Zártkerti ingatlant szeretnénk, amihez még 2 millió hiányzik. Van lehetőség zártkertre hitelt felvenni?
Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Adrienn!
Zártkerti ingatlant a bankok nem fogadnak el fedezetként. Amennyiben a szóban forgó ingatlan lakóház, de zártkertként van nyilvántartva, akkor bankpartnereink egyikénél elvileg lehetőség nyílhat a finanszírozásra. Online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltésével kérjük, adja meg a szükséges adatokat, s Tanácsadóink értesíteni fogják az esetleges hitellehetőségekről!

Egy zártkerti lakóházat szeretnék megvenni hitelből ami gazdasági épületként van bejegyezve. Átminősítésbe nem valószínű, hogy az eladó belemegy. Önerővel illetve adóstárssal, valamint bevonható ingatlanfedezettel nem rendelkezem. Több éves munkaviszonyom van.

Kedves Nikóc!
Zártkerti lakóház finanszírozására csupán egyetlen bankpartnerünk kínál hitellehetőséget, meghatározott feltételekkel. Arról, hogy ez esetben megoldható-e a hitelfelvétel, bővebb információk (ingatlanérték, területi elhelyezkedés, jövedelmi helyzet, stb.) birtokában tudják Önöket Szakértőink tájékoztatni. Ehhez kérjük, töltse ki online űrlapunkat!

Ha zártkerti ingatlant szeretnék vásárolni, de fedezetként egy lakótelepi lakást jelölök meg, akkor az lehet járható út, hogy állami támogatásos hitelt kapjak?

Kedves Ferenc!
Zártkerti ingatlan vásárlásához akkor sem igényelhető állami kamattámogatású lakáshitel, ha lakóingatlant ajánl fel fedezetként. Az ebben az esetben elérhető hitelkonstrukciókról Szakértőink készséggel tájékoztatják online ajánlatkérő nyomtatványunk kitöltése után!

Üdv!
Megvettünk Szolnokon, az alcsi holt Tisza parton egy zártkertet, majd szemben az eggyel átellenben lévő zártkertet is. Most a szembe és oldalszomszéd kitalálta, hogy ő is eladná a telkét. Megvenném, ehhez 2 millió Ft hitelre lenne szükségem. 2 meglévő és a megvásárolandó ingatlan szolgálna fedezetként.
Van-e erre lehetőség?

Kedves Péter!
Kérdésére Szakértőink a telekvásárlás konkrétumainak ismeretében tudnak pontos választ adni. Ehhez kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Érdeklődni szeretnék, hogy milyen hitelek közül választhatnék és melyik bank adna zártkerti ingatlanra hitelt?
Köszönöm.

Kedves Anita!
Zártkerti ingatlant a legtöbb bank nem hitelez. Bankpartnereink között van olyan pénzintézet, amelynél esetleg megoldható, de ehhez további információkra lenne szükség, melyeket online ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével adhat meg.

Üdvözlöm!
Zárt kerttel kapcsolatban milyen lehetőségek lennének bármilyen hitel kapcsán? Kamattámogatású, állami támogatású, szabad felhasználású, bármi ami elérhető!
Köszönöm válaszát!!

Kedves Anikó!
Zártkertként nyilvántartott ingatlant a legtöbb pénzintézet sajnos nem fogad el fedezetként. Bankpartnereink egyike régebbi nyilvántartás szerinti zártkert megnevezésű ingatlant is elfogad fedezetként bizonyos feltételek teljesülése esetén, amire piaci kamatozású hitel nyújtható. Az ingatlan hitelbiztosítéki értékének el kell érni legalább a 4 millió forintot. Az esetleges hitellehetőségekről Tanácsadóink készséggel tájékoztatják az ügylet további részleteinek ismeretében. Ehhez kérjük, töltse ki online adatlapunkat!

Üdvözlöm!
Vidéki tó partján, üdülő övezetben lévő, zárt kerti hétvégi házat szeretnék megvásárolni. 4 és fél millió hitelre lenne szükségem. Egyedülálló, 30 éves pedagógus vagyok.
Milyen lehetőségeim lennének?

Üdvözlöm!
Kérdésem a következő lenne: Szocpolt lehet olyan félig kész használt családi házra igényelni, ami zárt kertnek van minősítve?
Feltétel a házasság?
Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlöm!
Az lenne a kérdésem, hogy zártkertet szeretnék vásárolni 50% önrésszel és hogyan lehetne átsoroltatni egy zártkertet? Kinek kell ezt megtennie a vevőnek vagy az eladónak, hogy hitelt kapjak rá?
Előre is köszönöm a válaszát!
Tisztelettel: Dóra


26
0
Tedd fel kérdésed, vagy olvasd el mások kérdéseire adott válaszainkat.x