Tisztelt Hitelnet!

Szeretnék segítséget kérni Önöktől az alábbi problémában.

Házvásárlás előtt állnánk. Ingatlanos ajánlott egy 2300 nm-es területű, ZÁRTKERT: KERT és LAKÓHÁZ besorolású külterületi ingatlant. Az ingatlan 180 nm-es, összközműves, eladási értéke kb. 20 millió Ft lenne. 25 % önrész megoldható. Megfelelő mértékű havi jövedelem esetén igényelhető erre piaci kamatozású forint alapú ingatlanhitel, vagy a zártkerti besorolás miatt ez nem igazán megoldható?

Köszönettel várom válaszukat.
Üdvözlettel.
Zoltán

Kedves Zoltán!

A legtöbb bank zártkert besorolású, külterületi ingatlant valóban nem fogad el fedezetként hitelfelvétel során, de amennyiben lakóházról van szó, illetőleg a lakóház megnevezés az ingatlan-nyilvántartásban is feltüntetésre került, akkor van olyan pénzintézet, amely nem zárkózik el a hitelnyújtástól. A hitelfelvételi lehetőségek azonban ilyen esetben szűkösebbek.

A kb. 20 millió forint értékű ingatlanra, megfelelő mértékű havi jövedelem esetén igényelhető piaci kamatozású lakáshitel, de hogy 25% önrész elegendő-e, az csak az ügylet valamennyi részletének ismeretében határozható meg pontosan.

Ugyanakkor pénzügyi partnereinknél igényelhető úgynevezett ingatlanhitel is, melyek célja a nem lakáscélú ingatlanok finanszírozása. Ezek a hitelkonstrukciók, akárcsak a piaci kamatozású lakáshitelek forint alapon érhetők el. A havonta fizetendő törlesztő részlet összegét mindkét hiteltípus esetén a referenciakamat (3 vagy 12 havi BUBOR) és az ügyfélminősítés eredményétől függő kamatfelár határozza meg. Kedvezőbb kockázati megítélésű hiteligénylők kedvezőbb kondíciókat érhetnek el.

Amit javasolnánk Önöknek első körben tekintse meg hitelkalkulátorunk ajánlatait. Az ingatlanvásárlás részleteinek ismeretében (területi elhelyezkedés, jövedelmi helyzet, stb.) Szakértőink utána tudnak nézni a hitellehetőségeknek, és előzetes hitelbírálat után – amely a Hitelnet irodáiban díjmentes – pontos tájékoztatást tudnak adni a szükséges önerő mértékéről, az elérhető hiteltermékekről, kondíciókról, a várható havi törlesztő részlet összegéről és a járulékos költségekről. Ezt követően amennyiben sikerül megtalálni az igényeiknek és lehetőségeiknek megfelelő kölcsönt, Szakértőink készséggel vállalják a teljes körű hitelügyintézést is díjmentesen!

További kérdés esetén akár személyesen a Hitelnet országszerte elérhető irodáiban, akár telefonon készséggel állunk rendelkezésükre!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

22 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

49 milliós zártkerti ingatlan esetében van 40 millió készpénzem.
Kaphatok valamely banktól 9 millió hitelt?

Tisztelt Hitelnet!
Külterületen lévő lakóház, udvar elnevezésű ingatlant szeretnénk vásárolni. Az ingatlan helyrajzi számmal rendelkezik. Előreláthatóan a jövőben belterületté nyilvánítják. Az ingatlan értéke 24.900.000 Ft.
Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben kaphatunk-e banki hitelt és ha igen, melyik intézetnél érdeklődhetünk?
Köszönöm előre is válaszukat!
Tisztelettel: László

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő lenne. Fentebb olvastam, hogy külterületi ingatlanra lehet néhány intézetnél hitelt kapni. Ez eddig rendben is van.
Viszont a kérdés az lenne, hogy egy ilyen hitelbe később betörleszthető-e LTP vagy sem?
Köszönöm!

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Péter vagyok. Az lenne a kérdésem, hogy tudnak-e iránymutatást adni, hogy melyik intézetnél tudnék a legkedvezőbb feltételekkel felvenni hitelt egy külterületi házra.
Valamint mennyi az ehhez szükséges minimális önrész? (eddigi információim szerint 50% kell hozzá általában minimum.)
Egyébként, ha jól olvastam ingyenes tanácsadást nyújtanak, ez így van?
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Péter

Pannonhalma vonzáskörzetében, külterületen hamarosan épülő lakóingatlanra szeretnénk jelzáloghitelt igénybe venni. A lakóingatlan kulcsra készen 25 millió forintba kerül. 15 millió forint hitelre lenne szükségünk a befejezéshez.
Kaphatunk-e jelzáloghitelt és melyik az a bank, amelyik a külterületre tekintettel finanszírozna.

Üdvözlöm.
Lakásvásárlás előtt állunk és találtunk egy házat ami megfelelne nekünk. Felhívtuk az értékesítőt, akitől azt a választ kaptuk, hogy nem fogunk rá hitelt kapni, mivel zártkert.
A hirdetésben úgy szerepel, hogy: Zártkert (külterületi). Művelési ág alól ki van vonva. Én úgy tudtam, ha ki van vonva, akkor már a bankok adnak hitelt rá.
Kérdésem, hogy az értékesítő tudja rosszul? Vagy igaza van?

Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy zártkerti ingatlanra (ha rendben vannak a papírok), lehet-e felvenni valamilyen hitelt vásárlás céljából?

Tisztelt Szakértő!
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy külterületi (zártkerti) ingatlan vásárlásra esetén milyen feltételekkel vehető fel hitel?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Edina

Tisztelt Cím!
Kérdésem a következő lenne.
Zártkerte szeretnék szabad felhasználású hitelt felvenni. Fogalmam sincs, hogy szerepelek-e a KHR listán.
Ha igen, akkor is lehet hitelhez jutni? Hány százalékáig lehet igényelni? Az ingatlan természetesen tehermentes.
Köszönettel: Sándor

Hogyan tudom megkérni online ajánlatukat?

Meglévő szabad felhasználású jelzáloghitelemből fennmaradt 3.000.000 Ft. Kérdésem: szegedi, gyálaréti zártkertemre (forgalmi értéke minimum 10 millió Ft) kaphatok-e valamilyen hasonló konstrukciójú hitelt valamelyik banknál? Az ingatlanon lakható, téliesített, összkomfortos, szigetelt 48 nm + tetőtér területű ház található, amely februártól fennmaradási engedéllyel rendelkező ingatlan lesz.
Köszönettel: Edit