Jó napot kívánok!

Érdeklődni szeretnék a lakáslízing feltételeiről. Kizárólag Budapesten vagy vidéken is megoldható?
Az új építésű és a használt lakás árbeli különbözetéről. Kell-e önerő hozzá? Mondjuk egy 7 milliós lakásnál, hogy alakul a hitel havi összege 25-30 éves futamidővel?

Úgy olvastam, hogy elfogadják a minimálbért fedezetként. Ez igaz? Jelenleg /2 éve a munkám miatt/ albérletben élek évek óta, soha semmi elmaradásom nem volt. A bérleti díj összegét inkább saját lakásba fizetném. Vidéken van egy saját házam, amit árulok. Esetleg azt is ki lehet közvetíteni lízingre?

Köszönöm, hogy elolvasta levelemet. Természetesen, mivel ünnepek vannak, nem várom az azonnali választ.
Békés ünnepeket kívánva, tisztelettel, Eszter

Kedves Eszter!

Lakáslízing nemcsak Budapesten, hanem vidéken történő lakásvásárláshoz is igényelhető. Új és használt lakás vásárlásához egyaránt szükség van önerőre. A vonatkozó kormányrendelet értelmében a lízingelni kívánt ingatlan forgalmi értékének maximum a 80%-a vehető fel, de ez a finanszírozási arány a lízingbevevő jövedelmi helyzetétől függően kisebb mértékű is lehet. A maximálisan adható lízing mértékére vonatkozóan pontos információt a konkrét ügylet ismeretében, az előzetes hitelbírálatot követően tudnak adni Szakértőink. Meghatározó, hogy területileg hol helyezkedik el a célingatlan és mennyi az igénylő igazolt nettó jövedelme.

2015 január elsejétől változott a jövedelemvizsgálat módja. Az a személy, aki 400.000 forint alatti nettó fizetéssel rendelkezik, keresetének maximum 50%-át fordíthatja hiteltörlesztésre. Ebbe az 50%-ba bele kell férni a felvenni kívánt és az esetleges már meglévő egyéb kölcsönök havi törlesztő részletének. Az aktuális lízingdíjakról a honlapunkon található Hitelkalkulátor segítségével tájékozódhat. Ha személyre szabott, díjmentes hitelajánlatunkból szeretné megismerni az elérhető lízingkonstrukciókat, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat!

Eladásra kínált háza esetében is van lehetőség lakáslízing igénybevételére, amennyiben a ház majdani vevője ilyen formában szeretné finanszíroztatni a vételárat.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt HN Hitelnet!
65 éves nyugdíjas vagyok. Az állandó havi jövedelmem 250.000.-Ft. A lízingelni kívánt lakás 8,5 millió Ft. A szükséges önerővel rendelkezem. A kölcsön mértéke 5,5-6 millió volna. A 25 éves unokámnak szeretnék lízingelni egy kis lakást Budapesten, akinek alacsony havi 80.000.- Ft a jövedelme, ezért ővele szinte szóba sem állnak a magas havi törlesztő miatt (20 évre)
Nekem a korom miatt nem akarnak adni, pedig aláírnék bármilyen életbiztosítást is, pedig a tájékoztatóban azt írta az egyik bank, hogy nincs felső korhatár. Az adott bank tájékoztatója, hitelkalkulátora szerint kaphatnék, de a fiókban a központ elutasított.
Milyen lehetőségem van igényelni?
Nős vagyok. A feleségemnek is alá kell-e írni a szerződést? Neki ehhez nincs is köze.
Köszönöm a választ.