Tisztelt Hitelnet!

Jómagam 63 éves nyugdíjas vagyok. A házunkra 3,4 millió Ft zárlatot jegyeztek be, mert kezes voltam és az adós nem fizetett. Ezt szeretnénk hitellel kifizetni. A házunk 14-15 millió forintot ér. Az én nyugdíjam 77.500 Ft. A férjem 1945-ös születésű, 50.000 Ft a nyugdíja. Sajnos nincs fiatalabb ismerős, aki adóstárs lenne, ezt nekünk kell megoldani.

Tisztelettel kérem a segítő válaszukat, van-e olyan bank, aki a fentiek ismeretében adna hitelt 75 éves koromig?

Köszönettel: Zsóka

Kedves Zsóka!

A zárlat, a zár alá vétel vagy a zár alá vételt megelőző biztonsági intézkedés pénzügyi partnereinknél kizáró okot jelent jelzáloghitel igénylése során. Ilyen ingatlanra jelzáloghitel sajnos nem vehető fel, ez az ingatlan tehát nem fogadható el fedezetként. Ami még problémát jelent, ha Ön kezes volt az adott hitelügyletben, akkor az adós mellett Ön is felel a hitel visszafizetésérét, vagyis nemfizetés esetén a bank az Ön adatait is BAR listára teszi. Amíg a hitel visszafizetésre nem kerül, addig az adatok aktív státuszban szerepelnek a negatív adóslistán, ez pedig szintén akadályozza a hitelfelvételt minden banknál.

Hitel felvételéhez tehát elengedhetetlen a megfelelő ingatlanfedezet, a megfelelő jövedelemigazolás és a személyi feltételeknek való megfelelés. Mivel fentiek alapján az előbbiek közül két feltétel sem teljesül adott esetben, így megoldás csak az lehetne, ha Önök helyett olyan személy igényli a kölcsönt, aki nem szerepel a BAR listán és legalább minimálbéres jövedelmet tud igazolni. Emellett olyan, legalább 4,5-5 millió forint értékű ingatlan bevonása szükséges, melyen nem szerepelnek az alábbi terhek:
– magánszemély javára bejegyzett jelzálogjog
– végrehajtási jog
– felszámolási eljárás
– perfeljegyzés
– tartás, öröklési és életjáradék csak akkor fogadható el a fedezetül felajánlott ingatlanon, ha annak jogosultja adósként bevonásra kerül a hitelbe.

Amennyiben a fenti előírások teljesíthetők, kérjük, töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványunkat és Szakértőink tájékoztatást fognak nyújtani az elérhető hitelkonstrukciókról. Az ingatlan tehermentesítése után, illetve az adatok negatív adóslistáról való törlését követően (ez a hitel visszafizetését követő 1 év után lehetséges), lehetőség nyílhat a más személy által felvett hitel átvállalására és saját ingatlanra való átjegyzésére.

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

2 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

63 éves nyugdíjas vagyok, 77.500 Ft nyugdíjjal, míg a férjem 69 éves, 50.000 Ft nyugdíjjal. Kezes bevonása nem lehetséges, senkink sincs. A házunkat 15 millió Ft-ra értékelték. Szeretnénk tudni, tudunk-e felvenni 3.400.000 Ft hitelt? Legvégső esetben a férjem 1/2-ed részét jelzálogba ajánljuk.
Tisztelettel.