Tisztelt Hitelnet!

Lakásra szeretnék hitelt felvenni. Keresetem havi 101.000 Ft és nem számlára kapom.
Kérdésem: melyik bankban kaphatok 3 millió Ft-ot?

Válaszát előre is köszönöm.
Üdv.
Roland

Kedves Roland!

Lakáshitel felvételénél a pénzintézetek nem írják elő feltételként a bankszámlára érkező jövedelmet, tehát abban az esetben is jogosult lehet lakáshitel igénylésére, ha kézbe kapja a fizetését.

A bankoknak minden esetben el kell végezniük a jövedelemvizsgálatot. Ehhez alkalmazottaknak 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolást kell kitölteniük a munkaadójukkal. Az igazoláson a munkáltatónak azt is fel kell tüntetnie, hogy alkalmazottja bérét készpénzben fizeti vagy bankszámlára utalja. Amennyiben készpénzes kifizetés történik, akkor a pénzintézetek az utolsó 2-3 havi – munkabért tartalmazó – folyószámla kivonat helyett NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által kiállított jövedelemigazolással kérik alátámasztani a munkáltatói igazoláson szereplő munkabért.

A NAV (régen APEH) jövedelemigazolást a területileg illetékes NAV hivatalban lehet kérni. Ezt azonnal és díjmentesen kiállítják. Ezzel igazolható, hogy ténylegesen bejelentett, hivatalos munkaviszonya van a hiteligénylőnek. A NAV mindig az előző évről tudja kiadni a jövedelemigazolást. Jelenleg tehát a 2012-es évről, ezért fontos, hogy munkaviszonnyal 2012-ben is kellett rendelkeznie. Kézbe kapott munkabér esetén tehát munkáltatói igazolással és NAV jövedelemigazolással nyújtható be lakáshitel kérelem.

Az, hogy a 3 millió forintos lakáshitelt megkaphatja-e, nemcsak a jövedelmétől függ. Meghatározó az is, hogy milyen rendszeres kiadásai vannak, például: meglévő kölcsöntörlesztés. Ha van ilyen, akkor az utána fizetendő havi törlesztés összeget is figyelembe kell venni a hitelbírálat során, mely csökkenti a maximálisan nyújtható lakáshitel összegét.

Továbbá nem ír arról, hogy mi lenne a konkrét hitelcél. Ha lakásvásárlás, akkor fontos, hogy a megvásárolni kívánt ingatlan legalább 4,5-5 millió forint értékű legyen és ehhez megfelelő összegű önerővel rendelkezzen. Fedezetként ez esetben a vásárolandó lakás szolgál. Ha nincs meg a kellő saját erő, akkor plusz ingatlanfedezet bevonásával növelhető a hitelösszeg.

Amennyiben nem lakásvásárlásról van szó, hanem egy meglévő lakásra szeretne például felújítási vagy korszerűsítési hitelt felvenni, akkor – az ingatlan értékétől függően – akár önerő nélkül is hozzájuthat a szükséges 3 millió forinthoz. Ezzel kapcsolatos törlesztő részletek lakáshitel kalkulátorunk segítségével számolhat.

Javasoljuk, hogy töltse ki online ajánlatkérő nyomtatványukat, s a konkrét lakásügy részleteinek ismeretében Szakértőink tájékoztatni fogják Önt az elérhető hitelkonstrukciókról!

További kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésére!

Feliratkozás az új kérdésekre/válaszokra
Visszajelzés

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
Minden hozzászólás megtekintése

Tisztelt Cím!
Ha a bér nem bankszámlára érkezik, készpénzben kerül kifizetésre, az mennyiben befolyásolja a hitelfelvételt használt lakás vásárlásakor?

Kedves Hitelnet!
Felhalmoztam több tételből nagyjából 270.000 tartozást a NAV felé, amit a tegnapi napon banki átutalással kiegyenlítettem/ lenulláztam.
Mennyi idő nagyjából, míg ismét hitelképes leszek?
Üdv,
Zoltán

Üdvözlöm.
Használt lakást szeretnénk venni vidéken. (falun) A férjem szakmunkás minimálbérrel van bejelentve, viszont a fizetését készpénzben kapja nem folyószámlára. Én jelenleg gyesen vagyok + családi pótlékot kapok a 2 gyermekünk után, ezeket viszont folyószámlára.
Kérdésem annyi lenne, így is kapnánk-e hitelt? (Kettőnk jövedelme kb. 180.000.-)
Köszönettel.